Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 19:34   #271
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mówią, że przyszły tydzień ma być brzydki i zimny, a później już tylko wiosna i wiosna.
jak w perspektywie jest wiosna, to jakoś przeżyję ten przyszły tydzień

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tz w kolko powtarza, ze ten szpital to po to zeby on mogl sie wczuc w ojcostwo i ze z babciami dadza sobie rade. a wczoraj chcial mi dogryzc i uslyszalam "nic sie nie przejmuj, mala i tak bedzie miala ze mna lepszy kontakt" uwielbiam go!.

Cytat:
czwartek bedzie rowni intensywny, bo o 18.30 jeszcze wizyta u gina ale damy rade. gliwice o 10.00
właśnie miałam pytać czy przekładałaś wizytę bo liczę na to że dostaniesz skierowanie na glukozę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:36   #272
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:

Materacyk g-p-k kupisz na all już za 80zł. Niech mnie ktoś uświadomi czym się różnią te łóżeczka za 600zł od tych za 200zł (np. od tego: http://allegro.pl/uchwyty-gratis-loz...047620522.html )?
Nie chcę materacyka g-p-k, a raczej lateksowy, z tego co oglądaliśmy to będziemy musieli dać za taki min. 200zł. A co do łóżeczek to te co wkleiłaś w ogóle mi się nie podobają Dla mnie wyglądają całkowicie inaczej niż te za 600, kiczowato wręcz bym powiedziała..... (wydaje mi się, że materiał z jakiego są wykonane bardzo się różni) jeszcze te misie i inne potworki - całkowicie nie w moim guście. Trudno pogodziłam się, że 700 to lekką ręką wydamy na turystyczne+ materac, ale przynajmniej będziemy zadowoleni
Stary 2013-03-05, 19:39   #273
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
własnie najlepiej na żywo pooglądać zobaczymy jakim znawcą sie okaże hehe
a łóżeczko to dopiero dziś zamówione.. podobno do 3 tygodni trzeba czekać na paczkę.. wtedy obfocę
własnie mu tak powiedziałam.. to stwierdził że sprzedamy po 2 dziecku czyli gdzieś za 5 lat to wtedy ten markowy wózek będzie wg niego niewiele wart bo będą już lepsze modele..na wszystko na teorie.. ehh mamy kase po co sie szczypać to nie wiem..tzn ja tez nie chce dać 1500 za wózek 3 w 1 ale znowu nie chce chińszczyzny za 6 stów

jakto? wiosna miała być? 7-9 marca 15stopni miało być.. yyy a potem jakoś nagle mróz i do połowy marca tak na 5 na plusie więc nieźle..
1) Do drugiego dziecka pewnie będziecie chcieli inny wózek. Ja przynajmniej wiem, że pewnie by mi ten pomysł wpadł do głowy.

2) Co do pogody, to u mnie nie wygląda optymistycznie http://www.twojapogoda.pl/polska/sla...ybnik/16dniowa

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:41   #274
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
taaa 9 stron nie jest zle, bedzie co w nocy robic

witam sie ponownie dzisiaj i zdaje relacje.
Wasze kciuki pomogly w Katowicach. mielismy problem z wypozyczeniem szkielek, babeczka sie uparla, ze takie procedury i bez swistka z pieczatka lekarza nie da...nie pomoglo marudzenie, ze mamy XXI wiek, internet, faxy, nie pomogl wypiety brzuch, ba nawet tekst, ze zaraz im tam urodze nie zadzialal tz zrezygnowany zaczal burczec, ze jedziemy, bo szkoda czasu (11.30, wizyta o 12), ale pani stwierdzila, ze oni te szkielka to tylko do 12 wydaja...wiec juz dzisiaj nic nie zalatwimy. no to juz wskoczylam na naprawde wysokie obroty i postanowilam dzwonic do Bielska i prosic tutejsza przychodnie o swistek. moja lekarka od 15...pani w recepcji nie bardzo wiedziala, czy ich faks w ogole dziala no i tu uwaga (Wasze kciuki!!!) recepcjonistka skojarzyla, ze ja to ja...a kiedys wysylalam ja na kurs z pupu i byla mi baaardzo wdzieczna, wiec uslyszalam "ooo to pani, trzeba bylo tak od razu". wziela tel. poszla do lekarki. tu okazalo sie, ze lekarka to ta swietna babeczka, ktora podala mi ostatnio w zastepstwie za moja wyniki...w 5 min napisala pisemko, przefaksowaly, jeszcze dzwonily za mna i pytaly czy na pewno doszlo, bo nie maja potwierdzenia dostalismy szkielka i o 12:15 bylismy na miejscu. szpital ogromny, pelno szklanych drzwi (wiec nie wiedzialam przez ktore przejsc dalej nie moge hehe). ku naszemu rozczarowaniu nikt nie swiecil ciaza to jednak super stan na zalatwianie potrzebnych spraw. zupelnie szczerze musze napisac, ze zostalam potraktowana jak ksiezniczka. az mi czasem glupio bylo, bo w recepcji poza kolejka, lekarz sprowadzony specjalnie dla mnie (czekalam na niego w gabinecie kierownika, zeby uniknac siedzenia z chorymi). usg - 3 guzki, najwiekszy 4cm bez zmian. onkolog skierowal mnie na biopsje, uparlam sie, ze chce 3 klucia i nie probowal nawet dyskutowac :P pobrania byly od 14, wiec mialam zagwarantowane, ze wchodze pierwsza...a ludzie czekali od 7 rano. w kolejce to chyba od 4:30. na wszystkich skierowaniach "poza kolejnoscia, pilne, ciaza", recepcjonistka prowadzila mnie za raczke od gabinetu do gabinetu :P baaa lekarka nawet nie chciala zebym wstawala zeby jej dokumenty podac smiac mi sie chcialo, bo ogolnie bardzo mloda ekipa jak na takich "specjalistycznych lekarzy" - wiec i podejscie inne. uslyszalam np. "jak pani zobaczy ludzi w fioletowych pizamkach pasiakach to prosze ich unikac. a jak pojda tacy w czerwonych to prosze spieprzac" sama biopsja hmm, atmosfera mila na dzien dobry uslyszalam, ze lekarz nie napisal na skierowaniu czy maja kluc mamusie czy dziecko igly chyba duzo grubsze i dluuuuuuuzsze niz te przy pierwszej biopsji, bo boli mnie szyja jak diabli! siniak bedzie na pewno, nie moge przelykac sliny. aaa i podczas chyba 2 wklucia lekarz cieszyl sie (oparl troche reke o brzuch), ze go dziecko kopie :P
wyniki UWAGA w czwartek, wtedy tez konsultacja z chirurgiem i reszta ekipy. ustalenie kolejnych terminow, w tym pewnie usuniecia tarczycy.
w sumie pytalam, co jesli wyjdzie, ze raka nie ma i mowili, ze po to im szkielka zeby sobie to porownac. podobno inaczej sprawa wyglada jesli znow bedzie podejrzenie, a inaczej jesli rak. w kazdym razie mam sie nie przejmowac. operacja na pewno po porodzie, 2-3 dni w szpitalu. pozniej jodowanie max 3 dni w izolatce i po nim kwarantanna juz w domu 2 tyg.
onkolog jako tako wskazan do cesarki nie mial, chociaz po dluzszym przemysleniu stwierdzil, ze on jednak taki papier wystawi, ale porozmawiamy o tym w czwartek. o karmieniu piersia musi poczytac i skonsultowac z kims innym nie byl pewien, nie chce wprowadzac w blad. na czwartek ma byc przygotowany hehe. aaa i dowiedzialam sie, ze oprocz mnie maja inna pacjentke w ciazy w 35 tyg. chyba przedwczoraj umawiala sie na operacje. rak brodawkowaty jest zlosliwy, ale najmniej szkodliwy z tych tarczycowych. rokowania bardzo dobre. mam sie niczym nie przejmowac. niby jak kazdy rak moze dawac przerzuty, ale on to raczej tylko w obrebie wezlow chlonnych. ogladali je dzisiaj i sa czyste, jeden lekko powiekszony, wiec zaznaczone i do uwzglednienia przez chirurga (by go ewentualnie wyciac). no i chyba tyle... rozpisalam sie wybaczcie. ciesze sie, ze na wyniki nie musze czekac kolejnych 2-3 tygodni. czwartek to prawie jak jutro dziekuje za kciuki! kochane jestescie wszyyyyystkie!
niezawodne kciuki wizażowe 3mamy dalej dzielna jesteś naprawdę szacun
Stary 2013-03-05, 19:41   #275
szczesliwa25
Rozeznanie

Ja podobnie jak pawie_oczko nie jestem fanem takiego 'pstrokatego' designu, szukałam czegoś 'spokojniejszego'
Widziałam w sklepie obok siebie graco i jakieś takie właśnie za 250zł - graco dużo solidniejsze, grubsze materiały, siatka nie wyglądała jakby się miała porwać.
Babyono czy jakoś tak, wyglądało też całkiem ok
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:42   #276
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak! jak diabli i jeszcze troche :P nie moge glowa ruszac, nie moge jesc, pic, a glod nas ssie a podniesc glowe do gory to chyba za tydzien zaczne probowac niby mowili, ze bedzie siniak i moze byc krwiak, ale kuuurna wczesniej nie bolalo :P moze to nie byla igla tylko srubokret?!
cholery jedne, gdzie ci się ze śrubokrętem tam wpieprzali w gardło no ale dobrze, niech sprawdzą, pobadają... jesteś w dobrych rękach
Cytat:
Mówisz o dnie tego łóżeczka? Ja byłam pewna, że to dno w końcu pierdyknie kiedyś, bo znajoma miała zamiar kupić turystyczne. Ciągle jej to powtarzałam. I tak kupiła i była zadowolona, a ja się przekonałam, że to ona miała rację. Młody spał w nim tak do 2,5rż, a później kupili mu łóżko. I to właśnie było jakieś łóżeczko za nie więcej, niż 300zł, na pewno.
tak, o dno mi chodzi. czytałam dzisiaj opinie o niektórych, i niestety różnie to z dnem bywa. nie że to tylko od ceny zależne - bo i w tańszych się znajdzie dobre modele, no ale opinie poczytać trzeba.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:44   #277
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki. tez mnie ciesza te wyniki. wole szybkie akcje niz takie bezsensowne czekanie. a jeszcze babka w katowicach chciala zeby jej te szkielka dzisiaj odwiezc "bo wie pani, gliwice pewnie o tym zapomna, a my jestesmy porzadni i archiwizujemy je 20 lat". pfff 20 lat to ja sobie je w domu w szufladzie moge potrzymac...zreszta lekarka w gliwicach powiedziala mi wprost, ze ona tego nie rozumie, bo to jest fragment MOJEGO ciala (bardziej lub mniej lubiany, ale jednak) i to ja powinnam o nim decydowac, a nie lekarze. zus im zaplacil za badanie i przechowywanie, ale nie powinni robic mi problemu jesli chce go sobie wziac z powrotem, bo czuje taka potrzebe hehe.
super trzymam kciuki jescze do czwartkuu
Cytat:
któras mnie źle zacytowała i tak patrze "Paulina 87 napisała że nie chce sie fotografować" i mysle qrdee co to jest? czy mi sie ktos na konto wibił czy co hehehe... nieźle...
a co chcesz??? heheh chodzilo o fotografowanie podczas poroduuu
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:45   #278
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak pawie_oczko nie jestem fanem takiego 'pstrokatego' designu, szukałam czegoś 'spokojniejszego'
Widziałam w sklepie obok siebie graco i jakieś takie właśnie za 250zł - graco dużo solidniejsze, grubsze materiały, siatka nie wyglądała jakby się miała porwać.
pochwal się jaki macie model mi podobają się takie stonowane kolorki
Stary 2013-03-05, 19:47   #279
Veronic
Wtajemniczenie

diabli- super, że wszystko poszło po Twojej myśli
opieka medyczna bez zarzutu
oby tylko szybciutko przestało Cię boleć po tych wkłuciach
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:49   #280
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nie chcę materacyka g-p-k, a raczej lateksowy, z tego co oglądaliśmy to będziemy musieli dać za taki min. 200zł. A co do łóżeczek to te co wkleiłaś w ogóle mi się nie podobają Dla mnie wyglądają całkowicie inaczej niż te za 600, kiczowato wręcz bym powiedziała..... (wydaje mi się, że materiał z jakiego są wykonane bardzo się różni) jeszcze te misie i inne potworki - całkowicie nie w moim guście. Trudno pogodziłam się, że 700 to lekką ręką wydamy na turystyczne+ materac, ale przynajmniej będziemy zadowoleni
Nie widziałam tych za 600zł, więc może faktycznie masz rację. Jakie to w ogóle są? Własnie wyświetliłam sobie graco na all, strasznie tego mało, nie wiem czemu. No i długość jest 104cm. Ciekawe jak z materacykiem.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Nie zwracałam uwagi w ogóle na kolory, wyświetliłam pierwsze lepsze na allegro w takiej cenie. Bardziej się zastanawiam w czym są gorsze od tych za 600-700zł.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:51   #281
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

właśnie miałam pytać czy przekładałaś wizytę bo liczę na to że dostaniesz skierowanie na glukozę
hehe nie, wizyta musi byc chce poogladac mala, sprawdzic czy jej tetna nie podnioslam tym calym zamieszaniem. no i glukoza! wiesz, ze sie na nia ciesze? nie moge doczekac sie tego badania :P wszystkie okolic "mojego" terminu maja ja juz za soba.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
niezawodne kciuki wizażowe 3mamy dalej dzielna jesteś naprawdę szacun
mysle, ze kazda tutaj na moim miejscu bylaby dzielna po co sie lamac, skoro taki fajny czas przed nami? URLOP MACIERZYNSKI (ktory z urlopem pewnie ma niewiele wspolnego hehe)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
cholery jedne, gdzie ci się ze śrubokrętem tam wpieprzali w gardło no ale dobrze, niech sprawdzą, pobadają... jesteś w dobrych rękach
chcialam Wam zrobic fotke szkielek ale po wyciagnieciu ich z pudelka zobaczylam przerazenie tz i odpuscilam ladne, takie kolorowe...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 19:52   #282
szczesliwa25
Rozeznanie

pawie_oczko: niestety sama nie wybierałam koloru, mamusia nas uprzedziła i kupiła w prezencie - ponoć było tylko jedno graco w sklepie więc wzięła dla wnuka nie patrząc na kolor i aż tak mi nie przeszkadzało bo sądziłam, że to będzie nasze łóżeczko 'do dziadków i ewentualnie do drugiego pokoju'.

mamy takie:
http://www.ceneo.pl/6114014 - w tym drugim kolorze, a mi się szalenie podoba ostatnie w granacie

ale jak to mówią, darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda
Stary 2013-03-05, 19:55   #283
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie, wizyta musi byc chce poogladac mala, sprawdzic czy jej tetna nie podnioslam tym calym zamieszaniem. no i glukoza! wiesz, ze sie na nia ciesze? nie moge doczekac sie tego badania :P wszystkie okolic "mojego" terminu maja ja juz za soba.
stałaś się jakąś maniaczką badań chyba
Stary 2013-03-05, 19:55   #284
szczesliwa25
Rozeznanie

dokładniej rzecz ujmując to mamy dokładnie identyczne jak te:http://allegro.pl/graco-contour-pres...052348897.html
nawet dostaliśmy gratis taki materacyk, ale jest gówniany, wymienię na normalny bo to jakiś cieńki szajs
Stary 2013-03-05, 19:55   #285
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
No już kij ze spacerem, ale do wózka dodany jest fotelik w którym mam dziecko ze szpitala przewieźć i jak im to powiedziałam to mi teściowa powiedziała, że ona woziła w kocu ale dobra dobra nowym wózkiem nie pogardzę
O nie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie,
Ale jestem do tyłu, mam jakieś 110 stron starego wątku do nadrobienia ale ostatnio to dosłowienie buty gubię taki młyn miałam.

Melduję że będę miała córkę, dopiero inny lekarz to stwierdził na 100 procent, tak więc mnóstwo cudnych ciuszków dla mojego potencjalnego synka stało się niepotrzebne w związku z czym przekazuję Wam info że mam sporo cudnych rzeczy, które wystawię na dniach na allegro, gdyby któraś chciała wzbogacić wyprawkę dla synka proszę o info na priv, mogę przesłać zdjęcia tego co mam. Aż żal takich słodkich ubranek dla małego facecika, pulowerki, sweterki, ach ale cieszę się z drugiej córy bo tego pragnęliśmy wszyscy, będzie miała na imię Amelia

lecę na sr, wieczorem poczytam więcej co u Was zdarzyło się ostatnio
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A większość z nas może Ci jedynie pozazdrościć takiej wagi
Ale za to nie wagi wyjściowej

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, drogo jak na używany wózek nie?!
http://tablica.pl/oferta/mutsy-cargo...t-ID2pQuZ.html

pola, bańka dziękuję za rady
zależy ile kosztuje nówka
Cytat:
a tak na marginesie to zadzwonili do mnie z gabinetu gina i mówili, że trzebaby cukier sprawdzić. za każdym razem sprawdzają mocz, ostatnio krew pobrali, ale jeszcze ten cukier właśnie... to się pytam, jak to się odbywa, czy na czczo mam być? a ona że nie, normalnie mam zjeść śniadanie i przyjechać zaraz z rana...
no to żeby to uczcić zeżarłam właśnie tabliczkę czekolady całą dotychczasową ciążę nie jadłam więcej jak paseczek na raz, i to bardzo sporadycznie, a teraz mi się jakoś... na samą myśl... człowiek to przekorny jednak
dziwne, cukier sprawdza się na czczo

Cytat:
dziękuję za gratulacje

Kupiliśmy dzisiaj ŁÓŻECZKO!!!
na allegro 19 elementów 545zł z przesyłką, z szufladą, baldachimem, materacyk pianka gryka kokos, 2 zestawy pościeli, rożek, przybornik i inne gadżety gratis, no to jedna rzecz z głowy..

a najgorzej będzie z wózkiem..mamy spór z tż..on chce nowy do 600zł od znajomego co wózki produkuje..jakiś czołg generalnie..musimy obczaić na żywo co to za szajs..a ja już wole dać 800zł za używany komplet z fotelikiem jakiś markowy..tako, jedo, xlander..nie wiem już sama, nic mi sie nie podoba.. tz twierdzi, że sie tylko za firme płaci.. a wiadomo że to nie do końca tak jest.. yhh

jeszcze wylicytowałam za 20zł używany płaszczyk bombke w krate..bo w nic sie już nie mieszczę może do piatku przyjdzie.. a wiadomo, że wiosna idzie i za pare dni będą upały heheh
za łóżeczko
też bym wolała używany ale jednak firmowy niż jakiś nowy za 600zł

Cytat:
Wracając do łóżeczek turystycznych już po raz ostatni - ostatecznie wybiłam sobie z głowy drewniane. Byłam dziś u znajomych - ich córcia ma graco, takie same jak te co kupiłam dla Staśka - jest drobna, fakt, ale śpi w nim do teraz - 2 latka i 10 mcy i dopiero przymierzają się do przeniesienia jej do czegoś innego.
I też mówiła, że mieli drewniane, ale mała waliła główką o szczebelki to zamienili
No to z moich znajomych nikt nie narzekał akurat i też dzieciaki spały nawet 3 latka w drewnianym My planujemy po dwóch latach kupić normalne łóżko

Diabli cieszę się, że dobrze Cię potraktowali Jesteś super silna i dzielna, wszystko się ułoży na pewno!

---
Jestem, wróciłam
4 godziny spaceru prawie mnie zabiło ale za to liczę na dobry sen

Później przyjechała koleżanka na chwilę, przywiozła dla Bartusia ciuszki ale takie już większe

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:08   #286
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
1) Do drugiego dziecka pewnie będziecie chcieli inny wózek. Ja przynajmniej wiem, że pewnie by mi ten pomysł wpadł do głowy.

2) Co do pogody, to u mnie nie wygląda optymistycznie http://www.twojapogoda.pl/polska/sla...ybnik/16dniowa
hehe ee chyba nie bede chciala innego. nochyba że pierwszy sie nie sprawdzi, rozleci albo cos...
własnie widzę że pogoda sie zmieniła ..a miało byc już ciepło
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

a co chcesz??? heheh chodzilo o fotografowanie podczas poroduuu
eeee nie...
Stary 2013-03-05, 20:17   #287
xal
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaa! wczoraj coś czułam wieczorem, że chyba zgaga mi się rozkręca. już mi się kwasem odbijało... kolacji nie jadłam, bo nie miałam apetytu... i wypiłam sobie malutkimi łykami actimela... i jakoś pomogło. owszem, to nie była poważna zgaga, ale zawsze coś!
Czy ty się cieszysz ze zgagi? Wariatka

Vil gratuluję zakupów.
Diabli super opis i cieszę się, że ci się tak udało.

My po SR, nawet fajne to spotkanie. Babeczka konkretnie poopowiadała co i jak.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:27   #288
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Potem coś się zaczęłam dusić i wyszłam cała sina... Dostałam 7 pkt..
przybij pione tez mialam 7 pkt po urodzeniu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:29   #289
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hej..
siedze i wyje..nie wytrzymuje już..
tż jednak w pracy..i jutro też.a miał mieć czas dla mnie.
ja zostalam z psem ktoy wlasnie wje bal mi kolacje ze stolu...
$z kredytu dostalam mniej.. do zus trzeba wplacic wiecej.. znow jestem na minusie.. mam doła a tż zadzwnil spytać jak pies sie czuje.. nie ja, nie Zu tylko pies.

ten dzien mnie pokonal..

do tego to glupie gowno chodzi i szczeka.mamy zakaz trzymania tu psa i jest niby "chwilowo".. pogryzla wykladzine bo jej zaufalam,ze bedzie grzeczna.chcialam dobrze a wyszlo jak zawsze.. ja sie poddje...

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:31
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:31   #290
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hej..
$z kredytu dostalam mniej.. do zus trzeba wplacic wiecej.. znow jestem na minusie.. mam doła a tż zadzwnil spytać jak pies sie czuje.. nie ja, nie Zu tylko pies.

ten dzien mnie pokonal..

do tego to glupie gowno chodzi i szczeka.mamy zakaz trzymania tu psa i jest niby "chwilowo".. pogryzla wykladzine bo jej zaufalam,ze bedzie grzeczna.chcialam dobrze a wyszlo jak zawsze.. ja sie poddje...
Stary 2013-03-05, 20:35   #291
Mysia mysz
Zakorzenienie

Diabli cieszę się, że wszystko idzie w dobrą stronę

Miło mi, że tyle osób zaraziłam koszulami z dronki bardzo fajne będą do karmienia

ja dzisiaj byłam w smyku i zaszalałam 2 pary butków po 10 i 15 zł i bluzeczka z czapką 'my first christmas' rozmiar 80 za 10 zł
a potem się gimanstykowałam na ćwiczeniach

kupiłam też w superpharm tołpę krem do cery naczynkowej, ale jak poczytałam opinie na wizażu to jutro go zwrócę:/

jutro idę na pedicure po pracy i uwaga TŻ w ramach dnia kobiet umówił nas na 4d jutro na 18.30 więc będzie film z pączkiem w roli głównej fajnie bo udało się samo podglądanie bez badań za 120 zł

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:36
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:38   #292
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Też dziś oglądałam koszulę w biedronie ale nie kupiłam, 30zł to za dużo na coś, czego nie będę używała później

Stary 2013-03-05, 20:38   #293
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dziwne, cukier sprawdza się na czczo
no właśnie tutaj najwyraźniej nie. może bardziej realistyczne warunki testują w każdym razie mnie to cieszy. inaczej nie miałabym jak tego badania zrobić...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:39   #294
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
na jaki wózek się zdecydowaliście?

Jusstiii, dziś widziałam wózek, który wybrałaś na żywo, pani przejechała mi przed nosem. Piękny kolor i tak zgrabny się wydaje i nieduży (chyba każdy przy Murze tak wypada)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

ja starszego sczepilam skojarzonymi , nie szczepilam na rotawirusy, bo widzialam dzieciaki ktore byly szczepione i sraly dalej niz widzialy przy jelitowce a moj przeszedl lagodnie , jak szedl do zlobka zaszczepilam go na ospe - balam sie wysiewu krost w oczkach - kolezanki syn trafil do szpitala - masakra lezal ze 2 -3 tyg. biedny i sie wystrachalam hehe i jak mial okolo 4 lat zaszczepilam na pneumokoki ale to musialam juz , bo jak juz pisalam wczesniej ja zanim zgodze sie n antybiotyk czy jakie kolwiek hardkorowe leczenie robie wymaz i mlody mial w nosie pneumo , a wtedy nie daje sie antybiotyku tylko szczepi sie zeby go w stanie oslabienia nie zaatakowaly , wiec dalam mu szczepienie i doraznie bactroban ... z drugim postapie tak samo , zaszczepie skojarzonymi i pozniej ospa :P chyba ze wczesniej zachoruje

skojarzone za czasow mojego kolo 200 zl a te obowiazkowe za free
czytałam przedwczoraj o szczepionkach i podobno największym atutem skojarzonych (poza oszczędzeniem wkłuć dzieciaczkowi) jest fakt, że zawierają jedynie kilka niezbędnych i skutecznych antygenów, podczas gdy nieskojarzone mają ich 1000 i w większości niepotrzebnych. Do tego dochodzi też mniejsze ryzyko wystąpienia działań niepożądanych. Wyczytane w poradniku happybaby, za dr. hab. n. med. P. Albrechtem.

Zamieszczono tam schemat szczepień obowiązkowych od 2 do 18 r. ż i porównano liczbę wkłuć:

- bezpłatne: 14 wkłuć
- skojarzone 6 w 1: 5 wkłuć
- skojarzone 5 w 1: 7 wkłuć

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Ale jestem szczęśliwa! Za pobyt w szpitalu dostałam kaskę z PZU, wyszło ciut powyżej 300 zł. A dziś przyszła mi karta bezgotówkowa na zakupy do apteki na 200 zł, też z PZU he, he będzie na termometr bezdotykowy. I jeszcze odebrałam paczkę z all, z częścią wyprawki. Zaraz obczaję.
też tak chcę co trzeba zrobić w tym kierunku, po pobycie w szpitalu? masz jakieś super ubezpieczenie w pzu? mam u nich złotą jesień. już któryś raz czytam, że dostajecie skądś pieniążki z tytułu pobytu w szpitalu, a za moje 8 dni nic mi się nie dostanie? czy o czymś nie wiem

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie,
Ale jestem do tyłu, mam jakieś 110 stron starego wątku do nadrobienia ale ostatnio to dosłowienie buty gubię taki młyn miałam.

Melduję że będę miała córkę, dopiero inny lekarz to stwierdził na 100 procent, tak więc mnóstwo cudnych ciuszków dla mojego potencjalnego synka stało się niepotrzebne w związku z czym przekazuję Wam info że mam sporo cudnych rzeczy, które wystawię na dniach na allegro, gdyby któraś chciała wzbogacić wyprawkę dla synka proszę o info na priv, mogę przesłać zdjęcia tego co mam. Aż żal takich słodkich ubranek dla małego facecika, pulowerki, sweterki, ach ale cieszę się z drugiej córy bo tego pragnęliśmy wszyscy, będzie miała na imię Amelia

lecę na sr, wieczorem poczytam więcej co u Was zdarzyło się ostatnio

za córeczkę!

Cytat:
taaa 9 stron nie jest zle, bedzie co w nocy robic

witam sie ponownie dzisiaj i zdaje relacje.
Wasze kciuki pomogly w Katowicach. mielismy problem z wypozyczeniem szkielek, babeczka sie uparla, ze takie procedury i bez swistka z pieczatka lekarza nie da...nie pomoglo marudzenie, ze mamy XXI wiek, internet, faxy, nie pomogl wypiety brzuch, ba nawet tekst, ze zaraz im tam urodze nie zadzialal tz zrezygnowany zaczal burczec, ze jedziemy, bo szkoda czasu (11.30, wizyta o 12), ale pani stwierdzila, ze oni te szkielka to tylko do 12 wydaja...wiec juz dzisiaj nic nie zalatwimy. no to juz wskoczylam na naprawde wysokie obroty i postanowilam dzwonic do Bielska i prosic tutejsza przychodnie o swistek. moja lekarka od 15...pani w recepcji nie bardzo wiedziala, czy ich faks w ogole dziala no i tu uwaga (Wasze kciuki!!!) recepcjonistka skojarzyla, ze ja to ja...a kiedys wysylalam ja na kurs z pupu i byla mi baaardzo wdzieczna, wiec uslyszalam "ooo to pani, trzeba bylo tak od razu". wziela tel. poszla do lekarki. tu okazalo sie, ze lekarka to ta swietna babeczka, ktora podala mi ostatnio w zastepstwie za moja wyniki...w 5 min napisala pisemko, przefaksowaly, jeszcze dzwonily za mna i pytaly czy na pewno doszlo, bo nie maja potwierdzenia dostalismy szkielka i o 12:15 bylismy na miejscu. szpital ogromny, pelno szklanych drzwi (wiec nie wiedzialam przez ktore przejsc dalej nie moge hehe). ku naszemu rozczarowaniu nikt nie swiecil ciaza to jednak super stan na zalatwianie potrzebnych spraw. zupelnie szczerze musze napisac, ze zostalam potraktowana jak ksiezniczka. az mi czasem glupio bylo, bo w recepcji poza kolejka, lekarz sprowadzony specjalnie dla mnie (czekalam na niego w gabinecie kierownika, zeby uniknac siedzenia z chorymi). usg - 3 guzki, najwiekszy 4cm bez zmian. onkolog skierowal mnie na biopsje, uparlam sie, ze chce 3 klucia i nie probowal nawet dyskutowac :P pobrania byly od 14, wiec mialam zagwarantowane, ze wchodze pierwsza...a ludzie czekali od 7 rano. w kolejce to chyba od 4:30. na wszystkich skierowaniach "poza kolejnoscia, pilne, ciaza", recepcjonistka prowadzila mnie za raczke od gabinetu do gabinetu :P baaa lekarka nawet nie chciala zebym wstawala zeby jej dokumenty podac smiac mi sie chcialo, bo ogolnie bardzo mloda ekipa jak na takich "specjalistycznych lekarzy" - wiec i podejscie inne. uslyszalam np. "jak pani zobaczy ludzi w fioletowych pizamkach pasiakach to prosze ich unikac. a jak pojda tacy w czerwonych to prosze spieprzac" sama biopsja hmm, atmosfera mila na dzien dobry uslyszalam, ze lekarz nie napisal na skierowaniu czy maja kluc mamusie czy dziecko igly chyba duzo grubsze i dluuuuuuuzsze niz te przy pierwszej biopsji, bo boli mnie szyja jak diabli! siniak bedzie na pewno, nie moge przelykac sliny. aaa i podczas chyba 2 wklucia lekarz cieszyl sie (oparl troche reke o brzuch), ze go dziecko kopie :P
wyniki UWAGA w czwartek, wtedy tez konsultacja z chirurgiem i reszta ekipy. ustalenie kolejnych terminow, w tym pewnie usuniecia tarczycy.
w sumie pytalam, co jesli wyjdzie, ze raka nie ma i mowili, ze po to im szkielka zeby sobie to porownac. podobno inaczej sprawa wyglada jesli znow bedzie podejrzenie, a inaczej jesli rak. w kazdym razie mam sie nie przejmowac. operacja na pewno po porodzie, 2-3 dni w szpitalu. pozniej jodowanie max 3 dni w izolatce i po nim kwarantanna juz w domu 2 tyg.
onkolog jako tako wskazan do cesarki nie mial, chociaz po dluzszym przemysleniu stwierdzil, ze on jednak taki papier wystawi, ale porozmawiamy o tym w czwartek. o karmieniu piersia musi poczytac i skonsultowac z kims innym nie byl pewien, nie chce wprowadzac w blad. na czwartek ma byc przygotowany hehe. aaa i dowiedzialam sie, ze oprocz mnie maja inna pacjentke w ciazy w 35 tyg. chyba przedwczoraj umawiala sie na operacje. rak brodawkowaty jest zlosliwy, ale najmniej szkodliwy z tych tarczycowych. rokowania bardzo dobre. mam sie niczym nie przejmowac. niby jak kazdy rak moze dawac przerzuty, ale on to raczej tylko w obrebie wezlow chlonnych. ogladali je dzisiaj i sa czyste, jeden lekko powiekszony, wiec zaznaczone i do uwzglednienia przez chirurga (by go ewentualnie wyciac). no i chyba tyle... rozpisalam sie wybaczcie. ciesze sie, ze na wyniki nie musze czekac kolejnych 2-3 tygodni. czwartek to prawie jak jutro dziekuje za kciuki! kochane jestescie wszyyyyystkie!
Cytat:
taaaak! jak diabli i jeszcze troche :P nie moge glowa ruszac, nie moge jesc, pic, a glod nas ssie a podniesc glowe do gory to chyba za tydzien zaczne probowac niby mowili, ze bedzie siniak i moze byc krwiak, ale kuuurna wczesniej nie bolalo :P moze to nie byla igla tylko srubokret?!
No, diabli, super!!! Zaciskamy dalej do czwartku!!!

Cytat:
humor lepszy, bo juz wiem co mnie czeka. jak juz Wam mowilam, wole nastawic sie na gorsze i pozniej czuc ulge niz odwrotnie. ale tez nie jest to pesymistyczne...lubie wiedziec na czym stoje. nawet jesli wynik bedzie rakowy to szybko sie z nim uporamy i kiedys bede mogla Nelce podziekowac, ze mamie uratowala zycie gdyby nie ciaza pewnie chodzilabym z tymi guzkami kolejne kilka lat...

klask i:

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:41
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:43   #295
Magiusa
Zakorzenienie

Diabli bardzo się cieszę, że tak szybko i sprawnie wszystko poszło, do tego z tego co zrozumiałam rokowania nie są wcale złe Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hej..

ten dzien mnie pokonal..

O to ja jestem nie w temacie, co to za pies?
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

kupiłam też w superpharm tołpę krem do cery naczynkowej, ale jak poczytałam opinie na wizażu to jutro go zwrócę:/
Czyli wiem, że tego nie kupować na moje naczynka.
Dziś byłam u kosmetyczki i tylko mi potwierdziła, że mi pięknie koło płatków nosa wyszły i że mogą jeszcze na policzku, więc mam uważać. Aczkolwiek pocieszyła też tym, że jest szansa, że po ciąży się jakoś same wchłoną i nie będę musiała wydawać na laser. ( nie żebym w to wierzyła, ale biorąc pod uwagę, że mi się też przebarwienia hormonalne na twarzy uaktywniły to byłabym wdzięczna gdybym po ciąży mogła tylko je likwidować, a nie tylko naczynka).

Swoją drogą apropo tych przebarwień czy z takimi którąś walczy? Czy Cosmelan któraś robiła? Ja się czaję, ale oczywiście mam obawy, że będzie mało skuteczny.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:43   #296
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Jusstiii, dziś widziałam wózek, który wybrałaś na żywo, pani przejechała mi przed nosem. Piękny kolor i tak zgrabny się wydaje i nieduży (chyba każdy przy Murze tak wypada)

też tak chcę co trzeba zrobić w tym kierunku, po pobycie w szpitalu? masz jakieś super ubezpieczenie w pzu? mam u nich złotą jesień. już któryś raz czytam, że dostajecie skądś pieniążki z tytułu pobytu w szpitalu, a za moje 8 dni nic mi się nie dostanie? czy o czymś nie wiem
Nasz kolorek widziałaś?
Wiesz co jest dość zgrabny myślę

Ja mam ubezpieczenie w PZU i też bym dostała za pobyt powyżej 3 dób. Poczytaj w swojej umowie

Stary 2013-03-05, 20:45   #297
happy blue
Zadomowienie

[QUOTE=maarchewka;39594771]Propo mycia okien..
Moja mama jak była ze mną w ciąży to się przeprowadzili do nowego domku.. No i już w 9 miesiacu postanowiła umyć wszystkie okna i powiesic firanki itp.. No i zaraz na drugi dzień dostała bóli i pojechała na porodówkę...
[QUOTE]

Moja siostra miała tak samo, tylko chyba wcześniej niż w 9 miesiącu i prawie w szpitalnej windzie urodziła. Też będę się przeprowadzać w 7 miesiącu, ale nie wpadłabym na to, żeby myć okna, podłogi albo w ogóle brać jakikolwiek udział w przeprowadzce.

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:46
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:46   #298
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
pawie_oczko: niestety sama nie wybierałam koloru, mamusia nas uprzedziła i kupiła w prezencie - ponoć było tylko jedno graco w sklepie więc wzięła dla wnuka nie patrząc na kolor i aż tak mi nie przeszkadzało bo sądziłam, że to będzie nasze łóżeczko 'do dziadków i ewentualnie do drugiego pokoju'.

mamy takie:
http://www.ceneo.pl/6114014 - w tym drugim kolorze, a mi się szalenie podoba ostatnie w granacie

ale jak to mówią, darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda
fajne, takie limonkowe bardziej podoba mi się od tego granatu mi dla córci podoba się to pierwsze a powiedz jaki masz wymiar tego łóżeczka?
Stary 2013-03-05, 20:46   #299
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diabli bardzo się cieszę, że tak szybko i sprawnie wszystko poszło, do tego z tego co zrozumiałam rokowania nie są wcale złe Bardzo się cieszę

O to ja jestem nie w temacie, co to za pies?
Trzymaj się

Czyli wiem, że tego nie kupować na moje naczynka.
Dziś byłam u kosmetyczki i tylko mi potwierdziła, że mi pięknie koło płatków nosa wyszły i że mogą jeszcze na policzku, więc mam uważać. Aczkolwiek pocieszyła też tym, że jest szansa, że po ciąży się jakoś same wchłoną i nie będę musiała wydawać na laser. ( nie żebym w to wierzyła, ale biorąc pod uwagę, że mi się też przebarwienia hormonalne na twarzy uaktywniły to byłabym wdzięczna gdybym po ciąży mogła tylko je likwidować, a nie tylko naczynka).

Swoją drogą apropo tych przebarwień czy z takimi którąś walczy? Czy Cosmelan któraś robiła? Ja się czaję, ale oczywiście mam obawy, że będzie mało skuteczny.
tżta pies.. do porodu ma być z nami.. nawet się zgodziłam,bo mi jej żal ze jest sama.. ale chyba musze odmowic. szczeka na kazdego kto do mie przychodzi.. znszczyla na dzien dobry nie nasza wykladzine i zjedla moje zarcie.. i szczeka..

chyba podziekuje choc tż obrazi sie pewnie na wieki

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:46   #300
Paulina 87
Wtajemniczenie

katherine witaj w gronie babygirl a wcześniej miał być synek?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości