Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 10:10   #481
katherine271
Raczkowanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A większość z nas może Ci jedynie pozazdrościć takiej wagi

No to cieszę się, że wszystko się udało. Jasne, że da się zorganizować ślub i wesele szybko, zwłaszcza jeśli ma się odbyć w listopadzie
Już wiem, dlaczego mi zapadłaś w pamięć Lubelanko

Każda dodatkowa kaska się przydaje Ja się tak cieszę jak mężu przynosi niespodziewanie do domu napiwki Z reguły ich nie dostaje bo nie obsługuje gości, ale jak mają jakąś vipowską imprezę to się z nim kelnerzy hojnie dzielą i dostaje naprawdę konkretne kwoty Ale to takie bonusiki nie do przewidzenia

szkoda

dla Amelki! A co na to starsza siostra?
starsza siostra bardzo szczęśliwa, rzuciła mi się na szyję jak jej powiedziałam, ona bardzo chciała siostrę, los bywa przewrotny, zawsze chciałam syna i myślałam że w drugiej ciąży to już koniecznie żeby był syn a potem mi się odmieniło również pewnie przez to jak córa chciał siostrę, płakałam z radości jak lekraz powiedział że to dziewczyna

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
raz na miesiąc?????? tożto często jest wyjdę na brudasa, ale... mnie się udaje jakoś 3 razy w roku umyć z tym że mi tu nikt z komina nie kopci, do drogi daleko i naprawdę syfu nie ma. więc nie widzę sensu myć częściej...

biorąc pod uwagę fakt, że dzidziuś aż taki znowu brudny nie jest, i to, jak działają żele, to dodatkowo płukać nie trzeba. chyba że syfiasty żel... ale takiego to bym wcale dziecku nie podsuwała, spłukanie to by było za mało
krótko do tego, jak działa "mycie". cząsteczki myjadła mają specyficzne właściwości chemiczne. pływając sobie w wodzie natrafiają na skórę i cząsteczkę brudu i otaczają ją - tworzy się taki jakby kwiatuszek (środek kwiatka to brud, płatki to substancje myjące). i te kwiatuszki sobie pływają w wodzie, nie czepiają się już skóry. ale dobry żel charakteryzuje się też tym, że nawet jak na skórze zostanie, to jej nie zaszkodzi. akurat ten hippowy jest naprawdę łagodny, nawet moich atopowych ramion nie rozdrażnia, a po samej wodzie zmiany się zaczerwieniają.
nie daję głowy, że tak każdy żel czy każde mydło działa, ale właśnie takie coś wychodziło pod mikroskopem z moich eksperymentów na chemii (mieliśmy fajne laboratorium, każdy swoje własne stanowisko do eksperymentowania i nawet swoje mydło robiliśmy uwielbiałam chemię w niemieckiej szkole!)

łooo, przemiana czy co? na pierwszej stronie widnieje na razie "niespodzianka", a ty się tu rozszalałaś z męską wyprawką gratuluję!
bo nie byłam 100 procent pewna ale mam trzy wydruki z usg robionych w różnym czasie gdzie mój lekraz obrysował narządy i twierdził że prawie na pewno chłopak a że ja lubię być przygotowana to zaczęłam z ciuszkami żeby cś mieć bo dla dziewczynki mam mnóstwo rzeczy

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w nowym wątku na 8 stronie dopiero

Wiesz co, nie wiem jakie są w biedronce, ale ja kupiłam te
http://allegro.pl/koszula-nocna-muzz...026190746.html

Po prostu chciałam mieć wygodne i wygodnie wyciągać cycka, a nie chciało mi się bawić z guzikami etc.

no gratuluje córeczki a w którym tc się wstępnie odmieniło z synka? bo sama się zastanawiam czy mi się też odmieni czy nie jeszcze
.
ja ogólnie miała świadomosć że może być różnie, nie przywiązywałam się aż tak bardzo do tej diagnozy ale teraz wiem na pewno że córa bo sama widziałam cipeczkę jak sę patrzy,tydzień był 27

dziś mam wizytę, najlepsze jes to że u dwóch lekarzy i nie wiem czy zdąże. Na szkole rodzenia poznałam świetnego lekarza który na dodatek pracuje w szpitalu w moim mieście i chcę żeby dokończył prowadzenie mojej ciąży a z drugiej strony mój stały lekarz nie chcę by się obraził czy coś, ufam mu i znamy się od lat, jest też moim rodzinnym, jest dla mnie jak ojciec ale w żadnym szpitalu niepracuje poza tym więcej czasu poświęca praktyce rodzinnej niż ginekologii i to też ma znaczenie, ech sama nie wiem jak to rozwiązać żebym do niego jeszcze mogła chodzić ale żeby to ten nowy mnie prowadził oficjalnie , chce mi zwolnienie wypisać i w karcie ciąży zapisy robić a dwóch w jednej karcie to bez sensu

a, i podzielę się z Wami moimi odkryciami w Biedronce choć nie wiem czy się cieszyć bo wsuwam conajmniej jeden dziennie ale wyczaiłam tam takie deserki z kaszą manną na wierzchu coś jak bita śmietana, taka pianka, oprócz tego ryż na mleku pieczone jabłko i sernik na zimno z galaretką, normalnie szał jak dla mnie tylko najchętniej jadłabym po jednym z każdego dziennie

kciuki za wizytujące dziś ze mną

a z innej beczki ja jestem jakaś inna chyba ale wiosna mnie wcale tak nie cieszy bo trzeba się rozebrać, nie wyobrażam sobie jak to będzie, stopy normalnie mam szerokie i długie bo 40/41, teraz już lekko napuchnięte a jeszcze zostało trochę do maja, nie wiem jak będę chodzić, nogi jak baleroniki, ciuchów mam trzy tuniki na krzyż i szkoda mi każdej złotówki na szmaty bo biust mam 5 krotnie większy i nie zostanie tak na pewno później, poza tym wagę mam zamiar zgubić, córę urodziłam 03.03. dziś wychodziłabym do domu, a teraz jeszcze dwa z kawałkiem miesiąca, w tyjm sporo pewnie ciepła, nie wiem jak wyjdę jako taki rozebrany wieloryb na ulicę, przytyłam 14 kg nie objadając się, taka moja uroda że w ciązy dobijam sporo kilogramów, no to się pożaliłam

Edytowane przez katherine271
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:15
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:12   #482
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ash mnie wywołała do odpowiedzi Co u mnie? Nic ciekawego, non stop w domku siedzę teraz, tydzień temu byłam na wizycie u gina - dalej mam brać No-spe Forte i Luteinę, mam dużo leżeć i odpoczywać, szyjka bez zmian, zamknięta, nie skraca się, z brzuchem niby lepiej, ale na L4 mam zmienione z 2 na 1, czyli, że chory powinien leżeć. Za tydzień kolejna kontrola. Wczoraj sprzedałam samochodzik, który zakupiłam 5 lat temu i był moim pierwszym samochodem - chlip chlip - teraz szukamy czegoś w kombi, więc mąż ma dodatkowe zadanie. Z nowości to kompletuję wyprawkę i właściwie to zostało mi do zakupienia:
Wózek
2 koszule
Herbatka laktacyjna
Tantum Rosa
Płyn do kąpieli
Sól fizjologiczna
Roztwór wody morskiej
Oscenisept
Coś na odparzenia
Mleczko
Termometr
Smoczek do butelki NUK

Resztę rzeczy mam już, czekam na przesyłki Podczytuję Was na bieżąco, ale jakoś nie mam weny żeby coś napisać. Jeszcze 2 miesiące i poznamy naszą córeczkę
Dokładnie, już tak niewiele zostało
:Oklaski: wyprawkowe i za sprzedanie auta Wiem, że to zupełnie inny kaliber, ale właśnie wczoraj dostałam wiadomość od nowej właścicielki mojej sukni ślunej, że przesyłka dotarła i bardzo jej się podoba

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Niestety wiem co przeszłaś. Miałam podobnie z małym. Na drugi dzień po wyjściu ze szpitala tak nam się zakrztusił jak mu się ulało, nie mógł złapać oddechu, uderzałam go w plecki z mężem na zmiane i pomogło. Myślę że trwało to chwilę ale dla nas to była wieczność. Często jak jadł to to samo, albo jak leżał to śliną potrafił się zadławić. Masakra, traume mam do tej pory, sama się bałam z nim zostawać i zawsze miałam taki odruch że jak coś to biegłam na klatke schodową po pomoc. Na szczęście zawsze oddech wracał szybciej i nie musiałam prosić o pomoc. Mam nadzieję ze teraz się to nie powtórzy.
Jak czytam Wasze historie to tym bardziej się cieszę, że byłam wczoraj na tych warsztatach. Będziemy mieć też pierwszą pomoc na SR i myślę, że im lepiej mi się to wbije do głowy tym bardziej ta wiedza będzie dostępna w sytuacji nagłej. Ale oczywiście życzę nam, żebyśmy nie musiały przeżywać takich historii.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:13   #483
xal
Zakorzenienie

Nadrobię zaległości później, teraz się tylko przywitam z rana
Ale miałam dziwny sen, wczoraj z SR oglądaliśmy sale porodowe, no więc dzisiaj śniło mi się, że tam byłam, ktoś rodził a ja miałam, uwaga, do napisania pracę magisterską. Nic z porodem związanego coś z marketingiem nie wiem skąd się to wzięło.
We śnie przewinęła mi się Ash i Jenny, nie wiem o co chodziło, ale chyba Jenny też kazali coś pisać, bo to jeszcze nie był jej termin, bo ma po mnie. Były też jakieś 2 dziewczyny co rodziły na zmianę w jednej sali, raz jedna dostawała jakiś czas, nic się nie działo to wychodziła i wchodziła druga.

Od męża dostałam tak w ogóle szlaban na wychodzenie z domu do końca tygodnia bo po powrocie tak się rozkaszlałam, że się wkurzył, powiedział, że miałam siedzieć w domu, że mówiłam że jest lepiej a on tego nie widzi i takie tam ...
No i patrząc na temat snu to chyba mi się temperatura podniosła, bo bez gorączki takich cudów to bym nie wymyśliła

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:14   #484
maarchewka
Zakorzenienie

Ash a czym ty się suplementujesz by jesć kwasy omega??
Bo ja jem ten femibion natal 2 ale tam tego chyba nie ma...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:18   #485
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zamówiłam rożek dla Z

Zostały mi do kupienia pampersy
coś do pępka
pościel
mleko
jakiś kocyk
i ceratki pod prześcieradło

i oczywiście wózek ale to zostwiam na koniec

czyli już pierdoły totalne

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:20   #486
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
bo mimo leżenia brzuch spina mi się przy wstawaniu jeszcze bardziej niż wcześniej jak nie leżałam

Fajnie wygląda ten "bezpieczny maluch" mam nadzieję, że będe mogła pojechać

może macica po prostu ćwiczy skurcze? nie martw sie zobaczymy co lekarz powie
Stary 2013-03-06, 10:21   #487
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zamówiłam rożek dla Z

Zostały mi do kupienia pampersy
coś do pępka
pościel
mleko
jakiś kocyk
i ceratki pod prześcieradło

i oczywiście wózek ale to zostwiam na koniec

czyli już pierdoły totalne
mleko?

A wózek już masz??

Mi zostało:
- wózek
- pościel
- kocyk
- rożek
- wanienka
- pieluchy tetrowe
- coś do kapania/mycia
- coś na odparzenia
- gruszka
- termometr
- ew. laktator
- płyn do higieny intymnej

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:25
Stary 2013-03-06, 10:23   #488
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mleko?
no taki proszek jeden na wszelki wypadek,gdyby naturalnie się karmić nie dało

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 10:25   #489
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Dopiero co wstałam i zjadłam śniadanie. Musze do biblioteki wybrać i do rossmana ale to na drugim końcu miasta.
Obejrzałam wczoraj gazetkę i dużo rzeczy z babydream jest na promocji i tak się zastanawiam czy kupić czy nie. Myślałam od początku o Ziajce. Kupuje, któraś kosmetyki babydream dla swojego malucha??

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

też tak chcę co trzeba zrobić w tym kierunku, po pobycie w szpitalu? masz jakieś super ubezpieczenie w pzu? mam u nich złotą jesień. już któryś raz czytam, że dostajecie skądś pieniążki z tytułu pobytu w szpitalu, a za moje 8 dni nic mi się nie dostanie? czy o czymś nie wiem
Mnie mąż po ślubie ubespieczył razem z nim i z racji tego, że zrobił to chyba do 3 miesięcy od ślubu to nie miałam okresu karencji ( 3 miesiace zazwyczaj, gdzie nie dostaniesz za nic kasy ). Tez w PZU jestem ubespieczona. Wiem tyle, że w warunkach jest tak, że jak przebywam w szpitalu powyżej 7 dni to za każdy dzień jest jakaś kasa ( nie pamiętam ile ). A co do urodzenia dziecka to chyba 1300zł za urodzenie zdrowego, za chore więcej coś i takie różne za np śmierć teściowej czy kogoś bliskiego też daja jakieś pieniadze.

Cytat:
ja jako nieuświadomiona stanikowo chodziłam w 75A
a 60-65D jest moim prawdziwym rozmiarkiem

Ja chodziłam 75/80 C czasem D. Podszłam do brafitierki i okazało się, że mój rozmiar do 70E lub 75 F. Zdziwiłam się ale na prawdę pasuje. No i stanik w takim rozmiarze to niestety koło 100zł trzeba conajmniej dać. Nie wiem jak będzie z tym do karmienia. Gdzie i jaki kupić.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
aaa i jeszcze nie zdałam Wam relacji z wizyty położnej, przyszła ok 11.30 czyli wstrzeliła się w widełki które podała
standardowo- zmierzyła mi ciśnienie, temperaturę i posłuchaliśmy serduszka Wiktorka
dzisiaj przyniosła lalkę i ćwiczyłyśmy na niej przewijanie pieluszki, przystawianie do piersi, pozycję do odbijania po jedzeniu, chwyty wykorzystywane przy kąpieli itp.

mówiła, że jest za noszeniem dzziecka jak najwięcej.. że babcie,mamy, ciotki będą gadały żeby nie przyzwyczajać, ale ona ma swoją inną teorię.. że przez 9 miesięcy ciągle kołyszemy dzieciątko w brzuszku, a później ono leży w łóżeczku czy w wózku i dziwimy się że płacze
Ogólnie niektóre teorie ma dziwne.. tak jak z tym Oillatum, według niej to najlepszy specyfik do kąpieli.. i już !
ostatnio próbowałam wtrącić swoje zdanie, ale teraz już nawet nie podejmuję dyskusji.

Co do noszenia to też gdzies czytałam, że do 6 miesiąca conajmniej dziecko powinno się nosić bo przez bliski kontakt dziecko lepiej się rozwija. Ja na pewno małą będę nosić ale właśnie boję sie o kręgosłup i o zaypianie. Chciałabym żeby zasypiała po położeniu do łożeczka ale jak to będzie. Na pewni rękami i nogami będziemy się z mężem bronić, żeby nie brać jej do łóżka naszego bo po prostu boimy się, ze zrobilibyśmy jej krzywdę w czasie snu.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo z rana

dziewczynki kciukasy jedziemy z mezulkiem zawiesc Dawida do szkoly i do szpitala na usg wiec trzymac kciukasy za Michasia :P
Pozniej Was nadrobie

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:26   #490
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no taki proszek jeden na wszelki wypadek,gdyby naturalnie się karmić nie dało
ja nie planowałam kupować.. jestem dobrej myśli choc genetyka jest przeciwko mnie

Wojtek
Stary 2013-03-06, 10:30   #491
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Obejrzałam wczoraj gazetkę i dużo rzeczy z babydream jest na promocji i tak się zastanawiam czy kupić czy nie. Myślałam od początku o Ziajce. Kupuje, któraś kosmetyki babydream dla swojego malucha??
Ja na początek kupuję Hipp, później Babydream
Cytat:
ja nie planowałam kupować.. jestem dobrej myśli choc genetyka jest przeciwko mnie
ja też nie kupuję, liczę, że będzie dobrze

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:32   #492
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, już tak niewiele zostało
:Oklaski: wyprawkowe i za sprzedanie auta Wiem, że to zupełnie inny kaliber, ale właśnie wczoraj dostałam wiadomość od nowej właścicielki mojej sukni ślunej, że przesyłka dotarła i bardzo jej się podoba

Jak czytam Wasze historie to tym bardziej się cieszę, że byłam wczoraj na tych warsztatach. Będziemy mieć też pierwszą pomoc na SR i myślę, że im lepiej mi się to wbije do głowy tym bardziej ta wiedza będzie dostępna w sytuacji nagłej. Ale oczywiście życzę nam, żebyśmy nie musiały przeżywać takich historii.
Ash gdybyś Ty mnie widziała jak ja pakowałam swoją suknię do wysyłki.... Dziewczyna kasę przelała, ja stoję z suknią nad pudełkiem ze łzami w oczach i mówię do męża, że chyba jej nie sprzedam, kasę oddam, a suknia zostaje Mało tego po ślubie, czasami jak nie było nikogo w domu to ją nakładałam i sobie łaziłam w niej Była taka śliczna ;( No ale cóż miejsca w szafie bardzo dużo zajmowała, po drugie za jakiś czas by pożółkła i nie byłaby już taka piękna - przynajmniej zapamiętałam ją w szczytowej formie

My też będziemy mieli pierwszą pomoc na SR

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:36   #493
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ash gdybyś Ty mnie widziała jak ja pakowałam swoją suknię do wysyłki.... Dziewczyna kasę przelała, ja stoję z suknią nad pudełkiem ze łzami w oczach i mówię do męża, że chyba jej nie sprzedam, kasę oddam, a suknia zostaje Mało tego po ślubie, czasami jak nie było nikogo w domu to ją nakładałam i sobie łaziłam w niej Była taka śliczna ;( No ale cóż miejsca w szafie bardzo dużo zajmowała, po drugie za jakiś czas by pożółkła i nie byłaby już taka piękna - przynajmniej zapamiętałam ją w szczytowej formie

My też będziemy mieli pierwszą pomoc na SR
coś jest z tymi sukniami ślubnymi, że tak ciężko się rozstać

Wojtek
Stary 2013-03-06, 10:39   #494
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
coś jest z tymi sukniami ślubnymi, że tak ciężko się rozstać
Oj tak, bo to są emocje, wspomnienia z nią związane i tak strasznie jest ciężko, ale zazwyczaj głowa bierze górę nad sercem i chyba dobrze

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:40   #495
maarchewka
Zakorzenienie

dobra dziecko nakarmione, mieszkanie ogarnięte, pranie wyschnięte pochowane, nowe wywieszone, cycki nasmarowane, Kegiel wyćwiczony, forum przeczytane.. idę na gimnastykę

a co robicie dzisiaj na obiad?? Bo ja nie mam pomysłu...

Wojtek
Stary 2013-03-06, 10:40   #496
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja na początek kupuję Hipp, później Babydream
Właśnie też myślałam, zeby na początek Ziajkę, a później babydream. Zobaczę dziś jaką mają datę wazności te co są na promocji w rossmanie.

Jakby któraś chciała zobaczyć gazetkę to http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...7-rossmann.pdf

A powiedzcie mi jaki lepszy smoczek uspokajający silikonowy czy latexowy??

Laura

Stary 2013-03-06, 10:40   #497
Veronic
Wtajemniczenie

hej
maarchewka- piękny opis z bezpiecznego malucha
dzisiaj ja się wybieram z TŻtem do bydgoszczy

niestety też nie mam pomysłu na obiad... ale wczoraj były ziemniaczki, suróweczka i jajka sadzone

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:42
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:41   #498
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dobra dziecko nakarmione, mieszkanie ogarnięte, pranie wyschnięte pochowane, nowe wywieszone, cycki nasmarowane, Kegiel wyćwiczony, forum przeczytane.. idę na gimnastykę

no ładnie ja dopiero 2 razy zjadłam i... leżę obiad mam od wczoraj bo został kapuśniaczek, później zrobię jeszcze makaron z sosem pomidorowym

Stary 2013-03-06, 10:41   #499
candace1
Zakorzenienie

babydream to chyba można dopiero od 3 mca...

Wczoraj pytałam też o ten nieszczęsny rożek i się dowiedziałam, ze mam sobie zabrać co mi się podoba... kocyk lub rożek - oni nie mają żadnych "sztywnych" wytycznych ;-P Good. Jeden zakup mi odpadł
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:44   #500
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
babydream to chyba można dopiero od 3 mca...

Wczoraj pytałam też o ten nieszczęsny rożek i się dowiedziałam, ze mam sobie zabrać co mi się podoba... kocyk lub rożek - oni nie mają żadnych "sztywnych" wytycznych ;-P Good. Jeden zakup mi odpadł
właśnie na opakowaniu nie jest napisane :/ moja koleżanka używała mokrych chusteczek tej firmy od początku

ja do szpitala w ogóle nie muszę rożka brać jedynie jeśli chcę to swoje ciuszki i chyba tak zrobię...

Stary 2013-03-06, 10:45   #501
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
u mnie niby wszystkie babki karmią piersią, maja dużo pokarmu ale jednak się obawiam

Cytat:

hamburgerki domowe

zamówiłam na all komplet pościeli dla Z, rożek, ubranka (urocze), kocyk

jeszcze w nagrodę jedna rzecz dla mnie zamówie i koniec z rozwalaniem kasy,której i tak nie ma

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 11:00   #502
Paulina 87
Wtajemniczenie

dziewczyny..
siedze na all od rana i próbuje ogarnąć wyprawkę kosmetyczno-szpitalną... mam 3 sprzedawców.. ceny trzeba porównać ..masakra już mam dość smoczki, kremy, butelki, pieluchy, ja pierdziele chyba z 1000zł pójdzie..

a na brodawki co jest najlepsze????jaka maść?

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

w kwestii butelek smoczków i ew. laktatora zdecydowałam sie na Avent
płyn do mycia- Ziajka z olejkiem. podobno tani a świetny
nosefrida do noska
Linomag?
a reszte to różnie..
Stary 2013-03-06, 11:00   #503
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny..
siedze na all od rana i próbuje ogarnąć wyprawkę kosmetyczno-szpitalną... mam 3 sprzedawców.. ceny trzeba porównać ..masakra już mam dość smoczki, kremy, butelki, pieluchy, ja pierdziele chyba z 1000zł pójdzie..

a na brodawki co jest najlepsze????jaka maść?
dlatego ja pierdzieliłam porównywanie cen

na brodawki ponoć dobry jest maltan

Stary 2013-03-06, 11:05   #504
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry Ciężarówki moje kochane
ale piękna pogoda szkoda, że od jutra ma się już spierniczyć

Cytat:
Ja też

A jeszcze zapomniałam się pochwalić, że wygraliśmy ręcznik z kapturkiem Byłam zaskoczona, bo nigdy nic nie wygrywam

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jeszcze kilka spotkan z Twoim mezem i ja wyszkolicie. coraz bardziej przyklada sie do swojej pracy, to sie chwali o babciach ma racje, dobre rady sa straszne. oilatum moze jej sponsoruje wakacje? a tak powaznie, to teraz te kosmetyki sa "na topie" bo wiekszosc poloznych wlasnie je sugeruje...pewnie za jakis czas przyjdzie moda na cos innego.
moja mama opowiadala, ze polozna wrecz na nia krzyczala, ze karmienie co 3 godziny i nie ma na zyczenie, nie ma dokarmiania...i tez nie sluchala
dokłądnie a tym oilatum to wydaje mi się, że to jej jakieś chore przekonanie..
Co do karmienia, to właśnie tłumaczyła mi dlaczego trzeba dokrmiać i wyjaśniła czym to jest spowodowane..
że wcale nie chodzi o to że mamy pokarm mało wartościowy (a tak często matki sobie wkręcają) mówiła, że po karmieniu jak dziecku się odbije to powietrze które uciekło zrobi miejsce na pokarm i maluszek zaraz znowu jest głodny stąd jego reakcja i domaganie się dokarmienia

Cytat:
Karolina, będę w sobotę i niedzielę w Siedlcach Może masz ochotę na kawkę w Cafe Bramma?
a w moich okolicach nikt nie będzie ?
też bym się z chęcią spotkała i poznała

Cytat:
no bo w sumie tak jest - teraz Maluch ciągle jest przy nas, a później nagle bach i zostaje sam w łóżeczku. Dlatego ja jestem za przytulaniem, głaskaniem ale nie koniecznie noszeniem. Za to za karmieniem piersią bo wtedy Maluch ma znów z nami baardzo bliski kontakt a jeśli karmimy butlą to też żeby w takiej pozycji jak piersią. Kiedyś przeczytałam, że noworodka nie da się rozpieścić, przyzwyczaić bo bujania na rękach ale wydaje mi się, że ciężko później przestać i jednak dziecko się przyzwyczai.
Na pewno nie chciałabym robić jak moja kyznka - Mała jej leżała w łóżeczku i nikt nie mógł do nie zajrzeć, wziąć ją na ręce "bo się przyzwyczai". Ona ją karmiła, przewijała i zostawiała samą w łóżeczku
ja też jestem za przytulaniem całowaniem, głaskaniem i za bliskością z maluszkiem.. już się nie mogę doczekać aż go wycałuję.. nie chcę rozpieścić malucha, ale czułości mu/sobie nigdy nie odmówię

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo z rana

dziewczynki kciukasy jedziemy z mezulkiem zawiesc Dawida do szkoly i do szpitala na usg wiec trzymac kciukasy za Michasia :P
Pozniej Was nadrobie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
1.a co powiedzieli o tym gazie??? ja zzo nie mogę po cesarce teraz mieć, więc jedyna nadzieja w zagazowaniu się

2.wiesz co, bo naprawdę lepiej z niektórymi osobami się wdawać w sdyskusje. Ja tego się bardzo długo uczyłam, chociażby w stosunku do mojej teściowej, którą ostatnio olewam i powiem ci, że jedynie tak mogę jakoś przy niej funkcjonować. Był taki okres, że bardzo potrafiła mi wejść na nerwy i prawie zaczęło się przez to walić między mną a tżem. Zresztą ona przez swoje wpieprzanie się już popsuła jeden związek, swojej córki, która zrobiła z mężem separację, ale to długa historia... Do mojej mamy ciągle czasem nie wytrzymuję i pyskuję, bo ona wie wszystko najlepiej, generalnie nie to, żeby miała jakieś średniowieczne teorie, ale bardziej chodzi o to, że wg niej ja robię wszystko przy dziecku źle. Teraz to bardziej o kwestie wychowawcze chodzi, jak skarcę: źle, jak nic nie powiem i oleję małą: też źle... zupę gotuję: za chuda, mięso jej daję: za twarde... w ogóle szkoda gadać...
1. ordynator powiedział tak w skrócie tylko, że jest taka opcja. I zadał sobie pod nosem ironicznie pytanie:
"hmmm.. czy to działa..? bólu raczej nie zmniejszy, ale może zmienić jego odczuwalność, zahamować strach który powoduje napięcie mięśni i jeszcze większy ból.

2. ojj.. tak rady innych potrafią być wnerwiające.. na szczęście jestem na nie w miarę odporna, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam
co do przytulania- to ze mnie taki pieszczoch że masakra.. mogłabym się cały czas przytulać i z tym kangurowaniem to bardzo fajny pomysł, położna mi o tym mówiła i też uważam że jest to świetna opcja, która przy okazji nie daje w kość naszemu kręgosłupowi.. a ja niestety na kręgosłup muszę uważać, bo mam strasznie styrany i straszne zwyrodnienia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:05   #505
xal
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dzisiaj na SR mówiono o uśmierzaniu bólu porodowego o znieczuleniach, o gazie rozweselającym itp.
W naszym szpitalu znieczulenie zewnątrzoponowe jest za darmo, wykonuje się je gdy rozwarcie wynosi ok 4cm
Dopytaj się jeszcze kiedy są konsultacje anastezjologa, bo bez świastka od anastezjologa to ci nie dadzą znieczulenia.
Vil jak chcesz znieczulenie u Bonifratów to musisz mieć ich zaświadczenie. Jak wiesz co i jak to spoko, a jak nie to daj znać napiszę Ci resztę co się wczoraj dowiedziałam. Ty jesteś u nich pierwsza z naszej listy, dlatego piszę do ciebie
Cytat:
Jest kilka przesądów które mi wbili od urodzenia i sie od nich wyzwolić nie mogę (zawiązanie nitki - koniecznie czarnej jak sie robi jęczmien na oku, kopniak na szczęście przed egzaminem - najlepiej od jedynaczki, to ,że w swieta koniecznie musi wejść jako gość pierwszy mężczyzna - bo to daje szczęście, no i oczywiscie trzeba wystawic buty na parapet, żeby było ładna pogoda w dniu ślubu).. ale tego ze wstążką nie sluszalam i nie mam zamiaru stosować

- ręcznik - od wielu osob slyszałam, że wygodniejszy z kapturkiem..
Z przesądów ja mam jeden swój, odwrotny do reszty świata i się sprawdza ... jak widzę zakonnicę to będę mieć szczęście a jak kominiarza to muszę się pilnować z pechem.

Odnośnie tego ręcznika to wszyscy taki polecają, poza moją ciocią. Podobno kuzyn dostawał wścieku przez ten kapturek

Stary 2013-03-06, 11:06   #506
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie na opakowaniu nie jest napisane :/ moja koleżanka używała mokrych chusteczek tej firmy od początku
No właśnie oglądałam niedawno te kosmetyki i nic na ten temat tam nie pisze. A na każdej ziajce pisze czy od 1 dnia czy od któregoś miesiąca.

Laura

Stary 2013-03-06, 11:07   #507
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a w moich okolicach nikt nie będzie ?
też bym się z chęcią spotkała i poznała
Przyjedź 13go do Katowic, z nami będzie wesoło

Stary 2013-03-06, 11:10   #508
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
------------------------------
Dzień dobry.
Wczoraj nie dałam rady już włączyć kompa po powrocie.
A więc teraz krótka relacja z wizyty:
mieszkaniec brzuszka jest olbrzymem
Wczoraj wg OM miałam 30+4 a on waży 2200
Kolejną wizytę mam za 3 tyg, bo gin. musi go bacznie obserwować.
Szyjka ok. Reszta też ok..
Kazała mi się zacząć nastawiać psychicznie na cc, bo jak on w takim tempie będzie przybierał na wadze to możliwe, że zostanę mamusią w połowie kwietnia ale ma podjąć decyzję na początku kwietnia jakoś
o cholercia faktycznie mały Gigancik
dla Michasia, niech rośnie zdrowo, ale zwolni tempo
super, że szyjka i reszta ok

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Cześć
Znów piekne słońce muszę poszukać wiosennych kurtek

Proszę o kciuki dziś
Mam wizytę kontrolną u gin i jakieś złe przeczucie

na pewni wszystko jest ok, nie zamartwiaj się bez powodu

---------------------------

Myślałam, że uda mi się więcej nadrobić, ale czas mnie goni i muszę już uciekać

Do później

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:14   #509
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co do przytulania- to ze mnie taki pieszczoch że masakra.. mogłabym się cały czas przytulać i z tym kangurowaniem to bardzo fajny pomysł, położna mi o tym mówiła i też uważam że jest to świetna opcja, która przy okazji nie daje w kość naszemu kręgosłupowi.. a ja niestety na kręgosłup muszę uważać, bo mam strasznie styrany i straszne zwyrodnienia
dlatego warto kupić chustę i w niej nosić dzieciątko, odciąża ona kręgosłup jednak

Stary 2013-03-06, 11:15   #510
justyna_g4
Zakorzenienie

Zmykam na miasto. Trzeba wykorzystać promienie słońca

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości