MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 10:46   #2401
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Hej hej. Bez cytatow ale z lozka pisze.
Mialam isc dzis pobrac nowa probke krwi i co ... 7-45 sms ze dzis ma nyc kontrola strazacka i ze zaraz mi da gasnice ... I tak czekam w lozku na nich mialo byc od 9 do 12 wiec sie naczekam.
A do lekarza musze isc jutro :-/ a sie nastawilam na dzis.

leonikowa Piekny ... Synus i te usteczka yhmm nic tylko bym zacalowala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 10:51   #2402
BYou
MBZ♥

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

O.C my przeprowadziliśmy ponad 200km. I żeby przyjęli Małą w wybranej przeze mnie przychodni musi być też zapisane choć jedno z rodziców. Dzwoniłam do kilku i wszędzie taki warunek. Nie wiem jak to się ma do przepisów, braku rejonizacji bo infolinia nfz-u jest od kilku dni nieosiągalna-nikt nie odbiera.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 10:59   #2403
Malpka
Zakorzenienie

hej
to ja z rana przypomnę o głosowaniu

my po nocy nawet ok choć Karol to taki żarłok że szok, a Julka taka szczęścliwa że mama w końcu w domu a Karolka ciągle głaska i całuje

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a na czym taka dieta polega? mozesz w tym czasie karmic, czy musisz dokarmiac sztucznym mlekiem?
po prostu zero tłuszczu, smażonego, ciężkostrawnego żeczy lekkostrawne czyli jakieś krupniczki, mięso gotowane bułka zamiast chleba itp. Troche bardziej rygorystyczna niż matki karmiącej ale dokarmiać nie muszę

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Malpka no to rzeczywiście spoko, że cesarka i opisujesz jak bułka z masłem, a jak z wstaniem po cesarce ? boli ?
.
wstanie hmhm przy pierwszej cesarce było bardziej bolesne teraz tak mnie już plecy bolały po tych 12 h leżenia że zerwałam się z łóżka w jakieś 10 -15 minut Boleć boli ale nie jest źle

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
E tam pewnie blefują;p Chodziły po ścianach, darły się z bólu, pobiły położne, tylko teraz im wstyd i się nie przynają

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja właśnie wróciłam z zebrania z dziećmi - dzień mam do dupy . wróciłam zapłakana . Rano po odwiezieniu dzieciarni już o 9 byłam na rzęskach a potem już można zapomnieć o siedzeniu nawet tyle roboty.... aż do tej nieszczęsnej 17 na którą było zebranie a potem po nim jeszcze stanie i czekanie aż kuba z dzieciakami sprzeda ciasto .
Efekt - straszna kolka -do auta nie mogłam dojść ... zadzwoniłam do tż który już wrócił i przywiózł auto ,że "bardzo mnie boli i dojść nie mogę " ... on na to " to idz powoli ,jak przyjedziesz to zrobimy sobie przejażdżkę nową furą " . Efekt ? Jak tylko przyjechałam do domu zrobiłam taką awanturę ,że sama się zdziwiłam ile jeszcze mam siły .....
.
oj bidulko eh ci faceci

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja wygladam jak hipopotam :P
ty to przed chudo wyglądałaś
Jako że nie nadrobie prędko pewnie mojej nieobecności to powiedz mi jak wasze samopoczucie jak Natalka?

dobra czytam dalej, tata poszedł kupe zmieniać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:14   #2404
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
a sprawdzali ci przeplywy? i jak lozysko pracuje? bo u mnie Malutka tez miala mniejszy brzuszek itd. i to sie okazalo ze przez to moje zatrucie lozysko slabiej przepuszczalo wszystko stad byla mniejsza.
Ale tak dla pocieszenia - nie wiem czy wiesz ze mojemu dziecku 3 lekarzy zdiagnozowalo ( w tym kardiolog specjalista) prawostronny luk aorty. i co ? po urodzeniu echo serca - luk lewostronny
takze kur.... nie wiem jak oni patrza na to usg. nie smutaj sie jak widac po mojej corci usg jest omylne
Co do przepływów i łożyska to nic nie mówił, więc nie wiem czy sprawdzał niby już prawie na finishu a taki mnie stres dopadł, mam nadzieję że te ostatni 3tygodnie szybko zlecą.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:15   #2405
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

my po nocy nawet ok choć Karol to taki żarłok że szok, a Julka taka szczęścliwa że mama w końcu w domu a Karolka ciągle głaska i całuje

po prostu zero tłuszczu, smażonego, ciężkostrawnego żeczy lekkostrawne czyli jakieś krupniczki, mięso gotowane bułka zamiast chleba itp. Troche bardziej rygorystyczna niż matki karmiącej ale dokarmiać nie muszę

wstanie hmhm przy pierwszej cesarce było bardziej bolesne teraz tak mnie już plecy bolały po tych 12 h leżenia że zerwałam się z łóżka w jakieś 10 -15 minut Boleć boli ale nie jest źle

oj bidulko eh ci faceci

ty to przed chudo wyglądałaś
Jako że nie nadrobie prędko pewnie mojej nieobecności to powiedz mi jak wasze samopoczucie jak Natalka?

no ja po malu dochodze do siebie. cisnienie co raz lepsze, obrzeki jeszcze sa, po cc boli troche z jednej strony gdzie mialam dren ale do przezycia. siniaki powoli schodza.
a Natalka co raz lepiej. nie ma juz wspomagania oddechu, poki co nie ma infekcji takze przytyla ciut wazy 1310 g dzis skonczyla 2 tyg. i jade jej zawiezc moje mleko dzis takze po malu do przodu
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:15   #2406
klementyna1
Zakorzenienie

MAłpka głosujemy cały cZas Ty sobie zmień opis w stopce, bo Karolek dopiero dzis na swiat przyjdzie wg niego;p
Ide sprzatac troche, bo mi nudno...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:16   #2407
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
cześć ,
1 day to go
no zobaczymy .... bo u mnie cisza , mały tak jak zawsze się wierci ,
skurczu jeszcze nigdy nie czułam , zero czopa ..... CZEKAM
no no..
to według zasady powinno się dziś zacząć coś..

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam mojego synka Leośka
śliczniutki przystojniaczek..

Cytat:
hej
już z samego rana zagłosowane..

idę chyba okna myć..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:17   #2408
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja rano miałam taką sytuację od dawna wkłada mi mały nogi pod żebra z prawej strony i to naprawdę boli nieraz ze aż się zerwę. I dzisiaj tak odpychał się nóżkami od żeber i nagle coś tak głośno pstryknęło że przestraszyłam się że mi żebro złamał albo sobie nóżkę, masakra mam nadzieję że nic się nie stało.
Monika to pstrykniecie to na pewno to co my tu już niektóre od dłuzszego czasu słyszymy, mój jak kopnie nogami to tak głośno pstryknie że śpiacego by obudził haha wczoraj to tak szalał, i pstrykało kilka razy

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:18   #2409
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do przepływów i łożyska to nic nie mówił, więc nie wiem czy sprawdzał niby już prawie na finishu a taki mnie stres dopadł, mam nadzieję że te ostatni 3tygodnie szybko zlecą.
to ja bym sprawdzila te przeplywy to sa takie w mozgu malucha i przez lozysko. mnie to w szpitalu sprawdzali.
Bedzie dobrze
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:22   #2410
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a jeszcze oglądając laktatory gdzieś natknęłam się na informację o dacie ważności. czyli że po tych powiedzmy 3 latach (bo chyba taką datę widziałam) nie nadaje się już do użytku? tak mi się skojarzyło z tym, że któreś z Was pisały o tym, że pożółkły czy coś tam się podziało z nimi po jakimś czasie.
ja swój kupowałam przy Julce i nadal jest dobry więc nie wiem o co chodzi z tymi latami użytkowania

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Dziś odpadł nam pępuszek z rana

a powiedz mi aż tak dużo masz pokarmu że odciągasz? mój to taki żarłok że szok

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Witam Was przy wieczorze. W końcu mam neta, i mogę popatrzyć co w świecie słychać. Choc pewnie długo nie zabawię, bo jakoś dziwnie mi nie to że mi się coś dzieje, ale tak mi się jakoś ryczeć chce że masakra - sama nie wiem czemu Czy to ten halny czy hormony. Cóż może jutro będzie lepszy dzień.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ja już po pogrzebie taty
Jakoś to wszystko przetrzymałam, choć nie ukrawam było i nadal jest cieżko
.
strasznie mi przykro

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ojjj... to miałaś przeboje z tym wyrostkiem... Ale z drugiej strony dobrze, że udalo się to załatwić za jednym zamachem
:
no masz rację, chyba bym się załamała jakby tydzień po porodzie znów mnie musieli wziąć do szpitala

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a czemu dali ci wybor w cc czy pena narkoza czy pol?
.
a to nie dają wyboru? po prostu się mnie lekarz zapytał jakie chcę znieczulenie to powiedziałam że ogólne

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Też kiepsko torresa czuję... Czekałam na poranny obchód jak na zbawienie.... Ale tętno mnie uspokoiło... Uff
rozumiem że ty w szpitalu trzymajcie się dzielnie
Stary 2013-03-07, 11:27   #2411
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Leonikowa śliczny synek

Chanel_Coco współczuję...trzymaj się wiem , że nie ma takich słów które by cię pocieszyły,więc powiem tylko że jesteśmy z Tobą

Chciałam więcej napisać,ale miałam dziś z rana koszmar z moją byłą szefową w roli głównej,później doszedł strach o męża i jestem nie do życia.Głowa boli,spać się chce niby,ale wiem że niezasnęłabym.
Z pozytywniejszych rzeczy jedziemy w ten weekend po materac i prześcieradła,ja przedwczoraj kupiłam większość rzeczy dla siebie do szpitala.
Dla małego jeszcze tylko płyn do kąpieli i termometr.
Niby cały czas staram się coś kupować i robić a mam wrażenie że nic się nie posuwa

Aha! W Rossmanie dorwałam fajną promocję chusteczek nawilżanych dla Małego.
Chusteczki Cleanic 216 sztuk za niecałe 12 zł

Edytowane przez mooonis17
Czas edycji: 2013-03-07 o 11:30
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:36   #2412
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Dziś odpadł nam pępuszek z rana
Mieliśmy też wizytę położnej No i odbyliśmy pierwszy spacerek

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

dziś chyba taki dzień, Michałek nie spał od 13:00 do 20:45 ciągle na cycu, co go odkładałam to płacz, masakra normalnie
no i kupę za kupą walił hehe
Kinga od 7 rano do 14 na rękach i cycu
o 14 mąż dał nan1 i spała do 19 ... zmęczona. czy najedzona?!
nie chcę dokarmiać sztucznie, a na dodatek położna mówi, że mało przybiera na wadze

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:39   #2413
trooskava
Zadomowienie

dziewczynki ja wpadłam sie przywitac bo cos mnie glowa boli i uciekam.

o 18 mam gina to odezwe sie jak wróce..... milego dnia
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:44   #2414
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Ty liczysz ale większość ginekologów liczy tak jak napisałam zresztą już kiedyś o tym pisałyśmy chyba http://parenting.pl/portal/jak-obliczyc-termin-porodu tak czy siak Florek powinien już wyjść
znam tą metode N kogoś tam ale to wtedy by wyszlo nie 280 dni a 283dni więc się nie zgadza

Cytat:
Mały naprawdę mały 2537g w 36t5d (na siatce centylowej patrze na 36 czy 37 tydzień?)
Do tego brzuszek w stosunku do reszty ciała malutki, łapał kilka razy i w takim większym złapaniu wyszło mu 2 tyg do tyłu i kość udowa na 33t5d, troszkę się tymi wymiarami zmartwiłam, czy wszystko w porządku
Lekarz niby mówi, ze tak, że będzie po prostu chudziutki i malutki ehh... no i wczoraj mnie dół dopadł przez to wszystko i nie mogłam w ogóle usnąć.
chyba na 37tydz.

Cytat:
Aaaa i jeszcze opowiem Wam mój sen:hahah a: tyle gadacie o tych czopach, że aż mi się udzieliło
A więc śniło mi się że mi wypadł ale to nie najważniejsze, najlepsze jest to jak on wyglądał metalowe grube druty i na końcu taki korek jak do wina tylko z ostrą końcówką

Cytat:
cześć ,
1 day to go
ale już jestes gotowa ze wszystkim ;>

Cytat:
piekny

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:45   #2415
bmma
Zadomowienie

Cytat:
piękny

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 11:51   #2416
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
O.C my przeprowadziliśmy ponad 200km. I żeby przyjęli Małą w wybranej przeze mnie przychodni musi być też zapisane choć jedno z rodziców. Dzwoniłam do kilku i wszędzie taki warunek. Nie wiem jak to się ma do przepisów, braku rejonizacji bo infolinia nfz-u jest od kilku dni nieosiągalna-nikt nie odbiera.
dziwne. coś kombinuja te wasze przychodnie
Cytat:
hej
poszło

Cytat:
no ja po malu dochodze do siebie. cisnienie co raz lepsze, obrzeki jeszcze sa, po cc boli troche z jednej strony gdzie mialam dren ale do przezycia. siniaki powoli schodza.
a Natalka co raz lepiej. nie ma juz wspomagania oddechu, poki co nie ma infekcji takze przytyla ciut wazy 1310 g dzis skonczyla 2 tyg. i jade jej zawiezc moje mleko dzis takze po malu do przodu

Cytat:
a to nie dają wyboru? po prostu się mnie lekarz zapytał jakie chcę znieczulenie to powiedziałam że ogólne
no nie wiem, ale myślałam że nie.

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
o 18 mam gina to odezwe sie jak wróce..... milego dnia

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
nie chcę dokarmiać sztucznie, a na dodatek położna mówi, że mało przybiera na wadze
a poradziła coś na to?

ok nadrobilam
nic mi sie nie chce. a obiecałam ciasto

Stary 2013-03-07, 11:53   #2417
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie.
Ja już po pogrzebie taty
Jakoś to wszystko przetrzymałam, choć nie ukrawam było i nadal jest cieżko
Trzymaj się kochana Przechodzisz trudne chwile, ale jak tylko poczujesz się silniejsza to wrócisz do nas

Cytat:
super, że maluszek aktywny

Michaś spał na spacerku
Jutro idziemy już na godzinę

No super że Michaś grzecznie spał, przynajmniej spacerek się udał

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Gwarantuję Ci, że dasz radę. Mało tego - nic Cię nie zmobilizuje bardziej od tego bólu. Będzie dobrze
Mam nadzieję że dam jakoś radę

Cytat:

i

no i powiem wam ze mysle o tej CC. jutro sobie poczytam dokładniej. Za i Przeciw.

no ja bym się chyba zdecydowała na CC

Cytat:
,

no..było ostro - ale teraz tż chodzi jak w zegarku
gratulacje dla szwagierki !
No czasami trzeba facetów ustawić do pionu nie ma co

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mokka niby nie mam się o co martwić ale ja prawie ruchów nie czuje, czasami wylapie coś między kurczaku, ale żeby tak swobodnie kopał to bardzo rzadko
Wózek może być nawet za 2 dni ale odbierzemy dopiero jak będziemy mieć resztę kasy

Mi oczywiście skurcze nie pozwolily dłużej spać,ale przynajmniej czuje małego więc jest jakas nagroda
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Też kiepsko torresa czuję... Czekałam na poranny obchód jak na zbawienie.... Ale tętno mnie uspokoiło... Uff

No te dzieciaki serwują nam taki stres że szok, my się martwimy a one śpią w najlepsze i nie dają znać o sobie

Cytat:
O mamusiu jaki on piękny, cudeńko.

Cytat:
same dobre wieści
dla mamusi i Natalki dzielne kobietki

Witam się w południe
Pogoda nie nastraja, u mnie deszczowo
Ale trzeba się spiąć i ogarnąć rozgardiasz a potem siebie
Stary 2013-03-07, 11:56   #2418
Dragusia88
Zakorzenienie

a dziewczyny które się już rozpakowały ale poprzez SN powiedzcie mi jakie szerokie główki miały te wasze dzieciaczki

Stary 2013-03-07, 11:58   #2419
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Mariolci przesyłam obiecane zdjęcia wózeczka

o dziękuje, bardzo fajny kolor, podobał mi się jak widziałam w pudełku , tylko zastanawiam sie czy nie za jasny , żeby sie az tak nie brudził, ale wózio super

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:07   #2420
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Nestelle nie dziwię się, że zebrałaś siły na awanturędziś też masz taki zabiegany dzień?
...tak dzisiaj też ale na szczęście mniej trochę ,tylko środy-odbieram ninkę z przedszk.kubę ze szkoły o 16.35 - mam wolne a wczoraj to był właśnie wyjątek.....
więc liczę wyjątkowo na piątek wolny - bo będę rodzić??
Cytat:

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
no no..
to według zasady powinno się dziś zacząć coś..
tylko czy mój organizm dostosuje sie do moich zasad??????
Cytat:
ale już jestes gotowa ze wszystkim ;>
prawie ,torba nie spakowana jeszcze ale wszystko do niej mam chyba ....
jeszcze muszę kupić dzieciakom prezenty i będzie ok.

Tż "po wczorajszym" pojechał ze mną nawet po zakupy , niedługo kubę odbieram a potem zabiera nas mój mąż na obiad .... także polecam trochę się wku****,pokrzyczeć a potem chłop jak z bajki ...
Stary 2013-03-07, 12:10   #2421
klementyna1
Zakorzenienie

nestelle właśnie widze, ze każda ma na swojego sposoby, na Twojego odealnie działa zje*bka. na mojego jęczenie, bo nie lubi jak mu jęcze, ale wie, ze nie przestane jak nie osiągne swojego;p.
Qrde jakas jestem niemrawa...Ni za mna ni przede mną... Pomyłam podłogi, ogarnełam kuchnie i nic mi sie nie chce, na necie nie mam co robić...Ide chyba na spacer, wczoraj po spacerze miałam 3 skurcze, to moze dzis cos pomoże;p Jutro znów IP....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:35   #2422
czarny flamaster
Zadomowienie

Właśnie wróciłam od lekarza. Myślałam, że już nie dojdę z powrotem. Niby spacerkiem 10-15 minut, ale 2 razy taka rundka i będę dziś cały dzień leżeć, bo mnie będzie wszystko boleć... Ufff! Stara jestem

Ale co u lekarza:
-Ważę 94 kg, czyli 24 kg na plusie
- Ciśnienie w normie
- Szyjka zrobiła się trochę miękka (miło to usłyszeć po 38tygodniach gdy była twarda ), ale nadal jest zamknięta i główka małego powoli układa się do wyjścia, ale jeszcze nie jest ustawiona jak do porodu
- W poniedziałek mam się zgłosić na USG by znów sprawdzić ilość wód i maluszka
- zwolnienie dostałam do dnia porodu i lekarz powiedział "Albo pani rodzi, albo znów do mnie przychodzi"

Kupiłam mężowi ten fartuszek ochronny co nosi się go na oddziałach, bo położna kazała by miał do porodu. 5zł to kosztowało! Kazałam mu oszczędzać i szanować go by wystarczył na nasze kolejne dzieci

Okey, teraz muszę odetchnąć.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:37   #2423
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witamy!

Dziś pełne 38 tc więc jutro rozpoczynamy 39tc
Do terminu porodu zostały nam 2 tygodnie

Byłam już w przychodni zarejestrować się do lekarza. Dowiedziałam się, że moje ubezpieczenie nie jest uregulowane w jakiś sposób. Podpisałam odpowiednie oświadczenie, ale zaskoczona byłam nieźle. Czyżby był to powód, że już całkowicie przejął mnie ZUS i nawet on mnie ubezpiecza? Dziwne... Pierwszy raz coś takiego mi się przydarzyło. No, ale jestem pierwsza w kolejce więc nie jest źle.

Rety! Ale mnie wczoraj teściowie wkurzyli, a dokładnie teść. Dawno takich nerwów nie miałam. Później tak mnie brzuch bolał, że nie umiałam się ruszyć.
Zaczęło się niewinnie. Przyjechali skorzystać z komputera, bo mają jakieś testy i szkolenia w pracy do zrobienia. Siedzieli sobie spokojnie i nagle widzę i słyszę, że teściu przesuwa meble w pokoju. Pokój ten jest "przejściowy". Meble, to stary segment, który teściowie mają niby zabrać, ale jak na razie tego nie zrobili, jest tam jeszcze parę ich rzeczy.
Pytam więc co robi i po co układa meble jak były na początku skoro my z tego pokoju mamy jeszcze stary tapczan wynieść. "Bo tu jest bałagan i ja MUSZĘ to zrobić, aby MÓJ wnuk miał porządek, bo wy nic nie robicie!". Ciśnienie mi podskoczyło i mówię, że ma zostawić meble, bo my czekamy z tapetowaniem, aż oni wezmą meble. A co jeśli wezmą meble za rok czy 5 lat? To uwięzicie nas w takim stanie na rok czy 5 lat. To trzeba poukładać, meble są dobre, a jak będziemy je brać, to wszystko wyciągniecie i wsadzicie w swoje nowe meble.
Powiedziałam więc dosadnie, że może on bardzo lubi robić robotę dwa razy, ale my nie lubimy i robić tak nie będziemy. Żyjemy po swojemu, dziękujemy pięknie za rady, ale nie skorzystamy. "Bo MÓJ wnuk nie będzie żył w takim bałaganie i kurzu!". Mój mąż już się nie odzywał, ale mi się taki figther włączył, ze powiedział, że też będziemy jeździć do nich i mówić co nam nie pasuje i co nam się nie podoba, że nasze dziecko w takich warunkach żyć nie będzie, a jeśli on tak bardzo lubi się wtrącać, to niech jedzie do swojej córki do Bydgoszczy i tam robi kontrole, a nie rządzi się u nas. Nigdy nie negowaliśmy ich pomysłów na urządzanie ich domu chociaż niezbyt mi się podoba, ale oni widać są inni. Najbardziej zły jest o to, że nie chcemy ich starych mebli, tapczanu, a dodatkowo powiedziałam, że przerobimy przedpokój (na ścianach są boazerie, które są w kiepskim stanie, wszystko odpada- ale wiadomo- klej wystarczy i jest git, co nie?). Mówię Wam- takiego nerwa miałam, że myślałam, ze urodzę.
Jeśli chodzi o remont, to tylko przewiózł raz moje meble, bo mój mąż go poprosił. Nic nam nie pomagał, a jedynie chodzi i układa wszystko po swojemu 'bo on wie, że jego rady są dobre'. No i niech się nie dziwi, że młodzi chcą mieszkać daleko od rodziców.
Z moimi rodzicami nie mamy takiego problemu. Oni są zdania "jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz i rób tak byś był szczęśliwy", do niczego się nie wtrącają, a gdy zapytamy o radę to mówią co myślą, ale nie, że wymagają. Masakra jakaś....

Najbardziej mnie w tym wszystkim wkurza to, że największe pretensje mają do swojego syna czyli mojego męża. Non stop jaki to on jest leniwy, gruby, nic nie robi itd. Już miałam im powiedzieć, ze jak wychowali, to tak mają, ale jeszcze się zapowietrzą, że przecież oni idealnie wychowali.

Ech....ulżyło mi trochę.
za tygodnie

Moi tescie tez mi regularnie cisnienie podnosza.. eh te ich cenne rady.

Cytat:
A to prześcieradełko jak założy na ten "materacyk" nie będzie go czuć tych gumek pod spodem ? Mam nadzieję że wiesz o co chodzi
Bo ja kupiłam pokrowiec na przewijak, którego nei będę zakładała na przewijak bo brzydko strasznie to wygląda i pomyślałam, że jako prześcieradełko założę do wózka ale niestety jak włożyłam to wyczuwałam ręką na materacyku te gumki pod spodem, więc nic z tego.
I stwierdziłam, że chyba nie będę kupować prześcieradełka tylko pieluchę flanelową rozścielam

Trzymaj się Kochana

A ciekawe co z Ewkaaa8891

Aaaa i jeszcze opowiem Wam mój sen:hahah a: tyle gadacie o tych czopach, że aż mi się udzieliło
A więc śniło mi się że mi wypadł ale to nie najważniejsze, najlepsze jest to jak on wyglądał metalowe grube druty i na końcu taki korek jak do wina tylko z ostrą końcówką
Dobre to odkorkowalas sie

Cytat:
cześć ,
1 day to go

heh .....

nie przejmuj się - bedzie dobrze , masz kruszynke i tyle ,

aaaaaa !

he,he ... to jak się czujesz ????????? .....
no trzeba to przeboleć ..... ja w tej chwili słyszę " eeee, przyszłaś ???a już myślałyśmy....." , " łeeeee" , " o nie a co Ty tu robisz" - wszystkie te teksty z dzisiaj ...- babeczkiw przedszkolu robią zakłady ,teraz wiem jak większość obstawiła....
1 day to go!! WOW!!
Cytat:

ale faaaajny

Cytat:
...tak dzisiaj też ale na szczęście mniej trochę ,tylko środy-odbieram ninkę z przedszk.kubę ze szkoły o 16.35 - mam wolne a wczoraj to był właśnie wyjątek.....
więc liczę wyjątkowo na piątek wolny - bo będę rodzić??

tylko czy mój organizm dostosuje sie do moich zasad??????

prawie ,torba nie spakowana jeszcze ale wszystko do niej mam chyba ....
jeszcze muszę kupić dzieciakom prezenty i będzie ok.

Tż "po wczorajszym" pojechał ze mną nawet po zakupy , niedługo kubę odbieram a potem zabiera nas mój mąż na obiad .... także polecam trochę się wku****,pokrzyczeć a potem chłop jak z bajki ...
Moj mi obiecal, ze zabierze mnie do chinczyka na pikantne zarlo. I co zapomnial. Ekhm... wczoraj mielismy isc. Ale ja to sie chyba nawet wkurzac nie moge bo on juz 3 miechy 7 dni w tygodniu pracuje. Bo z tym remontem to w piatek, swiatek i niedziele jezie... eh, i co? nawet sie na niego wku.. nie moge co nie?
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:39   #2424
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Zagłosowane
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:44   #2425
OtTakaJa
Zakorzenienie

Czytam Was na bieżąco, ale się nie udzielam, nie mam kompletnie weny. Takiego mam doła od wczoraj, że coś okropnego. Chciałabym tyle rzeczy zmienić w swoim życiu, boję się, że sobie nie poradzę z małym, boję się, że będą komplikacje przy porodzie, że coś się stanie jemu albo mnie, mam ochotę siedzieć i ryczeć. Przepraszam, że tak smęcę, ale musiałam się wyżalić. Może za parę dni mi przejdzie. A tymczasem życzę Wam udanych porodów, bez żadnych komplikacji i zdrowych dzieciaczków, bo to najważniejsze

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:57   #2426
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o pompowanie plus mnie brzydzi używanie po kimś, to trochę tak jakbym miała kupować używany wibrator

My właściwie tylko ciuszki mamy używane, nie ma w rodzinie nikogo, kto mógłby nas poratować wózkiem czy łóżeczkiem, więc trochę kasy na poszło...

Cytat:
ogolnie powiedziala ze nic sie nie dzieje, miejsca u nich nie ma, mam przyjsc 7 dni po tp czyli 9 marca wg niej, ale i tak nie wiadomo czy mnie przyjma. aha i że przy tej wadze CC do rozważenia. chyba tyle. ogólnie bylismy strasznie glodni i w sobote bierzemy zapasy jedzenia
To Cię pocieszyła...

Cytat:
Tak więc 3 dni byłam na diecie woda + kroplówki, ręce mam pokute jak jakiś narkoman Ale okazałam się sensacją w szpitalu bo każda pielęgniarka i lekarze zagadywali jak to z tym wyrostkiem wyszło i czy nie czułam wcześniej żadnych objawów
Przeczytałam "WÓDKA + kroplówki"

Cytat:
chyba ten pan troszke uogolnil temat
sa rozne bazy, te lepsze i te gorsze..
ja doczytalam, ze w testach foteliki z baza sa bezpieczniejsze - glownie przez to, ze przy normalnym mocowaniu czesto dochodzi do bledow. Moj fotelik wypada dobrze w testach i z baza i bez bazy, na baze zdecydowalam sie glownie ze wzgledu na wygode montazu
Napisałam wyżej, że mówił o danych w przypadku POPRAWNEGO zamontowania pasami i bazą i o konkretnym foteliku.
No właśnie, wygoda bazy jest nieporównywalna.

Cytat:
Najwazniejsze to chronic dzeicko od slonca, spacerowac duzo w cieniu, jakas dodatkowa parasolka, ochrona poprzez lekkie ubranka, unikanie wychodzenia w porach popoludniowych i zwracanie uwagi na wartosci ozonu w powietrzu.
A skąd mam to wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
na tego typu warsztatach są przedstawiciele firm, więc trzeba trochę przecedzić sobie te informacje. na którychś zachwalali foteliki maxi cosi (te 2 do jednej bazy) ale już ani słówkiem nie wspomnieli, że ten drugi to wcale nie jest fotelik tylko siedzisko transportowe czy jak to tam nazywają i można go zamontować jedynie na bazę a na pasy już nie.
U nas mówił o tym, że to siedzisko transportowe i dlatego nie można go używać bez bazy i dodatkowo jest droższe przez wyższy VAT.

Cytat:
Witajcie.
Ja już po pogrzebie taty
bardzo współczuję.

Cytat:
Do tego brzuszek w stosunku do reszty ciała malutki, łapał kilka razy i w takim większym złapaniu wyszło mu 2 tyg do tyłu i kość udowa na 33t5d, troszkę się tymi wymiarami zmartwiłam, czy wszystko w porządku
Lekarz niby mówi, ze tak, że będzie po prostu chudziutki i malutki ehh... no i wczoraj mnie dół dopadł przez to wszystko i nie mogłam w ogóle usnąć.
Na pewno wszystko jest dobrze, mój też ma rozbieżności w wielkości różnych części ciała - gdyby coś było nie tak, na pewno lekarz zwróciłby na to uwagę. Nie zamartwiaj się!

Cytat:
Czop pancerny

Cytat:
Cześć Leośku! Śliczny!

Ptaszysko - dobrze czytać takie pozytywne informacje o Natalce!

Nestelle - kłótnia pomogła jak widać. Przypuszczam, że mój Mąż też rzuciłby podobny tekst o samochodzie.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 13:00   #2427
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza. Myślałam, że już nie dojdę z powrotem. Niby spacerkiem 10-15 minut, ale 2 razy taka rundka i będę dziś cały dzień leżeć, bo mnie będzie wszystko boleć... Ufff! Stara jestem

Ale co u lekarza:
-Ważę 94 kg, czyli 24 kg na plusie
- Ciśnienie w normie
- Szyjka zrobiła się trochę miękka (miło to usłyszeć po 38tygodniach gdy była twarda ), ale nadal jest zamknięta i główka małego powoli układa się do wyjścia, ale jeszcze nie jest ustawiona jak do porodu
- W poniedziałek mam się zgłosić na USG by znów sprawdzić ilość wód i maluszka
- zwolnienie dostałam do dnia porodu i lekarz powiedział "Albo pani rodzi, albo znów do mnie przychodzi"

Kupiłam mężowi ten fartuszek ochronny co nosi się go na oddziałach, bo położna kazała by miał do porodu. 5zł to kosztowało! Kazałam mu oszczędzać i szanować go by wystarczył na nasze kolejne dzieci

Okey, teraz muszę odetchnąć.
za wizyte
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 13:08   #2428
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

----------------------------------------------------
Wczoraj byłam na wizycie, szyjka skrócona 1,80cm jeszcze zostało. Kazał uważać i nie szaleć bo dziecko główką mocno napiera także może szybko się skrócić. Wypisał mi skierowanie do szpitala jak by się coś zaczęło wcześniej dziać a wizyta dopiero za 3tyg, jedynie na ktg raz tygodniu do szpitala i jak by coś nie tak wychodziło to wtedy wcześniej.

Mały naprawdę mały 2537g w 36t5d (na siatce centylowej patrze na 36 czy 37 tydzień?)
za wizytę nie martw się na pewno wszystko jest dobrze

Cytat:

Cytat:
ale słodziak
Stary 2013-03-07, 13:11   #2429
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć ,
1 day to go
Przybijcie sobie piątkę z Dragusią hihi

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Czytam Was na bieżąco, ale się nie udzielam, nie mam kompletnie weny. Takiego mam doła od wczoraj, że coś okropnego.
No to oddołowania życzę!

Narzekacie, że zaczynają się do Was telefony: "Urodziłaś już?" Do mnie telefonują tylko rodzice z pytaniami jak się czuję... ale wczoraj mi mama zdała relację z jej gorącej linii z rodziną. Okazało się, że dzwoniła już Lucynka, Wanda, Marysia i Ania (ciocie i kuzynki mamy) z pytaniem jak się czuję i czy moja mama jest już ta babcią Więc widzę, że to nie tak, że u mnie w rodzinie nie ma ciekawości... po prostu kobity znają się na rzeczy i nie chcą wkurzać ciężarnej

Kupiłam sobie ciasto niebo w gębie: biszkop+jakby dżeń truskawkowy + bananowe jakby ptasie mleczko + galaretka... ja pitole... jakie dobre! Muszę na podobne znaleźć przepis! A miałam dzisiaj piec sernik!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 13:19   #2430
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no to super że coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
MAłpka głosujemy cały cZas Ty sobie zmień opis w stopce, bo Karolek dopiero dzis na swiat przyjdzie wg niego;p
Ide sprzatac troche, bo mi nudno...
no właśnie widzę ze głosujecie
jjuż zmieniłam podpis

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
a jak czujesz ze masz pokarm czy że mało? może cały dzień nie spała to w końcu poszła odespać

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Czytam Was na bieżąco, ale się nie udzielam, nie mam kompletnie weny. Takiego mam doła od wczoraj, że coś okropnego. Chciałabym tyle rzeczy zmienić w swoim życiu, boję się, że sobie nie poradzę z małym, boję się, że będą komplikacje przy porodzie, że coś się stanie jemu albo mnie, mam ochotę siedzieć i ryczeć. Przepraszam, że tak smęcę, ale musiałam się wyżalić. Może za parę dni mi przejdzie. A tymczasem życzę Wam udanych porodów, bez żadnych komplikacji i zdrowych dzieciaczków, bo to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Przeczytałam "WÓDKA + kroplówki"
.
pewnie wtedy nie byłoby tak źle

a moje dziecko śpi już 1,5 h ja ugotowałam krupniczek i ide pranie robić
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości