Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 09:32   #2521
Katerine2
Raczkowanie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
DZINDBRY.

Wstalam, rodzinke wyszykowalam, psa odcedzilam, pranie sie pierze... jestem po kapieli z depilacja i pedicure, normalnie odpicowana na wizyte o 16.20 teraz bede sie zabierac za mielone i machewke z groszkiem na gesto.

Patrz wyzej ja bez problemu zrobilam paznokcie gdy kopytko postawilam na brzegu wanny

Ale tak jak Lilo w zalaczniku to juz sobie stopy do nosa nie dam rady zblizyc
Energiczna mamusia z ciebie, az zazdroszcze trzymam kciuki za wizyte a córeczka chyba po mamusi wygimnastykowana

Witam.
Za wszystkie wizytujace dzisiaj
Ja takze po sniadanku i za chwilke ide odwiedzic łóżko

Edytowane przez Katerine2
Czas edycji: 2013-03-05 o 09:39
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:38   #2522
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam się w 20 tygodniu:jupi :

Ból żołądka mi wczoraj przeszedł, ale muszę się wybrać do rodzinnego bo ostatnio za często mnie boli i boję się, ze to znowu nadżerka dwunastnicy albo lepiej- wrzody. Tylko mam lekarza rodzinnego strasznego panikarza i pewnie żadnych tabsów nie będzie chciał mi przepisać. Ale może na usg jamy brzusznej mnie wyśle.

A dzisiaj odłamał mi się kawałek zęba drugi zaczął się psuć i plomba wypada a przed ciążą wszystkie poleczyłam.

I znowu was nie nadrobię bo idę teraz na rynek, potem jeszcze zajrzę, trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
za tydzień..Masz rację idź i sprawdź czy wszystko ok..zasugeruj lekarzowi to usg..oby jednak nie było aż tak źle

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a tak pozatym przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży i to chyba brzuszek i piersi. Ważyłam 48,6 a teraz 51,7 a wy ile już przytyłyście w czwartek zacznę już 16 lub 17 tc
Ja też do 18 tyg przytyłam 3 kg.. a teraz to już strach pomyśleć..ostatnio trochę za dużo słodyczy pożeram

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:39   #2523
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry babeczki

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dzisiaj na 10, ale trzeba mi zrobić trochę wiosennych dekoracji, bo na widok tych śnieżynek mi się chce. A, że powiesiła je moja wspaniała koleżanka to muszę jej dać coś w zamian... Bo ja po parapetach latać nie będę.

Ja też uważam, że ciąża to nie choroba i nie rozumiem dziewczyn, które siedzą na l4, bo im się należy w ciąży. Ale są przypadki, w których nie wyobrażam sobie, że kobieta ma latać do pracy i narażać dziecko. A skoro jesteś chora, to raczej oczywiste, że musisz się wyleczyć Wszystko zależy od przechodzenia ciąży i charakteru pracy. Ja podejrzewam, że gdybym wymiotowała cały czas to też bym już nie pracowała, bo nie dałabym rady fizycznie z dzieciakami.
Mój lekarz lubi mówić,że jeszcze się nikt na ciężarnej kobiecie kokosów nie dorobił i jezeli ktoś może i ma praca która na to pozwala to niech pracuje, ale jeżeli jest chocby małe ryzyko że można, zaszkodzić sobie albo dzidziusiowi to nie ma się co zastanawiać i lepiej odpoczywać bo jeszcze zdążymy się napracować.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jeżeli lubisz specyfikę Smażowskiego to polecam. Jeżeli nie (tak jak mój mąż) to film cię znudzi i zniesmaczy (na mojego męża tak podziałał)

Dzień dobry
Jest piękne słoneczko. W planach dziś pranie koców i suszenie ich na słoneczku. Wczoraj mi dwa prania wyschły. Kocham wiosnę
Ja wczoraj też dwa pranka wysuszyłam. A jak pachniało to pranie jak do domu przyniosłam

Cytat:
odprowadziłąm synka do szkoły dziś mają wycieczkę i objadam się tostami
a tak pozatym przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży i to chyba brzuszek i piersi. Ważyłam 48,6 a teraz 51,7 a wy ile już przytyłyście w czwartek zacznę już 16 lub 17 tc
Ja to czuję że mi waga teraz podskoczyła ale dopiero dziś u lekarza się zważę. Aż strach będzie na wagę wejść żeby jakiś ERROR nie wyskoczył
Chociaż stopy swoje jeszcze widzę
Idę się ogarną trochę i ogolić chrust na nóżkach bo tez dzisiaj wizytuję a zarośniętam jak dzik

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-03-05 o 09:40
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:43   #2524
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stanęłam właśnie na wadze i od początku przytyłam 6kg
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:47   #2525
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Jestem
UDAŁO MI SIĘ!!!
... zaladowac stop-klatki z filmiku DVD od gina @ 11.02 (18tc)

No wiec po raz pierwszy przedstawiam Lilo

zdj.1. Przytulam Mamusię
zdj.2 Portret wstydliwy z łapką
zdj.3 (hit) KUNG FU FIGHTING (klasyczny blok na głowę i wykop z półobrotu w głowicę USG)

Super focie i kung fu panda

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, próbowałam nadrobić, ale nie mam siły Was dogonić. mąż mnie wkurza... jakoś tak dziwnie ostatnio.... myślałam, że to ja stawiam dziwne wymagania, ale widzę, że coś innego jest na rzeczy
Pogadaj z nim
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
a ja dzis na poprawe humoru bylam u fryzjera no i nie wiem czy dorze zrobilam, bo mialam sciete wczesniej na boba, ale z jedna str krotsza i ta str zawsze za ucho zbieralam, a dzis poszlam na calosc i mam sciete tak jak w zalaczniku
Bardzo fajne ścięcie

Hmm ja z rana byłam na pobraniu krwi niestety muszę jutro lecieć jeszcze raz bo lekarz mi nie mówił a tak nabazgrał że nie mialam moczu do badań i nie wiem jak to jutro zalatwie..młodej tak wcześnie nie wyciagne a zostawiać ją samą nawet jakby spała coś mi nie na rękę
TŻ dziś ma urodziny Wczoraj przegadałam z nim na skype gdzieś od 19 do 23 a czasem po prostu milczeliśmy i patrzeliśmy na siebie. Przyznał mi się że od kiedy dowiedział się że znam prawdę to wieczorami nachodzi go zmarły tata i pierwszy raz boi się spać w swoim pokoju, mówi że jak przymknie oczy to czuje jakby po pokoju chodził. A jak ja mu mówiłam kilka razy że wyczuwam takie obecności to nie był do tego przekonany czy to możliwe a teraz już mi wierzy ^^ Nie wiem czy któraś z was też tak potrafi ale ja to mam akurat od dziecka Tż mówi że jak tata by żył to tak jak go w życiu nie uderzył to teraz by mu tyłek sprał za to co mi zrobił i mówił to wszystko z ogromną powagą, widziałam jego strach. Jak tam mieszkałam to raz wyczułam jego tate jak szłam do toalety i potem TŻ wstawał z łóżka i na mnie czekał żebym sie nie bała. Oczywiście tatuś nie straszył mnie tylko poprostu sama się nakręcałam że go wyczuwam obok
Pewnie teraz część będzie miała mnie za wariatkę ale serio serio takie rzeczy są możliwe. Te co mają koty pewnie wiedzą o czym mówię
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:50   #2526
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie z Wami i trzymam kciuki za wizyty tym bardziej ze wiele osob ma wizyte.
Lece sprzatac.

Ratujcie mnie przed wizyta tesciowej tym bardziej ze ma zostac do jutra ale cale szczescie ide ja jutro na wizyte to mozej jak juz wroce to jej nie bedzie.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:55   #2527
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem
UDAŁO MI SIĘ!!!
... zaladowac stop-klatki z filmiku DVD od gina @ 11.02 (18tc)

No wiec po raz pierwszy przedstawiam Lilo

zdj.1. Przytulam Mamusię
zdj.2 Portret wstydliwy z łapką
zdj.3 (hit) KUNG FU FIGHTING (klasyczny blok na głowę i wykop z półobrotu w głowicę USG)

Śliczne zdjęcia

Cytat:
Ale tak jak Lilo w zalaczniku to juz sobie stopy do nosa nie dam rady zblizyc
Nie dziwię się

Cytat:

Cytat:
Ja jak bylam na wizycie 11.02 to waga dalej wskazywała -4kg, a teraz na następnej wizycie 18.03. będę bała się chyba wejść na wagę

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś ostatnio, że w ciąży stopy rosną i takie już zostają... I nie wiem co zrobię jeśli nie będę mogła już założyć moich ukochanych butów
To chodzi o to, że w ciąży rozluźniają się więzadła w stopach i latego stopa zwiększa swój rozmiar. Ale po porodzie stopa przeważnie wraca do poprzedniego rozmiaru, ale są też wyjątki

A z tymi kg, to też zależy od jakiej wagi ktoś stratował. Chudzielce mogą pozwolić sobie na więcej, ja powinnam uważać

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Ratujcie mnie przed wizyta tesciowej tym bardziej ze ma zostac do jutra ale cale szczescie ide ja jutro na wizyte to mozej jak juz wroce to jej nie bedzie.
Ja mam odwrotnie, bo ubolewam nad wyjazdem mojej teściowej
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:56   #2528
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Mocno trzymam kciuki za wizyty ja dziś spróbuję zadzwonić i umówić się na 4D. Chcę mieć pamiątkę.
Wczoraj długo rozmawiałam z mężem, wyjaśniliśmy sobie wszystko. Gdzieś w ostatnim czasie zagubiliśmy potrzebę rozmowy i wyszły takie sprzeczki właśnie. Obydwoje się spłakaliśmy, ale przytulaliśmy się cały czas podczas rozmowy. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Ech, nie mogę takich emocji chyba. Wczoraj Fi się przestraszył, bo macica się zrobiła twardsza i mniejsza... o jakieś 2 palce niżej była. Ale wzięłam no-spę, pogłaskałam go i dziś już dobrze.
Dziękuję Wam za wsparcie!

Cytat:

Ból żołądka mi wczoraj przeszedł, ale muszę się wybrać do rodzinnego bo ostatnio za często mnie boli i boję się, ze to znowu nadżerka dwunastnicy albo lepiej- wrzody. Tylko mam lekarza rodzinnego strasznego panikarza i pewnie żadnych tabsów nie będzie chciał mi przepisać. Ale może na usg jamy brzusznej mnie wyśle.

A dzisiaj odłamał mi się kawałek zęba drugi zaczął się psuć i plomba wypada a przed ciążą wszystkie poleczyłam.

I znowu was nie nadrobię bo idę teraz na rynek, potem jeszcze zajrzę, trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Jak nie urok to... wybierz się, wybierz, powinien USG zalecić.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:57   #2529
kayka11
Raczkowanie

Hej dziewczyny!Wczoraj miałam się pojawić po południu i......tak mnie rozbolał ząb, że ledwo żywa jestem jeszcze choć po apapie trochę puściło i jakoś przespałam noc.Czuję sie dziś jak bym maraton przebiegła. Dlatego nie nadrabiam tylko zbieram się szybciutko do dentysty bo kolejnego takiego dnia nie przeżyje. Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące dzis i miłego dnia!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:58   #2530
enlevee
Zakorzenienie

Witamy się porannie !

Odespałam trochę, chociaż o 4 rano musiałam Tżta wyprawić do Warszawy bo pojechał na dwa dni. Ja siedzę i wpierniczam płatki śniadaniowe Liona z mlekiem, a potem jadę do Mamy z noclegiem u niej bo co będę sama w domu siedziała

Nie dość, że nadrabiam zaległości z weekendu to jeszcze mi na bieżąco piszecie

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące nie mogąc się już doczekać piątku

Oliath w brzuchu to Ci rośnie prawdziwa akrobatka

Do mojego Tżta jak zadzwoniła wczoraj jego mama pytając czy przyleciałam usłyszała w odpowiedzi: "Tak, wróciła.. większa niż była"
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:10   #2531
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam i ja z rana!

wstałam dopiero
dziś u mnie ważny dzień, bo na 15 jadę do szpitala na usg (21tydz))
pół nocy śniło mi się usg, i że to chłopiec!!! hahaa
zobaczymy

mam nadzieję, że moja mała buba rozwija się dobrze i że wszystkie pomiary będą w normie.

na co warto zwracać uwagę na tym usg połówkowym? o co warto dopytać lekarza??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:12   #2532
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
na co warto zwracać uwagę na tym usg połówkowym? o co warto dopytać lekarza??
Zaciskam kciuki! Zerknij na mojego bloga, tam wypisałam co powinno być zbadane na połówkowym.

Filipiśko

Stary 2013-03-05, 10:12   #2533
mela1234
Zakorzenienie

Jak się rozdzielają się kilogramy pod koniec w ciaży:
Dziecko 3300g
Łożysko 600g
Płyn owodniowy 500g
Powiększona macica 1000g
Powiększone piersi 500g
Woda tkankowa 3000g
Objętość krwi matki 1200g
Zapasy tłuszczu i białka 1900g

Taka mała ciekawostka.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:14   #2534
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zaciskam kciuki! Zerknij na mojego bloga, tam wypisałam co powinno być zbadane na połówkowym.
no to sa wytyczne polskie)) musze poszukac co tu w uk uchodzi za normę

Stary 2013-03-05, 10:16   #2535
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
no to sa wytyczne polskie)) musze poszukac co tu w uk uchodzi za normę
wytyczne polskie są oparte na zagramanicznych Ale faktycznie upewnij się

Filipiśko

Stary 2013-03-05, 10:18   #2536
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a u mnie dzis + 4,5 kg od początku ciąży

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Jak się rozdzielają się kilogramy pod koniec w ciaży:
Dziecko 3300g
Łożysko 600g
Płyn owodniowy 500g
Powiększona macica 1000g
Powiększone piersi 500g
Woda tkankowa 3000g
Objętość krwi matki 1200g
Zapasy tłuszczu i białka 1900g

Taka mała ciekawostka.
no ciekawe, czyli jak bedzie ponad 12 kg to znaczy ze to przytylam na lwasnie zyczenie? hahaha
no ciezko bedzie sie wyrobic

Stary 2013-03-05, 10:19   #2537
enlevee
Zakorzenienie

malaczarnakejt- przerażona jestem po przeczytaniu Twojej ostatniej notki na blogu, że zapotrzebowanie wzrosło o 84 kcal, bo moje to chyba o 840

domciatko- trzymam kciuki no i mam nadzieję, że pokaże co ma między nóżkami

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-05, 10:20   #2538
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
malaczarnakejt- przerażona jestem po przeczytaniu Twojej ostatniej notki na blogu, że zapotrzebowanie wzrosło o 84 kcal, bo moje to chyba o 840

Filipiśko

Stary 2013-03-05, 10:20   #2539
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Oj śliczna ta Lilo i gibka taka

Cytat:

Gratulujemy tygodnia
Co do zebow, przyslowie mowi "jedna ciaza - jeden zab"... u mnie sie sprawdzilo, choc dbalam o nie jak wariat. Wspolczuje, poradz sie gina odnosnie preparatow zawierajacych zwiekszona dawke wapnia/ fluoru moze?...
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Energiczna mamusia z ciebie, az zazdroszcze trzymam kciuki za wizyte a córeczka chyba po mamusi wygimnastykowana
Cos Ty czuje sie jak stara babcia ostatnio - ociezala, zmeczona, zadyszka, skurcze miesni, zgaga, zoladek, kaszel, krzyz...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:21   #2540
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Do mojego Tżta jak zadzwoniła wczoraj jego mama pytając czy przyleciałam usłyszała w odpowiedzi: "Tak, wróciła.. większa niż była"

Cytat:
Czyli chyba prawidłowo czyli ok 1kg na miesiąc
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:21   #2541
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a ja dzis nie dosyc ze wstalam wczesniej czyli przed 9 to juz zrobilam pranie, posprzatalam tak w ogole to czy kobiety w ciazy moga zawieszac pranie? bo mama mi zakazala a jestem sama wiec musze to zrobic.

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:23   #2542
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

no ciekawe, czyli jak bedzie ponad 12 kg to znaczy ze to przytylam na lwasnie zyczenie? hahaha
no ciezko bedzie sie wyrobic
Wiesz to są normy takie przybliżone. Bo dziecko może ważyć np 4000 g i już się to zmienia.

Kurcze ale mi się końcówki połamały. Myślę, że to reakcja na ten szampon koloryzujący i biosilk który mi koleżanka dała. Miałam go nie brać bo nie lubię i chyba dobrze bym zrobiła. Jednak pójdę do fryzjera podciąć końcówki.
Stary 2013-03-05, 10:23   #2543
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath
ja przed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby wiedziałam, że musze to zrobić. także mam tylko wielką nadzieję, że jakoś te 9 miesięcy przetrwam bez niespodzianek.

ale niedługo wybiorę się na wizytę kontrolną do dentysty, aby sprawdzić jak te zęby się trzymają po 21 tygodniach ciąży.
a że dentyste mam tu za darmo teraz, będę korzystać z czego się da haha

Stary 2013-03-05, 10:24   #2544
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
tak w ogole to czy kobiety w ciazy moga zawieszac pranie? bo mama mi zakazala a jestem sama wiec musze to zrobic.
Całą ciążę wieszałam i teraz wieszam, to nic takiego.
Stary 2013-03-05, 10:27   #2545
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath
ja przed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby wiedziałam, że musze to zrobić. także mam tylko wielką nadzieję, że jakoś te 9 miesięcy przetrwam bez niespodzianek.

ale niedługo wybiorę się na wizytę kontrolną do dentysty, aby sprawdzić jak te zęby się trzymają po 21 tygodniach ciąży.
a że dentyste mam tu za darmo teraz, będę korzystać z czego się da haha
No i slusznie w UK mozna z torbami pojsc leczac zeby w normalnych warunkacg

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Całą ciążę wieszałam i teraz wieszam, to nic takiego.
Wlasnie ide wieszac po raz pierwszy w tym roku na strych, nie w domku na antresoli

... wyschnie pewnie za tydzien dopiero
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:28   #2546
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja też wieszam pranie

Filipiśko

Stary 2013-03-05, 10:29   #2547
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzis nie dosyc ze wstalam wczesniej czyli przed 9 to juz zrobilam pranie, posprzatalam tak w ogole to czy kobiety w ciazy moga zawieszac pranie? bo mama mi zakazala a jestem sama wiec musze to zrobic.
Ja wieszam normalnie.. mam suszarkę stojącą, wiec nie muszę rąk podnosić ani się napinać
Moja teściowa jest najlepsza.. Jak wracaliśmy ostatnio od niej i mąż zapytał :'chcesz prowadzić spowrotem?', to teściowa: 'no gdzie Asia będzie prowadzić..w ciąży? daj spokój..ty jedź'

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:33   #2548
Guuusiaa
Zadomowienie

Marudziłam wam ostatnio że Córcia leniwa i nie chce kopać, mało kopie... tak dzisiaj chyba się zemściła za te słowa pokopała i to równo, dodatkowo tak nisko jakby po macicy i czasem aż lekko zabolało

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:41   #2549
iwona335
Zakorzenienie

Dzień doberek
coś nie mam czasu dla Was ostatnie dni, ale to chyba dlatego ze mój TŻ miał wolne od soboty, dopiero jutro śmiga do pracy
czytam, że już wiekszość czuje kopy dzieciątek, a ja teraz w 23 t.c dopiero pierwszy raz poczułam ruchy przez brzuch (mam łożysko z przodu)
nawet widziałam jak podnosi sie moja skóra w różnych miejscach, rewelacja, aż chciałabym wiecej no ale nie bede narzekać
chyba małej nie podobało sie jak mamusia z tatusiem starali sie o dołeczki dla niej

dzisiaj tak pieknie słońce swieci, ok południa biore psa i idziey poszaleć na podwórku, uwielbiam sie z nim bawic a w taką pogode tym bardziej

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-03-05 o 10:43
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:42   #2550
enlevee
Zakorzenienie

no.... nasze maluchy zaczynają być bardzo aktywne mój też wczoraj skopał matkę gdzieś tak u dołu że mnie aż zabolało

Tomuś
3470g, 54cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości