|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Pani, czekamy na rozwój wydarzeń. Jak po próbie oksy? Nic się nie podziało? Strippi, super się czyta o takiej sielance
|
|
|
#2192 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Hej
witam w skończonym 39 tygodniu, zaczynamy 40t najpierw odpiszę na to co wczoraj pozaznaczałam i biorę się za nadrabianie ![]() Cytat:
no i co gorsze przez ten macierzyński przed porodem traci się czas z maluszkiem. wkurzające to jest, bo jak kogoś wysyłają już 2 tyg. przed terminem, powiedzmy że ktoś przenosi 2 tygodnie i już jest miesiąc z maluszkiem w plecy tak jak radzicie pójdę 12.03 do rodzinnego (pierwszy raz zobacze go na oczy) i poproszę o zwolnienie Cytat:
trzymam kciuki żeby Twój gin wystawił Ci zwolnienie bez problemów ![]() Cytat:
a czemu miały się nie udać? ![]() Cytat:
ja już łażę prawie tydzień, Klementyna chyba jeszcze dłużej ![]() OC ucięło mi cytat ale masz rację co do mojego gina tylko niepotrzebnie mnie denerwuje. najpierw gada ze do konca lutego urodzę, przez co miałam takiego stresa że nie uda mi się skończyć podyplomówki, że to szok potem wymyslił, że w ciągu tygodnia nastąpi poród... minął tydzień i nic... teraz co by nie powiedział to już mu nie wierzę, urodzę jak mały zechce wyjść i już a szczerze mówiąc dobija się do drzwi i to porządnie. wczoraj znowu z godzinę zwijałam się z bólu, bo tak naparzał główką w szyjkę
|
|
|
#2193 | |||||||
|
Zadomowienie
|
właśnie sobie uświadomiłam, że piątek to 8 marca
w piątek mam ktg i gin powiedział wczoraj, że następną wizytę mam darmową i mam mu nie płacić i tak się zastanawiałam co za zaszczyt mnie kopnął może to z okazji dnia kobiet a tak w ogóle to z pierwszego usg termin mi wyszedł na 6-8 marca Cytat:
Cytat:
będzie dobrze może badanie nie będzie bolało, mnie badanie rozwarcia raz boli raz nie-tak na zmianę więc może i u Ciebie tak będzie nawet po wczorajszym o dziwo żadnego plamienia nie mam ![]() Cytat:
dziś będzie lepiejCytat:
dostaliśmy od mamy wałówkę ze swojską wędliną i miałam zamrozić kawałek boczku a całkiem zapomniałam ![]() co do zupy to wczoraj wzięłam się za rosół a jako że w niedzielę oglądałam wiem co jem i bosacka mówiła, że powinien się gotować z 5 godzin więc bulgotał sobie od 16 do 19:30. wstawiałam tak żeby było na 2 dni a w końcu zostało tylko na raz ale pyszny był ![]() Cytat:
kochany jest dobrze, że chwalisz bo jest za co ![]() Cytat:
Cytat:
oj tam cytaty, napisać: Florek jest już z nami dasz radę bez cytatów
|
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Super się czyta takie historie, dla Was.Cytat:
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-03-06 o 07:21 |
|
|
|
|
|
#2195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ale znam mojego tż i wiem, że na pewno się zaangażuje w opiekę nad dzieckiem, więc będę miała czasem chwilę tylko dla siebie Cytat:
Ja chyba swojemu tez powiem. Mój to z gatunku złotej rączki, to pewnie da radę. A jak jeszcze mu powiem, że na forum wyczytałam, że dziewczynom mężowie tak porobili, to nie ma bata - będzie siedział kilka dni w necie, szukał, sprawdzał, aż w końcu zrobi ![]() Strippi, Agnjeska śliczne te Wasze Maluchy Cytat:
![]() Wczoraj miałam koszmarny dzień. Chyba jakiś kryzys mnie dopadł. Zaczęło się już jak szykowałam się do kościoła, do tej spowiedzi. Nie miałam się w ogóle w co ubrać, we wszystkim wydawałam się sobie jakaś taka brzydka i w ogóle. Potem pod wieczór jakoś tak zaczęliśmy z mężem delikatnie się sprzeczać i wiadomo - wybuchła mega awantura w sumie sama nie wiem o co. Skończylo się na tym,że obrażona poszłam już przed 22 spać. Dzisiaj rano też atmosfera zagęszczona. On normalnie się zachowywal, ale ja jakoś nie miałam ochoty z nim gadać. Chyba oboje przechodzimy jakieś wahania nastrojów a może to przesilenie wiosenne![]() Może dzisiejsza wizyta u gina poprawi mi humor. No nic, rozpisałam się. Idę wstawić mleko do płatków
|
|||
|
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie śpie od 4 rano ale nie mogłam właczyć kompa zeby męża nie budzić.
W nocy wypadł mi czop jak wstałam siku do łazienki ... powiem że jestem przerażona. Całą noc brzuch drętwiał. Wiem że bez tego moge chodzić nawet 2 tygodnie ale za te 2 tygodnie będzie dopiero 34 tydzień, a co jak małemu sie szybciej pospieszy??? |
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Strippi, Agnieszka piękności te Wasze maleństwa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śniło mi się, że urodziłam i to tak mega szybko się działo a po jakichś 4h już jechaliśmy z maluszkiem do domu i w samochodzie przypomniałam sobie, że przecież nie położyli mi małego na brzuchu zaraz po porodzie i że go jeszcze nie karmiłam więc siup w aucie cycka wyjęłam i pięknie wcinał ja nie wiem skąd takie sny.A i jeszcze się cieszyłam że dzisiaj urodziłam bo ominęła mnie wizyta wieczorem u gin i zostało 130zł ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2200 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny... ale Wam zazdroszczę Waszych pociech - są już z Wami!!!
my w piątek idziemy na wizytę! ALE u nas mega postęp!!! Mam już wszystko dla siebie i Małej wszystko czeka tylko na pakunek, który nastąpi dziś ![]() zastanawiam się tylko tym laktatorem dla mnie ![]() obecnie właśnie tata wraca z operacji na usunięcie żylaków, mama w pt miała usuwanego polipa i dziś ona jedzie na usuwanie żylaków mówię Wam - tną ich na całego ![]() mnie oczywiście tak okrutnie gardło boli, mam taką kulkę w przełyku... ![]() aaaaaaaaaaaaa... !!! od 2 dni mam biegunkę i dziś rano mnie taaaaak zemdliło żeby było mało coś mnie pika i boli mnie lekko podbrzusze ![]() zbliża się wielkie "P" kurde boję się, że przeoczę - wypadnięcie czopa... ... Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-03-06 o 07:46 |
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do laktatora, to odkupiłam od znajomej za 10zł jakiś zwyczajny, ręczny. Szału nie ma, ale nie potrzebuję niczego ekstra. Witajcie kochane! Słoneczko pięknie świeci Zaraz zrobię sobie śniadanko, wstawię pranie i przypomniałam sobie, że musiałabym umyć wanienkę dla małego. Jutro wizyta u lekarza więc muszę spróbować dziś się ogolić Będzie zabawnie, nie powiem.
|
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Agnjeska, Strippi śliczne maluszki
Ewka8891, skonsuluj to, trochę wcześnie na czop, chyba że nie czop? - oby, wtedy się uspokoisz co do laktatorów, przydaje się, więc polecam, nie mam zdania co do tego który lepszy który gorszy.. ja używałam aventu - mam go nadal za dzisiejsze wizyty, badania i masowanka trzymam ![]() edit: nie przywitałam się ![]() Witajcie! i miłego dnia! czekam na dobre wieści z konsultacji
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2013-03-06 o 08:04 |
|
|
|
|
#2203 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jakiegoś wielkiego ciśnienia nie mam żeby za wszelką cenę się przeterminować. najważniejsze teraz żeby tż wyzdrowiał i niech się dzieje co chce ![]() Poza tym ten 18.03 podoba mi się jeszcze ze względu na to, że obchodzilibyśmy razem urodziny wcale nie musi wcześniej wypaść, może np. odejść razem z wodami tuż przed porodem
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny galaretowata masa, na bieliźnie podbarwiona sporo krwią a potem przy sikaniu różowa galaretowata jakby kulka.
Wcześniej miałam dużo śluzu ale był normalnej barwy i taki lejący bardziej. Ide sie ogolić i będe wisiała na telefonie do gina, najgorsze jest to że napina mi sie brzuch bezboleśnie i ja nie wiem czy to skurcz. Boże tak się boje, oby mały posiedział chociaz do świąt ... |
|
|
|
|
#2205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Bo jak rozumiem dzieciak się rusza ? ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#2206 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
więc standardowo idzie dżem na śniadanie później jakiś jogurt naturalny z biszkoptami lub banan, obiad - zupa bądź jakieś mięsko z tym że pieczone w rękawie lub gotowane, kolacja kanapki bądź jakaś zupa mleczna - kasza manna, płatki owsiane, zacierka. Czasami skubne coś słodkiego małej nic się nie dzieje, gorzej martwię się o siebie bo chciałabym zejść do wagi 60 kg ale nie wiem czy się uda![]() Cytat:
co do zapalenia pęcherz to mnie też coś łapie!!! straszne parcie mam na siku i zaczyna piec!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zapomniałabym Dragusia - wracaj z Florkiem!!!! powodzenia kochana!!!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-03-06 o 08:44 |
||||||
|
|
|
|
#2207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2208 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też dzisiaj miałam płatki na śniadanie ![]() Cytat:
Cytat:
Witam się w 35 tygodniu!!!
|
|
|
#2209 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za was.. niech się coś zacznie.. ![]() no właśnie świętujemy! ZOSTAŁ NAM TYDZIEŃ!! ![]() Cytat:
dzień dobry! Się witamy i od jutra rozpoczynamy 40tc! ![]() dziś ktg o 12.. zobaczymy co tam wyjdzie..
|
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już wczoraj się podłamałam jak pomyślałam, że musiałabym szukać żłobka dla takiego maluszka Ech, życie.Powiedziałam wczoraj mężowi ile dałam za fryzjera Ale był w szoku, hehe. Kazał mi się nie przyznawać nikomu ile dałam A ja już taką fajną historię wymyśliłam jak to mój wspaniały, cudowny mąż mówi, że należy mi się metamorfoza i sam daje pieniądze, hehe. Kurczę, ale 150zł raz w życiu na siebie wydać, to chyba można, co nie? Kolejny raz będzie pewnie na ślub własnego dziecka
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() megi możesz zmienić mi wiek na pierwszej stronie na 24.. się starzeję.. :P
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2013-03-06 o 08:45 |
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedź do lekarza ja już kilka razy goliłam się z lusterkiem - idzie szybciej i dokładniej niż po omacku ![]() paznokcie przyciąć, to dopiero gimnastyka :/ mój plan wizytowy: jutro mam ktg w pt usg a w sb krew i mocz do badań
|
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielkie fanfary i kolejna mama w 40 tc ! za ktg
|
|
|
#2214 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() za tygodnieCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z ta ustawa, no tak, moze byc roznie, dlatego ja od razu sie nie zastawialam, stwierdzilam, ze jak juz bedzie taka opcja to bede ja rozwazac, choc nie powiem, tez nie chcialabym przed 18 urodzic, bo jakby weszla... |
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeap popiweram OC, ruszaj na IP, bo nie znasz dnia ani godziny. |
|
|
|
|
|
#2217 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
pora wyjsc zza krzakow i dolaczyc do grona gaduł ![]() Cytat:
chodze na SR i mnie najbardziej odprezaja pozycje na piłce, na sznurze ciezko mi to sobie wyobrazic (na kolanach, nogi rozstawione, rece na pilce i rolowanie do przodu i do tylu w rytm oddechu). damy rade z tym wielkim P.. Fajna masz polozna? Pewnie tez bedzie przyjezdzac po porodzie do Ciebie do domu Cytat:
![]() Cytat:
![]() do teraz uwielbiam sie przytulac i z checia chcialabym byc noszona na rekach ![]() szkoda, ze nie wyswietlaja mi sie Twoje zdjecia ale wyobrazam sobie ta kruszynke w wielkim wozku ![]() Cytat:
![]() przepiekny kawaler
|
|
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeju, naprawde to juz cos. Ale biegnie w zastraszajacym tepie co ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A w ogole to dzien dobry dziewczynki Dzis z tego co widze w prognozach ostatni dzien cieply i sloneczny na jakies 1,5 tygodnia :/ Wiec cieszmy sie nim koniecznie Mialam wypelniac PITa, ale moze zrobie to jutro jednak, jak juz bedzie szaro i malo zachecajaco do spacerow...A tak poza tym, to musze oglosic, ze zrobilismy z TZ duzy postep. Wczoraj TZ skrecil lozeczko - pieknie wyglada i wydaje sie taaaakie duze jakies No i wozek i fotelik odpakowane z opakowan, wietrza sie. Dzis tez wstawiam pranie z ciuchami do szpitala moimi i dla malego - jutro juz je wyprasuje i zapakuje do toreb ![]() ![]() Jeju jeju, ale juz powaznie
|
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Brawa za rozpoczete kolejne (i moze ostatnie?
) tygodnie ![]() Cytat:
|
|
|
#2220 |
|
MBZ♥
|
dzień dobry
![]() Gratuluję kolejnych tygodni do P![]() Ewa jedźcie na IP Strippi śliczny Maluszek i brawo dla Męża![]() Pani, Dragusia ![]() Nyaa u mnie też hormony buzują na szczęście Mąż dzielnie to znosi![]() Monika ja mam laktator z TT ![]() a wszystkie wizyty![]() Od wczoraj mam takiego pałera, że nie mam czasu usiąść
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-03-06 o 09:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Glośno mówia o tym, że wydłużają a cichaczem - własnei robiąc takie akcje nam zabierają

potem wymyslił, że w ciągu tygodnia nastąpi poród... minął tydzień i nic... teraz co by nie powiedział to już mu nie wierzę, urodzę jak mały zechce wyjść i już
co on tak leniuchuje taka piękna pogoda a on śpi cały czas czy jak
dostaliśmy od mamy wałówkę ze swojską wędliną i miałam zamrozić kawałek boczku a całkiem zapomniałam
kochany jest
)

Ech, życie.
) tygodnie