|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Szaja, dzieeeki wielkie, dobra kobito
w takim razie sprawie sobie i Pietraszkowi prezent, jeszcze nie wiem na co, ale sprawie co prawda maz marudzi ale co on tam moze wiedziec ![]() Nina, jak slodko!!! W tym womarze niestety nozki nie sa tak az na zabke, bardziej zwisaja, jutro wam fotke pokaze. Buzki, dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Wisienko, co robilas Ewki???
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
jaka ona do ciebie podobna
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:41 ---------- no to nagaduję ![]() siedział w domu 2 tygodnie teraz, bo był na chorobowym (spadł z drabiny, ale ściemniał, bo nic mu nie było ) no i we wtorek wybrał się na rower, wziął psa i miał być za pół godziny; mi się z młodym przysnęło, budzę się po dwóch godzinach, a jego nie ma, no to sobie myślę, super, piesio się wyszaleje, jak tak długo jeździ; po jakimś czasie ta łajza wraca pijana i zaczyna mi opowiadać, że był w sklepie (miejsce spotkań okolicznej żulerni) i spotkał kolegę i tak sobie piwkowali, że teraz jest lekko wstawiony (lekko, jasne) i o co ja w ogóle mam pretensje, ten kolega pojechał samochodem do domu, więc się nie opili a ten osioł na rowerze wrócił, więc też mu mogli prawko zabrać, a bez prawka pewnie by się z pracą pożegnał no idiota po jakiejś godzinie przyszedł jego ojciec zobaczyć, czy nie wrócił i z takim tekstem do mnie: "to trzeba go było nie denerwować jak był pijany, mogłaś się nic nie odzywać, a teraz widzisz...". No myslałam, że mnie tam szlag jasny trafi, moja ku.wa wina to jest, że on pijany samochodem pojechał No i jak tak sobie z nim "rozmawiałam", to kochany mężulek się pojawił jakby nigdy nic i udawał, że nic się nie stało, bo on tylko na obiad sobie pojechał. No i tak do niedzieli udawał, że wszystko jest ok, a ja miałam na niego wy...ebane, komunikowalismy się tylko w dzieciowych sprawach i w niedzielę wieczorem pojechał i mam spokój. Ale nie spodziewałam się, że jest tak głupim i nieodpowiedzialnym pajacem
|
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
A moja Mala dzis...w ciagu dnia spoko, natomiast pi kapieli masakra...ryk z cycem ryk bez cyca ryk do spania. W koncu po godzinie przysnela na tacie. Teraz wstala zjadla i jakos ak srednio senna...
A ja padam na twarz. O co chodzi??
|
#4774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karmisz piersią czy mm? Ja nie mam wystarczająco duzo pokarmu,wiec to co możliwe to pierś a resZta mm,ale wy chodzi,ze jest to głownie mm bo wypija tego ok 450 ml na dobę.---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- Moj mały tez od kilku dni sie o tej porze uaktywnia, teraz ciągnie ładnie cyca z zamkniętymi oczami,wiec mam nadzieje, za zabawa nie będzie mu w głowie i da sie mamie dzisiaj jeszcze troszkę wyspać. |
|
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
![]() ja walcze z moja od 4,25 ... zastanawiam sie pomalu czy z nia wszystko oki ... poszla spac wczorsj kolo 24 ... w dzien spala na spacerze i w wozku jak wrocilysmy kolk 3 godz ... potem 2 15 min drzemki ... oczywiscie po spacerze non stop cyc... dzis szczepienia zwaza ja ... zaczynam myslec moze sie nie nAjada skoro ciagle glodna . . wyczytalam ze dziecko spi w jej wieku kolo 17 godz ... moja jak 12 przesypia to max ;( dzis kupuje chuste juz na 100& elmii mezowi daj w leb .. ja dlugo z tym walczylam bo moj tez po piwku jezdxil albo 2 ... niestety dla tescia to norma i taki przyklaf dawal synkowi .. na szczescie moj ma yaka robote ze musi miec prawko i skonczyl z tym ... ale ile sie nagadalam. lez wylalam zeby przetlumaczyc ...
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny napisałam długi post i mnie wywalilo
.
|
#4777 |
|
Rozeznanie
|
nieialam jak sie odzywać, ciągle po lekarzach i rehabilitacja, więc mały daje się we znaki i potrzebuje ciągle uwagi. jeszcze jutro szczepienie, a on tak furkocze dziwnie w nocy, strasznie się boję. aha i jeszcze kardiolog w piątek i będzie luz. zostanie 2 razy w tyg rehabilitacją.
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
teraz walczymy z ciemieniucha ma któras z was sposób na to dobry? trądzik hormonalny miną i już cieszylam się, że poproszę siostry o profesjonalne zdjęcia, a tutaj na 2 dzień niespodzianka, nawet na nosie i brwiach ma, wyglada to strasznie
|
#4779 |
|
Rozeznanie
|
elemii, powinien ktoś mu w dupsko dac za tak dziecinne zachowanie!
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
ja też chcę chustę!
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
co do chusty w przyszłym tyg zadzwonię do certyfikowanej chuściarki, która też jest rehabilitantka, zobaczę co mi powie, bo nie chcę małemu bardziej zaszkodzić.
|
#4782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mała podobna do ciebie ![]() Cytat:
Michał znów nad ranem prawie nie spał. Teraz je i przysypia. Martwię się, bo on tylko na cycu umie zasnąć, ewentualnie na spacerze. Któraś też tak ma? Smokami pluje. |
||
|
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
może w końcu uda mi się coś więcej napisać,bo zawrót głowy mam, dużo nauki,do tego Blanka nadal wymagająca ale już mniej płacze, teraz to bardziej chce już żeby ktoś się z nią bawił, mówił, i pokazywał może rzeczy bo bez atrakcji to nie poleży długo sama. Słuchajcie a nie wiecie co u Basi i Krzysia i Ewulki i Ani? Martwi mnie szczególnie ewulka bo długo się nie odzywała. A tak poza tym to trafia mnie szlag z moja mamuśką. Jest u nas już od czwartku bo trzeba było zostać z mała kilka razy i jeszcze do soboty będzie i nie wiem jak dam radę. Codziennie się z nią kłócę , ciągle coś mi wmawia, jakieś swoje teorie tworzy. A Blanka jak to Blanka ma szok charakterek i lubi pokazać pazury. To moja matka ciągle wymyśla że pewnie chora,zachowuje się tak jakby tylko czekała aż ona zachoruje żeby powiedzieć je swoje ulubione'a nie mówiłam', albo gada że ona jest głodna i biega z mm żeby ją dokarmić, ja wiem że mam mało pokarmu ale mimo wszystko chce jak najwięcej ją karmić piersią . I denerwują mnie jej teksty do Małej w stylu 'no mama cię głodzi,nie lubisz mamy, albo mówi do niej takim zmiekczonym głosem. I ciągle tylko biadoli czemu ona nie śpi,czemu ja brzuch boli, cmentarzach to a czemu tamto no ale oczywiście wszystko moja wina bo ja o dziecko nie dbam i się jej nie słucham jak mi coś radzi. A te jej rady to nie wiem skąd ona bierze naprawdę.. Już nawet nie wspomnę że najchętniej przykryła by młodą pięcioma kocami a na dwór cz wychodziła tylko latem. Ja lubię moja mamę bo to w końcu moja mama ale mam jej dość, jest tak męcząca że szok,niby żyje między ludźmi a się zachowuje jak przestraszony królik z lasu który wierzy w zabobony. No to się wyżaliłam.. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Hej może w końcu uda mi się coś więcej napisać,bo zawrót głowy mam, dużo nauki,do tego Blanka nadal wymagająca ale już mniej płacze, teraz to bardziej chce już żeby ktoś się z nią bawił, mówił, i pokazywał może rzeczy bo bez atrakcji to nie poleży długo sama. Słuchajcie a nie wiecie co u Basi i Krzysia i Ewulki i Ani? Martwi mnie szczególnie ewulka bo długo się nie odzywała. A tak poza tym to trafia mnie szlag z moja mamuśką. Jest u nas już od czwartku bo trzeba było zostać z mała kilka razy i jeszcze do soboty będzie i nie wiem jak dam radę. Codziennie się z nią kłócę , ciągle coś mi wmawia, jakieś swoje teorie tworzy. A Blanka jak to Blanka ma szok charakterek i lubi pokazać pazury. To moja matka ciągle wymyśla że pewnie chora,zachowuje się tak jakby tylko czekała aż ona zachoruje żeby powiedzieć je swoje ulubione'a nie mówiłam', albo gada że ona jest głodna i biega z mm żeby ją dokarmić, ja wiem że mam mało pokarmu ale mimo wszystko chce jak najwięcej ją karmić piersią . I denerwują mnie jej teksty do Małej w stylu 'no mama cię głodzi,nie lubisz mamy, albo mówi do niej takim zmiekczonym głosem. I ciągle tylko biadoli czemu ona nie śpi,czemu ja brzuch boli, cmentarzach to a czemu tamto no ale oczywiście wszystko moja wina bo ja o dziecko nie dbam i się jej nie słucham jak mi coś radzi. A te jej rady to nie wiem skąd ona bierze naprawdę.. Już nawet nie wspomnę że najchętniej przykryła by młodą pięcioma kocami a na dwór cz wychodziła tylko latem. Ja lubię moja mamę bo to w końcu moja mama ale mam jej dość, jest tak męcząca że szok,niby żyje między ludźmi a się zachowuje jak przestraszony królik z lasu który wierzy w zabobony. No to się wyżaliłam.. |
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć drzemie po jedzeniu, to mam czas na szybkie śniadanie i looknięcie co u Was.
Ellmi: zabiłabym mojego Tż za coś takiego !Lenova: współczuję. Co do rad to ja nie wiem skąd się niektóre pomysły biorą, i jak zdrowy, myślący człowiek może w takie bzdury wierzyć i tak jakoś bezrefleksyjnie podchodzić?
|
|
|
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszę z telefonu stąd te błędy i niechciane wyrazy bo słownik szwankuje
|
|
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Moj synus to samo, zasypianie tylko na cycu albo spacerze,ewentualnie na klacie u taty. Wcześniej nie miał problemów ze spaniem w łóżeczku, a ostatnio co go tam wlozymy krzyk w nieboglosy...ech :/
|
|
|
|
#4787 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oby więcej takich siupów ci nie robił ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
----------------- Dorka obok na brzuszku śpi ![]() Dziewczyny, wiem, że monotematyczna jestem, ale znów chusty oglądam i za cholerę nie potrafię zdecydować
|
||||
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, dawaj typy to doradzimy.
Maść majerankowa to dobry pomysł na katar u dziecka? |
|
|
|
#4789 |
|
Konto usunięte
|
Tak, pod nosek, ale... to nie pomaga w zwalczaniu kataru, a jedynie łagodzi podrażniony nosek i lekko ułatwia oddychanie.
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, ale bym zabila takiego, wrrrrr co za brak odpowiedzialnosci :/
Lenova, biedactwo Swoja droga jak ktoras pisze, ze tesciowa/mama twierdzi, ze dziecko glodne i leci z butla to tak mi sie kojarzy z ta reklama espumisanu dla dzieci co w tv leci, no kurka jak widze w tv to mi sie przypominaja wszystkie butlolubne mamy hehehe A Ewulka z Ania juz w domku wsio oki, wszystko Malej zeszlo![]() Nocka u nas calkiem okej, uffff a juz sie balam po tej wczorajszej histerii, rany, Pietraszko tak malo placze, ze jak wczoraj po tym szczepieniu tak krzyczal to ja ryczalam razem z nim Blizna mnie napitala coraz bardziej, teraz juz piecze.... mam nadzieje, ze sie nic nie rozchodzi.....
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze tak
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, koloru nie mozesz wybrac?
ja tam juz wybraaaaaalam
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, to faktycznie okropnie się Twój TŻ zachował...
Faceci to czasem jak dzieci są, naprawdę... Ja to nawet nie mam o czym pisać, bo u nas się nic nie dzieje, tylko mleka w cycku coraz mniej i mała już nawet nie bardzo chce jeść z piersi - bo za wolno leci, butelka jest łatwiejsza i przyjemniejsza... Dzisiaj rano był ryk nie z tej ziemi, jak ją przystawiłam do piersi - po prostu nie chciała ciągnąć... Nie miała problemu ze złapaniem czy zassaniem, ale jej się nie chciało i koniec tematu - albo mleka tak mało, że nic nie leciało, sama nie wiem...
|
|
|
|
#4794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ona jest tak bardzo do Ciebie podobna że szok ![]() Ja Ci napiszę jak ja działam przy katarze. Wczoraj lekarka potwierdziła że dobrze. Pryskam wodą morską. Czekam jakieś 5 minut aż wydzielina się rozrzedzi i odciągam fridą. 2 razy dziennie po odciągnięciu wkraplam po jednej kropelce Nasivinu 0,01 % (ale to max 4-5 dni można stosować). Poza tym 3 razy dziennie wapno (mam syrop Sanosvit Calcium) i 5 kropelek witaminy C (mam Cebion). Przeżywałam to samo. Iguś prawie wcale nie płacze a przy szczepieniu i później wieczorem biedulka tak płakał że i ja razem z nim. Nawet sobie nie wyobrażam jak to u niektórych jest jak dzieciaczki codziennie płaczą długo. Umarłabym z żalu chyba...Mój to maksymalnie 2 minutki dziennie... Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-06 o 09:34 |
||
|
|
|
#4795 |
|
Konto usunięte
|
No i problem mi się sam rozwiązał
http://allegro.pl/chusta-tkana-wiaza...079520070.html Lubię czerwienie bardzo. A tu jest też nówka taniej jeśli ktoś chce, nieuszkodzona: http://allegro.pl/natibaby-tkana-chu...074770669.html |
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie dziewczyny... Mam 6 str do nadrobienia. Wczoraj mnie cały dzień nie było bo tyle spraw do załatwienia miałam... Rano u ginekologa na 9.30 (wyszłam stamtąd przed 11 tyle czekania było Będziemy chrzcić 7 kwietnia ![]() Wczoraj z Darią byliśmy na szczepieniu Bidulka tak strasznie płakała Aż mi się ryczeć chciało ![]() No i powiedziała nam lekarka że z powodu tej nerki za 2 tyg będzie szczepiona na pneumokoki (za darmo). Idę Was trochę tak na szybko nadrobić jak Daria mi pozwoli
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Co probuje podczytac to Ola wrzeszczy.Walczymy z kolkami.Na szczescie w nocy spi,a w dzien tragedia jest.Albo to ten skok rozwojowy w 5 tygodniu???Po miesiacu od porodu dostalam okres.ELMI ale historia z tym Twoim tz,zamordowalabym.
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39611460]No i problem mi się sam rozwiązał
http://allegro.pl/chusta-tkana-wiaza...079520070.html Lubię czerwienie bardzo. A tu jest też nówka taniej jeśli ktoś chce, nieuszkodzona: http://allegro.pl/natibaby-tkana-chu...074770669.html[/QUOTE] Szaja dostałaś otulaczek już, bo mi właśnie listonosz przyniósł. Jest super, dzisiaj będziemy wypróbowywać. Z wierzchu polarek a w środku misiu jak kocyk z mikrofibry. |
|
|
|
#4799 |
|
Konto usunięte
|
A wczoraj zamawiałaś? ja jeszcze nie dostałam, wczoraj rano kupowałam i płaciłam, kurierem chciałam. A też by mi się przydał, to po Agu bym do przedszkola poszła z chustą
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam nad chustą, ale z drugiej strony mam nosidełko Tomy Safari i nie wiem, czy kupować chustę, czy nie....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

w takim razie sprawie sobie i Pietraszkowi prezent, jeszcze nie wiem na co, ale sprawie
co prawda maz marudzi ale co on tam moze wiedziec 

a ten osioł na rowerze wrócił, więc też mu mogli prawko zabrać, a bez prawka pewnie by się z pracą pożegnał
no idiota
po jakiejś godzinie przyszedł jego ojciec zobaczyć, czy nie wrócił i z takim tekstem do mnie: "to trzeba go było nie denerwować jak był pijany, mogłaś się nic nie odzywać, a teraz widzisz...". No myslałam, że mnie tam szlag jasny trafi, moja ku.wa wina to jest, że on pijany samochodem pojechał

Faceci to czasem jak dzieci są, naprawdę...