|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Ja mam funkcje w x-landerze skretnych kol no i blokowania tych kol. Przyznam sie, ze raz odblokowalam i nie podobalo mi sie. Wole jak sa zablokowane.
Takze jak widac... ile ludzi tyle opinii ![]()
#4502 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- _agata ( jako specjalistka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ja wpadłam się pochwalić dziecko zasuwa mi po domu na wstecznym biegu ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj byliśmy u teściowej... jak zawsze słyszałam, że ząbki idą... fakt, słyszę to już chyba z pół roku ![]() jak daję mu gryzaki to wargi mu pękają ![]() ![]() _millena ja nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja bym nie soliła - i tak nie wie co traci ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2013-03-03 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
millena - jaki klub? ja tez o niczym nie wiem
![]() ![]() rosolek bym najpierw odlala niesolony i dodala szczypte soli. Nie soląc balabym sie, ze wyjdzie z tego sama woda ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-03-03 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
Heeej
![]() Czy ktoś mnie jeszcze pamięta ? ![]() ![]() ![]() Niestety ostatnio nie mam zupełnie czasu na to aby ogarnąć wątek .. Póki co, lecę pooglądać Wasze dzieciaczki ![]() Pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Rozeznanie
|
Hej!
begie, pewnie że pamiętamy. ![]() ![]() Tacca witaj! Fajnie że się odezwałaś. ![]() Perse dużo zdrówka! ![]() Cytat:
![]() Jak zablokuję to bardzo ciężko mi się prowadzi. Też z Tutkiem śmigam jedną ręką. Tydzień temu kupiliśmy używaną spacerówkę od znajomych za 150 zł. Taka parasolka. Była okazja to braliśmy. Nic nie zniszczony, zadbany. Czeka na lato. ![]() ![]() Mamy też za sobą zakup fotelika 9-18. Zdecydowaliśmy się na Maxi Cosi. http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...046217844.html Jeździ jak królowa, wszystko ładnie widzi. Musimy pomyśleć o osłonce na szybę żeby słonko nie raziło. ![]()
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() My w tako Larecie mamy skrętne koła i takimi jeździmy, dla nas to wygodne. Piotruś dziękuje za dobre słowa i przesyła buziaki. ![]() Właśnie próbuję go zmęczyć, żeby wieczorne rytuały przebiegały sprawnie. ![]() My się może w tą sobotę wybierzemy po fotelik. Piotrek będzie mierzył, póki co nasze typy to Cybex Pallas 2 fix i recaro Young. ![]() Perse wielkie buziaki! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś mieliśmy ciężką noc. Maks cały czas popłakiwał ![]() W pewnym momencie Tż mnie budzi, a Maks śpi na siedząco, oparty o plecy męża z głową podpartą na rękach. Tak śmiesznie to wyglądało, żę śmialiśmy się z pół godz zamiast spać ![]()
![]() |
#4509 |
Rozeznanie
|
hej.
perse- dużo zdrówka! powodzenia na usg ![]() my też mamy skrętne koła i nie wyobrażam sobie wózka bez nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Jak ja kocham to moje dziecię! Mimo tego, że wczoraj usypiając w łóżeczku usiadł sobie 17 razy, a dzisiaj 31!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tak sobie zasuwa na czterech z gołym tyłkiem. A niech biega, wietrzy klejnoty! Śpi już całe noce bez ani jednej pobudki (tfu, tfu!), w tygodniu trzeba go budzić po 7 żeby zjadł cyca, a w weekend oczywiście obudził się wczoraj i dziś o 6! Nakarmiłam, włożyłam do łóżeczka, śpi! Poszłam na chwilę do łazienki. Wracam, a on klęczy w łóżeczku i swoje "babababa" i się śmieje. No i jak nie kochać? ![]() Chłop mówi, że wstał od razu jak wyszłam. ![]() Ale mąż jest tak wspaniały, że 2 dni weekendu wstał z Maciek po 6 i dali mi się wyspać do 9! ![]() ![]() Pobawili się i padli razem na podłodze na kocu, o tak...
![]() |
#4511 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ha ha, fajnie ![]() dzieci gdy śpią przypominają mi anioły ![]() ja też dziś pokimałam do 9tej bo Marcia pierwszy raz postanowiła zacząć dzień o 6tej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- dziewczyny jest tu jeszcze ktoś co daje dziecku tylko słoiczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Wtajemniczenie
|
Ja
![]() Jeszcze teraz jakieś uczulenia Kajowi wyłażą od kilku tyg. ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2013-03-03 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ona niby niejadek, ale wcina wszystko, tylko w małych ilościach. Chociaż od ostatniego mojego postu trochę się zmieniło, bo do tego czasu robiłam kaszkę z połowy porcji podanej na opakowaniu i jeszcze tego nie zjadała, tak ostatnio zjada! I nawet czeka na więcej, więc jest już lepiej. Z obiadkami jednak nadal różnie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wybrała któraś z Was fotelik 9-36??? Możecie coś polecić?
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tosia też w praktycznie całą noc jęczała przez sen ale my zmagamy się obecnie z jelitówką więc może bolał ją brzuszek no albo dziąsła, któż to wie... No to fajną sobie Maks wymyślił pozycję do spania ![]() A Maks śpi z Wami? Cytat:
![]() Ja daję słoiczki owocowe no chyba, że jabłko czy czasem banan to sklepowe, słoiczki daję też z mięsem, a warzywa sama gotuję tylko, że Tosia ma suche plamy na nogach więc nie wiem jak to dalej będzie :/ Perse mocno zaciskam kciuki za usg połówkowe ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- ooo widzę, że na pierwszej stronie na liście mam jeszcze 24 lata ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
Próbuje raczkować
![]() ![]() Nic tylko się cieszyć ![]() Szymcio od soboty męczy się z wirusówką,ma biegunkę,gorączke ale dziś jest lepiej,bez gorączki,kupy nie było 6h |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Biedny Szymon. Macie Wy się z tymi choróbskami
![]()
![]() |
#4519 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Noce u nas dalej słabe, to chyba zęby jednak, w sobotę daliśmy młodemu czopek przeciwbólowy na noc, i spał pięknie. No, chyba, ze ten środek przeciwbólowy go uśpił po prostu ![]() A tak, budzi się ciągle często. Smoczek go tylko irytuje. U nas fajna pogoda się zrobiła, byliśmy wczoraj na wycieczce w przepięknym miasteczku średniowiecznym. Zdjęć niestety nie będzie na razie, bo chyba nie wzięliśmy ładowarki do baterii z aparatu... poszukiwania trwają ![]() Co do jedzenia, Anton próbuje bardzo chętnie (wczoraj był topinambur z rybą, przedwczoraj komosa ryżowa z brokułami i serem kozim, dzisiaj makaron z dynią). Myślę, że istotne z tą nauką jedzenia kawałków jest pozwolenie dziecku, żeby samo sobie wzięło coś do buzi (brokuły na parze się idealnie nadają). Bo jak dostanie na łyżeczce, a dotąd znało tylko papki, to skąd ma wiedzieć, że trzeba gryźć? Cytat:
Cytat:
![]() Ja się macie? Cytat:
![]() Moim już tak się nie zdarza zasypiać , w lecie potrafili tak przysnąć, na hamaku przeważnie. Jak ja Ci zazdroszczę tych nocy.... Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4521 | |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Hania skończyła wczoraj 9 miesięcy ![]() Sama siada, ma dwa ząbki, pełza bardzo sprawnie ![]() Mało mi przytyła w ciągu 2 miesięcy, bo tylko 200g ![]() I jeszcze jedno. Hania przespała właśnie drugą noc w swoim pokoju ![]() ![]() Jakich past do zębów używacie dla swoich dzieci? Chodzi mi o jakąś naturalną ![]() Cytat:
![]() ![]() Hania też jest bardzo pogodnym dzieckiem i jak się budzi, to zazwyczaj z uśmiechem od ucha do ucha. Serce mi wtedy rośnie i ładują się baterie na cały dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Gabbi, ja kupiłam Ziajkę żurawinową. Dopiero od kilku dni używamy, bo wcześniej to samą szczoteczką, o taką szczoteczkę mamy mięciutką http://www.shop-dent.pl/pl/p/JORDAN-...dla-dzieci/790
Do kupienia w Rossmannie tam gdzie normalne szczoteczki na dolnej półce. A w tygodniu to my o 6 wstajemy, nie ma mowy o dosypianiu. ![]()
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem, bo Ty Mama pracująca
![]() ![]() A ta Ziajka ma fajny skład? Muszę to sprawdzić. My mamy taką szczoteczkę silikonową, na palec zakładaną. Może na początek wystarczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale tak poważnie, to o ile do męża mam czasem jakieś "ale" to mojego Potomka , mimo, że czasem daje mi popalić w nocy i też wstaje w łóżeczku 100 razy zanim pojdzie spać , kocham nad życie i bym nie oddała za żadne pieniądze ![]() U nas niestety obydwoje jesteśmy śpiochami, za to Borys , nie wiem po kim, jest dzieckiem cyborgiem...mógłby nie spać. Cieszymy się , gdy wstanie o 6tej ![]() ![]() Cytat:
Hania Gaabbi miała z tego co kojarzę uczulenie na mięso ze słoiczków ![]() ja gotuję sama ( niestety - bo nie mam eko warzyw, mam jedynie mięso wsiowe), ponieważ Borys kiepsko toleruje marchew , a jak juz tu pisałam i co agata podkreśliła, marchew jest w zasadzie w każdym słoiku, czasem do 40%.... i musiałby jeść na okrągło ziemniaki z królikiem z Hippa ![]() a jak wygląda to uczulenie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
clauudik do jakiej kwoty chcesz ten fotelik?
Timii my też słoiczkowi ![]() Rinco ja mam wrażenie, że Szymon dzięki chrupkom kukurydzianym nauczył się gryzć Kism ja bym obstawiła seler lub owies |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
My mamy pastę z Ziajki z bobrem Eugeniuszem
![]() Co do uczulenia, to mi się właśnie wydawało, żę jak przeszliśmy na mleko 2 to się pogorszyło, bo jakoś w grudniu. Ale pediatra powiedziała, że to raczej niemożliwe. W środę alergolog, więc mam nadzieję, że w końcu się czegoś dowiem, bo w niektóre dni to już jest masakra, zwłaszcza tak w okolicy żeber ![]() Napiszę jeszcze o naszym zasypianiu. Od czwartku Maks zasypia sam w łóżeczku w dzień i na wieczór. Dotychczas w dzień spał 3 razy, po ok. 20-30min. Chciałam go przestawić na 2 drzemki, radziłyście przetrzymanie. W sobotę rano dłużej pospaliśmy więc spał w dzień 2 razy, wczoraj też. No i noce były złe, popłakiwał przez sen, były częste pobudki. Pomyślałam, że może jest zabardzo zmęczony, bo popołudniu nie śpi. I chciałam go dziś położyć 3 razy, ale on chyba się już przyzwyczaił na te 2 drzemki, bo wczoraj i dziś w południe spał po 1,5godz. I teraz nie wiem, czy to że w nocy źle śpi to może być wina tego, że w dzień nie ma tej trzeciej drzemki czy zgonić to na zęby ??
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
Z tymi kawałkami to próbujemy i już lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() Nadal nie wstaje ani do stania ani do siedzenia, nie raczkuje, nie pełza. Jedynie turla się i siedzi sam posadzony. Czy jest tu jeszcze jakieś niemobilne dziecko w tym wieku? ![]() ![]() No i przestawił się już na czas letni, coraz wcześniej wstaje, ostatnimi dniami już od 5.00 nie śpi ![]() ![]() A ja dojrzewam do tego, żeby rozstać się wreszcie z laktatorem. Wciąż odciągam, teraz tylko 2x dziennie, rano i wieczorem, ale ostatnio coraz mniej mleka jest i już mi się nie chce siedzieć pół godziny po to, żeby naciągnąć ledwie 60ml. Dziś po raz pierwszy od połowy lipca nie odciągam wieczorem! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro ostatni dzień w domu z Marcią ![]() ![]() macierzyński to był dla mnie najbardziej za☠☠☠isty okres w życiu jaki mogłam sobie wymarzyć. pełen highlife lepszy niż wakacje ![]() ![]() dobranoc! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Timii, będzie dobrze! Zobaczysz
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.