|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
Cytat:
Spróbuj i się wrażeniami szybko dziel Cytat:
![]() Dzięki zawartości alkaloidów obniża cholesterol i zapobiega miażdżycy. Zawarte w ziarnach żyta lignany są odpowiedzialne za zmniejszenie ryzyka wystąpienia chorób nowotworowych. Zawartość skrobi w ziarnie żyta jest mniejsza niż zawartość skrobi w ziarnie pszenicy dzięki czemu osoby, które walczą ze zbędnymi kilogramami uważają, że spożywanie mąki żytniej pomaga schudnąć.
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
no i poległam
pieke chleb Bo jak sobie pomyslałam ze nie bede miała w zamrażalniku chlebka jak najdzie mnie ochota i nie bede miała pomysłu na skrobie to musiałam upiec Ale obiecuje bede jadła mniej niż zwykle
|
|
#3903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale nie czułam nawet, że skład tych naleśników, to bardziej jajecznica. Było słodkie i wolne od jakichkolwiek gorzkich zarzutów.
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam sobie MUS kubusia i go jutro zjem
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Nie kosztuje to duzo a moze akurat mi zasmakuje??Bede jutro w sportdirect, kupie tam ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, i jedząc sobie te naleśniki - dobre, bo dobre - odkryłam, że wcale nie chce mi się słodkiego. ![]() ______ http://kominek.es/2013/03/krotka-his...-ekhm-grubych/
Edytowane przez content Czas edycji: 2013-03-05 o 22:26 |
|
|
|
|
#3907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też chce A ostatnio w lidlu była i się zastanawiałam nad nią... I w końcu nie wziełam bo nie miałam pomysłu na co... ![]() Kusisz... Chyba zrobię sobie niedługo ![]() Z jabłkiem mi bardzo smakowała Cytat:
Ale zło ![]() Cytat:
Naprawdę Cytat:
![]() I kupiłam MASŁO ORZECHOWE Boszzzzzzz jakie to jest pyszne ![]() Dałam TŻ spróbować ale chciał wypluć Jutro robię sobie owsiankę z bananem i masłem orzechowym na śniadanko A na II śniadanko mam 2 omleciki z 3 jaj i do tego serek homo z truskawkami i dźemem truskawkowym linessy z lidla Aaaaa jutro będzie pyszny dzień !A w piątek będe grzeszyyyyyć ....i pewnie spać nie będę mogła z tych nerwów hahaha Aha i tak już po za marginesem... ehm ehmmm... ważyłam się i schudłam 0,01kg juuuuhuuuuuu !!!! ![]()
|
|||||
|
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
kala ej jaki to dżem kupiłaś w lidlu ? ze bez cukru ?
![]() ja tez musze kupić to masło orzechowe chodzi za mna od początku przez kretke ![]() i dobrze rob dzien grzechu a waga spadnie w doł ![]() GRATULACJE SPADKOW KOCHANA ![]()
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdy mam wybierac miedzy zytnia o niskim typie a tym 2000 to wole pelnoziarnista bo ma wiecej ziarna w mace ![]() a orkiszowa jest chyba jeszcze lepsza niz zytnia nawet.czy sie myle? ja mam jeszcze maczne zapasy w domu nie otwarte nawet i tym razem je sobie tu zwioze to beda czasem nalesniki z serem mmm albo inne eksperymenty hihi arshen z tego co pamietam to te linessy sa bez cukru.slodzone fruktoza i calkiem smaczne przynajmniej truskawkowy
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2013-03-05 o 22:55 |
|
|
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
Musze popatrzec za dzemikiem bo mam ochote nalesniki z dzemem
A tak na koniec dnia moj chlebek Dobranoc
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
mmm jak smakowicie wyglada ten chlebek heh ide spac bo jeszcze sie glodna zrobie;p
dobranoc
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobryyyy
No taki w słoiku niebieska naklejka linessy ![]() Mam nadzieję, że pomogłam Truskawkowy mam ale morelkowy był też... Cytat:
Kup, kup ![]() Tak tez właśnie myślę Będę vodkę piła i jadła ciasto malinowe ![]() Pffffffff ![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Jaki piękny Ci wyszedł !!! Jak go ładnie uformowałaś Ale nie jedz go za dużo ![]() Boszzzzzzz jestem po śniadaniu ![]() Dziś będę biegać i się stresuje tym
|
||
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
jeju dziewczyny mam zawalony nos a od niego az mnie bolą oczy to mi pod zatoki podchodzi ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#3914 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
neyra nie przesadzasz z ta waga?!
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę przepis na chleb!!!!!!!
I jeszcze jedno pytanie. Do szarlotki to robicie zwykłego fasolowca i jabłka pokrojone czy starte, do ciasta czy na wierzch dać? Ja się dalej kiepsko czuję, dziś też nie poćwiczę, ale trudno. |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
jem parowy z kurczaka
jakieś hot & spicy ałaaa!Indra dolecz sie, nie cwicz bo bedzie jeszcze gorzej pol ciasta, starte jablka z cynamonem, pol ciasta
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak fruktozą to nie taki dobry. kala, jakie masz to masło? Bez cukru i soli znalazłaś? Na śniadanie właśnie była owsianka z bananem i orzechami włoskimi Jedno na miesiąc nam starcza, nie jest źle.Na II śniadanie będzie pomarańczka, jogurt naturalny i 5-6 chrupkich żytnich chlebków. Na przekąskę zjem surowe marchewki i... nie wiem co. Nie mam pomysłu co ze sobą wziąć.
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis wybywam na caly dzien i o ile na przekaske mam co zabrac
(jogurty i owoce) to na obiad nie wstąpię do chinczyka i kupię kurczaka z warzywami na parze, o!
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
U Was chińczyk robi lepsze jedzenie niż u nas, bez tony soli, cukru i glutaminianu sodu?
|
#3921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróć do domu, zaparz wodę i wlej wrzątek w miseczkę (ok. 250ml i do tego 1 ampułkę tej soli. Potem ręcznik na główkę i wciągaj 10min - ZAMKNIJ OCZY TYLKO ![]() Tadam ! Przepis na drożny nos i zatoki Nie dziękuj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A masełko mam takie bez cukru i soli ![]() Ma ok. 350g, dałam za nie 13 zł. ![]() No ale cóż
|
|||
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mogę sobie wybrac kurczaka z warzywami na parze, nie jest nawet w zadnym sosie i nie ma przypraw I tak jest takie pyszne warzywko i nie wiem nigdy co to ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
!!
||
|
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie dałaś bardzo dużo, też kupuję za 13 zł ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Dlatego tylko raz na jakiś czas coś jem, makaron sojowy z wołowiną czy z warzywami, sajgonki. Jak ze znajomymi pijemy na przykład i chcemy coś podeżreć.
|
|
#3924 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj tutaj co trzy metry są anty zdrowe "fish & chips", porazka! Np dzieci (fakt faktem zwykle czarni) jak wracaja ze szkoly to ZAWSZE idą tam i wychodza z frytkami albo kurczakami, zauwazylam to (mi smierdzi tluszczem okropnie, szczegolnie np kolo mc donald jak przechodze bleee) Ostatnio tz chcial zebym mu cos kupila w mc i jechalam autobusem i czulam jak to wali na caly autobus tluszczem ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- tak!
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Amarantus to zboże uprawiane w Andach przez starożytnych Inków i współczesnych mieszkańców Peru. Nasiona amarantusa stanowią niezwykle cenne źródło łatwo przyswajalnego białka, które nie zawiera glutenu i przez to jest nadzwyczaj cennym składnikiem diety osób z celiakią. W nasionach znajduje się również dużo jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie bez znaczenia jest również wysoka zawartość błonnika. Ponadto amarantus jest źródłem wapnia, fosforu, potasu i magnezu. Pod względem zawartości składników mineralnych ziarna amarantusa przewyższają wszystkie inne dostępne na rynku zboża. Zboże to posiada lipidy, a w nich skwalen, opóźniający procesy starzenia organizmu oraz antyoksydanty, które przeciwdziałają chorobom nowotworowym. Dieta z udziałem amarantusa jest zalecana w ramach profilaktyki chorób serca. Spożycie 100g nasion pokrywa 1/3 dziennego zapotrzebowania na wapń. Włączenie, do jednego posiłku dziennie, potrawy przygotowanej z amarantusa całkowicie pokrywa zapotrzebowanie na żelazo.
Samo zdrowie
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-03-06 o 09:54 |
|
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mówię, mówię...
![]() Ostatnio jak miałam ten katar to mi pomogło i juz nie mam ![]() Cytat:
![]() A co to ten AMARANTUS ???---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3928 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Kretka nasz mentor
![]() Neyra kiedy Ty te wszystkie masła wsmarowujesz w siebie, hę ??? ![]() Może się za bardzo nacierasz tymi balsamami i masłami że to w Ciebie wsiąka ??? A co to za nowe arbuzowe masz ?---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Co tu dziś tak cicho ![]() Sama część 14 się nie zrobi |
|
|
|
#3930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ola Dziołchyyy
dzisiaj mam najgorszy dzień okresu chodz jest to 3 ...slabo brzuch mnei boli spac mi sie nie chce Wygladam jakbym miała zaraz rodzić i mam lenia ![]() Cytat:
ej no ja tez chce mam nadzieje ze u mnie bedzie bo zadko widzze takie rzeczy w moim lidluu i musze pszukac tego masła orzechowego tylko nie wiem gdzie i na co patrzec w skladzie Zeby cukru nie było bo tłuszcz bedzie duzy pewnie![]() normalnie zrobiłam juz podawałam aaaaaaaa ostatni raz PROSZE SOBIE SKPIOWAC I WKLEJIĆ GDZIEŚ ![]() 0,5kg mąki pełnoziarnistej 1op drozdzy instatn 300ml wody 1łyzeczka soli 2łyzki oliwy dodałam tez otreby owsiane i przenne kminek oregano i pieprz drozdze rozpuscic w wodzie.. w duzej misce wsypac tak 400g-450g mąki sol przyprawy wymieszac dodac oliwe i wode z drozdzami....mieszac łyzką jak najdłuzej Mi tak lepiej bo nie brudze paluszków ![]() dosypywac maki jak sie bedzie ciasto klejic mieszac Jak sie juz znudzi łyzeczką to rękami ugniatac ciasto dodawac dalej tej maki i pozniej juz na blacie do momentu jak juz wykozystasz całą mąke i wygniesc Pozniej sobie uformwac chlebek tak jak ja z kazdej trony to tak zajmuje 5min rozgrzewam piekarnik do 200 stopni na samym dole nalewam troche wody zeby parowała... chlebek ukladam na pergaminie przynicnam u gory norzem i 'smaruje gore wodą'' wsadzam...tak po 20min zmniejszyc na 180stopni po kolejnych 20min na 170 ...po tych 40min jeszcze tak 10-15 to trzeba obserwowac juz bo zalezy od piekarnika ![]() otwieram piekarnik zeby chlebus nie dostał szoku termicznego pozniej go wyciagam klade na tych krateczkach i trzeba poczekac jak wystygnie...ja zapakowałam w folie i dzisiaj rano dopiero krojiłam jest leprzy i sie dobrze kroji FINITO dziekuje smaczego ![]() ale jutro bedzie tylko 1 porcja chlebka aj promisssss zjadłam wieśniaka z szynka papryka rzodkiewka szczypirkiem 2 jajeczkami pieprzykiem i chlebkami teraz pije kawe z 2% MLEKIEM!!! chyba nie umre ? bo moje juz śmierdzi Podczas wysyłania tej wiadomości wystąpiły następujące błędy: kala to przez ciebie bo cie cytuje i teraz musze emotki kasować !!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

pieke chleb Bo jak sobie pomyslałam ze nie bede miała w zamrażalniku chlebka jak najdzie mnie ochota i nie bede miała pomysłu na skrobie to musiałam upiec Ale obiecuje bede jadła mniej niż zwykle

A ostatnio w lidlu była i się zastanawiałam nad nią...