Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 17:38   #721
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Później byliśmy w parku i karmiliśmy wiewióry Wróciliśmy z butami całymi w błocie ale warto było.

Na zdjęciu nasza najwdzięczniejsza modelka
Jaka boska , kocham wiewiórki U mnie dziś było 11 stopni i chodziłam tylko w bluzce i cienkim sweterku, mmmmm Ale w weekend ma być śnieg...!
Stary 2013-03-06, 17:40   #722
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jak Jurek wariuje!! Jakiś boks trenuje, czy co Dostał kawałek pączka i wariuje. Dostał żarcie i szczęśliwy... ja go chyba nie wyżywię jak już się urodzi
prawdziwy mężczyzna musi się najeść
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:42   #723
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to ja idę twoim śladem 4 tygodnie temu 11, dziś 10,7.
lepiej nie przyznawaj sie rodzinie, bo bedziesz miala sok z buraka 3x dziennie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:42   #724
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no nie wątpię że będzie wesoło
ale wiesz.. mój Tż musi w przyszłym tygodniu jechać do Gliwic.. kto wie może się z nim zabiorę.
A co jest 13 ? te warsztaty ?
Chyba bezpieczny maluch, czy jakoś tak.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:43   #725
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
prawdziwy mężczyzna musi się najeść
No tak, może on mi mówi: "No co ty, matka, trochę więcej tego pączka! A nie mnie tu kusisz i nie jesz więcej"
Stary 2013-03-06, 17:49   #726
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u mnie tez nie trzeba, ale chce swoje ubranka. te szpitalne wydaja mi sie takie "zuzyte". pewnie beda sprane skoro tak czesto zmieniaja wlascicieli. bedziemy malej robic pierwsze fotki, a tam jakies szpitalne szmatki od urodzenia ma byc gwiazda i oswajac sie z domowymi bakteriami :P

zaangazowana babcia! super! moja mama tez bedzie szyla poszewki. tylko raz napomknelam i juz opcja "kupionych" nie wchodzi w gre :P

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

pasuja i jest dokladnie tak jak mowisz. odciagasz do laktatora. pozniej wkladasz sobie albo "zakretke" taka plastikowa jak do sloika albo gore butelki ze smoczkiem
no ja bym tez wolała swoje, tym bardziej, że mam tych rzeczy na tyle, ale z drugiej strony położna podpowiedziała mi, że po co nosić bakterie szpitalne do domu... no to też fakt... hm... teraz będę miała temat do myślenia...

babcia zaangażowana nawet baaaardzo! a wynika to z tego, że:
1. zawsze byłam z mamą blisko związana i już nie mogła się doczekać wnuczka, więc szaleje teraz z radości
2. moi rodzice nie mogą pomóc nam finansowo, bo im samym brakuje do pierwszego więc mama robi wszystko, żeby pomóc mi w każdy inny sposób
a ja wcale nie ukrywam, że ciesze się z tej pomocy i z tej jej radości...

co do butelek bardzo Ci dziękuję za info... ja jeszcze nie jestem na takim etapie zaawansowania

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:51   #727
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
No i znowu mam sporo do nadrobienia

Właśnie wróciłam z wizyty
Gin mnie dzisiaj zaskoczył, pierwszy raz nie spodobała mu się moja szyjka..
podczas badania na samolocie stwierdził, że szyjka jest miękka
zrobił mi usg dopochwowe, zmierzył szyjkę
i niby się skróciła, ale długość jest nadal ok
później zrobił usg przez brzuszek i podglądaliśmy Wiktorka,
serduszko bije ładnie, jest już położony główkowo
teraz kwestia czy nie zachce mu się fikołka i znowu się nie przekręci
waży już prawie 1,5 kg i jest dosyć duży jak na swój wiek
Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty
za jakieś 3 tygodnie mam się umówić na bardziej szczegółowe USG 3D
a na kolejną wizytę kontrolną do niego mam przyjść aż 12.02.2013
zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica..
Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami

teraz lecę troszkę podczytać co tu się działo

a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ??

Cytat:
wysylaja taka probke http://i.pinger.pl/pgr467/c1193a7500...a/DSC_3505.JPG i tekturka "trzyma" krem w srodku koperty, ale koperta taka cienka, ze pewnie wiekszosc kremow jest na wierzchu.
Dostałam dzisiaj taką w paczce u gin (pierwszy raz cokolwiek dostałam )

Wróciłam z wizyty i nie jest dobrze
Luteina, fenoterol, isoptin, za tydZień wizyta i jak będzie dalej źle to krążek i byle do 34 tc
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:54   #728
joooasia
Raczkowanie

hm... vvgh, zrobiłaś mi smaka tymi pączkami... dreptam do biedronki, bo normalnie mam chcicę na pączki!!!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Luteina, fenoterol, isoptin, za tydZień wizyta i jak będzie dalej źle to krążek i byle do 34 tc
będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze!

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:57   #729
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
uwaga grubas!
gdzie?! cholera, nie widzę... za to widzę elegancko pokrzywioną ciężarną no i chcę zdjęcie z rudymi kłaczkami!!!
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a jeszcze jak pomyślę, ile chce i muszę zrobić przed porodem to głowa mała mam nadzieję, że się wyrobię i odpocznę jeszcze w ostatnich tyg. choć jeszcze przez trwającą budowę, wątpię
mnie też jeszcze wiele czeka, a do pracy trza jeszcze chodzić... no ale niedługo mi zostało! budowa pewnie nie będzie całkiem skończona, ale ma się dać już mieszkać od maja, więc koniec kwietnia przeprowadzka, w maju rozpakowywanie i wykończenie, zakupy dla malucha, pranie i zaraz po maju dziedzic przychodzi... także grafik napięty!
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
niestety lista załatwień jest niekończąca.. a Tż od rana do nocy nie ma w domu, po pracy od razu na budowę, później trening, ehhhhhh odpoczniemy po porodzie
no mój małż twardo na to liczy!!!
a każdy mi powtarza: używaj ostatnich, cichych i spokojnych tygodni przed porodem... taaa... tylko że z budową, i to pod presją czasu, to ciszy i spokoju nie ma
Cytat:
(...)
Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami

a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ??
jak to mogła mu się twoja szyjka nie podobać, hę???
no ale ważne, że wszystko jest w porządku. a Wiktorek to może ćwiczył mowę powitalną

normalnie na kasę jest chyba tak do 32.tc to trzecie USG... mój gin mówi, że warto zrobić sobie dodatkowo w 36.tc jeszcze, takie dokładniejsze, i skupić się na wadze maluszka. bo podobno od 36.tc lekarze mają już dość dobre statystyki jeśli chodzi o przyrost maluszka, można zatem co nieco zaplanować w związku z porodem.
Cytat:
a w czym moczyłaś orkisz? zrobię sobie na jutro
orkisz moczyłam 2 godziny w czystym rosołku warzywnym. 200 g orkisz + 200 ml rosół. tylko że ja nie wiem czy ten orkisz nie był już na to odpowiednio przygotowany... on taki trochę podrobniony był, a przepis na te kotleciki miałam na opakowaniu... masz coś na swoim orkiszu na temat przygotowania? bo to był mój pierwszy i nie wiem, czy to tak normalnie wyglądało czy jakieś spreparowane...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:00   #730
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej nie przyznawaj sie rodzinie, bo bedziesz miala sok z buraka 3x dziennie
ja mojej mamie w ogóle nie mówię o wynikach badań - tylko na pytania odpowiadam że 'czuję się zdrowo to nie muszę chodzić do lekarza. jak coś będzie nie tak, to pójdę i zobaczę a na razie nie mam na to czasu' także sok z buraka nie grozi mi na pewno

Cytat:
No tak, może on mi mówi: "No co ty, matka, trochę więcej tego pączka! A nie mnie tu kusisz i nie jesz więcej"
aj bo co to jestjeden pączek na dwoje

Cytat:
żeby było lepiej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:06   #731
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga grubas!
No i ładnie tak kłamać? i się jeszcze sama potem demaskować Brzusio 1. klasa

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a ok myslalam ze to cały sklad witamin ciążowych.. to jeszcze raz prenalen DHA??

A i chciałam pochwalić Twojego mężula, ze ładnie po polsku mowi.. No byłam pod wrażeniem i nawet takie polski akcent mu się udaje w wielu wyrazach
Prenatal DHA

A dziękuję, moja szkoła Żartuje, najwięcej gadać nauczył się w pracy Choć akurat wczoraj nie był specjalnie wylewny, czuł chyba, że jest tam tylko od noszenia siatek ale przynajmniej ciastek się najadł i kawę zawinął

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
niedługo zostanę sama bezłóżeczkowa
Nie martw Ty się! My zapewne łóżeczko pożyczymy na te 2 miesiące przed przeprowadzką, więc będę na pewno kupować ostatnia

Cytat:
podczas badania na samolocie stwierdził, że szyjka jest miękka
zrobił mi usg dopochwowe, zmierzył szyjkę
i niby się skróciła, ale długość jest nadal ok
później zrobił usg przez brzuszek i podglądaliśmy Wiktorka,
serduszko bije ładnie, jest już położony główkowo
teraz kwestia czy nie zachce mu się fikołka i znowu się nie przekręci
waży już prawie 1,5 kg i jest dosyć duży jak na swój wiek
Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty
za jakieś 3 tygodnie mam się umówić na bardziej szczegółowe USG 3D
a na kolejną wizytę kontrolną do niego mam przyjść aż 12.02.2013
zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica..
Brawa dla Wiktorka! Jaki już duży i te usteczka Z szyjką uważaj, więcej odpoczywaj! A nie tak latasz ciągle

Cytat:
Nie dość, że nowy wątek to jeszcze 23 strony.......... Hej!
No a Ty gdzie byłaś jak Cię nie było?

Cytat:
sliczna wiewiora taki kochany rudzielec jak moja Grubcia-chomik sliczny puszysty ogonek, widac ze panna dba o futerko autor fotke powinien poslac na jakis wiosenny konkurs fotografii.
Jeszcze na tej wiewiórce zarobi na shutterstock albo dreamstime

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A, no i podjęłam "męską" decyzję, bo z moim mężem jak poruszam jakiś temat 2gi raz, a nawet mam inny pomysł to już gada na starcie, że to już omówione i on się wypowiedział ... a że później się wkurza i mówi "rób jak uważasz" to podjęłam decyzję. Jestem z siebie dumna, bo z decyzyjnością u mnie w ciąży to masakra. No więc, odnawiamy łóżeczko i bierzemy do siebie. Kupujemy turystyczne, może być używane (mam ofertę Graco za 200zł od znajomej, mało używane -warto?) i będzie u rodziców. Zarówno oni jak i ja przemyśleliśmy sprawę, że przecież nie ma gdzie trzymać tam cały czas rozłożonego łóżeczka, a pewnie raz na miesiąc wpadać będziemy. No i pewnie nikomu by się nosić i skręcać nie chciało i Młoda musiałaby spać z nami na kanapie. Do tego dopuścić nie chcę, więc moja męska decyzja podjęta
za decyzję. Brzmi bardzo sensownie!

Byliśmy na SR i oglądaliśmy porodówkę. Nawet nie wiecie jaki tam spokój! Tylko 1 z 4-ech sal była zajęta. A tak cichutko. Widziałam kątem oka maluszka naświetlanego lampami jak sobie wywijał rączkami i nóżkami Wygląda to wszystko naprawdę przyjemnie Mam nadzieję, że jak ja będę rodzić to będzie podobnie

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-03-06 o 18:10
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:09   #732
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nic sie nie martw, dziewczyny z krazkami daja rade lez, odpoczywaj i wszystko bedzie ok. a do 34 tyg juz niedlugo!
Stary 2013-03-06, 18:11   #733
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
hm... vvgh, zrobiłaś mi smaka tymi pączkami... dreptam do biedronki, bo normalnie mam chcicę na pączki!!!
hi hi hi

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:

No a Ty gdzie byłaś jak Cię nie było?
A widzisz, nie mam ostatnio kiedy tu zaglądać Ale teraz jestem z Wami!!
Stary 2013-03-06, 18:14   #734
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

A co się dokładnie dzieje? Skraca Ci się szyjka, czy tylko skurcze? Masz tu na wątku wsparcie kilku mam fenoterolowych Odpoczywaj dużo i będzie dobrze
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:15   #735
vvgh
Wtajemniczenie

Zrobiłam dziś znów pycha koktajl z kefiru i mrożonych truskawek , ale tym razem zmiksowałam też banana... pycha!
Stary 2013-03-06, 18:18   #736
happy blue
Zadomowienie

Lonely, nie zacytowało miCię ! Brawo za wizytę, a z szyjką widocznie nie jest źle, skoro gin nic więcej nie mówił nie martw się, bo ona ponoć lubi się ze stresu skracać!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dlatego ja pierdzieliłam porównywanie cen

na brodawki ponoć dobry jest maltan
o tym maltanie nie słyszałam, wszyscy polecają bepanthen

Cytat:
ona mówi,że "nie ma",i że tż to nieudacznik i mu to ciągle wypomina, tzn ile mu dała i jaka jest dobra.
ja naprawdę mam dość,że wszystko,ale to wszystko jest na mojej głowie

jak mu się po porodzie nie zmieni to kopa w dupę i wolę być sama niż utrzymywać kogoś,kto nawet wesprzeć nie potrafi.. choćby słowem..
nie będę mieć z tym problemu. i tak mieszkanie/żarcie/wyprawka wszystko jest na mojej głowie..
ech, dziewczyno, Ty to za mało wymagasz od przyszłego taty wiesz. powinnaś wyżej cenić siebie, poza tym wszystkim.

Cytat:

My dziś mamy mega relaksyjny dzień. Poszliśmy sobie na spacer najpierw zahaczyliśmy o fryzjera bo TŻ potrzebował ścięcia. I jak już tam byliśmy to stwierdziłam, że wezmę regulację brwi z henną. Co będę siedzieć i na niego czekać Po tym nitkowaniu na którym jakiś czas temu byłam już mnie zakrzaczyło, a nie specjalnie sama się tym w domu zajmowałam. Teraz sobie obiecałam, ze będę brwi pilnować! no! Ale spoko tak sobie poleżeć, jak się ktoś Tobą zajmuje I Sofcia sprzedała pani kosmetyczce kopniaka w między czasie

Później byliśmy w parku i karmiliśmy wiewióry Wróciliśmy z butami całymi w błocie ale warto było.

Na zdjęciu nasza najwdzięczniejsza modelka
fajny dzień i zdjęcie mistrzowskie już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wyjść na spacer i poczuć wiosnę, chyba dopiero z Kluską
że o kosmetyczce nie wspomnę...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pochwalę się jaka mnie przed chwilką niespodzianka spotkała
zastukał do mnie wujek, mieszkający piętro niżej, z "przesyłką" - okazało się że wczoraj był na jakichś targach w Poznaniu, i odwiedził ciotkę, która tam mieszka - już bardzo wiekowa staruszka, której na oczy nie widziałam, nigdy z nią nie rozmawiałam, znam ją tylko "ze słyszenia" bo babcia ma z nią codzienny kontakt przez telefon. i owa ciocia przysłała mi paczkę dla małego jestem szczęśliwa bo zupełnie się nie spodziewałam, strasznie miło z jej strony w paczce były dwa kocyki, dwa zestawy body z czapeczkami, body + kapcioszki go kompletu, body + śliniaczek i majteczki, dwa maleńkie ręczniczki (idealne na spacer do wytarcia brudnego pyszczka i łapek), dwa proszki Jelp i słodycze dla nas
ale mam rogala na buzi

nieno, ale gest, świetnie brawo
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo Kochane jestem na chwile zeby napisac co na USG ale za duzo nie ma co pisac, nie uwierzycie kto mi robil usg ta walnieta doktor , masakra nawet zartowalam sobie na korytarzu ze jaj by byly jak by ona przyszla zrobic i wchodzi no masakra , i moj malz podziela zdanie jak tylko wlazkla , do mnie ze szybko mam na lozko wskaiwac , sluchajcie usg trwalo moze z 7 min, masakra wszystko bylo na szybkiego ze nawet nie bylismy w stanie pomyslec czy o cos chcemy zapytac co za bladz jedna jak wyszlismy to oboje na nia nawyzywalismy , a nie moglam nic jej powiedziec bo za tydzien wizyta i moze byc znowu ona wrrr jestem zla , no ale na szybkiego !!! Michala pomierzyla , dalej wiekszy o okolo 2 tyg. ja jestem teraz 30 t, 1 dzien jakos tak a pomiary wychodza na 32 i maly wazy okolo 1790 kg :P serce 145 uderzen , głowka w dol polozony :P

Michał, byku! ważne, że pomierzone co trzeba!
Cytat:
powiem ci tak..wolę tę koninę niż chemię..
przestałam sie przejmować całkowicie tym co jem..
sprawdzali w jakiś pierogach (na opakowaniu było napisane że zawieraja 30% wołowiny) czy przypadkiem nie ma tam koniny..
no nie było..
ani koniny,ani wołowiny,ani mięsa ani grama odzwierzęcego białka.
wiec na cholere czytać składy jak i one moge byc o kant doopy...

jaka t dieta ?

ja niewiem w co se spakować

uwaga grubas!
ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a Dziekuje za kciukasy laseczkii
Can Michas gigant szok jaki wielki
Axela wygladasz pueknie ja to grubaska ty laska z brzusiem pieknie
Co di lekarki to ja jestem pod opieka patologi ciazy i tam jaki lekarz jest taki przyjmuje
i witay sie q rozpoczetym 31 tc
za 31 tydzień!

Cytat:
gdzie?! cholera, nie widzę... za to widzę elegancko pokrzywioną ciężarną no i chcę zdjęcie z rudymi kłaczkami!!!

mnie też jeszcze wiele czeka, a do pracy trza jeszcze chodzić... no ale niedługo mi zostało! budowa pewnie nie będzie całkiem skończona, ale ma się dać już mieszkać od maja, więc koniec kwietnia przeprowadzka, w maju rozpakowywanie i wykończenie, zakupy dla malucha, pranie i zaraz po maju dziedzic przychodzi... także grafik napięty!

no mój małż twardo na to liczy!!!
a każdy mi powtarza: używaj ostatnich, cichych i spokojnych tygodni przed porodem... taaa... tylko że z budową, i to pod presją czasu, to ciszy i spokoju nie ma

jak to mogła mu się twoja szyjka nie podobać, hę???
no ale ważne, że wszystko jest w porządku. a Wiktorek to może ćwiczył mowę powitalną

normalnie na kasę jest chyba tak do 32.tc to trzecie USG... mój gin mówi, że warto zrobić sobie dodatkowo w 36.tc jeszcze, takie dokładniejsze, i skupić się na wadze maluszka. bo podobno od 36.tc lekarze mają już dość dobre statystyki jeśli chodzi o przyrost maluszka, można zatem co nieco zaplanować w związku z porodem.

orkisz moczyłam 2 godziny w czystym rosołku warzywnym. 200 g orkisz + 200 ml rosół. tylko że ja nie wiem czy ten orkisz nie był już na to odpowiednio przygotowany... on taki trochę podrobniony był, a przepis na te kotleciki miałam na opakowaniu... masz coś na swoim orkiszu na temat przygotowania? bo to był mój pierwszy i nie wiem, czy to tak normalnie wyglądało czy jakieś spreparowane...
pocieszyłaś mnie, że też masz na głowie przeprowadzkę w ostatnich tygodniach..

Cytat:

Potterko, a ile szyjka ma? Otwarta czy zamknięta, miękka czy twarda?
Moja ma 2,4 cm, a mam termin parę dni przed Tobą.
ja wierzę, że wszystkie dotrwamy do 34, MUSIMY!

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-03-06 o 18:20
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:18   #737
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam dziś znów pycha koktajl z kefiru i mrożonych truskawek , ale tym razem zmiksowałam też banana... pycha!
dorzuc jeszcze kiwi
Stary 2013-03-06, 18:20   #738
diabli
Zakorzenienie

hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 399537_454632747942270_1021046252_n.jpg (32,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-03-06, 18:20   #739
maarchewka
Zakorzenienie

O co chodzi z 34 tc? To jakaś kluczowa data, do niej się główne organy rozwijają czy jak?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:21   #740
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
dorzuc jeszcze kiwi
Oooo, następnym razem dorzucę!!
Stary 2013-03-06, 18:22   #741
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dorzuc jeszcze kiwi
bosz przeczytałam KRWI...

Wojtek
Stary 2013-03-06, 18:24   #742
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2013-03-06, 18:26   #743
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze!
Cytat:

żeby było lepiej
oby
Stary 2013-03-06, 18:27   #744
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
hehe
Stary 2013-03-06, 18:30   #745
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A, no i podjęłam "męską" decyzję, bo z moim mężem jak poruszam jakiś temat 2gi raz, a nawet mam inny pomysł to już gada na starcie, że to już omówione i on się wypowiedział ... a że później się wkurza i mówi "rób jak uważasz" to podjęłam decyzję. Jestem z siebie dumna, bo z decyzyjnością u mnie w ciąży to masakra. No więc, odnawiamy łóżeczko i bierzemy do siebie. Kupujemy turystyczne, może być używane (mam ofertę Graco za 200zł od znajomej, mało używane -warto?) i będzie u rodziców. Zarówno oni jak i ja przemyśleliśmy sprawę, że przecież nie ma gdzie trzymać tam cały czas rozłożonego łóżeczka, a pewnie raz na miesiąc wpadać będziemy. No i pewnie nikomu by się nosić i skręcać nie chciało i Młoda musiałaby spać z nami na kanapie. Do tego dopuścić nie chcę, więc moja męska decyzja podjęta
bardzo mądra decyzja - i dlatego wcale nie męska
Stary 2013-03-06, 18:31   #746
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
nic sie nie martw, dziewczyny z krazkami daja rade lez, odpoczywaj i wszystko bedzie ok. a do 34 tyg juz niedlugo!
no jeszcze min. 5 tyg. chociaż mam nadzieję, że dotrwam w dwupaku do maja
Cytat:
A co się dokładnie dzieje? Skraca Ci się szyjka, czy tylko skurcze? Masz tu na wątku wsparcie kilku mam fenoterolowych Odpoczywaj dużo i będzie dobrze
ciągle spięty brzuch i zaczęła się szyjka skracać :/
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Potterko, a ile szyjka ma? Otwarta czy zamknięta, miękka czy twarda?
Moja ma 2,4 cm, a mam termin parę dni przed Tobą.
ja wierzę, że wszystkie dotrwamy do 34, MUSIMY!
z tego wszystkiego nawet nie zapytałam ile ma
Ale robi się miękka..

Muszę zapisać sobie pytania na za tydzień
Stary 2013-03-06, 18:34   #747
maarchewka
Zakorzenienie

Dobra i jeszcze jedno glupie pytanie.. Skąd oni wiedzą ile ma szyjka?? We wzierniku jest jakaś miarka??

Justyna_g4 wiadomo co z wózkiem??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-06 o 18:36
Stary 2013-03-06, 18:58   #748
vil84
Wtajemniczenie

Axella piękny brzuszek masz przynajmniej widac że jest, u mnie pod ciuchami prawie nic nie widać

Cytat:

jak krążek to nawet lepiej, będziesz spokojniejsza

Lonely dobrze że wszystko ok lekarz mi kiedyś tłumaczył że normalne jest to że w trakcie ciąży szyjka się skraca, więc jeśli nie czepiał się długości to wszystko ok szkoda tylko że miękka, ale jak dalej długa i zamknięta to jest ok

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Dobra i jeszcze jedno glupie pytanie.. Skąd oni wiedzą ile ma szyjka?? We wzierniku jest jakaś miarka??
dokładnie da się sprawdzić tylko na usg dopochwowym. ale lekarze, z dłuższą praktyką mają "miarkę" w palcach moja gin nie sprawdza mi na usg, tylko ręcznie na samolocie, i zawsze mówi że "około" 3 cm, "około" 2 ... jakby dramatycznie się nagle zmniejszyło to by pewnie dokładniej zbadała.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
O co chodzi z 34 tc? To jakaś kluczowa data, do niej się główne organy rozwijają czy jak?
z reguły wtedy maluszek ma już powyżej 2 kilo, potrafi sam oddychać i ssać - czyli ma warunki do samodzielnej egzystencji bez pomocy medycznej. oczywiście wcześniej też przeżyje, ale często musi np. być karmiony przez sondę, oddychać za pomocą respiratora itp. różne są granice, ja odliczałam do 28 tc, potem do 32, teraz czekam do przyszłego piątku do skończenia 34, potem jeszcze dwa i mogę rodzić

zamówiliśmy wanienkę ze stelażem ... jeszcze ręczniczki z kapturkiem pod koniec miesiąca po wypłacie i cała wyprawka skompletowana

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-03-06 o 19:01
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:59   #749
xal
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mądra decyzja - i dlatego wcale nie męska

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 19:02   #750
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie dużo dziewczyn z problemami szyjkowymi... w razie czego tutaj duża grupa wsparcia! dacie razem radę doczekać tego 34.tc
Cytat:
Nie martw Ty się! My zapewne łóżeczko pożyczymy na te 2 miesiące przed przeprowadzką, więc będę na pewno kupować ostatnia

Byliśmy na SR i oglądaliśmy porodówkę. Nawet nie wiecie jaki tam spokój! Tylko 1 z 4-ech sal była zajęta. A tak cichutko. Widziałam kątem oka maluszka naświetlanego lampami jak sobie wywijał rączkami i nóżkami Wygląda to wszystko naprawdę przyjemnie Mam nadzieję, że jak ja będę rodzić to będzie podobnie
o, no to póki co dwie bezłóżeczkowe kompanki znalazłam jestem spokojniejsza...

ale fajnie z tym zwiedzaniem... też chcę już zwiedzić moją porodówkę, i zobaczyć maluszka...
Cytat:
mniam, też takie koktajle kocham!
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
pocieszyłaś mnie, że też masz na głowie przeprowadzkę w ostatnich tygodniach..
wiesz, to nie znaczy jeszcze, że będzie łatwo ale ja sobie to wyobrażam tak: w kwietniu mam wolne, zaczynam pakować kartony... te rzeczy, których nie używam akurat. jeszcze ich przewozić nie będziemy, bo nie będzie do czego. jakieś 2 tygodnie mam na to, więc spoko... potem kartony przewozimy, jak tylko łóżko będzie "przeprowadzone", to przenoszę się i ja, a małż w ostatnim tygodniu kwietnia musi jeszcze wymalować mieszkanie, z którego się wynosimy. ja pewnie będę tu zerkać i sprzątać jeszcze, doczyszczać to i owo.... chyba że zrobię to w trakcie pakowania. no i w maju na spokojne się rozpakujemy, znaczy się te kartony, i przygotuję w końcu wyprawkę, a następnie rozpakuję się ja
no, plan jest dobry... i mam nadzieję, że wykonalny...
Cytat:
ja też
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości