MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 01:22   #2191
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie, macie/kupujecie laktatory? jakie możecie polecić? chodzi mi o coś niezbyt drogiego, raczej z tych tańszych, pewnie ręczny. szczerze mówiąc myślałam, że tańsze one są przeglądam na allegro i sama nie wiem. kupować
Ja nie planowałam kupowac, ale tak wszystkie rozpakowane mamusie pisały, że niezbędny- że wczotaj jak pojechaliśmy odebrac wózek to dla własnego spokoju kupiłam. Oczywiscie ręczny i najtańszy - z cannpola. Do pompowania ma jednak taki wężyk zakończony "gruszką zależało mi na takiej obsłudze, bo obiema rękami na zmianę sobie będę mogła pompować. Zapłaciłam 39zł. Taki sam z Lovi byl po 79zl... nie wiem skąd taki rozrzut cenowy.
Pani, czekamy na rozwój wydarzeń. Jak po próbie oksy? Nic się nie podziało?
Strippi, super się czyta o takiej sielance
Stary 2013-03-06, 06:20   #2192
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Hej witam w skończonym 39 tygodniu, zaczynamy 40t

najpierw odpiszę na to co wczoraj pozaznaczałam i biorę się za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Kwiatuszku, no lipa trochę z tym zwolnieniem do 12stego marca... No to w takim razie obyś dotrzymala w domu do tego 12stego i umawiaj się na wizytę do lekarza rodzinnego - myślę że spokojnie wystawi Ci L4 na tydzień a to Cie raczej będzie ustawiało

Ta ustawa jeszcze nie weszła - ale niby dopiero dzieci urodzone 18stego się będą łapały

Pytałam wczoraj w kadrach i dziewczyny mi mówiły, że absolutnie nie ma żadnego przepisu nakazującego wysyłanie kobiety na macierzyński juz 2 tyg przed terminem porodu Ale jest niestety durny zapis, że kobieta MOŻE iść na macierzyński juz 2 tyg przed terminem porodu i podejrzewam że w związku z tym durnym zapisem ZUS naciska lekarzy i szpiatale by kobiety na macierzyński wysyłali - taki nieoficjalny sposób okradania z macierzyńskiego... Glośno mówia o tym, że wydłużają a cichaczem - własnei robiąc takie akcje nam zabierają

popieram - do rodzinnego trzeba iść chyba
Też mnie to juz wkurza... wiele z nas się modli żeby maluchy się nie pośpieszyły a tu może się okazać, że maluch sobie poczeka do 21szego ale mi się nie będzie należał dłuższy macierzyński, bo zwolnienie skończy mi sie szybciej a kolejnego nie będą chcieli dać
podpisuję się rękami i nogami pod wszystkim. jeśli maluch wyjdzie przed 18.03 to trudno, płakać nie będę, ale chcę mieć świadomość że widocznie tak miało być a nie że nie załapałam się na roczny urlop bo ktoś mi pożałował tygodniowego zwolnienia.
no i co gorsze przez ten macierzyński przed porodem traci się czas z maluszkiem. wkurzające to jest, bo jak kogoś wysyłają już 2 tyg. przed terminem, powiedzmy że ktoś przenosi 2 tygodnie i już jest miesiąc z maluszkiem w plecy a każda mamusia mówi, że bardzo szybko lci czas i szkoda każdej chwili

tak jak radzicie pójdę 12.03 do rodzinnego (pierwszy raz zobacze go na oczy) i poproszę o zwolnienie

Cytat:
Ptaszysko - ale to jest zupełnie inna sytuacja chyba... Ja byław w tej ciąży dwa razy w szpitalu i też mnie zawsze pytali czy mam zwolnienie i czy trzeba wypisać. Za pierwszym razem miałam przez mojego gina wypisane aż na miesiąc, więc nie potrzebowaąłm ze szpitala. Ale tym razem (jak byłam w zeszłym tyg), to zwolnienie mi się kończyo akurat w dzień wypisu. No więc wypisali mi - ale tylko na tydzień - żeby mnie chyba w ten sposób zmusić do wizyty kontrolnej u swojego gina po tygodniu. No więc zwolnienie kończy mi się teraz w piątek i wtedy nastapi chwila prawdy - wystawi mi gin nowe? No i na ile?...
u mnie tak samo, jak wychodziłam to pytali czy potrzebne mi zwolnienie i dzięki Bogu miałam jeszcze na parę dni od gina bo inaczej już bym była na macierzyńskim.
trzymam kciuki żeby Twój gin wystawił Ci zwolnienie bez problemów

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Placki ziemniaczane sie wlasnie smażą
ale cos czuje ze sie nie udadza.. dac kobiecie w ciazy patelnie
placki ziemniaczane a czemu miały się nie udać?

Cytat:
odczopowałaś się? A kiedy? Znaczy dodajesz mi nadziei, że po odczopowaniu jeszcze połażę trochę
połazisz połazisz ja już łażę prawie tydzień, Klementyna chyba jeszcze dłużej

OC ucięło mi cytat ale masz rację co do mojego gina tylko niepotrzebnie mnie denerwuje. najpierw gada ze do konca lutego urodzę, przez co miałam takiego stresa że nie uda mi się skończyć podyplomówki, że to szok potem wymyslił, że w ciągu tygodnia nastąpi poród... minął tydzień i nic... teraz co by nie powiedział to już mu nie wierzę, urodzę jak mały zechce wyjść i już a szczerze mówiąc dobija się do drzwi i to porządnie. wczoraj znowu z godzinę zwijałam się z bólu, bo tak naparzał główką w szyjkę
Stary 2013-03-06, 07:05   #2193
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

właśnie sobie uświadomiłam, że piątek to 8 marca w piątek mam ktg i gin powiedział wczoraj, że następną wizytę mam darmową i mam mu nie płacić i tak się zastanawiałam co za zaszczyt mnie kopnął może to z okazji dnia kobiet

a tak w ogóle to z pierwszego usg termin mi wyszedł na 6-8 marca

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja sobie wymarzyłam ,że choć jeden dzień odpocznę ,poleżę sobie i nic absolutnie nic nie będę robić . tym dniem miałabyć jutrzejsza środa bo kuba idzie na 8 do szkoły szybko w tym czasie dostarczam ninkę do przedsz. i po kubę bo kończy o 8.45 a potem na 12.30 na resztę lekcji ..do 16.30 ,. i reszta wolna ...... nawet wzięłam sobie babeczkę na sprzątanie domu ....
i co ? jutro zebranie w szkole na 17 ,przedtym trzeba dostarczyć upieczone ciasto bo dzieci będą sprzedawać i zbierać na szkołę .... czyli w domu jestem o miedzy 19 a 20 .... o matko , ja umrę ....
a miałam się spakować .... a mnie nadal w domu nie ma ....
plan był dobry, może jutro uda się poleniuchować?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
a to Michaś z dziś, czyli mój tygodniowy słodziak
co tu dużo pisać... jest śliczny i jaki fotogeniczny

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nic to umyta zem już i kłade się powoli bede oglądać Mostowiaków i inne bajery, a jutro znów ten szpital...;/ Najbardziej sie obawiam tego dowcipnego badania, a najgorsze zero skurczybyków wiec znow pewnie pojade i wróce... 3majta się zatem!
aaaa myślałam, że Ty się dziś kładziesz do szpitala a Ty tylko na badanie będzie dobrze
może badanie nie będzie bolało, mnie badanie rozwarcia raz boli raz nie-tak na zmianę więc może i u Ciebie tak będzie nawet po wczorajszym o dziwo żadnego plamienia nie mam

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Ale nie mam jakoś dziś nastroju jeszcze Mały mnie stresuje bo się mało rusza od wczoraj co on tak leniuchuje taka piękna pogoda a on śpi cały czas czy jak
może miał gorszy dzień dziś będzie lepiej

Cytat:
idę jakąś zupinę nastawić bo jutro nie będzie mi się chciało. i z mięsem porządek zrobić bo dziś byliśmy na większych zakupach i muszę sobie podzielić, pomrozić. ale lenia mam koszmarnego..
dzięki że przypomniałaś o mięsie dostaliśmy od mamy wałówkę ze swojską wędliną i miałam zamrozić kawałek boczku a całkiem zapomniałam

co do zupy to wczoraj wzięłam się za rosół a jako że w niedzielę oglądałam wiem co jem i bosacka mówiła, że powinien się gotować z 5 godzin więc bulgotał sobie od 16 do 19:30. wstawiałam tak żeby było na 2 dni a w końcu zostało tylko na raz ale pyszny był

Cytat:

Zapomniałam napisać, że między mną a mężem powstała kolejna więź cudowny jest, muszę pochwalić że w nocy wstaje i zmienia pampersa i przynosi mi Michałka do łóżka bym nie musiała wstawać do karmienia.
W dzień też zmienia pampersa, a jak mam odciągnięte mleko to karmi
Gotuje mi obiadki, pomaga w sprzątaniu. Dziś wykąpał Julkę i położył spać jak w tym czasie karmiłam Michałka. Cały czas się tulimy i całujemy
No musiałam pochwalić
kochany jest dobrze, że chwalisz bo jest za co oby wszyscy nasi tż tacy byli po porodzie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Czytam was, ale pisać sie wstydzę, bo kiepsko współpracuję z moim komorkiem )
Póki co nie rodzę. Jesteśmy po pruciu, po teście oksy.. Zobaczymy co dalej... Wyszło nagle malowodzie, więc zostajemy w szpitalu.. Ściskam wszystkie, ciepło myślę i podczytuje
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja już przepakowana, umyta, wygibasy przed lusterkiem były więc w pełni gotowa jutro przed 8 stawiam się na IP i zobaczymy co mi tam ciekawego powiedzą.
jak mnie zatrzymają to będę podczytywać ale wiadomo telefon to nie komputer.więc na cytaty nie liczcie
trzymajcie kciuki.
trzymam kciuki oj tam cytaty, napisać: Florek jest już z nami dasz radę bez cytatów
Stary 2013-03-06, 07:15   #2194
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Hej !

Cytat:
Zapomniałam napisać, że między mną a mężem powstała kolejna więź
Super się czyta takie historie, dla Was.

Cytat:
Póki co nie rodzę. Jesteśmy po pruciu, po teście oksy.. Zobaczymy co dalej... Wyszło nagle malowodzie, więc zostajemy w szpitalu.. Ściskam wszystkie, ciepło myślę i podczytuje
Ale już do rozwiązania pewnie zostajecie, czy jest szansa na "przepustkę"?

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-03-06 o 07:21
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 07:18   #2195
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Poza tym.... Mam męża, on ma dwie ręce i rozum i poradzi sobie z dzieckiem (albo się nauczy radzić) bym ja miała czas dla siebie. Dziecko bowiem nie jest tylko moje A nam się należy chwila dla siebie. Nikt nie mówił, że po porodzie rezygnujemy ze swoje kobiecości i człowieczeństwa do czasu aż syn czy córka wyprowadzi się z domu
Też tak uważam i już zapowiedzialam tż, żeby sobie nie myslał, że ja będę non stop z dzieckiem przy cycu i z pieluchą w ręku, a on będzie sobie beztrosko żył.
Ale znam mojego tż i wiem, że na pewno się zaangażuje w opiekę nad dzieckiem, więc będę miała czasem chwilę tylko dla siebie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja mam i popranie i poprasowane, ale czuję jakiś wstręt do pakowania. Mam wrażenie, że jak to zrobię, to zaraz będę musiała jechać do szpitala... a nie spieszy mi się. Wcale tak ciężko nie jest i w ogóle
mi się też nie spieszyło, ale wczoraj jakoś się zmobilizowałam i spakowałam parę rzeczy.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Megi chyba wspomnę Mężowi, żeby przerobił nasze misie na ładowarkę
Ja chyba swojemu tez powiem. Mój to z gatunku złotej rączki, to pewnie da radę. A jak jeszcze mu powiem, że na forum wyczytałam, że dziewczynom mężowie tak porobili, to nie ma bata - będzie siedział kilka dni w necie, szukał, sprawdzał, aż w końcu zrobi

Strippi, Agnjeska śliczne te Wasze Maluchy

Cytat:
Póki co nie rodzę. Jesteśmy po pruciu, po teście oksy.. Zobaczymy co dalej... Wyszło nagle malowodzie, więc zostajemy w szpitalu..
Trzymam kciuki, żeby wszytsko poszło dobrze.

Cytat:

Wczoraj miałam koszmarny dzień. Chyba jakiś kryzys mnie dopadł. Zaczęło się już jak szykowałam się do kościoła, do tej spowiedzi. Nie miałam się w ogóle w co ubrać, we wszystkim wydawałam się sobie jakaś taka brzydka i w ogóle.
Potem pod wieczór jakoś tak zaczęliśmy z mężem delikatnie się sprzeczać i wiadomo - wybuchła mega awantura w sumie sama nie wiem o co. Skończylo się na tym,że obrażona poszłam już przed 22 spać. Dzisiaj rano też atmosfera zagęszczona. On normalnie się zachowywal, ale ja jakoś nie miałam ochoty z nim gadać.
Chyba oboje przechodzimy jakieś wahania nastrojów a może to przesilenie wiosenne
Może dzisiejsza wizyta u gina poprawi mi humor.

No nic, rozpisałam się.
Idę wstawić mleko do płatków

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 07:24   #2196
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dziewczyny nie śpie od 4 rano ale nie mogłam właczyć kompa zeby męża nie budzić.
W nocy wypadł mi czop jak wstałam siku do łazienki ... powiem że jestem przerażona.
Całą noc brzuch drętwiał. Wiem że bez tego moge chodzić nawet 2 tygodnie ale za te 2 tygodnie będzie dopiero 34 tydzień, a co jak małemu sie szybciej pospieszy???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 07:26   #2197
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
podpisuję się rękami i nogami pod wszystkim. jeśli maluch wyjdzie przed 18.03 to trudno, płakać nie będę, ale chcę mieć świadomość że widocznie tak miało być a nie że nie załapałam się na roczny urlop bo ktoś mi pożałował tygodniowego zwolnienia.
A ogólnie to wczoraj słuchałam wywiadu z Magdaleną Środą, która popiera "matki I kwartału" bo mają na dniach robić jakiś protest w tej sprawie, ale ona twierdziła, że rząd tak zwleka ze skierowaniem tej ustawy do sejmu, że jest duża szansa, że robi to specjalnie, żeby nie zdążyć i jeśli na dniach nie trafi to cały macierzyński dłuższy będzie w ogóle od 2014, bo po prostu ustawa nie zdąży się przewalić przez cały system legislacyjny. Więc trzeba robić dla dobra maluszka, a nie ma co się podniecać czymś czego nie ma jak szczerbaty na suchary

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie śpie od 4 rano ale nie mogłam właczyć kompa zeby męża nie budzić.
W nocy wypadł mi czop jak wstałam siku do łazienki ... powiem że jestem przerażona.
Całą noc brzuch drętwiał. Wiem że bez tego moge chodzić nawet 2 tygodnie ale za te 2 tygodnie będzie dopiero 34 tydzień, a co jak małemu sie szybciej pospieszy???
Trochę szybko jak na śluz... jeśli to było to, ja bym zadzwoniła do ginekologa, bo to za wcześnie żeby pozwalać żeby rzeczy się działy swoim rytmem. Albo podjechała na ip jeśli nie masz opcji, żeby gin Cię dziś zobaczył.
Stary 2013-03-06, 07:33   #2198
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym radziła zrobić jak pisze OC - zadzwonić do gina, bo faktycznie trochę za wcześnie a sprawa podejrzana
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 07:39   #2199
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry ale słoneczko pięknie świeci za oknem

Strippi, Agnieszka piękności te Wasze maleństwa

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Bo na moje miejsce zaczęła pracować kobieta mojego szefa, więc raczej ciężko wierzyć, że jak wrócę to ją zwolnią a mnie zostawią.
Ale powiem tak, że teraz staram się o tym nie myśleć. Teraz najważniejszy jest Synuś mój ukochany
To faktycznie nie ciekawa sytuacja...

Cytat:
Zapomniałam napisać, że między mną a mężem powstała kolejna więź cudowny jest, muszę pochwalić że w nocy wstaje i zmienia pampersa i przynosi mi Michałka do łóżka bym nie musiała wstawać do karmienia.
Gotuje mi obiadki, pomaga w sprzątaniu. Dziś wykąpał Julkę i położył spać jak w tym czasie karmiłam Michałka. Cały czas się tulimy i całujemy
No musiałam pochwalić

A zapomniałam wam napisać, że doszło mi zapalenie pęcherza, ale szybko posmarowałam clotrizolumem, wzięłam wit c i jadłam żurawinę i po 3 kuracjach już przeszło
Jutro powtórzę i mam nadzieję że nie wróci cholerstwo.
Super, że tak się fajnie między Wami układa i oby zapalenie przeszło i nie wróciło.

Cytat:
I jak po oksy?

Śniło mi się, że urodziłam i to tak mega szybko się działo a po jakichś 4h już jechaliśmy z maluszkiem do domu i w samochodzie przypomniałam sobie, że przecież nie położyli mi małego na brzuchu zaraz po porodzie i że go jeszcze nie karmiłam więc siup w aucie cycka wyjęłam i pięknie wcinał ja nie wiem skąd takie sny.
A i jeszcze się cieszyłam że dzisiaj urodziłam bo ominęła mnie wizyta wieczorem u gin i zostało 130zł

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Ja bym już dzwoniła do gina na Twoim miejscu albo IP
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 07:44   #2200
myaja
Rozeznanie

dziewczyny... ale Wam zazdroszczę Waszych pociech - są już z Wami!!!

my w piątek idziemy na wizytę! już się nie mogę doczekać
ALE u nas mega postęp!!! Mam już wszystko dla siebie i Małej nawet wyprasowałam
wszystko czeka tylko na pakunek, który nastąpi dziś

zastanawiam się tylko tym laktatorem dla mnie

obecnie właśnie tata wraca z operacji na usunięcie żylaków, mama w pt miała usuwanego polipa i dziś ona jedzie na usuwanie żylaków mówię Wam - tną ich na całego

mnie oczywiście tak okrutnie gardło boli, mam taką kulkę w przełyku...

aaaaaaaaaaaaa... !!!
od 2 dni mam biegunkę i dziś rano mnie taaaaak zemdliło żeby było mało coś mnie pika i boli mnie lekko podbrzusze
zbliża się wielkie "P"

kurde boję się, że przeoczę - wypadnięcie czopa...
... ...

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2013-03-06 o 07:46
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 07:50   #2201
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Też tak uważam i już zapowiedzialam tż, żeby sobie nie myslał, że ja będę non stop z dzieckiem przy cycu i z pieluchą w ręku, a on będzie sobie beztrosko żył.
Ale znam mojego tż i wiem, że na pewno się zaangażuje w opiekę nad dzieckiem, więc będę miała czasem chwilę tylko dla siebie
Mój TŻ sam zaproponował byśmy kupili butelkę dla małego by w nocy mógł go nakarmić, a "Ty przecież też się musisz wyspać, nie?". Trochę się burzyłam, ale w sumie ma rację, bo jeśli będę chciała iść do dentysty czy do sklepu, to mały może zostać z nim.

Co do laktatora, to odkupiłam od znajomej za 10zł jakiś zwyczajny, ręczny. Szału nie ma, ale nie potrzebuję niczego ekstra.

Witajcie kochane!

Słoneczko pięknie świeci Zaraz zrobię sobie śniadanko, wstawię pranie i przypomniałam sobie, że musiałabym umyć wanienkę dla małego. Jutro wizyta u lekarza więc muszę spróbować dziś się ogolić Będzie zabawnie, nie powiem.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:01   #2202
Kolina
Zadomowienie

Agnjeska, Strippi śliczne maluszki gratuluję, na pewno jesteście z nich bardzo dumni niech rosną zdrowo!

Ewka8891, skonsuluj to, trochę wcześnie na czop, chyba że nie czop? - oby, wtedy się uspokoisz

co do laktatorów, przydaje się, więc polecam, nie mam zdania co do tego który lepszy który gorszy.. ja używałam aventu - mam go nadal

za dzisiejsze wizyty, badania i masowanka trzymam

edit: nie przywitałam się

Witajcie! i miłego dnia!
czekam na dobre wieści z konsultacji

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2013-03-06 o 08:04
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:11   #2203
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
dzwoń do lekarza, bo u Ciebie jest jeszcze za wcześnie na takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A ogólnie to wczoraj słuchałam wywiadu z Magdaleną Środą, która popiera "matki I kwartału" bo mają na dniach robić jakiś protest w tej sprawie, ale ona twierdziła, że rząd tak zwleka ze skierowaniem tej ustawy do sejmu, że jest duża szansa, że robi to specjalnie, żeby nie zdążyć i jeśli na dniach nie trafi to cały macierzyński dłuższy będzie w ogóle od 2014, bo po prostu ustawa nie zdąży się przewalić przez cały system legislacyjny. Więc trzeba robić dla dobra maluszka, a nie ma co się podniecać czymś czego nie ma jak szczerbaty na suchary
szczerze mówiąc to tez myslę, że to wejdzie dopiero od 2014r. no ale jakby jednak weszło od września to nie chce później wyrzucać sobie, że przepadło mi pół roku z maluchem tylko dlatego bo sobie odpuściłam i nie powalczyłam o zwolnienie zamiast wcześniej macierzyńskiego.

jakiegoś wielkiego ciśnienia nie mam żeby za wszelką cenę się przeterminować. najważniejsze teraz żeby tż wyzdrowiał i niech się dzieje co chce

Poza tym ten 18.03 podoba mi się jeszcze ze względu na to, że obchodzilibyśmy razem urodziny

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

zbliża się wielkie "P"

kurde boję się, że przeoczę - wypadnięcie czopa...
... ...
wcale nie musi wcześniej wypaść, może np. odejść razem z wodami tuż przed porodem
Stary 2013-03-06, 08:12   #2204
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dziewczyny galaretowata masa, na bieliźnie podbarwiona sporo krwią a potem przy sikaniu różowa galaretowata jakby kulka.
Wcześniej miałam dużo śluzu ale był normalnej barwy i taki lejący bardziej.
Ide sie ogolić i będe wisiała na telefonie do gina, najgorsze jest to że napina mi sie brzuch bezboleśnie i ja nie wiem czy to skurcz.
Boże tak się boje, oby mały posiedział chociaz do świąt ...
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:31   #2205
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ide sie ogolić i będe wisiała na telefonie do gina, najgorsze jest to że napina mi sie brzuch bezboleśnie i ja nie wiem czy to skurcz.
Idź się ogolić, a potem bierz chłopa i jak się nie dodzwonicie, to jedźcie na IP, bo nie ma na co czekać, powinni powstrzymać akcję, podać coś dziecku na płucka i inne tam, więc nie ma na co czekać w domu.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Bo jak rozumiem dzieciak się rusza ?

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
szczerze mówiąc to tez myslę, że to wejdzie dopiero od 2014r. no ale jakby jednak weszło od września to nie chce później wyrzucać sobie, że przepadło mi pół roku z maluchem tylko dlatego bo sobie odpuściłam i nie powalczyłam o zwolnienie zamiast wcześniej macierzyńskiego.
No wiadomo, jak by człowiek przez to że się komuś nie chciało wypisać l4, miał być stratny to lipa.
Stary 2013-03-06, 08:32   #2206
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Bo na moje miejsce zaczęła pracować kobieta mojego szefa, więc raczej ciężko wierzyć, że jak wrócę to ją zwolnią a mnie zostawią.
Ale powiem tak, że teraz staram się o tym nie myśleć. Teraz najważniejszy jest Synuś mój ukochany
yh...no to naprawdę nieciekawie:/ współczuje

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
strippi- Majkel to przystojniak A o prezencie od "nowego" dziecka słyszałam-fajny pomysł
Laseczki karmiące- jak z Waszym jedzeniem? BArdzo ciezko trzymac dietę?BArdzo ona drastyczna, czy wszystko w granicach normalności? Ja zżarłam dzis z kilogram frytek...
Nic to umyta zem już i kłade się powoli bede oglądać Mostowiaków i inne bajery, a jutro znów ten szpital...;/ Najbardziej sie obawiam tego dowcipnego badania, a najgorsze zero skurczybyków wiec znow pewnie pojade i wróce... 3majta się zatem!
Ja jem prawie wszystko co jadłam przed porodem więc standardowo idzie dżem na śniadanie później jakiś jogurt naturalny z biszkoptami lub banan, obiad - zupa bądź jakieś mięsko z tym że pieczone w rękawie lub gotowane, kolacja kanapki bądź jakaś zupa mleczna - kasza manna, płatki owsiane, zacierka. Czasami skubne coś słodkiego małej nic się nie dzieje, gorzej martwię się o siebie bo chciałabym zejść do wagi 60 kg ale nie wiem czy się uda

Cytat:

Ok 21:00 dzieciaki śpią, Michałka karmiłam z butelki moim odciągniętym i zjadł 110ml! szok!!!!!
teraz zasnął jak kamień hehe
Julka po 5 min też spała
więc uciekam do wyrka do mężusia i będziemy oglądać Avatar

No musiałam pochwalić

A zapomniałam wam napisać, że doszło mi zapalenie pęcherza, ale szybko posmarowałam clotrizolumem, wzięłam wit c i jadłam żurawinę i po 3 kuracjach już przeszło
Jutro powtórzę i mam nadzieję że nie wróci cholerstwo.
Brawo dla mężulka!!! co do zapalenia pęcherz to mnie też coś łapie!!! straszne parcie mam na siku i zaczyna piec!

Cytat:
Trzymamy kciuki za Torresa

Cytat:
mam jeszcze pytanie, macie/kupujecie laktatory? jakie możecie polecić? chodzi mi o coś niezbyt drogiego, raczej z tych tańszych, pewnie ręczny. szczerze mówiąc myślałam, że tańsze one są przeglądam na allegro i sama nie wiem. kupować
Ja myślałam, że się nie przyda. Obstawiałam, że nie będe miała pokarmu a tu szok! znowu mam taki nawał, że muszę odciągać kilka razy dziennie! Ja mam TT ręczny, ale dobrze ściąga. Przeglądałam elektryczne ale jakoś szkoda mi kasy.

Cytat:
Jeju leć do gina! trzymamy kciuki! nie martw się na zapas!

Zapomniałabym Dragusia - wracaj z Florkiem!!!! powodzenia kochana!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-03-06 o 08:44
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:33   #2207
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny galaretowata masa, na bieliźnie podbarwiona sporo krwią a potem przy sikaniu różowa galaretowata jakby kulka.
O kochana, ja bym pojechala jak najszybciej, jest podbarwione krwia, a to oznacza, ze trzeba jechac. lepiej dmuchac na zimne, szczegolnie, ze u Ciebie jeszcze troche czasu. Jedz na IP, nie zastanawiaj sie.
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:36   #2208
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
ja już przepakowana, umyta, wygibasy przed lusterkiem były więc w pełni gotowa jutro przed 8 stawiam się na IP i zobaczymy co mi tam ciekawego powiedzą.
jak mnie zatrzymają to będę podczytywać ale wiadomo telefon to nie komputer.więc na cytaty nie liczcie
trzymajcie kciuki.
tak w ogóle jutro ma urodziny moja kuzynka i liczy że dostanie prezent w postaci Florka ciekawe czy Florek ma takie plany.
dobranoc.

Cytat:
Ja mam laktator Aventa jeszcze po córce i sobie chwalę.

Cytat:

Wczoraj miałam koszmarny dzień. Chyba jakiś kryzys mnie dopadł. Zaczęło się już jak szykowałam się do kościoła, do tej spowiedzi. Nie miałam się w ogóle w co ubrać, we wszystkim wydawałam się sobie jakaś taka brzydka i w ogóle.
Potem pod wieczór jakoś tak zaczęliśmy z mężem delikatnie się sprzeczać i wiadomo - wybuchła mega awantura w sumie sama nie wiem o co. Skończylo się na tym,że obrażona poszłam już przed 22 spać. Dzisiaj rano też atmosfera zagęszczona. On normalnie się zachowywal, ale ja jakoś nie miałam ochoty z nim gadać.
Chyba oboje przechodzimy jakieś wahania nastrojów a może to przesilenie wiosenne

No nic, rozpisałam się.
Idę wstawić mleko do płatków
To wszystko przez hormony. Ja też czasem tak mam. Kciuki za wizytę.
Też dzisiaj miałam płatki na śniadanie

Cytat:
Ja bym zrobiła tak jak dziewczyny radzą. Dzwoń do gina albo na IP bo to za wcześnie, żeby śluz wypadł.

Cytat:

Witajcie kochane!

Słoneczko pięknie świeci Zaraz zrobię sobie śniadanko, wstawię pranie i przypomniałam sobie, że musiałabym umyć wanienkę dla małego. Jutro wizyta u lekarza więc muszę spróbować dziś się ogolić Będzie zabawnie, nie powiem.
Ja też mam jutro wizytę i jak sobie pomyślę, że muszę się zabrać za golenie to gorąco mi się robi. Już widzę ile mi z tym zejdzie

Witam się w 35 tygodniu!!!
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:41   #2209
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
trzymajcie kciuki.
tak w ogóle jutro ma urodziny moja kuzynka i liczy że dostanie prezent w postaci Florka ciekawe czy Florek ma takie plany.
dobranoc.
za was.. niech się coś zacznie..

Cytat:

no właśnie świętujemy! ZOSTAŁ NAM TYDZIEŃ!!

Cytat:

Cytat:
ja bym na bank jechała do szpitala, albo dzwoniła do gina, stanowczo za wcześnie.. nie ma na co czekać! Działaj!

dzień dobry! Się witamy i od jutra rozpoczynamy 40tc!
dziś ktg o 12.. zobaczymy co tam wyjdzie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:41   #2210
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Jezuuuuu..... Tak to jest- brać wezmą od Ciebie wszystko, ale jesli mogliby coś Ci dać, to się wycofują lub zwlekają. Nie może być przecież zbyt dobrze. Polityka prorodzinna? Taaaa...
Ja już wczoraj się podłamałam jak pomyślałam, że musiałabym szukać żłobka dla takiego maluszka Ech, życie.

Powiedziałam wczoraj mężowi ile dałam za fryzjera Ale był w szoku, hehe. Kazał mi się nie przyznawać nikomu ile dałam A ja już taką fajną historię wymyśliłam jak to mój wspaniały, cudowny mąż mówi, że należy mi się metamorfoza i sam daje pieniądze, hehe. Kurczę, ale 150zł raz w życiu na siebie wydać, to chyba można, co nie? Kolejny raz będzie pewnie na ślub własnego dziecka

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:44   #2211
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

megi możesz zmienić mi wiek na pierwszej stronie na 24.. się starzeję.. :P

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2013-03-06 o 08:45
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:44   #2212
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
to raczej czop...

jedź do lekarza

ja już kilka razy goliłam się z lusterkiem - idzie szybciej i dokładniej niż po omacku
paznokcie przyciąć, to dopiero gimnastyka :/

mój plan wizytowy:
jutro mam ktg
w pt usg
a w sb krew i mocz do badań
Stary 2013-03-06, 08:45   #2213
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Powiało grozą ! wielkie fanfary i kolejna mama w 40 tc !

za ktg
Stary 2013-03-06, 08:50   #2214
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupilam laktator elektryczny aventa, tani nie byl. Zainwestowalam bo musze szybko wrocic do pracy i mam zamiar jeszcze w pracy odciagac pokarm. Inaczej bym nie kupowala. Poza tym w drugiej ciazy bede miala taka sama sytuacje takze tez mam zamiar odciagac

Cytat:
za tygodnie

Cytat:
Bez czopa mozna jeszcze pochodzic. Mi zawsze dretwieje brzuch w nocy. Serio, tak juz spokojnie z 3 miesiace, a jak troche pochodze, zjem sniadanko to przechodzi.

Cytat:

Ja mam jutro wizte i postanowilam wczoraj akcje sianokosy przeprowadzic. Przewaznie gole sie na maly trojkacik, ale jak zobaczylam efekt to musialam na zero. Poza tym polecam gorsza bielizne po zalozyc, moja byla cala we krwi. Masakra normalnie, ale zyje i mam nadzieje do jutrzejszej wizyty wszystko sie ladnie zagoi
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:52   #2215
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Jezuuuuu..... Tak to jest- brać wezmą od Ciebie wszystko, ale jesli mogliby coś Ci dać, to się wycofują lub zwlekają. Nie może być przecież zbyt dobrze. Polityka prorodzinna? Taaaa...
Ja już wczoraj się podłamałam jak pomyślałam, że musiałabym szukać żłobka dla takiego maluszka Ech, życie.

Powiedziałam wczoraj mężowi ile dałam za fryzjera Ale był w szoku, hehe. Kazał mi się nie przyznawać nikomu ile dałam A ja już taką fajną historię wymyśliłam jak to mój wspaniały, cudowny mąż mówi, że należy mi się metamorfoza i sam daje pieniądze, hehe. Kurczę, ale 150zł raz w życiu na siebie wydać, to chyba można, co nie? Kolejny raz będzie pewnie na ślub własnego dziecka
Ja nigdy nie mowie prawdy A z ta ustawa, no tak, moze byc roznie, dlatego ja od razu sie nie zastawialam, stwierdzilam, ze jak juz bedzie taka opcja to bede ja rozwazac, choc nie powiem, tez nie chcialabym przed 18 urodzic, bo jakby weszla... Hehe wykoncza kobitki nerwowo :/
Stary 2013-03-06, 08:52   #2216
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:

Jeap popiweram OC, ruszaj na IP, bo nie znasz dnia ani godziny.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 08:55   #2217
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
hej
czasem zaglądam do was, podczytam, ale nie pisze nic, kiedyś tam, w początkowych częściach się ujawniłam, ale jakoś mało zauważona byłam, więc teraz po cichutku siedzę..

gratuluję mamusiom już rozpakowanym

a oczekującym łagodnych porodów

ja czekam, mam nadzieję że jeszcze 2-3 tyg na pewno... chociaż maluszek już nisko i naciska na szyjkę
witaj na forum
pora wyjsc zza krzakow i dolaczyc do grona gaduł

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ja właśnie po wizycie położnej..
co chciałam wiedzieć to wiem.. mniej więcej mam pogląd na wielki P..
Moderna
u nas też jest krzesełko porodowe i sznur
nie widziałam ale tak mniej więcej opisała jak na twoim zdj
a ten "sznur" to taka jakby chusta do podciągnięcia się..
hehe.. podobno malo ktora mama korzysta z krzeselka porodowego (niewygodne?).. no tak, taki bawelniany ten sznur, wlasnie moze cos podobnego jak spleciona chusta
chodze na SR i mnie najbardziej odprezaja pozycje na piłce, na sznurze ciezko mi to sobie wyobrazic (na kolanach, nogi rozstawione, rece na pilce i rolowanie do przodu i do tylu w rytm oddechu).
damy rade z tym wielkim P..
Fajna masz polozna? Pewnie tez bedzie przyjezdzac po porodzie do Ciebie do domu
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ty masz te misie z FP?
Mój nieco musiał nad nimi się natrudzić, więc jakiś gościu z zamiłowaniem jest potrzebny, bo coś tam było inaczej niż zwykle (oczywiście ja nie mam pojęcia co). W końcu chodzą moje misie na ładowarkę od nokii i do prądu.
zlota raczka
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Cześć! Dalej żadna nie urodziła?
Ja dopiero teraz mogę przed lapkiem usiąść... Mała odkryła że łóżeczko jest be a na rękach u mamy jest cacy. I klops.
No ale dzisiaj z okazji 3 tygodni i tego że od paru dni temperatura jej stabilna wyskoczyłyśmy na spacerek

No nic idę poczytać co tam naprodukowałyście (;
moja mama mi opowiadala, ze ja przez pierwsze miesiace tylko na rekach, odlozenie mnie bylo niemozliwe
do teraz uwielbiam sie przytulac i z checia chcialabym byc noszona na rekach

szkoda, ze nie wyswietlaja mi sie Twoje zdjecia ale wyobrazam sobie ta kruszynke w wielkim wozku
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A właśnie... dziewczyny proszę o kciuki na piątek bo idziemy oglądać mieszkanie i oby coś z tego wyszło.
zacisniete
Cytat:
a to Michaś z dziś, czyli mój tygodniowy słodziak
przepiekny kawaler
Stary 2013-03-06, 09:00   #2218
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
jeju, naprawde to juz cos. Ale biegnie w zastraszajacym tepie co

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

A w ogole to dzien dobry dziewczynki Dzis z tego co widze w prognozach ostatni dzien cieply i sloneczny na jakies 1,5 tygodnia :/ Wiec cieszmy sie nim koniecznie Mialam wypelniac PITa, ale moze zrobie to jutro jednak, jak juz bedzie szaro i malo zachecajaco do spacerow...

A tak poza tym, to musze oglosic, ze zrobilismy z TZ duzy postep. Wczoraj TZ skrecil lozeczko - pieknie wyglada i wydaje sie taaaakie duze jakies No i wozek i fotelik odpakowane z opakowan, wietrza sie. Dzis tez wstawiam pranie z ciuchami do szpitala moimi i dla malego - jutro juz je wyprasuje i zapakuje do toreb Jeju jeju, ale juz powaznie
Stary 2013-03-06, 09:02   #2219
Moderna
Zakorzenienie

Brawa za rozpoczete kolejne (i moze ostatnie? ) tygodnie

Cytat:
spokojnie kochana, skonsultuj to najlepiej z lekarzem, bedzie dobrze, trzymam kciuki
Stary 2013-03-06, 09:03   #2220
BYou
MBZ♥

dzień dobry

Gratuluję kolejnych tygodni u nas jeszcze 13 dni do P

Ewa jedźcie na IP

Strippi śliczny Maluszek i brawo dla Męża

Pani, Dragusia

Nyaa u mnie też hormony buzują na szczęście Mąż dzielnie to znosi

Monika ja mam laktator z TT

a wszystkie wizyty

Od wczoraj mam takiego pałera, że nie mam czasu usiąść

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-03-06 o 09:04
BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości