Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 13:02   #541
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
W sklepie były tylko M i mama stwierdziła "na oko", że przed ciążą to bym weszła w S, więc teraz M będzie dobre ... w razie co można podobno oddać do 7 dni. Zmierzy mi w domu i powie co i jak to zdecyduję. Najwyżej będzie na nastepne wakacje
najwyżej będziesz cyckami świecić trochę
Stary 2013-03-06, 13:03   #542
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale apropo tych przesądów to jest jeden, który mi się sprawdził, a o którym nie wiedziałam i TŻ mi powiedział po. A mianowicie robienie ciast w trakcie @.Zabrałam się kiedyś i naprawdę wyszedł zakalec. Zła byłam strasznie, a TŻ mi powiedział, że to podobno normalne jak się ma @.
Do dziś w to nie wierzę, ale coś mi się tam jednak po głowie kołacze....

hehe, a widzisz nie pomyślałam, że tak się mogę oszukiwać.
Jak tam sąsiedzi.

Ja się wczoraj pokłóciłam wieczorem z TŻ. Nic poważnego i właściwie go godzinie był już spokój, ale Wam opiszę bo po prostu jest to przykład jak ja nie rozumiem facetów.
Jeździmy obecnie na to jego mieszkanie odmalowywać je. Idzie nam to powoli, bo ja w ciąży to za dużo nie robię, co najwyżej kanty maluję i obklejam, a TŻ całą resztę. I tym sposobem np. w zeszły weekend wymalowaliśmy tylko kuchnię i to jeżdżąc i w sobotę i niedzielę. Do pomalowania więc pozostał jeszcze całkiem spory pokój i korytarz. A wiadomo, że np. trza osobno pomalować sufit, dać mu wyschnąć i później ściany więc znów trochę jeżdżenia. No i tak się zapowiadało, że poświęcimy temu jeszcze może 2 weekendy. A mój TŻ po ostatnim narzekał, że jest cholernie zmęczony bo w ogóle nie odpoczął przez to malowanie. No i wczoraj rozmawiam z kolegą, który kończy swój remont, a w międzyczasie stracił jedną pracę ( ma 2 ale ta co mu została to wykładanie na uczelni 2x w tygodniu więc dużo pieniążków z tego nie ma)i on mówi, że już się cieszy, że koniec bo go wkurza ten remont. Ja na to, że rozumiem, bo my mamy zaledwie do odmalowania ściany a wlecze nam się to i przez to TŻ nie ma odpoczynku. Więc on na to, że chętnie pomoże, aczkolwiek przydałoby mu się nieco pieniążków, powiedział o 100 pln. Ja uznałam, że to nie uczciwe i mówię, że skorzystam z jego pomocy ale dam mu 200 pln. A dzięki temu chłopaki już w pt. po pracy pomalują sufity a w sobotę reszte i TŻ będzie miał wolną niedzielę, do tego fajnego kompana ( bo się lubią chłopaki).Cała szczęśliwa więc że ulżyłam TŻ mu o tym mówię, a on był na mnie zły, że wydaje kasę i że tego z nim nie ustaliłam Dodam, że mimo, że jesteśmy małżeństwem każde ma swoje konto i generalnie ja sporadycznie ( jako że zarabiam mniej, ale dla mnie wystarczająco) jak popłynę za bardzo w miesiącu to proszę go pod koniec o przelanie trochę, ale to zazwyczaj maks 500 pln. , często jednak nie proszę i każde się samo rządzi ( jedzenie on kupuje). Po prostu nie potrzebujemy wspólnego konta. No i to ja się zadeklarowałam, że zapłacę, a nie on ma.
Mówię Wam mega się zaskoczyłam, bo ja bym była szczęśliwa jakby TŻ mi zakomunikował np. jak Kijanka przyjdzie na świat " Kochanie, opłaciłem opiekunkę na 3-5 h raz w tygodniu byś sobie odsapnęła"
ah.. faceci

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja też byłam bardzo przeciwna psom i kotom w domu do momentu aż dostałam mojego małego psiaka (mam yorka) jest słodziutki i jeśli od początku dobrze się wychowa pieska to nie ma większego problemu. Pies musi wiedzieć co mu wolno a czego nie. Mój nie może wchodzić na łóżko, krzesła, fotele itp. i się do tego stosuje Niczego nie niszczy, nie gryzie. Myslę że jak piesek Axelli tż byłby dobrze wychowany to nie miała by z nim żadnego problemu

zazdroszczę U mnie na baletki za wcześnie jeszcze mamy sporo śniegu ale takie są uroki mieszkania w górach

jakie duży chłop Ale dobrze że się zdrowo rozwija W zasadzie mógłby trochę zwolnić ale moze taka jego natura i bedzie duży chłopczyk

bedzie dobrze a co ma być źle? nie martw się

zazdroszczę też bym chciała już być po 30 tygodniu

super dużo już masz a wózek napewno jakiś fajny znajdziesz.
Ja jeszcze nie mam NIC. Dosłownie nic
ja ym bardzo chciała mieć psa. miłego.
grzecznego.
cichego.
takiego którego nie trzeba jak chomika upychać w klatce bo niszczy.. który nie szczeka jak debil bo tak mu się podoba.
eh..

co do wózka-na tablicy znalazłam świetny,podesłałam mamie link-dzwoni,że mam brać
ale już sprzedany

znalazłam taki sam..drożej.. mówię mamie,że tyle nie mam
no i pyta,czy druga babcia nie może się poczuć i dorzucić, głupie 150pln jej nie zbawi..
ale nie da rady bo tż nie interesuje,że wózka nie ma,że okazja bo "my nie mamy pieniędzy"
i koniec tematu.
cholera. ona jest SAMA, mam dwie DOBRZE PŁATNE PRACE, czynsz za całe mieszkanie 3stówy i nie ma dorzucić 150pln.
a moi to co,mają? jdna osoba pracuje,mieszkanie 2razy większe, samochówd, siora w szkole...
ale najłatwiej powiedzieć "nie mam"
a jak bym ja też nie miała to co?

eh..kobieta.. i zero uczuć..pomyslunku..nic

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:07   #543
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
najwyżej będziesz cyckami świecić trochę
Coś mi się wydaje, że ani Młoda ani mąż nie będą mieć nic przeciwko

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no i pyta,czy druga babcia nie może się poczuć i dorzucić, głupie 150pln jej nie zbawi..
ale nie da rady bo tż nie interesuje,że wózka nie ma,że okazja bo "my nie mamy pieniędzy"
i koniec tematu.
cholera. ona jest SAMA, mam dwie DOBRZE PŁATNE PRACE, czynsz za całe mieszkanie 3stówy i nie ma dorzucić 150pln.
a moi to co,mają? jdna osoba pracuje,mieszkanie 2razy większe, samochówd, siora w szkole...

A TŻ pytał w ogóle mamę o to czy dałaby coś dla dziecka bo wam ciężko samym?
Może się jeszcze trafi coś fajnego w odpowiedniej cenie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:08   #544
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
i koniec tematu.
tylko że babcie nie mają obowiązku się dorzucać i mają prawo odmówić. ja bym się nie bulwersowała w takiej sytuacji, choć okazji szkoda.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:10   #545
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Coś mi się wydaje, że ani Młoda ani mąż nie będą mieć nic przeciwko

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

ona mówi,że "nie ma",i że tż to nieudacznik i mu to ciągle wypomina, tzn ile mu dała i jaka jest dobra.
ja naprawdę mam dość,że wszystko,ale to wszystko jest na mojej głowie

jak mu się po porodzie nie zmieni to kopa w dupę i wolę być sama niż utrzymywać kogoś,kto nawet wesprzeć nie potrafi.. choćby słowem..
nie będę mieć z tym problemu. i tak mieszkanie/żarcie/wyprawka wszystko jest na mojej głowie..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 13:11   #546
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ona mówi,że "nie ma",i że tż to nieudacznik i mu to ciągle wypomina, tzn ile mu dała i jaka jest dobra.

jak mu się po porodzie nie zmieni to kopa w dupę i wolę być sama niż utrzymywać kogoś,kto nawet wesprzeć nie potrafi.. choćby słowem..
nie będę mieć z tym problemu. i tak mieszkanie/żarcie/wyprawka wszystko jest na mojej głowie..
My tutaj radziłyśmy Ci to już jakiś czas temu, ale to twoje życie i zrobisz jak będziesz uważała.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:12   #547
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
tylko że babcie nie mają obowiązku się dorzucać i mają prawo odmówić. ja bym się nie bulwersowała w takiej sytuacji, choć okazji szkoda.
ale ja jej nie winię,że nie daje.
tylko,że ma w doopie totalnie.
i mi głupio,bo gdyby nie moi rodzice to bym co jeść nie miała.. a tżtowi i jego mamie to wisi..
mimo,iż mają..
ok,ja moge ich nie interesować..ale dziecko?
tż jest jedyna na świecie rodziną która została teściówce,i to będzie prawdopodobnie jej jedyny potomek.. i zero zaintereswania..
to mnie wkurza

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 13:13   #548
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ axelli powinien zająć się najpierw problemem z psem (który też przecież generuje koszty), a potem rozmawiać ze swoją mamą na temat ewentualnej pomocy. przynajmniej takie jest moje zdanie
Stary 2013-03-06, 13:14   #549
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ah.. faceci

ja ym bardzo chciała mieć psa. miłego.
grzecznego.
cichego.
takiego którego nie trzeba jak chomika upychać w klatce bo niszczy.. który nie szczeka jak debil bo tak mu się podoba.
eh..

co do wózka-na tablicy znalazłam świetny,podesłałam mamie link-dzwoni,że mam brać
ale już sprzedany

i koniec tematu.

A mi się wydawało, że kiedyś pisałaś, że Twój TŻ musi pomagać mamie finansowo?!
Ale jak tu taka sytuacja, to nie rozumiem, czemu nie pomogła już wcześniej TŻ gdy miał te długi...Dziwna kobita....

Cytat:
Ale apropo tych przesądów to jest jeden, który mi się sprawdził, a o którym nie wiedziałam i TŻ mi powiedział po. A mianowicie robienie ciast w trakcie @.Zabrałam się kiedyś i naprawdę wyszedł zakalec. Zła byłam strasznie, a TŻ mi powiedział, że to podobno normalne jak się ma @.

hehe, a widzisz nie pomyślałam, że tak się mogę oszukiwać.
Jak tam sąsiedzi.

Ja się wczoraj pokłóciłam wieczorem z TŻ. Nic poważnego i właściwie go godzinie był już spokój, ale Wam opiszę bo po prostu jest to przykład jak ja nie rozumiem facetów.
Jeździmy obecnie na to jego mieszkanie odmalowywać je. Idzie nam to powoli, bo ja w ciąży to za dużo nie robię, co najwyżej kanty maluję i obklejam, a TŻ całą resztę. I tym sposobem np. w zeszły weekend wymalowaliśmy tylko kuchnię i to jeżdżąc i w sobotę i niedzielę. Do pomalowania więc pozostał jeszcze całkiem spory pokój i korytarz. A wiadomo, że np. trza osobno pomalować sufit, dać mu wyschnąć i później ściany więc znów trochę jeżdżenia. No i tak się zapowiadało, że poświęcimy temu jeszcze może 2 weekendy. A mój TŻ po ostatnim narzekał, że jest cholernie zmęczony bo w ogóle nie odpoczął przez to malowanie. No i wczoraj rozmawiam z kolegą, który kończy swój remont, a w międzyczasie stracił jedną pracę ( ma 2 ale ta co mu została to wykładanie na uczelni 2x w tygodniu więc dużo pieniążków z tego nie ma)i on mówi, że już się cieszy, że koniec bo go wkurza ten remont. Ja na to, że rozumiem, bo my mamy zaledwie do odmalowania ściany a wlecze nam się to i przez to TŻ nie ma odpoczynku. Więc on na to, że chętnie pomoże, aczkolwiek przydałoby mu się nieco pieniążków, powiedział o 100 pln. Ja uznałam, że to nie uczciwe i mówię, że skorzystam z jego pomocy ale dam mu 200 pln. A dzięki temu chłopaki już w pt. po pracy pomalują sufity a w sobotę reszte i TŻ będzie miał wolną niedzielę, do tego fajnego kompana ( bo się lubią chłopaki).Cała szczęśliwa więc że ulżyłam TŻ mu o tym mówię, a on był na mnie zły, że wydaje kasę i że tego z nim nie ustaliłam Dodam, że mimo, że jesteśmy małżeństwem każde ma swoje konto i generalnie ja sporadycznie ( jako że zarabiam mniej, ale dla mnie wystarczająco) jak popłynę za bardzo w miesiącu to proszę go pod koniec o przelanie trochę, ale to zazwyczaj maks 500 pln. , często jednak nie proszę i każde się samo rządzi ( jedzenie on kupuje). Po prostu nie potrzebujemy wspólnego konta. No i to ja się zadeklarowałam, że zapłacę, a nie on ma.
Mówię Wam mega się zaskoczyłam, bo ja bym była szczęśliwa jakby TŻ mi zakomunikował np. jak Kijanka przyjdzie na świat " Kochanie, opłaciłem opiekunkę na 3-5 h raz w tygodniu byś sobie odsapnęła"

U mnie jest to samo, także wiem o czym mówisz
Musimy w jednym pokoju zrobić gładzie i pomalować.
Mój TŻ jako, że dużo pracuje wyliczył, że dopiero w kwietniu to zrobi i zajmie mu to 2 tygodnie
A obok mamy sąsiada, rok starszego - pracuje w budowlance i jak gadałam z nim to 300 zł i mam zrobione za 3-4 dni. Mówię TŻ, myślałam, że się ucieszy, bo będzie miał więcej czasu, a on na to, ale przecież JA TO UMIEM I ZROBIĘ...
Powiedziałam, żeby się zastanowił czy chce być od wszystkiego, bo czasami trzeba na prawdę odetchnąć i dać zarobić innym...
Także rozumiem Cię doskonale, tylko staram się też postawić w sytuacji, gdybym ja się czegoś podjęła, a TŻ by mi kogoś załatwił co zrobi za mnie, z góry bym założyła, że to dlatego, że pewnie uważa, że nie umiem

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:16   #550
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
My tutaj radziłyśmy Ci to już jakiś czas temu, ale to twoje życie i zrobisz jak będziesz uważała.
byłabys na tyle silna, by pogonić swojego tz, zostać sama..? o trudne.
czasem nawet jak jest źle, to to "żle" jest lepsze niż samotność..
ja licze jeszcze,że może faktycznie jak zobaczy dziecko juz na świecie to zmądrzeje..
jak nie..

to wtedy sobie dam radę

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A mi się wydawało, że kiedyś pisałaś, że Twój TŻ musi pomagać mamie finansowo?!
Ale jak tu taka sytuacja, to nie rozumiem, czemu nie pomogła już wcześniej TŻ gdy miał te długi...Dziwna kobita....

U mnie jest to samo, także wiem o czym mówisz
Musimy w jednym pokoju zrobić gładzie i pomalować.
Mój TŻ jako, że dużo pracuje wyliczył, że dopiero w kwietniu to zrobi i zajmie mu to 2 tygodnie
A obok mamy sąsiada, rok starszego - pracuje w budowlance i jak gadałam z nim to 300 zł i mam zrobione za 3-4 dni. Mówię TŻ, myślałam, że się ucieszy, bo będzie miał więcej czasu, a on na to, ale przecież JA TO UMIEM I ZROBIĘ...
Powiedziałam, żeby się zastanowił czy chce być od wszystkiego, bo czasami trzeba na prawdę odetchnąć i dać zarobić innym...
Także rozumiem Cię doskonale, tylko staram się też postawić w sytuacji, gdybym ja się czegoś podjęła, a TŻ by mi kogoś załatwił co zrobi za mnie, z góry bym założyła, że to dlatego, że pewnie uważa, że nie umiem
ona mu daje na jego raty.on jej na JEJ mieszkanie
ja nie ogarniam co się u nich dzieje.
nie moja sprawa niby..ALE

dziwna..no cóż. pozostaje liczyć na zmiane na lepsze...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 13:17   #551
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ja licze jeszcze,że może faktycznie jak zobaczy dziecko juz na świecie to zmądrzeje..
jak nie..

to wtedy sobie dam radę
Jak urodzi się dziecko, to stwierdzisz, że nie chcesz by Zuza wychowywała się bez taty i tak będziesz tkwić dalej.
Moja koleżanka tak tkwi 3 rok...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:25   #552
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jak urodzi się dziecko, to stwierdzisz, że nie chcesz by Zuza wychowywała się bez taty i tak będziesz tkwić dalej.
Moja koleżanka tak tkwi 3 rok...
tego się boję.. ale chyba wierze,że jesli okaże się,że ma w doopie dziecko tak jak i mnie to dam sobie radę..

oby to się wszystko poukładało..

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

http://tablica.pl/oferta/2w1-wozek-c...f05895f8;r:;s: !!! chcę!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 13:25   #553
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

Cytat:
i mi głupio,bo gdyby nie moi rodzice to bym co jeść nie miała.. a tżtowi i jego mamie to wisi..
mimo,iż mają..
tż jest jedyna na świecie rodziną która została teściówce,i to będzie prawdopodobnie jej jedyny potomek.. i zero zaintereswania..
to mnie wkurza
wiesz może to też daltego że dla nich dziecko jest jeszcze bardzo odległe. sytuacja może się zmienić po porodzie, jak zobaczą Zuzię i się w niej zakochają.
Stary 2013-03-06, 13:32   #554
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie..

to wtedy sobie dam radę

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

ona mu daje na jego raty.on jej na JEJ mieszkanie
ja nie ogarniam co się u nich dzieje.
nie moja sprawa niby..ALE

dziwna..no cóż. pozostaje liczyć na zmiane na lepsze...
axella prawda jest taka, że nikt Ci nie może powiedzieć co masz zrobić, a rady typu "ja bym zrobiła na Twoim miejscu...." można do kosza wyrzucić. Ja trzymam kciuki żebyś w końcu miała z górki, bo trochę dużo masz na głowie jak na jedną kobietkę

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:33   #555
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
tego się boję.. ale chyba wierze,że jesli okaże się,że ma w doopie dziecko tak jak i mnie to dam sobie radę..

oby to się wszystko poukładało..
oby choć jak coś to kto jak kto ale ty dasz sobie radę
Stary 2013-03-06, 13:35   #556
Kinga_20
Zakorzenienie

Przyszło mi łóżeczko i materacyk

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-03-06, 13:35   #557
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ash a czym ty się suplementujesz by jesć kwasy omega??
Bo ja jem ten femibion natal 2 ale tam tego chyba nie ma...
Biorę Prenatal DHA

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Kupuje, któraś kosmetyki babydream dla swojego malucha??
Ja myślę o nich po Hippie, bo z tych drogeryjnych w normalnych cenach Hipp ma najlepsze składy, potem jest Babydream.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ash gdybyś Ty mnie widziała jak ja pakowałam swoją suknię do wysyłki.... Dziewczyna kasę przelała, ja stoję z suknią nad pudełkiem ze łzami w oczach i mówię do męża, że chyba jej nie sprzedam, kasę oddam, a suknia zostaje Mało tego po ślubie, czasami jak nie było nikogo w domu to ją nakładałam i sobie łaziłam w niej Była taka śliczna ;( No ale cóż miejsca w szafie bardzo dużo zajmowała, po drugie za jakiś czas by pożółkła i nie byłaby już taka piękna - przynajmniej zapamiętałam ją w szczytowej formie

My też będziemy mieli pierwszą pomoc na SR
Wyobraziłam sobie Ciebie w tej sukni ścierającą kurze i zmywającą naczynia
Mi się nie zdarzało jej nakładać... Ale patrzeć na nią jak najbardziej
Ale dobrze, że poszła w świat, niech jeszcze raz stanie na ślubnym kobiercu
Muszę napisać jej pierwszej właścicielce, że nasza kiecka ma trzecie życie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny..
siedze na all od rana i próbuje ogarnąć wyprawkę kosmetyczno-szpitalną... mam 3 sprzedawców.. ceny trzeba porównać ..masakra już mam dość smoczki, kremy, butelki, pieluchy, ja pierdziele chyba z 1000zł pójdzie..

a na brodawki co jest najlepsze????jaka maść?
Cloche pisała, że super skład ma krem na brodawki z ziaji albo babydream, ale nie pamiętam Cloche, pomożesz? :proszę:

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
szyja boli troche mniej, ale i tak ciezko cokolwiek zjesc. siniak juz jest mam nadzieje, ze krwiaka unikne.
Mam nadzieję, że szybciutko minie ból i bez krwiaka się obędzie. Co to za przyjemność z ciąży jak jedzenie boli

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A my robimy sobie pranie dzidziusiowe od tego tygodnia, bo pogoda piękna to wszystko schnie na balkoniewyprawka w zasadzie skompletowana, że aż nie mam co robić i chyba ciasto upiekę w akcie desperacji
A zwierzaczki już uszyte Ja się jeszcze nie zabrałam za to, ale muszę

Cytat:

Mi, jak mam @ to wychodzą ciasta więc tu pewnie różnie bywa, ale zapamietam to co Xal pisała o ogórkach

A co do TŻa to ja pewnie i tak bym swojego najpierw zapytała co o tym myśli. Jakoś zawsze kosultujemy to co nas obojga dotyczy. Może o to chodziło?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
O dzięki za propozycję, ale jestem uzależniona od mojego męża... póki nie zdałam prawka a on ma w ten weekend zjazd i jedzie do Białej
O, szkoda. A właśnie, kiedy masz egzamin?

My dziś mamy mega relaksyjny dzień. Poszliśmy sobie na spacer najpierw zahaczyliśmy o fryzjera bo TŻ potrzebował ścięcia. I jak już tam byliśmy to stwierdziłam, że wezmę regulację brwi z henną. Co będę siedzieć i na niego czekać Po tym nitkowaniu na którym jakiś czas temu byłam już mnie zakrzaczyło, a nie specjalnie sama się tym w domu zajmowałam. Teraz sobie obiecałam, ze będę brwi pilnować! no! Ale spoko tak sobie poleżeć, jak się ktoś Tobą zajmuje I Sofcia sprzedała pani kosmetyczce kopniaka w między czasie

Później byliśmy w parku i karmiliśmy wiewióry Wróciliśmy z butami całymi w błocie ale warto było.

Na zdjęciu nasza najwdzięczniejsza modelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0018.jpg (154,9 KB, 16 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:36   #558
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
o kurcze to rzeczywiście nieciekawie macie. I w zasadzie współczuje bo z takimi ludzmi cięzko sie dogadać i to jak walka z wiatrakami.. ehh
A jak bedzie malutka to przydało by sie aby spała na powietrzu zwłaszcza latem. Mam nadzieje że uda Ci się coś z tym zrobić do narodzin Laurki żeby nie musiała wdychać tego smrodu
Właśnie znalazłam maila do urzędu miasta do ochrony środowiska. Opisze im sprawę i zapytam gdzie zgłosić itd. bo w straż miejską nie wierzę. Kiedyś jak był ogłoszony alarm, że skarzenie powietrza bardzo duże i żeby dieci i kobiety w ciąży nie wychodziły to chyba wiadomo, że liści palić nie można. A ona w najlepsze o 7 rano paliła liście. Mi w całej kuchni waliło. Wkurzyłam się i zadzwoniłam do straży miejscej. Powiedzieli, że przyjadą, później Tż przyjechał i jechaliśmy do lekarza też zadzwonił bo godzina minęła odkąd ja dzwoniłam i nikogo nie było. I co przyejchaliśmy po 3h a ona dopalała swoje ognisko wiec wnioskuję, że straż się nawet nie pofatygowała...

Cytat:

Szczerze Ci współczuję całej tej sytuacji z tż. Nie dość, ze jesteś w ciązy i wiadomo, że raz sie czuje lepiej raz gorzej to jeszcze tyle spraw na twojej głowie i do tego jeszcze problemy finansowe Tż.
A co do mamy Tż to wiem ja się czujesz. To nie chodzi do końca o to, że nie dają bo mają prawo nie dawać, ale pewnie głupio Ci przed twoimi rodzicami, ze oni pomagają jak mogą,a z drugiej strony nic.
Moi bardzo pomagają mimo, ze mieszkamy u nich i niewiele dajemy na życie to jeszcze mama chce sie dołożyć do wyprawki. A teściowa nic nie mówi. Nie winię jej za to, ale głupio mi przed moją mama, że oni mają mojego brata na utrzymaniu bo mieszka w krk i studiuje ( na co nie mało kasy idzie ) i jeszcze nam dają, a teściowa jest tak na prawdę sama i zarabia na prawdę dobrze i nic.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:36   #559
ankaaa206
Wtajemniczenie

jestem wykończona, wizyta w banku trwała z jakąś godzinę, masakra, ale za to namówiłam tż na kebaba.
Trochę pochodziłam po mieście i brzuch cały spięty i boli jutro idę na SR i będzie tam moja położna do porodu, wypytam ją o co chodzi z tymi bólami podbrzusza.
Wózek jednak jutro będzie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:37   #560
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oby choć jak coś to kto jak kto ale ty dasz sobie radę
sęk w tym..że ja nie chcę dawać sobie juz rady.. chcę dawać radę Z KIMŚ...

Cytat:
Przyszło mi łóżeczko i materacyk

ja koło 16go będę mieć.. pościel szybciej więc będzie czekac. i zamówiłam śliiczny rożek

i bluzinkę dla Z.. tak fajna że sama bym nosiła

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 13:39   #561
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Biorę Prenatal DHA

Ja myślę o nich po Hippie, bo z tych drogeryjnych w normalnych cenach Hipp ma najlepsze składy, potem jest Babydream.

Wyobraziłam sobie Ciebie w tej sukni ścierającą kurze i zmywającą naczynia
Mi się nie zdarzało jej nakładać... Ale patrzeć na nią jak najbardziej
Ale dobrze, że poszła w świat, niech jeszcze raz stanie na ślubnym kobiercu
Muszę napisać jej pierwszej właścicielce, że nasza kiecka ma trzecie życie

Cloche pisała, że super skład ma krem na brodawki z ziaji albo babydream, ale nie pamiętam Cloche, pomożesz? :proszę:

My dziś mamy mega relaksyjny dzień. Poszliśmy sobie na spacer najpierw zahaczyliśmy o fryzjera bo TŻ potrzebował ścięcia. I jak już tam byliśmy to stwierdziłam, że wezmę regulację brwi z henną. Co będę siedzieć i na niego czekać Po tym nitkowaniu na którym jakiś czas temu byłam już mnie zakrzaczyło, a nie specjalnie sama się tym w domu zajmowałam. Teraz sobie obiecałam, ze będę brwi pilnować! no! Ale spoko tak sobie poleżeć, jak się ktoś Tobą zajmuje I Sofcia sprzedała pani kosmetyczce kopniaka w między czasie

Później byliśmy w parku i karmiliśmy wiewióry Wróciliśmy z butami całymi w błocie ale warto było.

Na zdjęciu nasza najwdzięczniejsza modelka
Jaka śliczna wiewióreczka I ja się do kosmetyczki wybieram oraz fryzjera, bo już odrosty na głowie straszne, ale to w piątek chyba dopiero. Mam zamiar zrobić sobie hennę na brwi, bo mam takie jasne, że wyglądam jakbym w ogóle ich nie miała Ja kupiłam sobie kremik na brodawki właśnie Ziaji i ogólnie mam zamiar też dla Lilki zakupić z tej serii do kąpieli, kremiki. Mam dwa małe pudełeczka Sudocremu w razie w - jak się jednak przyda to dopiero wtedy kupię. A Ty wiesz, że ja też odkupiłam używaną suknię Więc i moja ma trzecie życie

Stary 2013-03-06, 13:40   #562
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Właśnie znalazłam maila do urzędu miasta do ochrony środowiska. Opisze im sprawę i zapytam gdzie zgłosić itd. bo w straż miejską nie wierzę. Kiedyś jak był ogłoszony alarm, że skarzenie powietrza bardzo duże i żeby dieci i kobiety w ciąży nie wychodziły to chyba wiadomo, że liści palić nie można. A ona w najlepsze o 7 rano paliła liście. Mi w całej kuchni waliło. Wkurzyłam się i zadzwoniłam do straży miejscej. Powiedzieli, że przyjadą, później Tż przyjechał i jechaliśmy do lekarza też zadzwonił bo godzina minęła odkąd ja dzwoniłam i nikogo nie było. I co przyejchaliśmy po 3h a ona dopalała swoje ognisko wiec wnioskuję, że straż się nawet nie pofatygowała...

Szczerze Ci współczuję całej tej sytuacji z tż. Nie dość, ze jesteś w ciązy i wiadomo, że raz sie czuje lepiej raz gorzej to jeszcze tyle spraw na twojej głowie i do tego jeszcze problemy finansowe Tż.
A co do mamy Tż to wiem ja się czujesz. To nie chodzi do końca o to, że nie dają bo mają prawo nie dawać, ale pewnie głupio Ci przed twoimi rodzicami, ze oni pomagają jak mogą,a z drugiej strony nic.
Moi bardzo pomagają mimo, ze mieszkamy u nich i niewiele dajemy na życie to jeszcze mama chce sie dołożyć do wyprawki. A teściowa nic nie mówi. Nie winię jej za to, ale głupio mi przed moją mama, że oni mają mojego brata na utrzymaniu bo mieszka w krk i studiuje ( na co nie mało kasy idzie ) i jeszcze nam dają, a teściowa jest tak na prawdę sama i zarabia na prawdę dobrze i nic.

no właśnie..mi jest po prostu głupio

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-06, 13:42   #563
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash jaka piękna modeleczka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:42   #564
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Standardowo odbywa się to tak, że przychodzisz sobie do szpitala i koło windy co się jedzie na IP położnictwa jest pokój anastezjologów. Siedzą tam sobie 8:30-10:00 co dzień i przychodzisz 35/36 tc około, chyba ze wszystkimi badaniami (o to nie dopytałam, ale chyba lepiej mieć) i robią wywiad i dają zaświadczenie. Później przy porodzie dajesz to zaświadczenie jak chcesz znieczulenie i lekarz daje znieczulenie bo wie, że można.
dziękuję

Cytat:
ale już sprzedany

i koniec tematu.

głupie podejście ;/
tzn rozumiem, że można nie mieć pieniędzy, albo mieć i nie pomagać, bo oboje przyszli rodzice zarabiają i sobie radzą ... ale w Waszej sytuacji to jest przykre, że tylko Twoi rodzice pomagają ... żeby jeszcze wykazywała chęć jakiejś innej pomocy ... moi teściowie nie mają za dużo pieniędzy, tak samo jak moja mama, ale teściowa już nie raz oferowała się że przyjedzie, pomoże poprać ciuszki dziecięce, poprasuje, posprząta, ugotuje ... nie korzystamy bo mąż daje radę świetnie ale sam fakt że jest ta chęć pomocy dużo daje ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:43   #565
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
super
Stary 2013-03-06, 13:45   #566
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

w kwestii butelek smoczków i ew. laktatora zdecydowałam sie na Avent
płyn do mycia- Ziajka z olejkiem. podobno tani a świetny
nosefrida do noska
Linomag?
a reszte to różnie..
no ja linomag moge z czystym sumieniem polecić.. z różową nakrętką do zdrowej pupy i z białą na odparzenia.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1. ordynator powiedział tak w skrócie tylko, że jest taka opcja. I zadał sobie pod nosem ironicznie pytanie:
"hmmm.. czy to działa..? bólu raczej nie zmniejszy, ale może zmienić jego odczuwalność, zahamować strach który powoduje napięcie mięśni i jeszcze większy ból.

2. ojj.. tak rady innych potrafią być wnerwiające.. na szczęście jestem na nie w miarę odporna, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam
co do przytulania- to ze mnie taki pieszczoch że masakra.. mogłabym się cały czas przytulać i z tym kangurowaniem to bardzo fajny pomysł, położna mi o tym mówiła i też uważam że jest to świetna opcja, która przy okazji nie daje w kość naszemu kręgosłupowi.. a ja niestety na kręgosłup muszę uważać, bo mam strasznie styrany i straszne zwyrodnienia
właśnie tak słyszałam, ze to za bardzo bólu nie uśmierza, może tylko jakoś tak psychicznie wyciasz... no nic i tak tylko to mi zostało... a co do kangurowania to ja wiem, że to jest przyzwyczajanie dziecka do bliskości... ale to jest taaakie przyjemne, tak się tulić do takiego noworodka osobiście mogłabym tak leżeć pół dnia z maluszkiem. Nawet z Blanką bym tak mogła wisieć teraz, tylko żeby akurat chciała usiedzieć minutę chociaż!! diablica mała

Cytat:
mimo,iż mają..
to mnie wkurza
wiesz co, ja nigdy rodziców o pieniądze nie poprosiłam, bo uważam, że dzieci powinny same sobie radzić. Ale nie wyobrażam sobie nie pomóc finansowo dziecku w takiej sytuacji, gdy nie ma na życie i utrzymanie.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:45   #567
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no to mu na dumę weszłaś dziewczyno.. Ja bym nawet takich akcji nie probowala bo by mi się sfoczyl męzu na tydzien i by byly ciche dni.

Ale dobrze zeby Wam ktos jednak pomógł w tym remoncie (sama 9 miesięcy remontowałam mieszkanie i po prostu umierałam) bo ty nie powinnaś nawet przebywać w tym mieszkaniu.. Możesz farbami zatruć maluszka.. Lepiej nie ryzykować.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie wiem, cisza póki co Już raz siedziałam na policji przez nich Ogólnie są super ale sąsiad lubi sobie wypić i czasem nieźle mu odwala. Dziś mnie obudziły krzyki dzieciaków "tato, my sie boimy" i starszego, 19letniego syna sąsiadki "proszę, proszę nie bij" postanowiłam chwilę poczekać i zrobiła się cisza, więc nie dzwoniłam ale jakby to dłużej trwało to byłabym zmuszona.
jakaś masakra normalnie.. A to im się często zdarza?? Lepiej reagować bo na prawde tam się może coś okropnego dziać..

Cytat:
Ja chętnie bym posiedziała na tarasie ale cóż. Mieszkam w centrum miasta 30tys mieszkańców i sąsiadka przy moim płocie ma chyba z 50 różnego rodzaju ptactwa od kur przez kaczki po perliczki. I wszytsko byłoby nic jakby nie to, że ona ma sklep z warzywami i co jej się zepsuje to wyrzyca tym ptakom. One tego nie jedzą i to później jak słońce przyświeci gnije i niemiłosiernie śmierdzi. Tak jest już od kilku lat. Mówiłam tacie, żeby zwrócił jej uwagę bo ja jak im kiedyś zwróciłam to powiedzili mi, że co ja gówniara się oddywam. Ale tata nic nie mówi. W lecie nie można grila zrobić w ogródku i posiedzieć bo można zwymiotować z tego smrodu. Ale w tym roku już nie odpuszczę. Zamierzam iść do urzędu miasta i zorientować się czy ona wogole coś takiego może miec w centrum miasta i komu to zgłosić bo ja już nie wyrabiam i sąsiedzi wokoło też. Laura się urodzi w czerwcu i chcę ,żeby mogła sobie poleżeć na słoneczku na tarasie,a na pewno na ten smród jej nie wystawię.
O ja jak tam można.. A ona te ptactwo ma przy domu jednorodzinnym?? Bo jak tak to nei wiem czy można zbyt wiele zrobić..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:47   #568
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

ja koło 16go będę mieć.. pościel szybciej więc będzie czekac. i zamówiłam śliiczny rożek

i bluzinkę dla Z.. tak fajna że sama bym nosiła
A będziesz już składała łóżeczko? Bo ja nie wiem co z tym zrobić teraz Wykonałam szturm na all z poniedziałku, nazamawiałam prawie wszystko co mi brakowało i teraz nie wiem co z tym zrobić

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
jestem wykończona, wizyta w banku trwała z jakąś godzinę, masakra, ale za to namówiłam tż na kebaba.
Trochę pochodziłam po mieście i brzuch cały spięty i boli jutro idę na SR i będzie tam moja położna do porodu, wypytam ją o co chodzi z tymi bólami podbrzusza.
Kebab My mamy na obiad pizzę

Stary 2013-03-06, 13:49   #569
Magiusa
Zakorzenienie

Heh, ja to się wczoraj sama już poogubiłam na końcu, ale spokoj, i tak po godzinie był spokój i dziś też, więc podchodzę do tego raczej humorystycznie

Ale żeby mi nie było za miło to się dla odmiany z mamą pokłóciłam....tutaj już nie będę wnikała, bo generalnie ciężko to ogarnąć. Z mamą od zawsze bywają skomplikowane sytuacje, które czasami się nasilają, a czasami jest ok. Idę myć drzwi, by się nieco wyładować

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:49   #570
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
axella prawda jest taka, że nikt Ci nie może powiedzieć co masz zrobić, a rady typu "ja bym zrobiła na Twoim miejscu...." można do kosza wyrzucić. Ja trzymam kciuki żebyś w końcu miała z górki, bo trochę dużo masz na głowie jak na jedną kobietkę
dokladnie tak!! i to tak młodą!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości