|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Witam się dziewuszki,
Florystka wczoraj wieczorem przesłała mi wycenę dekoracji w kościele - 1060 zł i od tego mamy jeszcze 25% zniżki
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
Cytat:
![]() A co do snu... nie wiem skąd Wam biorą się takie sny
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- No cóż czeka nas poważna rozmowa. Nie będę wątku tak szczęśliwego zaśmiecać swoimi problemami ale już mi lepiej jak mogłam się komuś wygadać dzięki wam kochane
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
docik10 hm, czyli ogólnie jest kochany
te wszystkie sytuacje moim zdaniem świadczą o tym, że Cie bardzo kocha. Ale po prostu jest osobą, która nie lubi się zwierzać, planować. Powiedz mu, że w związku powinno być trochę inaczej, ale spróbój go też zrozumieć... każdy z nas jest inny, nie wszyscy lubią się cieszyć z tego co będzie, wolą podchodzić do różnych rzeczy z dystansem.Pewnie, że daj znać i nie zaśmiecasz wątku! Jesteśmy tutaj nie tylko po to, żeby plotkować o ślubych sprawach
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w walentynki pojechał sobie na narty a ja siedziałam w pracy 7 marca mamy rocznicę a TŻ ma w tym tyg na popołudnie do pracy, więc i w dzień kobiet się nie zobaczymy ![]() mam pisać dalej?
|
|
|
#486 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Może po prostu jest taki skryty, są przecież małżeństwa gdzie faceci tacy właśnie są i dobre im się układa Może faktycznie nie chce planowac teraz żeby się nie rozczarować- nosek do góry
|
||
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
tadaaammmmmmm Zaproponowano mi staż w biurze z najwyższej półki w branży
![]() Jednak są "ale" - powiedział mi, że nie da rady mi dopłacać... a po stażu zaproponuje 2 letnią umowę o pracę na najniższej krajowej Nie wierzę, w to, że nie może zaproponować mi więcej. Wydaje mi się, że to biuro jest nastawione na wyzysk... Jednak staż w tej firmie będzie dobrze wyglądał w CV Sama nie wiem co robić.Brać staż w firmie z niższej półki (milsi ludzie) czy z wyższej (wyzysk) ![]() W sumie to już chyba podjęłam decyzję... chyba wytrzymam te pół roku, najwyżej wyposażę się w coś na uspokojenie Byle teraz pup zgodził się na staż ![]() docik mój tż nigdy nie mówi o swoich problemach i uczuciach... wydaje mi się, że wyniósł to z domu + charakter. Staram się nad tym pracować. aaa i w moje urodziny, zamiast siedzieć ze mną to poszedł na siłownię Tydzień się do niego nie odzywałam! ale on nadal nie rozumie czemu bo przecież siłka - rzecz święta!
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-03-05 o 12:06 |
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Tycikata, misiadelko dzięki dziewczyny za otwarcie mi oczu
Porozmawiam z nim w weekend na spokojnie.
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
mój tez jest taki kochany docik , narzekam na niego itp. jak mnie denerwuje ale nie mogę powiedzieć, bo też stara sie byc zawsze. Ja pamiętam jak dał mi swoje auto bo on miał juz zimowe opony i wział moje bo sie bał ze na letnich pojade a spadło troszenke sniegu ;p
przyjechał już, ze zmienionymi ![]() tak samo z odśnieżaniem, ściąganiem liści z auta ;p jak jestem chora to tez przyjeżdza i mnie przytula i słucha mojego marudzenia więc jest kochany, trzeba mu to przyznać
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
a moge podpytać jaką kwotę płacą za staż? 920 na rękę?
|
|
|
|
#492 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Dobra firma lepiej wygląda w CV i pewnie więcej się nauczysz. A jak będzie koszmarnie, to po stażu możesz zwiać w razie czego ;]
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepsza firma z wyższej półki hm najniższa krajowa przez dwa lata... nie ma co się przejmować na zapas. Zobaczysz po stażu co zrobisz ![]() Z tą siłką dobre też bym się ostro wkurzyła jeszcze w urodziny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zależy czy z unii, czy normalnie z urzędu. Z unii jest jakieś 950zł na rękę, a z urzędu 816zł. Ale to też zależy od urzędu, nie wszędzie są takie same kwoty
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir Gratulacje
![]() klas ki:![]()
|
#496 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że się dogadaliśmy i wszyscy są zadowoleni.Cytat:
[/QUOTE] Właśnie! Cytat:
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-03-05 o 12:21 |
|||
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir Gratulacje
![]() ale z własnego doświadczenia wiem bo też wybrałam "lepszą bardziej znaną firmę" i męczyłam sie w chorej atmosferze w fimie poł roku. Czułam sie jak tania siła robocza... wiec serio zastanów sie czy nie lepiej isc tam gdzie jest milej. To jest dzień w dzień, w tym miejscu z tymi samymi ludźmi... jesli nie ma zle to jak najbardziej ale jesli czujesz ze to nie to to nie pchaj sie tam ;p
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy ma swoje wady
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
TŻ przyjechał do mnie z testem zrobiłam ... wychodzi na to że w ciąży nie jestem kryzysami się nie martwcie każdy je ma w większym lub mniejszym stopniu miłego dnia wam życzę jadę do babci za niedługo z obiadkiem do szpitala i z TŻem oczywiście potem wdrukujemy zaproszenie żeby zobaczyć jak w realu to będzie wyglądać... wstąpimy jeszcze po przymierzać jakieś obrączki
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Jestem na razie na bieżąco z Wami, choć przyznam, że jak wczoraj 8 nowych stron do nadrobienia zobaczyłam to mnie zatkało ![]() Wczoraj byliśmy na kolejnej lekcji tańca, bardzo fajnie jest, zapisaliśmy się na bal końcowy Czekamy tylko teraz na garnitur Tż, który mama ma wysłać kurierem hahaWidziałam, że była rozmowa o dzieciach i domach ![]() Jeśli chodzi o przyszłe miejsce do mieszkania, to marzy mi się domek, ogromnie mi się marzy A tak poza tym, to właśnie napisałam do paru zespołów...przeglądam ciągle sukienki i zaproszenia Z godziną w kościele do września daję sobie spokój...no i będę szukać tych nauk weekendowych na lato...lub ewentualnie jesień...Powiedzcie mi...jak sprawdzacie ceny sukien? Macie jakieś strony, gdzie i ceny są podane? Bo ja nie wiem jak tego szukać... ![]() A tak z mniej miłych nowości to 2,5latek się pochorował...w niedzielę wymiotował, wczoraj wysoka gorączka...spał mi pół dnia na rękach...taki biedny a dzisiaj od rana słabiutki jak nie wiem...na szczęście hostka poszła z nim do lekarza w końcu...choć chciała czekać co będzie jutroWidziałam, że sporo z Was ma jakieś kryzysy teraz...trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło Niedługo wiosna przyjdzie na dobre i wszystko będzie lepiej![]()
Au pair w De do 09.2013 (z Tż 26.04.2007 12.09.2012 26.07.2014 ![]() Edytowane przez rom4ntyczk4 Czas edycji: 2013-03-06 o 11:16 |
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ciekawy dzień Wam się szykuje a jak tam babcia się czuje?rom4ntyczk4 biedny dzieciak a co do sukien to najlepiej wejść na stronę konkretnego salonu
|
|
#502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem... czyli mówisz, że tak powinny być, na stronie po prostu przy konkretnej sukni... będę szukać jeszcze dokładniej
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
rom4ntyczk4 hm to nie wiem... jak byłam na stronie salonu, który biorę pod uwagę to były. Na pewno na allegro będą
może któryś salon wystawia tam suknie
|
#504 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie mogę powiedzieć, ja tam się cieszę, że TŻ nie wyręcza mnie we wszystkim, bo ja jednak lubię być samodzielna i chodzić własnymi ścieżkami nawet czasami mamy takie dni, że się nie odzywamy do siebie wcale, żandego smsa, telefonu, nic, bo tak jesteśmy zajęci swoimi sprawami ![]() mi to jest nawet na rękę ![]() Cytat:
taka już nasza natura ![]() Cytat:
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam przez chwilkę z tż przez tel. bo wyskoczył z pracy do lekarza bo miał mieć ostatnią wizytę przed zabiegiem na tą przepuklinę i lekarz pomimo tego, że był zapisany stwierdził że nie może go przyjąć bo coś mu wypadło. Tż miał miły głos więc chyba zły nie jest na mnie za te sms-y
Wkurzył się tylko na lekarza , powiedział że nie wie czy ten zabieg będzie miał 14-ego i że wreszcie chwyci go taki ból że karetką go zawiozą i będzie musiał mieć ten zabieg na już. Szkoda mi go jest, bo się z tym męczy w pracy nosi jakieś ciężkie rzeczy. Ps. nie nawiązał nic do moich smsów. Poczekam jeszcze, może coś wieczorkiem napisze na ten temat![]() Na zabieg czeka już od listopada 2012 ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-05 o 13:35 |
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam sobie na kartce co chce dziś powiedzieć TŻ zeby ie zapomniec niczego ;p
czeka mnie trudna rozmowa.. docik za Ciebie tez trzymam kciuki |
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że mamy podobne pomysły z tą kartką ja kiedyś wypisałam cały swój żal na kartce 3 strony i jak przyszedł do mnie to mu ją dałam żeby przeczytał a on nawet na nią nie spojrzał, tylko powiedział że mam mu sama powiedzieć wszystko co tam napisałam, ale ja już nie pamiętałam co ja tam naskrobałam nie chcąc się ośmieszyć powiedziałam że jeśli nie che przeczytać to temat zakończony!!!! ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Angel_21_ Ja też przeczytałam, że jesteś w ciąży
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
docik ja sobie argumenty napisałam ;d
głównie o tym co Ty mówiłaś, o tym swoim kącie w nowym miejscu ![]() ładnie to ujełas
|
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój tż też jest zamknięty w sobie - wszytsko musze z niego wyciągać Musimy wkońcu zdycydować gdzie chcemy mieszkać. Jak tak was czytam to w sumie bez sensu byłoby się budować bo tż jest jedynakiem więc dom będzie dla niego. Oczywiście jeżeli przeprowadzą wreszcie postępowanie spadkowe (wczoraj dowiedziałam się że dom widnieje jeszcze na babcie ) i rodzina nie będzie robiła problemów jeszcze teściowie którym się nie spieszy do uregulowania tego stanu ![]() Tż w ramach walki o lepszy wygląd (brzuuuuuuuuuch mu urósł) kupił rower i jeździ nim codziennie do pracy |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja często mam tak że mam mu wiele do powiedzenia a jak się już widzimy to zapominam co chciałam powiedzieć a potem po czasie znowu do tego wracam bo mi się przypomniało co jeszcze wtedy miałam dodać Kiedyś wypróbuje ten twój pomysł z listą, jest to świetny sposób na to żeby dany temat zakończyć w chwili rozmowy a nie maglować to samo i wracać to tego co było
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

nie wiem skąd Wam biorą się takie sny
bardzo dobrze, że powiedziałaś mu to, co czujesz
ale skoro zawsze taki był to znaczy, że jest takim typem człowieka. Niestety często po czasie okazuje się, że nie mamy wiele wspólnego ze swoim partnerem
nie wiem co innego możesz zrobić jak nic do niego nie dociera... a jak jest z innymi rzeczami? Np. cieszy się z Tobą Twoimi sukcesami?

Nie wierzę, w to, że nie może zaproponować mi więcej. Wydaje mi się, że to biuro jest nastawione na wyzysk... Jednak staż w tej firmie będzie dobrze wyglądał w CV 

Dobra firma lepiej wygląda w CV i pewnie więcej się nauczysz. A jak będzie koszmarnie, to po stażu możesz zwiać w razie czego ;]
hm najniższa krajowa przez dwa lata... nie ma co się przejmować na zapas. Zobaczysz po stażu co zrobisz
klas ki:
w większym lub mniejszym stopniu
Czekamy tylko teraz na garnitur Tż, który mama ma wysłać kurierem