|
|
#2281 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mariza
Cytat:
|
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
of kors w wyzszej cenie
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2013-03-06 o 08:39 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2285 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
U mnie klientki są zawiedzione ostatnimi podwyżkami. Dostały katalogi i niestety, ale żadna na nic nie reflektuje. Z AVON zamawiają regularnie. Nawet nie muszę się starać, by zebrać zamówienie na 350 zł i więcej.
Na początku (przed dwoma latami) chciały się pozabijać za katalogami z MARIZY. Były zachwycone małymi lakierkami po 2,60zł, masłami do ciała... Szkoda... Nie było braków, pomyłek w zamówieniu. Teraz cały czas są braki pomimo listy brakujących towarów, w paczce jeszcze są dalsze braki. No cóż. Myślałam, że będzie warto promować naszą polską firmę, a tutaj taka klapa. Panie w firmie są faktycznie bardzo niemiłe. Miałam z nimi wielokrotnie kontakt i z łaską coś sprawdziły czy odpowiedziały. W mojej grupie konsultantki zamawiały jeszcze w październiku, a teraz? ANI JEDNEGO ZAMÓWIENIA ! To chyba o czymś świadczy.
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osoby w mojej grupie rezygnują z Avonu i Oriflame, bo twierdzą, że Mariza im sie bardziej opłaca, ma lepsze kosmetyki, tańsze i ludzie chętniej kupują. Na konkurencję natomiast wszyscy narzekają (nie od dziś). Z tego co widzę to głównie konsultantki je chwalą, ale znam też takie które bardzo żałują, że w ogóle rozpoczęły współpracę z tymi firmami. Nie wiem dlaczego u Ciebie jest wszystko na odwrót... Co z tego, że ceny podwyższają? Chyba logiczne to jest, wszędzie wraz z rozwojem firmy podwyższa się ceny; ale mimo to i tak ludzie wolą kupić lakier do paznokci za ok. 8,00 zł, a nie za 15,00 zł... Nie mów mi, że w Avonie masz więcej klientek, ludzie chętniej kupują itd., a w Marizie narzekają na ceny... Coś tu nie gra... Na Avon ich stać, a na Marizę nie??? Być może patrzą jedynie na opakowania - bo tutaj pod tym względem Avon dominuje... Nie od dziś wiadomo, że sprzedaje się często zdjęcia produktów, a nie same produkty Oczywiście są osoby, które mają ulubione kosmetyki w Avonie. I kupują je non stop i nie zamienią je na żadne inne. Każdy jest inny i każdy ma inne potrzeby, preferencje, skórę... Jednemu pasuje to, innemu tamto.W Marizie jest jeszcze wiele niedociągnięć to fakt, ale i tak jest to najlepsza firma tego typu na rynku. Avon to słabe kosmetyki, drogie, są wyjątki, ale nieliczne . Klientów przyciągają głównie promocjami, obszernymi katalogami, gratisami. No, ale jak wiadomo ta firma jest już na rynku tak długo, że ma już swoje stałe klientki, które niczego poza Avonem nie ta używają. Wiele osób też żyje w przekonaniu - im droższe tym lepsze. Ludzie nie lubią zmian, przyzwyczajają się do czegoś i niechętnie podchodzą do nowości. Wolą "sprawdzone" produkty, a nie mają porównania z innymi. No cóż, tak bywa... A jeszcze a propos Avonu - na allegro są dużo tańsze kosmetyki tej marki. Perfumy kosztują 30,00 zł, a nie 90,00 zł - więc dziwię się, że jeszcze tyle osób kupuje w sposób tradycyjny... Nie kumam tego. Znam wiele konsultantek, ale z tego co mi mówią i mówiły dawniej (jeszcze długo przed tym jak zapisałam się do Marizy) to zyski ze sprzedaży mają marne, ludzie niechętnie podchodzą do tego typu firm... Parę lat temu jeszcze był na to szał. A teraz odkąd królują zakupy przez Internet już sprzedaż katalogowa odeszła na drugi plan. Więc widzisz - Ty jesteś szczęściarą, że Tobie w Avonie idzie całkiem nieźle. Ja nie znam osoby, która jest zadowolona. Więc widzisz to pokazuje, że wszystko zależy od szczęścia Jedni są zachwyceni, inni wręcz przeciwnie. Co do Marizy to oprócz Ciebie nie znam osób narzekających na tą markę Zobaczymy co będzie za jakiś czas
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post77548836 Edytowane przez xanthina Czas edycji: 2013-03-06 o 12:48 |
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
![]() jeśli się kiedyś w realu spotkamy, choćby przypadkiem, to masz u mnie piwo!
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W AVON jestem konsultantką (nie liderką) już 13 lat, w Marizie ponad 2 lata. Mam więc możliwość porównania. Niestety wystarczy przeczytać posty z tego wątku i widać, że coś się psuje. 1.Mariza ma mało promocji dla konsultantek i z tego też powodu dziewczyny pouciekały . 2.Zamówienie 140 zł po cenach dla konsultantek po upuści, by nie płacić kuriera, to 200 zł po cenie katalogowej. Następny minus o którym mi mówią. 3.Płatne kurierowi - wręcz przeraża brak odroczonej płatności. Już ponad rok temu Mariza miała wprowadzić płatność odroczoną. Miała. 4. Drogie katalogi nawet przy 20 szt., bo są bardzo cieniutkie. 5. Ciągłe braki wszystkiego - to też plaga. No cóż. Widocznie ja mam szczęście do AVONU. Tak, na Marizowe ceny narzekają. Bo choćby nowe maseczki. Produkt nieprzetestowany, nie sprawdzony przez klientki, a cena wysoka. Muszą się najpierw przekonać czy warto je kupić. Poczekamy, zobaczymy. Idzie wiosna, więc i chętnych na np. olejki do opalania z Marizy na pewno nie zabraknie tak jak i w zeszłym roku. Ja sprzedałam ponad 200 szt.
Edytowane przez Loreen Czas edycji: 2013-03-06 o 14:33 |
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
Taaaaak zapewne ;D nie śmiałabym sądzić inaczej
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- A tak z innej beczki to nie rozumiem przekonania niektórych,że Mariza to jakaś świętość a wszystkie inne to zło,badziew,bubel,drożyzn a,że oszukują konsultantki i wieczne braki jakby tu w Marizie tego nie było ... Nigdzie nie ma idealnie ale nie kłóćcie się czy lepszy Avon,Mariza czy Oriflame czy coś tam innego bo to jest bez sensu... Jestem(i byłam) w kilku firmach katalogowych więc mam porównanie i mimo wszystko Mariza jest jedną z tych lepszych (ale nie najlepszą bo jednak moim faworytem jest inna firma) No i fakt faktem u mnie też coraz mniej klientek ;| większość zamówienia biorę dla siebie żeby chociaż na przesyłkę za 8zł było bo przez ciągłe wyjazdy nie mam jak robić z wspólnych zamówień. A do koleżanki kilka postów wyżej to ja nie wiem gdzie ty czytałaś o tej miłej i pomocnej obsłudze bo ja chyba się spotkałam z jedną taką opinią może dwoma a większość twierdzi,że jest zupełnie inaczej. I mówiąc,że a Avonie jest tak straaaaasznie drogo a w Marizie tak sper extra tanio to ja sie zastanawiam czy ty widziałaś kiedykolwiek Avonowy katalog ?? Przecież tam żel pod prysznic za 7zł,krem z linii Naturals ok 5zł to standard. Edytowane przez CheerRomance Czas edycji: 2013-03-06 o 21:59 |
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
może ta koleżanka jest z obsługi
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) jeszcze jedna sytuacja, kiedy dzwoniłam do nich bo nie odliczyli mi bonifikaty: zadzwoniłam okazało się, że kobitka jest na przerwie, powiedziała, ze nie jest teraz w firmie bo wyszła na papieroska ale wysłuchała mnie, chwilę pogadałyśmy o innych pierdołach i poprosiła, żebym zadzwoniła za 15 minut. Jak zadzwoniłam to nie musiałam tłumaczyć tego wszystkiego drugi raz, tylko od razu wiedziała o co chodzi (mimo tego, że odebrał ktoś inny) dana kwota została doliczona do mojego konta i wykorzystałam ją w następnym zamówieniu dzwoniłam jeszcze w wielu innych sprawach (dołożenie czegoś do paczki, pytania o próbki itp) i NIGDY nie spotkałam się z niemiłą obsługą ![]() Może mam takie szczęście
|
|
|
|
#2293 |
|
w krainie snu i marzeń
|
a ja czekam na katalog a dziś dzwoniła do mnie moja 'opiekunka'
|
|
|
|
|
#2294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są często ciekawe promocje; miałam wiele kosmetyków z tej firmy, nie wiem czy jakikolwiek został zużyty do końca... dałaś na przykład żele - akurat je lubię i często są na nie promocje; fajne zapachy, duży wybór etc. (je zużywam do końca) - ale na rynku są o niebo lepsze żele w tej samej cenie ![]() mnie po prostu trochę irytuje jak wszyscy narzekają na marizę... bo klientki marudzą, bo za wysoka cena maseczki, co coś tam... wg mnie powodów do narzekania póki co nie ma aż tak wiele, żeby ciągle o tym pisać ![]() co do uprzejmości obsługi to kurczę nie wiem dlaczego ciągle natrafiam na informacje, że panie są bardzo miłe... wydawało mi się, że wiem to m.in. z tego wątku, ale nie chce mi się wertować poprzednich stron żeby to udowodnić na 99% kilka dziewczyn stąd zachwala pracowników firmy ![]() być może jak ktoś niemiły dzwoni - niemiło się do niego odnoszą? ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
ale nie no... oczywiście by się przydało więcej2. 140 zł nie mogą uzbierać? mnie się jeszcze nie zdarzyło płacić za przesyłkę... widocznie słabo się starają (zastanawiające bo ja oprócz tego, że dam paru osobom katalogi nie robię nic) 3. tu się zgodzę; mogłaby być chociaż płatność z góry tuż po wykonaniu zamówienia - mnie by to zadowoliło, no ale rozumiem, że wiele osób ma z tym problem... 4. cieniutki, bo są w nich same konkrety, a nie jedna strona to jakaś mordka, dwie strony to babka + perfumy, trzecia strona to zegarek, a kolejne to torebki... poprzedni marizowski był cienki, ale obecny jest ok; ale co do katalogów to w każdej firmie powinny być wręcz za grosze... wg mnie im więcej katalogów pójdzie w świat tym większy zysk dla firmy - ceny powinny być takie, żeby konsultantki mogły je rozdawać na lewo i prawo 5. ciągłe braki? nie wiem o co chodzi... od czasu do czasu kilka dni nie ma jakiegoś produktu, odcienia... ale żeby ciągle? tutaj bardzo wyolbrzymiasz wg mnie Mariza się rozkręci potrzeba trochę czasu; ostatnie miesiące to wiele nowych konsultantek (sądzę tak po numerach ID), więc ludziom tam w firmie coraz gorzej to wszystko ogarnąć... przepraszam jeśli kogoś uraziłam w jakiś sposób swoimi wypowiedziami, ale chyba jednak jestem antyfanką Avonu... nic nie mogę na to poradzić, że nie ruszają mnie słit promocje, piękne opakowania, masa kolorów, strony zapachowe już o superaśnych gadżetach nie wspominając...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post77548836 Edytowane przez xanthina Czas edycji: 2013-03-06 o 22:54 |
|||
|
|
|
|
#2295 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
Jak to jest z ta wysylka? Ponizej 140 zl ,placimy za wysylke 16 czy 8 zl????
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Od jakiegoś czasu jestem konsultantką Marizy, Ale przyznam szczerze że rzadko zamawiam, bo koszt wysyłki jest strasznie drogi. Odebrać osobiście nie mogę bo pracuje do późna. Jest może na forum konsultantka z Krakowa, która chciała by się ze mną połączyć w zamówieniach ? |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że całkiem niezłe będzie u mnie zamówienie
|
|
|
|
#2300 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja swoj zamowilam drugiego dnia i dopiero dzis mi doszedl, wyslany 1 marca...
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam wczoraj paczkę, strasznie to wszystko ściśnięte, ale może mi się tylko tak wydaje. Paletka cieni nie przetrwała transportu, brakowało cienia matowego i pomylony nr lakieru, ale brakujące i zniszczone kosmetyki już do mnie idą.
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam wiecznie porozlewane testery baz ;| przez co wszystkie kosmetyki jakie mam razem zapakowane są ulane ;/ (tzn te co są w tym małym woreczku z mniejszymi rzeczami czyli np pomadki,pojedyncze cienie itp
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez dostałam wczoraj paczke, cienie owiniete streczem troche pokruszone, zadzwonilam tam dzisiaj, pani z obsługi byla mila i konkretna, choc usilowala mi wcisnac ze paczka jest dobrze zabezpieczona bo kosmetyki sa streczowane i na gorze jest kawalek folii babelkowej wiec ja poprosilam, zeby kolezanki lepiej zabezpieczaly te kosmetyki ktore moga sie pokruszyc czy potłuc bo do kurierow raczej zaufania nie powinno sie miec ,a to ze sie owinie kawalkiem woreczka to jeszcze nie jest zabezpieczenie, prosila, zeby wyslac maila i foto uszkodzenia, wysla nowy, po problemiea tak na marginesie- tusz long&black to jakas totalna porazka...ani long ani black, za to seria antycellulit całkiem przyjemna..
|
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
i mi się nie podoba sposób pakowania zamówień. W ogóle zawsze wygląda to po prostu odstraszająco, jakby paczkę ktoś ze śmietnika wyjął.
I możecie pisać, że to tylko paczka ale ja zwracam na to uwagę. Lakiery i peelingi i tak będę zamawiała bo są świetne, zresztą jak zamawiam tylko dla siebie to pół biedy. aaaa i przetestowałam potrójne cienie matowe - porażka! |
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
ja przetestowalam potrojne metaliczne glamour, mam mieszane uczucia, sa bardzo metaliczne, na pewno nie na codzien, raczej na jakies imprezy, wyjscia, ale mnie nie zachwyciły.
natomiast te potrojne (w okraglym opakowaniu) sa daremne, malo napigmentowane, strasznie badziewne najlepsze sa okragle pojedyncze, lepsze od inglotowskich cieni, mocno napigmentowane, piekne kolory, te polecam kazdemu
|
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wzielam matowe nr 4, bo chcialam smietanke i latte z pojedynczych. Te trojki wygladaja fatalnie na oku, ciezko je rozetrzec, robia sie plamy. |
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
No to dzisiaj możecie poszaleć i kupić pojedyncze cienie w promocyjnej cenie, o maseczkach i pudrze nie wspomnę. Fajnie że zrobili taką promocję. Wieczorem robię zamówienie, kurcze, to już będzie 3 w tym miesiącu, a to ani nie połowa.
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
Zaloguj się do Strefy Konsultantki to będziesz wiedzieć
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

ale mogliby zostawić chociażby po to,żeby oferta była bogatsza i było w czym przebierać

wiec ja poprosilam, zeby kolezanki lepiej zabezpieczaly te kosmetyki ktore moga sie pokruszyc czy potłuc bo do kurierow raczej zaufania nie powinno sie miec ,a to ze sie owinie kawalkiem woreczka to jeszcze nie jest zabezpieczenie, prosila, zeby wyslac maila i foto uszkodzenia, wysla nowy, po problemie