Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 16:20   #4561
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A tak szczerze dziewczyny lubicie te spacery z dziećmi? Bo ja jak jestem sama to tak średnio, kiedyś lubiłam, ale teraz jakoś tak mi przeszło. Jak będzie już taka większa i będzie się np bawić w piaskownicy to bedzie fajnie. A tak to ona sobie śpi, nie ma do kogo gęby otworzyć i czuję się jak w jakimś spacerniaku zataczając te kółka. Mam nadzieję, że zmieni mi się to
ja mam tak samo a jeszcze jak jest błoto ( u nas na wsi jest tylko droga piaszczysta ) to w ogole musze chodzic jedynie kolo domu. Ale jesli mam towarzysza to szybciej i milej czas leci

Cytat:
Czytałyście to:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt

Dziecko w naszym wieku Ja bym chyba umarła z rozpaczy.
i jeszcze imiennik mojego Synka okropne

u nas rocznica spłodzenia Bartusia była 26 lutego innej opcji nie było, bo wtedy bylismy jeszcze zwiazkiem na odleglosc i tak nam sie trafil "złoty strzał"
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:25   #4562
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

hej Kobitki
ale jestem dzisiaj wykończona, mała mi dała w kość - wrócił problem z usypianiem - znowu najlepiej na rączkach a juz był prawie m-c spokoju nie wie co się stało. Ona jest juz taka cieżka - coś ok. 7kg no normalnie nie daje rady. A ta cwaniara jeszcze jak się ją nosi i usiądzie to na nowo ryk zaczyna - trzeba chodzić
aż mam doła i nawet bonitek nie mam............

Cytat:
Napisane przez goomisia Pokaż wiadomość

Na spacerku Lenka wygląda mniej więcej tak:
śliczna
masz wózek Mutsy Evo? bo jakoś tak znajomo wygląda
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:32   #4563
goomisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
...najlepiej na rączkach a juz był prawie m-c spokoju nie wie co się stało. Ona jest juz taka cieżka - coś ok. 7kg no normalnie nie daje rady. A ta cwaniara jeszcze jak się ją nosi i usiądzie to na nowo ryk zaczyna - trzeba chodzić
Jakbym opis mojej córci czytała Tylko ona ma tak na szczęście jedynie w ciągu dnia, musi być towarzystwo i koniec! I nie ma siedzenia. Wieczorkiem za to zasypia grzecznie, po odłożeniu do łóżeczka i zgaszeniu światła sama jeszcze chwilkę się sobą zajmuje w ciszy, ewentualnie coś tam pogada do Pani Sowy wiszącej nad głową i potem śpi jak zabita do rana

Cytat:
masz wózek Mutsy Evo? bo jakoś tak znajomo wygląda
Sokole oko
goomisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:39   #4564
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

no to jak będziesz się języka uczyć to możesz sobie powtarzać w jakiej sieci masz tel? jak w playu to będziemy wychodzić o tej samej porze i będę dzwonić do Ciebie bo mam za darmo

Niestety w plusie

Cytat:
A gdzie dziewczyny zamieszkujecie dokładniej? Ja tez bym się chętnie wbiła na jakiś wspólny spacerek

Zwłaszcza, że my dopiero teraz zaczynamy spacerowanie, bo wcześniej jak leżał śnieg to u mnie na wiosze mogłam zapomnieć o przemieszczaniu się z wózkiem :/
Ja na Bemowie, A Ty bliżej której strony jesteś?

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

ja mam tak samo a jeszcze jak jest błoto ( u nas na wsi jest tylko droga piaszczysta ) to w ogole musze chodzic jedynie kolo domu. Ale jesli mam towarzysza to szybciej i milej czas leci

i jeszcze imiennik mojego Synka okropne

u nas rocznica spłodzenia Bartusia była 26 lutego innej opcji nie było, bo wtedy bylismy jeszcze zwiazkiem na odleglosc i tak nam sie trafil "złoty strzał"
Witaj Madzius, kopę lat
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:52   #4565
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakbym opis mojej córci czytała Tylko ona ma tak na szczęście jedynie w ciągu dnia, musi być towarzystwo i koniec! I nie ma siedzenia. Wieczorkiem za to zasypia grzecznie, po odłożeniu do łóżeczka i zgaszeniu światła sama jeszcze chwilkę się sobą zajmuje w ciszy, ewentualnie coś tam pogada do Pani Sowy wiszącej nad głową i potem śpi jak zabita do rana
no to jeszcze nie masz tak źle, moja właśnie najbardziej jest wieczorem marudna. Mam nadzieję, że jej to przejdzie, muszę znowu powalczyć ale czasami juz tak płacze, że nie mam sumienia i ją biorę - błędne koło

a w ogóle to młoda popsuła dziś karuzelkę - tzn. nadal gra ale przestała sie kręcić. Chwyciła jedną z maskotek jak leżała na przewijaku i nie chciała puścić i coś się chyba zacięło. Niech TŻ to obejrzy jak wróci. By to szlag

Cytat:
Sokole oko
i jak? zadowolona jesteś? ja póki co to jak najbardziej
Stary 2013-03-04, 16:55   #4566
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Podaj jakiegoś linka, bo nawet nie wiedziałam, że takie są
http://ubrankaniemowlece.com.pl/pl/
http://niumnium.pl/
http://niemowleceubranka.pl/
http://www.lumpik24.pl/

cena różne, tak jak i na allegro
jakieś perełki zawsze można znaleźć

bylismy na spacerze i mi dupkę wymroziło i uszy, niby pokazywało 13 stopni na słońcu, ale wiaterek zrobił swoje i odczuwałam to jako mróz brrr

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2013-03-04 o 16:57
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:13   #4567
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Zwłaszcza, że my dopiero teraz zaczynamy spacerowanie, bo wcześniej jak leżał śnieg to u mnie na wiosze mogłam zapomnieć o przemieszczaniu się z wózkiem :/

A dziś? CUDO! Słonko świeciło, milutko tak, już czuć wiosnę
Ja tak naprawdę zawsze chciałam mieć letnie dziecię, właśnie po to, żeby na te spacerki dłuuuugie biegać i szybko wrócić do formy.
Ale mężowi się pospieszyło i wyszło jak wyszło I zamiast biegać na spacerki przesiedziałam trzy miesiące na tyłku, a formę to najczęściej oglądam w kuchni, jak se ciasto piekę...
My też "wioskowi" ale brnęliśmy przez zaspy i błota
Serio u Was dziś tak ciepło było w Wawie? Bo u nas w okolicach Lublina to słońce owszem świeciło ale tylko 2 stopnie ciepła i do tego zimny wiatr, brrr... Ale może jest nadzieja, że to ciepełko dotrze do nas jutro
Cytat:
U nas jest dokładnie tak samo (z tym że w nocy robimy sobie 2 przerwy na karmienie )

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
http://ubrankaniemowlece.com.pl/pl/
http://niumnium.pl/
http://niemowleceubranka.pl/
http://www.lumpik24.pl/

cena różne, tak jak i na allegro
jakieś perełki zawsze można znaleźć
Dzięki
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 17:46   #4568
goomisia
Raczkowanie

Cytat:
no to jeszcze nie masz tak źle
nie nooo, ja w ogóle nie mam źle po prostu musi być coś za coś - jak chcę mieć przespane noce to muszę się za dnia z córą wyhulać i czasem trochę ten biedny kręgosłup nadwyrężyć...

Cytat:
na razie tak, mam nadzieję, że ze spacerówą też się polubimy

Cytat:
Napisane przez nini_b
Serio u Was dziś tak ciepło było w Wawie? Bo u nas w okolicach Lublina to słońce owszem świeciło ale tylko 2 stopnie ciepła i do tego zimny wiatr, brrr... Ale może jest nadzieja, że to ciepełko dotrze do nas jutro
u mnie było piękne błękitne niebo i 6 stopni na termometrze czasem wiaterek zawiał, ale nie uprzykrzył spacerku

Cytat:
Napisane przez Sola1
dalekooo
ja południe, okolice Janek
Stary 2013-03-04, 18:11   #4569
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
My też "wioskowi" ale brnęliśmy przez zaspy i błota
Jak byłam na balkonie bez kurtki to w samym słońcu było bardzo ciepło. W cieniu czuć było chłód, ale nie aż taki, żeby uciekać z balkonu

Cytat:

dalekooo
ja południe, okolice Janek

Miałam napisać w poprzednim poście, że pewnie jesteś z drugiego krańca.
Stary 2013-03-04, 18:27   #4570
jagnna
Zakorzenienie

ja tam lubie spacery. Właczam sobie radio w tel, nastawiam na trójke i słucham audycji "za a nawet przeciw" o 12. Poza tym wlaczam sobie endomondo w tel i mam mobilizację
Wiadomo, sa czasem dni, ze nic mi sie nie chce, i wtedy niezbyt chetnie chodze, ale sie zmuszam i spacerujemy. Choc zdarzylo mi sie nie pojsc z mala z lenistwa ale było wtedy paskudnie na zewn atrz, wiec mam usprawiedliwienie.:brzyda l:

Cytat:
a ze mieszkaam w pipidówie to zazwyczaj kogos znajomego spotkam, postoje i pogadam i jakoś leci
o to tez kiedy wiecej cxzasu przegadalam, niz przeszlam

Cytat:
Mam pytanie, te grzechotki i inne rzeczy, które lądują w dziecięcej buzi to jakoś wyparzacie?
niet

Cytat:
Jak macie z kim pogadać w trakcie spaceru to zmienia postać rzeczy
U mnie jest to właśnie spacer w ciszy, gdzie dziecko śpi i generalnie można umrzeć z nudów Na ławce też narazie nie posiedzę. Choć już coraz cieplej to może już za chwilę będzie można.
Biorę psa ze sobą, ale on też nie jest zbyt rozmowny
muzyka w uszy i smigaj

Cytat:
sliczna

Cytat:
, musi być towarzystwo i koniec! I nie ma siedzenia.
moja tak samo

Cytat:
a w ogóle to młoda popsuła dziś karuzelkę - tzn. nadal gra ale przestała sie kręcić. Chwyciła jedną z maskotek jak leżała na przewijaku i nie chciała puścić i coś się chyba zacięło. Niech TŻ to obejrzy jak wróci. By to szlag
dla malej
pewnie sie jej znudzila

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:55   #4571
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
dla malej
pewnie sie jej znudzila

dla mojego TŻ - naprawił karuzelkę jednak na coś się te chłopy przydają czasem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 19:10   #4572
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:20   #4573
Swarovska
Zadomowienie

jeju dziewczyny ja nie wiem co robic nina zaczela robic wodniste kupki dzis malo ssala jak zwykle po minucie, duzo plakala oddawala glosne gazy czy to kolka jak twierdzi pediatra nie wiem i jeszcze ta wysypka na dloniach.... to chyba nie jest normalne??

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

tak bylo zazwyczaj tylko czasem ma lepsze dni, borykam się czy przestac karmic piersia albo wprowadzic mieszane karmienie, bo to dla mnie zbyt duzy stres jak ona ssie minutke dwie i straszliwie placze
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:43   #4574
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
tak bylo zazwyczaj tylko czasem ma lepsze dni, borykam się czy przestac karmic piersia albo wprowadzic mieszane karmienie, bo to dla mnie zbyt duzy stres jak ona ssie minutke dwie i straszliwie placze
Mojemu też zdarza się płakać przy cycku i robić kupki wodniste albo ze śluzem. A wysypkę miał na szyi, pediatra poradziła odstawić mleko krowie, odstawiłam też jajka (zdarza mi się zjeść kawałek ciasta z jajkami) i na razie obserwuję. Wysypka znikła, ale te kupki nadal się zdarzają
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:51   #4575
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu też zdarza się płakać przy cycku i robić kupki wodniste albo ze śluzem. A wysypkę miał na szyi, pediatra poradziła odstawić mleko krowie, odstawiłam też jajka (zdarza mi się zjeść kawałek ciasta z jajkami) i na razie obserwuję. Wysypka znikła, ale te kupki nadal się zdarzają
u mnie identycznie, wysypka pojawi się raz na jakiś czas ale parę kropeczek, ale kupy często są rzadkie i śluzowate, chyba bym nic nie jadła żeby było ok nie przejmuję się tym aż tak, niech się mały przyzwyczaja po troszku do różnych alergenów

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny ja nie wiem co robic nina zaczela robic wodniste kupki dzis malo ssala jak zwykle po minucie, duzo plakala oddawala glosne gazy czy to kolka jak twierdzi pediatra nie wiem i jeszcze ta wysypka na dloniach.... to chyba nie jest normalne??

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

ale zdajesz sobie sprawę, że jeśli to alergia, to zwykłego mm też nie będzie tolerował? będziesz musiała podawać mieszanki dla alergików
Stary 2013-03-04, 20:02   #4576
villemi
Zadomowienie

nie uwierzycie, ale dzisiejszy dzien przezylam bez slodyczy, co ostatnio się nie zdarzalo
a tak w ogole to moje dziecko nie chce spac, choć zrobiło mi pobudke o 6 rano
leze teraz z nim i czekam na cud, widze,że zmeczony jest, ale oczy jakos mu się nie zamykaja
zamowilam na allegro ten inhalator,.ktory polecalyscie, jutro powinien przyjsc, mam nadzieję, że troche pomoże na ten katarek

no i dzis zmierzylam Czarusia i wyszlo mi 65cm

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-03-04 o 20:17
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:23   #4577
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
nie uwierzycie, ale dzisiejszy dzien przezylam bez slodyczy, co ostatnio się nie zdarzalo
a tak w ogole to moje dziecko nie chce spac, choć zrobiło mi pobudke o 6 rano
leze teraz z nim i czekam na cud, widze,że zmeczony jest, ale oczy jakos mu się nie zamykaja
zamowilam na allegro ten inhalator,.ktory polecalyscie, jutro powinien przyjsc, mam nadzieję, że troche pomoże na ten katarek

no i dzis zmierzylam Czarusia i wyszlo mi 65cm
ja nie jem słodyczy od tygodnia, ale chyba znów zacznę bo efektów ZERO!!!
Stary 2013-03-04, 20:28   #4578
jagnna
Zakorzenienie

Zapomniałam sie pochwalić: bioderka mamy w porządku
Poprzednio kazała mi profilaktycznie podwójnie pieluchować. Dziś powiedzia że jest duża poprawa.
Nie pieluchowałam nic a nic (no OK, przez 4 dni, potem to zlałam). W połowie kwietnia idziemy na kontrolę. Ulka była grzeczna jak nie ona

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
dlatego ja nie przestaję

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:41   #4579
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Poprzednio kazała mi profilaktycznie podwójnie pieluchować. Dziś powiedzia że jest duża poprawa.
Nie pieluchowałam nic a nic (no OK, przez 4 dni, potem to zlałam). W połowie kwietnia idziemy na kontrolę. Ulka była grzeczna jak nie ona
widzę że to już standard z tym pieluchowaniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 20:49   #4580
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe jak będzie u mnie

---

Dziewczyny polałam bezowy materiałowy narożnik herbatą. Jak go ratować?
Stary 2013-03-04, 20:50   #4581
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
"Halo pani z dzieckiem w gondoli, tak, do pani mówię"

Cytat:
A ja nie wiem czy coś mi padło na wzrok czy jak, ale szukam kurtki na wiosnę i nic mi się nie podoba.

A ja bym normalnie wykupiła pół galerii handlowej jak nie lepiej. Szkoda, że jestem grubasem. Albo może i lepiej, bo to zawsze kasa w portfelu

Cytat:
w jakiej sieci masz tel? jak w playu to będziemy wychodzić o tej samej porze i będę dzwonić do Ciebie bo mam za darmo

Cytat:
A gdzie dziewczyny zamieszkujecie dokładniej? Ja tez bym się chętnie wbiła na jakiś wspólny spacerek
Ja z Zacisza, Targówek jakby to nic nie mówiło

Cytat:
Kurka kawał świata ode mnie no

Cytat:
Ja też mam Mutsy ale 4 rider a zadowolona w miarę... najbardziej nie podoba mi się to, że mój tż wygląda przy tym stelażu jak przy kosiarce i ciężko mi kółkami wcelować w podjazd bo z przodu i z tyłu mają różny rozstaw.

Cytat:
i czasem trochę ten biedny kręgosłup nadwyrężyć...
Uważaj kochana na to nawyrężanie - ja na masaże zaczęłam chodzić, bo mnie tak potrafi boleć. A dziecko podejrzewam ledwo ponad 5kg na razie...

Cytat:
dalekooo ja południe, okolice Janek
To do mnie jeszcze dalej - Zacisze. Ale sercem bliskam Twoim okolicom, przynajmniej tym warszawskim, bo ostatnie lata na Okęciu spędziłam

Cytat:
Ja dzisiaj dzielnie wydzielone 10 biszkopcików skubnęłam, z duszonym jabłuszkiem. A tż właśnie zrobił budyń czekoladowy i ciumka franca

Nie pogadam sę dziś z Wami bo dzieć pięknie zasnął o 21 a mi się oczy kleją, idę w kimono może trochę się wyśpię do tej 3ciej... A poza tym jak usnę to mnie ten budyń nie będzie kusił

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:57   #4582
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja nie przestaję
Ja tez nie przestałam, bo długo bym nie wytrzymała, ale jem ich zdecydowanie mniej.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Kurka kawał świata ode mnie no

To do mnie jeszcze dalej - Zacisze. Ale sercem bliskam Twoim okolicom, przynajmniej tym warszawskim, bo ostatnie lata na Okęciu spędziłam
To już bardziej nie mogło naszej trójki rozstrzelić po Wawie

A na którym terminalu na tym Okęciu pomieszkiwałaś?

Ja kiedyś mieszkałam na Ochocie.
Stary 2013-03-04, 21:18   #4583
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny polałam bezowy materiałowy narożnik herbatą. Jak go ratować?
nie wiem, może gąbka + bialy jeleń

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Ja tez nie przestałam, bo długo bym nie wytrzymała, ale jem ich zdecydowanie mniej.
ja tak nie umiem, albo jem na maxa albo wcale
Stary 2013-03-04, 22:52   #4584
mmm12345
Rozeznanie

Przez Was - tak, właśnie przez Was, bo ciągle nap...acie o tych ciastkach i czuję się rozgrzeszona, że nie tylko ja jem, a więc przez Was zeżarłam dzisiaj naraz całą paczkę biszkoptów 180g (100g = 350 kcal) i nie mogę spać, bo dręczą mnie wyrzuty sumienia. Boję się, że jak zasnę, to mi sadło urośnie jak mam walczyć z tą żarłocznością, skoro mnie tak demotywujecie? ciągle tylko bonitki sritki i inne przekąski. Żeby nie Wy, to nawet nie miałabym pojęcia, że jest coś takiego jak bonitki, a o biszkoptach nie pamiętałam od dekady przynajmniej. Będziecie mi zwracać za odsysanie tłuszczu wrrr
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 23:45   #4585
goomisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Uważaj kochana na to nawyrężanie - ja na masaże zaczęłam chodzić, bo mnie tak potrafi boleć. A dziecko podejrzewam ledwo ponad 5kg na razie...
6,5 kilosa już skubaniutka waży... a rehabilitacja będzie absolutnie konieczna! Kiedyś to nawet nie czułam, że mam coś takiego jak kręgosłup, a teraz tak się daje we znaki, że jaciekręce...
Tylko najgorszą krzywdę to mu nie samo noszenie Lenki robi, ale przewijanie jej na łóżku i to ciągłe schylanie się i dźwiganie jej z tej pozycji - M A S A K R A

Cytat:
To już bardziej nie mogło naszej trójki rozstrzelić po Wawie

A na którym terminalu na tym Okęciu pomieszkiwałaś?

Ja kiedyś mieszkałam na Ochocie.
Ja też troszkę pomieszkiwałam na Okęciu (za czasów narzeczeńskich), pierwsze lata swojego życia spędziłam na Ochocie , a całą resztę (zanim mi się wsi zachciało) na Ursynowie...

Edytowane przez goomisia
Czas edycji: 2013-03-04 o 23:46
Stary 2013-03-05, 06:25   #4586
villemi
Zadomowienie

Cytat:
6,5 kilosa już skubaniutka waży... a rehabilitacja będzie absolutnie konieczna! Kiedyś to nawet nie czułam, że mam coś takiego jak kręgosłup, a teraz tak się daje we znaki, że jaciekręce...
Tylko najgorszą krzywdę to mu nie samo noszenie Lenki robi, ale przewijanie jej na łóżku i to ciągłe schylanie się i dźwiganie jej z tej pozycji - M A S A K R A
dlatego my kupilismu przewijak na lozeczko, bo na poczatku też przewijalam na lozku, ale. moje plecy przezywaly katusze
najgorsze jest to, że moment i mój brzdac wyrosnie z tego przewijaka
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:23   #4587
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

dobry
Stary 2013-03-05, 07:41   #4588
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Przez Was - tak, właśnie przez Was, bo ciągle nap...acie o tych ciastkach i czuję się rozgrzeszona, że nie tylko ja jem, a więc przez Was zeżarłam dzisiaj naraz całą paczkę biszkoptów 180g (100g = 350 kcal) i nie mogę spać, bo dręczą mnie wyrzuty sumienia. Boję się, że jak zasnę, to mi sadło urośnie jak mam walczyć z tą żarłocznością, skoro mnie tak demotywujecie? ciągle tylko bonitki sritki i inne przekąski. Żeby nie Wy, to nawet nie miałabym pojęcia, że jest coś takiego jak bonitki, a o biszkoptach nie pamiętałam od dekady przynajmniej. Będziecie mi zwracać za odsysanie tłuszczu wrrr
a mówiłam!!! bo to jakiś sabotaż jest! specjalnie przyłażą te chudzielce i opowiadają o 4-daniowych obiadach, ciasteczkach maślanych, bonitkach i innych takich tam
Nie martw się kochana, złożymy zbiorowy pozew! będziemy miały na liposukcję i nowe cycki

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

dobry
Stary 2013-03-05, 07:44   #4589
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

tak mocno trzymałam kciuki, ze nie mogło być inaczej

wiecie muszę zie przyznac, ze odpuscilam odpieluchowywanie mlodego odkad mala jest na swiecie

zła ze mnie matka i spac nie moglam, jak sie sama sobie do tego przyznalam....
sasiedzi maja 9 miesiecznego szkraba ktory pokazuje juz ze chce siusiu czy kupke, tym bardziej mi wstyd
w sumienie wiem jakimi metodami to osiagneli, bo Tomek nawet dobrze nie siedzial w tym wieku, wiec by z nocnika spadl

w kazdym razie czekam do kwietnia i puszczam go w samych majteczkach i nie ma odwrotu

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:56   #4590
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wiecie muszę zie przyznac, ze odpuscilam odpieluchowywanie mlodego odkad mala jest na swiecie

zła ze mnie matka i spac nie moglam, jak sie sama sobie do tego przyznalam....
sasiedzi maja 9 miesiecznego szkraba ktory pokazuje juz ze chce siusiu czy kupke, tym bardziej mi wstyd
w sumienie wiem jakimi metodami to osiagneli, bo Tomek nawet dobrze nie siedzial w tym wieku, wiec by z nocnika spadl

w kazdym razie czekam do kwietnia i puszczam go w samych majteczkach i nie ma odwrotu
nie przejmuj się, moja dopiero jak miała 2,5 roku zajarzyła, a na noc to do 3 lat kuzynki bliźniaki 3 letnie siku wołają, a kupę robią w majtki, dosłownie, to dopiero przerąbane

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości