|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Ale w weekend ma być śnieg...!
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej nie przyznawaj sie rodzinie, bo bedziesz miala sok z buraka 3x dziennie
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba bezpieczny maluch, czy jakoś tak.
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, może on mi mówi: "No co ty, matka, trochę więcej tego pączka! A nie mnie tu kusisz i nie jesz więcej"
|
#726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() babcia zaangażowana nawet baaaardzo! a wynika to z tego, że:1. zawsze byłam z mamą blisko związana i już nie mogła się doczekać wnuczka, więc szaleje teraz z radości ![]() 2. moi rodzice nie mogą pomóc nam finansowo, bo im samym brakuje do pierwszego więc mama robi wszystko, żeby pomóc mi w każdy inny sposób a ja wcale nie ukrywam, że ciesze się z tej pomocy i z tej jej radości... co do butelek bardzo Ci dziękuję za info... ja jeszcze nie jestem na takim etapie zaawansowania
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam z wizyty i nie jest dobrze ![]() Luteina, fenoterol, isoptin, za tydZień wizyta i jak będzie dalej źle to krążek i byle do 34 tc |
||
|
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
hm... vvgh, zrobiłaś mi smaka tymi pączkami... dreptam do biedronki, bo normalnie mam chcicę na pączki!!!
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#729 | |||
|
Zakorzenienie
|
gdzie?!
cholera, nie widzę... za to widzę elegancko pokrzywioną ciężarną no i chcę zdjęcie z rudymi kłaczkami!!!Cytat:
i zaraz po maju dziedzic przychodzi... także grafik napięty!Cytat:
a każdy mi powtarza: używaj ostatnich, cichych i spokojnych tygodni przed porodem... taaa... tylko że z budową, i to pod presją czasu, to ciszy i spokoju nie ma ![]() Cytat:
jak to mogła mu się twoja szyjka nie podobać, hę???no ale ważne, że wszystko jest w porządku. a Wiktorek to może ćwiczył mowę powitalną ![]() normalnie na kasę jest chyba tak do 32.tc to trzecie USG... mój gin mówi, że warto zrobić sobie dodatkowo w 36.tc jeszcze, takie dokładniejsze, i skupić się na wadze maluszka. bo podobno od 36.tc lekarze mają już dość dobre statystyki jeśli chodzi o przyrost maluszka, można zatem co nieco zaplanować w związku z porodem. orkisz moczyłam 2 godziny w czystym rosołku warzywnym. 200 g orkisz + 200 ml rosół. tylko że ja nie wiem czy ten orkisz nie był już na to odpowiednio przygotowany... on taki trochę podrobniony był, a przepis na te kotleciki miałam na opakowaniu... masz coś na swoim orkiszu na temat przygotowania? bo to był mój pierwszy i nie wiem, czy to tak normalnie wyglądało czy jakieś spreparowane...
|
|
#730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także sok z buraka nie grozi mi na pewno Cytat:
Cytat:
|
|
#731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i ładnie tak kłamać?
i się jeszcze sama potem demaskować ![]() Cytat:
A dziękuję, moja szkoła Żartuje, najwięcej gadać nauczył się w pracy Choć akurat wczoraj nie był specjalnie wylewny, czuł chyba, że jest tam tylko od noszenia siatek ![]() Nie martw Ty się! My zapewne łóżeczko pożyczymy na te 2 miesiące przed przeprowadzką, więc będę na pewno kupować ostatnia Cytat:
![]() No a Ty gdzie byłaś jak Cię nie było? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za decyzję. Brzmi bardzo sensownie!Byliśmy na SR i oglądaliśmy porodówkę. Nawet nie wiecie jaki tam spokój! Tylko 1 z 4-ech sal była zajęta. A tak cichutko. Widziałam kątem oka maluszka naświetlanego lampami jak sobie wywijał rączkami i nóżkami Mam nadzieję, że jak ja będę rodzić to będzie podobnie Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-06 o 18:10 |
||||
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lez, odpoczywaj i wszystko bedzie ok. a do 34 tyg juz niedlugo!
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- A widzisz, nie mam ostatnio kiedy tu zaglądać Ale teraz jestem z Wami!!
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj dużo i będzie dobrze |
|
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam dziś znów pycha koktajl z kefiru i mrożonych truskawek , ale tym razem zmiksowałam też banana... pycha!
|
#736 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Lonely, nie zacytowało miCię ! Brawo za wizytę, a z szyjką widocznie nie jest źle, skoro gin nic więcej nie mówił
nie martw się, bo ona ponoć lubi się ze stresu skracać!Cytat:
Cytat:
Cytat:
już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wyjść na spacer i poczuć wiosnę, chyba dopiero z Kluską ![]() że o kosmetyczce nie wspomnę... Cytat:
nieno, ale gest, świetnie brawo ![]() Cytat:
Michał, byku! ważne, że pomierzone co trzeba!Cytat:
![]() Cytat:
za 31 tydzień!Cytat:
Cytat:
Potterko, a ile szyjka ma? Otwarta czy zamknięta, miękka czy twarda? Moja ma 2,4 cm, a mam termin parę dni przed Tobą. ja wierzę, że wszystkie dotrwamy do 34, MUSIMY!
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-06 o 18:20 |
|||||||||
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale robi się miękka.. Muszę zapisać sobie pytania na za tydzień
|
|||
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra i jeszcze jedno glupie pytanie.. Skąd oni wiedzą ile ma szyjka?? We wzierniku jest jakaś miarka??
Justyna_g4 wiadomo co z wózkiem?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-06 o 18:36 |
|
|
|
#748 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Axella piękny brzuszek masz
przynajmniej widac że jest, u mnie pod ciuchami prawie nic nie widać ![]() Cytat:
Lonely dobrze że wszystko ok lekarz mi kiedyś tłumaczył że normalne jest to że w trakcie ciąży szyjka się skraca, więc jeśli nie czepiał się długości to wszystko ok szkoda tylko że miękka, ale jak dalej długa i zamknięta to jest ok ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
moja gin nie sprawdza mi na usg, tylko ręcznie na samolocie, i zawsze mówi że "około" 3 cm, "około" 2 ... jakby dramatycznie się nagle zmniejszyło to by pewnie dokładniej zbadała.---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() zamówiliśmy wanienkę ze stelażem ... jeszcze ręczniczki z kapturkiem pod koniec miesiąca po wypłacie i cała wyprawka skompletowana
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-06 o 19:01 |
|||
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
|
#750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem spokojniejsza...ale fajnie z tym zwiedzaniem... też chcę już zwiedzić moją porodówkę, i zobaczyć maluszka... Cytat:
Cytat:
ale ja sobie to wyobrażam tak: w kwietniu mam wolne, zaczynam pakować kartony... te rzeczy, których nie używam akurat. jeszcze ich przewozić nie będziemy, bo nie będzie do czego. jakieś 2 tygodnie mam na to, więc spoko... potem kartony przewozimy, jak tylko łóżko będzie "przeprowadzone", to przenoszę się i ja, a małż w ostatnim tygodniu kwietnia musi jeszcze wymalować mieszkanie, z którego się wynosimy. ja pewnie będę tu zerkać i sprzątać jeszcze, doczyszczać to i owo.... chyba że zrobię to w trakcie pakowania. no i w maju na spokojne się rozpakujemy, znaczy się te kartony, i przygotuję w końcu wyprawkę, a następnie rozpakuję się ja ![]() no, plan jest dobry... i mam nadzieję, że wykonalny... ja też
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Wróciliśmy z butami całymi w błocie ale warto było. 

od urodzenia ma byc gwiazda i oswajac sie z domowymi bakteriami :P 

cholera, nie widzę... za to widzę elegancko pokrzywioną ciężarną
i zaraz po maju dziedzic przychodzi... także grafik napięty!
jak to mogła mu się twoja szyjka nie podobać, hę???
także sok z buraka nie grozi mi na pewno 

Ale teraz jestem z Wami!!