Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 06:50   #2461
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Witam się i ja!

Misiaczek- opiszę Ci te ćwiczenia wieczorkiem, bo teraz muszę śmigać do pracy

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:04   #2462
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Dzień dobry wczoraj padłam jak mucha, dobrze przespana noc, ale za krótka Znowu zapowiada się piękna słoneczna pogoda

elaine-blath czytałam kiedyś, że po wyświetlaniu w kinach 'Awataru' w USA odnotowano falę samobójstw zwłaszcza wśród młodzieży.. ponoć przez to, że nie mogli żyć w świecie avataru.. tak bardzo im się podobał, że rzeczywistość okazała się nie do przeżycia widać..kto zrozumie amerykański naród

roxi1980 ostatnio i tak przystopowało tu trochę z postami, więc szanse na nadrobienie wzrosły

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:11   #2463
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja dzisiaj na 10, ale trzeba mi zrobić trochę wiosennych dekoracji, bo na widok tych śnieżynek mi się chce. A, że powiesiła je moja wspaniała koleżanka to muszę jej dać coś w zamian... Bo ja po parapetach latać nie będę.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
elaine-blath dzięki za słowa wsparcia, ta laska od początku mnie wkurza bo mi gada "pamiętaj ciąża to nie choroba"
u mnie w pracy do tej pory (czyli do mnie) wszystkie laski super przechodziły ciąże i szły na l4 dopiero pod koniec, a mnie się wszystko ima i tworzą z tego problem, że tamtym nic nie było, a mnie cały czas coś jest
Ja też uważam, że ciąża to nie choroba i nie rozumiem dziewczyn, które siedzą na l4, bo im się należy w ciąży. Ale są przypadki, w których nie wyobrażam sobie, że kobieta ma latać do pracy i narażać dziecko. A skoro jesteś chora, to raczej oczywiste, że musisz się wyleczyć Wszystko zależy od przechodzenia ciąży i charakteru pracy. Ja podejrzewam, że gdybym wymiotowała cały czas to też bym już nie pracowała, bo nie dałabym rady fizycznie z dzieciakami.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:17   #2464
czarownica1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39585750]Gratuluję udanych wizyt!!!!!!!!

Oliath mega zdjęcia

Dziewczyny mam pytanie. Od razu uprzedzam: jestem absolutnie totalnym zerem jeśli chodzi o szycie, jak zaszyję dziurkę i przyszyję guzik to jest święto (tzn. to jeszcze umiem, ale nie chce mi się nawet).
Jak mogłabym poszerzyć legginsy? W sensie tę gumę, co w nich jest? Jest jakiś sposób czy nosić już tylko ciążowe? Mam jedne ciążowe, ale takie badziewne (tzn. gorszy materiał) i wolałabym tamte...[/QUOTE]

jestem
Perse, legginsy to troszkę skomplikowane bo za pewne mają gumę wszytą razem z materiałem (nie taka luźna jak swego czasu w majtkach, gdzie mogłaś sobie ją sciągnąć ile chciałaś by gatki z tyłka nie zjeżdząły albo po prostu wymienić).
Można spróbować wypruć gumę ostrożnie tak by nie ponacinać materiały i od nowa podszyć tunel (bez gumy) w który wciągniesz miękką gumkę (szeroką a nie takąsztywną). Zamiast gumki mozesz wciągnąć troczek i wiązać z boku, ale gumka będzie lepiej trzymała.
Powiem Ci, że jeśli poradzisz sobie to możesz sprobować. Gumkę kupisz w pasmanterii, ale najlepiej taką:
http://pasmanteria-ozdoby.pl/opis/31...arna-18mm.html
taką wszywają w nasze ciążowe spodnie zebyśmy mogly sobie regulować "ciasność"
Nie pamiętam czy masz maszynę, jesli tak to podszyj tunel po wypruciu starej gumy ściegiem zygzakowatym, zeby był w miarę jak najbardziej elastyczny, a na boku legginsow zostaw otworek do wciągnięcia gumy.

Jesli jednak nie posiadasz zdolności to nie baw się tym, może na all upolujesz legginsy ciązowe (sama się przymierzam, choć jedne pewnie tak przerobię bo mi ich nie szkoda). Do krawcowej też na przeróbke nie noś bo więcej Cię to może kosztować niż koszt nowych
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:22   #2465
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dzisiaj na 10, ale trzeba mi zrobić trochę wiosennych dekoracji, bo na widok tych śnieżynek mi się chce. A, że powiesiła je moja wspaniała koleżanka to muszę jej dać coś w zamian... Bo ja po parapetach latać nie będę.
Ja też przymierzam się do zrobienia jakiś wiosennych dekoracji..zwłaszcza z użyciem świątecznych kurczaczków, jajeczek i takich tam Muszę tylko jeszcze ściągnąć drewniane mikołajki i choineczki z karniszy..znaczy męża muszę do tego pogonić

Stary 2013-03-05, 07:24   #2466
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja też przymierzam się do zrobienia jakiś wiosennych dekoracji..zwłaszcza z użyciem świątecznych kurczaczków, jajeczek i takich tam Muszę tylko jeszcze ściągnąć drewniane mikołajki i choineczki z karniszy..znaczy męża muszę do tego pogonić
Świąteczne kurczaczki i jajeczka będziemy z dzieciakami robić Na razie muszę coś na okno powiesić i drzwi Będą biedronki, pszczółki, żabki i motylki No i kwiatki oczywiście
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:27   #2467
czarownica1
Zakorzenienie

Przeleciałam Was po łebkach, bo mam sporo dziś na głowie i niedługo muszę lecieć.
Perse trzymam kciuki, moooooocno za połówkę (nie tak bezinteresownie, jutro Ty za mnie trzymasz )
Oczywiście i za resztę Brzuchatków też trzymam

Co do magnezu, ja sobie odpuściłam przez kilka dni i już mi powieka lata.
Boszzzeeee jak ja się boję jutrzejszego dnia
Czy wszystko w porządku, no i lekarz (pierwsze spotkanie z tym co miał amniopuncje robić), żeby mi jakiś komentarzy nie puszczał (bo ponoć potrafi być nieprzyjemny, choć świetny specjalista z niego).
Tak więc jutro walniemy sobie z Lokatorkiem kieliszeczek kropelków na uspokojenie. Koty będą miały radochę, bo waleriana w skladzie

Uciekam moje Drogie, później pewnie zajrzę choć na chwilę
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:27   #2468
misiaczka555
Wtajemniczenie

O widzę już kolejne ranne ptaszki
Wyspały sie?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:33   #2469
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Świąteczne kurczaczki i jajeczka będziemy z dzieciakami robić Na razie muszę coś na okno powiesić i drzwi Będą biedronki, pszczółki, żabki i motylki No i kwiatki oczywiście
Pełen wypas

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Perse trzymam kciuki, moooooocno za połówkę (nie tak bezinteresownie, jutro Ty za mnie trzymasz )
zupełnie bezinteresownie
Ja również dołączam się do kciukoli

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wyspały sie?
nie...

Stary 2013-03-05, 07:35   #2470
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry

Envele: no to super, czyli jednak poprawa w stosunku do tygodnia wczesniej, jak ja bylam jest, bo my nie uświadczyliśmy sloneczka.. no ale też nie było najgorzej bo nie padało

dzoan:
a to przeoczyłam najwyraźniej...a to życie za avatarem.. cóż niedaleko mu do rzeczywistości wirtualnej... a tu od razu przypomina mi się "Sala samobójców", która moze niesamowitym arcydziełem nie była, ale mną wstrząsnęła - własnie z tego powodu, że dużo czasu spędam w sieci, a kiedyś, jeszcze w lo, gdzie zaczynała sie era internetu, za dużo tego czasu spędzałam na IRC-u ... plusem jest to że udało się po pewnym czasie znajomości przenieść do rzeczywistości i ten internet ograniczyć, ale wiem doskonale jak to wciąga i jak ten świat może fascynować. Przeraża mnie to, że młodzież dzisiaj zamiast wychodzić i się spotykać, spotyka się w sieci..i non stop przy komputerze bądź telefonie....

jeszcze wracając do kina - w czwartek w końcu zamierzam się tam wybrać - na drogówkę. Wprawdzie na polskie filmy raczej nie chodzę do kina, wolę w domu obejrzeć (aby ewentualnie przełączyć na coś innego), ale kompletnie nic innego nie ma ciekawego.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:37   #2471
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
na szczęście tylko rozdział mam do napisania... potem wstęp i zakończenie mam dwa tygodnie, ogarnę. mobilizacja juz mnie wzięła, bo zaczęłam, uporządkowałam materiały.. w pt mam podesłać babeczce to co już napisałam, zeby swojej promotorce przesłała.. myślę, że gdzieś 1/3 już będzie. A potem jeszcze dwa weekendy. Nie zgodziłabym się juz na takie pisanie, ale już raz jej z licencjatem pomagałam, n i sympatyczna bardzo... i bardzo bardzo chciała, że nawet ceną jej nie odstraszyłam (pomimo ze właśnie mi na tym zależało...., bo nie potrafiłam odmówić).
Przyda się teraz kaska
Cytat:

Nie dają mi spać te ręce i nogi, wstałam więc i pije herbatkę. Mężu zaraz wychodzi do pracy ale wróci o 9 to bułeczki świezutkie przyniesie, tylko jeszcze nie wiem z czym je dobrym jeść
Z kapustą
Cytat:
Wyspały sie?
Pewnie, że tak jak zwykle

Nawet mego Dziecia od rana budziłam, jakieś schizy miałam he he he

Kciuki za wszystkie 3 połówkowe dziś I za resztę wizyt

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:37   #2472
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
jestem
Perse, legginsy to troszkę skomplikowane bo za pewne mają gumę wszytą razem z materiałem (nie taka luźna jak swego czasu w majtkach, gdzie mogłaś sobie ją sciągnąć ile chciałaś by gatki z tyłka nie zjeżdząły albo po prostu wymienić).
Można spróbować wypruć gumę ostrożnie tak by nie ponacinać materiały i od nowa podszyć tunel (bez gumy) w który wciągniesz miękką gumkę (szeroką a nie takąsztywną). Zamiast gumki mozesz wciągnąć troczek i wiązać z boku, ale gumka będzie lepiej trzymała.
Powiem Ci, że jeśli poradzisz sobie to możesz sprobować. Gumkę kupisz w pasmanterii, ale najlepiej taką:
http://pasmanteria-ozdoby.pl/opis/31...arna-18mm.html
taką wszywają w nasze ciążowe spodnie zebyśmy mogly sobie regulować "ciasność"
Nie pamiętam czy masz maszynę, jesli tak to podszyj tunel po wypruciu starej gumy ściegiem zygzakowatym, zeby był w miarę jak najbardziej elastyczny, a na boku legginsow zostaw otworek do wciągnięcia gumy.

Jesli jednak nie posiadasz zdolności to nie baw się tym, może na all upolujesz legginsy ciązowe (sama się przymierzam, choć jedne pewnie tak przerobię bo mi ich nie szkoda). Do krawcowej też na przeróbke nie noś bo więcej Cię to może kosztować niż koszt nowych
Cytat:
Przeleciałam Was po łebkach, bo mam sporo dziś na głowie i niedługo muszę lecieć.

Dziękuję Ci za rady Faktycznie, nie pomyślałam, że ta guma może być zszyta :/ Nie ma co ich niszczyć, jeszcze się przydają po. Wyjęłam z szafy legginsy ciążowe i są idealne na wielki brzuch (ale mają gorszy materiał, tzn. te moje są takie bawełniane fajne ciepłe, a te ciążowe są elastyczne jak grube rajtki).
I oczywiście ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty (sporo ich dziś).
I za jutrzejsze, ale to napiszę jeszcze pewnie

Póki co jestem cała zestresowana i chcę już być po...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:39   #2473
Agrafka86
Wtajemniczenie

Witajcie Mamusie
Jutro zaczniemy z Bobo 16tc i mamy wizytę na 14:40. Troszkę się boję (zresztą jak zawsze).
I zapisałam się na USG 4D na 9.04

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:45   #2474
misiaczka555
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39591196]
Póki co jestem cała zestresowana i chcę już być po...[/QUOTE]
będzie dobrze, my tu wszystkie kciuki trzymamy.

Zaraz z głodu padne, a do 9 daleko
Podjadam z lodówki różne sery ale bobas krzyczy "wieeecej".
Hm...mam jeszcze kisiel w szafce, może zaspokoi ssanie

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-05, 07:48   #2475
Margosia__
Zakorzenienie

Już niedługo
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Jutro zaczniemy z Bobo 16tc i mamy wizytę na 14:40. Troszkę się boję (zresztą jak zawsze).
I zapisałam się na USG 4D na 9.04
i
Cytat:
będzie dobrze, my tu wszystkie kciuki trzymamy.

Zaraz z głodu padne, a do 9 daleko
Podjadam z lodówki różne sery ale bobas krzyczy "wieeecej".
Hm...mam jeszcze kisiel w szafce, może zaspokoi ssanie
Ja wcinam owsiankę

Mały
Stary 2013-03-05, 07:51   #2476
Agrafka86
Wtajemniczenie

Misiaczka - a może powolutku jedz jakiegoś owoca?

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:58   #2477
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry po śniadanku

Cytat:
Witajcie

Najpierw relacja z wizyty, potem będę odpisywać Otóż dzisiaj pan doktor był znacznie bardziej pogadany niż ostatnio, nawet pożartował z nami Z dzieckiem wszystko w porządku, ale jest ułożone w "nietypowy sposób". Otóż jest skierowane głową w dół, ale plecami w stronę świata (oczy skierowane na mój kręgosłup). Przez to nie udało się zbadać odpływu z jednej komory i mamy przyjść jeszcze raz. Cała reszta zbadania i jest ok Oglądaliśmy dziecko w kolorze Mamy nawet zdjęcie buźki Zeskanuję i wam pokażę Waży już 451g i termin porodu ciągle pokrywa się z tym z USG Ruchliwe było bardzo i obraz na monitorze ciągle się zamazywał, ale pan Dr dostrzegł, że będziemy mieli SYNKA Mój komentarz: "Wiedziałam od początku". No i oczywiście dla chłopca mamy problem z imieniem, dla dziewczynek więcej się nam podoba.
Jak wróciłam do domu to żal mi się zrobiło tych sukieneczek i opasek z kokardkami, ale chłopców już też można fajnie ubrać
Chłopcy się nam widać jeszcze nie "wyczerpali". Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Wyspały sie?
Taaaaak! Nie mamy żadnej rolety, zasłony w sypialni i obudziło mnie wcześnie pięknie świecące słoneczko
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:59   #2478
Margosia__
Zakorzenienie

Śniadanie dobre było, ale jak to zwykle z dobrym bywa... szybko się skończyło

Mały
Stary 2013-03-05, 08:01   #2479
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się
Ja już po śniadanku, pora troszkę posprzątać i znów na pół dnia wypad z domu
Pogoda piękna za oknem
Coś czuję że jak się zrobi całkowicie ciepło to w ogóle nie będe miała czasu zglądać

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:02   #2480
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Ja wcinam owsiankę
A z czym masz? Lubię owsianke

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Misiaczka - a może powolutku jedz jakiegoś owoca?
Powoli to będzie trudno, bo drugi trymestr zaczął mi sie pod hasłem "szybko dajcie żarcie bo jestem głodna" czasem po godzinie od jedzenia mam uczucie czarnej dziury w żołądku...

A tak w ogóle to mam nadzieje że z cukrem u mnie ok
Dotychczas tak było ale boje sie badania z glukoza a to pewnie już niedługo.

Czy robi sie jeszcze go badanie w innych krajach niż PL?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-05, 08:08   #2481
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A z czym masz? Lubię owsianke

A tak w ogóle to mam nadzieje że z cukrem u mnie ok
Dotychczas tak było ale boje sie badania z glukoza a to pewnie już niedługo.

Czy robi sie jeszcze go badanie w innych krajach niż PL?
Z bananem i suszonymi śliwkami

Glukozę to około 24t trzeba zrobić... ja już jestem po Dziś mi gin zinterpretuje wynik, ale raczej mieszczę się w normach

Mały
Stary 2013-03-05, 08:15   #2482
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Z bananem i suszonymi śliwkami

Glukozę to około 24t trzeba zrobić... ja już jestem po Dziś mi gin zinterpretuje wynik, ale raczej mieszczę się w normach
Owsianka pycha, lubię takie połączenie

Oooo to jeszcze mi brakuje trochę do tej przyjemności
Margo da sie to wypić i nie ż.....gnąć?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-05, 08:16   #2483
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Owsianka pycha, lubię takie połączenie

Oooo to jeszcze mi brakuje trochę do tej przyjemności
Margo da sie to wypić i nie ż.....gnąć?
He he he... wstyd się przyznać, ale mi posmakowało
Lekko przesłodzona woda, nic strasznego

Mały
Stary 2013-03-05, 08:18   #2484
Neni1984
Zakorzenienie

Dzień dobry, u mnie piękne słońce
Kocham wschody słońca

Na którą idziesz?
Trzymam kciuki

Ja wstałam już o 7 cała wyspana. Lubię jak TŻ ma na rano, bo chodzimy spać jak ludzie, czyli po 22. Na dziś mam zaplanowaną samotną wyprawę do miasta, czyli 30 min w jedną stronę szybkiego spacerku Ale pójdę ok 10 co by Rossmann już był czynny

Lachryma kusisz tym kremem ze ślimaków
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:21   #2485
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
He he he... wstyd się przyznać, ale mi posmakowało
Lekko przesłodzona woda, nic strasznego
No takich wyznań to sie nie spodziewałam
Czekam więc z niecierpliwością na swoją kolej

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-05, 08:24   #2486
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No takich wyznań to sie nie spodziewałam
Czekam więc z niecierpliwością na swoją kolej
Szczerze polecam!

Mały
Stary 2013-03-05, 08:24   #2487
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Ja wstałam już o 7 cała wyspana. Lubię jak TŻ ma na rano, bo chodzimy spać jak ludzie, czyli po 22. Na dziś mam zaplanowaną samotną wyprawę do miasta, czyli 30 min w jedną stronę szybkiego spacerku Ale pójdę ok 10 co by Rossmann już był czynny
A co dobrego dają w Rossmanie?

Mój tz jak ma na 7 do pracy to siedzi do 1 w nocy a ja razem z nim, a potem oczy na zapałki. Oj zły zwyczaj...

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-05, 08:25   #2488
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie moje kochane
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:27   #2489
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A co dobrego dają w Rossmanie?

Mój tz jak ma na 7 do pracy to siedzi do 1 w nocy a ja razem z nim, a potem oczy na zapałki. Oj zły zwyczaj...
A chciałam na te skarpeteczki niemowlęce zapolować
I oliwkę muszę kupić i żel do mycia

Margosia pamiętasz może w którym tygodniu zaczął Ci podskakiwać brzuch?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:31   #2490
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane
Witamy

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A chciałam na te skarpeteczki niemowlęce zapolować
I oliwkę muszę kupić i żel do mycia

Margosia pamiętasz może w którym tygodniu zaczął Ci podskakiwać brzuch?
Znaczy, że kopniaki były widoczne?

Ja pierwszy raz zobaczyłam jak moi byli u nas w krk to był drugi tydzień lutego? To w sumie nie tak dawno

Ale ja mam dużą oponkę na brzuchu przed ciążową i jak leżę na płasko to nie widziałam brzucha poniżej to może wcześniej się ruszałZ tym, że moje Dziecięcie jest baaardzo delikatne, i mnie np jeszcze nigdy żaden kopniak nie bolał

Za to wczoraj małe kopało już nad pępkiem
Choć dziś wróciło w dolne rejony brzucha

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości