MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 09:23   #2011
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
w końcu dostałam zwolnienie do 12.03 z powodu ogólnego złego samopoczucia,

Mokka ten roczny macierzynski jest od 17 czy 18.03?
ale 12.03 też Cię nie urządza... Jakbyś nie urodziła do 18.03 (bo roczny jest od 18.03 włącznie) to i tak 12-18.03 jesteś już na macierzyńskim. Dlatego... nie wiem czy nie warto byłoby iść 12 do lekarza (jak pisały dziewczyny np ogólnego) i poprosić o zwolnienie na tydzień bo jesteś... y... przeziębiona przez męża

I znów mnie nerwa bierze, że tyle zachodu, żeby się w pieprzoną datę wstrzelić! Wybić dupków z ul. Wiejskiej!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:25   #2012
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ha ha 70 to ja miałam na starcie ( no może niecałe... )
Najbardziej mnie wkurzają teksty typu " Ile przytyłaś ?" Ja odpowiadam, że tyle i tyle ( jak na razie 14 kg ) i tu pada tekst typu " O Matko, to dwa razy tyle, co ja . Bo ja przez całą ciążę przytyłam tylko 8 kg".
Wow i co, mam pokłony bić?
mnie też wkurzaja pytania o wagę a potem przytyki: za dużo, za mało- jakby nie było zawsze ktoś skomentuje, że jest źle ja przytyłam niecałe 6,5kg i już nieraz usłyszałam, że na pewno ograniczam się z jedzeniem/głodzę dziecko/mam anemię i dziecko ze mnie ciągnie...
wg mnie akurat kwestia wagi nie jest od nas zależna, jedna jedząc tyle co przed porodem przytyje dużo inna opychając się przytyje mało więc niech ci dopytujący lepiej zajmą się swoją wagą

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
O rany to się można zestresować ! to leżeć w domu i odpoczywać, jak próbujesz poczekać na TŻ, a siostra, przyjaciółka - jako opcja awaryjna na porodówkę, żebyś sama nie była ?
siostry nie chcę, przyjaciółce wolałabym nie fundować takich wrażeń ewentualnie mama-jakbym poprosiła to pewnie by pojechała ale widzę że wielkich chęci na to nie ma
Stary 2013-03-05, 09:26   #2013
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej Laseczki witamy się w 3 tygodniu życia Misi!!!) ale zleciało!!!
Noc standardowo - zasnęła o 23 dopiero

Co do rozstępów - to ja zauważyłam rozstępy na prawym udzie i pod lewym półdupkiem dopiero po porodzie! masakra jakaś!!! mam nadzieje, że szybko zjaśnieją bo na plaże będzie wstyd wyjść z taka dupką na piersiach to mam ogromne już rozstępy

Mokka - ja nie prałam wózka, jakoś tak nie wpadłam na ten pomysł

Alliw - Janek cudeńko

Małpka - Karolek boski wracaj do zdrowia szybciutko!!!

Ja dziś jadę na zdjęcie szwów mam nadzieje, że wszystko ładnie się tam zagoiło i powiem Wam, że krwawienie jest już minimalne praktycznie zerowe
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:26   #2014
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu w szpitalach tak ten macierzyński wciskają to nie rozumiem właśnie mi wpadło na myśl, że z tego co napisałaś wynika, że skoro mam zwolnienie do 12.03, termin na 13.03 i wtedy by mnie położył do szpitala to tak czy siak tego 13.03 wcisną mi macierzyński
A może jak będziesz w szpitalu od 13 ale urodzisz np 18 to dadzą Ci L4 na te kilka dni a macierzyński od dnia porodu?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:28   #2015
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj podły humor. pół popołudnia i wieczora przeryczałam. nic się nie układa tak jak powinno tż-owi nic nie lepiej, pojechał do lekarza, dostał antybiotyk ale facet powiedział mu że słyszy coś w płucach i że tak szybko to nie przejdzie, ma mnie unikać ale chyba już za późno. bolą mnie mięśnie i wczoraj tak mocno kaszlnęłam, że aż mi coś pociekło. mam nadzieję, że nie wody.
No niefart z tymi chorobami.

