|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
trzymam kciuki za wizyte a córeczka chyba po mamusi wygimnastykowana ![]() Witam. Za wszystkie wizytujace dzisiaj ![]() ![]() Ja takze po sniadanku i za chwilke ide odwiedzic łóżko
Mateuszek http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei39q7tb9tv.png Justynka http://www.suwaczki.com/tickers/f2wliei3ryek4edn.png Edytowane przez Katerine2 Czas edycji: 2013-03-05 o 09:39 |
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
za tydzień..Masz rację idź i sprawdź czy wszystko ok..zasugeruj lekarzowi to usg..oby jednak nie było aż tak źle ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2523 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry babeczki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż stopy swoje jeszcze widzę ![]() Idę się ogarną trochę i ogolić chrust na nóżkach bo tez dzisiaj wizytuję a zarośniętam jak dzik
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-03-05 o 09:40 |
|||
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm ja z rana byłam na pobraniu krwi niestety muszę jutro lecieć jeszcze raz bo lekarz mi nie mówił a tak nabazgrał że nie mialam moczu do badań i nie wiem jak to jutro zalatwie..młodej tak wcześnie nie wyciagne a zostawiać ją samą nawet jakby spała coś mi nie na rękę ![]() TŻ dziś ma urodziny Wczoraj przegadałam z nim na skype gdzieś od 19 do 23 a czasem po prostu milczeliśmy i patrzeliśmy na siebie. Przyznał mi się że od kiedy dowiedział się że znam prawdę to wieczorami nachodzi go zmarły tata i pierwszy raz boi się spać w swoim pokoju, mówi że jak przymknie oczy to czuje jakby po pokoju chodził. A jak ja mu mówiłam kilka razy że wyczuwam takie obecności to nie był do tego przekonany czy to możliwe a teraz już mi wierzy ^^ Nie wiem czy któraś z was też tak potrafi ale ja to mam akurat od dziecka Tż mówi że jak tata by żył to tak jak go w życiu nie uderzył to teraz by mu tyłek sprał za to co mi zrobił i mówił to wszystko z ogromną powagą, widziałam jego strach. Jak tam mieszkałam to raz wyczułam jego tate jak szłam do toalety i potem TŻ wstawał z łóżka i na mnie czekał żebym sie nie bała. Oczywiście tatuś nie straszył mnie tylko poprostu sama się nakręcałam że go wyczuwam obok![]() Pewnie teraz część będzie miała mnie za wariatkę ale serio serio takie rzeczy są możliwe. Te co mają koty pewnie wiedzą o czym mówię
|
|||
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami i trzymam kciuki za wizyty tym bardziej ze wiele osob ma wizyte.
Lece sprzatac. Ratujcie mnie przed wizyta tesciowej tym bardziej ze ma zostac do jutra ale cale szczescie ide ja jutro na wizyte to mozej jak juz wroce to jej nie bedzie.
|
#2527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi kg, to też zależy od jakiej wagi ktoś stratował. Chudzielce mogą pozwolić sobie na więcej, ja powinnam uważać ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Mocno trzymam kciuki za wizyty
ja dziś spróbuję zadzwonić i umówić się na 4D. Chcę mieć pamiątkę.Wczoraj długo rozmawiałam z mężem, wyjaśniliśmy sobie wszystko. Gdzieś w ostatnim czasie zagubiliśmy potrzebę rozmowy i wyszły takie sprzeczki właśnie. Obydwoje się spłakaliśmy, ale przytulaliśmy się cały czas podczas rozmowy. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Ech, nie mogę takich emocji chyba. Wczoraj Fi się przestraszył, bo macica się zrobiła twardsza i mniejsza... o jakieś 2 palce niżej była. Ale wzięłam no-spę, pogłaskałam go i dziś już dobrze. Dziękuję Wam za wsparcie! Cytat:
wybierz się, wybierz, powinien USG zalecić.
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Wczoraj miałam się pojawić po południu i......tak mnie rozbolał ząb, że ledwo żywa jestem jeszcze choć po apapie trochę puściło i jakoś przespałam noc.Czuję sie dziś jak bym maraton przebiegła. Dlatego nie nadrabiam tylko zbieram się szybciutko do dentysty bo kolejnego takiego dnia nie przeżyje. Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące dzis i miłego dnia!
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się porannie !
![]() Odespałam trochę, chociaż o 4 rano musiałam Tżta wyprawić do Warszawy bo pojechał na dwa dni. Ja siedzę i wpierniczam płatki śniadaniowe Liona z mlekiem, a potem jadę do Mamy z noclegiem u niej bo co będę sama w domu siedziała ![]() Nie dość, że nadrabiam zaległości z weekendu to jeszcze mi na bieżąco piszecie Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące nie mogąc się już doczekać piątku ![]() Oliath w brzuchu to Ci rośnie prawdziwa akrobatka Do mojego Tżta jak zadzwoniła wczoraj jego mama pytając czy przyleciałam usłyszała w odpowiedzi: "Tak, wróciła.. większa niż była"
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!
wstałam dopiero ![]() dziś u mnie ważny dzień, bo na 15 jadę do szpitala na usg (21tydz)) pół nocy śniło mi się usg, i że to chłopiec!!! hahaa zobaczymy ![]() mam nadzieję, że moja mała buba rozwija się dobrze i że wszystkie pomiary będą w normie. na co warto zwracać uwagę na tym usg połówkowym? o co warto dopytać lekarza?? |
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciskam kciuki! Zerknij na mojego bloga, tam wypisałam co powinno być zbadane na połówkowym.
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się rozdzielają się kilogramy pod koniec w ciaży:
Dziecko 3300g Łożysko 600g Płyn owodniowy 500g Powiększona macica 1000g Powiększone piersi 500g Woda tkankowa 3000g Objętość krwi matki 1200g Zapasy tłuszczu i białka 1900g Taka mała ciekawostka.
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) musze poszukac co tu w uk uchodzi za normę
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktycznie upewnij się
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dzis + 4,5 kg od początku ciąży
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
no ciezko bedzie sie wyrobic |
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarnakejt- przerażona jestem po przeczytaniu Twojej ostatniej notki na blogu, że zapotrzebowanie wzrosło o 84 kcal, bo moje to chyba o 840
domciatko- trzymam kciuki no i mam nadzieję, że pokaże co ma między nóżkami
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Co do zebow, przyslowie mowi "jedna ciaza - jeden zab"... u mnie sie sprawdzilo, choc dbalam o nie jak wariat. Wspolczuje, poradz sie gina odnosnie preparatow zawierajacych zwiekszona dawke wapnia/ fluoru moze?... Cytat:
czuje sie jak stara babcia ostatnio - ociezala, zmeczona, zadyszka, skurcze miesni, zgaga, zoladek, kaszel, krzyz...
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli chyba prawidłowo czyli ok 1kg na miesiąc
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis nie dosyc ze wstalam wczesniej czyli przed 9
to juz zrobilam pranie, posprzatalam tak w ogole to czy kobiety w ciazy moga zawieszac pranie? bo mama mi zakazala a jestem sama wiec musze to zrobic.
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ale mi się końcówki połamały. Myślę, że to reakcja na ten szampon koloryzujący i biosilk który mi koleżanka dała. Miałam go nie brać bo nie lubię i chyba dobrze bym zrobiła. Jednak pójdę do fryzjera podciąć końcówki.
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath
ja przed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby wiedziałam, że musze to zrobić. także mam tylko wielką nadzieję, że jakoś te 9 miesięcy przetrwam bez niespodzianek. ale niedługo wybiorę się na wizytę kontrolną do dentysty, aby sprawdzić jak te zęby się trzymają po 21 tygodniach ciąży. a że dentyste mam tu za darmo teraz, będę korzystać z czego się da haha
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Całą ciążę wieszałam i teraz wieszam, to nic takiego.
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w UK mozna z torbami pojsc leczac zeby w normalnych warunkacg ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Wlasnie ide wieszac po raz pierwszy w tym roku na strych, nie w domku na antresoli ... wyschnie pewnie za tydzien dopiero
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wieszam pranie
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa jest najlepsza.. Jak wracaliśmy ostatnio od niej i mąż zapytał :'chcesz prowadzić spowrotem?', to teściowa: 'no gdzie Asia będzie prowadzić..w ciąży? daj spokój..ty jedź' |
|
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Marudziłam wam ostatnio że Córcia leniwa i nie chce kopać, mało kopie... tak dzisiaj chyba się zemściła za te słowa
pokopała i to równo, dodatkowo tak nisko jakby po macicy i czasem aż lekko zabolało
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
coś nie mam czasu dla Was ostatnie dni, ale to chyba dlatego ze mój TŻ miał wolne od soboty, dopiero jutro śmiga do pracy ![]() czytam, że już wiekszość czuje kopy dzieciątek, a ja teraz w 23 t.c dopiero pierwszy raz poczułam ruchy przez brzuch (mam łożysko z przodu) nawet widziałam jak podnosi sie moja skóra w różnych miejscach, rewelacja, aż chciałabym wiecej no ale nie bede narzekać ![]() chyba małej nie podobało sie jak mamusia z tatusiem starali sie o dołeczki dla niej dzisiaj tak pieknie słońce swieci, ok południa biore psa i idziey poszaleć na podwórku, uwielbiam sie z nim bawic a w taką pogode tym bardziej Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-03-05 o 10:43 |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
no.... nasze maluchy zaczynają być bardzo aktywne
mój też wczoraj skopał matkę gdzieś tak u dołu że mnie aż zabolało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

teraz bede sie zabierac za mielone i machewke z groszkiem na gesto.
ja bez problemu zrobilam paznokcie gdy kopytko postawilam na brzegu wanny 
trzymam kciuki za wizyte
a córeczka chyba po mamusi wygimnastykowana 
za tydzień..Masz rację idź i sprawdź czy wszystko ok..zasugeruj lekarzowi to usg..oby jednak nie było aż tak źle 

mi się chce. A, że powiesiła je moja wspaniała koleżanka to muszę jej dać coś w zamian... Bo ja po parapetach latać nie będę.

pokopała i to równo, dodatkowo tak nisko jakby po macicy i czasem aż lekko zabolało