Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 11:23   #511
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ogolnie jestem w szoku, ze tam tacy mlodzi lekarze pracuja. chlopaczek pewnie gdzies w granicach mojego rocznika (85), a juz onkolog...mnostwo takich mlodych, myslelismy, ze to jacys stazysci albo studenci na praktykach
Diabli, to my się starzejemy
mój kolega z klasy z podstawówki jest tam onkologiem

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
mieszkaniec brzuszka jest olbrzymem
Wczoraj wg OM miałam 30+4 a on waży 2200
Kolejną wizytę mam za 3 tyg, bo gin. musi go bacznie obserwować.
Szyjka ok. Reszta też ok..
Kazała mi się zacząć nastawiać psychicznie na cc, bo jak on w takim tempie będzie przybierał na wadze to możliwe, że zostanę mamusią w połowie kwietnia ale ma podjąć decyzję na początku kwietnia jakoś
no nieźle ale lepiej za duży, niż za mały
dobrze że wszystko w porządku !!!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Vil jak chcesz znieczulenie u Bonifratów to musisz mieć ich zaświadczenie. Jak wiesz co i jak to spoko, a jak nie to daj znać napiszę Ci resztę co się wczoraj dowiedziałam. Ty jesteś u nich pierwsza z naszej listy, dlatego piszę do ciebie
chcę, chcę ... jak się będzie dało ... i nie wiem jakie zaświadczenie, pewnie trzeba się z anestezjologiem spotkać? pytałam kiedyś położną ale mi powiedziała że jeszcze mam czas się dowiadywać

qrde, brzuch mnie boli od wczoraj jak na okres ... lekko, ale ciągle, teraz po kąpieli nawet bardziej ... nie podoba mi się to. mam nadzieję że Przemuś się nigdzie nie wybiera jeszcze ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:29   #512
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
diabli cmoki w boki wiedziałam że wszystko będzie super
hehe oj mialabys co calowac, bo boczki coraz fajniejsze buziak! a Majcia-diablica to moja idolka diabelski temperamencik to podstawa hehe.

Cytat:
A z tymi wstazeczkami przypomniało mi się jak znajoma wrzuciła na fb zdjęcie córki w wózku a do wózka z 10 wstazeczek było przyczepionych .
kazda w innym kolorze i na inny "czar"?

kciuki za wizyty! Ag_nes, banka26, lonely_lady, nuna2, katherine271 mnie dzisiaj tez czeka poszukiwanie doktorka...bo l4 do dzisiaj, wizyta przelozona na jutro, ale rano do Gliwic musze miec swistek z zusu, ze ubezpieczenie trwa...chyba pojedziemy do szpitala, bo ma tam miec dzisiaj dyzur. pozniej zus juz mi sie nie chce. szyja boli troche mniej, ale i tak ciezko cokolwiek zjesc. siniak juz jest mam nadzieje, ze krwiaka unikne.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:30   #513
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Can gratuluję takiego olbrzymka

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:38   #514
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
diabli ten zestaw 19 elementów zawiera:
aaa, lozeczko i materac tez w zestawie no to teraz rozumiem. myslalam, ze chodzi tylko o dodatki do poscieli i za nic nie chcialo mi wyjsc 19, nawet jak liczylam jakies ozdobne falbanki hehe.

Cytat:
co do próbek:
Cytat:
z johnsona sie zgłosiłam jakoś ponad tydzień temu, jak na razie cisza.. a możesz podać mi linki do sudocremu i loveli?????
lovela - kontakt@lovela.pl
sudocream - mail office@genexo.pl

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Diabli kochana - przeczytałam Twoją relację jednym tchem
Podziwiam Ciebie i Twoje podejście do tematu, bo zdajesz sobie pewnie sprawę z tego, ze 3/4 kobiet to by się położyła i płakała
Jestem z Ciebie dumna
I trzymam kciuki non-stop do czwartku.
dzieki no tz mnie tak nastawia. nie ma co plakac, trzeba walczyc lepiej teraz dac sie pokroic i zostawic mala na troche niz zeby miala zostac bez mamy w wieku 5lat...rokowania sa niezle, juz nie jest jak kiedys, ze rak rowna sie trumna. damy rade
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:48   #515
vil84
Wtajemniczenie

http://www.pierwsza-wyprawka.pl/

może się komuś przyda

Stary 2013-03-06, 11:48   #516
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
aaa, lozeczko i materac tez w zestawie no to teraz rozumiem. myslalam, ze chodzi tylko o dodatki do poscieli i za nic nie chcialo mi wyjsc 19, nawet jak liczylam jakies ozdobne falbanki hehe.

