|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Tylko pamiętaj - nie powiedziałam że skoro Ala tyle zjada to Antek też musi Na poczatku dostawała pół tego małego słoiczka i wystarczało, potem po całym, no a teraz potrzeby wzrosły i jest jak jest. Zobaczysz że szybko się zorientujesz czy Antek chce jeszcze czy juz jest najedzony ![]() Aaaa i jeszcze zauważyłam że im zupka jest rzadsza tym więcej zjada i głosniej się łupi żeby szybciej wiosłować łyżką Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-03-04 o 22:11 |
|
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena jest ciągle na etapie kilku łyżeczek, resztę dojada mamusia albo pies
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Jeszcze 15 minut i idę spać,muszę tylko "lekarzy" do końca oglądnąć.
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Super
![]() Cytat:
![]() A co do gęstości to też zależy od dziecka Oti na przykład woli jak dania są takie bardziej rzadkie właśnie miałam Ci pisać, że na 99,9% będzie miał gorączkę na noc no niestety w nocy mu mierz też i podawaj syropek jak będzie wysoka trzymam kciuki żeby nie było tak źle w nocy Cytat:
BIO
|
||
|
|
|
#757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie ostatnio się zastanawiałam nad kupnem bucików i za cholerę nie wiedziałam jaki rozmiar.
teraz ma dwie pary niby 18. i jedna za duża a w drugie ledwo wchodzi. zobaczymy, czy te,c o zamówiłam na all będą ok ![]() Cytat:
coś czuję, że jak tak będziemy czekać to zakwitniemy a nie kupimy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wczasu odzwyczaić od piersi chcesz? u nas dalej butla beee... coś czuję, że już nic z tego nie będzie. zamówiłam kubeczek niekapek z tt i zobaczymy... bo podawanie kleiku bądź mleka łyżeczką totalnie mi się nie widzi
|
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem co chcesz mi przekazać. Tak, tak... też jestem w szoku, że zrozumiałam! Coś czuję, że lada moment pójdzie cały słoiczek, bo on to luuubi zjeść. ![]() Cytat:
Tzn. mam jakieś tam szklanki, ale tylko kilka sztuk i to takie bardziej do napojów.Gdyby on wiedział co Ty z nią robisz... ![]() Cytat:
Tzn. owoce są smaczne, ale te warzywa... ble.
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pola cos znowu sie wierci ![]() iwonciabiedny Alanek,ale gorączka przeważnie na noc wzrasta,rano bedzie dobrze
|
|
#760 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może idź z nim do lekarza? To dosyć wysoka gorączka.
Cytat:
Cytat:
Nie mam nawet takiej zwykłej klasycznej. Mam tylko wielkie z błękitnego szkła z Ikei. ![]() A tak w ogóle, to coś niesamowitego od wczoraj się dzieje - moje dziecko jak zasnęło o 20, tak śpi dalej! I wczoraj to samo. A normalnie po zaśnięciu były 3 pobudki co 40 minut na possanie cycka. Oby tak zostało!!! |
||
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
ale rozgadane jesteście
Ja sprzatałam cały wieczór razem z meężem który umył mi wszystkie podłogi ale wiem że na coś liczy wieczorem, no cóż stara się chłopak to może coś mu się skpanie a teraz avatara oglądamy, lekarzy oglądnełam tydzień temu na necie może dzisiaj obejrze następny
|
|
|
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Gda super, że Henio tak ładnie zasypia! Trzymam kciuki, żeby już tak zostało.
![]() Dobra laseczki, ja lecę się położyć, bo nie wiadomo co przyniesie noc. Dobranoc!
|
#765 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Alanek Cytat:
jak będziesz w lumpku to możesz zerknąć na sukieneczki różne na rozm. 74 po raz setny powiem - uwielbiam moje dziecko w sukienkach Cytat:
wiecie jak mi szkoda. co roku na początku marca jeździliśmy do zęba k. zakopanego na narty. za śmieszną cenę, bo wypożyczenie sprzętu, stok bez ograniczeń, nocleg i śniadanie i obiad za 60 zl/dzień. a w tym roku tak chciałam jechać, pośmigać na stoku, odbić sobie rok ubiegły, gdy tylko mogłam się wygrzewać na słonku... i nie jedziemy... ![]() dzięki dziewczyny mam już na jutro przygotowane 2 wnioski (o 7/8 etatu i przerwy na karmienie). teraz mi się wydaje, że wręczą mi umowę zmieniającą na najniższą krajową. Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, że Iwa to jest nasz doradca żywieniowy. Korona i berło z brokuła musi być ![]() Cytat:
u mnie w domu tez jest 1 szklanka. były dwie, ale w ubiegłym tygodniu zbiłam co poradzę, że kocham kubki i juz mi ise w szafce nie mieszczą
|
|
|
#766 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj i dzisiaj też jedliśmy. Antek zjadł ze smakiem, wzdęć też nie było a że więcej się ugotowało to my doprawiliśmy i zjedliśmy kalafior+ziemniak+kasza manna taki mixa jutro gotuję cukinię, dam znać co i jak. Teraz czaję się na batata bo doczytałam, że można też podawać, a ja uwielbiam ![]() Cytat:
Biedny Alanek ![]() Cytat:
![]() http://boleropremium.pl/produkty_organic.html Cytat:
jest to równo połowa... ale Antek mimo, że mały grubasek to póki co małym słoiczkiem się najada ![]()
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Kurrrrrrrrrr!!!!!!!!
Obudził sie o północy i jak juz zasnie i chce go połozyc to ryk ![]() ![]() ![]() ![]() Już mnie wnerwia to!!!! Nauczył sie huśtania i teraz mam |
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
Iga już nie śpi, nie muszę używać budzika mam ją zaraz wstaje z ciepłego łóżka i czas się szykować na wyprawę wrócę pewnie popołudniu, nie piszcie za dużo błagam |
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My już na nogach i nic wskazuje na to, żeby Antek chciał jeszcze trochę pospać.
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wpadam z rana bo potem nie będziemy miec pradu do 14 ![]() U nas nocka dobra,Zuzia spała od 19.30-5 potem zjadła i spałyśmy do 7. Pogoda marzenie
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heloooouł lejdiiiiis
![]() Cytat:
1 średnia marchewka, kawałeczek malutki selera tak dosłownie jak 1/16 małego jabłuszka wielkościowo pół małej pietruszki 1 łyżka ryżu 1 łyżka kaszy manny szczypta soli szczypta cukru no i warzywa kroje marchew i pietruszke w talarki cieniutkie, selera tez w drobne kawałeczki, zalewam to wodą mineralna około 400 ml albo kranówa zależy jak mi sie zachce, dodaje ryż sypki wypłukany, kaszę i sól i cukier. Gotuje na małym ogniu mieszając co jakis czas . Tak gotuje około 25-30 minut az warzywa zmiękna a z ryzu i kaszki taki kleik się zrobi no musi sie ryz rozgotować i wchłania on częsć tej wody. Potem blender i jak za gęste jest to dolewam wody jak za rzadkie to jeszcze chwilke gotuje az odparuje. Nat uwielbia taką zupkę . A dzis damy buraka
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
miłego dnia !
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Ale fajnie
to bym wzięła czarne bo moje już umierają i te co Ty masz a wczoraj byłam w pepco... Dzisiaj pięknie od samego rana Dzień dobry
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Hey mamuski, my dzis na nogach od 5 i w ogole sie nie zapowiada by mała zasnela:rolleyea: ale o 19padla takze wyspane dziecię. Teraz leży i czeka na pyt na sniadanie z mamusią hehe.
maggie ![]() Wszystkiego naj dla naszych bliźniaczek tp. Zosi i Poli to dzis impreza naszych malych kobietek
|
#776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka od kilku miesięcy nie karmi w ogole, a ciągle ma mleko. Cytat:
Cytat:
my mielimy schabik, mieszamy z sosem i gotowe. Mniam mniam.---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- My dzisiaj o 6.30 pobódka... Alicja przesypia ostatnio w nocy tylko 8 godzin (oczywiście nie ciągiem). Trochę mało mi się widzi. |
|||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry,ale miałam nadrabiania! Wczoraj mnie nie było bo była tak piękna pogoda,że spacerowaliśmy sobie długo . I dzisiaj od rana już też piękne słońceMy dzisiaj mamy szczepienie na 13.20 bidulek mój malutki.I własnie mam pytanie jak mam go ubrać? Bo na szczepienie jedziemy samochodem a na kombinezon ten zimowy to chyba za ciepło co? Doradźcie coś,bo ja go nigdy grubo nie ubieram i nie chce żeby mi sie ugotował. Fabiś pięknie spał w nocy,poszedł spać ok 20 później wstał na mleko o 3 i później po 6
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-03-05 o 08:24 |
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie, Fabis dZielny chlopiec to grzecznie je zniesie.A co do ubioru to nie wiem moze kurteczka, spodenki i rajtki? Ja mam cienszy kombinezon jak ciepłej. Bo nie wiem od jakiej temp zakładać plaszczyk i co wtedy na dół na razie wkladam mała w ten cienszy kombinezon, podspod tak jak w domu i przykrywam kocykiem ![]() Jak do auta to bez kocyka
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
U nas pobudka o 6 Mąż ma wolne, może do lumpka podskoczymy. W ogóle potrzebuję Waszych wskazówek, jesteście bowiem niezastąpioną skarbnicą wiedzy dla mnie Będę wdzięczna za jakieś sugestie z Waszej strony i przepraszam, jeśli moje pytania głupio brzmią, ale jestem laikiem w tym temacieMiłego dnia życzę |
|
|
|
#780 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
Wczoraj tradycyjnie poległam na kanapie...to już mój rytuał... ![]() Iwa śliczne te balerinki. Byłam w Bieszczadach 3 lata temu i faktycznie pięknie jest. Ale jechaliśmy ponad 10 h. ale było świetnie i bardzo tanio. Maggie a Wy nie jedziecie ze względu na Zuzię? Bardzo bym chciała wyjechać, ale czy z dziećmi odpocznę? ![]() póki co jedziemy jutro do teściów do czwartku w sumie miła odmiana, dawno nie byłam. Oni mieszkają w małej miejscowości w wlkp. I naprzeciw ich domu jest park i jezioro więc pięknie.super, że piszecie o jedzeniu dla maluszków. Ja też ostatnio pomroziłam co nieco. marchewka, ziemniaczek, pietruszka, seler, olej rzepakowy, nieco wody - to skład podstawowy - ugotowane na parze. do tego dodaję czasem brokuł, czasem kalafior, por blenderuję i jest. Angel ja też jestem chętna na chłopięce i myślę, że te kilka złotych bo w Poznaniu nawet lumpeksy mam strasznie drogie i jak słyszę, że Wy za takie grosze takie cudeńka znajdujecie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

Na poczatku dostawała pół tego małego słoiczka i wystarczało, potem po całym, no a teraz potrzeby wzrosły i jest jak jest. Zobaczysz że szybko się zorientujesz czy Antek chce jeszcze czy juz jest najedzony 

A w ogóle to skąd ja mam wiedzieć jakiej gęstości to ma być?
Może damy na klubie wątek z przepisami na te zupki, kompoty itp., dla takich sierotek jak ja? 
no niestety w nocy mu mierz też i podawaj syropek jak będzie wysoka

to dzis impreza naszych malych kobietek