|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy Polki są bardziej zadbane niż reszta świata? ;)
Niektore Polki sa zadbane, inne nie. Nie mozna generalizowac. Tak jak w kazdym innym kraju: znajda sie zadbane, sa takie ktore nie przywiazuja wagi do wygladu.
Owszem Amerykanki generalnie wybieraja swobode, luz ale sa rowniez i takie ktore wygladaja jak mln dolarow.Zalezy kto w jakim towarzystwie sie obraca, gdzie mieszka. Ja obracam sie wsrod zadbanych amerykanek. Dziewczyny maja ciuchy od najlepszych designerow, wlosy idealnie ulozoone,zawsze perfekcyjny makijaz. Moja sasiadka na zakupy wyskoczyla w jeansach Chanel, koszulce helmuta langa i adidasach isabel marant. Z delikatnym makijazem. Wiec nie uogolniajmy. Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2013-03-05 o 20:49 |
|
|
|
|
#62 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IV i V rok prawa odstrzelony jak na jaki bankiet albo co
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z kolei na filologiach kulturoznawstwach itp. częściej można znaleźć przejawy własnego stylu i ciekawie ubrane osoby.
|
|
|
#65 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
z moich obserwacji wynika, że w usa nieważne w co się ubierzesz to i tak nikt nie zwróci uwagi.
to co mnie dziwi, to kompletne niedostosowanie ubioru do pogody. wczoraj widziałam dziewczynę w spódnicy i japonkach (na polu kilka stopni powyżej zera, gdzieniegdzie śnieg). i takie osoby widuję bardzo często. albo zauważyłam, że tu nikt nie nosi podkolanówek, tylko balerinki na gołe stopy, nawet jak jest zimno. kilka dni temu na przystanku stała dziewczynka, krótkie legginsy, trampki i bluza. byłabym wdzięczna, jakby mi ktoś to wyjaśnił, czy niektórzy nie czują zimna, czy co? wyobrażacie sobie u nas dziewczynę w japonkach w zimie? |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To i tak nieźle- u mnie już na pierwszym roku się zaczęło. Faceci obowiązkowo w koszulach i marynarkach ( to co ponoć kobiety tak lubia u mężczyzn- ja rzygam już widokiem facetów w koszulach), torba na laptopa musi być, do tego elegancka torba na ramię, najlepiej a la listonoszka plus dodanie sobie powagi okularami choćby to zerówki były, no i obowiązkowo jakiś wymyślny fryz. Dziewczyny z kolei zawsze odpicowane, dokładniutki makijaż, spódnice/sukienki/obowiązkowo buty na obcasie- a jak nie to i płaskie ale typu workersy, żadnych adidasów! co trzecia nosi stylowy kapelusz Rzadko widywałam u nas osoby "niezrobione" wyjściowo na wykłady. Czasami niektórzy wykładowcy byli ubrani bardziej na luzie niż studenci ![]() Ale mi to nie przeszkadza, szczerze mówiąc to lubię sobie popatrzeć na odstrzeloną dziewczynę w ładnej sukience i fajowych butach niż rozkminiać że ona to nie ma własnego stylu bo się w sieciowkach ubiera
Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2013-03-05 o 18:48 |
|
|
|
|
|
#67 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Silence_ Czas edycji: 2013-03-05 o 18:50 |
|||
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Fajny temat
![]() Ja spędziłam troche czasu na Islandii. Jeśli chodzi o same ciuchy, w sensie tego, co mają w sklepach to niestety Polska wypada na tym tle słabo. Ciuchy są jakieś takie ciekawsze,w moim odczuciu bardziej oryginalne i co wiem z opowiadać- lepsze jakościowo. Za to strój codzienny... Jest fajnie, bo ludziom chyba wisi jak wygladają. Nie ważne co do czego nałożysz, jakie kolory pomieszasz - i tak jest dobrze. Niejednokrotnie z pracy wychodziłam upierdzielona i szłam do duzego spożywczaka na zakupy. Nikt nie patrzył, nie śmiał się ![]() Inaczej jest, gdy szykuje sie jakieś wyjscie. Islandki nagle stają się wypicowane, wystrojone... do tego stopnia, ze czasami cieżko je rozpoznac. Ogólnie podoba mi sie ich podejscie do ciuchów i wyglądu, czułam się tam swobodniej. Chociaż może wpływ na to ma tez fakt, ze przebywałam w małym miasteczku, nie wiem jak sprawa wygląda w stolicy, bo byłam tylko dwa razy i nie miałam okazji tego wybadać
|
|
|
#70 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
z tym, że na prawie chodzą tacy odpicowani gogusie to się zgodzę. najbardziej smieszy mnie jak chłopaczek, jeszcze mleko pod nosem, ledwo pierwszy rok zaczął, ale już płaszcz, aktówka, kapelusz(!) na wykład musi być.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No a co Ty myslisz?! ![]() Ja się czułam jak alien jak wyjmowałam notatnik żeby robić notatki na wykladzie dookola wszyscy z notebookami/laptopami.Efekt był taki że przestałam chodzić na wyklady bo zawsze znalazł się ktos kto sie dzielil komputerowymi notatkami ![]() Zeby tak bylo....jak "odpada" to szybko sie zalapuje na zaoczne, w dodatku robi równolegle ze swoimi rówieśnikami z roku, z którego odpadł, więc drugi rok -ale zaocznie, a potem po drugim roku z racji dobrej średniej wpada z powrotem na dzienne już na trzeci rok Żeby wyleciec z tych studiów trzeba się o to mocno prosić
Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2013-03-05 o 19:03 |
||
|
|
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam taką dziewczynę na roku, która studiuje administrację dziennie i prawo zaocznie (nie wiem czemu tak Edytowane przez Silence_ Czas edycji: 2013-03-05 o 19:08 |
||
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
a jak chodzi polibuda u Ciebie? bo u mnie - normalnie
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
ale po co dorabiać jakies teorie do ubioru? Nie można ubrać się ładnie/elegancko, bo poprostu tak nam się podoba?
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej o panach myślałam, gdzie dominują dwa nurty, 1) jestę metalę noszę glany 2) znalazłem te oto przypadkowe ubrania na podłodze w akademiku i ubrałem bo akurat nie były obrzygane
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle już na I roku powinno się go tytułować mecenasem Oesu, jak mi działają na nerwy takie typy. Dobrze, że to już IV rok i mam mało zajęć, więc nie muszę za często oglądać tego pokazu mody ą i ę.
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
.
|
ja tam studiuję weterynarię :P ale właśnie - fartuchy laboratoryjne albo wdzianka chirurgiczne. ew. koszulki na wykładach.
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem to już równia pochyła... Podobnie zresztą u nas te tapeciary niższego sortu, że tak to brzydko ujmę Solarium, namiętne opalanie, codzienny mocny makijaż, tlenienie włosów niszczy "materiał" i szybko postarza.
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jest to, ze Amerykanka wychodząca "do ludzi" w dresach, wyciągniętej koszulce i byle jak związanymi włosami jest na luzie, a Polka wyglądająca tak samo określana jest jako niechlujna i zaniedbana.
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Mnie "zadbanie" kojarzy się bardziej ze zdrowym stylem życia, dbałością o kondycję fizyczną i schludnym wyglądem. A tutaj mam wrażenie, że niekoniecznie Polki są w czołówce. Oczywiście, wygląd i ubiór mają również znaczenie
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Ja z medycznej, akurat na kierunku o niewielkiej ilości mężczyzn (w zasadzie tylko na medycynie jest ich sporo). Panowie nie wyróżniają się specjalnie, niczego dziwnego na siebie nie zakładają :P Część jest bardziej, część mniej schludna. Panie - mało "kolorowych ptaków", dużo niewyróżniających się dziewczyn, niektóre wygladają niestety bardzo źle - brzydka cera, przetłuszczone włosy, brwi nigdy nie tknięte pęsetą. Zwykle ładne, ale nie próbujące w żaden sposób podkreślić swoich atutów; wyglądające bardzo młodo (na 16-17, a nie na 22-24).
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2013-03-05 o 20:20 |
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy powinien znaleźć swój własny, ale powiem swoje obserwacje nawet z uczelni, u mnie dziewczyny faktycznie są odstawione, można powiedzieć "zrobione", bo jednak tak jest, co oczywiście nie zmienia faktu, że ja nic do tego nie mam, bo każdemu podoba się co innego i mają do tego prawo. Choć niektórzy mają roszczenia do oceniania innych Wiele kobiet same wtłacza się w takie kanony, a niepotrzebnie, bo po co zakładać coś, czego się nie lubi? Chęć przypodobania się, to nie dla mnie. Dbam oczywiście, by być schludną, mieć ładne włosy, ale nie będę specjalnie stroić się bardziej, by nie razić estetyki kogoś innego. Nie wiem czy popieracie moje podejście, no ale takie mam ![]() Na uczelni właśnie obserwuje, że wiele dziewczyn też na uczelnię nosi buty na wysokim obcasie, mocny makijaż to też częste, ale wiem, one są przyzwyczajone i dla nich to tak naturalne jak dla mnie bez makijażu czy z błyszczkiem na usta i tyle. To po prostu ich styl, tak lubią wyglądać. Mocno podkreślone oczy, często usta, są dziewczyny, które raczej tak na co dzień. Choć wiadomo, nie wszystkie dziewczyny na moim kierunku tak. Studiuję kulturoznawstwo i faktycznie dużo osób jednak ma swój styl, jedne malują się mocniej, inne mniej, jedne ubierają się elegancko, inne bardziej na luzie. No, ale fakt faktem wiele widzę takich bardzo eleganckich kobiet. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-03-05 o 20:32 |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Wiem, wiem złośliwa jestem
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mają na celu.mi absolutnie nie przeszkadza kto jak jest ubrany, czy się maluje czy nie, dopóki jest czysty i nie śmierdzi moze mi się nie podobać czyjś ubiór, albo że ktoś jest zaniedbany ale nikogo bym za to nie wytknęła, bo to jego sprawa.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

IV i V rok prawa odstrzelony jak na jaki bankiet albo co 

Oesu, jak mi działają na nerwy takie typy. Dobrze, że to już IV rok i mam mało zajęć, więc nie muszę za często oglądać tego pokazu mody ą i ę.

co mają na celu.