|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() o właśnie Cytat:
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe, na jaki wózek się zdecydujesz
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj bylo ich dzisiaj duzo, koszule, pizamy do wyboru do koloru.
|
|
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
proszę takie wybrałam, baloniki ecrue
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i będę spokojniejsza wiedząc że już mam w razie czego potrzebne rzeczy do szpitala i dla małej
|
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- a jak lezenie? sa efekty? ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
u nas w skonczonym 26 tyg. bylo 876g, jutro Ci napisze ile mala ma teraz (to bedzie 28tydz. i 5 dni), ale obstawiam jakies hmm max 1300? nic sie nie martw. wagowo wszystko ok!
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-06 o 22:28 |
||
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() później 2 godzinki nie możesz jeść powodzenia, dasz radę ![]() Cytat:
![]() super, masz już większość z głowy ![]() Cytat:
![]() na pewno będzie jeszcze fikała, nasz dzisiaj miał położenie główkowe, ale gin powiedział że nie ma gwarancji czy jeszcze się nie przekręci |
|||
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjka sie poprawiła Gin zadowolony bardzo Powiedział, że zagrożenie minęło Nawet jakby się delikatnie wydłużyła Leżeć zapobiegawczo i mam nie szarżować za bardzo. cieszę się jak milion w totka
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() --- Cześć Zwariowałyście
|
|
|
|
|
#823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nelka wazyla w tym czasie mniej!---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
super, chyba masz juz wszystko. tylko cena straszy ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
na tvn style mówią o porodach
teraz porównują cc i poród naturalny |
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
no niby te 12h powinno być
czyli jak idziesz na pobranie o 7, to kolację powinnaś zjeść przed 19 ale ja zjadłam kolację po 20 a na pobranie pojechałam o 7
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje )
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- aaa mialam Wam pisac, moj tz dzisiaj przyznal mi sie, ze on to juz chce zebym miala te cesarke, ze juz nie chce sie martwic, ze podczas porodu cos bedzie nie tak, ze ten guz jednak bedzie przeszkadzal...ogolnie wylal z siebie wodospad watpliwosci hehe. ogladalismy ostatnio porodowke i trafilismy na straszny odcinek z kleszczami w roli glownej, zlamanym barkiem u dzidziusia...no i cytuje "ja pierd...cesarke musisz miec, bo ja tam zejde na zawal" a ja nadal mam watpliwosci i licze, ze lekarze podejma decyzje za mnie. w sumie wczoraj tez ledwo zapytalam i wszczela sie debata miedzy kilkoma lekarzami...jutro mamy wrocic do tematu
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja wytrzymam od 19-20 do 9-10 Czasami jeszcze ok 22-23 coś podjadam jak robię mężowi kolację przed pracą |
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Hump - masz wielorybkowy dresik?
|
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, Ty się nic nie przejmuj.. wiesz ile kobiet błagałoby Cię żeby się zamienić, bo chciałyby cesarkę.. na pewno największą zaletą cc jest to, że dzieciątko strasznie się nie męczy przechodząc przez kanał rodny i że wszystko przebiega tak jak lekarz to zaplanuje.. i mimo, że chciałabym urodzić siłami natury to uważam, że kleszcze i maltretowanie dziecka podczas naturalnego porodu jest gorsze niż cc Cytat:
ale dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- a co do diety zauważyłam jakąś dziwną zależność u siebie... na początku ciąży, w tych pierwszych miesiącach miałam wilczy apetyt, jadłam znacznie więcej, częściej i nie zważałam na to co jem.. Wiktorek w tym okresie był wagowo i wymiarowo mniejszy niż średnie dzieci z tego samego tygodnia ostatnio (od około 2 miesięcy) staram się troszkę pohamować apetyt, ograniczyłam białe pieczywo i słodycze.. jem troszkę mniej i teraz Wiktorek jest większy
|
||
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, ze decyzje podejmuja lekarze, bo ja juz nie wiem co mam myslec.
|
||
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Już zdaję Wam relację z wizyty u lekarza internisty. Pamiętacie moje bole pod zebrami/kolo mostka? Myślałam, ze to zgaga ale bóle towarzyszą mi 24/h! Zrobilam CPR i Oznaczenie bilirubiny we krwi- w normie. Ginekolog po konsultacji telefonicznej stwierdzil, ze to pęcherzyk zólciowy i mam przepisany Scopolan rozurczowo. brała któras z Was to? Albo No-spę na podobne bóle w okolicach woreczka/ zołądka? ![]()
|
|
|
|
#834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu nam się ujawniła kinder niespodzianka! ![]() Gratuluję córeczki i wyboru imienia ![]() Cytat:
Fajnie, że w końcu się do nas odezwałaś! ![]() Gratuluję wyboru imienia i kolejnego tygodnia! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby lek pomogl |
|
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co najlepsze? Scopolan podają przy porodach na "rozluznienie "szyjki macicy przy skurczach. Lek ma MI pomoc rozkurczowo. jak się za dużo czyta to po pewnym czasie się stwierdza, że już nie wie się, na co ten lek :d eh...Czy ktoś zna ten lek? a moze ktos ma podobne bole kolo mostka/zeber i bierze nospe? |
|
|
|
|
#838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Krew pępowinowa: nie decydujemy się
Szczepienia: Musimy zagłębić się w temat ![]() Wyprawka: Brakuje jeszcze sporo , ale wszystko do załatwienia w ciągu 1 dnia i 3/4 rzeczy zamówię na allegro Czekamy tylko na $$$ ![]() --- Diabli trzymam bardzo mocno za dzisiejszą wizytę Angie83 za kaskę z PZUAaś trzymaj się ![]() Vil trafiła Ci się super okazja z książkami ![]() Motylek jaki model Mutsy ? ![]() Śliczny sensotek ![]() Paulina za zakup łóżeczkaPawie_oczko, joooasia ja też się poryczałam na tych filmikach z vimeo ![]() ![]() A zdjęcia bym chciała zwłaszcza, że nie mam 1000% pewności, że mąż będzie ze mną przy porodzie... ale póki co to tylko zachcianka ![]() ![]() Ash,Happy blue cieszę się, że na wizytach wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Śliczne! ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-07 o 01:34 |
|||
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do końca miesiąca musimy się w końcu zdecydować i zamówić No chyba, że wózek z danej firmy będzie w Żorach w hurtowni to wystarczy w połowie kwietnia, bo tam się czeka ok 1-2 tyg max.Cytat:
i oby szybko wszystko było ok i przyszła pozytywna decyzja My we wtorek dostaliśmy pozytywną decyzję z banku X Niby czas oczekiwania to 14 dni No ale nawet dobrze się stało, bo akurat w tym czasie powinniśmy mieć już info od znajomego ![]() ![]() --- Dojechałam do strony 13 i nie mam już siły ![]() Zmykam spać, dobranoc Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-07 o 01:53 |
||
|
|
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

, teraz mamy 28 tydzień i waży 1233 g. Niby wszystko OK ale dużo mialam pytań z jej strony które mnie zaniepokoiły, m.in o trzecie badanie prenatalne
kiedy sie wybieram itd. A wybieram się 29 marca kupa czasu...

za jutro.