[SIZE=3][COLOR=#333333][FONT=Century Gothic][LEFT]

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

dzieki no tz mnie tak nastawia. nie ma co plakac, trzeba walczyc lepiej teraz dac sie pokroic i zostawic mala na troche niz zeby miala zostac bez mamy w wieku 5lat...rokowania sa niezle, juz nie jest jak kiedys, ze rak rowna sie trumna. damy rade

mi ani jedno,ani drugie nie przyszło a zamawiałam tak jak wszystkie i cisza

idę z psem.. módlcie się by była grzeczna

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:51   #517
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj nie dałam rady już włączyć kompa po powrocie.
A więc teraz krótka relacja z wizyty:
Kazała mi się zacząć nastawiać psychicznie na cc, bo jak on w takim tempie będzie przybierał na wadze to możliwe, że zostanę mamusią w połowie kwietnia ale ma podjąć decyzję na początku kwietnia jakoś
za wizytę

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Cześć
Znów piekne słońce muszę poszukać wiosennych kurtek

Proszę o kciuki dziś
Mam wizytę kontrolną u gin i jakieś złe przeczucie
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to melduję, że Kubuś zaczął 32 tydzień swojej egzystencji w brzuszku mamy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:57   #518
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam sie słonecznie
u mnie pieknie i cieplutko jak ja kocham wiosnę!
Właśnie wypiłam sobie kawkę na tarasie przed domem i opalałam buziaczka godzine na słoneczku. No bosko popprostu
Ale dłużej juz nie siedze na tym słoneczku bo mnie głowa rozbolała a poaztym mam uczulenie na takie wiosenne słońce
Na razie odpoczywam w domku ale muszę jechac na zajęcia na 17 (nie ma to jak moje "wieczorowe" studia ehh) no ale przy takiej pogodzie nawet to mi nie straszne.
Elizka kopie cały czas, cieszy sie jak mamusia z tej wiosny.
Jutro rano jade na tą glukoze nieszczęsna, musze jeszcze mocz zbadac i standardowo morfologie. Boje sie że tą glukozą bo mam wrażliwy żołądek
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:01   #519
Lublana
Zadomowienie

Cześć

Can ale olbrzymekfajnie, że Twoja lekarka ma takie podejściezmobilizow ała Cię jakoś ta połowa kwietnia?

Diabli fajnie, że lekarze wzbudzili Twoje zaufanie i tak profesjonalnie się Tobą zajęli, od razu inaczej się wtedy na wszystko patrzy

Co do noszenia - ja zamierzam, jestem właśnie na etapie wyboru chustyna SR miałam już zajęcia z wiązania, banalnie proste, ciekawe jak będzie z ruszającym się stworkiem

A my robimy sobie pranie dzidziusiowe od tego tygodnia, bo pogoda piękna to wszystko schnie na balkoniewyprawka w zasadzie skompletowana, że aż nie mam co robić i chyba ciasto upiekę w akcie desperacji
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:05   #520
whatIthink
Raczkowanie

Motylek przykro mi z powodu śmierci babci.
Diabli kciuki podziwiam podejście będzie dobrze

Czytam Was na bieżąco, ale nie mam jakoś ochoty się udzielać
Zresztą nie narzekam na brak zajęć...
Przed weekendem wysprzątałam całe mieszkanie łącznie z umyciem podłóg i dobrze zrobiłam, bo przyszli znajomi TŻ z dziećmi, które kulały się po podłodze i właziły w każde szczeliny.
Przywieźli łóżeczko i pościel, także z pościeli mam już prawie wszystko.
W niedzielę przyjechali teściowie i dali nam swój stary telewizor (oni sobie kupili taki wypasiony). Miło spędziliśmy dzień.
W poniedziałek byłam chwilę na mieście, bo musiałam skoczyć do drugiej biblioteki. Wczoraj z kolei byłam w dronce i też kupiłam sobie piżamę, ale ten zestaw: bluzka, spodnie L. Spodnie przyciasne w brzuchu
A dzisiaj się trochę uczę, coby nie rozleniwić się kompletnie, tak dla siebie. Piękna pogoda Mąż dzisiaj po raz pierwszy w roku idzie grać w piłkę nożną, ciekawe czy wróci umorusany jak zwykle po meczu
Ogólnie to u mnie dobrze, nie mam na co narzekać i może dlatego tak rzadko mam potrzebę udzielania się na forum

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:05   #521
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
qrde, brzuch mnie boli od wczoraj jak na okres ... lekko, ale ciągle, teraz po kąpieli nawet bardziej ... nie podoba mi się to. mam nadzieję że Przemuś się nigdzie nie wybiera jeszcze ...

Wiesz co Vil, mnie też boli podbrzusze jak na okres od wczoraj wieczora, całą noc mnie pobolewało i teraz też trochę...
mam nadzieję, że to nic poważnego
nigdy wcześniej tak nie miałam
całe szczęście mój mały jest ruchliwy, a Twój też się rusza??
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:17   #522
humpback
Zakorzenienie

A ja dziś na obiad mam to co zostało z wczoraj – czyli krem z pieczarek jeszcze dostałam od teściowej pierogi z borówkami amerykańskimi, ale dam je mężowi, bo mi nie smakują. Ja lubię takie co bryzgają nadzieniem, i są pysznie soczyste, a teściowa naładuje mąki do nadzienia żeby ładnie się owoce zżelowały i żeby nic nie pryskało..
Stary 2013-03-06, 12:19   #523
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A my robimy sobie pranie dzidziusiowe od tego tygodnia, bo pogoda piękna to wszystko schnie na balkoniewyprawka w zasadzie skompletowana, że aż nie mam co robić i chyba ciasto upiekę w akcie desperacji
A ja czekam aż mi mąż skołuje suszarkę taką za okno i z początkiem kwietnia pranko

U nas też już wyprawka skompletowana zostały mi do kupienia koszule do szpitala i kosmetyki, karuzelka, bujaczek i mata - 3 ostatnie pozycje najmniej ważne, także luzik.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:20   #524
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Wiesz co Vil, mnie też boli podbrzusze jak na okres od wczoraj wieczora, całą noc mnie pobolewało i teraz też trochę...
mam nadzieję, że to nic poważnego
nigdy wcześniej tak nie miałam
całe szczęście mój mały jest ruchliwy, a Twój też się rusza??
ja miałam takie bóle czasem, ale po tabletkach przechodziło, a boli od wczorajszego wieczora więc zdążyłam wziąć trzy tabletki już (nie że specjalnie bo boli tylko tak wypadało akurat że powinnam) no i dalej ... ale lekko. tylko że od wczoraj mały znów jest okropnie nisko, cały brzuch mam przez to napięty.
mało się rusza ... ale on czasem jest leniuszek, ma takie dni, że potrafi 2-3 dni tylko kilka razy mnie pacnąć czy się lekko poruszać po jedzonku a potem nadrabia kolejne dwa dni.
denerwuje się bo na weekend mąż ma jechać do dziadków z rodzicami, mnie miał zawieść do mamy żebym sama nie siedziała, i nie chcę psuć planów jakimiś szpitalami itp ;/

Stary 2013-03-06, 12:22   #525
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
trochę mi to przypomina szamanskie metody mojej babci.. Jest o tyle niesamowita, że zna przesądy do absolutnie każdej możliwej sytuacji życiowej - a to ze nie sadzi się ogórków w 3 dzien od jakiegoś dnia i w każdy wtorek jeżeli pełnia wypadnie w jakiś tam dzien (tu juz szyje ale coś tego typu).. Nie robi się przetworów jak się ma okres bo na pewno nie wyjdą.. Jak jest się w ciąży to nie można masy rzeczy robić bo cos tam.. ze ślubem to już w ogóle nic nie można robić bo sie zostanie garbatym i samotnym.. no absolutnie na wszystko
.
Ale apropo tych przesądów to jest jeden, który mi się sprawdził, a o którym nie wiedziałam i TŻ mi powiedział po. A mianowicie robienie ciast w trakcie @.Zabrałam się kiedyś i naprawdę wyszedł zakalec. Zła byłam strasznie, a TŻ mi powiedział, że to podobno normalne jak się ma @.
Do dziś w to nie wierzę, ale coś mi się tam jednak po głowie kołacze....

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
widocznie sama siebie oszukujesz!

Niestety to prawda trzeba się naszukać ale warto

---
Cześć

Cudowna pora na wstawanie ale awantura u sąsiadów mnie obudziła Już miałam dzwonić na policję ale się uspokoili.
Jeszcze sobie poleżę, bolą mnie łydki po wczorajszym spacerze ale co się dziwić, całą zimę siedziałam w domu a wczoraj z marszu 4 godziny chodzenia
hehe, a widzisz nie pomyślałam, że tak się mogę oszukiwać.
Jak tam sąsiedzi.

Ja się wczoraj pokłóciłam wieczorem z TŻ. Nic poważnego i właściwie go godzinie był już spokój, ale Wam opiszę bo po prostu jest to przykład jak ja nie rozumiem facetów.
Jeździmy obecnie na to jego mieszkanie odmalowywać je. Idzie nam to powoli, bo ja w ciąży to za dużo nie robię, co najwyżej kanty maluję i obklejam, a TŻ całą resztę. I tym sposobem np. w zeszły weekend wymalowaliśmy tylko kuchnię i to jeżdżąc i w sobotę i niedzielę. Do pomalowania więc pozostał jeszcze całkiem spory pokój i korytarz. A wiadomo, że np. trza osobno pomalować sufit, dać mu wyschnąć i później ściany więc znów trochę jeżdżenia. No i tak się zapowiadało, że poświęcimy temu jeszcze może 2 weekendy. A mój TŻ po ostatnim narzekał, że jest cholernie zmęczony bo w ogóle nie odpoczął przez to malowanie. No i wczoraj rozmawiam z kolegą, który kończy swój remont, a w międzyczasie stracił jedną pracę ( ma 2 ale ta co mu została to wykładanie na uczelni 2x w tygodniu więc dużo pieniążków z tego nie ma)i on mówi, że już się cieszy, że koniec bo go wkurza ten remont. Ja na to, że rozumiem, bo my mamy zaledwie do odmalowania ściany a wlecze nam się to i przez to TŻ nie ma odpoczynku. Więc on na to, że chętnie pomoże, aczkolwiek przydałoby mu się nieco pieniążków, powiedział o 100 pln. Ja uznałam, że to nie uczciwe i mówię, że skorzystam z jego pomocy ale dam mu 200 pln. A dzięki temu chłopaki już w pt. po pracy pomalują sufity a w sobotę reszte i TŻ będzie miał wolną niedzielę, do tego fajnego kompana ( bo się lubią chłopaki).Cała szczęśliwa więc że ulżyłam TŻ mu o tym mówię, a on był na mnie zły, że wydaje kasę i że tego z nim nie ustaliłam Dodam, że mimo, że jesteśmy małżeństwem każde ma swoje konto i generalnie ja sporadycznie ( jako że zarabiam mniej, ale dla mnie wystarczająco) jak popłynę za bardzo w miesiącu to proszę go pod koniec o przelanie trochę, ale to zazwyczaj maks 500 pln. , często jednak nie proszę i każde się samo rządzi ( jedzenie on kupuje). Po prostu nie potrzebujemy wspólnego konta. No i to ja się zadeklarowałam, że zapłacę, a nie on ma.
Mówię Wam mega się zaskoczyłam, bo ja bym była szczęśliwa jakby TŻ mi zakomunikował np. jak Kijanka przyjdzie na świat " Kochanie, opłaciłem opiekunkę na 3-5 h raz w tygodniu byś sobie odsapnęła"

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-03-06 o 12:24
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:23   #526
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
axella ja jestem przeciwna psom w mieszkaniach ale może taka opinia też ci się przyda. zastanów się co będzie po urodzinach z. wychodzisz z małą na spacer wracasz a tu wszystko poniszczone? sorry ale są priorytety. ja bym nie wytrzymała w mieszkaniu z dzieckiem i niesfornym psem (chociaż ja to w sumie z żadnym bym nie wytrzymała )
I nie miej wyrzutów sumienia. ja bym postawiła sprawę jasno - my albo pies.
Wiesz co ja też byłam bardzo przeciwna psom i kotom w domu do momentu aż dostałam mojego małego psiaka (mam yorka) jest słodziutki i jeśli od początku dobrze się wychowa pieska to nie ma większego problemu. Pies musi wiedzieć co mu wolno a czego nie. Mój nie może wchodzić na łóżko, krzesła, fotele itp. i się do tego stosuje Niczego nie niszczy, nie gryzie. Myslę że jak piesek Axelli tż byłby dobrze wychowany to nie miała by z nim żadnego problemu

