|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
a ktora?
|
|
|
|
#4862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez robie cos podobnego. Dla ulatwienia za pleckami malego daje zwiniety w rulon kocyk. A klade sie na poduszce, wtedy cyc jest troszker wyzej i Kubusiowi latwiej zlapac. Karmienie na lezaco odkrylam jakies 3 dni temu-w nocy rewelacja! Wczesniej tez nie umialam sie dobrze ulozyc. Debrah-ja bym czapeczki juz nie ubierala. Wlasnie wrocilismy ze spacerku jak dlugo trwaly Wasze pierwsze wyjscia?
|
|||
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39616052]a ktora?
[/QUOTE]chyba ta pierwsza jednak, w cienkie paseczki ![]() poczekam jeszcze na męża, w której będzie chciał śmigać
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kolejne chustowe pytanie: jakbym teraz chciała z młodym wyjść w chuście to chyba mu będzie niewygodnie w kombinezonie i w ogóle zanim go zamotam w tą chustę to i on i ja będziemy upoceni jak świnki
jak się zakłada tą osłonkę, to można cieniej dziecko ubrać?zasnął
|
#4866 |
|
Konto usunięte
|
Pod chustę nie ubierasz kombinezonu.
|
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do mama które karmią tylko piersią. Ile czasu wasze kruszynki ssają pierś?
|
#4868 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku
Faaaaaaaaaaajne słonko ale wieje okropnie.Byłam zapisać Darie na usg bioderek, termin na 10 kwiecień. A jutro na 16.00 jedziemy na usg tej nerki ![]() Boję się że znowu się powiększyła... Moja na początku miała takie ciemne granatowe a teraz ma już ładne niebieske ![]() Cytat:
Cytat:
A właśnie Pokaż jak wyglądasz w okularach ![]() Cytat:
więc nie wiele się pomyliłam ale wiadomo ze w domu ją ważyłam w ubraniach.Cytat:
![]() Co do sprzątania w domu to też mam ciągle syf nie mam czasu sprzątać. A jak już mam chwilę dla siebie to co ?? WIZAŻ Cytat:
![]() A ja mam pytanie dziewczyny czy wasze dzieci śpią w rożkach jeszcze?? Bo ja Darię kładę w nocy spać w rożku. Cytat:
![]() Ale tak żeby mąż też chciał nosić to wybrałabym pierwszą
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-06 o 14:28 |
||||||
|
|
|
#4869 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale dzis super ciepło! mlody spal jak suselek na spacerku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4870 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
przede wszystkim dziękuję za troskę! długo się nie odzywałam, bo po moim ostatnim poście (w zeszły poniedziałek) małej się w ogóle nie poprawiało, we wtorek zastałam ją w szpitalu w tak opłakanym stanie, że szkoda gadać (na mokrym prześcieradle, w mokrych ciuchach dziecko z zapaleniem płuc ledwo oddychające - bez komenatrza ) Dziecko mi wymiotowało cały dzień, a te pindy nie pozwalały zostać mi tam dostałam doła jak stąd do wszędzie... w czwartek było widać pierwszą poprawę ) i już byłam z małą, wprawdzie nie na jadnej sali, bo ona ciągle na izolatce była, ale byłam wzywana za każdym razem, jak płakała. W poniedziałek Ania miała kontrolne zdjęcie - zmiany się wycofały, o 16 dostała ostatni antybiotyk i wszyłyśmy do domu powiem wam, że był to jeden z gorszych tygodni w całym moim życiu (to było nawet gorsze niż mój poród ). Nie życzę nikomu czegoś takiego, takich skrajnych uczuć, emocji, no i takiego stanu dziecka - powiem wam, że naprawdę od niedzieli do czwartku za każdym razem, jak dzwonił telefon to bałam się, że to ze szpitala że coś z Anią nie tak a jak ją widziałam tak ledwo oddychającą, fruczącą, z gorączką i ledwo otwierającymi się oczkami - wyłam jak głupia dobrze, że ona tego nie rozumiała, bo jakbym np. kilkuletniemu dziecku wytłumaczyła, że płaczę patrząc na niego? ale naprawdę się bałam, najgorsze jest to, że również o jej życie leżał tam też chłopczyk, który jakby przyjechał 3h później to ... no same wiecie ![]() w każdym razie od poniedziałku jesteśmy w domu czekam do jutra, jak coś to od razu lecę do lekarza, bo kurde boję się co to jest takiego ![]() ahhh no i mała po szpitalu bardzo niespokojna - ciągle na rękach by wisiała... ale tulimy ją, nosimy i generalnie cieszymy się jej obecnością - normalnie jakbyśmy ją pierwszy raz widzieli, jak po porodzie także czasu nie mam na nic, ale nic nie szkodzi, ważne, że mała zdrowa ![]() teraz zmykam chociaż zetrzeć kurze, bo na żadne sprzątanie też nie mam czasu, w domu cały czas sajgon mam buziole!!!
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka, dobrze ze juz macie to za soba!
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka, plakac sie chce jak czytam o Twoich wspomnieniach
![]() Ale najwazniejsze, ze jestescie juz razem i ze Ania to taka silna babka!! |
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka-cieszę się że jesteście już w domu. Straszne to co was spotkało. Teraz szybko zapomnieć o tych złych wspomnieniach i oby taka sytuacja już więcej nie miała miejsca
![]() Oskar dziś zaczyna 7 tydzień. Jest bardzo marudny i ciągle mam go na rękach bo płacze. Na karcie małego mam zapisane że zgłosić się na szczepienie za 7 tygodni (od wtedy). A skoro dziś zaczął 7 tydzień to mam iść na to szczepienie jak go skończy? Czyli w przyszłą środę? Jak u was było z tymi szczepieniami? Dziś mija 6 dzień jak mam okres- matko! Takiej obfitości w życiu nie miałam
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39616459]Pod chustę nie ubierasz kombinezonu.[/QUOTE]
a co ? jakiś grubszy sweterek i tą osłonkę? Cytat:
![]() ewulka, dobrze, że juz w domu jesteście i z małą ok
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-03-06 o 15:47 |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, my tez po spacerku, byłam z kolegą z pracy który okazało się mieszka dwa bloki obok a akurat przyjechał z angli na tydzień
![]() Teraz obiad i obijanie się hah..... moja mała dziś taa marudna biedna nie wiem o co jej chodzi?CO do chust mi się podoba ta druga ja chyba dziś jak tż wróci z pracy sprobuję znów zawiązać młodą i zobaczymy jak nam będzie ![]() w ogóle my dzis z tz mamy pierwszy raz za soba, w sumie tak krotko bo mnie bolalo jednak i dokonczylismy inaczej no ale zawsze ![]() EWULKA! ciesze sie ze u was wszystko ok
|
#4876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak ktos mi powie dlaczego tak jest to bede po stopach calowac.... Cytat:
|
|||
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko odnosnie PITa (rodzilam w 2012)
-jak to jest z becikowym i kasiorka z PZU z dodatkowego ubezpieczenia grupowego, bierze sie to pod uwage przy rozliczaniu? -czy jakas ulga na dziecko obowiazuje? |
|
|
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam pielęgniarkę laktacyjną i powiedziała, że intensywnego ssania powinno być około 10-15 minut. A potem to już potrzeba bliskości ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
jeśli chodzi o PZU, to zależy od umowy, jeśli nie dostałaś z PZU PIT-11 lub PIT-11A, to również nie musisz rozliczać. Ulga na dziecko przysługuje Ci już Kubus urodził się w grudniu więc za grudzień możesz odliczyć 92,67 zł od podatku
|
||
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
meduzza! moja to samo.... przy cycu niespokojna placze a jak dam butelke zjada bez kwikniecia
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pizetju niby nic mi nie przyszlo, mam nadzieje ze jakby mialo przyjsc to juz by przyszlo średnio usmiecha mi sie robic korekte ![]() a co do odliczena Kubusia to ja musze dodac cos do tego PITa? np. akt urodzenia? czy te cwaniaki w US beda wiedziec ze Kubus naprawde sie urodzil i ze nie chce ich oskubac na te 92zl...
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko przeczytałam, że też miałaś ciężką noc- oby jak najmniej takich było
![]() Silver moja nadal spi w rozku. W dzien tez jest w nim noszona przez niektóre osoby - tak jest im wygodniej. Ewulka dobrze, ze juz jestescie w domu. Oby Anulka była juz zdrowa. Fajne te chusty jednak dla mnie to jakies skomplikowane sie wydaje ![]() Aaaa pierwszy raz dzis wzielam Dominisie na spacer po jedzeniu jak nie spała i usnela mi w wozku |
|
|
|
#4882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tego na ramieniu to moja Nadia też takie ma , na lewym.
|
|
|
#4883 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Melduję się, jesteśmy zdrowe i zadowolone , ale czas tak szybko gna, że nie mam kiedy wejść na kompa. Przeczytałam tylko 2 ostatnie str., nie dam rady nadgonić, więc przepraszam, że piszę tak tylko o sobie i nie odnoszę się do wypowiedzi innych. Patrzę na te chusty i też zaczęłam zastanawiać się czy nie kupić Weroniczce pewnie podobałoby się takie noszenie. Moja położna uczy jak wiązać taką chustę, więc może się skuszę.My też dziś zaliczyłyśmy długi spacer. Starszą córkę sprzedałam do babci, mąż pojechał na piłkę, Weroniczka grzecznie śpi, a ja w końcu jestem sama w domu w absolutnej ciszy. Zaczęłam walkę z kg, które zostały mi w gratisie po ciąży ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i wizażowe dzieciaczki |
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w walce z kg! |
|
|
|
|
#4885 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
Ewulka,wujek google powiedział : `"Po śródskórnym podaniu szczepionki w miejscu podania pojawia się pęcherzyk
wypełniony przezroczystym płynem, po kilku dniach płyn ten mętnieje i ma kolor żółty, po następnym tygodniu pęcherzyk ulega wysuszeniu, pojawia się strupek otoczony zazwyczaj niewielkim zaczerwienieniem (do około 1cm), który następnie odpada i po 8-12 tygodniach pojawia się niewielka blizna, która świadczy o prawidłowo wykonanym szczepieniu." ` i tak krostka pojawia się po jakimś czasie od szczepienia, tego noworodkowego, u nas wyskoczyła w 4 tygodniu
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem na wyrywki sprawdzają podatników. Ale myślę, że jakoś zniosą ubytek 92 zł :P
|
|
|
|
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny ! Zawsze sie boje ze mala zmiazdze ale zostawialam ja na wysokosci cyca. Spi z nami tylko nad ranem. Jesli chodzi o rozek to my mala wciaz zawijamy. Mamy taki kokonik z bawelny na zamek (dziecko ma raczki do gory). Mala dluzej spi w tym. Zrezygnowalam z tego w czasie dnia I widze ze ciezko jej zasnac I spi mi teraz tylko w wozku. Chyba do tego wroce choc wolalabym by miala swobode ruchu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

jak dlugo trwaly Wasze pierwsze wyjscia?

nie mam czasu sprzątać. A jak już mam chwilę dla siebie to co ?? WIZAŻ 

czekam do jutra, jak coś to od razu lecę do lekarza, bo kurde boję się co to jest takiego 

6 5 4 3 2 1