|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
A pamiętasz o ciepłych lodach? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4592 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Ja mam jeszcze gorzej, bo nie umiem ani trochę ani wcale. Umiem tylko na maxa, w myśl zasady, że trzeba się nażreć na zapas bo od jutra odchudzanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() Popatrz ja swój też z Ewą spędziłam... teraz smacznie śpi po cycku |
|||||||
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ale słonko pikne świeci |
|
|
|
|
#4594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle ze we wrzesniu ma isc do przedszkola to wiesz juz musi umiec robic na kibelek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja to taka miekka klucha i nigdy nie zmuszam do niczego
|
|||
|
|
|
#4595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Noooo Z rana złapałam stresa, bo mały mi zaczął kaszleć I już SE myślę - oczywiście takie piękne słonko a my będziemy musieli w domu zostać :/ Wysłałam mamę do apteki po lek na kaszel do inhalatora, ale chyba za szybko podniosłam alarm, bo mały już nie kaszle Musiał mu jakiś paproch może wpaść albo ślinką się zakrztusił i nie mógł odkaszlnąć. Z tym paprochem to bardzo prawdopodobne, bo non stop ręce w buzi ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
) i mówi, że niby jest przykaz odgórny, żeby dzieci były odpieluchowane, ale sporo jest takich co często im się wpadki zdarzają
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a robil juz siku na nocniczek w lato zawsze rano a potem przestal..... |
|
|
|
|
#4597 |
|
Rozeznanie
|
Dziś przychodzę do Was z nowiną. Nowiną.
Kuba wczoraj podniósł głowę leżąc na brzuszku. Co prawda lekko przytrzymywałam mu pupkę (dzięki Ma_majka ![]() żeby nie było, nie chwalę go wszystkie wiemy jakie są skutki chwalenia ![]() u nas wczoraj ładnie świeciło słoneczko, ale wiało trochę. nie przeszkodziło nam to w spacerach dziś też świeci ładnie, ale nie ma wiatru. chyba zrezygnuję ze śpiworka, żeby małego nie przegrzać... a jak u Was pogoda? wiosna się zbliża? ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- noo, i przypominam się po raz kolejny z głosowaniem ![]() https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...=11640&id=4267 mój nick: whitelady długo Was z tym nie będę mordować, głosowanie trwać będzie jeszcze 10 dni ![]() dzięki dziewczyny za wsparcie
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-03-05 o 10:23 |
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski:![]() Dziś Dzień Teściowej!!!!!! |
|
|
|
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judka a chcesz Kiedy Ty miałaś to robić. Pamiętam jak pisałaś, że nawet kibelek w biegu załatwiasz, bo nie masz chwili dla siebie. Jak Ty piszesz, że jesteś złą matką to ja chyba powinnam przez okno wyskoczyć, bo miałam lżej niż Ty a też byłam zmęczona.A co to odpieluchowywania, to czytałam na innym wątku, że w niektórych europejskich krajach to dzieci do przedszkola chodzą w pieluchach i nikogo to nie dziwi. Nie mówię, żeby tego nie uczyć, ale nie czuj presji na sobie Cytat:
Już nie musiałaś dokańczać tego zdania Spędziłaś poranek z Ewą i już ![]() Emko Ty nasza kochana ( mogę się tak do Ciebie zwracać chyba, że wolisz inaczej, bo mmm to tak trochę bezosobowo ) my z Dziką spędziłyśmy poranek z Ewą - dołącz do nas ![]() Nie znam gościa ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za rok we wrześniu już do szkoły a dopiero co się urodziła o zumbie mówili dzisiaj w ddtvn
|
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Moja wczoraj nas nawiedziła... nie polubimy się no. Nie da się z nią pogadać, dzieckiem się zajmuje kompletnie inaczej niż ja... i rąk nie umyła ! Bo że nic młodej nie przyniosła to norma...Cytat:
![]() Cytat:
Od dzisiaj zmieniam nam rozkład dnia i będziemy wychodzić na spacerki po 11 żeby potem po południu nauczyć młodą popołudniowej drzemki. Trzymajcie kciuki
|
||
|
|
|
#4602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bonitki to samo zdrowie bo pełonoziarniste ![]() dobry wyguglałam go aż chyba bym tez go wolała. Ma zdecydowanie przyjemniejszą zewnętrzność ![]() Cytat:
dla Kubyzagłosowane 3x Cytat:
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Cuda
![]() U nas może być problem bo młoda ma czujnik powrotu do domu gdzie nie ma spania zwykle ![]() A teraz mi usnęła na rękach jak szłam jej bule zrobić... no tak to se można cokolwiek zaplanować
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Ula znów zasnęła w łóżeczku ze smokiem w buzi i moim ćśśś w tle, i śpi
W czoraj w nocy tez Normalnie winiaka wam wisze. Takiego conajmniej z 7zł ![]() A z niusów mniej fajnych- temat kupowy. Ostatnio nasz kupsztal był w czw w nocy i do tej pory nic (poza okrutnymi bąkami) NAwet kleksa. Brzuszek nie jest twardy i Ula nie płacze z tego powodu. Podejrzewam, że zaczął się czas jedzenia bezresztkowego, ale i tak mnie to martwi. 4 dni bez kupy ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ide sie zrobić na bóstwo przed spacerem. Coby przechodniów nie straszyć A może sie do roboty wybiore w odwiedziny..?Któ¶a z dziewczyn polecała lewka z Playgro? Nadal poleca? ![]() Bo moja mama się zaofiarowała ze kupi Ulce.
|
|
#4605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ćśśś to podłapałam od mojej mamy, siła tradycji ![]() Winko obalimy na zlocie na plaży ![]() Cytat:
Mnie by też to stresowało a tż na pewno już by jej czopka w tyłek wciskał ale jak sie Ulencja nie skarży to masz racje, że nie ma się co martwić.95 m. poza minusem ze sprzątaniem jak widać same plusy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski.
powiedzie co najlepsze na katar! jak go się najszybciej pozbyć? bo od wczoraj wieczór mamy zawalony nosek... |
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy ze Twój mąż jest panem przedszkolankowym ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Lady, cos sie zawiesiło, nie moge zaglosowac
|
||
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobię
trzymajcie kciuki żeby szybko mi przeszło - za godzinę jadę do lekarza 38.6 ![]() aż mi mama Jaśka zabrała do siebie |
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Si
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Nie było mnie chyba z miesiąc odkąd zostaje sama z małym mam coraz mniej czasu. W środku dnia odwiedza mnie teściowa albo mama, więc na net nei siądę bo nei wypada, wiosna przyszła i trzeba na spacer wyjśc - jak już idę to jest to wyprawa na 3 godziny, bo zanim zniosę mega-ciężki wózek AdamexCosmoc ![]() ![]() z 2 piętra, potem 7kilowego Kacpra w gondoli, wepnę jakimś cudem w stelaż.....ehhhh pchając wózek odpoczywam. A że Jasło jest male to prawie całe zwiedzam za jednym zamachem.Teraz jeszcze wracam do korków - od dziś, więc wieczory również zajęte... Uff dobrze, że przyszła wiosna, bo kisiłam się w domu od listopada (miałam wizję zamkniętej porodówki i wysłania gdzieś rodzić). Jak juz Kacper nie śpi, oglądamy ksiązeczki, uczę go trzymać grzechotkę, obserwuje maskotki na macie...mam taką potrzebę, żeby go wszystkiego uczyć, odkąd śmieje sie i gaworzy. Wydaje mi się, że wszystko robi za wolno..... Porażką skończyło się moje przestawianie mu głowki ![]() ![]() ma spłaszczoną z prawej strony z tyłu, śpi tylko na tej stronie, nie pomaga podkładanie i przekręcanie, budzi się i płacze albo na śpiąco odpycha od przeszkody. Mam nadzieję, ze będzie miał nasze włosy - bardzo gęste i nie będzie tego widać - Bog mi świadkiem, próbowałam.Wróciłam do wagi sprzed ciązy, mieszczę się w dawne ubrania, teraz mamy na tapecie chrzciny - 23 marca, chciałam małe w domu, a teściowa traktuje je jak drugie wesele, chyba mnie szlag trafi do tej soboty..... no ale najwazniejsze, ze Kacperek zdrowy, jadł bebilonPepti i skaza zeszła z buzi, teraz powolutku wracamy do bebilon komfort. Ja odciagam co 3 godziny 40-60ml, ale chyba konczy sie lakatacja, bo coraz wiecej czasu mi to zajmuje. Maly ma w nocy 5-6godzinny ciąg spania, potem jak zwykle co 3 godziny je, więc sie budzi i pozniej zasypia sam. Jak zle mu zasnac - działa suszarka lub ostatnio odkurzacz ![]() Bardzo bym chciala bym na bieząco, ale teraz bedzie jeszcze trudniej, wiec mam nadzieje, ze mnie nie wypiszecie z watku. Pozdrawiam |
|
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odciagam frida, psikam sola morska, kupilam nasivin, ale on tylko na jakis czas odtyka nosek i potem znowu to samo, a poza tym mozna go stosowac tylko 5 dni dzis bede probowac inhalacji jak kurier przywiezie inhalator ![]() bylam dzis w biedrze i oparlam sie pokusie kupienia bonitek ale za to kupilam mleczne buleczki, ktore wlasnie wcinam Czarus sobie lezy w lozeczku i patrzy na karuzelke, a ja sie musze wziac za robienie obiadu macie moze jakies propozycje na szybki i prosty obiad? bo na jutro nie mam pomyslu Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-03-05 o 12:47 |
|
|
|
|
#4612 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze tak mi przyszło do głowy - kładziesz małego na podłodze, czy na kanapie? Ja też oddałam głosiki. ![]() Cytat:
Niestety młoda mi się obudziła w momencie wypinania z fotelika - stelaż mam aucie. Ale jeszcze mam nadzieję, że padnie, bo trza mielone zrobić. Cytat:
![]() Winko, cytrynówka - normalnie się rozpijemy ![]() Ja takich metraży nie mam Jaki minus - wynajmiesz sobie panią do sprzątania i git ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy ze spacerku, byliśmy 2 godziny, bo młody przysnął, a córa nie chciała do domu i paćkała się w piaskownicy
wszystko do prania łącznie z szalikiem ja wynudziłam sie na maksa![]() a teraz i ciasteczka ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- u mnie dzisiaj obiad przez małe ''o'', a właściwie przez ''z'' zupa
|
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
jak Mu sie podoba praca z dziećmi? mamuski chyba Go uwielbiają
|
||
|
|
|
#4615 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezla wymowka, ile kasy na to idzie, a srodowisko mus to mus ,ale jak jest inna opcja to dupke w troki i na nocnik
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- makaron z tuńczykiem |
||
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamuski to na poczatku sa zawsze przerazone jak widza faceta przedszkolanke
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judka ma dwójkę dzieci o niewielkiej różnicy wieku i ma trudniej. Ja mam wrażenie, że ostatnimi czasy robi się taki wyścig - które dziecko co pierwsze robi, a to chyba nie o to chodzi. Ja uważam, że trzeba dać dzieciom czas, żeby nauczyły się wszystkiego w swoim tempie. Ten przykład z przedszkolakami zza granicy to takie ekstremum, ale chodziło mi bardziej o to, że chyba tylko u nas w kraju tak się spinamy z tym. |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my próbowaliśmy jak mała miała 1,5 roku na lato i nie zatrybiła, ale na następne lato jak miała 2,5 poszło gładko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

jak mam walczyć z tą żarłocznością, skoro mnie tak demotywujecie?
ciągle tylko bonitki sritki i inne przekąski. Żeby nie Wy, to nawet nie miałabym pojęcia, że jest coś takiego jak bonitki, a o biszkoptach nie pamiętałam od dekady przynajmniej. Będziecie mi zwracać za odsysanie tłuszczu wrrr

, a całą resztę (zanim mi się wsi zachciało) na Ursynowie...

kuzynki bliźniaki 3 letnie siku wołają, a kupę robią w majtki, dosłownie, to dopiero przerąbane

I już SE myślę - oczywiście takie piękne słonko a my będziemy musieli w domu zostać :/ Wysłałam mamę do apteki po lek na kaszel do inhalatora, ale chyba za szybko podniosłam alarm, bo mały już nie kaszle
a jak u Was pogoda?

Klaudia 16.10.2009