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Sezon na baletki uważam za otwarty rewelacja, mała rzecz a cieszy
zazdroszczę U mnie na baletki za wcześnie jeszcze mamy sporo śniegu ale takie są uroki mieszkania w górach

Cytat:
Dzień dobry.
Wczoraj nie dałam rady już włączyć kompa po powrocie.
A więc teraz krótka relacja z wizyty:
jakie duży chłop Ale dobrze że się zdrowo rozwija W zasadzie mógłby trochę zwolnić ale moze taka jego natura i bedzie duży chłopczyk

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Cześć
Znów piekne słońce muszę poszukać wiosennych kurtek

Proszę o kciuki dziś
Mam wizytę kontrolną u gin i jakieś złe przeczucie
bedzie dobrze a co ma być źle? nie martw się

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to melduję, że Kubuś zaczął 32 tydzień swojej egzystencji w brzuszku mamy
zazdroszczę też bym chciała już być po 30 tygodniu

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zamówiłam rożek dla Z

Zostały mi do kupienia pampersy
coś do pępka
pościel
mleko
jakiś kocyk
i ceratki pod prześcieradło

i oczywiście wózek ale to zostwiam na koniec

czyli już pierdoły totalne
super dużo już masz a wózek napewno jakiś fajny znajdziesz.
Ja jeszcze nie mam NIC. Dosłownie nic
Stary 2013-03-06, 12:27   #527
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak tam sąsiedzi.

Ja się wczoraj pokłóciłam wieczorem z TŻ. Nic poważnego i właściwie go godzinie był już spokój, ale Wam opiszę bo po prostu jest to przykład jak ja nie rozumiem facetów.
Jeździmy obecnie na to jego mieszkanie odmalowywać je. Idzie nam to powoli, bo ja w ciąży to za dużo nie robię, co najwyżej kanty maluję i obklejam, a TŻ całą resztę. I tym sposobem np. w zeszły weekend wymalowaliśmy tylko kuchnię i to jeżdżąc i w sobotę i niedzielę. Do pomalowania więc pozostał jeszcze całkiem spory pokój i korytarz. A wiadomo, że np. trza osobno pomalować sufit, dać mu wyschnąć i później ściany więc znów trochę jeżdżenia. No i tak się zapowiadało, że poświęcimy temu jeszcze może 2 weekendy. A mój TŻ po ostatnim narzekał, że jest cholernie zmęczony bo w ogóle nie odpoczął przez to malowanie. No i wczoraj rozmawiam z kolegą, który kończy swój remont, a w międzyczasie stracił jedną pracę ( ma 2 ale ta co mu została to wykładanie na uczelni 2x w tygodniu więc dużo pieniążków z tego nie ma)i on mówi, że już się cieszy, że koniec bo go wkurza ten remont. Ja na to, że rozumiem, bo my mamy zaledwie do odmalowania ściany a wlecze nam się to i przez to TŻ nie ma odpoczynku. Więc on na to, że chętnie pomoże, aczkolwiek przydałoby mu się nieco pieniążków, powiedział o 100 pln. Ja uznałam, że to nie uczciwe i mówię, że skorzystam z jego pomocy ale dam mu 200 pln. A dzięki temu chłopaki już w pt. po pracy pomalują sufity a w sobotę reszte i TŻ będzie miał wolną niedzielę, do tego fajnego kompana ( bo się lubią chłopaki).Cała szczęśliwa więc że ulżyłam TŻ mu o tym mówię, a on był na mnie zły, że wydaje kasę i że tego z nim nie ustaliłam Dodam, że mimo, że jesteśmy małżeństwem każde ma swoje konto i generalnie ja sporadycznie ( jako że zarabiam mniej, ale dla mnie wystarczająco) jak popłynę za bardzo w miesiącu to proszę go pod koniec o przelanie trochę, ale to zazwyczaj maks 500 pln. , często jednak nie proszę i każde się samo rządzi ( jedzenie on kupuje). Po prostu nie potrzebujemy wspólnego konta. No i to ja się zadeklarowałam, że zapłacę, a nie on ma.
Mówię Wam mega się zaskoczyłam, bo ja bym była szczęśliwa jakby TŻ mi zakomunikował np. jak Kijanka przyjdzie na świat " Kochanie, opłaciłem opiekunkę na 3-5 h raz w tygodniu byś sobie odsapnęła"
Nie wiem, cisza póki co Już raz siedziałam na policji przez nich Ogólnie są super ale sąsiad lubi sobie wypić i czasem nieźle mu odwala. Dziś mnie obudziły krzyki dzieciaków "tato, my sie boimy" i starszego, 19letniego syna sąsiadki "proszę, proszę nie bij" postanowiłam chwilę poczekać i zrobiła się cisza, więc nie dzwoniłam ale jakby to dłużej trwało to byłabym zmuszona.

Z jednej strony miło, że zorganizowałaś mu pomoc, z drugiej - mój mąż też by miał pretensje a gdyby mnie zostawił przed faktem dokonanym - załatwiłem opiekunkę - zabiłabym

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:29   #528
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Absolutnie nie chcę was straszyć ale jak mnie brzuch bolał i poleciałam spanikowana do mojej gin to pierwsze mnie opieprzyła, że panikuję ( może pamiętacie ), ale jak jej powiedziałam, że bolało tak jak przed okresem to gadka się od razu zmieniła i powiedziała, że jak w ten sposób boli to nie czekać 2 czy wiecej dni tylko przychodzić bo może się coś dziać. I po kilku dniach może już być źle.

Cytat:

[COLOR="Silver"]

Do Lovli wysłałam bo jeszcze nie wysyłałam. Byłam w rossmanie. Kupiłam oliwkę i żel do mycia ciała. Stwierdziłam, że jak nie dla małej to ja wykorzytam bo oliwką i tak się smaruję, a żel też się zużyje.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mi ani jedno,ani drugie nie przyszło a zamawiałam tak jak wszystkie i cisza

idę z psem.. módlcie się by była grzeczna
Ja sudokrem do tygodnia dostałam, a do loveli dziś napisałam.

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam sie słonecznie
u mnie pieknie i cieplutko jak ja kocham wiosnę!
Właśnie wypiłam sobie kawkę na tarasie przed domem i opalałam buziaczka godzine na słoneczku. No bosko popprostu
Ale dłużej juz nie siedze na tym słoneczku bo mnie głowa rozbolała a poaztym mam uczulenie na takie wiosenne słońce
Na razie odpoczywam w domku ale muszę jechac na zajęcia na 17 (nie ma to jak moje "wieczorowe" studia ehh) no ale przy takiej pogodzie nawet to mi nie straszne.
Elizka kopie cały czas, cieszy sie jak mamusia z tej wiosny.
Jutro rano jade na tą glukoze nieszczęsna, musze jeszcze mocz zbadac i standardowo morfologie. Boje sie że tą glukozą bo mam wrażliwy żołądek

Ja chętnie bym posiedziała na tarasie ale cóż. Mieszkam w centrum miasta 30tys mieszkańców i sąsiadka przy moim płocie ma chyba z 50 różnego rodzaju ptactwa od kur przez kaczki po perliczki. I wszytsko byłoby nic jakby nie to, że ona ma sklep z warzywami i co jej się zepsuje to wyrzyca tym ptakom. One tego nie jedzą i to później jak słońce przyświeci gnije i niemiłosiernie śmierdzi. Tak jest już od kilku lat. Mówiłam tacie, żeby zwrócił jej uwagę bo ja jak im kiedyś zwróciłam to powiedzili mi, że co ja gówniara się oddywam. Ale tata nic nie mówi. W lecie nie można grila zrobić w ogródku i posiedzieć bo można zwymiotować z tego smrodu. Ale w tym roku już nie odpuszczę. Zamierzam iść do urzędu miasta i zorientować się czy ona wogole coś takiego może miec w centrum miasta i komu to zgłosić bo ja już nie wyrabiam i sąsiedzi wokoło też. Laura się urodzi w czerwcu i chcę ,żeby mogła sobie poleżeć na słoneczku na tarasie,a na pewno na ten smród jej nie wystawię.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:34   #529
vil84
Wtajemniczenie

Magiusa, a może tu chodzi trochę też o męską dumę, że ktoś musi pomóc z czymś co on może zrobić sam? mimo że brak czasu itp? faceci są czasem nie do końca logiczni
ja się kiedyś z mężem pokłóciłam bo chciałam podjechać do sklepu z art. dziecięcymi, w którym pracuje kolega, żeby nam doradził w paru kwestiach i pokazał jakieś rzeczy, no i pogadać przy okazji (sklep mamy niedaleko więc nie chodzi o dojazd) to najpierw kilka dni mówił tylko że NIE, a potem się zaczął awanturować że on nie potrzebuje żadnej pomocy i sami dziecku wybierzemy wyprawkę - tak jakby mu głupio było że musi się kogoś poradzić a i tak całą wyprawkę ja skompletowałam przez neta, tylko wózek i fotelik razem wybieraliśmy ...

Stary 2013-03-06, 12:39   #530
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny co kupowały koszule w biedronie, na ile one są w biuście te M i L? Dość pilnie potrzebuję info, bo chciałabym kupić a sama nie mogę wyjść, to jak wyślę męża albo mamę po konkretny rozmiar to będzie najlepiej. Potrzebuję na 100 w cyckach mniej więcej ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:44   #531
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny co kupowały koszule w biedronie, na ile one są w biuście te M i L? Dość pilnie potrzebuję info, bo chciałabym kupić a sama nie mogę wyjść, to jak wyślę męża albo mamę po konkretny rozmiar to będzie najlepiej. Potrzebuję na 100 w cyckach mniej więcej ...
bierz L, ja na 92 brałam M
Stary 2013-03-06, 12:46   #532
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa
też bym była zaskoczona taką reakcją męża, a z drugiej strony jakby wynajął opiekunkę bez konsultacji ze mną to też bym miała uwagi do tego. i nie chodziłoby o to że chce mi pomóc, ale że nie skonsultował tego ze mną
Stary 2013-03-06, 12:48   #533
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
też bym była zaskoczona taką reakcją męża, a z drugiej strony jakby wynajął opiekunkę bez konsultacji ze mną to też bym miała uwagi do tego. i nie chodziłoby o to że chce mi pomóc, ale że nie skonsultował tego ze mną
a ja bym była happy moglabym mieć tylko zastrzeżenie czy jets to odpowiednia osoba, ale jakby np. znajoma to luzik, byłabym miło zaskoczona
Stary 2013-03-06, 12:49   #534
cloche
Zakorzenienie

byłam na glukozie, mogłam pić wodę, mogłam śniadanie jeść - bo to pierwszy test. i oby wyszedł dobrze, to mnie drugi ominie drugi byłby już na czczo i 2h.
a w nagrodę kupiłam sobie 2 staniki! od razu dwa, bo ten model mi super leżał, no i były to ostatnie sztuki (dlatego przecenione 50%): kolor czarny i cielisty
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać zatem bo mam i sproszkowaną witC i odpowiednią wodę więc serum mogę stosować od zaraz. Kiedyś już to robiłam, ale przestałam bo z jakiegoś powodu w ciąży się bałam Ale juz Cię słucham i sobie zaraz wymieszam składniki
o widzisz! super witaminę c w ciąży można używać wręcz przy takich problemach ze słoneczkiem i przebarwieniami warto. tak więc miksuj i daj znać po czasie koleżankom naczynkowym jak efekty - na pewno im twoja relacja pomoże w dalszych poszukiwaniach
Cytat:
Diabli kochana - przeczytałam Twoją relację jednym tchem
Podziwiam Ciebie i Twoje podejście do tematu, bo zdajesz sobie pewnie sprawę z tego, ze 3/4 kobiet to by się położyła i płakała
Jestem z Ciebie dumna
I trzymam kciuki non-stop do czwartku.
haha, ja też nie wiedzieć czemu ale dumna z diabli jestem tak jakbym ją wychowała czy co

nadrabiam was dalej...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 12:51   #535
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja chętnie bym posiedziała na tarasie ale cóż. Mieszkam w centrum miasta 30tys mieszkańców i sąsiadka przy moim płocie ma chyba z 50 różnego rodzaju ptactwa od kur przez kaczki po perliczki. I wszytsko byłoby nic jakby nie to, że ona ma sklep z warzywami i co jej się zepsuje to wyrzyca tym ptakom. One tego nie jedzą i to później jak słońce przyświeci gnije i niemiłosiernie śmierdzi. Tak jest już od kilku lat. Mówiłam tacie, żeby zwrócił jej uwagę bo ja jak im kiedyś zwróciłam to powiedzili mi, że co ja gówniara się oddywam. Ale tata nic nie mówi. W lecie nie można grila zrobić w ogródku i posiedzieć bo można zwymiotować z tego smrodu. Ale w tym roku już nie odpuszczę. Zamierzam iść do urzędu miasta i zorientować się czy ona wogole coś takiego może miec w centrum miasta i komu to zgłosić bo ja już nie wyrabiam i sąsiedzi wokoło też. Laura się urodzi w czerwcu i chcę ,żeby mogła sobie poleżeć na słoneczku na tarasie,a na pewno na ten smród jej nie wystawię.
o kurcze to rzeczywiście nieciekawie macie. I w zasadzie współczuje bo z takimi ludzmi cięzko sie dogadać i to jak walka z wiatrakami.. ehh
A jak bedzie malutka to przydało by sie aby spała na powietrzu zwłaszcza latem. Mam nadzieje że uda Ci się coś z tym zrobić do narodzin Laurki żeby nie musiała wdychać tego smrodu
Stary 2013-03-06, 12:52   #536
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
a ja bym była happy moglabym mieć tylko zastrzeżenie czy jets to odpowiednia osoba, ale jakby np. znajoma to luzik, byłabym miło zaskoczona
to ja bardzo nie lubię być zaskakiwana, choćby niewiadomo jak mile

cloche fajne macie te testy w Niemczech takie bardziej przyjazne
Stary 2013-03-06, 12:53   #537
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Już tylko 90 dni

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale się wzruszyłam!!! bosz... już ryczę przynajmniej nos mi przeczyści... jak dobrze nosić ze sobą rolkę papieru!

ja bym beczała! i założę się, że nie byłabym sama
Też już chciałam ryczeć... ale rozglądam się po sali, a tam wszystkie babki poker face no to i ja udawałam twardzielkę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Karolina, będę w sobotę i niedzielę w Siedlcach Może masz ochotę na kawkę w Cafe Bramma?
O dzięki za propozycję, ale jestem uzależniona od mojego męża... póki nie zdałam prawka a on ma w ten weekend zjazd i jedzie do Białej
Stary 2013-03-06, 12:58   #538
xal
Zakorzenienie

Cytat:
chcę, chcę ... jak się będzie dało ... i nie wiem jakie zaświadczenie, pewnie trzeba się z anestezjologiem spotkać? pytałam kiedyś położną ale mi powiedziała że jeszcze mam czas się dowiadywać
Standardowo odbywa się to tak, że przychodzisz sobie do szpitala i koło windy co się jedzie na IP położnictwa jest pokój anastezjologów. Siedzą tam sobie 8:30-10:00 co dzień i przychodzisz 35/36 tc około, chyba ze wszystkimi badaniami (o to nie dopytałam, ale chyba lepiej mieć) i robią wywiad i dają zaświadczenie. Później przy porodzie dajesz to zaświadczenie jak chcesz znieczulenie i lekarz daje znieczulenie bo wie, że można.
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale apropo tych przesądów to jest jeden, który mi się sprawdził, a o którym nie wiedziałam i TŻ mi powiedział po. A mianowicie robienie ciast w trakcie @.Zabrałam się kiedyś i naprawdę wyszedł zakalec. Zła byłam strasznie, a TŻ mi powiedział, że to podobno normalne jak się ma @.
Do dziś w to nie wierzę, ale coś mi się tam jednak po głowie kołacze....
W trakcie @ zmienia się pole energetyczne, biopole czy jakoś tak, a na pewno flora bakteryjna. Ciasto może nie wyjść bardziej z poddenerwowania, ale ogórków kiszonych w tym czasie się nie robi, właśnie przez tą florę bakteryjną. Sprawdzone

Co do chłopów, to tego gatunku nie zrozumiem. Jak pytam o coś "a sama nie możesz zdecydować" a jak nie pytam "dlaczego nie pytałaś" ale do remontu to mu się nie wtrącam, tylko u nas to trwa dłuuuuugo. Czasami jak mężuś ma jakiś problem, a wiem, że jego kuzyn może coś doradzi to wtrącę w towarzystwie. W sumie jest tylko troszkę zły, że poruszyłam temat, ale ja wiem, że on sam o pomoc to nie poprosi a kuzyna traktuje jak starszego brata, więc jego chwilową złość zniosę, a czasami porady bezcenne.

Stary 2013-03-06, 12:59   #539
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Już tylko 90 dni
malutko
Stary 2013-03-06, 13:00   #540
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
bierz L, ja na 92 brałam M
W sklepie były tylko M i mama stwierdziła "na oko", że przed ciążą to bym weszła w S, więc teraz M będzie dobre ... w razie co można podobno oddać do 7 dni. Zmierzy mi w domu i powie co i jak to zdecyduję. Najwyżej będzie na nastepne wakacje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości