|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
ja wcią zdumam niby ten britax jest fajny ale ma tylko 3 ***
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
czytałaś ten blog o fotelikach? Tymi crash testami przeprowadzonymi przez adac można się sugerować przy kupnie fotelika 0-13 a potem dopiero z kategorii chyba powyżej 15kg. Wszystkie pomiędzy nie są miarodajne.
A foteliki montowane tyłem do kierunku z 3 gwiazdkami zapewnią większe bezpieczeństwo od fotelików montowanych przodem które wyszły lepiej w crash testach. Naprawdę polecam lekturę tego bloga, rozjaśnia wiele wątpliwości swoją drogą ten facet co prowadzi bloga w którejś notce polecał britax first class plus jako warty rozważenia
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukam fotelika idealnego![]() aa brawa dla Lu za zębek
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-05 o 20:13 |
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękujemy
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1746 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mały zaczął wkładać stópkę do buzi Tak czytam jak piszecie, że dziecko obudziło sie o 6, zjadło i pospało do 8 np i zazdraszcam Leon od mniej więcej 2 tygodni budzi się między 5 a 6 radosny jak skowronek i koniec. Po spaniu. Jak jest mąż, bierzemy go do łóżka między nas i jako tako śpimy (młody się bawi, zaczepia nas etc), ale jak jestem sama (co 2 noc), to już wstajemy, bo nawet jeśli wezmę go do łóżka, to spać mi nie da, a zostawić się w łóżeczku tak z rana też nie pozwoli. Także jestem mega niewyspana, bo chodzę spać koło północy, a wstaję z kurami![]() wszystkie ubranka super! Cytat:
Mniam! Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bebe dla Gosi za raczkowanie.Cytat:
pięknie ![]() [QUOTE=agunia82;39601684]Ząbek się wybił nad dziąsło więc to pewnie tego zasługa, że koniec marudzenia. /QUOTE] gratki Cytat:
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no i temp. miał dziś 37,2'.....
Co do tego policzka to żadna maść polecana przez lekarkę nie pomogła. Pod koniec zeszłego tyg. nie mogłam opanować drapania - zwłaszcza jak spał w ciągu dnia, musiałam mu rączki trzymać grzebałam w necie i wyniuchałam maść z nagietka. Bingo!
|
#1748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szamako stópki U mnie też Kuba to trenuje gdzieś od tygodnia ale dopiero wczoraj udało mi się fotkę zrobić Bo tak to jak widział aparat to od razu zainteresowany nim i po zdjęciu ![]() Każdy świętuje tak jak teściowa na to zasłużyła ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Nie wyobrażam sobie ogarnięcia tematyki związanej z dzieckiem bez neta ![]() Super, że maść pomaga |
||
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale net i wiedza jaka się w nim znajduje może też uprzykrzyć życie
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe, dokładnie
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
posiedziałabym ale nie mogę
mam nadzieję że jutro dotrze do mnie kabel i nie okaże się że to coś innego. miłego kochane
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
jakos nie moge sie tu ogarnac od wczoraj,
mialysmy ladna pogode wiec z niej korzystalysmy bo mala daje popalic cale rece pcha do buzi, niech juz je te zeby wyjda od jutra juz deszcze.. ehh a tak cieplusio dzisiaj bylo, chyba z 15 stopni bylo w sloncu. |
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1754 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i .Cytat:
|
|||
|
|
|
#1755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym 3 gwiazdki to jest wystarczająco dużo możesz kupić fotelik z 4* a montaż przodem do kierunku jazdy robi z niego fotelik mniej bezpieczny niż 3* montowane tyłem ja polecam jeszcze tego bloga http://foteliki-pod-lupa.pl/ przeczytałam prawie cały Irmusia widzę że dzień teściowej obchodzisz dość hucznie Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-05 o 21:43 |
||
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale na bezpieczenstwie się nie oszczędza,będzie trzeba kupić szybciej nowy... zakładam to, bo z CF juz na wyrósł, główka jest na równi z czubkiem fotela w zasadzie już ostatnie dni jazdy bo gdyby zdjąć mu czapkę to może 1 cm ma jeszcze "luzu"
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
jak już jesteśmy w temacie fotelików to jestem w szoku jak mało na ten temat wiedzą sprzedawcy, uważam że powinno się przeprowadzić jakąś kampanie społeczną bo mało kto wie jak powinno się przewozić dzieci i jakie poważne może mieć to konsekwencje, zdecydowanie za mało się o tym mówi
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-05 o 21:59 |
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście!
![]() Cytat:
|
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
Soleilka trzymam kciuki za egazmin
a jaki to egzamin jak moge wiedziec??![]() ![]() co do tych fotelików to ja już głupia jestem.. nigdy nie słyszałam żeby wieksze dziecko tyłem wosic, a okazuje sie to dużo bezpieczniejsze... Bebe broń boże nie obraże sie po to napisałam, żeby sie was doradzic z nią ogólnie okej, nic do siebie nie mamy... faktycznie może ona psuje sytuacje... bo nie trawie jak teście mówią do mnie marta, to brak kultury, jak sami nie chcieli nosic Leny, tylko żeby marta to robiła, chcieli żeby Lena spedzała u nich sylwestra bo marta przyjedzie, spac z nią, ale ona z takim dzieckiem nie miałam do czynienia, jak oznajmiliśmy że Lenka zostaje u moich to marta sie wkurzyła i chciała spedzac sylwka gdzie indziej, dostali od nas ramki ze zdjeciami i stópkami odbitymi, to zamiast usłyszec jakie ładne, dziekujemy, usłyszałam ooo szkoda że marty nie ma, napewno też chciałaby takie dostac:O mówią że powinniśmy dac jej nosic Lenke bo ona sie nią nie nacieszyła.. ogólnie to mnie ich podejście wkurza... bo jak ja ubierałam Lenke i ona płakała to było że nie lubi byc ubierana, jak ubierała ją raz marta i nie płakała, to uszłyszałam że moje dziecko nie płacze dlatego że to robi ona a nie ja, usłyszałam kiedyś że widac że Lenka lubi bardziej marte niż sowją mame bo sie do niej śmieje i że może nawet kiedyś ją bedzie bardziej kochała... bardzo mnie te sytuacje zabolały... postanowiłam to olac, może ją po prostu bardziej lubią, ale jesli oni robią mi pretensje o to że jej nie dajemy nosic a sami nie chcieli tylko mimo mojego zakazu jej wpyuchali na siłe w rece Lene to mi sie wydaje to przesadą. M. mówił że przesadzam, a ostatnio przyznał mi racje i wkurza nas oboje to, że marta planuje że bedzie chodziła na spacery z Lenką latem, nie pyta czy bedzie mogła, tylko mi oświadcza, że ja sobie od niej odpoczne, a skąd ona wie, że malutka mnie meczy?? od tego mam meża, żeby sie nią zajął:p było jeszcze sporo sytuacji ale za długo, żeby pisac![]() Lenka kiwa głową na "nie" i mówi przy tym " oo ooo"
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za umiejętności
|
||
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Czytam na bieżąco, ale jak już chcę na coś odpisać, to dziecię mi nie pozwala, albo nagle muszę zająć się czymś innym. Poza tym korzystamy z pogody. Cytat:
Posadziłam dzisiaj córę w CabrioFix w samej bluzie i widzę, że jeszcze trochę sobie w nim pojeździ. dla Amelki za dreptanie, Leosia za stópki, N. i Gosi za raczkowanie i... wybaczcie, ale już nie pamiętam wszystkich sukcesów. U nas chyba był wczoraj, ale raczej przypadkowy.Gratuluję Lu ząbka. Bardzo mi się podoba zielony przyjaciel Zosi. Nela - dzięki za przypomnienie o istnieniu maści nagietkowej. Jak byłam dzieckiem, to mama ją kupowała. Sol - powodzenia na egzaminie. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
I już Ci współczuję relacji z teściami, jak ona stanie się ich synową i urodzi cudowne dziecko. |
||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziękujemy wszystkim za wczorajsze życzenia Ja wczoraj miałam załatany dzień, ale może później coś napisze bo jeszcze poleże, szwagierka zajmuje się małą Wstawiam wózek ze wczorajszego spacerku, jeszcze go do końca nie ogarnęłam z powodu braku czasu:p i mała dostała parę rzeczy , m.in. "coś" (nie znam się na nazewnictwie ubrań :p) w stylu depoisonowskim Chyba jednak się nie wstawiły. A to dupa. Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-03-06 o 07:06 |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Witam z pracy! Kiedy mojes dziecko przestanie sie budzic w nocy?!?!
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje kiedy?
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moje dziecię już sie wyspalo ale nie chce mi sie jeszcze z łóżka zwlec. Przynajmniej do końca tygodnia zapowiadają deszcze więc pewnie za duzo sie nie naspacerujemy ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

szukam fotelika idealnego
Leon od mniej więcej 2 tygodni budzi się między 5 a 6 radosny jak skowronek i koniec. Po spaniu. Jak jest mąż, bierzemy go do łóżka między nas i jako tako śpimy (młody się bawi, zaczepia nas etc), ale jak jestem sama (co 2 noc), to już wstajemy, bo nawet jeśli wezmę go do łóżka, to spać mi nie da, a zostawić się w łóżeczku tak z rana też nie pozwoli. Także jestem mega niewyspana, bo chodzę spać koło północy, a wstaję z kurami

.