|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Jestem jestem bylysmy znowu na lajzach ale sie zimno zrobilo brrrrr!
Mala tez marudzi ze szok |
|
|
|
#1832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic Ci nie umknęło jeszcze się nie chwaliłam bo jestem w trakcie kupowania ... głupi płaci dwa razy ![]() Lu ja nadal tego nie umiem
|
|
|
|
|
#1833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja uznalam że to nei fotelik dla nas, mały szybko z niego wyrośnie na długość, może jakiś większy tyłem montowany będzie lepszy Cytat:
Cytat:
![]() u nas tez spacerówa króluje, mały nie da sobie opuścić oparcia, musi wszytsko widzieć ![]() Cytat:
co kupiłaś w końcu? |
||||||
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też kiedyś mówiłam, że nie dopuszczę, żeby mała spała z nami, że ja się nie wyśpię, że będzie nam niewygodnie. Kilka nocek kiedy to musiałam do niej wstawać co 10 minut, kiedy potrafiła walczyć godzinę - dwie zanim udało się ją w łóżeczku położyć mnie skutecznie z tego wyleczyły. Jakoś mi się udało znaleźć rozwiązanie, żeby i mi było wygodnie i w końcu się wysypiam
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko
laptop idzie do naprawy ![]()
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny cyzm samrujecie buzię dzieciom(ale nie na wyjscie na dwór)? bo u nas mustela i ziaja sie nei sprawdziły, musze szukać dalej
![]() mamka cuda kupiląłs w tym hm
|
|
|
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Depka tez polecała
![]()
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-06 o 20:45 |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao my używamy kremu na wiatr i niepogodę z Hippa (my całą pielęgnację mamy z Hippa) ale buźka Emki nie jest wymagająca.
Agunia my też ostatnio śpimy we trójkę. Mała wtedy znacznie lepiej śpi. Ciekawe z czego to wynika. Ostatnio nawet przespała całą noc... ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- ojej współczuję
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Przed dlugi czas mala miala suche policzki i krostki. Uwierz badz nie pomogla wazelina. Probowalam wszystkiego. Buzke reraz mamy piękna.
|
|
|
|
#1845 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ale fajny dzień za nami Byłam na prawie 3godzinnym spacerze. Zakupiłam sobie sukienkę Później była moja chrześnica ponad 3h bo jej mama była u fryzjera więc zaliczyliśmy drugi spacer. Poza tym mała pobawiła się z Kubą, pomogła przy kąpieli. Fajnie było. Cytat:
U nas na zatwardzenie pomogły śliwki - mały wsuwał całe słoiczki 120 g przez chyba 2 dni i przeszło. Jabłka nie dały razy ![]() Cytat:
Do torebki nie pasuje ale nie musi. Ponoć to passe żeby torebka pasowała do pozostałych elementów Wiesz, jak głupie pytanie typu po co ci taki fotelik, to i odpowiedź musi być na podobnym poziomie ![]() Cytat:
Na mojego męża teściowie mówili Kuba ale przeszło im ![]() Kiedyś był taki przypadek - przychodzi teść i pyta - jest Kuba? Ja patrząc na niego i wiedząc, że chodzi o męża odpowiadam - tak, śpi. Na co teść: - a to nie idzie do pracy? Więc ja znowu ze stoicki spokojem - do pracy? ale on ma dopiero pół roku to chyba jeszcze nie musi? Teść popatrzył jak na wariatkę i mówi - ale mnie o Daniela chodzi. Na co ja wtedy - aaa, to on jest w pracy. Nie wiem czy im przeszło ale mnie jak o niego pytają to używają właściwego imienia Poza tym mnie bardzo się nie podoba jak ktoś ma jedno imię, a zwracają się do niego innym.Cytat:
![]() Biedna Ami
|
||||
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
cześć
tylko na chwilkę wpadłam przywitać się i zameldować , że żyję , ale w strasznym biegu. Mała nie ma już gorączki, ale nadal ma rozwolnienie z grudkami( dzisiaj 5 już zrobiła ). Jest coraz bardziej radosna, ale strasznie marudna ,a w nocy budzi się średnio co 1.30 godziny i jak tu się wyspać . W pracy ok , ale wiecznie jestem w biegu dosłownie biegiem najpierw na tramwaj ,a z powrotem tramwaj + autobus . Bardzo tęsknię za Nadiąod następnego tygodnia do zwieszenia małą będą opiekowały się zamiennie mamy ( tak tak teściowa też ) i to tyle gratuluję nowych umiejętności i ząbków ![]() : oklaski:
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Mała śpi, małż też Znaczy małż udaje, że ogląda mecz z zamkniętymi oczami
|
|
|
|
#1848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojjoj... Dokładnie te same objawy? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Blue poki co ma lejacy katat i zwymiotowala raz ale porzadnie cale mleko i deserek. Ehhh
Mnie tez znowu gardlo boli ja jz nie wiem
|
|
|
|
#1851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- Pani wie, że mam na imię Władysław? Na co ona patrząc na niego: - Tak, Władziu, domyślałam się tego ![]() Czyli nawet prawdziwe imię może być zaskoczeniem
|
||
|
|
|
#1852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda dostała od chrzestnej.---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Oby nie!Cytat:
|
|||
|
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
super ![]() Igusia super się prezentuje w nowej bryce ![]() oj ![]() ale śliczna Lilunia Cytat:
Cytat:
![]() Ja sie nastawiam na lato na 80. Teraz ubieramy 74 i myślę, ze jeszcze z miesiąc- półtora posłuży, a później będzie już cieplutko, więc w rozmiarze 80 kupuję letnie, cienkie ubranka. W 86 też, choć myślę, ze ten rozmiar będzie noszony też jesienią.
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe i Wanillka
dla Waszych dzieciaczków za raczkowanie. dla Lu za ząbek, super, że w końcu wyszedł.Irmusia dla młodego za szamanie stópki. Przy okazji bardzo podobały mi się Twoje życzenia z okazji Dnia Teściowej ![]() Nel_a super, że wyczaiłaś maść z nagietka i że małemu pomaga. Katharinaaaa brawa dla młodego za ząbka, przewracanie się z brzuszka na plecy i przypomnienie sobie o mamamama ![]() Malwin_a za ząbek
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
haha
![]() Cytat:
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak fajnie poczytać o wszystkich nowych umiejętnościach, które nabywają dzieciaczki,
![]() . Zdrówka Haniu, obyś szybko zaczęła mówić. I czytam, że maluchy coś chorują... Niedobrze, oby szybko przeszło .Nie cytuję, nie piszę nic konkretnie, bo czasu mało i coś humor kiepski... |
|
|
|
#1857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak najpierw poczytam wizaż i blogi, traktujące o fotelikach.![]() Cytat:
Pobuszowałam jeszcze do 1 i potem zasnęłam bez problemu Elegancka młoda dama Cytat:
za nowe umiejętnościMamka, super zakupy. Szczególnie szorty Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-03-06 o 22:09 |
|||
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...PURE-SENSITIVE Leoś ma ciagle suchą skórę twarzy i często mu sie podrażnia. Ten kremik jest fajny. łagodzi i ładnie natłuszcza. biedna Ami
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

ja nadal tego nie umiem
u nas od dwóch miesięcy Oskar przesypia 11 godzin bez pobudki ale jakoś sam się tak przestawił,z nocy na noc i od tamtej pory tak zostało.biedna jesteś z tymi nockami,szkoda że mały tak uparcie nie chce smoka bo to by dużo ułatwiło...
jednak świat ze spacerówki wygląda ciekawiej
też mam dość - czasem mam ochotę odstawić małą od piersi ale to chyba niewykonalne jeszcze - jak ja jej podam mleko? w czym?
laptop idzie do naprawy 

Zwracałam nie raz uwagę, że nie ma do niej tak mówić, bo ona ma już imię. Jednak teściowej bardziej do małej pasowało Jagódka, ale widząc moje nerwy starała się do niej mówić po imieniu. Chociaż nie raz wyrwało jej się Jagódka
laboga: Tyle tego.
i jak tu się wyspać . W pracy ok , ale wiecznie jestem w biegu dosłownie biegiem najpierw na tramwaj ,a z powrotem tramwaj + autobus . Bardzo tęsknię za Nadią
Oby nie!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)