Suknia marzeń cz.I - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-16, 11:59   #3811
zmarzenka
Raczkowanie

Dot.: suknia marzeń

Dziewczyny, znalazłam tą kieckę w Warszawie na ul. Widok 16.
Czy któraś z was robiła tam może zakupy i może podzielić się wrażeniami, bo mi ta babka wydaje się jakaś krętaczka i mam troszkę obaw przed zamówieniem tam ślubnej kiecuchy.
Nie mogę załadować załącznika.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-16, 12:16   #3812
Martynka21
Raczkowanie

GG do Martynka21

Mój ślub dopiero za rok, ale już wiem że taką a nie inną sukienkę chce mieć...
do niej bukiet z kolorowych tulipanów, naturalnie rozpuszczone włosy, ew. jakiś delikatny didemik..
piękna jest ta suknia...ojoj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cudna.jpg (53,8 KB, 241 załadowań)
Stary 2007-03-16, 12:25   #3813
karolinaa
Wtajemniczenie

Wcześniejsze sukienki brałam z :
http://www.mon-cheri.co.uk/
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 17:58   #3814
077418a361ee5ad2159ccbcb6244fe7be92b3251_618c5d140ac49
Konto usunięte

Question Dot.: suknia marzeń

Czy podoba Wam się ta sukienka? - ZAŁĄCZAM ZDJĘCIA
Ślub w sierpniu 2007, więc czas już się decydować na sukienkę, ale jest ciężko... Zdjęcia zrobione telefonem.
Podoba mi się ta sukienka z pierwszego zdjęcia już od zeszłego roku, nie ma trenu, gorset ma fajny fason. Zastanawiam się nad nią, ewentualnie do dołu wzięłabym ten gorset z drugiego zdjęcia, ale nie koniecznie. Mam już kupioną kolię (naszyjnik) z cyrkoniami, trzecie zdjęcie. Mój wzrost 170 cm.

Co sądzicie, czy nie jest za mało elegancka lub kobieca, wydaje mi się że jest w sportowym stylu, o ile sukienka ślubna może w takim być.

Materiał tafta inteligentna.
Na dole są dwie falbany z drobno pilsowanego materiału i hafty z koronki.
Oba gorsety są z takiego materiału jak ten na drugim zdjęciu, tylko do pierwszego można doszyć cienkie ramiączka. Ja doszyłabym jeszcze bolerko, bo jestem zmarźluch, mimo że ślub jest w sierpniu.

p.s. zdublowałam post, bo tu mam nadzieję na większy odzew...
077418a361ee5ad2159ccbcb6244fe7be92b3251_618c5d140ac49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 18:07   #3815
gosiunia22
Zadomowienie

Witak evvka! Gratuluję ślubu A co do sukni, to... chm, moim zdaniem jest zbyt falbaniasta, no ale mi zawsze bardziej podobał się prosty styl. Jeśli Tobie się podoba, to ją kup - przecież masz się tego dnia czuc wyjątkowo. Zastanawiam się tylko, jak tafta może byc inteligentna

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-18, 19:58   #3816
-agniesia-
Wtajemniczenie

[1=077418a361ee5ad2159ccbc b6244fe7be92b3251_618c5d1 40ac49;3947252]Czy podoba Wam się ta sukienka? - ZAŁĄCZAM ZDJĘCIA
Ślub w sierpniu 2007, więc czas już się decydować na sukienkę, ale jest ciężko... Zdjęcia zrobione telefonem.
Podoba mi się ta sukienka z pierwszego zdjęcia już od zeszłego roku, nie ma trenu, gorset ma fajny fason. Zastanawiam się nad nią, ewentualnie do dołu wzięłabym ten gorset z drugiego zdjęcia, ale nie koniecznie. Mam już kupioną kolię (naszyjnik) z cyrkoniami, trzecie zdjęcie. Mój wzrost 170 cm.

Co sądzicie, czy nie jest za mało elegancka lub kobieca, wydaje mi się że jest w sportowym stylu, o ile sukienka ślubna może w takim być.

Materiał tafta inteligentna.
Na dole są dwie falbany z drobno pilsowanego materiału i hafty z koronki.
Oba gorsety są z takiego materiału jak ten na drugim zdjęciu, tylko do pierwszego można doszyć cienkie ramiączka. Ja doszyłabym jeszcze bolerko, bo jestem zmarźluch, mimo że ślub jest w sierpniu.

p.s. zdublowałam post, bo tu mam nadzieję na większy odzew...[/quote]

Podoba mi się ta sukienka na pierwszym zdjęciu, ma bardzo zgrabny krój. Jak Ci się naprawdę spodobała i dobrze się w niej czujesz, nie masz żadnych "ale" to dlaczego nie miałabyś jej zamówić. Ten drugi gorset nie za bardzo mi się podoba Jest taki hmmm..ciężki?? Naszyjnik fajny, śmiało go możesz zakładać. Pozdrawiam
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 07:37   #3817
justka_81
Raczkowanie

Może lepiej najpierw przymierz tą sukienkę, bo ja też na początku napaliłam się na sukienkę z tafty (też inteligentnej ) ale po przymiarce zrezygnowałam. Po pierwsze jest dla mnie zbyt "masywna" - niedelikatna, ślub w wakacje więc wydaje mi się, że bardziej pasuje lekki, powiewny materiał, a poza tym ona strasznie się gniotła i wygląda to niezbyt elegancko.
A biżuterię wybrałaś śliczną to z Kruka?
justka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-19, 08:55   #3818
077418a361ee5ad2159ccbcb6244fe7be92b3251_618c5d140ac49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justka_81 Pokaż wiadomość
Może lepiej najpierw przymierz tą sukienkę, bo ja też na początku napaliłam się na sukienkę z tafty (też inteligentnej ) ale po przymiarce zrezygnowałam. Po pierwsze jest dla mnie zbyt "masywna" - niedelikatna, ślub w wakacje więc wydaje mi się, że bardziej pasuje lekki, powiewny materiał, a poza tym ona strasznie się gniotła i wygląda to niezbyt elegancko.
A biżuterię wybrałaś śliczną to z Kruka?
właśnie obawiam się tego że sukienka będzie się za bardzo gniotła, bo jak ścisnęłam w ręku materiał, to wszystkie zagniecenia zostały, jak widać forum jest potrzebne bo można się czegoś dowiedzieć..

biżuteria jest z Kruka, miałam karnety na ponad połowę ceny więc mogła sobie pozwolić, żeby ją kupić
077418a361ee5ad2159ccbcb6244fe7be92b3251_618c5d140ac49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 09:36   #3819
nektarynka84
Przyczajenie

Dziewczyny powiedzcie czy teraz suknie z trenami są modne, chodzi mi o krótki tren??? I drugie pytanie czy któras z was moze coś powiedziec o tkaninie Bengalina???
Stary 2007-03-19, 14:36   #3820
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Nareszcie w końcu udało mi sie znależć odpowiednią sukienkę Na zdjęciu jest ecru ja natomiast bede miała biala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4707_big_lTIc.jpg (32,4 KB, 160 załadowań)
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 16:57   #3821
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Nareszcie w końcu udało mi sie znależć odpowiednią sukienkę Na zdjęciu jest ecru ja natomiast bede miała biala

jest śliczna, choć ostatecznie zdecydowałam się na inną, ta bardzo mi się podobała, naprawdę super.
Dziwi mnie tylko że pani w sklepie powiedziała że one nie bardzo jakoś się sprzedają, nie wiem zupełnie dlaczego
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-19, 18:17   #3822
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
jest śliczna, choć ostatecznie zdecydowałam się na inną, ta bardzo mi się podobała, naprawdę super.
Dziwi mnie tylko że pani w sklepie powiedziała że one nie bardzo jakoś się sprzedają, nie wiem zupełnie dlaczego

To z jednej strony dobrze nie bedzie oklepana
A tak serio to w niej czułam sie najlepiej ze wszystkich które miałam na sobie jest strasznie leciutka
Stary 2007-03-19, 19:54   #3823
Aleksi
Raczkowanie

hej dziewczyny ja właśnie zamówiłam swoją suknię. To suknia z kolekcji Herm's model Sarera. Zobaczyłam ją w Wa-wie ale w salonie w Łodzi sprowadzą mi ją o 400 zł taniej. Wklejem zdjęcia chociaż są marnej jakości bo robione tajniacko z telefonu Ta na zdjęciu jest w kolorze kapucino z platynową nitką a moja będzie w bieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (47,1 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (20,7 KB, 161 załadowań)
Aleksi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-19, 22:33   #3824
malaj
Raczkowanie

Oglądając teraz te wszystkie piękne kreacje cieszę się, że mam to już za sobą ja wyboru swojej sukienki ślubnej dokonałam bardzo szybko -miałam już wypatrzony wzór sukni, dlatego pewnej pięknej soboty wzięłam mamę i moją najlepszą pprzyjaciółkę (która ma zostać świadkiem) do salonu sukien ślubnych CLASSA. Wybrałam model i usiadłam na sofie czekając, aż pani sprzedawczyni dostarczy kreacji. Ubrałam tę swoją wymarzoną i już ją miałam kupić, gdy ta przemiła pani powiedziała, że to nie wypada przyjść do salonu i przymierzyć tylko jedną kreację -przyniosła trzy inne suknie, które jej zdaniem powinny pasować... zaśmiałam się, bo nie zmieniam decyzji łatwo -a jednak zmieniłam zdanie. Wybrałam sukienkę, która była o 180 stopni inna niż chciałam -bo jedno częściowa, biała, bez ramiączek. Moje doradczynie (mama, przyjaciółka) piszczały z zachwytu, bo był to strzał w dziesiątkę. Moja karnacja skóry i kolor włosłw nie pasują do ecru, natomiast szeroka klatka piersiowa (byłam pływaczką) doskonale zostały zamaskowane przez krój sukienki... sama sobie też się podobałam, a to chyba najważniejsze. Zapłaciłam z góry i teraz czekam na "TEN" dzień (ślub w sierpniu). Była to moja pierwsza i ostatnia wyprawa po suknię bo rzeczywiście jestem z niej bardzo, bardzo, bardzo zadowolona SUKNIA MARZEŃ

-Moja rada -przymierzajcie, przymierzajcie, przymierzajcie i bądźcie elastyczne, bo nigdy nic nie wiadomo!!!

p.s. niestety na tym moje szczęście się skończyło -nie umiem kupić butów, bo wybrałam sobie butki Ryłko model E3K12AT -niestety takich już nigdzie nie ma magazyny puste! Życzę powodzenia w wyborze sukni marzeń, ja będę szukała butów marzeń
malaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 07:33   #3825
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Dla mnie ta jest piękna . Jaki to model i firma? Zastanawiam się czy pasuje do bezcyckich chudzielców?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 07:38   #3826
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dla mnie ta jest piękna . Jaki to model i firma? Zastanawiam się czy pasuje do bezcyckich chudzielców?

Ja kupiłam ją w salonie Cymbeline w Lublinie model; MYSTIC MINDY. Ja bede miała rozmiar 36 układa sie super a jesli chodzi o rozmiar piersi to ja jestem raczej z tych średnich 75 B.
Stary 2007-03-20, 07:40   #3827
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

ale to nie jest suknia firmy Cymbeline wiem ze napewno możesz zoabczyć taką w Wa-wie w sklepie Abiu na Jana Pawła II 49 dokladnie
Stary 2007-03-20, 07:40   #3828
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Ja kupiłam ją w salonie Cymbeline w Lublinie model; MYSTIC MINDY. Ja bede miała rozmiar 36 układa sie super a jesli chodzi o rozmiar piersi to ja jestem raczej z tych średnich 75 B.
Dziękuję.
Jetsem ciekawa jak ja w takim czymś będę wyglądać . Rozmiar piersi chyba taki sam, tylko rozmiar dużo większy, bo mam 178 cm .
Jak myślicie?

Stary 2007-03-20, 07:53   #3829
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

No ja jestem jakies 8-10 cm nizsza od Ciebie trudno powiedziec jak bedziesz wyglądała dlatego mysle ze najlepiej bedzie jak ja poprostu przymierzysz, bo naprawde czasami jak mierzy sie sukienkę która sie pobobała strasznie to niekoniecznie dobrze sie wygląda, ale co to tej sukienki to mysle ze bedzie ok .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 08:04   #3830
kingadaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaj Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez malaj Pokaż wiadomość
p.s. niestety na tym moje szczęście się skończyło -nie umiem kupić butów, bo wybrałam sobie butki Ryłko model E3K12AT -niestety takich już nigdzie nie ma magazyny puste! Życzę powodzenia w wyborze sukni marzeń, ja będę szukała butów marzeń

U mnie dokładnie ten sam problem, bo ja chcę właśnie albo model
e3k12at albo (nawet bardziej) e3k12kt (te z kwiatkami cuudo!)

Pisałam maila do internetowego sklepu i faktycznie wygląda że pustki w magazynach

Stary 2007-03-20, 08:15   #3831
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No ja jestem jakies 8-10 cm nizsza od Ciebie trudno powiedziec jak bedziesz wyglądała dlatego mysle ze najlepiej bedzie jak ja poprostu przymierzysz, bo naprawde czasami jak mierzy sie sukienkę która sie pobobała strasznie to niekoniecznie dobrze sie wygląda, ale co to tej sukienki to mysle ze bedzie ok .
Jeszcze narazie się nie wybieram, myślę, że szukać będę w kwietniu/maju. Teraz tylko staram się rozejrzeć, które mniej więcej mi się podobają. Moje typy w załączeniu. Co o tym sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (23,7 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (23,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4423_big_HxhX.jpg (38,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ramaje_1.jpg (22,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg casole-big.jpg (29,7 KB, 50 załadowań)

Stary 2007-03-20, 08:54   #3832
justka_81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nektarynka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy teraz suknie z trenami są modne, chodzi mi o krótki tren??? I drugie pytanie czy któras z was moze coś powiedziec o tkaninie Bengalina???
Chyba są modne skoro w każdym salonie połowa sukienek jest z trenami, zależy to od fasonu sukienki i materiału z jakiego jest szyta. Ja zrezygnowałam z trenu bo od podpięcia z przodu będzie przez całą sukienkę "leciało" delikatne marszczenie, więc to by było już za dużo. Wydaje mi się, że treny ładnie wyglądają przy delikatnych materiałach bo na tych sztywniejszych robi się taki "kuperek" co mi się nie podoba.
justka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 12:25   #3833
nektarynka84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justka_81 Pokaż wiadomość
Chyba są modne skoro w każdym salonie połowa sukienek jest z trenami, zależy to od fasonu sukienki i materiału z jakiego jest szyta. Ja zrezygnowałam z trenu bo od podpięcia z przodu będzie przez całą sukienkę "leciało" delikatne marszczenie, więc to by było już za dużo. Wydaje mi się, że treny ładnie wyglądają przy delikatnych materiałach bo na tych sztywniejszych robi się taki "kuperek" co mi się nie podoba.
justka_81 dziekuje za odpowiedz Materiał mojej suknie bedzie właśnie nie sztywny a delikatny, wiec jednak pozwole sobie na krótki tren bez obawy efektu "kuperka" co mi się równiez nie podoba.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 12:45   #3834
jolanta.g.
Raczkowanie

GG do jolanta.g.

ja wybralam dla siebie ta choc fotka nie oddaje prawdziwego jej uroku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 914.jpg (31,4 KB, 52 załadowań)
jolanta.g. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 15:48   #3835
kolanko
Raczkowanie

Dla mnie nr 1 to LA SPOSA Saturno,tylko niestety strasznie droga, więc chyba zadowolę się inna, raczej nie wydam 4700zł na suknię która założe 1 raz, nawet jesli mnie na to stać. Inne typy jak za zdjęciach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg saturno_2.jpg (11,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (42,2 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg saturno.jpg (15,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1202.JPG (72,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 887.jpg (61,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7061.jpg (32,1 KB, 22 załadowań)
kolanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 15:50   #3836
musicman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanta.g. Pokaż wiadomość
ja wybralam dla siebie ta choc fotka nie oddaje prawdziwego jej uroku
śliczna, możesz zdradzic jakiej jest firmy i ile kosztuje?
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 15:53   #3837
kolanko
Raczkowanie

Mirzyłam też taką w cymbeline. Bardzo wygodna - najlżejsza suknia jaką mierzyłam, świetnie wygląda na szczupłej sylwetce, tylko materiał to sztuczny jedwab, który jest pomięty i pewnie jeszcze bradziej się wygniecie.
Camila firmy Nabla tez jest niezła, szczeglnie ze złota koronką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mindy.jpg (37,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg camila0.jpg (42,5 KB, 41 załadowań)
kolanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 16:42   #3838
ewadylewska
Zadomowienie

A ja w przyszły wtorek jadę na Wilczą w warszawie mierzyć takie oto:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 239.jpg (14,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 242.jpg (15,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 310.jpg (21,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kelaz.jpg (36,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg latido.jpg (30,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lorna.jpg (25,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2007-03-20, 16:45   #3839
ewadylewska
Zadomowienie

i jeszcze te:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oleo.jpg (26,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg saturno.jpg (12,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sidney.jpg (13,1 KB, 40 załadowań)
Stary 2007-03-20, 17:11   #3840
ewadylewska
Zadomowienie

I jeszcze w innym miejscu takie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 526a.jpg (40,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 527a.jpg (40,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 535a.jpg (40,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 541a.jpg (35,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2606a.jpg (25,9 KB, 43 załadowań)

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości