|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Zapytaj się w pracy co konkretnie macie podpisane.
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ja bym taki obwód to pod szyja pewnie miała..albo by mi spadał do kostek
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blog mojej znajomej, artykuly pozniej i poprosze ja o komentarz http://www.pomagamyzosi.pl/?page_id=1241 ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- |
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś pomoże. Ale lepiej się za to zabierz po porodzie, bo dobrze dobrane staniki nie są tanie ..
|
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem, idzie znaleźć małe, zgrabne wózeczki, ale te lekkie często gorzej się prowadziło od naszego wielkoluda ja od dzisiaj mam też stelaż i sobie wózio złożyłam - w moim małym mieszkanku wygląda na ogromniasty! ale taki ma być na długo wystarczy i na długie, leśne spacery się nada Cytat:
![]() Cytat:
no i dobrze, dla równowagi
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam wyjścia a mama pewnie by mi wtedy stówki na stanik nie dała...
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale sąsiedzi świetni jest cała masa ludzi , którzy wierzą w takie bzdury
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego średnio wychodzą mi zakupy np. przez allegro... ale jeśli coś droższego jest warte ceny (np. nie rozpadnie się w 2 tygodnie), to jak najbardziej się z Tobą zgadzam, żeby kupić droższe i porządniejsze nie lubię wydawać kasy 2 razy
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i tam bylo o tych rozmiarach..mialam taka mine: ![]() ale na szczęście sprobowalam, przekonalam się.. |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja raz zobaczyłam foto jak wygląda miseczka J przy obwodzie chyba 70 czy 65 a jak przy 85 czy innym większym - SZOK, SZOK, SZOK! Teraz wiem, że nie ma czegoś takiego jak "miseczka C, D" nie ma! Jest pełen rozmiar! Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-05 o 21:53 |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dobre, to nie to samo co markowe.. trzeba być czujnym, bo czasem bluzka za 200pln ma krzywe szwy, jest nierówna,badziewna i nic z niej nie będzie choć metka i cena przekonują.. czasem lepsze rzeczy można dorwać w zwykłych no name'owych sklepach.. dlatego wchodze wszedzie,ne sugeruje sie nazwa/cena.. |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Diabli, kurczę, nie mam zdania przytoczyłam tylko, co wyczytałam
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Motylek -
![]() Cytat:
Cytat:
jestem pewna, że w czwartek usłyszymy jeszcze lepsze no i oczywiście kciuki dalej zaciskamy
|
||
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
oby nie miała cycków jak mama..czy tata..żadna różnica po którym rodzicu
nie chcę by miała takie kompleksy jak ja..o tak.. "dzieci w szkole" potrafią być bezlitosne..
|
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem wam, że musiałam szybko uciekać od niej na górę do siebie, żeby śmiechem jej w twarz nie parsknąć. Ona ogólnie wie, jaki mam stosunek do tego...a mimo to uparcie walczy ostatnio truła w niedzielę przy obiedzie, że marny nasz los, bo mamy w sypialni komputer. A, że to podobno z nas energię wysysa czy coś. Ona to powinna być bioenergoterapeutką albo coś. Ale do kościółka co niedzielę lata
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie wyszłam z tej strony ale dzięki tak zamierzam, po porodzie...może znajdę na to czas.
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny napisze co mam już z wyprawki i co zamierzam kupić i jak bym o czymś zapomniała to napiszcie mi. a wiec mam już:
wózek 3w1, łóżeczko, zestaw butelek z wyparzaczem i podgrzewaczem, 12pieluch tetrowych w tym 2 w wzorki, 2 rożki, troszkę ciuszków jakieś dżinsy 4 pajacyki 2pary bodów. Mam zamiar kupić 7par bodów do 4.5kg, 6pajacyków resztę ciuszków ma mi dać siostra i kuzynka wiec kupuje to co ważne by spakować torbę. Krem sudokrem oliwka, mydło chusteczki nawilżane waciki wkładki laktacyjne. Pampersy i tu mam problem kupić jedne rozmiar 1 i 2 czy dwie 1 chce kupić te z huggiesa z tym wycięciem na pępuszek.Nowe pieluszki Huggies® Newborn są dostępne na rynku w dwóch rozmiarach: Newborn 1 przeznaczone dla niemowląt w wieku od 0 – 3 miesiąca o wadze 2-5 kg, oraz Newborn 2 (mini) dla niemowląt w wieku 0 – 5 miesiąca ważących od 3 do 6 kilogramów. Zestaw do pielęgnacji obcinacz itp.Ręcznik i nie wiem czy kupić zwykły kąpielowy czy ten z kapturkiem.Piżamę sobie daruje mam spodnie z bluzka ktora jest rozpinana. Stanik do karmienia nie wiem co jeszcze może być potrzebne do szpitala. Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-03-05 o 22:00 |
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh.. z tymi babami |
|
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
czas na kino
domowe ![]() dobrej nocy, mummies!
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
też lecę niebawem oglądać
ale ja serialowo
|
|
|
|
#382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego lubię np. lumpki bo można znaleźć naprawdę porządne, praktycznie nowe rzeczy w bardzo dobrej cenie, choć bez metki generalnie moje zdanie jest takie: jeśli coś jest dla mnie porządne (wydam na to kasę raz i będę zadowolona), to biorę bez względu na markę i cenę
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam co oglądać..
![]() jeszcze tż wraca niedługo.. zjadłąm przez cały dzień jednego pączka.. ![]() zapomniałam jeść.. |
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale generalnie też wolę czasem dołożyć i mieć coś porządniejszego wydałam więc 1500zł i sprzęt jest super, niezniszczalny ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
i Rodzinkę.pl sobie pooglądam a za niejedzenie dostaniesz w łeb
|
||
|
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też bym chyba nie wytrzymała ze śmiechu ale swoją drogą, fajnie by było jakby takie zabobony naprawdę działały ![]()
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sudocrem. johnsona nie wysylalam, rozdaja jeszcze? Motylek - piekny sensorek ![]() pytalas o laktaror usmialam sie zeszlej nocy, bo polozylismy sie spac dopiero kolo 3 i u sasiadow mala zaczela plakac. doslownie w 2 min tatus wstal, chyba ogarnal mleko i byla cisza mowie tzowi: chyba maja podgrzewacz, ze tak szybko...a on "musimy to kupic" ![]() Paulina - za zakupy! 19 elementow do lozeczka? to co Ty tam kobieto masz? ![]() a w temacie szczepien wkurzala mnie ta "reklama-kampania" z dzieckiem w szpitalu itd. by rodzicom wjechac na ambicje i zeby przekonac do szczepienia |
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Happyblue, jestem ubezpieczona w pracy w pakiecie grupowym. dostałam rozpiskę ile kasy za co przysługuje, tylko oresy karencji na poszczególne opcje są różne. I tak np. za urodzenie bejbika mam chyba 1700, okres karencji wypada 9 mc, a za szpital za dzień wychodzi mi 45 zł (powyżej 3 dni oczywiście). Jak masz ubezpieczenie grupowe to zapytaj w kadrach. Ja mam składkę 50 zł, ale wiem że zależy to od zakładu w którym pracujesz jakie warunki wynegocjuje.
Jedyne co musiałam zrobić to ksero wypisu ze szpitala, dowódu osobistego i nr konta. Zaniosłam do placówki i tam mnie załatwiono. Trzy dni i kaska była na koncie. Ale to wszystko zależy od tego gdzie pracujesz. Bartula tak się dzisiaj wykręcił, że bęben mam jak skała i tylko wypina się na mnie zadkiem łobuziak jeden, albo łokciem mnie tryka
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja zapomniałam.. musze nadrobic choc nie czuje potrzebny.. ja.. nie czuje potrzeby jedzenia.. to podejrzane
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do Twojego orbitreka, jakbyś miała sobie "pluć w brodę" jakby się zepsuł w tydzień, to dobrze, że dołożyłaś ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- do mnie próbki dotarły jakieś 5 tygodni temu (zamawiałam końcem roku), nie wiem jak w tym momencie... |
|
|
|
|
#390 |
|
siedzę i myślę
|
13 stron nowego wątku, a ja dopiero się melduję... jakoś nie miałam humoru wcześniej pisać ![]() Wczoraj już nie miałam siły, za to dzisiaj opowiem historię z SR : Babka opowiadała, że w poprzedniej grupie miała takiego tatusia, który ze wszystkiego sobie żartował, wiedział lepiej i nie dowierzał, że dziecko po porodzie rozpoznaje głosy, które słyszało w brzuszku... Na własnej skórze przekonał się, że to prawda. Po porodzie jego synek musiał leżeć w inkubatorze na obserwacji. Tatuś wparował na salę z bobasami i pyta, który to jego syn. Pielęgniarki na to, że skąd mają wiedzieć, niech poda jak się nazywa... a po chwili już wiedziały, który chłopiec to jego synek, bo skoczyło mu ciśnienie na dźwięk głosu taty ![]() Diabli cieszę się, że wizyta poszła sprawnie i w miłej atmosferze Oczywiście trzymam kciuki za czwartek ![]() Pochwalę się co kupiłam mojemu niuniowi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

na długo wystarczy i na długie, leśne spacery się nada