|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cześć!
Bożesz, czuję się jakby przejechał mnie czołg. Oczka w szparki, noc kapiący i charczące gardło. Dziecko charczy również, kicha dalej. Fridą średnio się odciąga. Wczoraj jednak obudziła się po 1:00 w nocy, zjadła, pogadała do mamusi i poszła spać. Wstała o 6:00 na jedzonko jak zawsze. Teraz też kima, a ja wietrzę pokój. Odsłoniłam rolety, piękne słońce, jak się obudzi to ją przeniosę. Przydałby się spacer.
|
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
TŻ dopiero dziś kupił wode morska i aspirator, więc będę próbować coś odciągnąć jak mały się obudzi. Tylko bardzo się boję bo będę robić to pierwszy raz i sam bo on już pojechał. Lepiej odciągać jak dziecko jest najedzone czy przed? Wczoraj położna wyciągneła mu dwie kozy z nosa a teraz widze że ma tak coś mokrego.
|
#4683 |
|
Konto usunięte
|
Fewcia, pewnie, że już możesz werandować.
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z ciekawości się zapytam: jak długo dzieci potrzebują w nocy jeść? Kiedy śpią i nie budza się na jedzenie?
|
|
|
|
#4685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Mój 8-miesięczny chrześniak nadal je w nocy 3 razy a córka kolezanki (w tym samym wieku) przesypia już od 22 do 6 rano. Oba dzieciaki cycowe.
|
|||
|
|
|
#4686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boję się,że nie zauważę u Niej kataru,to możliwe??W takim razie jutro spróbujemy powerandować parę minutek I mogę codziennie potem? Tylko zwiększając minutki?Właśnie nie wiem też jak z tym odciąganiem. Bo boję się tego,co napisałaś. Już czuję, że mam w jednej piersi więcej pokarmu. Bo zwyczajnie czuję strach przed przystawieniem jej... Chociaż mam wrażenie,że obie bolą tak samo... Sutki już nie są brązowe tylko różowe![]() |
|||
|
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ze 3 dni pod rząd poweranduj i później na spacer ![]() U mnie też jak młody wyciumkał sutki to różowe są a tylko końcówki otoczek tam gdzie nie chwyta do buzi to ciemnobrązowe Bądź dzielna, też na początku zaciskałam zęby i karmiłam ze łzami w oczach ale nie poddałam się i przeszło.
|
|
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ! My po sniadanku mala w bujaczku czuwa
piekna pogoda, niestety przez to slonce widze jakie mam brudne okna! Masakra jakas ![]() Pojdziemy sobie potem na spacerek znow ![]() Tez jestem padnieta jakos dzis to budzenie sie dalo mi sie we znaki... Ale powiem wam ze wynagradza mi to Hania jak wstajemy ok 3 na karmienie i przewijanie odbijam ja czasem potem ukladam znow do snu a ona sie do mnie smieje! To mimo ze ledwo na oczy widze od razu chce sie zyc. Ostanio tez spalam i slysze przed twarza ze ona sie obudzila i cos tam gada juz. Otwieram oczy ona wpatrzona we mnie i taki usmiech do mnie w stylu mama nareszcie sie obudzilas Wisienko, piekna Pola ![]() Wiem ze bylo to juz milion razy ale napiszcie mi prosze jakie dokumenty trzeba do becikowego??????
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
hejka mamulki
![]() ja dzis kupuje chuste elastyczna bo moje plecy i rece sa na wyczerpaniu. blanka jest dzieckiem piersiowo-recznym. caly czas jak nie spi to albo mymla cycka albo chce byc noszona. jak ja odkladam na bujak lozko przewijak .. owszem polezy 5 min ale potem jest ryk i znudzenie .... Szajka mi wczoraj doradzila zeby nie brac czarnej bo latem sie ugotuje ... ale kurcze ja bede w duzo w domu w niej chodzic .. kupuje zeby moc cos zrobic ... obawiam sie ze jak wezme jasna to bedzie sie strasznie szybko brudzic ... moze wezme czarna a 2 na lato kupie jasna ... sama nie wiem ... mloda sie z boku na brzuch przekrecila i zemdlala ... oby pospala chociaz pol godzinki ....
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=fewcia;39592057]
Różnie. Agatka butlowa miała ponad 2 lata i jeszcze chciała jeść. Dorka robi sobie przerwy w jedzeniu długie, dzisiaj jak zjadła o 20:30, tak obudziła się o 4. |
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Bylismy wczoraj na tej kontroli u pediatry i maly wazy rowne 5kg a w czwartek bedzie mial 6 tyg, takze jak na swoje 2750g przy porodzie przytyl bardzo duzo... a dzis od rana co przysnie to sie budzi juz nie mam sil.. mam nadzieje ze teraz usnal na dluzej bo musze jakis obiadek zrobic.
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michaś dziś od 3.3o do 5 nie spał. Męczył się z bąkami. Potem od 6 do 8 wił się przez sen i postękiwał. Teraz przysypia na cycu. Piękna pogoda. Trzeba iść na dłuższy spacer. Muszę wstąpić do urzędu pracy po zaświadczenie jakieś. Dobrze że mam pod domem. |
|
|
|
|
#4694 |
|
Konto usunięte
|
To ładnie urósł
![]() A ja dalej chusty oglądam i się zdecydować nie mogę Ale jeszcze taką osłonkę wezmę: http://allegro.pl/pentelka-oslonka-d...056324488.htmlno, osłonkę zamówiłam
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-03-05 o 10:47 |
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Szajka BOMBA .. tez biore
![]() Ja sie zdecydowalam na ta Tula czarna :P http://cdn.shopify.com/s/files/1/003..._large.jpg?376 w sumie do czerwca jak cos takich upalow nie bedzie moze, a potem na lato kupie sobie jasniejsza jakas ... moze juz nie elastyczna tylko ta do wiekszej wagi ... Dzwoni do nich zeby spytac o kolor i zaraz TZ wysylam zeby jechal odebrac ... I bede wiazac sie wieczorkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ciesze sie jak dziecko a tu moje zdechniete dziecko
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-03-05 o 11:00 |
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Aska a czemu elastyczna a nie tkana? Bo łatwiej wiązać? ja dopiero od wczoraj wiem, że taka służy do ok. 4mca życia dziecia a potem tkana. I są 2 sposoby wiązania takiej tylko. Aczkolwiek ja też zacznę od elastyka.
|
|
|
|
#4697 |
|
Konto usunięte
|
Moja dzisiaj już DRUGI raz na brzuszku śpi
Chusta ładna bardzo Debrah, niekoniecznie do 4mca, po prostu do ok 7kg wagi dziecka ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Debrah, a o jakiej myślisz i jakie kolory? |
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka: ładne, jak na zdechnięte
)Jeej, ta moja to ma na prawdę dużo włosków porównując z Blanką np ![]() Super ta chusta. Też jestem strasznie nakręcona na wiązanie. A powiedzcie odnośnie osłonek: to się zakłada na chustę jakby, na zewnątrz? otulacz taki dla dziecia? |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kurde napisali na tej Tula ze do 12 kilo jest, wiec sadzialam ze posluzy troche dłużej niz 4 miesiace ..
![]() Debrah ja wlasnie dlatego, ze sie latwiej wiaze, poza tym moja mala lubi najbardziej byc moszona na klacie, wiec ta dla mnie bedzie idealna ... kurde dzwonie do nich i nie odbiera nikt a podana jest komorke ... trochje teraz mnie zdziwilo Szajka ze piszesz ze do 7 kilo ... Od urodzenia do 12kg. Wymiary: 500cm x 52cm Chusta z kolorowym panelem. Tak napisane na aukcji ...
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: na razie będę mieć elastyka od jednej forumki z chustoforum.
Popróbuję czy umiem i jak to wygląda. Potem kupię jakąś Natkę swoją. I to już tkana będzie zapewne. Wzory,,,dużo by pisać Prawie wszystko mi się podoba, strasznie trudno się zdecydować.Szaja, a jaki ty rozmiar bierzesz? M? Bo ty chyba wzrostu podobnego do mnie jakoś? ja mam 160, mikrusek jestem, trzeba wziąć też pod uwagę, że będę wiązać na siedząco ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Asia : bo to faktycznie jest do określonej wagi, trochę pokręciłam z tymi miesiącami Sory! Zależy jak dziecko rośnie i przybiera.
|
|
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze to widze ze wy Nati wolicie ... moze jeszcze sie wstrzymam i poszukam tej samej firmy co wy ... Ja to kurde najchetniej bym cala czarna wziela :P ...
A tu nie ma rozmiarow cholerka, a ja w porownaniu z wami jestem olbrzymka bo ja mam 179 cm
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka: niekoniecznie wolimy, ja mam przecież zerową wiedzę, więc nie wiem co wolę.
Ale - wzornictwo Tuli mi się strasznie podoba ![]() O nati myślałam tylko dlatego, że widzę, że popularna jest. Ale nie mam żadnych innych przesłanek |
|
|
|
#4704 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, producenci róznie podają, przeważnie wyższe limity, ale z tego co dziewczyny chustujące i znające się jednak na tam, trenerki itd. podają- te 7-8 kg to granica, bo potem dziecko za bardzo sprężynuje i nie ma dla mamy tego komfortu noszenia, ciężar się czuje. Dlatego ja na tkańca się nastawiam, a NatiBaby - bo to są miękkie, całoroczne chusty - o bawełniane mi chodzi, innej nie chcę.
Rozmiar M (standard) biorę |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
a tula z czego jest?
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39593633]To ładnie urósł
![]() A ja dalej chusty oglądam i się zdecydować nie mogę Ale jeszcze taką osłonkę wezmę: http://allegro.pl/pentelka-oslonka-d...056324488.htmlno, osłonkę zamówiłam [/QUOTE]Dzięki Ci za link, szukałam czegoś takiego do mojego nosidełka Bondolino, żeby z małą wychodzić. Już sobie kliknełam
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było a teraz jestem tylko na chwilę. Wczoraj dopiero wyszliśmy z Kubelkiem ze szpitala, Mały był gotowy do wyjścia już w sobotę ale u mnie macica nie chciała się obkuczać i musieliśmy poczekać. Nie wiem, kiedy Was nadrobię bo Mały płacze niemiłosiernie i w ogóle strasznie niespokojnie śpi, cały czas sprawdzam, czy z nim wszystko ok.Mam straszne problemy z laktacją, nie wiem, jak to będzie póki co odciągam laktatorem i dokarniam mm.
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
co do koloru chusty to jak sądzicie: oliwka, bordo czy czekolada? Wszystkie kolory lubię.
Swoją drogą jacy na tym chustoforum są kochani ludzie.. |
|
|
|
#4709 |
|
Konto usunięte
|
Tula tkana to też bawełna. Ale Nati jest mnóstwo, wełna, len, domieszki rózne, bawełna z czymś...
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Debrah, ja bym jaśniejszy brała, latem się upocicie w ciemnej. Mnie się ta tokyo podoba bardzo: http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...060708145.html a;bo Cypr: http://www.natibaby.pl/chusta-nati-cypr-standard.html |
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, cudny to jest widok, takie zamotane w chuście dziecko śpiące i przytulone do mamy. A jaka fajna bliskość , bez więdnacych rąk..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

i poszła spać. Wstała o 6:00 na jedzonko jak zawsze. Teraz też kima, a ja wietrzę pokój. Odsłoniłam rolety, piękne słońce, jak się obudzi to ją przeniosę. Przydałby się spacer.

Mój 8-miesięczny chrześniak nadal je w nocy 3 razy a córka kolezanki (w tym samym wieku) przesypia już od 22 do 6 rano. Oba dzieciaki cycowe.

Boję się,że nie zauważę u Niej kataru,to możliwe??

) Trochę tu, trochę w klubie też.