Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 17:04   #691
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Nie dość, że nowy wątek to jeszcze 23 strony.......... Hej!
Stary 2013-03-06, 17:05   #692
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
No i znowu mam sporo do nadrobienia

Właśnie wróciłam z wizyty
Gin mnie dzisiaj zaskoczył, pierwszy raz nie spodobała mu się moja szyjka..
podczas badania na samolocie stwierdził, że szyjka jest miękka
zrobił mi usg dopochwowe, zmierzył szyjkę
i niby się skróciła, ale długość jest nadal ok
później zrobił usg przez brzuszek i podglądaliśmy Wiktorka,
serduszko bije ładnie, jest już położony główkowo
teraz kwestia czy nie zachce mu się fikołka i znowu się nie przekręci
waży już prawie 1,5 kg i jest dosyć duży jak na swój wiek
Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty
za jakieś 3 tygodnie mam się umówić na bardziej szczegółowe USG 3D
a na kolejną wizytę kontrolną do niego mam przyjść aż 12.02.2013
zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica..
Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami

teraz lecę troszkę podczytać co tu się działo

a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ??
a na tą szyjkę nic Ci nie przepisał albo nie zalecił?
Co do Usg to zależy od gina, jedni robią od 28 do 32, a drudzy od 30 do 34
Stary 2013-03-06, 17:06   #693
vvgh
Wtajemniczenie

W piątek mam USG 8.03.!!! O 14:00
Stary 2013-03-06, 17:08   #694
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
12 lutego, faktycznie kawał czasu musicie czekać

Gratuluję udanej wizyty

a co do szyjki..
krótka-źle, miękka-źle.. otwarta,również nie fajnie..

a mój gin mi mówił,że moja ladnie zamknięta ale skraca się... to co,tym się nie martwić?
ja juz nie wiem

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
W piątek mam USG 8.03.!!! O 14:00
w dzień kobiet ale miło

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:10   #695
joooasia
Raczkowanie

w ten piękny wiosenny dzień

za wizyty i za rozpoczęte tygodnie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
to dobra okazja jak za 800zł 3 w 1.. a z tym ile był uzywany to jakos mi sie nie chce wierzyć..widzialam podobne ogłoszenia w stylu spacerowka nie używana.. a na końcu aukcji dopisek że daszek jest ten sam do gondoli i spacerowki..no to i tak używana w jakiejś części..zresztą kto to sprawdzi prawda.. no mam poważny dylemat z wózkiem. Do 33 tygodnia chciałabym juz kupić także miesiąc czasu mamy

co do próbek:
z johnsona sie zgłosiłam jakoś ponad tydzień temu, jak na razie cisza.. a możesz podać mi linki do sudocremu i loveli?????
Autentycznie spacerówka nie używana, bo zapakowana oryginalnie (w sklepie podczas oglądania sprzedawca specjalnie dla mnie rozpakowywał spacerówkę, więc wiem, jak byla zapakowana). Poza tym wszystkie elementy wózka są, więc naprawdę nie miałam się czego uczepić

co do próbek... ja na Johnsona czekałam ok. miesiąca, może ciut dłużej...

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
dobra dziecko nakarmione, mieszkanie ogarnięte, pranie wyschnięte pochowane, nowe wywieszone, cycki nasmarowane, Kegiel wyćwiczony, forum przeczytane.. idę na gimnastykę

a co robicie dzisiaj na obiad?? Bo ja nie mam pomysłu...
no pięknie... ale pracowita jesteś

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
jestem wykończona, wizyta w banku trwała z jakąś godzinę, masakra, ale za to namówiłam tż na kebaba.
Trochę pochodziłam po mieście i brzuch cały spięty i boli jutro idę na SR i będzie tam moja położna do porodu, wypytam ją o co chodzi z tymi bólami podbrzusza.
Wózek jednak jutro będzie
kebab...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pochwalę się jaka mnie przed chwilką niespodzianka spotkała
zastukał do mnie wujek, mieszkający piętro niżej, z "przesyłką" - okazało się że wczoraj był na jakichś targach w Poznaniu, i odwiedził ciotkę, która tam mieszka - już bardzo wiekowa staruszka, której na oczy nie widziałam, nigdy z nią nie rozmawiałam, znam ją tylko "ze słyszenia" bo babcia ma z nią codzienny kontakt przez telefon. i owa ciocia przysłała mi paczkę dla małego jestem szczęśliwa bo zupełnie się nie spodziewałam, strasznie miło z jej strony w paczce były dwa kocyki, dwa zestawy body z czapeczkami, body + kapcioszki go kompletu, body + śliniaczek i majteczki, dwa maleńkie ręczniczki (idealne na spacer do wytarcia brudnego pyszczka i łapek), dwa proszki Jelp i słodycze dla nas
ale mam rogala na buzi
ale kochana ciocia... szkoda, że każda z nas takiej nie ma...

Cytat:
Tak sobie siedze w gaciach przy kompie jak ferdek kiepski i patrze na te moje uda.. Są jakieś pół razy większe niż je zapamiętałam.. Kurcze kiedy one tak urosły?!
maarchewka, wybacz, ale nie śmieję się z Twoich ud, ale z Twoich przemyśleń...

Cytat:
ja mam spakowane prawie wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy, poza napojami, przekąskami itp. torba ogromna, a ledwo się dopina ... i teraz pytanie - gdzie jest miejsce na te niepotrzebne? podusię małą chcę wziąć, książkę, jakąś gazetkę, jakieś żarcie ... no i jakieś rzeczy dla małego, bo niby w naszym szpitalu nie trzeba, tylko pieluchy, chusteczki i maść do pupy, ale jakiś rożek czy coś to bym wzięła ... dwie torby chyba będą
ale pocieszam się że kiedyś widziałam tam dziewczynę z plecakiem ze stelażem, torbą na kółkach jak właśnie wychodziła ... tyle że z bliźniakami
całe szczęście, że do mojego szpitala nie trzeba nic brać dla Młodego... wszystko zapewnia szpital Musze się spakować tylko dla siebie, a ciuszki na wyjście przywozi mąż (lub inna osoba, która odbiera ze szpitala) w dniu wyjścia

-------------------------------------------------------------------------

śmiać mi sie chce z mojej mamy: nie dość, że szaleje z szyciem pościeli dla Jasia (znaczy na razie rozplanowuje, ale mój synek chyba będzie miał najwięcej zmian poszewek w całej wsi ), to jeszcze przyszła przed chwilą do naszego pokoju (bo mieszkamy jeszcze u moich rodziców), zapytała gdzie planujemy postawić łóżeczko i w miejscu, które jej wskazałam stwierdziła, że jeśli chcę i się zgodzę, to ona wymaluje Jasiowi misie na ścianie, żeby mu weselej było normalnie aż siedzę i się śmieję

a tak w ogóle chciałam zapytać czy się może orientujecie czy butelki avent pasują do laktatorów tej firmy? może któraś z Was już ma takie informacje? bo fajnie byłoby odciągac pokarm prosto do butelki... albo może tak się nie robi? ale ja ciemna jestem...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:12   #696
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

a co do szyjki..
krótka-źle, miękka-źle.. otwarta,również nie fajnie..

a mój gin mi mówił,że moja ladnie zamknięta ale skraca się... to co,tym się nie martwić?
ja juz nie wiem
Ma być długa, twarda i zamknięta
Ja bym się skracaniem martwiła i duuużo leżała - ile wlezie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:13   #697
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga grubas!
o mamuuuusiu jaka piekna fotka!!! rozczulilas mnie dziewczyno TO-TAL-NIE! jaki grubas?! piekna pileczka, slicznie kregoslupik wygiety, tylek nie odstaje. wygladasz jaka jakas angelina jolie cudnie. a brzuszek to nawet nie pileczka, ale widac pieknie caly ksztalt Zuzki piekna pamiatka, szkoda, ze nie stalas blizej.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:13   #698
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
a tak w ogóle chciałam zapytać czy się może orientujecie czy butelki avent pasują do laktatorów tej firmy? może któraś z Was już ma takie informacje? bo fajnie byłoby odciągac pokarm prosto do butelki... albo może tak się nie robi? ale ja ciemna jestem...
wydaje mi się, że pasuje

Stary 2013-03-06, 17:15   #699
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzięki, przekażę autorowi zdjęcia (mam nadzieję, że jego spodnie na kolanach się dopiorą bo prawie się kładł na ziemi pstrykając te fotki )
sliczna wiewiora taki kochany rudzielec jak moja Grubcia-chomik sliczny puszysty ogonek, widac ze panna dba o futerko autor fotke powinien poslac na jakis wiosenny konkurs fotografii.
Stary 2013-03-06, 17:18   #700
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
a gdzie czerwone wlosy?? jakos inaczej Ciebie zapamiętalam..
Ja też nie poznałam Axelli na tym zdjęciu!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:

w dzień kobiet ale miło

Tak Spędzę magiczny dzień kobiet z moimi ukochanymi Mężczyznami w gabinecie - mężem i Jurkiem. Hmmm, no i z lekarzem
Stary 2013-03-06, 17:19   #701
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ma być długa, twarda i zamknięta
Ja bym się skracaniem martwiła i duuużo leżała - ile wlezie
dowiem się na następnej wizycie co i jak.. oby było git

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
o mamuuuusiu jaka piekna fotka!!! rozczulilas mnie dziewczyno TO-TAL-NIE! jaki grubas?! piekna pileczka, slicznie kregoslupik wygiety, tylek nie odstaje. wygladasz jaka jakas angelina jolie cudnie. a brzuszek to nawet nie pileczka, ale widac pieknie caly ksztalt Zuzki piekna pamiatka, szkoda, ze nie stalas blizej.
dziękuję,aż się rumienię

Cytat:
co z Wami baby no?
obecuję się następny razem pomalować, uczesać i zrobić foto byście mnie poznały a jak się nie uda to kupię Wam okularki

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Tak Spędzę magiczny dzień kobiet z moimi ukochanymi Mężczyznami w gabinecie - mężem i Jurkiem. Hmmm, no i z lekarzem
3ch menów i Ty no ładnie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 17:19   #702
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty
zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica..
Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami

teraz lecę troszkę podczytać co tu się działo

a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ??
Gratuluję wizyty!!!
Same wielkoludki a może teraz dzieci mają tyle ważyć?!

axella jeszcze raz napiszesz, żeś gruba to kopa w srakę dostaniesz!
Wyglądasz ekstra!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:21   #703
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę

Cytat:
Nie dość, że nowy wątek to jeszcze 23 strony.......... Hej!
hej hej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:22   #704
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a myslalam ze ta lovela czy cos.. no to się zobaczy jutro,jutro idę odebrać
wysylaja taka probke http://i.pinger.pl/pgr467/c1193a7500...a/DSC_3505.JPG i tekturka "trzyma" krem w srodku koperty, ale koperta taka cienka, ze pewnie wiekszosc kremow jest na wierzchu.
Stary 2013-03-06, 17:22   #705
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty!!!
Same wielkoludki a może teraz dzieci mają tyle ważyć?!

axella jeszcze raz napiszesz, żeś gruba to kopa w srakę dostaniesz!
Wyglądasz ekstra!!!
no gruba no! ale jaka mam być do chlery w 8mcu ciąży jak nie gruba?!
obła?
mi się podoba grubcio-kulka.. choc moglby byc zdejmowany.. tęsknię za swoja pipka..

spadam chwilowo po tż i d sklepu

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-06 o 17:24
Stary 2013-03-06, 17:24   #706
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ona mówi,że "nie ma",i że tż to nieudacznik i mu to ciągle wypomina, tzn ile mu dała i jaka jest dobra.
ja naprawdę mam dość,że wszystko,ale to wszystko jest na mojej głowie

jak mu się po porodzie nie zmieni to kopa w dupę i wolę być sama niż utrzymywać kogoś,kto nawet wesprzeć nie potrafi.. choćby słowem..
nie będę mieć z tym problemu. i tak mieszkanie/żarcie/wyprawka wszystko jest na mojej głowie..
Ech. Bez TŻ też ciężko.. ale jak ma Cię wkurzać i nie wspierać i masz go tylko utrzymywać itp. to lepiej przemyśleć, czy warto z nim żyć. Na pewno nie spieszcie się ze ślubem. Teraz najważniejsza Zuuuziaaa
Stary 2013-03-06, 17:25   #707
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
obła?
mi się podoba grubcio-kulka.. choc moglby byc zdejmowany.. tęsknię za swoja pipka..
no właśnie nie masz być gruba, masz mieć fajny, duży brzuszek i tak jest
jak mnie wkurza gadka, że ciężarna z brzuszkiem to zaraz gruba, gówno nie gruba

Stary 2013-03-06, 17:25   #708
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Duzy Wiktorek! (moj bratanek kazal sobie na wszystkich reczniczkach, poscieli itd. do przedszkola wyhaftowac napis duzy wiktorek, hehe). 1,5kg brzmi juz tak fajnie. a usteczkami pewnie cwiczyl odruch ssania
Stary 2013-03-06, 17:26   #709
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
obła?

spadam chwilowo po tż i d sklepu
no proszę Cię!! wyglądasz świetnie!! bardzo zgrabnie

a z tą tęsknotą za pipką to mnie rozśmieszyłaś ależ Wy dzisiaj macie humory!

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:27   #710
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no ja kto?
Axella, to chyba koleżanka, bo jakoś te twoje rudości wypłowiały a kg o których gadałaś uciekły
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałam 18 lat, więc weźcie na to poprawkę, moja dieta polegała na jedzeniu samych jogurtów..... Czasami jakiś normalny posiłek, a tak to praktycznie nic nie jadłam oprócz jogurcików....... Jak sobie teraz to przypomnę to normalnie by siebie samą w łeb walnęła....
Moja kuzynka też się kiedyś odchudzała, że w szpitalu wylądowała. Po rodzinie było cicho sza, ale babcia mi się wygadała, żebym ja nie była taka głupia jak H.
A ja już myślałam, że ty na tych tabletkach prawie psychotropowych byłaś.
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny prosze o pomoc
kupuje właśnie butelki na all z aventu i nie wiem czy dokupić smoczki czy jak? czy smoczków powinno sie mieć więcej bo sie szybciej zuzyją czy wystarczy jak bede mieć te z butelkami tylko? i chya będą ewentualnie pasować do każdej butelki z aventu prawda????
Ja mam 2 butelki TT i na każdej smoczek, więc w razie co mam 2 smoczki. Ponieważ smoczki są 0-3, 3-6 inne, to nie kupuję na razie więcej ani tych następnych. Jak będzie trzeba to się szybko umyje i wyparzy i poleci do sklepu.
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
niedługo zostanę sama bezłóżeczkowa
Ja mam "prawie" łóżeczko, bo nie mam materacyka, a łóżeczko jest do odnowienia, więc sama nie będziesz. Tata dopiero po 17 będzie mieć czas spróbować odnawiać więc na razie nie mam nic

A, no i podjęłam "męską" decyzję, bo z moim mężem jak poruszam jakiś temat 2gi raz, a nawet mam inny pomysł to już gada na starcie, że to już omówione i on się wypowiedział ... a że później się wkurza i mówi "rób jak uważasz" to podjęłam decyzję. Jestem z siebie dumna, bo z decyzyjnością u mnie w ciąży to masakra. No więc, odnawiamy łóżeczko i bierzemy do siebie. Kupujemy turystyczne, może być używane (mam ofertę Graco za 200zł od znajomej, mało używane -warto?) i będzie u rodziców. Zarówno oni jak i ja przemyśleliśmy sprawę, że przecież nie ma gdzie trzymać tam cały czas rozłożonego łóżeczka, a pewnie raz na miesiąc wpadać będziemy. No i pewnie nikomu by się nosić i skręcać nie chciało i Młoda musiałaby spać z nami na kanapie. Do tego dopuścić nie chcę, więc moja męska decyzja podjęta

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:29   #711
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi teraz hemoglobina poleciała w dół..
ja mialam 6tyg temu 10,7
3tyg temu 10,5 i teraz znow 10,5. koncze drugie opakowanie zelaza. najpierw tardyferon fol, teraz ascofer. niby gin mowil, ze jesli stoi w miejscu to tragedii nie ma, wazne zeby dalej nie spadala. za to inne cuda leca w dol az strach. pokaze to jutro komus w gliwicach, a wieczorem przeanalizujemy u gina na wizycie...
Stary 2013-03-06, 17:29   #712
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

co z Wami baby no?
obecuję się następny razem pomalować, uczesać i zrobić foto byście mnie poznały a jak się nie uda to kupię Wam okularki

3ch menów i Ty no ładnie
Serio , jak nie Ty Już myślałam, że tylko ja Cię nie poznałam, a tu inne baby też

To będzie dzień, jea!
Stary 2013-03-06, 17:30   #713
xal
Zakorzenienie

Cytat:
obła?
Brzuchata.
Obła? obłe to takie całościowe, a nie z piłką na środku

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:30   #714
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
obła?
Ale twarz masz szczupłą i dupka nie sterczy!!!!!! Babo milcz i nie gadaj żeś gruba
Stary 2013-03-06, 17:31   #715
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
jak mnie wkurza gadka, że ciężarna z brzuszkiem to zaraz gruba, gówno nie gruba
mnie też. bo mi się podobają brzuchy ciężarnych i jak słyszę że są grube to mi się ciśnienie podnosi. gruby jest ten kto jest albo chory, albo kompletnie zaniedbuje dietę. a kobiety w ciąży zwracają uwagę na mnóstwo szczegółów żeby nie zaszkodzić maluchowi.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A, no i podjęłam "męską" decyzję, bo z moim mężem jak poruszam jakiś temat 2gi raz, a nawet mam inny pomysł to już gada na starcie, że to już omówione i on się wypowiedział ... a że później się wkurza i mówi "rób jak uważasz" to podjęłam decyzję. Jestem z siebie dumna, bo z decyzyjnością u mnie w ciąży to masakra. No więc, odnawiamy łóżeczko i bierzemy do siebie. Kupujemy turystyczne, może być używane (mam ofertę Graco za 200zł od znajomej, mało używane -warto?) i będzie u rodziców. Zarówno oni jak i ja przemyśleliśmy sprawę, że przecież nie ma gdzie trzymać tam cały czas rozłożonego łóżeczka, a pewnie raz na miesiąc wpadać będziemy. No i pewnie nikomu by się nosić i skręcać nie chciało i Młoda musiałaby spać z nami na kanapie. Do tego dopuścić nie chcę, więc moja męska decyzja podjęta
za męską decyzję
Stary 2013-03-06, 17:33   #716
vvgh
Wtajemniczenie

Jak Jurek wariuje!! Jakiś boks trenuje, czy co Dostał kawałek pączka i wariuje. Dostał żarcie i szczęśliwy... ja go chyba nie wyżywię jak już się urodzi
Stary 2013-03-06, 17:33   #717
szczesliwa25
Rozeznanie

axella, zarówno jedno jak i drugie jeśli się orientujesz

lecę nadrabiać
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:33   #718
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co do noszenia to też gdzies czytałam, że do 6 miesiąca conajmniej dziecko powinno się nosić bo przez bliski kontakt dziecko lepiej się rozwija. Ja na pewno małą będę nosić ale właśnie boję sie o kręgosłup i o zaypianie. Chciałabym żeby zasypiała po położeniu do łożeczka ale jak to będzie. Na pewni rękami i nogami będziemy się z mężem bronić, żeby nie brać jej do łóżka naszego bo po prostu boimy się, ze zrobilibyśmy jej krzywdę w czasie snu.
mam podobnie, też się boję o kręgosłup ale pewnie Maleństwo będę nosiła jak najwięcej, w miarę możliwości będę je też kangurowała i nosiła w chuście
ale jeśli chodzi o zasypianie to też bym chciała żeby zasypiało samo w swoim łóżeczku. Ale jak to będzie to się okaże

Cytat:
Przyjedź 13go do Katowic, z nami będzie wesoło
no nie wątpię że będzie wesoło
ale wiesz.. mój Tż musi w przyszłym tygodniu jechać do Gliwic.. kto wie może się z nim zabiorę.
A co jest 13 ? te warsztaty ?

Cytat:
dlatego warto kupić chustę i w niej nosić dzieciątko, odciąża ona kręgosłup jednak
też tak uważam, spróbujemy

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
byłam na glukozie, mogłam pić wodę, mogłam śniadanie jeść - bo to pierwszy test. i oby wyszedł dobrze, to mnie drugi ominie drugi byłby już na czczo i 2h.
a w nagrodę kupiłam sobie 2 staniki! od razu dwa, bo ten model mi super leżał, no i były to ostatnie sztuki (dlatego przecenione 50%): kolor czarny i cielisty
za zaliczoną glukozę i stanikowe zakupy
i trzymam za wyniki

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Przyszło mi łóżeczko i materacyk

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
właśnie tak słyszałam, ze to za bardzo bólu nie uśmierza, może tylko jakoś tak psychicznie wyciasz... no nic i tak tylko to mi zostało... a co do kangurowania to ja wiem, że to jest przyzwyczajanie dziecka do bliskości... ale to jest taaakie przyjemne, tak się tulić do takiego noworodka osobiście mogłabym tak leżeć pół dnia z maluszkiem. Nawet z Blanką bym tak mogła wisieć teraz, tylko żeby akurat chciała usiedzieć minutę chociaż!! diablica mała
zawsze to jakaś alternatywa. A dowiadywałaś się czy aby na pewno nie możesz dostać znieczulenia? nie wiedziałam, że jeśli się miało cc to jest to przeciwwskazanie do znieczulenia

Cytat:
pochwalę się jaka mnie przed chwilką niespodzianka spotkała
zastukał do mnie wujek, mieszkający piętro niżej, z "przesyłką" - okazało się że wczoraj był na jakichś targach w Poznaniu, i odwiedził ciotkę, która tam mieszka - już bardzo wiekowa staruszka, której na oczy nie widziałam, nigdy z nią nie rozmawiałam, znam ją tylko "ze słyszenia" bo babcia ma z nią codzienny kontakt przez telefon. i owa ciocia przysłała mi paczkę dla małego jestem szczęśliwa bo zupełnie się nie spodziewałam, strasznie miło z jej strony w paczce były dwa kocyki, dwa zestawy body z czapeczkami, body + kapcioszki go kompletu, body + śliniaczek i majteczki, dwa maleńkie ręczniczki (idealne na spacer do wytarcia brudnego pyszczka i łapek), dwa proszki Jelp i słodycze dla nas
ale mam rogala na buzi
ale miłe zaskoczenie
dla cioci

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo Kochane jestem na chwile zeby napisac co na USG ale za duzo nie ma co pisac, nie uwierzycie kto mi robil usg ta walnieta doktor , masakra nawet zartowalam sobie na korytarzu ze jaj by byly jak by ona przyszla zrobic i wchodzi no masakra , i moj malz podziela zdanie jak tylko wlazkla , do mnie ze szybko mam na lozko wskaiwac , sluchajcie usg trwalo moze z 7 min, masakra wszystko bylo na szybkiego ze nawet nie bylismy w stanie pomyslec czy o cos chcemy zapytac co za bladz jedna jak wyszlismy to oboje na nia nawyzywalismy , a nie moglam nic jej powiedziec bo za tydzien wizyta i moze byc znowu ona wrrr jestem zla , no ale na szybkiego !!! Michala pomierzyla , dalej wiekszy o okolo 2 tyg. ja jestem teraz 30 t, 1 dzien jakos tak a pomiary wychodza na 32 i maly wazy okolo 1790 kg :P serce 145 uderzen , głowka w dol polozony :P
Ty to masz do niej pecha
ale najważniejsze, że wszystko ok i MIchałek tak ładnie rośnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:36   #719
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
całe szczęście, że do mojego szpitala nie trzeba nic brać dla Młodego... wszystko zapewnia szpital Musze się spakować tylko dla siebie, a ciuszki na wyjście przywozi mąż (lub inna osoba, która odbiera ze szpitala) w dniu wyjścia
u mnie tez nie trzeba, ale chce swoje ubranka. te szpitalne wydaja mi sie takie "zuzyte". pewnie beda sprane skoro tak czesto zmieniaja wlascicieli. bedziemy malej robic pierwsze fotki, a tam jakies szpitalne szmatki od urodzenia ma byc gwiazda i oswajac sie z domowymi bakteriami :P

Cytat:
śmiać mi sie chce z mojej mamy: nie dość, że szaleje z szyciem pościeli dla Jasia (znaczy na razie rozplanowuje, ale mój synek chyba będzie miał najwięcej zmian poszewek w całej wsi ), to jeszcze przyszła przed chwilą do naszego pokoju (bo mieszkamy jeszcze u moich rodziców), zapytała gdzie planujemy postawić łóżeczko i w miejscu, które jej wskazałam stwierdziła, że jeśli chcę i się zgodzę, to ona wymaluje Jasiowi misie na ścianie, żeby mu weselej było normalnie aż siedzę i się śmieję
zaangazowana babcia! super! moja mama tez bedzie szyla poszewki. tylko raz napomknelam i juz opcja "kupionych" nie wchodzi w gre :P

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
pasuja i jest dokladnie tak jak mowisz. odciagasz do laktatora. pozniej wkladasz sobie albo "zakretke" taka plastikowa jak do sloika albo gore butelki ze smoczkiem
Stary 2013-03-06, 17:36   #720
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja mialam 6tyg temu 10,7
3tyg temu 10,5 i teraz znow 10,5. koncze drugie opakowanie zelaza. najpierw tardyferon fol, teraz ascofer. niby gin mowil, ze jesli stoi w miejscu to tragedii nie ma, wazne zeby dalej nie spadala. za to inne cuda leca w dol az strach. pokaze to jutro komus w gliwicach, a wieczorem przeanalizujemy u gina na wizycie...
to ja idę twoim śladem 4 tygodnie temu 11, dziś 10,7.

Cytat:
Obła? obłe to takie całościowe, a nie z piłką na środku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości