![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mały się dziś wyspacerował za wszystkie czasy ![]() ![]() Leoś nie umie spać na brzuchu. Gdy w nocy się przekręci na brzuch, jest ryk. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() słodziaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ech widzę, ze ciężko masz z teściami... Grunt to trzymać się własnych zasad ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Linka, nie, dalej nie chce jeść. Toleruje tylko chrupki, biszkopty i kaszkę rzadką z butli (o dziwo, bo ona woli łyżeczką). A kaszkę tak 2-3 razy dziennie po ok. 100 ml. Dobre i to.
Ja też byłam pewna, że do żłobka się szczepi, że to mus, a jednak nie - oni tylko chcą, by dziecko miało komplet obowiązkowych szczepień na dany wiek - czyli jeśli rodzic nie szczepi dziecka z wyboru, to nie będzie do żłobka przyjęty (a znam takich, co nie szczepią....). My mamy wszystkie szczepienia, za jakies 2-3 mies. będziemy szczepić też na ospę. Chyba, że mi się odmieni. To musli jest super, ja za nie zapłaciłam chyba koło 30 zł, nie pamiętam niestety, ale mieszankę mam dość bogatą, wszystko to, co lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no do jedzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() no musli super i jaka wielka tuba, bede tam zamawiać, dziś częśc odsypałam do pracy bo musli jem zawsze od rana z jogurtem naturalnym ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
więc w zasadzie to może być przez zęby no i raz było tak, że przez zęby też przez prawie cały dzień nic nie chciała jeść, dosłownie nic Cytat:
![]() tiaaaa ładny mi okruszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
aaaa właśnie, dzisiaj mi kumpela sprzedała niusa, że jak dziecko ma biegunkę i wymioty to nie powinno pić dużo mleka, bo mleko odwadnia. Lepsza woda czy specjalne preparaty (mleko jako dodatek, ale nie powinno pić tylko mleka - tylko tu nie chodzi o mleko matki, wiadomo). Słyszałyście coś o tym? Tak jej powiedziała pediatra, bo jej mała też ma teraz jelitówkę i mało brakło a by w szpitalu wylądowały
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-04 o 20:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...abawki/79951/4 Mały uwielbia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Agunia, trochę mnie pocieszyłaś z tym brakiem apetytu. B. zawsze miała apetyt, z wyjątkiem jednego dnia, gdy nie jadła przez 12 h. Ale 3 dni ??? Lekka przesada
![]() W ogóle to jutro mam angielski o strasznej porze i wieczorem "turniej firmowy"mojego ulubionego ostatnio sportu także trzymajcie kciuki, żebym wyszła z tego cało, bo słabo z moją kondycją ostatnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
opryszczkę tez ostatnio miałam, teraz ma małzon i starszak, trzeba być bardzo ostrożnym ale jest ona bardzo niebezpieczna dla noworodków dla niemowląt mniej, jeśli Iga się zarazi to do lekarza obowiązkowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Nicki wiesz co do tych policzków to ona ma je od tej pory jak się tu przeprowadziliśmy. Zastanawiam się czy to nie jest od suchego powietrza w mieszkaniu. nic nowego nie dostawała do jedzenia. Zawiesiłam ręczniki i zobaczę czy będzie poprawa.
Zdrówka dla Sary, ja spadam spać bo D. jutro na poligon jedzie więc muszę zbierać siły już do piątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |||
Wtajemniczenie
|
No ja wiem, że zasadniczo to musli do jedzenia ale myślałam, że może to jakiś tajny kod
![]() Ja średnio lubię musli. Czasem zjem ale szału nie ma. Chyba powinnam to zmienić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ale jak na swój wzrost (a nosi już część ubrań 86 ![]() Biedna Lu z tym zębem. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie. Nie wiem czy mleko odwadnia ale jak mój miał biegunkę to pediatra mówiła, że ma dużo pić, a na temat mleka nic nie wspominała. Ja sceptycznie podchodzę to tego typu rewelacji... Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
Nadalka pisałaś o uczuleniu na proszek, może idź tym tropem... może coś od pościeli jak buźkę kładzie? a moze masz rację, że powietrze za suche. Testuj ręczniki. Jak dziewczyny pozdrowieją musimy iść na spacerek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mleka, mi dziś pediatra mówiła, że jeśli jest to rotawirus, to wręcz zakazane jest podawanie mleka, bo to tylko potęguje wymioty i biegunkę. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Victoria, a tak jakoś, żeby nie zaśmiecać. Do wygrania jest tylko satysfakcja, że się skopało tyłki wać panom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- wiem, że mleko mamy z tego wyłączone, bo przecież ma taki skład, że zaspokaja też pragnienie dziecka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Malz zmywa
![]() Pumas, trzymam kciuki za Ciebie i za B. Niech to juz jej przejdzie... Nadalka, oby nawilzenie pomoglo. Malo pisze, ale czytam i mysle o Was ![]() Mala je mniej niz zwykle, obrazila sie na warzywa... Nie wiem na co zrzucac? Pewnie na gusta kulinarne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
no, w końcu POKAzuję
![]() Zdałam sobie sprawę, że znów przesadzam - to jest tylko urobek z ostatniego tygodnia, w dodatku... nie cały ![]() A więęęęc: kombinezon wiosenny z H&Mu kapelusiki też stamtąd reszta wyłowiona w second handzie ![]() ![]() Rzeczy z dwóch ostatnich zdjęć będą dobre pewnie w okolicy jesieni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
cd
![]() (sweter na żywo ma kolor wina, jest ciemniejszy. Kupiony tu, na ebayu) A z książeczek tym razem wzięłam tylko Pomelo ma się dobrze pod swoim latawcem (przeurocza! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
Wiktoria, chyba nie od wody , chociaż nie wiem... Bo jesteśmy tu od piątku, a dopiero w sobotę była kąpana i chyba na wieczór już trochę miała. A na zmianę wody to to przechodzi? Bo mi jakąś wysypka wyszła na rękach:/
Nicki ok. Do mnie dzisiaj ma przyjść wózek, jak nie późno przyjdzie i będę umiała go złożyć to może dzisiaj strzele jakieś kółko:p |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Ah, przypomniało mi się Igunia dzisiaj kończy 8 miesięcy
![]() Częstujcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Hej. Nie mam sił, czasu i ochoty na wątek...
Wszystkiego naj dla Igi ![]() Pumcia w aptece możesz kupić B. środek nawadniający HIPP Ors 200 A co u nas? Od wczoraj mamy odwróconą spacerówkę, bo Fabi się darł, jak mnie widział ![]() ![]() ![]() Aaaa, w czwartek mam egzamin, sram po gaciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodzę na wizaż i pierwsze co widzę to taaakie ciacho ![]() ![]() ![]() Najlepszego ![]() Dep piękne zdobycze ![]() ![]() ![]() Ech liczyłam, że sobie troszkę powizażuję (wieczorem nie miałam siły, jedynie nieco poczytałam na komórce), ale moje dziecko od rana jakieś takie rozbrykane. Właśnie chodzi dookoła stołu i zmierza w kierunku lamy. Zaraz będę musiała ją ratować. Lampę, rzecz jasna ![]() Nie mogła poczekać z raczkowaniem jeszcze z dwa miesiące? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Samych wspanialosci dla Igi!! ![]() Mandi to Ci sie mala rozbrykala ![]() ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-05 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Mogła brać przykład z Twojego synka i byłby spokój, a tak to latam za nią. Znaczy teraz nie bo młoda relaksuje się przy cycu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Teraz zasnęła Więc muszę pozmywać podłogi (codzienny rytuał, odkąd zaczęła raczkować), a kiedyś poranną drzemkę mogłam wykorzystać na wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() ja już trochę na nogach, ale dziś naleśników nie robiłam ![]() moja Córa po 7 zaraz pocisnęła na siedząco takiego kupsztala, że jak Małż to zobaczył to od razu nalał jej wody do wanienki i się już przed 8 wymoczyła ![]() u nas dziś zapowiada się kolejny piękny, słoneczny dzień, więc znów szybko trzeba się na spacera mobilizować, wczoraj byliśmy 2,5 h, z tego ponad 2 Lilka przespała, a potem na siedząco obserwowała otoczenie, bardzo zaciekawiona... ![]() miłego przedpołudnia ah no i 100 lat dla Iguni ![]() ![]() ![]()
#1708 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Najlepszego dla Igi ![]() Młody od pól godziny buszuje mi na lozku ![]() Mandi moje poranki tez sie zmieniły, kurcze jak to wszystko szybko sie zmienia ![]() Juznawet na sekunde nie można zostawić tych dzieci bez nadzoru. Gdzie jest moje grzeczne malenstwo ?? ![]() Całe szczescie na spacerach jest grzeczny i matka może wtedy odpocząć ![]()
#1710 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() O tak hehe to podstawowa prawda życiowa ![]() Szkoda tylko, że przynajmniej moja daje rady do których sama się nie stosuje bądź nie stosowała... Zdarza jej się ![]() Np. uważa, że nie powinnam reagować i brać małego na ręce kiedy płacze a gdy jesteśmy u nich i mały się przebudzi to nie zdąży nawet głosu z siebie wydać a już go babcia wyciąga :P Albo radziła drugiej synowej, żeby nie paliła w ciąży (tu miała rację), ale sama paliła podczas wszystkich trzech. Synowa nie posłuchała takiego autorytetu i paliła do samego końca... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i powodzenia na egzaminie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.