|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Dzień dobry żabki
![]() Wczoraj nie mogłam połączyc sie z netem Ja juz pojadłam,popiłam,witamink i itp. zazyłam Pieskowy obrządek zaliczony.Umyłam włosy i schną sobie same .... Biore sie za zaległości
|
#3032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Dzień dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39599177]Hej Zaraz nadrobię, pochwalę się tylko Wszystko OK Wszystkie narządy OK, w główce OK, serduszko, żołądek, nerki, kręgosłup, kończyny, pępowina, wszystko dobrze. TP 18.07, więc w porządku. Waży 350 g i jest na 100000% chłopcem Widziałam buźkę, przepadłam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj tez wizytowałam. Stres byl maksymalny, ale na szczęście wszystko jest ok. Dzidzi rosnie ładnie, serduszko bije, wyniki badań prenatalnych dobre, niskie ryzyko wad ![]() Pobrała mi jeszcze wymaz na posiew bo nie podoba jej się moja wydzielina, no i na wyniku cytologii tez pisze że mam za obfitą florę bakteryjną. dziekuję za wszystkie kciuki Na jakiś tydzien jestem spokojna Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|||
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#3034 |
|
Konto usunięte
|
Magolina
![]() ![]() Cudnie
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
magolina bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z Tobą i Maluchem
![]() Właśnie się zastanawiałam jak Twoja wizyta, bo wszystkie zdały relację, a Ciebie nie było ![]() Heeeeej Rockyyy powiem Ci, że mnie też wczoraj ścięło z nóg koło 22
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3036 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za wizytę
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, ja to codziennie chodzę spać o 21, więc o 22 jak Wy "padacie" to ja się juz przekręcam na drugi bok
|
|
|
#3039 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brawo ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje i też nie cierpię koszul nocnychCytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610519]Bry. U mnie problemów ciąg dalszy, później zadzwonię do gina z pytaniem, co robić. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!![/QUOTE] współczuję problemów jelitowych, ja też meczę się z moim żołądkiem, a wizytę u rodzinnego mam dopiero w poniedziałek co do wypłat to ja tez dostałam w tym miesiącu mniej o 170 zł i miałam koszmarny sen, który 3 razy mi się śnił, będzie na biało bo bardzo drastyczny: śniło mi się, że poszłam do toalety i miałam krew na wkładce a w toalecie pływała mój syn n sen okropny po prostu bódziłam się i to samo mi się potem śniło, straszne uczucie
|
|
#3040 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
za dzisiejsze wizyty ![]() trzeba przetestowac,moj Tż sie nie oprze Cytat:
![]() podziwiamCytat:
![]() ![]() Cytat:
Niech poczeka,bedzie spod znaku raka jak jej tata I babcia ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610519]Bry. U mnie problemów ciąg dalszy, później zadzwonię do gina z pytaniem, co robić. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!![/QUOTE] Zadzwoń,po co masz się męczyc ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Obyś już nie miała takich snów!
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mandi ![]() Ale tez zalezy jakie macie nazwisko i jak sie bedą miec do siebie.A poza tym jak Wam sie jakies imie podoba to dawajcie .Wam sie ma podobac a nie innym Takie jest me skromne zdanie.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39611058]OK, sucharki i węgiel (3 razy po 3 tabletki), herbatka niesłodzona, 2-3 l na dzień.[/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|
#3043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39604898]Dziewczyny jedzcie na zdrowie... Ja nie mogę znowu nic :/ Boziuuuuu ja chcę zdrowe jelita ;( [/QUOTE] ja też nie chcę mieć problemów żołądkowych, wczoraj jadłam na obiad ziemniaki, warzywa i mięso na parze bez soli a mojemu żołądkowi i tak się to nie podobało Cytat:
Cytat:
mi się tylko raz zdażyło w szpitalu jak zaczełąm krwawić i myślałam, ze już po wszystkim a jak usłyszałam serduszko to tak wyłam że lekarka mnie do porządku doprowadzała Cytat:
śliczności dzisiaj zdałam sobie sprawę, ze ja w ciąży nie mam ani jednego zdjęcia w całości tylko brzuch robiłam, muszę to koniecznie nadrobić
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
z tabletkami macie rację, poczekam ze sprzedażą, mogę je zużyć po porodzie
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnei w pracy dziś handel obnośny
zakupiłam 3 pary majt w tym 2 takie babciowe za pepek coby mnei nie gniotły hehehehe ![]() ![]() ![]() 20 zł wydałam i luzik 3 majty nowe mam
|
|
|
|
#3046 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Pięknym Mamusiom
![]() Gratki! Leci szybko ten czas Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610519]Bry. U mnie problemów ciąg dalszy, później zadzwonię do gina z pytaniem, co robić. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!![/QUOTE] Bidulka, po tym ęglu powinno przejść Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie remont łazienki ciąg dalszy Dwa dni kuli, teraz wiercą i rżną. Głowa mi chyba eksploduje. A kurz mam wszędzie taki, że nawet na kanapce go czuje ![]() Jak się mój Syn nasłucha tych odgłosów to jakimś budowlańcem chyba zostanie edit: Fajnie to brzmi Mój Syn Jeszcze się nie oswoiłam
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-03-06 o 10:52 |
||||||
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre mi się nie podobają, bo wyglądam strasznie, ale sobie zawsze myślę, że to dla mojej córki robię, aby jej pokazać pewnego dnia piękny album. |
|
|
|
|
#3048 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i drobne na TV ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39612020]Tak, Zuza. I całkiem realistyczne podeszli do tematu (w NW, Klanu nie oglądam). Fakt, dobrze, bo na co dzień ludzie nie zdają sobie sprawy, ile kobiet ten problem dotyka. .[/QUOTE] Dokładnie.Ja tez nie zdawałam sobie sprawy dopóki nie poleżałam 2 tyg. na patologii w poprzedniej ciąży
|
|
#3049 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do snów - ja mam bardzo często złe sny przed wizytą. Np. plamienie czy krwawienie. No cóż, stresy, a wyobraźnia nie próżnuje. Sny w ciąży są i tak bardzo pokopane, a już takie wynikające ze stresu to wcale. |
|
|
|
|
#3050 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sliczna dziewczyna ale figure ma teraz jak bomba ![]() Cytat:
|
|
#3051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze miałam pisać, kupiłam w lumpku śpiworek tylko nie wiem czy synek mi to wybaczy bo jest różowy jak spotkam drugi niebieski to oddam ten dziewczynce a jak nie to będzie spa w różowym
|
|
#3052 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wszystko wporzo ![]() No jak pobyłam dłuzej na swiezym powietrzu to spałam dziś jak zabita. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam miesiac temu 3 pary ale w większym rozmiarze i Tz sie smiał ze w nich utone a teraz?-elegancko sie w nich hasa,nic nie cisnie
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613057]
A co do snów - ja mam bardzo często złe sny przed wizytą. Np. plamienie czy krwawienie. No cóż, stresy, a wyobraźnia nie próżnuje. Sny w ciąży są i tak bardzo pokopane, a już takie wynikające ze stresu to wcale.[/QUOTE] Co do snów to mi dzisiaj całą nos się dzieci śniły, Takie małe, że się nimi opiekowałam, pieluchy i te sprawy i obudziłam się zmęczona
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613057]Dobra decyzja. Jednak przy porodzie trochę krwi się traci, a potem dziecko wysysa resztki składników z mlekiem. Przeważnie witaminy dla ciężarnych mogą brać również matki karmiące, ale lepiej to skonsultować z ginem (chyba, że nie chcesz karmić piersią, to na pewno się przydają). A co do snów - ja mam bardzo często złe sny przed wizytą. Np. plamienie czy krwawienie. No cóż, stresy, a wyobraźnia nie próżnuje. Sny w ciąży są i tak bardzo pokopane, a już takie wynikające ze stresu to wcale.[/QUOTE] to fakt w ciąży są głupie sny, a ja sie trochę martwiłam bo mały spokojny jest i tylko od czasu do czasu pływa sobie i do tego ta dziewczyna co Teso wczoraj pisała... czy któraś wie od którego tygodnia można usłyszeć bicie serduszka dziecka przez stetoskop? bo wczoraj kupiliśmy inny ciśnieniomierz taki tradycyjny bo inne ciągle nam nie pasowały i mam stetoskop. Wczoraj słuchałam brzuszka ale tylko moje flaki słyszałam jak się przelewa w brzuchu
|
|
#3055 |
|
Konto usunięte
|
Ja do gina zawsze idę w gaciach, od chyba września nie miałam założonej spódnicy.
Ale zwykle mam albo dłuższą bluzkę albo sweterek, jednak nie krępuję się jakoś specjalnie. Przecież gin zagląda do środka, więc pewnie widok zewnętrzny go nie rusza specjalnie :P Jak chodziłam na NFZ, to był taki system: poczekalnia, potem taka mini-poczekalnia dla ok. 3 kobiet - i jedna w łazience się przebierała i wchodziła do gina np. w spódnicy. I zawsze się zastanawiałam, czy w tej łazience już ściąga się majtki, czy nie Jak tak - no to spoczko, ale potem się siedzi w spódnicy bez majtek (po wyjściu z gabinetu znów do łazienki i ubieranko), ale jak się nie rozbiera majtek to co, potem tylko te majtki rozebrać przy ginie i zostawić je na krześle? Dziwne i to i to. Czasami się nie przebierałam w tej łazience, tylko u gina ściągałam np. na szybko legginsy z majtami.A teraz u gina rozbieram się u niego, za parawanem i siup od razu na fotel, a potem się ubieram i na USG przez brzuch. Ale zimą ja ZAWSZE ALE TO ZAWSZE noszę rajstopy pod spodniami, więc przyjeżdżam zawsze wcześniej, rozbieram te rajstopy w łazience, żeby już mieć tylko gatki i majtki :P I potem po wizycie - ubieranko. Uff ale ja to jestem problematyczna
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jakoś nie mam oporu przed badaniem ginekologicznym. zawsze w spodniach i jakiejś dłuższej koszulce.
a jak dupą będę świecić to pech. poza tym przy badaniach usg światło jest zgaszone, aby obraz był lepiej widoczny, więc się nic nie przejmuje. sama pracuję w opiecę i tysiące gołych dup widziałam i mnie już nic nie rusza. |
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613193]Ja do gina zawsze idę w gaciach, od chyba września nie miałam założonej spódnicy.
Ale zwykle mam albo dłuższą bluzkę albo sweterek, jednak nie krępuję się jakoś specjalnie. Przecież gin zagląda do środka, więc pewnie widok zewnętrzny go nie rusza specjalnie :P Jak chodziłam na NFZ, to był taki system: poczekalnia, potem taka mini-poczekalnia dla ok. 3 kobiet - i jedna w łazience się przebierała i wchodziła do gina np. w spódnicy. I zawsze się zastanawiałam, czy w tej łazience już ściąga się majtki, czy nie Jak tak - no to spoczko, ale potem się siedzi w spódnicy bez majtek (po wyjściu z gabinetu znów do łazienki i ubieranko), ale jak się nie rozbiera majtek to co, potem tylko te majtki rozebrać przy ginie i zostawić je na krześle? Dziwne i to i to. Czasami się nie przebierałam w tej łazience, tylko u gina ściągałam np. na szybko legginsy z majtami.A teraz u gina rozbieram się u niego, za parawanem i siup od razu na fotel, a potem się ubieram i na USG przez brzuch. Ale zimą ja ZAWSZE ALE TO ZAWSZE noszę rajstopy pod spodniami, więc przyjeżdżam zawsze wcześniej, rozbieram te rajstopy w łazience, żeby już mieć tylko gatki i majtki :P I potem po wizycie - ubieranko. Uff ale ja to jestem problematyczna [/QUOTE]A ja mam najpierw badanie na fotelu a potem dalej na nim leże i na tymże fotelu mam usg
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka a co Ty taka cichutka?
|
|
|
|
#3059 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
ja do gina zawsze idę w spodniach (jeansy, legginsy) plus jakaś tunika.
rozbieram się w osobnym pomieszczeniu i z tego pomieszczenia od razu na fotel. potem ubieranko i na usg przez brzuch. jakbym miałam się wstydzić mojego cellulitu to bym chyba chodziła tam w sukience maxi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Pieskowy obrządek zaliczony.

chyba chcialas dziewuszynke po cichu, cooooo?
siedz w tym lozku, pranie sie co najwyzej zasmierdnie i jutro drugi raz wlaczysz 
)

Ale nie wiem czemu...