Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 15:19   #661
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałam 18 lat, więc weźcie na to poprawkę, moja dieta polegała na jedzeniu samych jogurtów..... Czasami jakiś normalny posiłek, a tak to praktycznie nic nie jadłam oprócz jogurcików....... Jak sobie teraz to przypomnę to normalnie by siebie samą w łeb walnęła....
a co na to rodzice?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:19   #662
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ale to jest własnie oddzielnie, tam są tylko te kwasy DHA, nic więcej. Z tym, że to też kosztuje te 40pln na miesiąc Ale ja nie biorę żadnego kompleksu witamin. Krew mam dobrą, więc nie potrzebuję. Poza DHA biore magnez (no i leki rozkurczowe). Ale w zasadzie tego DHA też pewnie nie muszę bo orzechy albo rybę (albo i jedno i drugie) wcinam codziennie
a ok myslalam ze to cały sklad witamin ciążowych.. to jeszcze raz prenalen DHA??

A i chciałam pochwalić Twojego mężula, ze ładnie po polsku mowi.. No byłam pod wrażeniem i nawet takie polski akcent mu się udaje w wielu wyrazach

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:20   #663
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Dziewczyny miałam 18 lat, więc weźcie na to poprawkę, moja dieta polegała na jedzeniu samych jogurtów..... Czasami jakiś normalny posiłek, a tak to praktycznie nic nie jadłam oprócz jogurcików....... Jak sobie teraz to przypomnę to normalnie by siebie samą w łeb walnęła....
ło matko...
ale lubię jogurty
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no wyglądasz caaałkiem inaczej niż na fotkach, które nam wrzucałaś
na fb też na każdym foto inaczej..
może wina światła i tego koloru włosów jak na dniach farbnę to wrzuce i poznacie

ale dobrze wiedziec-peruka i jestem nie do rozpoznania :P

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:20   #664
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a co na to rodzice?
Moja mama, że tak powiem nigdy się mną nie interesowała, a tata to był tysiące km od domu, więc nic nie wiedział. Miałam tyle szczęścia, że sobie organizmu nie zmarnowałam przez to głupie zachowanie i tylko lekką anemię miałam. Człowiek młody to głupi jednak.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:22   #665
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

uwaga grubas!
Ślicznie wyglądasz Żaden tam grubas

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:22   #666
Paulina 87
Wtajemniczenie

dziewczyny prosze o pomoc
kupuje właśnie butelki na all z aventu i nie wiem czy dokupić smoczki czy jak? czy smoczków powinno sie mieć więcej bo sie szybciej zuzyją czy wystarczy jak bede mieć te z butelkami tylko? i chya będą ewentualnie pasować do każdej butelki z aventu prawda????
Stary 2013-03-06, 15:23   #667
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz Żaden tam grubas
poznałaś?

cholera..miięsko miałam robić!
wpadnę do Was w przerwie w smażeniu

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 15:24   #668
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama, że tak powiem nigdy się mną nie interesowała, a tata to był tysiące km od domu, więc nic nie wiedział. Miałam tyle szczęścia, że sobie organizmu nie zmarnowałam przez to głupie zachowanie i tylko lekką anemię miałam. Człowiek młody to głupi jednak.....
Miłaś duużo szczęścia

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
kupuje właśnie butelki na all z aventu i nie wiem czy dokupić smoczki czy jak? czy smoczków powinno sie mieć więcej bo sie szybciej zuzyją czy wystarczy jak bede mieć te z butelkami tylko? i chya będą ewentualnie pasować do każdej butelki z aventu prawda????
Wiesz co ja nie dokupowałam bo mam ambitny plan nie używać najwyżej się później dokupi. Ale chyba smoczek z aventu będzie pasował do każdej butelki z aventu

Stary 2013-03-06, 15:25   #669
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
poznałaś?

cholera..miięsko miałam robić!
wpadnę do Was w przerwie w smażeniu
Jaki grubas? Ja tu grubasa nie widzę..... Ładnie wyglądasz!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:28   #670
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak powinno się kupić.. Ja kupilam 2 butelki już razem ze smoczkiem (duża i malą).. Czyli 2x butelka+smoczek

a i smoczek 0+
stwierdzilam, że jak będzie potrzeba to się dokupi..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:28   #671
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a ja się z niczym nie wyrabiam, tzn. wyrabiam ledwo, ale mało co mi zostaje wolnego czasu

dziś np. czuje się mega spełniona bo rano wstawiłam kolorowe ciuszki i już dawno wyschły na balkonie (czekają na Tż ), później byłam u dentysty, bo nie mogę założyć plomby tylko muszę wymieniać lekarstwo co 3 tyg. do porodu . Następnie wstąpiłam do sklepu z akcesoriami dla dzieciaczków i kupiłam ręczniczek z kapturkiem i niedrapki. Po drodze zapłaciłam rachunki, wstąpiłam do ZUS żeby posiedzieć prawie godzinę w kolejce Kupiłam koszulkę do karmienia w biedrze, no i udałam się do Rossmana żeby odebrać nagrodę - ale okazało się, że paka jest za duża i ciężka żeby ją przytaszczyć samej do domu - jakieś 7 kg, w dodatku to zestaw pedigree a my tutaj nie mamy psa więc się uśmiałam po drodze tak, że ledwo doszłam do domu sikając w majty teraz muszę ogarnąć kuchnie i przygotować 70 ofert do wysłania tak więc nie wiem jak Wy, ale ja dziś padam już na twarz i najśmieszniejsze jest to, że ja codziennie mam tyle załatwień mam nadzieję, że nasza mała z tej okazji nie będzie mieć takiego motorka jak ja w dupce
Ty to masz zajęćze mnie się mąż śmieje, że mała taka ruchliwa w brzuchu pewnie przeze mnie, bo on rzekomo kanapowiec, taaa tez mi kanapowiec, ale na kogos trzeba będzie winę zwalić za kipiące energię dziecko

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a ok myslalam ze to cały sklad witamin ciążowych.. to jeszcze raz prenalen DHA??
z takich omega3 to ja biorę omegamed pregna, tez samo omega 3
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:32   #672
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a ja się z niczym nie wyrabiam, tzn. wyrabiam ledwo, ale mało co mi zostaje wolnego czasu

dziś np. czuje się mega spełniona bo rano wstawiłam kolorowe ciuszki i już dawno wyschły na balkonie (czekają na Tż ), później byłam u dentysty, bo nie mogę założyć plomby tylko muszę wymieniać lekarstwo co 3 tyg. do porodu . Następnie wstąpiłam do sklepu z akcesoriami dla dzieciaczków i kupiłam ręczniczek z kapturkiem i niedrapki. Po drodze zapłaciłam rachunki, wstąpiłam do ZUS żeby posiedzieć prawie godzinę w kolejce Kupiłam koszulkę do karmienia w biedrze, no i udałam się do Rossmana żeby odebrać nagrodę - ale okazało się, że paka jest za duża i ciężka żeby ją przytaszczyć samej do domu - jakieś 7 kg, w dodatku to zestaw pedigree a my tutaj nie mamy psa więc się uśmiałam po drodze tak, że ledwo doszłam do domu sikając w majty teraz muszę ogarnąć kuchnie i przygotować 70 ofert do wysłania tak więc nie wiem jak Wy, ale ja dziś padam już na twarz i najśmieszniejsze jest to, że ja codziennie mam tyle załatwień mam nadzieję, że nasza mała z tej okazji nie będzie mieć takiego motorka jak ja w dupce
o ja, jaki ty kawał dobrej roboty odwalasz codziennie

Cytat:
uwaga grubas!
ale cudny brzuch a ten grubas to gdzie?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:34   #673
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

niezły motorek w dupce
Ja też myślalam, że się będę nudzić na L4, ale sobie co raz zajęcia wymyślam i nie ma konca..
a jeszcze jak pomyślę, ile chce i muszę zrobić przed porodem to głowa mała mam nadzieję, że się wyrobię i odpocznę jeszcze w ostatnich tyg. choć jeszcze przez trwającą budowę, wątpię

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:

uwaga grubas!
duży brzunio, ale tylko on Ty ślicznie wyglądasz
Stary 2013-03-06, 15:39   #674
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Może jestem nienormalna, ale w weekend zaczynam pakować torbę.. Przynajmniej wersje pre-alpha
Jeszcze by mi się przydało to co Sharp kiedyś pisala.. Taka wielka lista co w jakiej torbie.. Chyba sobie nie zapisałam..
ja już mam część spakowaną jeszcze tylko przepiorę koszule, ręczniki wybiorę jakieś ciemniejsze, dokupię klapki, przyszykuję ciuszki dla małego i te rzeczy, które mogą leżeć już chyba wszystkie mam
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:42   #675
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ty to masz zajęćze mnie się mąż śmieje, że mała taka ruchliwa w brzuchu pewnie przeze mnie, bo on rzekomo kanapowiec, taaa tez mi kanapowiec, ale na kogos trzeba będzie winę zwalić za kipiące energię dziecko
ja właśnie boję się tego, że mała na pupie nie będzie mogła usiedzieć... Tym bardziej, że w ciąży latam jak szalona. Mój Tż to jest dopiero adhdowiec on nie potrafi nudzić się dłużej niż 5 minut zaraz jakieś szalone rzeczy wymyśla jak musiałam w ciąży 1 lub 2 dni spędzić w domu bez wychodzenia to od razu byłam chora, depresja, smutek, no człowiek nie do życia... a jak wyszłam do spożywczaka na zakupy to czułam się jakbym po złotych tarasach chodziła

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o ja, jaki ty kawał dobrej roboty odwalasz codziennie
niestety lista załatwień jest niekończąca.. a Tż od rana do nocy nie ma w domu, po pracy od razu na budowę, później trening, ehhhhhh odpoczniemy po porodzie
Stary 2013-03-06, 15:42   #676
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Wczoraj nie dałam rady już włączyć kompa po powrocie.
A więc teraz krótka relacja z wizyty:
mieszkaniec brzuszka jest olbrzymem
Wczoraj wg OM miałam 30+4 a on waży 2200
Kolejną wizytę mam za 3 tyg, bo gin. musi go bacznie obserwować.
Szyjka ok. Reszta też ok..
Kazała mi się zacząć nastawiać psychicznie na cc, bo jak on w takim tempie będzie przybierał na wadze to możliwe, że zostanę mamusią w połowie kwietnia ale ma podjąć decyzję na początku kwietnia jakoś
chlop jak dab! super, ze wszystko ok.

Cytat:
oj martwiłyśmy się i nawet jakby nieziemski blask od ciebie bił, i gdybyś świeciła w ciemności to by mi to nie przeszkadzało
przypomniala mi sie ta akcja z polsatu...przygarnij swiecacego kropka

marchewka - dziekuje za streszczenie malucha! informacje o fotelikach na pewno zapamietam pierwsza pomoc zapisze...a co do mleka, to dla mnie temat-kosmos. na polkach jest tego tyle, ze ciezko bedzie wybrac jakie. licze na to, ze szpital i polozna cos podpowiedza.

wrocilam z maratonu lekarsko-zusowego. udalo mi sie namierzyc mojego doktorka na dyzurze, wiec wszystko sprawnie poszlo. poczekalam tylko, bo akurat dostal wezwanie na blok, wiec musial pedzic, ale L4 jest, zaswiadczenie z zusu tez. jestem przygotowana do jutrzejszej wizyty :P i chyba mnie juz nic nie zaskoczy.
odebralam wyniki morfologii i dalej wszystko leci w dol niby hemoglobina w miejscu, ale kolejne zelazo nie daje rady troche go podniesc. ehh, musze popracowac nad dieta.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 16:04   #677
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chlop jak dab! super, ze wszystko ok.

przypomniala mi sie ta akcja z polsatu...przygarnij swiecacego kropka

marchewka - dziekuje za streszczenie malucha! informacje o fotelikach na pewno zapamietam pierwsza pomoc zapisze...a co do mleka, to dla mnie temat-kosmos. na polkach jest tego tyle, ze ciezko bedzie wybrac jakie. licze na to, ze szpital i polozna cos podpowiedza.

wrocilam z maratonu lekarsko-zusowego. udalo mi sie namierzyc mojego doktorka na dyzurze, wiec wszystko sprawnie poszlo. poczekalam tylko, bo akurat dostal wezwanie na blok, wiec musial pedzic, ale L4 jest, zaswiadczenie z zusu tez. jestem przygotowana do jutrzejszej wizyty :P i chyba mnie juz nic nie zaskoczy.
odebralam wyniki morfologii i dalej wszystko leci w dol niby hemoglobina w miejscu, ale kolejne zelazo nie daje rady troche go podniesc. ehh, musze popracowac nad dieta.
ja też nie daje rady z żelazem..
wywaliłam się..jestem gruba,niezdarna i poleciałam na kolana,rece.. boli
oczywiście musiałam się poryczeć bo się wystraszyłam ale Zuzanna się nie przejęła więc jest ok...

kotletki zrobione..cholera,jednak se rozlatują tak podejrzewałam..ale smak cudny z tą musztardą.. i dosypałam przyprawki chili con carne do smaku
zobaczymy jak tżtowi posmakuje...za jakąś godzinkę będzie..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 16:28   #678
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli, to my się starzejemy
mój kolega z klasy z podstawówki jest tam onkologiem
chyba masz racje ale mnie sie wydawalo, ze takie specjalizacje to tylko starzy dziadkowie z wiedza gromadzona przez wieki

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
haha, ja też nie wiedzieć czemu ale dumna z diabli jestem tak jakbym ją wychowała czy co
mamusko, mow mi tak jeszcze to obrosne w piorka

Axella - poczekaj z wozkiem dostaniesz becikowe i sobie kupisz. a fotelik na wyjscie ze szpitala pozycz od jakiejs kolezanki
Stary 2013-03-06, 16:33   #679
banka26
Zakorzenienie

a Dziekuje za kciukasy laseczkii
Can Michas gigant szok jaki wielki
Axela wygladasz pueknie ja to grubaska ty laska z brzusiem pieknie
Co di lekarki to ja jestem pod opieka patologi ciazy i tam jaki lekarz jest taki przyjmuje
i witay sie q rozpoczetym 31 tc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 16:40   #680
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
chyba masz racje ale mnie sie wydawalo, ze takie specjalizacje to tylko starzy dziadkowie z wiedza gromadzona przez wieki

mamusko, mow mi tak jeszcze to obrosne w piorka

Axella - poczekaj z wozkiem dostaniesz becikowe i sobie kupisz. a fotelik na wyjscie ze szpitala pozycz od jakiejs kolezanki
nie chcę czekać

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a Dziekuje za kciukasy laseczkii
Can Michas gigant szok jaki wielki
Axela wygladasz pueknie ja to grubaska ty laska z brzusiem pieknie
Co di lekarki to ja jestem pod opieka patologi ciazy i tam jaki lekarz jest taki przyjmuje
dziękuję gratulje kolejnego tygodniaa!

DZIŚ 6 marca... a 6maja....

2miesiące mi zostały

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 16:45   #681
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pochwalę się jaka mnie przed chwilką niespodzianka spotkała
zastukał do mnie wujek, mieszkający piętro niżej, z "przesyłką" - okazało się że wczoraj był na jakichś targach w Poznaniu, i odwiedził ciotkę, która tam mieszka - już bardzo wiekowa staruszka, której na oczy nie widziałam, nigdy z nią nie rozmawiałam, znam ją tylko "ze słyszenia" bo babcia ma z nią codzienny kontakt przez telefon. i owa ciocia przysłała mi paczkę dla małego jestem szczęśliwa bo zupełnie się nie spodziewałam, strasznie miło z jej strony w paczce były dwa kocyki, dwa zestawy body z czapeczkami, body + kapcioszki go kompletu, body + śliniaczek i majteczki, dwa maleńkie ręczniczki (idealne na spacer do wytarcia brudnego pyszczka i łapek), dwa proszki Jelp i słodycze dla nas
ale mam rogala na buzi
mila niespodzianka i wspaniala staruszka! teraz musisz jej jakis fajny prezent zorganizowac razem z dzidziusiem

Axella - uszkodzony to moze byc sudocream u mnie tez kopertka byla potargana i krem caly na wierzchu. listonosz 3 razy pytal czy na pewno odbieram i zebym sprawdzila czy wszystko w srodku jest
Stary 2013-03-06, 16:47   #682
szczesliwa25
Rozeznanie

axella, jak ty pięknie wyglądasz! szukałam tego zdjęcia i spodziewałam się po tych wszystkich Twoich opowieściach znaleźć taką dziewczynę 'przy sobie' a tu nie widzę nic prócz brzucha!!!

I zapytam bo wiem, że się dowiadywałaś. Wzięłam dziś l4, jestem przedsiębiorcą więc sama opłacam wszystkie składki - jednak do niedawna byłam na tym ulgowym ZUSie dla nowych przedsiębiorców - coś chyba jak Ty jeśli dobrze pamiętam I moje pytanie, ile my właściwie z ZUSU o ile w ogóle dostaniemy?

Lecę do apteki po receptę - mam vis a vis domu - i wracam nadrabiać cały dzień bez Was
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 16:47   #683
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
heloo Kochane jestem na chwile zeby napisac co na USG ale za duzo nie ma co pisac, nie uwierzycie kto mi robil usg ta walnieta doktor , masakra nawet zartowalam sobie na korytarzu ze jaj by byly jak by ona przyszla zrobic i wchodzi no masakra , i moj malz podziela zdanie jak tylko wlazkla , do mnie ze szybko mam na lozko wskaiwac , sluchajcie usg trwalo moze z 7 min, masakra wszystko bylo na szybkiego ze nawet nie bylismy w stanie pomyslec czy o cos chcemy zapytac co za bladz jedna jak wyszlismy to oboje na nia nawyzywalismy , a nie moglam nic jej powiedziec bo za tydzien wizyta i moze byc znowu ona wrrr jestem zla , no ale na szybkiego !!! Michala pomierzyla , dalej wiekszy o okolo 2 tyg. ja jestem teraz 30 t, 1 dzien jakos tak a pomiary wychodza na 32 i maly wazy okolo 1790 kg :P serce 145 uderzen , głowka w dol polozony :P
kolejny konkretny chlopak najwazniejsze, ze bylo usg, a lekarka nie przejmuj sie! moze nastepnym razem juz trafisz na swojego doktorka.
Stary 2013-03-06, 16:56   #684
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
daj znać co z tego wyjdzie, bo mam orkisz w domu i jak coś to skopiuję
hump, te kotleciki całkiem fajne wyszły! lubię! dowaliłam też trochę otrębów różnej maści, natkę pietruszki, wtarłam marchewkę... z przyprawami nic nie cudowałam - wyszły fajne, takie spokojne takie w sam raz na poglukozowy obiad do tego miałam groszek z marchewką na ciepło.
mąż z pracy wskoczył na chwilę i też zeziarł parę sztuk. stwierdził, że dobre
Cytat:
niedługo zostanę sama bezłóżeczkowa
Cytat:
ej ej żadnych szaleńczych upałów do końca czerwca ja nie chcę. bo jak jest bardzo gorąco to mi pomaga tylko zimny prysznic i to na ok. 1 h max.
no to będziesz co godzinę zimny prysznic brała
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 16:57   #685
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie sie boję,że się uciapia..ale po przepisach latam i gdzie niegdzie jest.. zobaczymy..na próbę dodam tej musztardy do środka..ale tylko do częsci mięcha...
pewnie sie spoznilam, ale wczoraj tuz przed faktami byla emisja nowego programu doradca smaku i michel moran robil domowe hamburgery http://www.doradcasmaku.pl/doradca-s...er-domowy.html
Stary 2013-03-06, 16:58   #686
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mila niespodzianka i wspaniala staruszka! teraz musisz jej jakis fajny prezent zorganizowac razem z dzidziusiem

Axella - uszkodzony to moze byc sudocream u mnie tez kopertka byla potargana i krem caly na wierzchu. listonosz 3 razy pytal czy na pewno odbieram i zebym sprawdzila czy wszystko w srodku jest
a myslalam ze ta lovela czy cos.. no to się zobaczy jutro,jutro idę odebrać

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
axella, jak ty pięknie wyglądasz! szukałam tego zdjęcia i spodziewałam się po tych wszystkich Twoich opowieściach znaleźć taką dziewczynę 'przy sobie' a tu nie widzę nic prócz brzucha!!!

I zapytam bo wiem, że się dowiadywałaś. Wzięłam dziś l4, jestem przedsiębiorcą więc sama opłacam wszystkie składki - jednak do niedawna byłam na tym ulgowym ZUSie dla nowych przedsiębiorców - coś chyba jak Ty jeśli dobrze pamiętam I moje pytanie, ile my właściwie z ZUSU o ile w ogóle dostaniemy?

Lecę do apteki po receptę - mam vis a vis domu - i wracam nadrabiać cały dzień bez Was
dziękuję

ile z zusu ale na l4 czy na macierzynskim?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 16:59   #687
lonely_lady
Zakorzenienie

No i znowu mam sporo do nadrobienia

Właśnie wróciłam z wizyty
Gin mnie dzisiaj zaskoczył, pierwszy raz nie spodobała mu się moja szyjka..
podczas badania na samolocie stwierdził, że szyjka jest miękka
zrobił mi usg dopochwowe, zmierzył szyjkę
i niby się skróciła, ale długość jest nadal ok
później zrobił usg przez brzuszek i podglądaliśmy Wiktorka,
serduszko bije ładnie, jest już położony główkowo
teraz kwestia czy nie zachce mu się fikołka i znowu się nie przekręci
waży już prawie 1,5 kg i jest dosyć duży jak na swój wiek
Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty
za jakieś 3 tygodnie mam się umówić na bardziej szczegółowe USG 3D
a na kolejną wizytę kontrolną do niego mam przyjść aż 12.02.2013
zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica..
Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami

teraz lecę troszkę podczytać co tu się działo

a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ??

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 16:59   #688
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
pewnie sie spoznilam, ale wczoraj tuz przed faktami byla emisja nowego programu doradca smaku i michel moran robil domowe hamburgery http://www.doradcasmaku.pl/doradca-s...er-domowy.html
no troszkę za poxno.ale oblukam i przetestuję jak będzie spoko
dziękowac

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 17:03   #689
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że miałaś to szczęście, bo dieta zabójcza

Cytat:
mi teraz hemoglobina poleciała w dół..

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hump, te kotleciki całkiem fajne wyszły! lubię! dowaliłam też trochę otrębów różnej maści, natkę pietruszki, wtarłam marchewkę... z przyprawami nic nie cudowałam - wyszły fajne, takie spokojne takie w sam raz na poglukozowy obiad do tego miałam groszek z marchewką na ciepło.
mąż z pracy wskoczył na chwilę i też zeziarł parę sztuk. stwierdził, że dobre
a w czym moczyłaś orkisz? zrobię sobie na jutro
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:03   #690
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No i znowu mam sporo do nadrobienia

Właśnie wróciłam z wizyty
Gin mnie dzisiaj zaskoczył, pierwszy raz nie spodobała mu się moja szyjka..
podczas badania na samolocie stwierdził, że szyjka jest miękka
zrobił mi usg dopochwowe, zmierzył szyjkę
i niby się skróciła, ale długość jest nadal ok
później zrobił usg przez brzuszek i podglądaliśmy Wiktorka,
serduszko bije ładnie, jest już położony główkowo
teraz kwestia czy nie zachce mu się fikołka i znowu się nie przekręci
waży już prawie 1,5 kg i jest dosyć duży jak na swój wiek
Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty
za jakieś 3 tygodnie mam się umówić na bardziej szczegółowe USG 3D
a na kolejną wizytę kontrolną do niego mam przyjść aż 12.02.2013
zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica..
Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami

teraz lecę troszkę podczytać co tu się działo

a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ??
12 lutego, faktycznie kawał czasu musicie czekać

Gratuluję udanej wizyty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości