Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 20:34   #2881
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Malwinko jeżeli chodzi o mięso to je robię tak jak do spaghetti na przemian z sosem beszamelowym i na końcu serem.. dla mnie sekretem dobrej lasagne jest chwilowe obgotowanie płatów makaronowych w wodzie i dopiero kładzenie składników Tak naprawdę trochę roboty z tym jest ale u mnie cała blacha starcza na dwa dni jedzenia mojego i Tżta
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:34   #2882
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

ja juz sie przejadlam tym
przed chwila usmazylam sobie ziemniaki w taralkach, juz nie mysle ile to ma kalorii ;/ dzis jeszcze zrobilam goraca czekolade, chitosy zjadlam i dup rosnie

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:38   #2883
idzia111
Zakorzenienie

Widziałyście ten filmik

http://www.youtube.com/watch?v=ITJ1JOLpAXQ
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:40   #2884
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziewczyny jedzcie na zdrowie... Ja nie mogę znowu nic :/ Boziuuuuu ja chcę zdrowe jelita ;(

A lasagne mój TŻ czasami sobie kupuje w Lidlu i zjada, żadna rewelacja to to nie jest, ale zjadliwe
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:42   #2885
maalwinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Malwinko jeżeli chodzi o mięso to je robię tak jak do spaghetti na przemian z sosem beszamelowym i na końcu serem.. dla mnie sekretem dobrej lasagne jest chwilowe obgotowanie płatów makaronowych w wodzie i dopiero kładzenie składników Tak naprawdę trochę roboty z tym jest ale u mnie cała blacha starcza na dwa dni jedzenia mojego i Tżta
właśnie ja chyba tych płatów wtedy nie obgotowałam hmm musze kiedyś spróbować bo często jest tak że nie wiem co mam gotować na obiad, jak mam coś wymyśleć to mnie trafia, dla mnie może istnieć tylko chleb i bułki a TZ mięsożerny i zupolubny

idzia ja sie popłakałam ze śmiechu heheheheh najlepsze ze skarpetkami

właśnie my tu o jedzieniu a Perse biedna się męczy już nie katujemy

Edytowane przez maalwinaa
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:47
maalwinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:54   #2886
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem, czy chcę poznać płeć, więc jest szansa, że nie będziesz ostatnia. Zresztą Małgo płeć pozna po porodzie
Też chcesz mieć niespodziankę?

Był kurier
Przyszły moje koszule, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne...
Śliczniusie skarpetusie... mogę torbę pakować

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:58   #2887
cynamon_owa
Zadomowienie

Dobry wieczór

Ja tylko na chwilkę wpadłam Wam poklaskać

Perse- za wizytę Śliczny ten Wasz Arturek
domciątko- za wizytę i gratuluję córeczki Była taka bajka kiedyś "Sara, mała księżniczka"
Oliath- za wizytę i ciekaweskie oczka Lilo Śliczna ta moja synowa
Adriana- za wizytę i gratuluję synka Chłopcy są fajni chociaż też początkowo byłam odrobinę zszokowana, że chłopiec ale teraz oszalałam na punkcie Młodego i już szukam zestawów klocków do zabawy

Trzymajcie się ciepło Kobietki, proszę nie chorować i do napisania
za jutrzejsze wizyty

Dobranoc

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:02   #2888
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Dzień dobry babeczki

Mój lekarz lubi mówić,że jeszcze się nikt na ciężarnej kobiecie kokosów nie dorobił i jezeli ktoś może i ma praca która na to pozwala to niech pracuje, ale jeżeli jest chocby małe ryzyko że można, zaszkodzić sobie albo dzidziusiowi to nie ma się co zastanawiać i lepiej odpoczywać bo jeszcze zdążymy się napracować.

Ja wczoraj też dwa pranka wysuszyłam. A jak pachniało to pranie jak do domu przyniosłam

Ja to czuję że mi waga teraz podskoczyła ale dopiero dziś u lekarza się zważę. Aż strach będzie na wagę wejść żeby jakiś ERROR nie wyskoczył
Chociaż stopy swoje jeszcze widzę
Idę się ogarną trochę i ogolić chrust na nóżkach bo tez dzisiaj wizytuję a zarośniętam jak dzik
uwielbiam zapach prania suszonego na podwórku
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami i trzymam kciuki za wizyty tym bardziej ze wiele osob ma wizyte.
Lece sprzatac.

Ratujcie mnie przed wizyta tesciowej tym bardziej ze ma zostac do jutra ale cale szczescie ide ja jutro na wizyte to mozej jak juz wroce to jej nie bedzie.
co za synowa:p
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Witam się ( może ktoś mnie tu w końcu zauważy )

śliczna ta fryzurka

Trzymam kciuki! z pewnością wszystko będzie dobrze

Ja się nie mogłam oprzeć i ostatnio w Rossie kupiłam te skarpetunie

Domi mnie się w nocy przed usg prenatalnym I śniło, że lekarz powiedział, że dziewuszka i wyśniłam

Oliath ale masz akrobatkę a Ciebie to podziwiam za tą enegię każdego ranka ja to zanim się ogarnę to jest 12 zawsze

a teraz UWAGA, UWAGA! napiszę kolorem,
a teraz popijami sobie świeżutki sok z jabłek ( będę mieć wyjątkowo piękne dziecko, bo jabłka pochłaniam na potęgę )
Zaraz się zbieram do fryzjera na farbowanie
wszystko zauważone już wcześniej..tylko ja to więcej szczegółów chciałam.i koniecznie potem zdjęcia!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39594627]Dzień dobry

mam też złą wiadomość, wczoraj poroniła koleżanka która jest w tym samym tygodniu ciąży co ja ona miała niestety bardzo trudną ciążę, ale miałam wieeelką nadzieję, że się uda, bo wszystko już było na dobrej drodze... jakie to jest niesprawiedliwe!!!!!!!!! [/QUOTE]
ojej...3mam kciuki za nią..nic więcej nie jestem w stanie powiedziec
[QUOTE=Neni1984;39596824]To ja tyję w takim razie 2 kg na miesiąc
Mam 9 kg na plusie

/QUOTE]
imponujacy wynik z wagaa,ale kur.d.e twoja waga początkowa to całkiem inna bajka.
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jakoś nie widać u Ciebie tych 9 kg
na pewno umiesz się ważyć?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
zrobiłaś mi smaka na pomidorkową
mi też..
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
hehe mrówy już dawno nie ma
ja dziś GODZINĘ rozmawiałam z koleżanką, która jest w 38 tc i pytam jak z wagą, czy bardzo przytyła, a ona mówi, że TYLKO ok 30kg... Więc myślałam, że się przesłyszałam, a ona mi mówi, że OK, bo z pierwszą rzytyła 42!!!! Więc teraz luz... KOSMOS Ja się boję, żebym 10 kg nie przeroczyła...

Spadam zaraz po małego do przedszkola. Zajrzę wieczorkiem pewnie, chyba, że znajdę moment.
o matko!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja jak na razie przytyłam 1kg

Cytat:
te które mają telefony typu smartfonu polecam aplikację WomanLog Pregnancy. jest darmowa, posiada kalendarz, gdzie każdego dnia można zapisywać wagę, obwód w pasie, symptomy ciążowe (mdłości, bole podbrzusza, trądzik itd). na podstawie danych tworzy wykresy, do każdego tygodnia jest komentarz o rozwoju dzidzi i takie tam. no i odlicza czas do porodu taki bajer.
a to muszę poszukać..i wagę w końcu kupić

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:05   #2889
idzia111
Zakorzenienie

Kolorowych snów Mamcie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:09   #2890
00katka00
Przyczajenie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.7

Wszystkie przyszłe mamy bardzo proszę o wypełnienie ankiety. Jest anonimowa i zajmuje tylko 2 min! Ankieta przeprowadzana jest wyłącznie w celach badawczych!
Z góry dziękuję za pomoc!! Katarzyna
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ankieta/1075...zen-kegla.html

Edytowane przez 00katka00
Czas edycji: 2013-03-05 o 21:11
00katka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:10   #2891
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.7

Cytat:
Napisane przez 00katka00 Pokaż wiadomość
Wszystkie przyszłe mamy bardzo proszę o wypełnienie ankiety. Jest anonimowa i zajmuje tylko 2 min! Ankieta przeprowadzana jest wyłącznie w celach badawczych!
Z góry dziękuję za pomoc!! Katarzyna
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ankieta/1075...zen-kegla.html
jakby jeszcze działał link...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:11   #2892
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Uciekam już..jakaś taka niemrawa jestem.. filmik do podusi obejrzę i spać..
Miłego wieczorku i spokojnej nocy
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Kolorowych snów Mamcie
Spokojnej Dziewczęta

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:24   #2893
maalwinaa
Raczkowanie

ja też znikam, słodkich snów mamusie
Stary 2013-03-05, 21:33   #2894
kayka11
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39604898]Dziewczyny jedzcie na zdrowie... Ja nie mogę znowu nic :/ Boziuuuuu ja chcę zdrowe jelita ;(

A lasagne mój TŻ czasami sobie kupuje w Lidlu i zjada, żadna rewelacja to to nie jest, ale zjadliwe [/QUOTE]

Na biegunke najlepszy środek to łyżeczka startej gałki muszkatułowej i cola!Stary sprawdzony sposób. A tak wogóle to Dobry wieczór!Dobry bo ząb już nie boli,niestety musze mieć leczony kanałowo.Ból dziś przy rozwiercaniu był niesamowity A co do wagi maluszków to mi w pierwszej ciąży na dzień przed porodem robili usg,gin stwierdził że niunia strasznie malutka ok.2500 dzień później urodziłam cóórcie 3150 więc ja tą wagę usg to tak trochę mało biore pod uwagę,najważniejsze są wymiary!A pamiętam to jak dziś choć mineło 10 lat,ale tak mnie ten lekarz wystraszył że takie maleństwo,że mi to jakoś tak utkwiło!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:37   #2895
enlevee
Zakorzenienie

kayka albo może Twoja córeczka jakimś cudem przybrała w jeden dzień prawie 700g, haha Nie ma też co panikować, bo ja urodziłam się z wagą 2400g a zdrowa jak ryba i bardzo energiczna, aż za bardzo

Współczuję dentysty...brrrr...nienaw idzę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:44   #2896
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

no tak, jak skończyłam nadrabiać to wszystkie spać idą;(
Ciezka końcówkę dnia w pracy .ialam...ale tak to juz bywa..za to jutro do szkoły. rodzenia
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39599177]Hej

Zaraz nadrobię, pochwalę się tylko

Wszystko OK Wszystkie narządy OK, w główce OK, serduszko, żołądek, nerki, kręgosłup, kończyny, pępowina, wszystko dobrze. TP 18.07, więc w porządku. Waży 350 g i jest na 100000% chłopcem Widziałam buźkę, przepadłam... [/QUOTE]
Super!!gratki!
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem po wizycie))

mam ZDROWĄ DZIEWCZYNKĘ)
gratki dziewczynki!

Cytat:
No to jestem
Dzidziuś zdrowy, ładnie rośnie, fikał sobie jak go podglądaliśmy no i rozchylił mamie nóżki
Ogłaszam iż dołączam do niebieskiego klubu Będzie SYNEK
W ogóle się nie spodziewałam. Tż jest w siódmym niebie i oszalał z radości Ja to jeszcze nie mogę dojść do siebie i chyba nie mogę uwierzyć
gratki!

Oliath: Lilo niesamowita)

U mnie Igorek rozszalal się na wieczór,o kapuje mnie z każdej strony,co chwilkę gdzie indziej. No i w końcu maz poczuł,bo juz zaczyna na tyle mocno ze troszkę widać..lobuziak

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-05, 21:46   #2897
kayka11
Raczkowanie

[QUOTE=enlevee;39606431]kayka albo może Twoja córeczka jakimś cudem przybrała w jeden dzień prawie 700g, haha Nie ma też co panikować, bo ja urodziłam się z wagą 2400g a zdrowa jak ryba i bardzo energiczna, aż za bardzo

Współczuję dentysty...brrrr...nienaw idzę [/QUOT No ja wiem że niska waga to nie tragedia moja siostra dwoje z 3 dzieci urodziła z wagą 2200 i 2400 i teraz smerfy mają 4 i 3 lata i są energiczne aż nadto.Ale to była moja pierwsza ciąża w 26 tygodniu miałam odklejenie łożyska i jeszcze ta niska waga to mnie to wszystko zmartwiło,i się przejmowałam strasznie. A dentystów też nie cierpie choć z racji mojego tragicznego uzębienia muszę ich odwiedzać bardzo często
Stary 2013-03-05, 21:46   #2898
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
domciątko- za wizytę i gratuluję córeczki Była taka bajka kiedyś "Sara, mała księżniczka"
znam, lubię, wybierając imie miałam tę bajkę na uwadze

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:48   #2899
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
kayka albo może Twoja córeczka jakimś cudem przybrała w jeden dzień prawie 700g, haha Nie ma też co panikować, bo ja urodziłam się z wagą 2400g a zdrowa jak ryba i bardzo energiczna, aż za bardzo

Współczuję dentysty...brrrr...nienaw idzę
Co do wagi to mój Tż ważył 2330 a teraz chłop jak dąb Teściowa mówi że jak go w rożek włożyła to jej zniknął

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:19   #2900
karolajn1987
Wtajemniczenie

Gratuluję wszystkich ujawnionych maluszków
Co do wagi moj chłop jak się urodził to ważył 4600..mam nadzieję, że Hanka nie weźmie przykładu :p
A mnie za to boli ząb
Stary 2013-03-05, 22:27   #2901
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:

mam ZDROWĄ DZIEWCZYNKĘ)
SUPER!!!

Cytat:
mozna mi juz oficjalnie dopisac na pierwszej stronie dziewczynke o imieniu SARA )
Sara - od dziecka uwielbiłam to imię (własnie przez "Małą Księżniczkę") i tak chciałam nazwać córeczkę (gdybym ją miała). Mężowi się jednak nie podoba... A jeszcze go zastrzeliłam, bo pyta mnie: "no co Ty... a jak się to zdrabnia, jak będziemy do niej mówić?", a ja na to: jak to jak - SARENKA!!! Minę miał taką:

Cytat:
No to jestem
Dzidziuś zdrowy, ładnie rośnie, fikał sobie jak go podglądaliśmy no i rozchylił mamie nóżki
W ogóle się nie spodziewałam. Tż jest w siódmym niebie i oszalał z radości Ja to jeszcze nie mogę dojść do siebie i chyba nie mogę uwierzyć
gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Moja kuzynka też opowiadała ostatnio, że przy pierwszym dziecku przytyła 30kg... Nie wyobrażam sobie tego u siebie. Ale ona przyznała, że ledwo się toczyła i z każdym kolejnym dzieckiem było mniej.
wiesz, co tak czy inaczej... ja rozumiem 15-20 kg max i to u szczupłej osoby, ale 30-40, to już chyba ewidentnie błędy dietetyczne. Już nie wspomnę o zagrożeniu nadciśnieniem, cukrzycą... MASAKRA!

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
A co do wagi maluszków to mi w pierwszej ciąży na dzień przed porodem robili usg,gin stwierdził że niunia strasznie malutka ok.2500 dzień później urodziłam cóórcie 3150 więc ja tą wagę usg to tak trochę mało biore pod uwagę,najważniejsze są wymiary!
Mój Norbert w czwartek wg usg miał 4500, a w sobotę jak go wyjęli 3600... lepsze niż dieta Dukana

Lecę leżakować. pa brzuchatki

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:30   #2902
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dobranoc)

Fajne zdjęcia wrzucilyscie,niestety z teł nie mogę ich komentować,wiec jutro tam wrócę.
Pa

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-05, 22:32   #2903
kayka11
Raczkowanie

Dobranoc!
Stary 2013-03-05, 22:34   #2904
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich ujawnionych maluszków
Co do wagi moj chłop jak się urodził to ważył 4600..mam nadzieję, że Hanka nie weźmie przykładu :p
A mnie za to boli ząb
noooo ładna waga... jak Mała weźmie przykład, to wierz mi - nie ząb będzie Cię bolał

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:36   #2905
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
noooo ładna waga... jak Mała weźmie przykład, to wierz mi - nie ząb będzie Cię bolał
Haha no zapewne
Stary 2013-03-05, 23:19   #2906
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja dzis nie dosyc ze wstalam wczesniej czyli przed 9 to juz zrobilam pranie, posprzatalam tak w ogole to czy kobiety w ciazy moga zawieszac pranie? bo mama mi zakazala a jestem sama wiec musze to zrobic.[/QUOTE

Ja takze wieszam.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Gratulujemy tygodnia
Co do zebow, przyslowie mowi "jedna ciaza - jeden zab"... u mnie sie sprawdzilo, choc dbalam o nie jak wariat. Wspolczuje, poradz sie gina odnosnie preparatow zawierajacych zwiekszona dawke wapnia/ fluoru moze?...

Cos Ty czuje sie jak stara babcia ostatnio - ociezala, zmeczona, zadyszka, skurcze miesni, zgaga, zoladek, kaszel, krzyz...
E tam...tak tylko mowisz

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39599177]Hej

Zaraz nadrobię, pochwalę się tylko

Wszystko OK Wszystkie narządy OK, w główce OK, serduszko, żołądek, nerki, kręgosłup, kończyny, pępowina, wszystko dobrze. TP 18.07, więc w porządku. Waży 350 g i jest na 100000% chłopcem Widziałam buźkę, przepadłam...
Super

Cytat:

mam ZDROWĄ DZIEWCZYNKĘ)
Kolezaneczka dla mojej Majeczki rosnie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wykopcie mnie z wyrka..plisss Pospałam z godzinkę i nie mam siły z łóżka wyjść..zimno mi trochę i coś mnie muli..za dużo w siebie wcisnęłam na obiad Pranie muszę powiesić i coś ciepłego do picia zrobić, a nie mam mocy... smutno mi jakoś
Nie smuc sie kochana

Cytat:
No to jestem

Dobranoc mamusie
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 23:24   #2907
lachryma
Zakorzenienie

gratuluje udanych wizyt, ciesze sie razem z Wami
u mnie tez w porzadku, malutka wazy juz 400 gr i za poltorej tygodnia czeka nas polowkowe, idziemy na 4d. lekarz zrobil podstawowe wymiary, sluchalismy serca- wszystko w porzadku
Stary 2013-03-05, 23:43   #2908
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
u mnie tez w porzadku, malutka wazy juz 400 gr i za poltorej tygodnia czeka nas polowkowe, idziemy na 4d. lekarz zrobil podstawowe wymiary, sluchalismy serca- wszystko w porzadku
Brawo
To naprawdę miłe czytać tak dużo dobrych wiadomości.

Dziewczyny, jeśli którąś interesują problemy jelitowe, zapraszam, piszę już na biało, bo to może Was nudzić:
wyczaiłam winowajcę chyba. Wczoraj do jogurtu z musli dorzuciłam z 5-6 suszonych moreli. Myślicie, że mogły mnie tak zagonić do toalety? Teraz jest już OK, nawet się zrobiłam głodna (a więc układ pokarmowy podejmuje współpracę mama zawsze mi mówiła, że to dobry objaw), ale tak próbuję wyczaić, czym się tak załatwiłam... Drugim ewentualnym winowajcą może być kalafior, ale nie sądzę :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 23:45   #2909
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Noo i czerwony balonik,
Jestem, jestem i podczytuję was Ostatnio nawet pisałam, witałam się i wogóle, ale nikt nie zauważył Na chwilę obecną cieszę się czasem spędzanym z tż-do czwartku-bo potem znów tydzień lub dwa się nie widzimy, no i zmagam się z problemami życia codziennego i rodzinnego. Coraz częściej czuję ruchy dziecka, dziś znów pół dnia się wierciło i kopało Tż też próbował poczuć,ale chyba jeszcze za wcześnie w moim przypadku,by było czuć przez brzuch (łożysko z przodu plus warstwa tłuszczyku amortyzuje). Czytam namiętnie W oczekiwaniu na dziecko i Pierwszy rok życia dziecka, obie książki polecam, naprawde wyczerpujące odpowiedzi na wieeele pytań

Tak wogóle to....

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT W OSTATNICH DNIACH I POZNANIA PŁCI!!!

...i oczywiście trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Stary 2013-03-06, 06:21   #2910
dzoan
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Ja już w pracy. Miałam ciężką noc, spać w ogóle nie mogłam, od wieczora coś mnie złapało, że brzuch taki ciężki i pełny był..do tego promieniujący ból przy chodzenia..po nocy już lepiej choć brzuch nadal jakiś taki ciężki. Jak zawsze idę do pracy szybkim krokiem, to teraz spacerkiem..nie miałabym siły przyspieszyć. No nic.. byle przeżyć do końca zmiany ...

Cytat:
Gratuluję

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości