Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 20:37   #4921
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Debrah jak puszcza to leca co najmniej 3 strumienie mleka ale nie zawsze lecą, czasem kroplami wylatuje zależy... może zpiersi je krócej bo jej szybciej leci.... eh nie wiem sama

Silver dziś nie doszliśmy do zabezpieczenia bo tak jak mowie było krótko, ale hmmm myślę nad tabletkami zapisze sie do gin. zobaczymy co mi powie czy są jakieś mało wpływające na libido itp. a jak nie to gumki chyba.... sama nie wiem :/

Ja ogólnie nie denerwuję się nie tracę cierpliwości. Tylko w pierwszych dniach miałam załamke ale minęło. Jedyne co musze przyznać ze wstydem że irytję się nad ranem..... kurcze zawsze miałam tak że jak mnie ktoś budził rano to byłam zła jak osa... no i jak Hania zaczyna lamenty koło 5-6 rano to mam ochote się odwrócić i spać dalej i z początku mam w sobie taka irytacje ale jak się bardziej rozbudze już jest spoko. jestem zła o to na siebie ale reaguje tak mimowolnie...

W ogóle byłam kiedyś na mieście czekałam na tramwaj i byłam swiadkiem takiej sceny gdzie córka do mamy ciągle mamusiu to mamusiu tamto, a ta mama taka opryskliwa jakby to dziecko jej tam przeszkadzało, aż sobie wtedy obiecałam że nigdy nie będe odreagowywać czegoś na moim dziecku i tak go traktować ilekroć jestem zła albo zmęczona to mówie sobie "Magda ona jest mała potrzebuje Cie to nie jej wina że płacze" bo nie oszukujmy się każda z nas ma chwile słabości, ale to że je przezwyciężamy czyni nas silnymi
U mnie ostatnio strumyczki lecą ostro - czasem mnie to przeraża:P i skrócił się czas jedzenia Małej z 10-13 minut do 7-10. Aż zaczęłam się martwić czy nie je mniej przez ten katar...to może o to się rozchodzi, denerwuje to małą?
A próbowałaś odciągnąć troszkę i wtedy dać pierś, jak już tak nie sika mlekiem?

Co do pogrubionego: ja często słyszę jak rodzice się odzywają do dzieci to szook Przeklinają nie raz, są opryskliwi, widać, że ewidentnie mają dość. Niby każdy może mieć zły dzień, zmęczenie materiału... ale ja mam nadzieję, że nigdy nie będę taka dla dziecka, będę się cholernie starać. I teraz jak Mała płacze, nawet jak jest noc, a ja niewyspana ( a ja z tych co lubiąąą spaćććć) to sobie szybko tłumaczę, że to maluszek, że ma tylko mnie, że się boi i nie rozumie tego świata, że mnie potrzebuje.. i zwlekam się z wyrka. A jak już stanę nad łóżeczkiem to siły życiowe we mnie wstępują!
Kiedyś - słyszę że kwęka, zbliża się do płaczu. Pędzę do łóżeczka z drugiego pokoju, staję nad nim, a ona nagle cicho i takiiii uśmiech. Wymiękłam, poczułam się potrzebna i kochana, tak bezinteresownie, za to, że jestem, kurdę!

Tż powiedział kiedyś że...rodzicielstwo to najlepsza przygodówka jaką można sobie wyobrazić porównanie zabawne, ale prawda w sumie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:40   #4922
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Ellmi, nie chcę obrazić, ale jedyne co pomyślałam, czytając o Twoim tż, to "palant". Bo tak się w tamtym momencie zachował.
ale ja się nie obrażam, też uważam, że zachował się jak palant

Cytat:
Ja ogólnie nie denerwuję się nie tracę cierpliwości. Tylko w pierwszych dniach miałam załamke ale minęło. Jedyne co musze przyznać ze wstydem że irytję się nad ranem..... kurcze zawsze miałam tak że jak mnie ktoś budził rano to byłam zła jak osa... no i jak Hania zaczyna lamenty koło 5-6 rano to mam ochote się odwrócić i spać dalej i z początku mam w sobie taka irytacje ale jak się bardziej rozbudze już jest spoko. jestem zła o to na siebie ale reaguje tak mimowolnie...

W ogóle byłam kiedyś na mieście czekałam na tramwaj i byłam swiadkiem takiej sceny gdzie córka do mamy ciągle mamusiu to mamusiu tamto, a ta mama taka opryskliwa jakby to dziecko jej tam przeszkadzało, aż sobie wtedy obiecałam że nigdy nie będe odreagowywać czegoś na moim dziecku i tak go traktować ilekroć jestem zła albo zmęczona to mówie sobie "Magda ona jest mała potrzebuje Cie to nie jej wina że płacze" bo nie oszukujmy się każda z nas ma chwile słabości, ale to że je przezwyciężamy czyni nas silnymi
ja się czasem łapię na tym, że jak mały płacze i marudzi dość długo i ani kołysanie, ani mówienie do niego nic nie daje, to się wyłączam i tylko trzymam go na rękach i potem mi tak źle, że go olewałam, a potrzebował czułości

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:42   #4923
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Mam dokładnie to samo.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 20:42   #4924
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio strumyczki lecą ostro - czasem mnie to przeraża:P i skrócił się czas jedzenia Małej z 10-13 minut do 7-10. Aż zaczęłam się martwić czy nie je mniej przez ten katar...to może o to się rozchodzi, denerwuje to małą?
A próbowałaś odciągnąć troszkę i wtedy dać pierś, jak już tak nie sika mlekiem?

Co do pogrubionego: ja często słyszę jak rodzice się odzywają do dzieci to szook Przeklinają nie raz, są opryskliwi, widać, że ewidentnie mają dość. Niby każdy może mieć zły dzień, zmęczenie materiału... ale ja mam nadzieję, że nigdy nie będę taka dla dziecka, będę się cholernie starać. I teraz jak Mała płacze, nawet jak jest noc, a ja niewyspana ( a ja z tych co lubiąąą spaćććć) to sobie szybko tłumaczę, że to maluszek, że ma tylko mnie, że się boi i nie rozumie tego świata, że mnie potrzebuje.. i zwlekam się z wyrka. A jak już stanę nad łóżeczkiem to siły życiowe we mnie wstępują!
Kiedyś - słyszę że kwęka, zbliża się do płaczu. Pędzę do łóżeczka z drugiego pokoju, staję nad nim, a ona nagle cicho i takiiii uśmiech. Wymiękłam, poczułam się potrzebna i kochana, tak bezinteresownie, za to, że jestem, kurdę!

Tż powiedział kiedyś że...rodzicielstwo to najlepsza przygodówka jaką można sobie wyobrazić porównanie zabawne, ale prawda w sumie
Dokładnie ja to samo... przecież to nie ich wina że płaczą. Nie robią nam tego na złość mimo że czasem czuć zmęczenie....
Stary 2013-03-06, 20:43   #4925
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ciuszków jeszcze. Zaczęłam ubierać Polę w rozmiar 74. 68 są albo już za małe, albo takie w sam raz, na góra dwa tyg. Po prostu nie ogarniam tego.
mój dalej na 56 jedzie

Cytat:
genialne

Stary 2013-03-06, 20:44   #4926
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dokładnie to samo.
Przynajmniej nie jestem sama, czułam sie jak zła matka....
Stary 2013-03-06, 20:57   #4927
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mój dalej na 56 jedzie

genialne
No właśnie...wisienko, ale Pola rośnie!
Moja ma 1.5mca i wyrosła z dwóch pajacyków na razie - z metek 56. Niektóre 56 robią się już takie przymałe powoli - chyba ma długie nogi. Ale ciągle jedziemy na 56 - i tych mniejszych 62.

Cytat:
No co tyyy - to normalne kiedy jest się zmęczonym - w końcu u nas teraz każda noc poszarpana, nie ma kiedy porządnie odespać - to wiadomo, że pierwsza myśl to "kurczę, ale bym jeszcze pospałaaaaa" - i nie jest to wymierzone w dziecko. Ot twoja potrzeba, organizmu.
Ale przecież dzielnie wstajesz, pędzisz do Małej i codziennie każda z nas ma pokłady cierpliwości w sobie, odnawialne nocą w chwili snu

Mi wszystko przechodzi jak już mam Małą na rękach, jak podchodzę do łóżeczka. Od razu mnie wzruszenie łapie, i się witam "czeeeeeśćććć kochanieee" - już z uśmiechem.

Dajmy sobie kurczę prawo też do własnych uczuć, potrzeb, emocji - wszystkich, nie tylko tych na "+:. Bo potem z takiego biczowania siebie nic dobrego nie ma - a na pewno nie będzie z tego kochająca i szczęśliwa mama.

Odsypiajcie kiedy się da - chociaż ja się przyznam, że mam z tym odsypianiem problem, bo zawsze jest coś pilniejszego, np wizaż :P, posprzątanie mieszkania, obiad, studia, cokolwiek. Szkoda mi na spanie czasu..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 21:00   #4928
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, mam takie pytanie na szybko

czy daje się zaproszenia na chrzest?

bo mi się wydało to naturalne, a teraz się sprzeczam z mężem, bo on twierdzi, że się nie daje i wystarczy tak słownie zaprosić.

No i nie wiem co zrobić - nie chcę wyjść ani na prostaka, ani na jakąś wielce ą ę co z zaproszeniami wyjedzie...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:04   #4929
Delicjanka
Zakorzenienie

Nawijka, super opis fajnie ze wszystkie mamy juz swoje maluszki obok siebie)

ja dzis sobie myslalam o sobie w ciązy, ja pitole, ale ja byłam znerwicowana. Teraz jest o wiele lepiej, jestem cierpliwa, denerwuje sie juz o wiele rzadziej. Moja dzidzia jest przekochaana, zresztą, kazda mamusia mysli tak o swoim dzieciątku. )

wisienka, to niezle z tym rozmiarem! moja nosi 56/62

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

bo mi się wydało to naturalne, a teraz się sprzeczam z mężem, bo on twierdzi, że się nie daje i wystarczy tak słownie zaprosić.

No i nie wiem co zrobić - nie chcę wyjść ani na prostaka, ani na jakąś wielce ą ę co z zaproszeniami wyjedzie...
to zalezy, moja siostra nie dawała np zaproszeń, ale ja raczej będę dawała tzn wysyłała bo daleko rodzinka mieszka ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:05   #4930
ewulkaaa
Wtajemniczenie

noo Nawijka, opis super, oczywiście się wzruszyłam...

Wisienka - mojej leci 5 tydzień i powooooli mi wyrasta z ciuszków 56, w te mniejsze 62 też już ją ubieram, ale te większe 62 spokojnie czekają na swoją kolej wyszłam chyba na jakąś dziwną matkę w szpitalu, bo gdzieś 1/3 ubranek, które jej przywiozłam była lekko przyciasnawa ale mam ich tyle, że dawno nie ubierałam niektórych i po prostu nie wiedziałam, że są za małe

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2013-03-06, 21:11   #4931
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

u nas się daje, właśnie się rozglądam na all

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 21:12   #4932
Debrah
Zakorzenienie

Swoją drogą - to było śmieszne jak Mała wyrosła z pajacyka..poszedł do prania - wrócił, chcę zakładać a on kusy się zrobił...i nie zbiegł się w praniu..tak jakby z dnia na dzień mi urosła na długość
Stary 2013-03-06, 21:15   #4933
Wisienka_0809
Rozeznanie

Kurde, mam nadzieję, że trochę przystopuje z tym rośnięciem, bo nie chcę, żeby była jak mój brat - 2 metry.

---------------------

Ewulka, w mojej rodzinie się od zawsze słownie zapraszało, ale tż się uparł, że mają być, to będą.
Stary 2013-03-06, 21:15   #4934
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jutro jadę na odstresowujące zakupy z TŻem - dziadek z babcią (tzn moi rodzice) zostaną z małą.
Ja już piersią praktycznie nie karmię, pokarm mi prawie całkowicie zanikł, nie widzę możliwości uratowania tej laktacji - nic nie pomogło, ani przystawianie małej co chwilkę (kończyło się jej płaczem zazwyczaj, bo mleka nie było, a chciała pociumkać, no i znów mnie od tego zaczęły sutki boleć, ale nie tak mocno, jak wcześniej), ani picie dużej ilości wody i herbaty laktacyjnej, ani ściąganie laktatorem, ehh... Trudno, powiedzcie mi proszę, że mm to nie jest tragedia.

Co do ćmoka , to ja daję mojej do zasypiania i czasem jak przygotowuję jedzenie lub też jeszcze nie pora na nie, żeby trochę zyskać na czasie.
Ja karmiłam piersią 8 dni, od tamtego czasu tylko mm i widziałaś jaką mam dużą i zdrową babkę ?

Cytat:
Bokeh uświadomiłaś mi bardzo ważną rzeczMam dokładnie tak samo.
Cytat:
noo Nawijka, opis super, oczywiście się wzruszyłam...
Potwierdzam opis super, wzruszyłam się znów Dzielna z Ciebie dziewczyna A co do tej kabiny to mi też pomogło
Wisienka - mojej leci 5 tydzień i powooooli mi wyrasta z ciuszków 56, w te mniejsze 62 też już ją ubieram, ale te większe 62 spokojnie czekają na swoją kolej wyszłam chyba na jakąś dziwną matkę w szpitalu, bo gdzieś 1/3 ubranek, które jej przywiozłam była lekko przyciasnawa ale mam ich tyle, że dawno nie ubierałam niektórych i po prostu nie wiedziałam, że są za małe
Moje dzieciątko już ledwo w 62 się mieści,ciśnie w stópki, chyba ze jest wiekasza rozmiarówka, albo przed nałożeniem trochę rozciągne, a wszystkie 68 są jeszcze za duże

Włosomaniaczka

Stary 2013-03-06, 21:16   #4935
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, mam nadzieję, że trochę przystopuje z tym rośnięciem, bo nie chcę, żeby była jak mój brat - 2 metry.
to modelka będzie

Stary 2013-03-06, 21:19   #4936
Wisienka_0809
Rozeznanie

W ogóle, to dzisiaj był mały sukces - tylko raz dałam Poli butlę, a tak cały dzień na cycu. Może jeszcze nie wszystko stracone.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

No ta, długie nogi ma, to może coś będzie. Albo pianistka, bo palce też długie. I stopy ma duże.
Stary 2013-03-06, 21:24   #4937
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mamy, które dają dzieciom smoczki - jak często to robicie? W jakich sytuacjach?
Różnie. Gdy marudzi, a nakarmiona, przewinięta itd.
Gdy nie potrafi usnąć, i leży mi płacząc na rękach - ale to wypluwa sama gdy przysypia już.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Dziewczyny pomozcie z chusta .... mam 4 typy, najbardziej bym chciala czarna, ale rozsadek przemawia i 1 bezowa tez mi sie spodobala ... Napiszcie kt wam sie podobaja ...

Manhattan

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
I mate edukacyjną od tej samej babeczki za 50zl. -> http://allegro.pl/bright-starts-eduk...064703605.html stan idealny

ide ogarniac
Świetna ta mata

Cytat:
Jutro jadę na odstresowujące zakupy z TŻem - dziadek z babcią (tzn moi rodzice) zostaną z małą.
Ja już piersią praktycznie nie karmię, pokarm mi prawie całkowicie zanikł, nie widzę możliwości uratowania tej laktacji - nic nie pomogło, ani przystawianie małej co chwilkę (kończyło się jej płaczem zazwyczaj, bo mleka nie było, a chciała pociumkać, no i znów mnie od tego zaczęły sutki boleć, ale nie tak mocno, jak wcześniej), ani picie dużej ilości wody i herbaty laktacyjnej, ani ściąganie laktatorem, ehh... Trudno, powiedzcie mi proszę, że mm to nie jest tragedia.

Co do ćmoka , to ja daję mojej do zasypiania i czasem jak przygotowuję jedzenie lub też jeszcze nie pora na nie, żeby trochę zyskać na czasie.

Elllmi - fantastyczny opis. Optymistyczny.

Ewulka -jak dobrze, że macie to już za sobą! Najważniejsze, że Ania jest zdrowa i jesteście już w domku.
No pewnie, że mm nie tragedia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no moze nie to ze wstyd ale wez... tragiczny tamten wózek był a tu widze ze gondola wielkaaa;o to mala ejszcze troszku w niej pobędzie
Pod warunkiem, że będzie chciała :d Moja córa (i kilka znajomych dzieciaków) po 4mcu zbuntowała się, nie chciała gondoli bo nic nie widziała, przeniosłam do spacerówki (w komplecie mam całkowicie na płasko rozkładaną) i luz.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moze i ja sie zabiore za swoj opis porodu nim nas nowy watek zastanie...
Siostro
Miałam dokładnie te same odczucia, to samo mnie wkurzało w trakcie

Cytat:
Młodzież dzisiaj przyszalała. Przed 11 wróciłyśmy ze spaceru. Nakarmiłam młodą, zasnęła i zostawiłam ją na łóżku. I kurde, do godziny 15 albo spała, albo drzemała, albo leżała sobie spokojnie, i tylko raz przyszłam ją nakarmić. No po prostu cudownie.
Zdążyłam zrobić porządek w jej ciuszkach, zmyłam podłogi w całym domu, zrobiłam obiad, wywiesiłam pranie... A teraz, po kąpaniu, śpi sobie już godzinkę. I nawet drukarka, co chodzi jak kombajn, jej nie obudziła.

Co do ciuszków jeszcze. Zaczęłam ubierać Polę w rozmiar 74. 68 są albo już za małe, albo takie w sam raz, na góra dwa tyg. Po prostu nie ogarniam tego.

----------------

Czy któraś używa pasu poporodowego? Bo ja po dwóch miesiącach wreszcie dojrzałam do decyzji, że jednak jest mi niezbędny. Tummy Trimmer, słyszała któraś o takich?

----------------

W ogóle, to się taaak zachustowało na tym forum. Chyba też wymięknę.
O rany, to ile Pola ma kg i cm?

Cytat:

Róznie się spotykałam z tym, ja na Agatkowy nie dawałam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:27   #4938
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dzięki, dziewczyny, za słowa otuchy... Zależało mi na kp, ale jeśli się nie da, to nic nie zrobię... A małej pasuje mm, smakuje jej i jest zadowolona, że zjada dużą ilość w 10 minut i jest najedzona po tym czasie, a nie, jak z moich piersi - nawet do 2 godzin jadła i dalej była głodna... No cóż, trzeba się z tym pogodzić. Jutro jadę kupić dużą puszkę mleka, zamiast tych małych kartoników. Kupiłam też VitaD w kapsułkach, nie będę podawać już K+D...

A jeśli chodzi o rozmiar, to moja miesięczna gwiazda nosi już 62cm, 56 są za malutkie na nią, choć czasem się jeszcze udaje wcisnąć - trochę szkoda, bo niektóre ciuszki nawet nie były noszone.

Nawijko
, super opis - widać, że się nacierpiałaś i nastresowałaś, no ale najważniejsze, że Kubulek jest z Tobą, cały i zdrowy.

No i gratisowo - moja piękna panna, jutro kończy miesiąc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 559729_539356242770692_2072999995_n.jpg (54,6 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-06 o 21:29
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:27   #4939
ewulkaaa
Wtajemniczenie

tak btw to na pierwszej stronie nie ma linku do mojego opisu porodu nawijka chyba nie chce straszyć innych dziewczyn bo pewnie marcówki nas podczytywały/podczytują

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 21:28   #4940
LadyWhisper
Zakorzenienie

To od dziadka meza uslyszalam jakis czas temu, ze Pietraszko bedzie zlodziejem, bo ma takie dluuuuugie paluszki. Ja pitole, nie wiedzialam, czy sie smiac czy plakac.

Wisienko, 50min rozgrzewka to i tak ladnieeee

Kurka, maly taki spokojniutki dzisiaj, dziecka nie poznaje chyba po tej szczepionce taki......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:30   #4941
Wisienka_0809
Rozeznanie

Szaja, ostatnio ją ważyłam w tamtym tygodniu i miała 5,6 kg. A długość 66 cm.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-03-06 o 22:17
Stary 2013-03-06, 21:32   #4942
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, a jaki kolor tej Marity?

Moj czasem i w 56 wejdzie, ale glownie juz 62/68, z tymze podwijamy rekawki
Ale np.kombinezon 62 sie topi, kurteczka 62 tez wielka na niego, chyba po prostu te wierzchnie rzeczy jakas wieksza rozmiarowke maja?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:47   #4943
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mój dalej na 56 jedzie

Moja od 2 tygodni na 68 jedzie.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Młodzież dzisiaj przyszalała. Przed 11 wróciłyśmy ze spaceru. Nakarmiłam młodą, zasnęła i zostawiłam ją na łóżku. I kurde, do godziny 15 albo spała, albo drzemała, albo leżała sobie spokojnie, i tylko raz przyszłam ją nakarmić. No po prostu cudownie.
Zdążyłam zrobić porządek w jej ciuszkach, zmyłam podłogi w całym domu, zrobiłam obiad, wywiesiłam pranie... A teraz, po kąpaniu, śpi sobie już godzinkę. I nawet drukarka, co chodzi jak kombajn, jej nie obudziła.

----------------

Czy któraś używa pasu poporodowego? Bo ja po dwóch miesiącach wreszcie dojrzałam do decyzji, że jednak jest mi niezbędny. Tummy Trimmer, słyszała któraś o takich?

----------------

W ogóle, to się taaak zachustowało na tym forum. Chyba też wymięknę.
Ja mam Pani Teresa i jest bardzo fajny.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:53   #4944
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39626290]Różnie. Gdy marudzi, a nakarmiona, przewinięta itd.
Gdy nie potrafi usnąć, i leży mi płacząc na rękach - ale to wypluwa sama gdy przysypia już.

Manhattan

Świetna ta mata

No pewnie, że mm nie tragedia

Pod warunkiem, że będzie chciała :d Moja córa (i kilka znajomych dzieciaków) po 4mcu zbuntowała się, nie chciała gondoli bo nic nie widziała, przeniosłam do spacerówki (w komplecie mam całkowicie na płasko rozkładaną) i luz.

[/QUOTE]

oby
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Deli, a jaki kolor tej Marity?
Granatowo biała ;p taka jak Twoja

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 21:56   #4945
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dzięki, dziewczyny, za słowa otuchy... Zależało mi na kp, ale jeśli się nie da, to nic nie zrobię... A małej pasuje mm, smakuje jej i jest zadowolona, że zjada dużą ilość w 10 minut i jest najedzona po tym czasie, a nie, jak z moich piersi - nawet do 2 godzin jadła i dalej była głodna... No cóż, trzeba się z tym pogodzić. Jutro jadę kupić dużą puszkę mleka, zamiast tych małych kartoników. Kupiłam też VitaD w kapsułkach, nie będę podawać już K+D...

A jeśli chodzi o rozmiar, to moja miesięczna gwiazda nosi już 62cm, 56 są za malutkie na nią, choć czasem się jeszcze udaje wcisnąć - trochę szkoda, bo niektóre ciuszki nawet nie były noszone.

Nawijko
, super opis - widać, że się nacierpiałaś i nastresowałaś, no ale najważniejsze, że Kubulek jest z Tobą, cały i zdrowy.

A czym karmisz??

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-06, 22:02   #4946
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nina, na razie daję jej NAN 1. A co?
Stary 2013-03-06, 22:05   #4947
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Nina, na razie daję jej NAN 1. A co?
Tak pytam z ciekawości

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-06, 22:07   #4948
BlackSanctum
Zakorzenienie

Aha. Zastanawiałam się na Bebilonem, ale jako pierwsze kupiłam NAN i nie ma po nich żadnych problemów, więc chyba na razie nie ma sensu zmieniać.
Stary 2013-03-06, 22:21   #4949
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dzieć śpi od 20.30, a ja dalej przed kompem. Niech mnie śnieg spali.
Zbieram tyłek na wyrko, .
Stary 2013-03-06, 22:38   #4950
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
to ślicznotka równo miesiąc młodsza od mojego szkraba, bo jutro nam 2 miesiące stukną

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
To od dziadka meza uslyszalam jakis czas temu, ze Pietraszko bedzie zlodziejem, bo ma takie dluuuuugie paluszki. Ja pitole, nie wiedzialam, czy sie smiac czy plakac.
mój ma u nóg takie długie, jak małpiatka jakaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości