Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 17:18   #1831
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Jestem jestem bylysmy znowu na lajzach ale sie zimno zrobilo brrrrr!
Mala tez marudzi ze szok

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:33   #1832
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Tylko, że on jest do 13kg tyłem czyli tak jak większość nosidełek. Potem trzeba obrócić przodem. Ma sens kupić jeśli dziecko jest drobne i mało waży, moja waży 10kg i z tego powodu ten fotelik odrzuciłam, bo max do roku jeździła by tyłem

też?a co kupowałaś coś jeszcze?bo chyba mi coś umkneło
potem dzieci tak szybko nie przybierają ale oczywiście masz rację, posłuży krócej niż by sie chciało

nic Ci nie umknęło jeszcze się nie chwaliłam bo jestem w trakcie kupowania ... głupi płaci dwa razy

Lu ja nadal tego nie umiem
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 18:44   #1833
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
phdwao kurczę,nie wiem co Ci doradzić u nas od dwóch miesięcy Oskar przesypia 11 godzin bez pobudki ale jakoś sam się tak przestawił,z nocy na noc i od tamtej pory tak zostało.biedna jesteś z tymi nockami,szkoda że mały tak uparcie nie chce smoka bo to by dużo ułatwiło...
dokładnie, próbuje mu przez sen włozyc, ale nei da rady on sie zaraz wscieka i spirala złosci się szybko nakręca, fajnie macie z tymi nockami
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
phdwao ja z problemem wstawanie też sobie nie poradziłam, odkąd śpię z Małym w miarę się wysypiam, tylko ja nie chodzę do pracy a to wiele zmienia
no tak tylko ja z małym nie śpię, chyba wolę wstawac w nocy niż do tego dopuścić, ja bym się nei wyspała, bo spię wtedy sztywno w bezruchu, nie wypoczywam wcale
Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz. Wychodzi na to, ze Britax First Class bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem.
eee niee

ja uznalam że to nei fotelik dla nas, mały szybko z niego wyrośnie na długość, może jakiś większy tyłem montowany będzie lepszy
Cytat:
Tylko, że on jest do 13kg tyłem czyli tak jak większość nosidełek. Potem trzeba obrócić przodem. Ma sens kupić jeśli dziecko jest drobne i mało waży, moja waży 10kg i z tego powodu ten fotelik odrzuciłam, bo max do roku jeździła by tyłem

u nas podobnie
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej
czytam Was na szybko bo mała jest maksymalną marudą, w dodatku zaraz przychodzi kumpela, którą mam ambicje podjąć obiadem
u nas dziś pogoda jeszcze piekna, mała pierwszy raz (w swoim życiu) nie spała przez cały 2 godzinny spacer jednak świat ze spacerówki wygląda ciekawiej
phdwao ja też nic nie poradzę co zrobić z tymi pobudkami, ja mam to samo, mała też nie używa smoczka, pewnie my jesteśmy smoczkami uspokajaczami też mam dość - czasem mam ochotę odstawić małą od piersi ale to chyba niewykonalne jeszcze - jak ja jej podam mleko? w czym?
noo u nas sa próby podawania w cyzm innym ale mały nie chce zbyt wiele wypić, z reszta u mnie tego mleka tez jest tyle co kot napłakał

u nas tez spacerówa króluje, mały nie da sobie opuścić oparcia, musi wszytsko widzieć
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
co do pobudek - u nas od jakiegoś czasu mała w środku nocy ląduje u nas w łóżku. Do 3-4 jest w stanie pospać u siebie, później już nie, przebudzi się i mama MUSI być obok. To już nawet nie o cyca chodzi, bo cyca w nocy już w ogóle nie dostaje. Ale budzi się w godzinach, w których dostawała

też się o to martwiłam, a ostatnio mnie zdziwiła. Jak nie chciała jeść z piersi (przez ząbka, przy ssaniu się urażała i był ryk) to odciągnęłam trochę i dałam jej z doidy. Oderwać się od niego nie mogła, wypiła całą porcję bez problemu i widać było, że więcej też by wcisnęła
i co? przekładasz ją tlyko do was i śpi? nie rozbudza się? mały też ma czasem dzień że z doidy pije ochoczo
Cytat:
nic Ci nie umknęło jeszcze się nie chwaliłam bo jestem w trakcie kupowania ... głupi płaci dwa razy
co kupiłaś w końcu?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 19:05   #1834
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

i co? przekładasz ją tlyko do was i śpi? nie rozbudza się? mały też ma czasem dzień że z doidy pije ochoczo
nie to nie tak, ona się budzi, zaczyna płakać, idę do niej i próbuję ją uspokoić i położyć spać w łóżeczku, ale nie ma opcji, nawet jak mi uśnie na rękach odłożona do łóżeczka zaczyna ryczeć. Biorę do nas i w sekundzie zasypia i już śpi spokojnie do rana...
też kiedyś mówiłam, że nie dopuszczę, żeby mała spała z nami, że ja się nie wyśpię, że będzie nam niewygodnie. Kilka nocek kiedy to musiałam do niej wstawać co 10 minut, kiedy potrafiła walczyć godzinę - dwie zanim udało się ją w łóżeczku położyć mnie skutecznie z tego wyleczyły. Jakoś mi się udało znaleźć rozwiązanie, żeby i mi było wygodnie i w końcu się wysypiam

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 19:21   #1835
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
nie to nie tak, ona się budzi, zaczyna płakać, idę do niej i próbuję ją uspokoić i położyć spać w łóżeczku, ale nie ma opcji, nawet jak mi uśnie na rękach odłożona do łóżeczka zaczyna ryczeć. Biorę do nas i w sekundzie zasypia i już śpi spokojnie do rana...
też kiedyś mówiłam, że nie dopuszczę, żeby mała spała z nami, że ja się nie wyśpię, że będzie nam niewygodnie. Kilka nocek kiedy to musiałam do niej wstawać co 10 minut, kiedy potrafiła walczyć godzinę - dwie zanim udało się ją w łóżeczku położyć mnie skutecznie z tego wyleczyły. Jakoś mi się udało znaleźć rozwiązanie, żeby i mi było wygodnie i w końcu się wysypiam
a to podziwiam, bo myt tez wlacyzmy czasem 2h(na szczęście rzadko) ale boję sie jak ognia spania z dzieckiem, może ejszcze gdyby był chętny do spania z nami, ale nie jest z nami to od razu harce w głowie ma
Stary 2013-03-06, 19:44   #1836
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Jesu jak to dziecko dzis marudzi.

Amelcia
Stary 2013-03-06, 20:13   #1837
nel_a
Zakorzenienie

ło matko laptop idzie do naprawy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:25   #1838
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny cyzm samrujecie buzię dzieciom(ale nie na wyjscie na dwór)? bo u nas mustela i ziaja sie nei sprawdziły, musze szukać dalej

mamka cuda kupiląłs w tym hm ja jade w sobote co nie co zakupić
Stary 2013-03-06, 20:36   #1839
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny cyzm samrujecie buzię dzieciom(ale nie na wyjscie na dwór)? bo u nas mustela i ziaja sie nei sprawdziły, musze szukać dalej
Ja uzywam Weleda Baby. Polecam naprawde super.
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:41   #1840
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Ja uzywam Weleda Baby. Polecam naprawde super.
Depka tez polecałaa to nie krem do pupy? aha czaj on sie nie nazywa baby tylko gesicht

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-06 o 20:45
Stary 2013-03-06, 20:48   #1841
chce_byc_mama
Zakorzenienie

U nas lejacy katar od nowa. I wymioty.

Amelcia
Stary 2013-03-06, 20:48   #1842
Linka25
Zakorzenienie

phdwao my używamy kremu na wiatr i niepogodę z Hippa (my całą pielęgnację mamy z Hippa) ale buźka Emki nie jest wymagająca.
Agunia my też ostatnio śpimy we trójkę. Mała wtedy znacznie lepiej śpi. Ciekawe z czego to wynika. Ostatnio nawet przespała całą noc...

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ojej współczuję
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:50   #1843
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
phdwao my używamy kremu na wiatr i niepogodę z Hippa (my całą pielęgnację mamy z Hippa) ale buźka Emki nie jest wymagająca.
no własnie u nas wymagająca, o ile uczulenia wychodza sporadycznie, to jednak suchośc i szorstkosc zdarza się często
Stary 2013-03-06, 20:56   #1844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

no własnie u nas wymagająca, o ile uczulenia wychodza sporadycznie, to jednak suchośc i szorstkosc zdarza się często
Przed dlugi czas mala miala suche policzki i krostki. Uwierz badz nie pomogla wazelina. Probowalam wszystkiego. Buzke reraz mamy piękna.

Amelcia
Stary 2013-03-06, 21:10   #1845
wvictoria
Wtajemniczenie

Hejka
Ale fajny dzień za nami Byłam na prawie 3godzinnym spacerze. Zakupiłam sobie sukienkę Na dzień mężczyzny co by moi mężczyźni się nie wstydzili, że chodzę byle jak ubrana
Później była moja chrześnica ponad 3h bo jej mama była u fryzjera więc zaliczyliśmy drugi spacer. Poza tym mała pobawiła się z Kubą, pomogła przy kąpieli. Fajnie było.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka
za nami ciężka noc-dawno takiej nie mieliśmy....Małą bolał brzuszek, chyba ma zatwardzenie i gaziorki....wczoraj zrobiła tylko z rana kupsztala, a potem już tylko "bobki", pomimo dużego wysiłku mam nadzieję, ze dziś się jakoś odetka....tylko po czym to??tak więc już po 1 się kręciła, a potem o 4 jęki, stęki, tuliłam, lulałam, aż chyba koło 5 usnęłyśmy przytulone, wstała o 7, ale o dziwo jeszcze na jakieś 0,5h usnęła....jestem lekko zakręcona
dobrze, że pogoda cudooooooooowna, to zjemy-spaghetti carbonara dziś a potem ruszamy na spacerniak

aga 398 współczuję sytuacji z Teściamito co oni wygadują jest chore!!ja bym się tam nie pokazywała....jestem w szoku....

wklejam foto ze wczorajszego spacerku:
Biedna malutka.
U nas na zatwardzenie pomogły śliwki - mały wsuwał całe słoiczki 120 g przez chyba 2 dni i przeszło. Jabłka nie dały razy

Cytat:
dla Leosia i Kubusia za stópkę

ej a do torebki Ci pasuje? bo może trzeba drugi

Dziękuję

Do torebki nie pasuje ale nie musi. Ponoć to passe żeby torebka pasowała do pozostałych elementów
Wiesz, jak głupie pytanie typu po co ci taki fotelik, to i odpowiedź musi być na podobnym poziomie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Moja teściowa po narodzinach Gosi zaczęła do niej mówić Jagódka... Zwracałam nie raz uwagę, że nie ma do niej tak mówić, bo ona ma już imię. Jednak teściowej bardziej do małej pasowało Jagódka, ale widząc moje nerwy starała się do niej mówić po imieniu. Chociaż nie raz wyrwało jej się Jagódka . Tak właśnie powiedziała do Gosi na jakiejś imprezie w domu. Zwróciłam jej uwagę, a na to ciotki powiedziały do teściowej, że jak tak bardzo jej się imię podoba, to dlaczego nie nazwała tak swojej córki (Kasi) - i tym oto sposobem Gosia jest Gosią .

Dobrze, że nocka lepsza . Poprzedniej współczuję...
Bardzo mądrze ciotki powiedziały

Na mojego męża teściowie mówili Kuba ale przeszło im
Kiedyś był taki przypadek - przychodzi teść i pyta
- jest Kuba?
Ja patrząc na niego i wiedząc, że chodzi o męża odpowiadam
- tak, śpi.
Na co teść:
- a to nie idzie do pracy?
Więc ja znowu ze stoicki spokojem
- do pracy? ale on ma dopiero pół roku to chyba jeszcze nie musi?
Teść popatrzył jak na wariatkę i mówi
- ale mnie o Daniela chodzi.
Na co ja wtedy
- aaa, to on jest w pracy.
Nie wiem czy im przeszło ale mnie jak o niego pytają to używają właściwego imienia Poza tym mnie bardzo się nie podoba jak ktoś ma jedno imię, a zwracają się do niego innym.

Ale śliczne ubranka

Cytat:
Luśka nauczyła się gwizdać

Cytat:
Biedna Ami

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:12   #1846
Kasik_12
Zadomowienie

cześć

tylko na chwilkę wpadłam przywitać się i zameldować , że żyję , ale w strasznym biegu. Mała nie ma już gorączki, ale nadal ma rozwolnienie z grudkami( dzisiaj 5 już zrobiła). Jest coraz bardziej radosna, ale strasznie marudna ,a w nocy budzi się średnio co 1.30 godziny i jak tu się wyspać . W pracy ok , ale wiecznie jestem w biegu dosłownie biegiem najpierw na tramwaj ,a z powrotem tramwaj + autobus . Bardzo tęsknię za Nadią.
od następnego tygodnia do zwieszenia małą będą opiekowały się zamiennie mamy ( tak tak teściowa też) i to tyle

gratuluję nowych umiejętności i ząbków: oklaski:
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:14   #1847
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Mała śpi, małż też Znaczy małż udaje, że ogląda mecz z zamkniętymi oczami

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:26   #1848
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Blue dopiero teraz zauważyłam, ze w podpisie masz link do piosenki SDM uwielbiam ich. Zawsze jak słucham tej muzyki to przypominają mi sie czasy technikum, gdy kolega grał na gitarze i śpiewał ' czwarta nad ranem.....' ach ta platoniczna miłość
Heh, tż poznałam dzięki temu, że grał "Z nim będziesz szczęśliwsza"... ach

Cytat:
Kremik Sopelek

Cytat:
Ojjoj... Dokładnie te same objawy?

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Na mojego męża teściowie mówili Kuba ale przeszło im
Kiedyś był taki przypadek - przychodzi teść i pyta
- jest Kuba?
Ja patrząc na niego i wiedząc, że chodzi o męża odpowiadam
- tak, śpi.
Na co teść:
- a to nie idzie do pracy?
Więc ja znowu ze stoicki spokojem
- do pracy? ale on ma dopiero pół roku to chyba jeszcze nie musi?
Teść popatrzył jak na wariatkę i mówi
- ale mnie o Daniela chodzi.
Na co ja wtedy
- aaa, to on jest w pracy.
Nie wiem czy im przeszło ale mnie jak o niego pytają to używają właściwego imienia Poza tym mnie bardzo się nie podoba jak ktoś ma jedno imię, a zwracają się do niego innym.
Kiedyś już wspominałam - miałam ucznia 7-letniego z oryginalnym imieniem. W szkole zwracali się do niego po imieniu, a w domu nazywali go jego drugim imieniem. Chłopiec powiedział mi, że właściwie nie wie, jak ma na imię
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:38   #1849
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Przed dlugi czas mala miala suche policzki i krostki. Uwierz badz nie pomogla wazelina. Probowalam wszystkiego. Buzke reraz mamy piękna.
hmm może spróbuje, tylko boję się żeby nie pokaszanić bardziej

Blue o sopelku nie słysząłam
Stary 2013-03-06, 21:43   #1850
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue poki co ma lejacy katat i zwymiotowala raz ale porzadnie cale mleko i deserek. Ehhh
Mnie tez znowu gardlo boli ja jz nie wiem

Amelcia
Stary 2013-03-06, 21:44   #1851
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hello
Ogląda powieki po prostu

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kiedyś już wspominałam - miałam ucznia 7-letniego z oryginalnym imieniem. W szkole zwracali się do niego po imieniu, a w domu nazywali go jego drugim imieniem. Chłopiec powiedział mi, że właściwie nie wie, jak ma na imię
Moja przyjaciółka opowiadała, że kiedyś podszedł do niej uczeń (ona uczy w podstawówce) taki z pierwszej klasy, podał jej legitymację i mówi:
- Pani wie, że mam na imię Władysław?
Na co ona patrząc na niego:
- Tak, Władziu, domyślałam się tego

Czyli nawet prawdziwe imię może być zaskoczeniem

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:46   #1852
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
hmm może spróbuje, tylko boję się żeby nie pokaszanić bardziej

Blue o sopelku nie słysząłam
Oto on Młoda dostała od chrzestnej.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Blue poki co ma lejacy katat i zwymiotowala raz ale porzadnie cale mleko i deserek. Ehhh
Mnie tez znowu gardlo boli ja jz nie wiem
Może nie wyleczyłyście się do końca Oby nie!

Cytat:

Moja przyjaciółka opowiadała, że kiedyś podszedł do niej uczeń (ona uczy w podstawówce) taki z pierwszej klasy, podał jej legitymację i mówi:
- Pani wie, że mam na imię Władysław?
Na co ona patrząc na niego:
- Tak, Władziu, domyślałam się tego

Czyli nawet prawdziwe imię może być zaskoczeniem
Hehe, dzieci są niemożliwe
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:47   #1853
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
super

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Nie wiem może teraz będzie działać.
Igusia super się prezentuje w nowej bryce

Cytat:
Niuni się przebiła lewa górna jedynka

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Boli mnie gardło i straciłam głos
oj

Cytat:
ale śliczna Lilunia

Cytat:
Mnie się tak pytali po co nam kolejne auto to powiedziałam, że na ogrodzie ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
i to , że od wczoraj Nadka sama siada, z leżenia na pleckach się podnosi.
no pięknie

Cytat:
dzieki
tak juz mysle o lecie, teraz mloda nosi 74 wiec na lato wzielam jej 86, myslicie ze bedzie spoko?
z hm raczej nie maja zanizonych rozmiarowek.
Ja sie nastawiam na lato na 80. Teraz ubieramy 74 i myślę, ze jeszcze z miesiąc- półtora posłuży, a później będzie już cieplutko, więc w rozmiarze 80 kupuję letnie, cienkie ubranka. W 86 też, choć myślę, ze ten rozmiar będzie noszony też jesienią.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:54   #1854
Mandragorrka
Zakorzenienie

Bebe i Wanillkadla Waszych dzieciaczków za raczkowanie.

dla Lu za ząbek, super, że w końcu wyszedł.

Irmusia dla młodego za szamanie stópki. Przy okazji bardzo podobały mi się Twoje życzenia z okazji Dnia Teściowej

Nel_a super, że wyczaiłaś maść z nagietka i że małemu pomaga.

Katharinaaaa brawa dla młodego za ząbka, przewracanie się z brzuszka na plecy i przypomnienie sobie o mamamama

Malwin_a za ząbek

Stary 2013-03-06, 22:02   #1855
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Luśka nauczyła się gwizdać
haha

Cytat:
może jej to minie U nas było podobnie przez jakiś czas. W końcu zaczęło wystarczać podanie smoczka i pogłaskanie. Teraz Mały "przychodzi" do nas dopiero rano.
Stary 2013-03-06, 22:06   #1856
buena
Wtajemniczenie

Jak fajnie poczytać o wszystkich nowych umiejętnościach, które nabywają dzieciaczki,.

Zdrówka Haniu, obyś szybko zaczęła mówić.

I czytam, że maluchy coś chorują... Niedobrze, oby szybko przeszło .

Nie cytuję, nie piszę nic konkretnie, bo czasu mało i coś humor kiepski...
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:07   #1857
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Zobacz sobie zdjecia tych fotelików z dzieckiem albo wsadz twoją do tego fotelika, ja nie wyobrażam sobie wozić dziecka z tą poduchąChyba by furii dostała
To będziemy musieli z małą posprawdzać foteliki. Ale i tak najpierw poczytam wizaż i blogi, traktujące o fotelikach.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Boli mnie gardło i straciłam głos
Kuruj się, tak na marginesie dobrze, że do wizażowania nie potrzeba głosu

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Gospodyni idealna!
Swoją drogą, pewnie się wyspałaś i ciężko było później zasnąć
No, ba Pobuszowałam jeszcze do 1 i potem zasnęłam bez problemu

Cytat:
Elegancka młoda dama Śliczniocha.

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Napiszę tylko szybko Hej i to , że od wczoraj Nadka sama siada, z leżenia na pleckach się podnosi.
za nowe umiejętności

Mamka, super zakupy. Szczególnie szorty

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2013-03-06 o 22:09
Stary 2013-03-06, 22:10   #1858
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Oto on Młoda dostała od chrzestnej.
dobrze wiedzieć, choć szukam czegoś lżejszego chyba niz na zimę
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja sie nastawiam na lato na 80. Teraz ubieramy 74 i myślę, ze jeszcze z miesiąc- półtora posłuży, a później będzie już cieplutko, więc w rozmiarze 80 kupuję letnie, cienkie ubranka. W 86 też, choć myślę, ze ten rozmiar będzie noszony też jesienią.
o to jestem w szoku ile Leos ma cm jak go mirzysz/mierzono ostatnio? my nosimy 80 i 86 terazna lato będzie 86 na bank jak nie 92
Stary 2013-03-06, 22:12   #1859
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hello
hahaha znam to, mój małżon walczy co koniecznie musi oglądać a po 20 min śpi

mamcia znowu??? oby szybko przeszło!!

Phdwao britax first class
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 22:12   #1860
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie na wyjście smarujemy teraz nivea sos o takim
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...PURE-SENSITIVE

Leoś ma ciagle suchą skórę twarzy i często mu sie podrażnia. Ten kremik jest fajny. łagodzi i ładnie natłuszcza.

Cytat:
biedna Ami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości