|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() super, ze jestes z powrotem ![]() nam polozna wlasnie mowila, ze laktacja najczesciej rusza mocniej w trzeciej dobie Cytat:
![]() sa rozne bazy, te lepsze i te gorsze.. ja doczytalam, ze w testach foteliki z baza sa bezpieczniejsze - glownie przez to, ze przy normalnym mocowaniu czesto dochodzi do bledow. Moj fotelik wypada dobrze w testach i z baza i bez bazy, na baze zdecydowalam sie glownie ze wzgledu na wygode montazu Cytat:
![]() mnie co chwile co kluje, brzuch twardnieje, ale jak pojawia sie jakies nowe dolegliwosci, ktorych jeszcze nie znam, to pewnie zaczne sie zastanawiac, czy pytac lekarza ![]() Cytat:
fajnie, ze mialas dosc bezbolesny porod
|
|
|
#2312 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
No i zagłosowałam na twoja pracę 112, 113, 114 Dopiero teraz zauważyłam w twojej stopce że bierzesz udział w tym konku.
|
|
|
#2313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i glosujemy, codziennie Cytat:
ja tez czesto stoje przed takim wyborem; ktory kolor - jakby to bylo najwazniejsze Cytat:
ciekawe, kiedy Florian zdecyduje sie wreszcie opuscic ten wygodny domek ![]() Cytat:
bulgur jest chyba jeszcze prostszy w gotowaniu niz ryz ![]() Cytat:
musicie zostac w szpitalu? Cytat:
![]() ale faktycznie nie mialas wczesniej zadnych objawow z tym wyrostkiem?
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
ide sie zdrzemnac
![]() zupe zjadlam ... kuchnie ogarnelam - zmywarke nastwilam - pranie zebralam moge isc odpaczac no i witam ponownie - masze ''najnowsze'' mamusie dragusia serio - cos Slamazarny ten twoj Flore tak dlugo kaze na siebie czekac ![]() moderna - ja dostalam od Leonikowej o 12.10 sms ze jest juz po - wiec chyba jkos tam max godz na dojscie do siebie
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-03-06 o 17:32 |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wyostka niżej odpisuję ;P a no faktycznie nic nie czułam czasem coś mnie lekko ukuło po prawej stronie ale myślałam że to mały dlatego aż męża wołali na sale operacyjną pytać podobno powinnam czuć i bóle i jakieś niestrawności związane z tymi jelitami
|
|
|
#2316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na czym taka dieta polega? mozesz w tym czasie karmic, czy musisz dokarmiac sztucznym mlekiem? Cytat:
(na lozku ![]() czyli cos ci Holendrzy kombinuja ![]() Cytat:
zwlaszcza, ze kremy blokujace zawieraja duzo chemii i filtry chemiczne. Nawet juz spotkalam sie z artykulem, ze w pierwszym roku zycia nalezy naprawde ostroznie uzywac kremow z filtrami i nie uzywac wtedy, kiedy sa niepotrzebne lub nie na cale cialo, jezeli dziecko jest tez w inny sposob chronione. W razie mozliwosci ich unikac. Najwazniejsze to chronic dzeicko od slonca, spacerowac duzo w cieniu, jakas dodatkowa parasolka, ochrona poprzez lekkie ubranka, unikanie wychodzenia w porach popoludniowych i zwracanie uwagi na wartosci ozonu w powietrzu.
|
|
|
#2317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do Zawitkowskiego to mnie się książka podobała, nie czytałam od deski do deski tylko to co mnie interesowało w danym momencie, już chyba kiedyś pisałam: najbardziej filmy mnie zaciekawiły, takie łopatologiczne wyłożenie pewnych rzeczy np o kąpieli. Z reklam skorzystałam tylko z polecanego tam kubka lovi 360 ale przyznam ze byłam z niego zadowolona i małej się podobał. Cytat:
wczoraj kazałam tż zrobić sobie zdjecie brzucha i co? i wyszły na fotce jakby rozstępy, normalnie ich nie widać a na fotce jakby są ciekawa jestem czy to gra światła, bo w sumie żyły mi powychodziły wiec moze to flesz spowodował, albo zaraz mi wyjdą
|
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Dragusia-niezle, na szczescie to juz ostatnie dni. No i 9 do szpitala? I wtedy co? zrobia ci cesarke w sobote?
Despa- ja juz dawno spakowana a w miedzyczasie przeszly mi te bole miesiaczkowe takze jestem happy ![]() Malpka-jazda z tym wyrostkiem Co do puchniecia to mysle, ze i tak mnie nikt nie przebije. Od okolo 2 tyg puchne na maxa, ale cisnienie dobre i brak objawow zatrucia. Takze co zrobic takie uroki ostatnich tygodni
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...powiedzmy, że przygotuję wszystko.Gdzie jest Nestelle? Hmm.... A i tak w ogóle to chcialam powiedzieć, ze ja chyba jestem nienormalna- bo mnie poród bolal i bolał- a wy swoje opisujecie jako Pikuś- Pan Pikuś
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kubek mam ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Despa - ja nie wiem, co te dziewczyny o porodach piszą. Mój bolał w skali 1-10 na jakieś 3 miliony i trwał prawie 16 godzin. A one - pyk, pyk i po sprawie. A może ja za stara jestem i to dlatego
|
|
|
#2321 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to Cię przegonili tylko, no nic, może coś się zacznie, a jak nie to za tydzień..
Cytat:
Malpka no to rzeczywiście spoko, że cesarka i opisujesz jak bułka z masłem, a jak z wstaniem po cesarce ? boli ? A czemu jeszcze tydzień ? Pisała wczoraj, że dziś zabiegana do wieczora.
|
|
|
#2322 |
|
Rozeznanie
|
będzie 2 tygodnie do terminu.
Termin mam na 26.03, chociaż z usg wychodził nawet 19.03. nie mam ochoty przenosić, po weekendzie wprowadzam plan 3xS; boję się że po 17 będzie nagły wysyp cesarek, nie chce też w święta wylądować w szpitalu
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2324 | |||
|
Rozeznanie
|
to czekanie jest chyba najgorsze..
![]() ale dobrze, że z synkiem ok.. ![]() czekaj na mnie, bo jakoś u mnie się też nie zapowiada prędko.. dzięki.. ![]() ale powiem Ci że od 18 tak mi te lata lecą że szok! dopiero co 20 miałam a tu już 24.. ![]() super.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super, że już w domku.. ![]() hmm.. wnioskuję z opisu , że chyba źle nie było.. ![]() ![]() Cytat:
oni sobie chyba jaja robią.. współczuję i boję się że też mnie to czeka.. ogromne żeby Twój synuś sam zdecydował się na wyjście przed następną wizytą w szpitalu..
|
|
|
#2325 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja jestem mega wkurzona.. miałam mieć ktg o 12.. czekałam do 14.20!! ktg mi nie zrobili bo nie mieli czasu jedynie usg (mam wrażenie że na odczepnego, żeby nie było, że przyszłam na darmo, poza tym w poniedziałek na wizycie miałam robione) nic nie wiem dalej, skurcze mam, brzuch non stop twardnieje, mały się wierci i naparza po szyjce tak że szok! Mam przyjść w dniu terminu przed 8 rano się zbadać, jak będzie jakieś rozwarcie to zostanę rodzić, jak nie to sobie będę tak czekać..
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2327 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)) wychodzi 2 marca jak byk do dnia ostatniej OM odejmujesz 3 miesiace i dodajesz rok plus 7 dni czyli 23 maja - 3 miesiace to masz 23 luty plus 7 dni - 2 marzec![]() Cytat:
)) dobrze, że go usuneli dziada
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-03-06 o 18:32 |
||||||
|
|
|
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariolci przesyłam obiecane zdjęcia wózeczka
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio, to takie to pocieszające, ze dziewczyny bez traumy wspominaja swoje porody...Ja własnie przez to za bardzo się nie boję, ale gorzej jak się niemile rozczaruje;p Myślę, ze wszystko sie da przezyć, a jak w trakcie stwierdze, ze przezyć się nie da? Uciekne?![]() Ide kroic pieczzarki na zpiekanki
|
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Klementyna nie bój się da sie przezyc ja wspominam porod bardzo miło ))))
|
|
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2333 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do 3 S mi położna wczoraj radziła chodzić na spacer na kopiec kościuszki więc możesz próbować ![]() Cytat:
Cytat:
nie dość że piękna i zgrabna, to jeszcze jej się poród podobał ! I gdzie tu sprawiedliwość
|
|
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Cytat:
Rzeczywiście z opisów jak na razie wynika, że nie taki poród straszny, jak go malują Tak będę myśleć i koniec kropka!Ja już po wizycie. Wszystko dobrze, tylko też trochę puchnę i mam ograniczyć płyny - maks 2,5l dziennie i całkowicie przestać używać soli. No i musze jechać zrobić badania - standardowo. Paciora na szczęście brak Za to potwierdziły się rewelacje o szpitalu. Lekarz powiedział, że póki co, jest tam tylko jeden ginekolog położnik, ale szuka gdzie indziej miejsca. Pediatrów jest dwóch, ale tylko do końca marca. Tak więc raczej w kwietniu juz nawet nie byłoby możliwości tam rodzić. Masakra jakaś. |
||
|
|
|
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
OC nic nowego się nie dowiedziałam.. więc tylko zmarnowałam czas..
|
|
#2336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też wolałabym jeździć co 2 dni, albo przynajmniej 2 razy w tyg, a mój gin nie widzi takiej potrzeby i czekam 2 tyg na wizytę... Cytat:
Cytat:
na tego typu warsztatach są przedstawiciele firm, więc trzeba trochę przecedzić sobie te informacje. na którychś zachwalali foteliki maxi cosi (te 2 do jednej bazy) ale już ani słówkiem nie wspomnieli, że ten drugi to wcale nie jest fotelik tylko siedzisko transportowe czy jak to tam nazywają i można go zamontować jedynie na bazę a na pasy już nie. |
|||
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to przy szyciu krocza syczałam itp, itd. dostałam wtedy 2 zastrzyki jakieś przeciwbólowe i w końcu jakimś sprajem mnie 2 lekarz potraktował po "małej"
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() despa ja do subtelnych nie nalezę, więc będe opisywac wszystko ze szczególami Nad sobą tez lubie sie poużalac, więc spoko,spoko opis porodu bedzie realistyczny na pewno;p
|
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ,
ja właśnie wróciłam z zebrania z dziećmi - dzień mam do dupy . wróciłam zapłakana . Rano po odwiezieniu dzieciarni już o 9 byłam na rzęskach a potem już można zapomnieć o siedzeniu nawet tyle roboty.... aż do tej nieszczęsnej 17 na którą było zebranie a potem po nim jeszcze stanie i czekanie aż kuba z dzieciakami sprzeda ciasto . Efekt - straszna kolka -do auta nie mogłam dojść ... zadzwoniłam do tż który już wrócił i przywiózł auto ,że "bardzo mnie boli i dojść nie mogę " ... on na to " to idz powoli ,jak przyjedziesz to zrobimy sobie przejażdżkę nową furą " . Efekt ? Jak tylko przyjechałam do domu zrobiłam taką awanturę ,że sama się zdziwiłam ile jeszcze mam siły ..... potem będę nadrabiać . Idę się wykąpać póki jeszcze żyję .
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Mamy się z Jasiem dobrze. Ja powoli nabieram wprawy w obsłudze mojego skarba, Jaś dzielnie to znosi i jest w miarę grzeczny
pokarmu na początku miałam bardzo mało, ale na 3 dzień już dostałam tyle ile trzeba, więc synuś się najada, a je dużo i często (dziś w nocy co 2 godz
). Ja zamiast spać w wolnej chwili, to leże obok niego i patrzę na to moje cudeńko 

położna kazała się położyć, żeby nabrać siły na poród ok na początku nie było źle słuchałam muzyki, rozwiązywałam sudoku 

tak więc najedzcie się dziewczyny bo nigdy nie wiadomo co wyniknie w czasie porodu
) i przyczepila sie czemu ja mam termin na 27 luty jak jej wychodzi 2 marca

05.07.2008