|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
![]() czemu ja nie zostałam dentystą?!?!?!?! ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
u mnie 21 tydz, a ja dopiero jakies powolne ruchu w brzuchu czuje. i tez mam lozysko na przedniej scianie. takze czekam na wrazenia wieksze |
||
|
|
|
#2552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Łożysko przednia ściana![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierwszego kopniaka tez poczułam dosyć późno w porównaniu z niektórymi dziewczynami, bo dzień przed rozpoczęciem 20 tygodnia
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
surka to masz tak jak ja.
nic wyraznego i jednoznacznego jeszcze. choc raz bym dala sobie reke uciac, ze czulam trzy kopniaczki pod rzad, ale od tamtej pory cisza. |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh.. ja też wciąż czekam na kopniaczki.. a tu ciągle tylko plumki w środku
|
|
|
|
#2556 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
madalennne - gratulacje z okazji ujawnienia Synka Trzymamy od rana za wszystkie liczne dzisiejsze wizyty.Słońce rzeczywiście i u mnie powoduje energię, jednak jak wracam z pracy to słońce już zachodzi i wtedy znów mi się nic nie chce. Wczoraj miałam wykonać serię ćwiczeń, TŻ pojechał na siłownie, a ja zostałam na kanapie i usnęłam i tyle było z mojego ambitnego planu ćwiczeniowego. Dziś planuję wybrać się na spacer po obiedzie i oby mi się udało, bo ostatnio znów się prawie wcale nie ruszam. ![]() Na śniadanie było przepyszne musli z mlekiem, a w pracy juz zdążyłam wciągnąć kanapkę z paszetem i sałatą i coś głodna nadal jestem, chyba sobie zrobię jeszcze owsiankę w 3 minuty ![]() Cytat:
Rozmiar stóp 37 ![]() Cytat:
![]() Śliczne fotki Lilo Problemu z malowaniem paznokci jeszcze nie zauważyłam tylko muszę noge pod skosem ustawiać, tak, żeby brzuch ominąc Cytat:
Gratulacje za 20tc.Sytuacji z zębem nie zazdroszczę i współczuje, musisz jak najszybciej sie wybrać do dentysty i chyba potrzebujesz zwiększonej dawki wapnia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymamy i czekamy na wieści.Marna ze mnie wróżbitka, ale jakoś mi się tak wydaje, ze u Ciebie mieszka Dziewczynka
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
no to moje pranie juz powieszone
dzis na dworze ale mam dosyc wysoko zawieszony sznurek wiec przy okazji troche gimnastyki
|
|
|
|
#2558 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam na przedniej ścianie łożysko i zaczełam czuć ruchy ok 19 tygodnia. Ale moje dziecie bardzo aktywne jest i chyba dobrze że aż tak mocno tego nie czuję bo nie raz nad ranem to rady nie daję, szczególnie jak się obrócę na prawy bok, chyba mu wtedy niewygodnie
![]() Z tym że ja właśnie czyje takie przemieszczanie w środku i takie rozpychanie stłumione jakby a nie takie kopniaczki. Kopniaczki to może ze 2 razy takie mocniejsze czułam ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
ale nie sadzę żeby to była jakaś duża różnica, pewnie właśnie kilka mm![]() Albo i nie kilka mm O tutaj to wyczytałam http://portal.abczdrowie.pl/zmiany-w-ciele-po-ciazy
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-03-05 o 11:15 |
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
)Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39586281]Elaine, ja z powodów, których się pewnie domyślacie, nie robię takich zdjęć. Ale jak jutro na połówkowym będzie wszystko OK, to sobie cykniemy [/QUOTE]Trzymam kciuki! z pewnością wszystko będzie dobrze Cytat:
Domi mnie się w nocy przed usg prenatalnym I śniło, że lekarz powiedział, że dziewuszka i wyśniłam ![]() Oliath ale masz akrobatkę a Ciebie to podziwiam za tą enegię każdego ranka a teraz UWAGA, UWAGA! napiszę kolorem, bo zaś potem połowa przeoczy ![]() a pisałam już wcześniej Pytałyście o ślub No to jak wcześniej wspomniałam ślubujemy 16.03, ale tylko w USC, bo jakoś nigdy nie chcieliśmy kościelnego. Jakiejś super wypasionej imprezy też nie robimy, zapraszamy tylko najbliższą rodzinę ( uzbierało się 20 osób ) na obiad do hotelowej restauracji Fryzury nie mam wybranej jeszcze chciałam rozpuszczone, trochę pofalowane, żeby wyglądało , że mam ich więcej bo ja mam 5 włosów na krzyż i sukienka ( też już chyba ze 3 razy pokazywałam ) spamiary jedne a teraz popijami sobie świeżutki sok z jabłek ( będę mieć wyjątkowo piękne dziecko, bo jabłka pochłaniam na potęgę ![]() )Zaraz się zbieram do fryzjera na farbowanie
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestescie wariatki tyle napisac
))Czesc wszystkim wpadlam sie przywitac,zobaczyc czy duzo napisalyscie i lece dalej juz rano bylam na badaniach na tsh ft4 i magnez,bo w piatek tez endo teraz lecimy z TZ umyc autko bo przez zime to.. i strach w nim jezdzic wstyd hahahaha ![]() Pozniej sprzatanko prasowanko i jak wroce to nadrobie Was dzieci moje drogie Super pogoda mmmm słoneczkooooo... ![]() Codziennie rano mi sie leje krew z nosa badz jak "smarkam:P" to wlasnie leci tez ale nie przejmuje sie chyba? bo to normalnie nie? tak jak kiedys mi pisalyscie
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-03-05 o 11:20 |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry żabki.Witam sie słonecznie
![]() Wiosnaaaa tuz tuż Pojadłam,popiłam.Czekam na listonosza a pozniej ide wypuscic pieski zeby sobie pobiegały i bede przeżywac extaze wystawiając mordke do słońca ![]()
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Okazało się, że moje styczniowe zwolnienie było zwrócone z ZUSu do poprawki i kasę dostanę do 15 dopiero
(
|
|
|
|
#2563 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry w południe!!! u nas wiosna na całego!!
w końcu dojechałam koło 11 do pracy, jem 2 śniadanie, przed chwilą właśnie dołączył do mnie kot nasz pracowy-podwórkowy i też wsuwa ![]() mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! |
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokręcone włoski na pewno bardzo dobrze będą wyglądały.. nawet lekko upięte..w jakiś luźny asymetryczny koczek ![]() Już niedługo Wasz wielki dzień ![]() Cytat:
Wybacz..to z zazdrości... siedzę w pracy, widzę, że słonko świeci, ale w okno mi nie daje.. nie ogrzewa mnie..i w ogóle nie mogę sobie pospacerować na nim.. więc jest..ale jakby go nie było.. mam nerwa |
||
|
|
|
#2565 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały Piesek na bloku dałby rade.Mój kłapouch odz dziecka był psem wieżowca ,mieszkał na 5 piętrze. Lalka sztywna ale gabarytowo da rade a i wyobraźnia podziała ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39589338]Pytasz o ciążę z Dawidkiem? Tak, wtedy często robiliśmy takie zdjęcia.. Nawet już pod sam koniec.. No ale myślę, że jutro zrobimy jakieś foto Bo mój brzuch jest ogromny, nie przerabiam tych legginsów, tylko wskakuję w ciążowe, ten panel mają idealny na mój brzuchol.[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za spacerek
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627]
mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! a już ponad połowa ciąży za nią i nagle........ mam nadzieję, że koleżanka szybko się pozbiera..jakoś.. A to pierwsza jej ciąża była? Ma już dzieci? |
|
|
|
#2567 |
|
Konto usunięte
|
nie ma dzieci, i była to ciąża blizniacza gdzie jedno było martwe w brzuchu i wcześniej się udało je wydostać, a z drugim było wszystko dobrze..... ehhh masakra jakaś!!!!! ehhhh nie bede Wam pisac, ale strasznie mi jest przykro, strasznie!!!!!1
|
|
|
|
#2568 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiecke pamietam A na jaki kolorek się farbniesz?A jakie kwiaty do kiecuszki?Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627] mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! przykro mi ![]() Cytat:
|
|
#2570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sprawdzali mozg maluszka/serce/ przeplywy cale usg naprawde dlugo trwalo Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Chyba zapomnialam powiedziec
DZIEN DOBRY
|
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiecie, że dzisiaj dzień teściowej? Może czeka na prezent
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594781]nie ma dzieci, i była to ciąża blizniacza gdzie jedno było martwe w brzuchu i wcześniej się udało je wydostać, a z drugim było wszystko dobrze..... ehhh masakra jakaś!!!!! ehhhh nie bede Wam pisac, ale strasznie mi jest przykro, strasznie!!!!!1[/QUOTE]
Smutne to strasznie, biedna dziewczyna. Strasznie się czyta takie rzeczy. Ale nie smutaj już bo dzidziuś też będzie smutny.Mam nadzieję że się dziewczyna jakos pozbiera chociaż pewnie łatwo nie bedzie
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cię pamiętam Sukienkę też, i z tego co kojarzę to ty ją już bardzo dawno temu wstawiałaś![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627]mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! Bardzo współczuję koleżance ![]() Ja sama dostaję dreszczy jak pomyślę o usg, które będzie w następnym tyg. Gdyb czuła maluszka myślę, że byłabym spokojniejsza
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627] mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! Przykro mi. Na każdym z etapów ciąży ciężko jest stracić dziecko, ale kiedy jest się już w połowie...Szkoda słów. Mam nadzieję, że koleżanka się pozbiera i nie podda w walce o maleństwo |
|
|
|
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję że moja o tym nie wie
|
#2577 |
|
Konto usunięte
|
na ja też mam taką wielką nadzieje!!!! potrzeba czasu, a wszystko powoli jakoś się ułoży...
nie moge siedzieć w pracy, nie chce mi się, zaczęłabym już działać w ogródku, ale jeszcze za wczesnie... |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Ide na chwilke z Pieskami pocieszyć sie do słonca
|
#2579 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627]Dzień dobry w południe!!! u nas wiosna na całego!! w końcu dojechałam koło 11 do pracy, jem 2 śniadanie, przed chwilą właśnie dołączył do mnie kot nasz pracowy-podwórkowy i też wsuwa ![]() mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! o jejku, straszne, przykro mi z powodu koleżanki, niesamowita strata, nawet nie wyobrażam sobie co ona może czuć ![]() przyszłam z rynku, uzupełniłam braki w jedzeniu i idę dalej idę do lidla zobaczyć bo wczoraj były bluzki w paski z długim rękawem, może jeszcze są. Jakiś większy rozmiar wezmę i akurat na wiosnę będzie
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594781]nie ma dzieci, i była to ciąża blizniacza gdzie jedno było martwe w brzuchu i wcześniej się udało je wydostać, a z drugim było wszystko dobrze..... ehhh masakra jakaś!!!!! ehhhh nie bede Wam pisac, ale strasznie mi jest przykro, strasznie!!!!!1[/QUOTE]
Pamiętam jak wspominałaś, o tym martwym maluszku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

w UK mozna z torbami pojsc leczac zeby w normalnych warunkacg 

pokopała i to równo, dodatkowo tak nisko jakby po macicy i czasem aż lekko zabolało
Łożysko przednia ściana
za wszystkie liczne dzisiejsze wizyty.