|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Strippi ooo na zdjecia to na pewno wszyscy tu czekają, a jeszcze na Twoje artystyczne to już w ogóle, oby bóle przeszły i macica doszła do normalnego stanu, ale tak jak mówisz, p oporodzie przynajmniej 4 tygodnie trzeba odczekać zeby wszystko było ok
a z tym L4 to ja będe walczyć zeby mieć do porodu na pewno , nie rozumie postępowania niektórych lekarzy, czemu tak utrudniają życie AAA i u mnie brak paciiora, wyniki odebrałam wczoraj, tyle, ze nie wiem czy nie bede jeszcze raz miała , skoro wymaz miałam pobierany dokłądnie w 33t4d , czy to nie za wcześnie hmm? Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-05 o 10:53 |
|
|
|
|
#2042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
nie jak normalnie lekarz do 3 dni. takze jak ci sie skonczy po 12 i od 13 bedziesz w szpitalu to normalnie mozesz wziasc zaswiadczenie ze przebywasz w szpitalu a potem jak urodzisz to dostaniesz info ze urlop macierzynski wg ustawy. nie wiem jeszcze do konca co i jak bo mi mama z siostra szukaly - ze mozna przerwac macierzynski i potem wrocic i jest szansa zeby sie zalapac na ten roczny. a tak a propo weszla juz ta ustawa???
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym chciała wielkanoc w domku na nowym mieszkanku tylko zmężem , pewnie jeszcze zbrzuzkiem bede, takze nie mam ochoty tłuc się po rodzinie i myśleć o porodzie i wysłuchiwać wszystkich. A przygotuje na pewno żurek sałatke, jajka, placki , tak żeby potem cos mężusiowi zostało do przegryzienia gdybym trafiłą do szpitala |
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
I kciuki trzymamy ![]() To fajnie I dawaj zdjęcia!A ja dostałam paczuszkę od mamy i ciotki: zapas ubranek popranych i poprasowanych oraz śpiworek: Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2023-12-20 o 13:03 |
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bym chciala na juz - a tu mowia ze te badziewia po zatruciu nawet tyle co polog wracac do normy......
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
różowy sweterek przekochany!
|
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za wynik paciora ale troszkę wcześnie i faktycznie chyba dobrze by było zrobić raz jeszcze później bo któraś tu pisała że nie miała a za 2 tyg robiła i był.Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i już poprane i poprasowane luksus ![]() a ja nie wiem co ze soba zrobic, obejrzalabym jakis film to nic nie mam. poszlabym po cole ale mi sie nie chce, o ubraniu sie w niewiadomo co nie wspomne
|
|
|
#2050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2051 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia na sciaganiu szwow. |
|||
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wciągnęłam już obiad i biorę się za prasowanie ![]() A po południu do spowiedzi
|
|
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, ze juz lepiej. No t teraz czekamy na zdjecia. I super, ze jutro spacerek. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2054 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
te 2 tygodnie by mnie ustawiały
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A do tego właśnie biała kiełbacha, jaja - to nie jest pracochłonne![]() Ja sie spodziewam w święta pierwszego nalotu rodziców po porodzie - będą chcieli wnuka zobaczyć... Więc cos tam musze naszykować. Ale jakieś dodatkowe rzeczy to mama na pewno przywiezie jak ja poproszę (jakiś bigosik i mięsko Cytat:
![]() Cytat:
Ta ustawa jeszcze nie weszła - ale niby dopiero dzieci urodzone 18stego się będą łapały ![]() Pytałam wczoraj w kadrach i dziewczyny mi mówiły, że absolutnie nie ma żadnego przepisu nakazującego wysyłanie kobiety na macierzyński juz 2 tyg przed terminem porodu Glośno mówia o tym, że wydłużają a cichaczem - własnei robiąc takie akcje nam zabierają![]() Cytat:
Też mnie to juz wkurza... wiele z nas się modli żeby maluchy się nie pośpieszyły a tu może się okazać, że maluch sobie poczeka do 21szego ale mi się nie będzie należał dłuższy macierzyński, bo zwolnienie skończy mi sie szybciej a kolejnego nie będą chcieli dać ![]() Cytat:
Więc pomyślałam, że chociaż te elementy z którymi dziecko będzie miało bezpośredni kontakt wypioręSuper, że krwawienie juz ustaje ![]() Cytat:
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-03-05 o 12:19 |
|||||||||
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
dragusia ....
strippi uf dobrze ze juz lepiej. I czekam na zdjecia Michalka. kwiatuszku a to zje.b z tego Gina. 3mam :kciki: by udalo ci sie miec ten roczny. maria nioo fajna paczuszka - poprana poprasowana - tezbym taka chciala ;-) Obudzilam sie jakies 20 min temu - czyli godzine pozniej niz mialam w zamiarze. Teraz musze sie jakos szybko strescic bo o 13-30 mam busa na centrum. Ogolnie dalej nic mi sie nie chce :-/ |
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Dziń dybry, Wszystkim.
Ależ piękna pogoda! Chce się żyć Z radością i pieśnią na ustach robię pranie, w weekend tatuś będzie prasował :P Czy ktoś tak jak ja nienawidzi prasowania? Mogę myć okna, szorować podłogi na kolanach, myć gary ale prasowanie NIET! za to TŻ prasuje zawodowo. Jakby się urodził z żelazkiem zamiast dłoni po południu przychodzi kuleżanka na ploty. Będziemy piec muffiny, jak wyjdą ładne to Wam pokażę Trochę się martwię bo już długo czekamy na dostawę łóżeczka. Wpłaciliśmy kasę 14.02, wysyłają towar w ciagu 5-10 dni roboczych od zaksięgowania. Dziś tatuś dzwonił i jutro mają wysłać także w weekend będziemy składać uwielbiam składać meble
|
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Placki ziemniaczane sie wlasnie smażą
![]() ale cos czuje ze sie nie udadza.. dac kobiecie w ciazy patelnie ![]() Cytat:
Cytat:
przepiekne ciuszki
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od fryzjera i jestem mega szczęśliwa
Czuje się taka wypieszczona za wszystkie czasy mimo, że siedziałam tam 3 godziny. Zafarbowałam włosy, zrobili mi delikatne ombre (czyli na ile moje uparte włosy chwyciły ), podcięłam.... Czuję się piękna chociaż zapłaciłam więcej niż chciałam, ale cóż- należy mi się w ramach rekompensaty za te rozstępy i bóle porodowe, hehe.Jednak najlepsza była mina fryzjerki jak zapytała "A na kiedy ma pani termin?" ![]() Słoneczko pięknie świeci, przyszła paczuszka ze spodniami dla malucha, a w gratisie dostaliśmy jeszcze bawełniane spodnie dla niego. Chce się żyć....
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() posprzątałam w łazience, umyłam wanienkę dziecinną, ogarnęłam prawie całą górę w tym łażenie na czworaka i co? i dupa. sposób strippi nie działa. ostatnia szansa to strippi mów gdzie mieszka twoja teściowa
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I sobie pomyślalam, po co mi to bylo![]() Wczoraj nakupowałam troche rzeczy na barszcz ukraiński, krokiety i mielone... i chciałam to wszystko dziś robić (krokiety i kotlety częściowo pomrozić)... no i teraz się boję całodziennego stanai przy kuchni ![]() aha... Do mojej teściowej masz chyba bliżej? Może jej namiary Ci podeślę... mysle, że wystarczy w zupełności
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-03-05 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj biedna, a sexu probowalas? |
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
samotari JA nienawidze Prasowac ...!!! Kiedys jak bylam mala to pamietam prasowalam jak najeta - ale mi przeszlo hahaha.
dragusia a po czemu do Strippi tesciowej - masz swoja No to ja nie wiem Serio na co czeka Florek na poklony czy jak Co do Macierzynskiego - ja bede miala 52tyg z czego 3przed terminem platne po 100% a to tylko z racji mojej sytuacji. Wiec chyba mi sie poszczescilo w tej kwestii. No nic trza konczyc jesc kanapeczke Mejkapa pyknac na twarz by ludzi na miescie nie straszyc haha. Wiec do pozniej. I ew Rodzic ...!!!! |
|
|
|
|
#2065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() o wow 52 tyg, jestem w szoku. Ok czyli sa jednak kraje w porownaniu do ktorych roczny macierzynski to pikus.
|
|
|
|
|
|
#2066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za zdjecie szwow ![]() zdrowka! ![]() a tu jeszcze termin zbliza sie nieublagalnie ![]() Cytat:
![]() a podczas pologu nie mozna tamponow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w brzuszku tez byl taki grzeczny? ![]() ciesze sie, ze juz lepiej sie czujesz
|
|
|
#2067 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tygodniowego Michałka !i czekam na foty ..... Cytat:
, wydaję mui się ,że starczy jedno badanie ale sie nie znam ..... Cytat:
![]() Cytat:
) Cytat:
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maria mam identyczne body w te kolorowe literki i owoce reszta ąłszków tez slicznanestelle cos nie ma, albo sie ostro pakuje, albo prze;D Flamaster dawaj foty po fryzjerze ja wyygladam jak sierota, ale pewnie pojde przed swietam juz po porodzie... Co doWielkanocy to my zawsze do rodzicow jednych i drugich to w tym roku pewnie tez, na gotowe JAko, ze Wigilia była u nas;p Jak bede miala siły i czas to moze jakąs sałątke i ciasto zrobie, tylko czy karmiaca matka moze jesc żurek?To przeciez kwasne, na zakwasie...jajka chyba można, a białą kiełbase? tłusta jest;/hmmm bedzie widac
|
|
|
|
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
ja też podpasek nie lubię i nie używam (fuuuuuj) ale w okresie połogu naprawdę do głowy raczej nikomu by nawet nie przyszło aby coś tam włożyć .... , ja się bałam nawet dotykać przy podmywaniu ....
więc wszelkie podpaski ,wkładki to wybawienie i nawet spojżeć na tampon bym nie mogła ....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

nie jak normalnie lekarz do 3 dni. takze jak ci sie skonczy po 12 i od 13 bedziesz w szpitalu to normalnie mozesz wziasc zaswiadczenie ze przebywasz w szpitalu a potem jak urodzisz to dostaniesz info ze urlop macierzynski wg ustawy. 
i powiem Wam, że krwawienie jest już minimalne praktycznie zerowe
słodziusi jest
wracac do normy......

tż-owi nic nie lepiej, pojechał do lekarza, dostał antybiotyk ale facet powiedział mu że słyszy coś w płucach i że tak szybko to nie przejdzie, ma mnie unikać ale chyba już za późno. bolą mnie mięśnie i wczoraj tak mocno kaszlnęłam, że aż mi coś pociekło. mam nadzieję, że nie wody.

A do tego właśnie biała kiełbacha, jaja - to nie jest pracochłonne