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Po nieprzespanej nocy, z kubkiem gorącej czekolady mogę nastukać jak po wczorajszej wizycie u gin.
Po długich oczekiwaniach udało nam się wejść do doktorka o 22.50 ;/
Straszniaste kolejki, ale warto było czekać.
Maksiu jak się okazało obrócił się już do prawidłowej pozycji główką w dół,

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Paciorkowca mam tak późno bo gin mówił że wogóle nie trzeba ale w końcu powiedział że mi zrobi.
Ja miałam wczoraj posiew robiony, też dość późno, bo w 37 tc. A wynik ma być dopiero po tygodniu!

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej kochane wpadłam na moment, żeby się z Wami przywitać i podziękować : cmok: jak tylko znajdę chwilkę to opiszę poród i pierwsze chwilę z małym
Czekamy!

Cytat:
Ha ha 70 to ja miałam na starcie ( no może niecałe... )
Najbardziej mnie wkurzają teksty typu " Ile przytyłaś ?" Ja odpowiadam, że tyle i tyle ( jak na razie 14 kg ) i tu pada tekst typu " O Matko, to dwa razy tyle, co ja . Bo ja przez całą ciążę przytyłam tylko 8 kg".
Wow i co, mam pokłony bić?
Ja przytyłam 12 kg.
Natomiast wszyscy dookoła, znani i nieznani mi ludzie, gadają, że mam mały brzuch i nie wierzą, że niedługo termin
Mnie się brzuch wydaje duży. Gin wczoraj powiedział, że duży. A dziecko waży normalnie. Aaaaa w dup... to mam.

Cytat:
wytłumaczyłam mu o co chodzi, przytwierdził że rzeczywiście to są niesprawiedliwe przepisy i w końcu dostałam zwolnienie do 12.03 z powodu ogólnego złego samopoczucia,
Super, że wywalczyłaś.

Co do ktg, ja nadal nie miałam. Gin mi kazał zacząć chodzić na ktg po dniu terminu.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:29   #2016
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja nadal przeziębiona ..... oj nie dobrze,oj niedobrze
Cytat:
widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj podły humor. pół popołudnia i wieczora przeryczałam. nic się nie układa tak jak powinno tż-owi nic nie lepiej, pojechał do lekarza, dostał antybiotyk ale facet powiedział mu że słyszy coś w płucach i że tak szybko to nie przejdzie, ma mnie unikać ale chyba już za późno. bolą mnie mięśnie i wczoraj tak mocno kaszlnęłam, że aż mi coś pociekło. mam nadzieję, że nie wody.
próbuję oswoić się z myślą, że będę sama przy porodzie. niby jakoś mocno nie nastawiałam się na poród rodzinny ale mój ostatni pobyt w szpitalu uświadomił mi jak bardzo potrzebuję tż i jaki pomocny jest więc nie wiem jak to będzie
,
a zwolnie nie powinnaś dostać - nie odpuszczaj.
Cytat:
Po nieprzespanej nocy, z kubkiem gorącej czekolady mogę nastukać jak po wczorajszej wizycie u gin.
Maksiu jak się okazało obrócił się już do prawidłowej pozycji główką w dół, rośnie sobie mały Cwaniaczek i kopie mamusie po żołądku i żebrach jakby to do kopania było hihihihi Od ostatniej wizyty w lutym (czyli miesiąc temu) urósł cały kilogram, teraz ma już 2128 g Doktorek uspokaja, że wszystko w najlepszym porządku, następną wizytę zapisał na początek kwietnia - mam tylko nadzieję, ze się wcześniej na porodówce nie spotkamy.
A teraz życzę Wam dobrego i dnia i słońca, które u mnie już świeci, jeszcze cieplejszego jak wczoraj.
za wizyte , o matko ale godzina .......
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Ja w sumie z łóżka, a wiec z telefonu... ala jakoś spać nie mogę... Moja nadzieja, ze donosze do 18stego na przemian pojawia się i znika. Doskonale Cię więc Kwiatuszku rozumiem... U mnie od wczoraj wieczora prawdopodobnie bardzo małymi partiami zaczął odchodzić CZOP Czyli ile czasu mi zostało? Tylko poproszę te pozytywne prognozy )
, co do czopa to jest takie gdybanie ..... no bo tak na prawdę to jest różnie .ja mam termin na 8 marca a nic a nic sie nie dzieje,zero czopa zero skurczy (tylko na ktg wyszły) , w poprzednich ciążach odszedł mi 24 godz. przed .
Cytat:
Napisane przez anika_s; o39591110
ja nie śpię od 4.00 tż umył mi wczoraj okna i chyba go przewiało bo sie obudził z takim bólem że szok! posmarowałam mu bark maścią, później ok 5.00 postawiłam gumowe bańki i teraz chrapie bo udało mu się troszkę usnąć. niestety ja na 8.00 do pracy i on też więc muszę go budzić.
i żeby nie było tak fajnie że mnie nic to mam taki okropny ból po lewej stronie pod żebrami że masakra jakaś - nawet głębszego oddechu nie mogę wziąć jeszcze tylko do piątku praca - i "odpocznę" troszkę
zdrówka dla tżta i oby Ciebie nie zaraził !
Cytat:
Hej kochane wpadłam na moment, żeby się z Wami przywitać i podziękować : cmok: jak tylko znajdę chwilkę to opiszę poród i pierwsze chwilę z małym
gratulacje dla aliw małpki strippi
cześć , czekamy na relacje ......
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Na szczescid Szczena nie boli puchniecia nie widze UFFF
to super .
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Słuchajcie - co planujecie na Wielkanoc przygotować? Co można zrobić wcześniej i zamrozić? I co dla mam karmiących? Mam czarną dziurę w tym temacie.
o jejku ...ja tak daleko myślami nie wybiegam ...... jeszcze się nie spakowałam a co dopiero myśleć o wielkanocy
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 33 tygodniu zaczynamy 34...
Stary 2013-03-05, 09:32   #2017
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ale 12.03 też Cię nie urządza... Jakbyś nie urodziła do 18.03 (bo roczny jest od 18.03 włącznie) to i tak 12-18.03 jesteś już na macierzyńskim. Dlatego... nie wiem czy nie warto byłoby iść 12 do lekarza (jak pisały dziewczyny np ogólnego) i poprosić o zwolnienie na tydzień bo jesteś... y... przeziębiona przez męża

I znów mnie nerwa bierze, że tyle zachodu, żeby się w pieprzoną datę wstrzelić! Wybić dupków z ul. Wiejskiej!
nie no myślę, że 12.03 albo 13.03 pójdę do gina na wizytę i pewnie dostanę skierowanie do szpitala skoro powiedział, że w domu na pewno siedzieć nie będę. w piątek idę na ktg to jeszcze się go spytam jak to będzie z tym szpitalem i macierzyńskim a jesli powie, że po terminie idę na macierzyński to przejde się do rodzinnego

wkurza mnie to wszystko okropnie. sobie wypłacają nagrody po 40tys bez mrugnięcia okiem a żeby ludziom coś dać to już wielki problem

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Oliwka już któryś raz zapominam napisać

Wszystkiego najlepszego Kochana! spóźnione ale szczere
Stary 2013-03-05, 09:36   #2018
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
co do zwolnienia-oczywiście powiedział, że nie może już mi wypisać, może tylko macierzyński no więc zaczęłam się dopytywać czy aby na pewno się nie da, no to on że na co? na jaką patologię jak to już koniec i jak coś to można rozwiązać? ale po chwili dodał, że chyba że na coś niezwiązanego z ciążą, jakieś przeziębienie czy coś takiego... wytłumaczyłam mu o co chodzi, przytwierdził że rzeczywiście to są niesprawiedliwe przepisy i w końcu dostałam zwolnienie do 12.03 z powodu ogólnego złego samopoczucia, co akurat jest zgodne z prawdą bo czuję się jakby mnie czołg przejechał. no i stwierdził, że najwyżej będzie musiał się tłumaczyć... aha powiedział jeszcze, żebym nie myślała, że jak uda mi się chodzić w ciąży do tego 17 to będę w domu siedziała po terminie, także jakby co to po 13-tym czeka mnie szpital, ale to nic, przeżyję.
jednak się da ..... za zwolnienie .
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Ja dziś jadę na zdjęcie szwów mam nadzieje, że wszystko ładnie się tam zagoiło i powiem Wam, że krwawienie jest już minimalne praktycznie zerowe
dla Miśki !
za szwy - aby zdjęli bezboleśnie ...
Stary 2013-03-05, 09:41   #2019
klementyna1
Zakorzenienie

witam i ja dziś w słoneczną pogodę...jutro ma być 13 stopni,wiec Dragusia i PAni dobry czas na rodzenie;p
U mnie bez zmian, spokojnego dnia1
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:46   #2020
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby wszystko bylo ok.
Mam nadzieję, że u mnie krwawienie też nie będzie długo trwało, bo się zamęczę. Zawsze podczas okresu używam tamponów i jak sobie pomyślę o tych podkładach porodowych i podpaskach

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja nadal przeziębiona ..... oj nie dobrze,oj niedobrze
Zdrowiej szybko

O świętach na razie nie myślę. Najprawdopodobniej mamy z nami nie będzie, bo nie wypiszą jej ze szpitala. Ech, nie wiem jak to będzie. W ogóle nie chce mi się tych świąt

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:48   #2021
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no myślę, że 12.03 albo 13.03 pójdę do gina na wizytę i pewnie dostanę skierowanie do szpitala skoro powiedział, że w domu na pewno siedzieć nie będę.
Ale czemu nie miałabyś siedzieć w domu po terminie? ? ? Ja rozumiem szpital po 1-2 tyg po terminie... ale w dniu terminu musi Cię już do szpitala kłaść? ?

Terry Pratchett
Stary 2013-03-05, 09:49   #2022
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Eh dziki wam Laseczki za slowa Otuchy. Na pewno sie przydadza. Ale sama juz nie wiem co robic - je.bie sie na calej Linii

Cytat:
A ja się pochwalę, że w końcu mamy wózek Pełne 4 tygodnie czekaliśmy... ale się doczekalismy próby montowania i demontowania w domku juz były i ogólnie rzecz biorąc jesteśmy z Tżtem bardzo zadowoleni z wykonania A to jak się będzie sprawował to juz się okaże za jakiś czas. No i zastanawiam się tylko co prać a co odpuścic... poki co doszłam do wniosku, że materacyk z gondolki i to jej wyściełanie dookoła przepiorę...
A Wy mamusie prałyście chociaż częściowo wózki?
. ja nie prałam.
Cytat:
próbuję oswoić się z myślą, że będę sama przy porodzie. niby jakoś mocno nie nastawiałam się na poród rodzinny ale mój ostatni pobyt w szpitalu uświadomił mi jak bardzo potrzebuję tż i jaki pomocny jest więc nie wiem jak to będzie

Cytat:
Maksiu jak się okazało obrócił się już do prawidłowej pozycji główką w dół, rośnie sobie mały Cwaniaczek i kopie mamusie po żołądku i żebrach jakby to do kopania było hihihihi Od ostatniej wizyty w lutym (czyli miesiąc temu) urósł cały kilogram, teraz ma już 2128 g
za wizyte

Cytat:
U mnie od wczoraj wieczora prawdopodobnie bardzo małymi partiami zaczął odchodzić CZOP Czyli ile czasu mi zostało? Tylko poproszę te pozytywne prognozy
nawet 2 tyg

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja nie śpię od 4.00 tż umył mi wczoraj okna i chyba go przewiało bo sie obudził z takim bólem że szok! posmarowałam mu bark maścią, później ok 5.00 postawiłam gumowe bańki i teraz chrapie bo udało mu się troszkę usnąć. niestety ja na 8.00 do pracy i on też więc muszę go budzić.
i żeby nie było tak fajnie że mnie nic to mam taki okropny ból po lewej stronie pod żebrami że masakra jakaś - nawet głębszego oddechu nie mogę wziąć jeszcze tylko do piątku praca - i "odpocznę" troszkę
eh

Cytat:
witamy

Cytat:
Słuchajcie - co planujecie na Wielkanoc przygotować? Co można zrobić wcześniej i zamrozić? I co dla mam karmiących? Mam czarną dziurę w tym temacie.
nic ja zostaniemy we wrocku to ja nic nie zrobie wielkanocnego bo nie umiem, a jak pojedziemy to będziemy na łasce rodziny
Cytat:
jestem już po wizycie. wagi małego nie znam, stan wód bez zmian, rozwarcie takie samo jak było, na ktg jeden skurcz. powoli zaczynam myśleć, że mylę ruchy małego ze skurczami oczywiście zapomniałam powiedzieć o tym wczorajszym bolącym kłuciu w kroku

co do zwolnienia-oczywiście powiedział, że nie może już mi wypisać, może tylko macierzyński no więc zaczęłam się dopytywać czy aby na pewno się nie da, no to on że na co? na jaką patologię jak to już koniec i jak coś to można rozwiązać? ale po chwili dodał, że chyba że na coś niezwiązanego z ciążą, jakieś przeziębienie czy coś takiego... wytłumaczyłam mu o co chodzi, przytwierdził że rzeczywiście to są niesprawiedliwe przepisy i w końcu dostałam zwolnienie do 12.03 z powodu ogólnego złego samopoczucia, co akurat jest zgodne z prawdą bo czuję się jakby mnie czołg przejechał. no i stwierdził, że najwyżej będzie musiał się tłumaczyć... aha powiedział jeszcze, żebym nie myślała, że jak uda mi się chodzić w ciąży do tego 17 to będę w domu siedziała po terminie, także jakby co to po 13-tym czeka mnie szpital, ale to nic, przeżyję.

tak, bo oni mogą ale nie chcą, bo później zus może się do nich przyczepić. gin mówił, że teraz trochę odpuścili ciężarnym ale był taki czas, że co chwilę musiał pisać pisma i się tłumaczyć dlaczego wystawił zwolnienie
tak już widzę jak musi się tłumaczyć że kobieta w 9 mc jest na l4. eh ci lekarze

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:49   #2023
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Idę sobie zrobić jakąś kanapkę. A może zjem płatki z mlekiem kurcze, chyba na nic szczególnego nie mam ochoty...
aaaa.. płatki z mlekiem ostatnio wcinam jak oszalała..

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 33 tygodniu zaczynamy 34...

Cytat:

główka jest bardzo bardzo nisko, bo jak mnie badał na fotelu padły słowa: o cholera ale główka nisko... co by nawet trochę tłumaczyło ten wczorajszy ból, bo miałam wrażenie że główka się zaraz wysunie...

no i tak to... mam czekać na skurcze. ale powiem Wam, ze tak się tym wszystkim zdenerwowałam, że ciśnienie mi wyszło 176/100

a czemu w szpitalach tak ten macierzyński wciskają to nie rozumiem właśnie mi wpadło na myśl, że z tego co napisałaś wynika, że skoro mam zwolnienie do 12.03, termin na 13.03 i wtedy by mnie położył do szpitala to tak czy siak tego 13.03 wcisną mi macierzyński
jakiś straszny burak z tego Twojego lekarza..

Cytat:
jestem za!

Cytat:

dla córci..
i za szwy..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:51   #2024
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

ja bede miala badanie okolo 37 tygodnia - lekarz mowil, ze im pozniej tym lepiej - tyle, ze u nas na wynik czeka sie 15 minut nie mam pojecia jak oni to robia - czaruja chyba
jak tylko tyle, to nie robią posiewu, a szybki test antygenowy

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 09:54   #2025
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
już 3 tyg
no to za szwy

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
witam i ja dziś w słoneczną pogodę...jutro ma być 13 stopni,wiec Dragusia i PAni dobry czas na rodzenie;p
U mnie bez zmian, spokojnego dnia1
no mogło by się coś podziać bo już na wątku cisza od soboty.
a dziś ten słynny dzień teściowej o której wszystkie niby zapomnicie hehe
no i dziś już na pewno mój termin. no to co czekamy

gratuluje wszystkim nowych tygodni
do czegoś jeszcze miałam się odnieść i nie pamietam

Stary 2013-03-05, 09:56   #2026
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Ale czemu nie miałabyś siedzieć w domu po terminie? ? ? Ja rozumiem szpital po 1-2 tyg po terminie... ale w dniu terminu musi Cię już do szpitala kłaść? ?
co raz mniej z tego wszystkiego rozumiem i coraz bardziej mnei to denerwuje. żeby tż był zdrowy to chyba już bym chciała rodzić i pal licho ten roczny macierzyński, bo widzę że to tyle nerwów będzie mnie kosztowało, że szkoda gadać.

a gin tak w ogóle powiedział, że on by wolał żebym już urodziła, bo by był spokojniejszy
Stary 2013-03-05, 10:08   #2027
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no i dziś już na pewno mój termin. no to co czekamy
a dzisiaj to jest ten z OM?
Stary 2013-03-05, 10:11   #2028
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
co raz mniej z tego wszystkiego rozumiem i coraz bardziej mnei to denerwuje. żeby tż był zdrowy to chyba już bym chciała rodzić i pal licho ten roczny macierzyński, bo widzę że to tyle nerwów będzie mnie kosztowało, że szkoda gadać.

a gin tak w ogóle powiedział, że on by wolał żebym już urodziła, bo by był spokojniejszy

ten Twój gin.

On Cię od początku bardziej stresuje, najpierw wróżąc z fusów Ci poród od miesiąca przepowiada, potem bez sensu wysłał Cię na oxy do szpitala i z niego wypuścił, a teraz w dniu porodu znowu Cię chce zapuszkować... olać dziada kwiatuszku, czemu to ma służyć ? Jakie są wskazania medyczne ?
Stary 2013-03-05, 10:15   #2029
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
a dzisiaj to jest ten z OM?
dziś jest termin z pierwszego USG.
z OM był 27.02

Stary 2013-03-05, 10:15   #2030
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A zapomniałam Was zapytać, od kilku dni, kilka razy na dzień mam taki mini skurcz w pachwinie... ale naprawdę w danym momencie mocny, jeden i znowu nie ma chwilę... ma ktoś tak ? to jakieś przedporodowe ?
Stary 2013-03-05, 10:20   #2031
OtTakaJa
Zakorzenienie

Ależ mnie swędzi brzuch :/ Ciśnienie mam normalne, nic nie puchnę. Rozstępy się pewnie szykują jak nic

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
A zapomniałam Was zapytać, od kilku dni, kilka razy na dzień mam taki mini skurcz w pachwinie... ale naprawdę w danym momencie mocny, jeden i znowu nie ma chwilę... ma ktoś tak ? to jakieś przedporodowe ?
Ja tak mam od jakichś 2 tygodni (tylko, że bardziej w jajniku jakby), ale w kierunku porodu u mnie to nie zmierza

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 10:22   #2032
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziś jest termin z pierwszego USG.
z OM był 27.02
O kurcze to faktycznie mały leń z tego Florianka, żeby aż tak się ociągać
Stary 2013-03-05, 10:24   #2033
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Kwiatuszko no lipa z tym Twoim ginem. Moja mi wystawiła zwolnienie nawet kilka dni po terminie w razie czego no ale sie nie przydało.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 10:24   #2034
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja tak mam od jakichś 2 tygodni (tylko, że bardziej w jajniku jakby), ale w kierunku porodu u mnie to nie zmierza

hihi to zależy jak patrzeć, poniekąd wszystko u nas zmierza w tym kierunku tak czy owak, ale żadnych innych objawów nie mam, poza tym jeszcze 3,5 tygodnia więc póki co spoooooro czasu
Stary 2013-03-05, 10:31   #2035
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ten Twój gin.

On Cię od początku bardziej stresuje, najpierw wróżąc z fusów Ci poród od miesiąca przepowiada, potem bez sensu wysłał Cię na oxy do szpitala i z niego wypuścił, a teraz w dniu porodu znowu Cię chce zapuszkować... olać dziada kwiatuszku, czemu to ma służyć ? Jakie są wskazania medyczne ?
Dokładnie! Pałować ginekologa i już (ja dzisiaj mam agresor widzę włączony)!
Kwiatuszku, tak myślę, czy nie ma możliwości olać tego gin? Iść do innego? Prywatnie? Tyle zachodu, kombinowania, a i tak wszystko co robi działa na Twoją nie korzyść. I co to znaczy, że lekarz się boi, że będziesz w domu po terminie porodu? hm? Spójrz na Dragusię

Ładna pogoda.... widzę, że nawet do 10 stopni może być i co najważniejsze ODCZUWALNA taka sama! Jupi... idę do bibliotek po jakąś lekturkę... poproszę panią o coś łatwego, przyjemnego, nie wymagającego używania mózgu

Terry Pratchett
Stary 2013-03-05, 10:33   #2036
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Maksiu jak się okazało obrócił się już do prawidłowej pozycji główką w dół, rośnie sobie mały Cwaniaczek i kopie mamusie po żołądku i żebrach jakby to do kopania było hihihihi Od ostatniej wizyty w lutym (czyli miesiąc temu) urósł cały kilogram, teraz ma już 2128 g Doktorek uspokaja, że wszystko w najlepszym porządku, następną wizytę zapisał na początek kwietnia - mam tylko nadzieję, ze się wcześniej na porodówce nie spotkamy.
A teraz życzę Wam dobrego i dnia i słońca, które u mnie już świeci, jeszcze cieplejszego jak wczoraj.
ooo czyli jednak Synuś się odwrócił, dobrze tot teraz kolej na mojego cwaniaczka

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 10:35   #2037
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ja nie miałam, ale może maluszek rączkę gdzieś w tamtą stronę pcha i tak boli..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 10:37   #2038
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta! My z Jasiem już w domu. Dziękuję Wam za gratulacje i również gratuluję nowym Mamusiom na razie tyle, idę ogarniać rzeczywistość buziaki dla Was
Foto mojego królewicza z dziś
hej słodziusi jest

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Oj biedna oby szybko przeszło...

Zazdroszczę tego że nie musisz nastawiać budzika... my musimy pilnować karmień.

No i ja dzisiaj miałam chrzest bojowy i sama z małą. I jak była grzeczna do tej pory tak dzisiaj mieliśmy popis (;
powiem ci, że wieczorem Michaś też dał :popis i nie spał od 18:00 do 21:30 popłakiwał, był niespokojny,ciagle wisiał na cycu. Zasnął o 21:30 i obudził się przed 2:00 i potem zasnął o 3:30 i spał do prawie 9:00 i też budziłam śpiocha, ale o 2:00 był już mężuś więc spał spokojnie

dziś już zdecydowanie lepiej się czuję

Cytat:
Dziewczynki, Małpka przesyła wszystkim pozdrowienia, Gratulacje dla Alliw i Leonikowej i nowe zdjęcie Karolka. No Miłość od pierwszego wejrzenia.
Małpka jeszcze musi chwilę zostać w szpitalu, bo jak się okazuje operacja wyrostka, to nie taki pikuś. I musi brać antybiotyki na razie. Ale poza tym bosko. Zresztą zobaczcie.

P.S. Na razie Małpki ubyło tylko 5 kg - grzeczna dziewczynka
słodziak !!

Cytat:
A sprawdzałaś co dr google na to ?

no właśnie za bardzo nie miałam jak, bo cały czas w łóżku byłam w salonie, a komp jest w pokoju Michałka

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i jak po nocy?
O wiele lepiej, piersi mniej bolą, gorączki nie ma, ciśnienie super
Dodatkowo pogoda boska i dziś weranduję Michałka, a jutro pierwszy spacerek

Cytat:
hej

Michaś kończy dziś tydzień
Dziś pierwsze werandowanie, a jutro pierwszy spacerek ale się cieszę
Dziś z okazji tygodnia zrobię mu jakieś fotki, to zasypię was zdjęciami słodziaka
Śpioszek mój spał od 3:30 do 9:00! szok i musieliśmy go budzić hehe
Ja czuję się lepiej, piersi mniej bolą, wczoraj przykładałam kapustą i robiłam okłady z zimnego kefiru. Temperatury nie mam, ciśnienie w normie, trochę głowa boli.
Brzuch boli ale niżej, więc pewnie to macica obkurczająca.
Moja mama mówi, że to normalne że mnie boli jeszcze i że mogę się źle poczuć, bo ja chcę by wszystko było ok już tydzień po porodzie, gdzie 6 tygodni jest na połóg, a ja jeszcze zamiast odpoczywać, to latam więc mam efekty.
Stary 2013-03-05, 10:46   #2039
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Michaś kończy dziś tydzień
Dziś pierwsze werandowanie, a jutro pierwszy spacerek ale się cieszę

Ja czuję się lepiej, piersi mniej bolą, wczoraj przykładałam kapustą i robiłam okłady z zimnego kefiru. Temperatury nie mam, ciśnienie w normie, trochę głowa boli.
Brzuch boli ale niżej, więc pewnie to macica obkurczająca.

Stary 2013-03-05, 10:48   #2040
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
hihi to zależy jak patrzeć, poniekąd wszystko u nas zmierza w tym kierunku tak czy owak, ale żadnych innych objawów nie mam, poza tym jeszcze 3,5 tygodnia więc póki co spoooooro czasu
Ja im bliżej porodu tym szybciej mi ucieka czas, wcześniej mi się strasznie dłużyło

strippi
- super, że się polepszyło i czekam na fotki

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości