|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
pochwalę się jaka mnie przed chwilką niespodzianka spotkała
![]() zastukał do mnie wujek, mieszkający piętro niżej, z "przesyłką" - okazało się że wczoraj był na jakichś targach w Poznaniu, i odwiedził ciotkę, która tam mieszka - już bardzo wiekowa staruszka, której na oczy nie widziałam, nigdy z nią nie rozmawiałam, znam ją tylko "ze słyszenia" bo babcia ma z nią codzienny kontakt przez telefon. i owa ciocia przysłała mi paczkę dla małego jestem szczęśliwa bo zupełnie się nie spodziewałam, strasznie miło z jej strony w paczce były dwa kocyki, dwa zestawy body z czapeczkami, body + kapcioszki go kompletu, body + śliniaczek i majteczki, dwa maleńkie ręczniczki (idealne na spacer do wytarcia brudnego pyszczka i łapek), dwa proszki Jelp i słodycze dla nas ale mam rogala na buzi
|
|
|
|
#572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
ja się cieszę na ciepełko, bo mi się już wszystko opina, a bawełniane shirty można tanio kupić większe no i z butami też jest łatwiej...Cytat:
Cytat:
![]() a z tymi brafitterkami to chyba znów jakiś polski fenomen... ja czegoś takiego tutaj nie widziałam mam pod biustem 75 i jak biorę stanik z triumpha 75, to jest w obwodzie ciasny - nawet po wielu miesiącach noszenia. nie wyobrażam sobie zakładać czegoś ciaśniejszego - więc albo te materiały staników brafitterkowych są bardziej rozciągliwe, mniej wytrzymałe albo po prostu inaczej szyte i to ich 65-70 odpowiada triumphowemu 75??? jak by moje staniki o centa ciaśniejsze były, to bym rzygnęła po minucie noszenia! nie mam zamiaru się dusić w stanikach, oooo nie!co do miseczek, dzisiaj kupiłam sobie dwa staniki triumpha (promocja!!! i na potem te staniki mi na pewno też posłużą.ja robię klopsiki wegetariańskie takie z... nie wiem jak to się nazywa... aa, słownik powiedział, że to suszone i zmielone ziarno orkisza. i to sobie teraz nasiąka, dodam marchewki ( ), jajca, bułę i pietruchę i będę smażyć. zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
łe to dupa, myślałam, ze jakoś oddzielnie bierzesz jeszcze.. To wkurza mnie ten femibioton, kosztuje majątek a nic w nim pożytecznego nie ma.. tylko kurcze zapas mam już do konca ciąży więc bez sensu zmieniać..
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiem, że można miec kury i jakoś nie śmierdzi bo na naszej ulicy jeszcze jedna babka ma, ale z tyłu domu i nic nie czuć. Ale dba o to.
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaram się każda Zuzinkową rzecza..nawet na parapecie mam juz misiaki poukładane ![]() Cytat:
mega miłe!!!!no i właśnie-tak się achowuja normalni ludzie ![]() mega milutkie, pewnie się cieszysz ?PYTANIE kulinarne-moge do wołowiny zmielonej na burgery dodać musztardę do środka? dla smaku? ![]() PS chyba moja próbka JELPa przyszła ![]() awizo z dopiskiem "przesyłka uszkodzona" to się doczekałam |
||
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Ash wiewióra cudna
w ogóle śliczne wiosenne zdjęcie jejku ale chce mi się na rower
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
heloo Kochane jestem na chwile zeby napisac co na USG ale za duzo nie ma co pisac, nie uwierzycie kto mi robil usg
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Moi rodzice (czyli ja też w dziecinstwie) mieszkają w takim mieście, troszkę mniejszym 20 tys i sąsiedzi często mieli kury, nawet swinie.. Ale jak to się trzyma komórce i tam jest jedzenie w chlewiku.. a kury mają zagrodę to nic nei śmierdzi nikomu i nikomu nie przeszkadza.. A tak jak opisujesz to jakaś rzeźnia normalnie jest.. Działaj kobito bo to jednak tak sie życ nie da z takim sąsiadem.. |
||
|
|
|
#579 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a kupujecie emolium lub inny emolient do kąpieli??
bo ja już sama nie wiem, ogólnie kosmetyki z hippa będe miała, ale wszyscy trąbią że kupowali emolienty, ja rozumiem jak skóra jest atopowa, to wtedy ok, ale przy normalnej też używać? |
|
|
|
#580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie ![]() A ten biały kocyk ma koleżanka i bardzo fajny jest ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo miło z jej strony, ale tak z ciekawości zapytam, ciocia nie ma swoich dzieci? Zazwyczaj własnie te co nie mają okazują się być kochane dla innych ![]() Cytat:
![]() Rosną te dzieci jak na drożdżach ![]() Gratuluję, a co do Pani doktor to może w końcu się przyzwyczaisz do niej
|
|
#582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi się wydaje, że jak dodasz do środka musztardy to się mogą rozwalać, powiem szczerze, że nigdy nie próbowałam czegoś takiego robić ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#583 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super!Cytat:
![]() Cytat:
za 32tc ![]() Cytat:
Jeżeli się małe rusza to jest okey.......................... ................ Co do szczepionek od razu po urodzeniu to koleżanka odpisała mi tak: Nazywa się engerix B i jest bez związku rtęci którą zawiera refundowana szczepionka. Jest na receptę. Z tego, co doczytałam to standardowo szczepią Euvax B, który w 2007 roku został wycofany, a potem wrócił do łask. Nie wgłębiałam się dokładnie w temat, ale znalazłam kilka ciekawych linków, np. http://www.wiadomosci24.pl/artykul/p...ana_28880.html http://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-...48/index2.html Ja raczej kupię ten Engerix i potem cały czas nią będę szczepiła. Resztę nadrobię później
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wiem jak jest, mój małż całą wykończeniówkę sam robi, czasem mu ktoś pomaga... chce sam, bo tak zrobi najlepiej. rozumiem, ale też chciałabym, żeby czasem odpoczął. i wyniósł śmieci z obecnego mieszkania
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cloche mam nadzieje, ze dobrze zapamiętałam
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-06 o 14:07 |
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się z tym zgadzam, nie będę kupować emolientów dopóki nie będę musiała.
|
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
to super, najwyżej potem dokupie jak będzie trzeba
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że Michałek zdrowy i ładnie rośnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę wysłać męża po jakąś ładną karteczkę i nasmarować jakieś ładne podziękowanie
|
|||
|
|
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i najgorsze, że sąsiadka też była wypita ![]() no ale w każdym razie - my nie słyszymy ale wtedy sąsiedzi nam powiedzieli, że awantura jest średnio raz w tygodniu ale nie na taką skalę .. on w ogóle tego pasierba nienawidzi i znęca się nad nim, on nawet nie ma swoich kluczy i nie raz siedział pół wieczora na klatce schodowej zimą bo ich nie było no i ja byłam później zeznawać na policji, myślałam, że coś z tego wyniknie, jakaś sprawa czy coś ale cisza jest ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do obwodu - zależy od firmy |
||||
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ciągle czuje jakbym była nieporozciągana.. Ciągle wyciągam nogi i kręce stopą bo mnie az takie skurcze czasami przechodza.. no i dłonie też jakbym 3 dni ciasto ugniatała i miała w nich zakwasy..
|
|
|
|
#594 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Tyle czekania... Zapisałam się na wtorek na jazdę żeby odświeżyć sobie wszystko ![]() Śliczna wiewióreczka
|
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#596 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Zazdroszczę takiej ciotki
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważne ze reagujesz.. nie udajesz ze się nic nei dzieje.. ale powiem, że strach mieszkać w takim miejscu.. mam nadzieej, ze oni tylko tak między soba i nie czepiają się sąsiadów.. |
|
|
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie duży synek
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal się!!! Cytat:
bo można to zjeść, nic się nie poodkłada na wątrobie. skład to tylko lanolina i oleje roślinne plus witamina E.tylko nie wiem, czy w polsce jeszcze są gdzieś mi się o oko obiło na wizażu, że znikają z regałów... u mnie ta maść jest normalnie dostępna.
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie kasy, to skoro nie jesteście małżeństwem i on nie ma z czego ci dawać to zawsze możesz podać jego mamusię o alimenty na wnuczkę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

ja się cieszę na ciepełko, bo mi się już wszystko opina, a bawełniane shirty można tanio kupić większe 
takie z... nie wiem jak to się nazywa... aa, słownik powiedział, że to suszone i zmielone ziarno orkisza. i to sobie teraz nasiąka, dodam marchewki (
Ślub 27. X. 2012
Wykonałam szturm na all z poniedziałku, nazamawiałam prawie wszystko co mi brakowało i teraz nie wiem co z tym zrobić
My mamy na obiad pizzę 
mega miłe!!!!
?