Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 15:50   #211
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a tak na marginesie to zadzwonili do mnie z gabinetu gina i mówili, że trzebaby cukier sprawdzić. za każdym razem sprawdzają mocz, ostatnio krew pobrali, ale jeszcze ten cukier właśnie... to się pytam, jak to się odbywa, czy na czczo mam być? a ona że nie, normalnie mam zjeść śniadanie i przyjechać zaraz z rana...
no to żeby to uczcić zeżarłam właśnie tabliczkę czekolady całą dotychczasową ciążę nie jadłam więcej jak paseczek na raz, i to bardzo sporadycznie, a teraz mi się jakoś... na samą myśl... człowiek to przekorny jednak
to tak żeby mieli co badać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:52   #212
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Can jesli dobrze pamietam to zamawiasz lozeczko z cartersa? Gdybym zobaczyla je wczesniej tez bym takie zamowila. Niemniej mam graco i chyba dzisiaj je rozpakuje zeby zobaczyc jak wyglada.. Chociaz moj pewnie zawalu na widok rozstawionego lozeczka dostanie
piękne są te z cartersa
Stary 2013-03-05, 15:56   #213
kalka
Zadomowienie

No pięknie już ponad 200 postów

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:59   #214
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Już wpisywałam dane, i nuemr konta i treść ogłosznie i nic nie znalazło. Może to nie ich wina, ale mogłaby odpisać. Mam w proggramie pocztowym taką opcje, że dostaje potwierdzenie ( osoba która czyta mail musi kliknąc żeby potwierdzić ) i potwierdzenie, że wiadomość została wyświetlona na komputerze odbiorcy i od tamtego czasu nie dostałam żadnego z nich od tej babki.
A z tego co wyczytałam to jest oszustwo jak nie dostanę towaru i mogę iść z tym na policje.
Nie no w takim razie spokojnie poczekaj, może coś im wypadło i dlatego nie odpisują.

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:06   #215
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale to przecież materac kupuje się osobno normalny, taki sam jak do drewnianych
Starszego chyba bez materaca się tam kładzie, no ale fakt, maluszek to maluszek. A ja taka niewtajemniczona jeszcze

Moja słodka dziurka dzwoniła
- będę za 20 minut weź mi czekoladę
- pomyślę ... a po co Ci
- bo będę głodny
- to Ci zrobię kanapkę
- weź przestań

Rozpuściłam sobie męża, w końcu jedziemy na szkołę rodzenia i się ponudzi to mu wezmę ...
Tylko co ja zrobię jak to małe będzie małpować po tatusiu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:13   #216
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Nie no w takim razie spokojnie poczekaj, może coś im wypadło i dlatego nie odpisują.
Na razie czekam zobaczymy co będzie. Może do piątku przyjedzie. Wiem jak ktoś wysłał mi coś K-ex to zwykła paczka szła 3 dni

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:35   #217
vil84
Wtajemniczenie

mąż mi dziś odebrał książki z pracy ... mieliśmy wyprzedaż towaru, odłożyli mi kilka rzeczy o które prosiłam i które były (bo ogromne odsyłki musieli robić) - za książki warte 160 zł zapłaciłam (ze zniżką pracowniczą) ... 7 zł
żałuje że nie pojechaliśmy tam z 3 tyg temu jak robili odsyłki żeby sobie więcej rzeczy poodkładać no ale bałam się z łóżka ruszać ... wiedziałam że będę żałować
jedną z tych książek jest:
http://www.empik.com/zabawy-z-niemow...6744,ksiazka-p
za 1,25

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:37   #218
Atena564
Zadomowienie

Włąśnie był listonosz i mi mleczko z Loveli przyszło tydzień temu im e-mail wysłałam z zapytaniem o próbke i listem poleconym przysłali
a reszty darmowych próbek np. z johsona czy sudocremu niedostałam

Ale mam zgage zachcaiło mi się zupy pieczarkowej no i zgaga męczy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:39   #219
maluska88
Raczkowanie

szcześliwa 25 jak rozłożysz to łóżeczko z graco to sprawdź sobie wymiary bo ja tez mam graco i jak chciałam kupić materacyk to się zdziwiłam bo ona są mniejsze . Normalne łóżeczka maja 120 a te chyba 98 coś takiego dobrze ze pani mnie poinformowała bo bym miała za duży materacyk.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:44   #220
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mąż mi dziś odebrał książki z pracy ... mieliśmy wyprzedaż towaru, odłożyli mi kilka rzeczy o które prosiłam i które były (bo ogromne odsyłki musieli robić) - za książki warte 160 zł zapłaciłam (ze zniżką pracowniczą) ... 7 zł
żałuje że nie pojechaliśmy tam z 3 tyg temu jak robili odsyłki żeby sobie więcej rzeczy poodkładać no ale bałam się z łóżka ruszać ... wiedziałam że będę żałować
za 1,25
za książki bedziesz miała teraz co czytać, a ta dla nimowlaków ciekawie się zapowiada

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja ytak mialam , nawet kilka razy boli ale po chwili po wyprostowaniu przechodzi nie?? i zazwyczaj jak zaszybko wstane ....
zazwyczaj przechodziło jak wstałąm i się przeszłam kawałek, a najlepiej jak położe się na lewym boku
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 16:54   #221
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
6
Trudno powiedzieć.. Ja bym liczyla tak 50% ceny, absoluteny max 70%.. I nie wliczałabym do tego torby i innych pierdół bo można kupic nieorginalne za grosze, tak liczyłam ze wszystko do 300 zl max za nowe, niekoniecznie oryginalne.. ale czy to różnica czy folie masz mutsy czy nie??

Ten co ja chce kupić też Mutsy, tylko transporter chcą sprzedać za 1400zł.. Odbiór osobisty dzielnice dalej.. Jak miałabym jeszcze do tego dodać wysyłkę to chyba bym sobie darowała..
Nowy kosztuje 2700 bez tych dodatkowych rzeczy...
Też liczyłam na 50 proc. ale po pierwsze szkoda mi dać za używany wózek tyle kasy

Cytat:
Takie "ubezpieczenie" jakbym nei odebrała przesyłki za pobraniem. Bo jak coś wyślesz i ktoś nie odpbierze to ponosisz koszty 2x bo paczka wraca.

Od 250zł to jest przestępsto, a do 250zł wykroczenie, ale i tak mają obowiązek coś z tym zrobić zwłaszcza, że podaje im dane na tacy, a to jakby nie patrzec jest oszustwo internetowe.

Nie mam bo nie odpisałam sobie od razu. Babka stwierdziła, żeby pisac do niej bo dodzwonić się do meża to jak trafić 6 w totolotka. I do czwartku był super kontakt. Udzielała informacji, prosiła żeby sprawdzić przesyłkę w obecnosci kuriera, żeby wszytsko było dobrze, że nawet jak nie będzie chciał czekac to to jest jego obowiązek. Ostania wiadomość jaką miałam to była wiadomośc z czwartku, że wieczorem będzie kurier po paczkę bo już są umówinie i powinnam dostać smsa od firmy kurierskiej z numerem przesyłki. Od tego czasu ani od niej wiadomości ( pisałam 2 razy ) ani od kuriera. Dzisiaj napisze do jej męża wieczorem, ze jak do piątlku nie dostane ani przesyłki, ani potwierdzenia, że wysłane ani zwrotu kasy to idę na policje bo żona nie odpisuje namaile. A co do numeru tel to tak jak pisałam wyżej babka przeniosła do archiwum ogłoszenie i wtedy dane znikają, a po napisaniu maila do tablicy.pl odpisali mi, że oni nie udzielają informacji bo ustawa o ochronie dancyh...
Hmmm wpisz jej imię i nazwisko w google, czasami cuda robi

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cloche dzięki za wykład kąpielowy, z tym płukaniem też sie zastanawiałam, a ostatnio gdzieś słyszałam (nie wiem czy na sr, czy tu) żeby noworodka na początku nie oliwić więc myślę, że to dodanie oliwki do wody będzie fajne

trochę drogi, ale jaki ładny chciałabym, mi tam te mutsy podobają się najbardziej, a nowy zestaw chyba 2500 trochę więcej niż 1/3 taniej za używany, cenią się
No my też zdecydowani na mutsy, nawet innych nie oglądam już...

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To zależy ile nowy kosztuje i czy ma jeszcze gwarancję czy nie.
Zbieram się zaraz po chlebek i będę czekać na męża bo dzisiaj pierwsze zajęcia SR.
Pewnie się spóźnimy bo on musi najpierw PKP a później po mnie przyjechać no i dojazd do katowic, ale stwierdziłam, że nie będę 2 aut targać, najwyżej zadzwonię przed 17 i powiem, że się spóźnimy ale będziemy bo jesteśmy w drodze. Może zaczekają, a może nie będzie z przejazdem tak źle
Jak mają gwarancję to zawsze piszą, więc ten pewnie nie ma
Miłych zajęć na SR
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
justyna, walcz twardo, bo ponad 200 zł to też pieniądz

haha, mikroskopy to dają szybko, ale ja tam dotarłam w 11tej klasie dopiero. tak więc wszyscy już bardzo obyci byli i twardo przelewali sobie różne mikstury w probówkach, a ja będąc w szoku przez pierwszy miesiąc wyglądałam dokładnie tak:

co do okien - o jak dobrze, nie jestem sama... ale z nas brudasy

yeah, kolejny brudasek! na pocieszenie powiem, że taki brud to na pewno świetny filtr mineralny. bo przez szybę promieniowanie UVA przechodzi

nie dość że coś drogo to wygląda, to jeszcze mutsy... jakoś nie pałam do tych wózków miłością ale jak ci się podoba, to spójrz na cenę nowego i porównaj. około pół ceny jest ok za wózek w dobrym stanie.
)
A my akurat zdecydowani na mutsy najwyżej póniej będę żałować

Cytat:
za 1,25
Łooo mamo, zazdroszczę po stoooookroć
Gratuluję łowów.

A ja dziś z mieszkania od babci przywiozłam maszynę...
Nadenerwowałam się, bo najzwyczajniej w świecie zapomniałam jak się nawleka.
A szycie to zawsze jakieś oderwanie od świata

Ale udało się i w ramach sprawdzenia uszyłam sensorek
Jak mnie żebra przestaną boleć to uszyję kocyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130305_164649.jpg (41,5 KB, 47 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:06   #222
joooasia
Raczkowanie

hej

wchodze na poprzedni wątek i myślę: "niemożliwe, że przez cały dzień tylko 4 strony..." patrzę, a tu już 6 stron nowego wątku...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
super! ciaza jednak ulatwia zycie. inaczej pewnie termin mialabys za kilka miechow, hehe.
oby jutro doktorej wymyslil jakis sensowny sposob na odetkanie, mnie kiedys probowal najpierw taka jakby pompka (skojarzenie z tym czyms do odtykania kibelka hehe), mialam dmuchac, smarkac, mowic cos. ale nie dzialalo, a plukac nie chcial, wiec skonczylo sie na antybiotyku.
no cóż... nie wymyślili.... boją sie potraktować mnie sterydami, bo ciężarówka... dali mi wodę morską do nosa... pomału ma się to rozejść samo, ale ma to potrwać ok. miesiąca

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podobają zdjęcia z "Cudu narodzin" Pamiątka ekstra ale niekoniecznie do publikowania
np. , , ,
obejrzalam tylko pierwszy filmik, bo się poryczałam, ale i tak mi się podoba

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
joasia - b.fajny wózek, i wygląda na stabilny a to dla mnie jakoś ostatnio jeden z priorytetów. Obok mnie spaceruje dziewczyna z 3kołowym xlanderem, no za każdym razem mam wrażenie, że ten wózek się rozkraczy..
ah! i kolor, możecie spokojnie trzymać go dla kolejnego malucha.
jest mega stabilny z tego, co sprawdzałam do tej pory poza tym prowadzi się jednym palcem (np. przy skręcaniu), a to, że będzie dla kolejnego malucha, to fakt

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:12   #223
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Na razie czekam zobaczymy co będzie. Może do piątku przyjedzie. Wiem jak ktoś wysłał mi coś K-ex to zwykła paczka szła 3 dni
To fakt, żr mniejsze firmy przewozowe mają często dłuższy czas dostarczania paczek. To teraz trzymam kciuki, żeby wózek szybciutko dotarł

Cytat:
za 1,25
Jaaa ale super!!! Uwielbiam książki Zawsze mi się marzyła własna biblioteczka

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Piękny

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:12   #224
Meliitele
Zakorzenienie

od rana tylko 10 stron do nadrobienia niech te dzieci sie juz rodza moze zwolnicie tempo

Melduje sie

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:12   #225
Magiusa
Zakorzenienie

Witam się z Wami w nowym wątku na 8 stronie dopiero

Cytat:
A jakie kupiłaś też te podobne do tych z biedronki??

Wiesz co, nie wiem jakie są w biedronce, ale ja kupiłam te
http://allegro.pl/koszula-nocna-muzz...026190746.html

Po prostu chciałam mieć wygodne i wygodnie wyciągać cycka, a nie chciało mi się bawić z guzikami etc.

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Melduję że będę miała córkę, dopiero inny lekarz to stwierdził na 100 procent, tak więc mnóstwo cudnych ciuszków dla mojego potencjalnego synka stało się niepotrzebne w związku z czym przekazuję Wam info że mam sporo cudnych rzeczy, które wystawię na dniach na allegro, gdyby któraś chciała wzbogacić wyprawkę dla synka proszę o info na priv, mogę przesłać zdjęcia tego co mam. Aż żal takich słodkich ubranek dla małego facecika, pulowerki, sweterki, ach ale cieszę się z drugiej córy bo tego pragnęliśmy wszyscy, będzie miała na imię Amelia

lecę na sr, wieczorem poczytam więcej co u Was zdarzyło się ostatnio
no gratuluje córeczki a w którym tc się wstępnie odmieniło z synka? bo sama się zastanawiam czy mi się też odmieni czy nie jeszcze

Cytat:
Na allegro teraz kazdy ma automatycznie włączoną opcję PayU bo jak ja wystawiałam to nie dało się tego wyłączyć. Gość po prostu musi sobie skonfigurować konto i dostanie kase. Przynajmniej masz z nim kontakt,a ja z moją szanowną Panią od wózka nie. Jeszcze nie odpisałam sobie numeu tel bo kontaktowałam się przez maila, a na tablicy jak dasz do archiwum ogłoszenie to znikają dane. Pisałam do tablicy czy mogą mi podać i odpisali mi, że z ustawy od ochronie danych nie mogą i prosza o uszanowanie tego...także postaje mi tylko czekanie. Jak dziś kurier nie przyjedzie napisze do jej męza bo mam maila, że jak do piątku nie dostanę paczki, albo jakiejś wiadomości z numerem przesyłki czy od kuriera to idę z tym na policje bo jakoś mam złe przeczucie. Niby czemu babka nie odpusuje na maile.

Obawiam się, że faktycznie policja może olać bo przy takiej kwocie to niska szkodliwość, ale nie zaszkodzi zgłosić.
Jeśli chodzi o ogłoszenie to spróbuj może też poprzez "historię" w netcie odszukać to ogłoszenie? Czasami tak bywa, że w historii zachowuje się ta strona, która była w danym momencie aktywna.
Mam nadzieję, że jednak wszystko się pozytywnie wyjaśni.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:15   #226
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Już sprawdzałam imię i nazwisko jej męża numer konta maila i chyba wszytsko możliwe i nic mi nie znalazło. Pocieszam sie, ze akurat brak takich informacji to dobra informacja.

Laura

Stary 2013-03-05, 17:27   #227
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Już sprawdzałam imię i nazwisko jej męża numer konta maila i chyba wszytsko możliwe i nic mi nie znalazło. Pocieszam sie, ze akurat brak takich informacji to dobra informacja.
Wtrącę się w Twojej sprawie, bo tak czytam i mi się wydaje, że Policja oleje czy nie oleje - nie ważne - moim zdaniem jak będziesz miała zaświadczenie, że zgłosiłaś na policję to możesz od allegro wymagać, żeby Ci oddali te koszty wysyłki - w końcu płaciłaś przez PayU na allegro tak?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:30   #228
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Melduję że będę miała córkę, dopiero inny lekarz to stwierdził na 100 procent, tak więc mnóstwo cudnych ciuszków dla mojego potencjalnego synka stało się niepotrzebne w związku z czym przekazuję Wam info że mam sporo cudnych rzeczy, które wystawię na dniach na allegro, gdyby któraś chciała wzbogacić wyprawkę dla synka proszę o info na priv, mogę przesłać zdjęcia tego co mam. Aż żal takich słodkich ubranek dla małego facecika, pulowerki, sweterki, ach ale cieszę się z drugiej córy bo tego pragnęliśmy wszyscy, będzie miała na imię Amelia

lecę na sr, wieczorem poczytam więcej co u Was zdarzyło się ostatnio
za córcię!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
A weź. Ja też mam zgagę-giganta i też po pieczarkowej, która zagryzłam słodyczem

Cytat:

Piękny!

-----

Wiedziałam, że jak chu.jowo zacznie się poniedziałek, to taki będzie cały tydzień. Analitycy z banku się kuźwa czepiają wszystkiego. Mam już tego psychicznie dosyć. Mąż pojechał wyładować złość na treningu, a ja co?!? Siedzę i najchętniej bym coś rozwaliła z tej złości
Jutro mam wizytę u fryzjera i albo będę mega zadowolona, albo zgolę się na łyso!
Idę do apteki kupię sobie Rennie, bo została mi ostatnia tabletka, a obawiam się, że mogę potrzebować więcej Jakby było wcześniej, to bym na szoping skoczyła i sobie coś kupiła na poprawę humoru...

Eh...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:32   #229
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wtrącę się w Twojej sprawie, bo tak czytam i mi się wydaje, że Policja oleje czy nie oleje - nie ważne - moim zdaniem jak będziesz miała zaświadczenie, że zgłosiłaś na policję to możesz od allegro wymagać, żeby Ci oddali te koszty wysyłki - w końcu płaciłaś przez PayU na allegro tak?
Nie na allegro tylko na tablicy. A co do allegro to można od nich wymagać zwrotu kosztów z jakiegoś tam funduszu jeżeli ma się zaświadczenie że policja prowadzi dochodzenie, a nie umożyła sprawy. Ja na allegro pezejechałam sie już 2 razy. Pierwszy raz 100zł poszło. Allegro pozwala Ci zrobić spór i każe na policję zgłosić i nic z tego. Takie coś się przedawnia po 3 miesiącach. Po 2 sporze proponują Ci zgłoszenie na policje, a każdy z nich trwa 3 miesiące wiec sprawa z góry była przegrana. I teraz drugi raz. Baba oszukała pewnie z 80 osób albo więcej. Co prawda na kwoty miejsze niż 50zł ale przy tylu osobach to nie mała kwota.I co allegro zrobiło?Zawiesiło konto i tyle...

Laura

Stary 2013-03-05, 17:45   #230
becik_4
Zadomowienie

candace1 co do szczepionek to się tak mówi ze one są obowiązkowe ale na dzien obecny nie masz obowiązku szczepić dziecka to twoja decyzja przychodnie wzywają i przypominają ale nikt cie za to nie ukara była nawet taka sprawa ze skierowali sprawę do sądu przeciw rodzicom i oczywiście rodzice wygrali i od tego momentu weszły przepisy ze do szczepienia dzieci nie mozna zmusić rodzicow . Czytałam sporo o tych szczepieniach i tez jestem za dodatkowo na pewno zaszczepie na pneumokoki
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:48   #231
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja słodka dziurka dzwoniła
- będę za 20 minut weź mi czekoladę
- pomyślę ... a po co Ci
- bo będę głodny
- to Ci zrobię kanapkę
- weź przestań

Cytat:
za 1,25
super!

Cytat:
u nas był krem z pieczarek i póki co jest bosko. zgaga przylezie pewnie za jakieś 1,5h, ale małpa zawsze przychodzi niezależnie od tego co zjem

Cytat:

ale cudo

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Wiedziałam, że jak chu.jowo zacznie się poniedziałek, to taki będzie cały tydzień. Analitycy z banku się kuźwa czepiają wszystkiego. Mam już tego psychicznie dosyć. Mąż pojechał wyładować złość na treningu, a ja co?!? Siedzę i najchętniej bym coś rozwaliła z tej złości
Jutro mam wizytę u fryzjera i albo będę mega zadowolona, albo zgolę się na łyso!
Idę do apteki kupię sobie Rennie, bo została mi ostatnia tabletka, a obawiam się, że mogę potrzebować więcej Jakby było wcześniej, to bym na szoping skoczyła i sobie coś kupiła na poprawę humoru...

Eh...
a powiedzieli wam kiedy dadzą wam ostatecznie znać czy zamierzają się póki co pastwić nad stertą papierów i wami?
Stary 2013-03-05, 17:50   #232
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie na allegro tylko na tablicy. A co do allegro to można od nich wymagać zwrotu kosztów z jakiegoś tam funduszu jeżeli ma się zaświadczenie że policja prowadzi dochodzenie, a nie umożyła sprawy. Ja na allegro pezejechałam sie już 2 razy. Pierwszy raz 100zł poszło. Allegro pozwala Ci zrobić spór i każe na policję zgłosić i nic z tego. Takie coś się przedawnia po 3 miesiącach. Po 2 sporze proponują Ci zgłoszenie na policje, a każdy z nich trwa 3 miesiące wiec sprawa z góry była przegrana. I teraz drugi raz. Baba oszukała pewnie z 80 osób albo więcej. Co prawda na kwoty miejsze niż 50zł ale przy tylu osobach to nie mała kwota.I co allegro zrobiło?Zawiesiło konto i tyle...
Ja się kiedyś na all nacięłam, ale na szczęście tylko 50 zł poszło to nawet sobie głowy nie zawracałam. No nic trzymam kciuki żeby jednak zwrócili kasę albo wysłali wózek.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:52   #233
humpback
Zakorzenienie

idę upiec kolejną serię ciasteczek owsianych
Stary 2013-03-05, 17:55   #234
becik_4
Zadomowienie

Lublana moja znajoma przeliczyła te szczepionki i chcąc szczepić na te skojarzone czyli podstawowe plus rotawirusy , pneumokoki i meningokoki to koszt 840 u mniej w przychodni a szczepi się cztery razy w ciągu 12 miesięcy życia dziecka bo to są powtarzalne dawki

dziewczyny ale ładne robicie te sensorki podziwiam umiejętnosci
Stary 2013-03-05, 17:56   #235
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ta karta jest na leki na recepte też ją mam, a ile dni byłaś w szpitalu tj od kiedy do kiedy, bo teraz znowu skladam i nie wiem czy mi przyznają
W szpitalu byłam tydzień od 29.01.2013 do 04.02.2013

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dzwoniłam do PZU i przepraszam za wprowadzenie w błąd, limit na karcie jest na wszystko tj na leki, kosmetyki, a ja głupek myślałam że tylko na recepte, pamiętaj o aktywacji karty.
dzięki właśnie zamierzam to zrobić

Cytat:
za sensorek

Też oglądnęłam filmik na vimeo....i oczywiście skończyło się płaczem.
Stary 2013-03-05, 18:04   #236
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Tyyyle stron już?!

Dziewczyny kupiłam coś na all za 200 zł.
Dokonałam wpłaty przez allegro czyli PAYU, a gościu mi pisze od kilku dni, że nie ma pieniędzy, że on nie ma w opcjach włączonej możliwości płatności tą metodą, a umnie status jest zakończony i że środki zostały przekazane sprzedającemu.
Pierwszy raz mi się to zdarza, co mam robić ?! Napisałam do allegro, ale na samą myśl ciśnienie mi skacze!
;(
spróbuj sie dogadać ze sprzedawcą zeby uruchomił sobie opcje payu przeciez to go nic nie kosztuje i wtedy pieniądze powinny pojawić się na jego koncie
Stary 2013-03-05, 18:05   #237
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Nowy kosztuje 2700 bez tych dodatkowych rzeczy...
Też liczyłam na 50 proc. ale po pierwsze szkoda mi dać za używany wózek tyle kasy

No my też zdecydowani na mutsy, nawet innych nie oglądam już...

Jak mają gwarancję to zawsze piszą, więc ten pewnie nie ma
Miłych zajęć na SR

A my akurat zdecydowani na mutsy najwyżej póniej będę żałować

Łooo mamo, zazdroszczę po stoooookroć
Gratuluję łowów.

Cytat:
za książki bedziesz miała teraz co czytać, a ta dla nimowlaków ciekawie się zapowiada

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

zazwyczaj przechodziło jak wstałąm i się przeszłam kawałek, a najlepiej jak położe się na lewym boku
dokldnie
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oo mniamm daj troche
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:07   #238
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
za 1,25

ale Ci faaaaaaaaaaaaajnie, zazdraszczam

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:

za piękny sensorek!
Stary 2013-03-05, 18:12   #239
Paulina 87
Wtajemniczenie

dziękuję za gratulacje

Kupiliśmy dzisiaj ŁÓŻECZKO!!!
na allegro 19 elementów 545zł z przesyłką, z szufladą, baldachimem, materacyk pianka gryka kokos, 2 zestawy pościeli, rożek, przybornik i inne gadżety gratis, no to jedna rzecz z głowy..

a najgorzej będzie z wózkiem..mamy spór z tż..on chce nowy do 600zł od znajomego co wózki produkuje..jakiś czołg generalnie..musimy obczaić na żywo co to za szajs..a ja już wole dać 800zł za używany komplet z fotelikiem jakiś markowy..tako, jedo, xlander..nie wiem już sama, nic mi sie nie podoba.. tz twierdzi, że sie tylko za firme płaci.. a wiadomo że to nie do końca tak jest.. yhh

jeszcze wylicytowałam za 20zł używany płaszczyk bombke w krate..bo w nic sie już nie mieszczę może do piatku przyjdzie.. a wiadomo, że wiosna idzie i za pare dni będą upały heheh

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-03-05 o 18:13
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:16   #240
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Żeby mi ktoś upiekł
Fajnie by było

W ogóle kupiliśmy używaną karuzelę słynną już tu z misiami fisher no i wanienkę ONDA ze stelażem, więc idziemy do przodu z wyprawką

Zastanawiam się co z laktatorem, wiem, że większość z Was kupuje, ale co gdy nie będzie potrzebny?! Bo nie będzie mleka, albo będzie tyle, że akurat do karmienia i nie wiem?!
Tak samo z butelkami ?!

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziękuję za gratulacje

Kupiliśmy dzisiaj ŁÓŻECZKO!!!
na allegro 19 elementów 545zł z przesyłką, z szufladą, baldachimem, materacyk pianka gryka kokos, 2 zestawy pościeli, rożek, przybornik i inne gadżety gratis, no to jedna rzecz z głowy..

a najgorzej będzie z wózkiem..mamy spór z tż..on chce nowy do 600zł od znajomego co wózki produkuje..jakiś czołg generalnie..musimy obczaić na żywo co to za szajs..a ja już wole dać 800zł za używany komplet z fotelikiem jakiś markowy..tako, jedo, xlander..nie wiem już sama, nic mi sie nie podoba.. tz twierdzi, że sie tylko za firme płaci.. a wiadomo że to nie do końca tak jest.. yhh

jeszcze wylicytowałam za 20zł używany płaszczyk bombke w krate..bo w nic sie już nie mieszczę może do piatku przyjdzie.. a wiadomo, że wiosna idzie i za pare dni będą upały heheh
Gratuluję porządnego zakupu

A i dziekuję dziewczyny za brawa za sensorek
Kocyk też już uszyłam, ale ta bawełna taka jakaś sztywna i nie wiem jak się sprawdzi.

Nuna się obraziła po wczorajszym?1

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości