|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() --- Dzinek - jeszcze jedna sprawa ja pisałam to w odpowiedzi do Judki, która pisała, że zaniedbała sprawę i miała wyrzuty sumienia. To co mam jej napisać - tak jesteś wyrodną matką i najlepiej się pochlastaj, bo Tomuś nie robi do nocnika. Kiedy ona miała malutką praktycznie cały czas przy sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Rozeznanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale pięknie dziś - słoneczko świeci ![]() ![]() Chwaliłam się na fb, to tutaj tez się pochwalę... że Pati ostatnio załapała smoczek dzięki czemu ładnie sama zasypia (tzn. nie wisi na cycu) i mało tego nie trzeba jej nosić, tulić, śpiewać itd. ufffff... Najpierw smoczek przykładam z flanelką, później zabieram flanelkę i taaa daaam.. śpi ![]() ![]() ![]() Przedwczoraj wykryłam dziurę w zębie i wczoraj wybraliśmy się do dentystki. Tzn. Patrysia i mąż mi towarzyszyli. Dentystkę mamy od lat tą samą i bardzo fajną. Powiedziała że mamy bardzo grzeczne dziecko. W ogóle się jej nie bała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodałam kilka zdjęć do galerii jeśli macie ochotę to zapraszam ![]() Może uda mi się jeszcze Was poczytać póki Młoda śpi.
#4623 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wpadaj częściej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a potem "no moje to zaczelo szybko chodzic i nie raczkowalo wcale, bo po co" tak tylko jak sie pokazuje ze najpierw sie wstaje to sie nie ma co dziwic, tyle ze to nie jest prawidlowe i moze za kilkadziesiat lat dziecko a pozniej dorosly miec problemy ze stawami np bodrowymi, lub wczesniej z kregoslupem.... albo chodziki to samo... jak mi rehabilitanktka poopowiadla o roznych skutkach to kazdy mial zakaz stawiania Tomka jak mial pol roku na nogach, a fakt postawilas to stal sztywno, oduczylam i najpierw bylo raczkowanie dlugie, ale za to sie nie wywaracal jak zaczal chodzic tylko pewnie stanal i poszedl ![]() strasznie jestem wyczulona na takie popedzanie rozwoju maluchow i nie ma dla mnie wytlumaczen w stylu bo ono sie samo rwie zeby siedziec, po to sa rodzice zeby dawkowac wszytsko, zeby rozwoj byl prawidlowy zem sie zdenerwowala tylko ![]() Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-03-05 o 14:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zadomowienie
|
hej
jezeli chcecie to oblukajcie na moim blogu literki imię Nina na ścianę nad łóżeczko mojej córeczki jakie zrobiła moja bratowa na prezent coś przecudnego! przy okazji kącik mojej Ninki ![]() http://kuferek-blondynki.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||||
Rozeznanie
|
No właśnie Sola... będzie trzeba się jakoś zgadać... ja przecież mam niedaleko Bemowo...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli powinno się jeść jedzenie które uczula aby przyzwyczaić? Mimo kupek śluzowatych czy krostek? nie słyszałam nigdy o tym ![]() Cytat:
Zagłosowałam ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
tak na chłopski rozum, bardzo niewielkie ilości produktów uczulających mogą podziałać jak szczepionka, tak mi się wydaje
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż na katar mojej córki nawet to nie działa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja za to odżyłam, mimo że mnie buty obtarły. Kurna ja to w ogóle jestem udana - jak nie przemiękają to obcierają ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chodzi za mną od niedawna... muszę w końcu zrobić! Masz jakiś sprawdzony przepis? A w ogóle to chodzi za mną jeszcze papieros a ja nie paląca a wręcz tępiąca... a chodzi za mną, żeby sobie zajarać od paru tygodni już ![]() Ooo! Widzę, że czytacie książeczki ![]() Cytat:
![]() Śpimy przy okapie żeby matka mogła zupę wstawić a matka siedzi na wizażu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4630 | ||
Zakorzenienie
|
ee no to elegancko
![]() jaki minus- tzta zagonić ![]() Cytat:
Witaj! ![]() ![]() ja chyba też do korków wrócę, muszę sobie dorobić do wypłaty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() obiad- dziś zrobiłam risotto- łatwe szybkie i przyjemne ![]() o widzisz. To kupimy ![]() hmm.. makaRON mam, tuńczyka też.. podAJ SZCZEGÓŁY ![]() cholerny caps ![]() ![]() Witaj ![]() ![]() ![]() nie nerwuj się ![]() tez jestem za metodą "wszystko w swoim czasie". Wiadomo, trzeba śledzić czy wszystko jest mniej więcej w tzw. normie, ale bez przesady. Będzie gotowe, to się nauczy. Zdecydowanie. Ona ma jakąś taką ordynarną twarz ![]() Byłysmy dzis na spacerze z przystankiem w mojej pracy. Ula oczywiście wzbudziła zachwyt ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4631 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Patunia śliczna ![]() Ja lofciam tu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo jak dziecko dłuższy czas nie wykonuje czegoś pomimo to trzeba to skonsultować z lekarzem czy rehabilitantem i wdrożyć rehabilitację jak jest taka konieczność, ale tak to nie ma się co spinać. Co prawda nie mój typ, ale rzeczywiście lepsze towarzystwo. Narazie porobię jej ćwiczenia, bo mi się podobają, ale pewnie też potańczę z nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przyznam szczerze, że nie zauważyłam, ale może dlatego że patrzę głównie na jej pośladki ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
jest ok, taka uroda mojego dziecka że drobne i wolno przybiera, teraz 4,5 kg
![]()
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4634 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz ciut bliżej niż Sękocin - Falenty, wieś przed Jankami ![]() yyyy, może ja jakaś zacofana jestem, ale od kilku stron wciąż czytam o jakichś bonitkach a pojęcia nie mam co to to? coś dobrego? ![]() Cudownie! u mnie termometr pokazywał 12 stopni ![]() ![]() a zdradzicie gdzie te galeryje Wasze? też bym sobie chętnie pooglądała dzidziole ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4636 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słyszałam w radio i kupiłam jej czekoladę ![]() Widziałam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ja dziś miałam wyjazd na uczelnię i Oli został z babciami, tzn. najpierw z moją mamą, a potem przyjechała teściowa, bo mama musiała zbierać się do pracy i co - praktycznie cały czas spał ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Zajechałam też do Lidla i nakupiłam herbat rooibos - waniliową, karmelową i truskawkowo-śmietankową ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mały powstał jakoś koniec marca/pierwsze dni kwietnia, ale ciężko dokładnie określić kiedy ![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chciałam takie dla Frania, ale nie zdążyłam kupić ![]() ![]() Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-03-05 o 17:53 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
musze kupic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój tak samo i lepiej nie pisać ile już waży ![]()
![]() |
#4641 | |||
Zakorzenienie
|
Dzika - w kwestii palenia to na paczce tz pisze, zeby nie palić bo zostanie się impotentem. Także Słońce nie pal
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
Idąc za Waszym przykładem też sobie album stworzyłam i wrzuciłam kilka zdjęć mojego Pucusia. Któraś się ze mną zaprzyjaźni?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam dzis jakis dzien lenia, nawet nie mam weny do pisania na forum zrobilam tylko obiad, a syf w mieszkaniu taki, ze az strach ![]() no moge sie troche wytlumaczyc tym, ze Czarus nie spal wieksza czesc dnia ![]() teraz na szczescie zasnal, ale trudno powiedziec jak dlugo bedzie trwal ten stan Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-03-05 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Zaprzyjaźnione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas obeszło się bez chodzika i przyznam się, że szkoda mi było kasy na nowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4646 |
Wtajemniczenie
|
U mnie podobnie, porządku to tu nie ma... Franek jęczał i stękał pół dnia, bączkowaliśmy (czyli kręciliśmy kółka nóżkami), uspokoił się dopiero jak go zamotałam w chustę - zasnął w 30 sekund i śpi już drugą godzinę... nie budzę więc, jak łaskawie oczy otworzy to się nim zajmę wieczornie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() o faje za mną też łażą i to okrutnie ale ja paliłam ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() dawaj przepisa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.