Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 10:28   #3511
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Wstawiłam wam mój brzuchol do klubu Tylko proszę się nie śmiać z mojego tłuszczyku
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:29   #3512
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki

Rozpoczynam 24 t.c (wg usg 25) oby reszta zleciała tak szybko
już 11 dni nie wymiotuje i mam nadzieje, ze tak zostanie.

gdzie jest słońce?

U mnie cos przeswituje, ale nie oddam

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Ja używam olejku babydream z rossmana i olejku ze słodkich migdałów.
ja tez

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Kościelny. Jestem pewna. Układa się, aczkolwiek minie jeszcze trochę czasu nim się "dotrzemy" Dziękuję.

A myślałam, że może wystawić już do końca ciąży. Dzięki za info.

Dobrze, dobrze już się chwalę

Tata dobrze Już się pogodził ze wszystkim. A jak był w Rosji u klienta to chwalił się, że będzie dziadkiem
......................... ....................
Zdjęcie 1 - moja suknia przód
Zdjęcie 2 - moja suknia tył
Zdjęcie 3 - buty
Zdjęcie 4 i 5 - które bolerko wybrać??
Do tego chciałam bukiet z piwonii, ale jeszcze nie rosną więc będą z goździków lub róż. Fryzura - gładki kok hiszpański
bardzo ładna sukienka Bolerka jak dla mnie sa podobne, ale jak juz mam stawiac to to 1. Chociaz pomysl moze nad jakims fajnym białym sweterkiem. Ja miałam slub w sierpniu i było zminawo akurat tego dnia. I niestety musiałam ubrac cos na siebie grubszego.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:29   #3513
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wstawiłam wam mój brzuchol do klubu Tylko proszę się nie śmiać z mojego tłuszczyku
już idę się pośmiać skoro tak piszesz

Na pewno przesadzasz zaraz wystawię opinię.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:31   #3514
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwinaa Pokaż wiadomość
WItam Mamuśki
u mnie dzisiaj rozpoczął sie 22 tydzien trochę nadrobiłam, reszte nadrobie pozniej bo zaraz musze znikac.

Nadrobiłam i moge z czystym sumieniem iść

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:32   #3515
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
......................... ....................
Zdjęcie 3 - buty
Do tego chciałam bukiet z piwonii, ale jeszcze nie rosną więc będą z goździków lub róż. Fryzura - gładki kok hiszpański
O jaaaaaa Cięęęę... widzę. moją suknię ślubną!!!!! San Patrick Calais
Jejuśku... tylko ja swoją szyłam na wzór tej, bo mnie cena przeraziła w salonie..Ale uszyli mi pięknie i do tego nie bolerko, a takie rękawki króciutkie, zasłaniające ramiona i dopinane z tiulu delikatne.. mam zdjęcia, ale w domu.. oba bolerka śliczne i delikatne... Ale suknia była bardzo pozytywnie odebrana przez gości Śliczna ona jest..wybór świetny

Miałam do niej bukiet na wzór tego..niemal identyczny http://www.asflor.pl/asflor6_pliki/bukiet-slubny-07.jpg

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-03-07 o 10:34
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:35   #3516
lachryma
Zakorzenienie

Witam z rana
nocka słaba, nie mogłam jakoś spać.
Dobrze, że wczoraj posiedziałam na tarasie, bo widzę, że ktoś dzisiaj mi słońce wszamał

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Kończy mi się mój Elancyl na rozstępy i zastanawiam się co kupić następne ... Wolałabym coś tańszego, bo mam inne wydatki kosmetyczne w tym miesiącu
Czego używacie?? Myślałam o Palmersie ...
mam to samo- Elancyl się kończy
ja jednak z moją tendencją do rozstępów na razie nie mam ani jednego, więc zostaje przy tym kosmetyku. drogi jest i też mi się nie uśmiecha go kupować, ale rozstępy to nie pryszcze, że znikną po 2 dniach

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-03-07 o 10:42
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:36   #3517
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie i grzeczne dzieciaczki

U nas słońca brak, deszcz już się pojawia.
Dzisiaj rano pojechałam do UM odebrałam juz twardy dowód rejestracyjny od mojego autka Jeszcze tylko mechanik mi został i zakup opon letnich i będę w pelni mogła korzystac z tego dobrodziejstwa
A później przysżłam do pracy i mi się nagle tak słabo zrobiło, ze się rozłożyłam na krześle i bałam się że zaraz zemdleje, nie wiem co to było jakieś duszności, słabo i wogóle. Okno otwarte cały czas więc tlen jest. Na szczęście po jakiś 30 minutach przeszło i teraz juz się lepiej czuje. Jednak coraz bardizej utwierdzam się w przekonaniu, że moja decyzja o L4 od kwietnia jest słuszna i nie jestem leniem, tylko należy mi się odpoczynek

Neni1984, mela1234, tweedledee -

Czarownica - gratulacje z powodu zdrowego Synusia Swoją drogą już duży z niego chłopczyk i ładnie waży

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Studnióweczka
Margoś, a wiesz że jak dziś się obudzilam to sobie pomyślałam, czy nie przegapiłam Twojej studniówki i że muszę konieczne sprawdzić kiedy to jest. A tu proszę to dzisiaj

Więc wszystkiego najlepszego i party time czas zacząć

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
aaa..no i zapomniałam dzień dobry ..bo mnie później Neni zrypie za brak kultury

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
JA tez nie wiem jak te kobity to robią Mnie tam się każdy najmniejszy cukiereczek na doopie odkłada. Uznałam ze muszę przystopować ze słodkim i jedzeniem w nocy bo prawie 3 kilo przybyłam w trzy tygodnie. W takim tempie to do porodu przybiję jeszcze 18
Nie martw się, ja też tak mam że czasem nabieram 1kg na tydzień, a staram się racjonalnie odżywiać. Jest tak, że organizm przybiera, ale później na chwile stopuje.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A znasz to powiedzenie: "Widzisz kogoś odpoczywającego to mu pomóż?" He he he...
Piękne przysłowie z rana, bardzo mi się spodobało i chyba sobie jeszcze poodpoczywam na krześle

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
I witamy się w 20 tygodniu ^^
Gratki i udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
ach co tam pooglądam sobie jeszcze na youtubie filmiki o wózkach, myślę o Mura 4 i raczej z TZ sie na nią zdecydujemy
Też oglądałam Mura 4, to jest ogólnie super wózek, ale bardzo ciężki i dlatego u nas nie wchodzi w rachubę.

Cytat:
Dzień dobry

U mnie nie taki dobry-spaliłam garnek
Oj tam, nawet najlepszemu kucharzowi się zdarza. Dobrze, że kuchni nie spaliłaś jak ja

Cytat:
Witajcie Kochane

Dawno mnie nie było. Mam urwanie głowy... nauka do matury, przygotowanie ślubu, wesela. Uznaliśmy z tż, że ślub 5 października nie jest dobrym pomysłem i mieliśmy do wyboru przyspieszyć bądź odłożyć na przyszły rok. A, że w przyszłym roku będziemy mieli milion innych wydatków to robimy teraz, a mianowicie 13 kwietnia.
W przyszłym roku będą chrzciny, poza tym chcemy założyć instalację gazową, bo póki co mamy ogrzewanie węglem.

Zaproszenia rozwiezione/rozesłane, sala zamówiona, orkiestra też. Sukienka i buty kupione. Wszystkie formalne sprawy ogarnięte. Także już z górki.

Od tygodnia jestem na zwolnieniu, a 14 marca mam wizytę
Już tak dawno nie widziałam mojego maluszka, że się nie mogę doczekać. Jestem już w 17 tc, maleństwo się troszkę wierci, brzuszek dużo nie urósł.

Dziewczyny na zwolnieniu, mam pytanie. Wy też dostajecie zwolnienie co miesiąc i musicie donosić za każdym razem do pracodawcy?

Mówcie co mnie ominęło?
Pozdrawiam serdecznie Was i wasze maleństwa
Super że wszystko się poukładało, Suknia i dodatki przepiękne

Cytat:
A i u nas już 23 tydzień
Gratulacje za kolejny tydzień

Cytat:
Witam Mamuśki

Super

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:36   #3518
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Oliath...Ty nasza zlota rączko, a Tobie nie przeszkadzają te farby itp?

PS. Ta Twoja Lilo to będzie pracuś....mamcia jej funduje tyle ruchu w ciągu dnia
Staram sie tylko wodnych akrylowych uzywac, stronie od nitro wodne nie maja zapachu ani nie sa toksyczne
Cytat:
Witam Mamuśki

gdzie jest słońce?
O la la, gratki staruszko
Cytat:
Czego używacie?? Myślałam o Palmersie ...
Ja mam Palmersa, w szafce stoi nieuzywany - jest mega gesty i wycisnoc toto dozownikiem to jest meka poza tym ok - ladnie sie wchlania, jak dla mnie rowniez pachnie milusio.
Cytat:
Mela
A co do rozstępów to ja uważam, że jedyne co możemy zrobić aby im zapobiec to:
1. pić dużo wody,
2. nawilżać ciało, np. oliwką
3. modlić się
Dokladnie
Cytat:
Dobrze, dobrze już się chwalę

Zdjęcie 3 - buty
Wszystko cudne i skromne i bardzo stylowe
Bolerko stanowczo nr 2
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:38   #3519
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
O jaaaaaa Cięęęę... widzę. moją suknię ślubną!!!!! San Patrick Calais
Jejuśku... tylko ja swoją szyłam na wzór tej, bo mnie cena przeraziła w salonie..Ale uszyli mi pięknie i do tego nie bolerko, a takie rękawki króciutkie, zasłaniające ramiona i dopinane z tiulu delikatne.. mam zdjęcia, ale w domu.. oba bolerka śliczne i delikatne... Ale suknia była bardzo pozytywnie odebrana przez gości Śliczna ona jest..wybór świetny

Miałam do niej bukiet na wzór tego..niemal identyczny http://www.asflor.pl/asflor6_pliki/bukiet-slubny-07.jpg
Też wstępnie miałam mieć taki bukiet! Ale zrezygnowałam i postawiłam na coś bardziej stonowanego. Chciałam z peonii (zdjęcie 1), ale chyba nie uda się ich sprowadzić nawet z Holandii i będę miała goździki (zdjęcie 2, ten jaśniejszy bukiet)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet_slubny_9_1.jpg (58,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje ślubne 2012 2013 (1).jpg (115,0 KB, 19 załadowań)
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:38   #3520
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nic więcej nie kupuję. To czy pojawią się rozstępy to też genetyka. Wolę zachować kasę i potem po wszystkim wybrać się na kilka zabiegów do kosmetyczki. Moja koleżanka była i jest duża różnica, serio.
obawiam się, że koszt takich zabiegów będzie znacznie przekraczał koszt kosmetyku na rozstępy i 2 czy 3 zabiegi nie wystarczają zazwyczaj, tylko seria.
Stary 2013-03-07, 10:39   #3521
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiem kurczaczek. Popytam się jej jak się z nią zobaczę. Wiem, że za 5 zabiegów zapłaciła 250zł, ale że to po znajomości, a tak byłoby chyba coś koło 350. Chce iść jeszcze na 5. Różnica jest kolosalna.
Jak się dowiesz to daj znać
Cytat:
Za późno! Ja już się uśmiałam po pachy
Żartuję!! Nie ma tłuszczu, jest brzuszek

Dzoan też miałam bukiet na wzór tego Piękny był

Idę suszyć włosy i chatkę ogarnąć

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-07 o 10:40
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:40   #3522
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie i grzeczne dzieciaczki

U nas słońca brak, deszcz już się pojawia.
Dzisiaj rano pojechałam do UM odebrałam juz twardy dowód rejestracyjny od mojego autka Jeszcze tylko mechanik mi został i zakup opon letnich i będę w pelni mogła korzystac z tego dobrodziejstwa
A później przysżłam do pracy i mi się nagle tak słabo zrobiło, ze się rozłożyłam na krześle i bałam się że zaraz zemdleje, nie wiem co to było jakieś duszności, słabo i wogóle. Okno otwarte cały czas więc tlen jest. Na szczęście po jakiś 30 minutach przeszło i teraz juz się lepiej czuje. Jednak coraz bardizej utwierdzam się w przekonaniu, że moja decyzja o L4 od kwietnia jest słuszna i nie jestem leniem, tylko należy mi się odpoczynek
Ojoj uważaj na siebie Coś mi się wydaje, że niedługo wszystkie będą na L4 i sama na polu bitwy zostanę

Stary 2013-03-07, 10:41   #3523
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Byłam wczoraj u lekarza i mam zakaz chodzenia na basen A chciałam zacząć już chodzić, nawet 2 nowe stroje kupiłam..... i zakaz seksu przez 2 tygodnie! Nosz kurrr..de.
a dlaczego zakaz basenu? miałaś infekcje jakąś?
Stary 2013-03-07, 10:45   #3524
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Też wstępnie miałam mieć taki bukiet! Ale zrezygnowałam i postawiłam na coś bardziej stonowanego. Chciałam z peonii (zdjęcie 1), ale chyba nie uda się ich sprowadzić nawet z Holandii i będę miała goździki (zdjęcie 2, ten jaśniejszy bukiet)
Ja miałam z goździków taki jak na 2 foto, tylko że kolor koralowy, bardzo mi się podobał, a ten jasny z foto jeszcze bardziej mi się chyba podoba, piękny

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:46   #3525
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Z goździków też będzie prześliczny Lubię goździki Do tej sukni takie delikatne i świeże jak najbardziej, bo sama suknia jest delikatna, romantyczna, zwiewna..bardzo subtelna

Cytat:

Dzoan też miałam bukiet na wzór tego Piękny był
Zgadzam się..prześliczny Och rany, jakie my mamy świetne gusta

Stary 2013-03-07, 10:48   #3526
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja miałam z goździków taki jak na 2 foto, tylko że kolor koralowy, bardzo mi się podobał, a ten jasny z foto jeszcze bardziej mi się chyba podoba, piękny
Też miałam goździki w bukiecie. Bardzo je lubię
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:48   #3527
Asiunia1230
Raczkowanie

Także będzie z goździków
W ostateczności róże, ale chciałam coś innego, bardziej wyjątkowego, nieoklepanego
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:50   #3528
magdalennne
Wtajemniczenie

Ja miałam bukiet z niebieskiej orchidei Nie żałuję ani trochę tego wyboru
O taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg blue-orchids-wedding-bouquet.jpg (31,9 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-03-07, 10:50   #3529
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

ładny brzuszek masz

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
obawiam się, że koszt takich zabiegów będzie znacznie przekraczał koszt kosmetyku na rozstępy i 2 czy 3 zabiegi nie wystarczają zazwyczaj, tylko seria.
Wiem, że koszt będzie wyższy. Zależy też od miejsca gdzie się robi zabiegi. Ja mam znajomą kosmetyczkę, która daje mi upusty. Moja koleżanka robiła u niej 5 zabiegów/każdy za 50zł, i ma zamiar zrobić jeszcze 5. Za 10 zabiegów zapłaci 500zł, ale już po 5 jej brzuch wygląda na prawdę dużo lepiej. Gołym okiem widać różnicę.

Zabiegi dają wymierne efekty, a za kosmetyki często tylko płacimy, a efekty są marne.

Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja widziałam już dużo brzuchów po ciąży i wg mnie genetyka ma tu bardzo duże znaczenie. Bo jak wytłumaczyć to, że jedne nic nie stosują i mają ładne brzuszki a inne całą ciążę się smarują i potem i tak jest tragedia.

Moja koleżanka przed ciążą figura modelki, używała całą ciążę kremy/olejki. Od momentu jak tylko dowiedziała się, że jest w ciąży to 2 razy dziennie po prysznicu się smarowała. Ma tak brzydkie rozstępy, że nawet jej nie oszukuję, że jest dobrze, tylko zapisała się na zabiegi.

Ja zawsze nosiłam rozmiar 36 lub 38, ale najczęściej 38, a mam koleżankę która nosi 34 i ona ma cellulit widoczny gołym okiem, a ja jak ścisnę udo to coś tam widać, a tak nic. Przynajmniej tak było przed ciążą. I ona sama mówi, ze co z tego, że ona jest szczypior jak nie może nałożyć w lecie szortów czy mini, a ja zakładałam. Mam nadzieję, że pójdę z genami po mamie i nie będę miała nadal rozstępów i widocznego cellulitu.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-07 o 10:52
Stary 2013-03-07, 10:58   #3530
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

ide juz po mala bo zaraz skaczy zajecia jeszcze wpadne tutaj .

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
jak florystka ma kontakty w hurtowni to zalatwi wiem cos o tym bo wlasnie ucze sie tego zawodu i jestem mega zadowolona

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 10:58   #3531
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
a dlaczego zakaz basenu? miałaś infekcje jakąś?
Nie właśnie... moja gin jest chyba przewrażliwiona i bardzo zapobiegliwa
Raz, że "ryzyko urazu", dwa- infekcje właśnie. Nie wiem, czy jej mam słuchać bo naprawdę chciałabym się poruszać... a co złego na basenie mi się może stać?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:04   #3532
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że koszt będzie wyższy. Zależy też od miejsca gdzie się robi zabiegi. Ja mam znajomą kosmetyczkę, która daje mi upusty. Moja koleżanka robiła u niej 5 zabiegów/każdy za 50zł, i ma zamiar zrobić jeszcze 5. Za 10 zabiegów zapłaci 500zł, ale już po 5 jej brzuch wygląda na prawdę dużo lepiej. Gołym okiem widać różnicę.

Zabiegi dają wymierne efekty, a za kosmetyki często tylko płacimy, a efekty są marne.
no jeśli ktoś ma kaskę i faktycznie widoczne rozstępy to nawet nie ma nad czym się zastanawiać. ja jednak zostanę przy obecnej profilaktyce, która jak na razie mi służy i oby tak zostało

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Nie właśnie... moja gin jest chyba przewrażliwiona i bardzo zapobiegliwa
Raz, że "ryzyko urazu", dwa- infekcje właśnie. Nie wiem, czy jej mam słuchać bo naprawdę chciałabym się poruszać... a co złego na basenie mi się może stać?
znaczy ogólnie basen to jedna z podstawowych form aktywności zalecany kobietom w ciąży (ciąży fizjologicznej). Jedynym minusem tej aktywności jest możliwość nabycia infekcji (albo grzybicznej albo związanej z pęcherzem moczowym). Ale jeśli nie masz takich tendencji, basen jest sprawdzony i będziesz dbała o higienę starannie to czemu nie?
Wg mnie o uraz na basenie trzeba się naprawdę postarać

Ja ciągle myślę nad basenem, ale z racji tendencji do zapaleń pęcherza moczowego ciągle odpuszczam... Jak będzie cieplej chyba jednak zacznę chodzić, bo akurat taki ruch to często lek na bolący kręgosłup, obolałe stawy itd.
Stary 2013-03-07, 11:07   #3533
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
no jeśli ktoś ma kaskę i faktycznie widoczne rozstępy to nawet nie ma nad czym się zastanawiać. ja jednak zostanę przy obecnej profilaktyce, która jak na razie mi służy i oby tak zostało
No oczywiście ja też smaruję się olejkiem z rossmana i olejkiem ze słodkich migdałów oraz piję wodę w ramach profilaktyki. Liczę, że to wystarczy, ale już tak na wszelki wypadek zapowiedziałam tż-towi, że gdyby coś to wybiorę się na kilka zabiegów. Oswajam go z tą myślą, bo te 5 stówek trzeba będzie odżałować jakby co

Martwi mnie jedna rzecz, że prawie wszystkie moje koleżanki z rozstępami po ciąży mówią, że one pojawiają się nawet około 8 miesiąca, czyli jeszcze żadna z nas nie może tego potwierdzić, albo ... dopiero po porodzie.

Ja jestem prawie na połowie ciąży, duży brzuch i nie mam ani jednego. Piersi tez duże mam a zero rozstępów.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-07 o 11:12
Stary 2013-03-07, 11:08   #3534
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Witajcie Kochane

Dawno mnie nie było. Mam urwanie głowy... nauka do matury, przygotowanie ślubu, wesela. Uznaliśmy z tż, że ślub 5 października nie jest dobrym pomysłem i mieliśmy do wyboru przyspieszyć bądź odłożyć na przyszły rok. A, że w przyszłym roku będziemy mieli milion innych wydatków to robimy teraz, a mianowicie 13 kwietnia.
W przyszłym roku będą chrzciny, poza tym chcemy założyć instalację gazową, bo póki co mamy ogrzewanie węglem.

Zaproszenia rozwiezione/rozesłane, sala zamówiona, orkiestra też. Sukienka i buty kupione. Wszystkie formalne sprawy ogarnięte. Także już z górki.

Już tak dawno nie widziałam mojego maluszka, że się nie mogę doczekać. Jestem już w 17 tc, maleństwo się troszkę wierci, brzuszek dużo nie urósł.

Dziewczyny na zwolnieniu, mam pytanie. Wy też dostajecie zwolnienie co miesiąc i musicie donosić za każdym razem do pracodawcy?

Mówcie co mnie ominęło?
brawo za slub zwolenienie musisz doniesc w ciagu 7 dni do pracodawcy.

Witam sie
Z kawusia zbozwa
odkurzone mieszkanko i podlogi pomyte. Jeszcze tylko kurze wytrzec i luz blues.
TZ dokupi szczypiorek i bede miala twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka
Odebralam swoje auto od mechanika: rozrzad plus przednie zawieszenie 1100 zl - jeszcze tylko jeden wyciek do zlikwidowania i moge jezdzic i jedzic.
Jutro wyciagam TZ na zakupki, musze sobie kupic butki przejsciowe, jemu i malej.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:12   #3535
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej.

Powoli mi biegunka przechodzi, ale w nocy miałam taki skurcz jelit, że aż się obudziłam z bólu :/ A teraz pralka po śniadaniu... Ale już przeszło i czuję się normalnie. Tzn. normalnie jak na siebie, bo ja nigdy nie mam normalnie chyba.... Sama już nie wiem, co robić ;(

Cytat:
Witajcie Kochane

Mówcie co mnie ominęło?
Hej. Tak L4 zaraz do pracodawcy, tam jest jakiś czas określony na doniesienie tego.
My też zamienialiśmy węglowe na gazowe. Nie chcę nawet wspominać, ile to było $...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:15   #3536
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brawo za slub zwolenienie musisz doniesc w ciagu 7 dni do pracodawcy.

Witam sie
Z kawusia zbozwa
odkurzone mieszkanko i podlogi pomyte. Jeszcze tylko kurze wytrzec i luz blues.
TZ dokupi szczypiorek i bede miala twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka
Odebralam swoje auto od mechanika: rozrzad plus przednie zawieszenie 1100 zl - jeszcze tylko jeden wyciek do zlikwidowania i moge jezdzic i jedzic.
Jutro wyciagam TZ na zakupki, musze sobie kupic butki przejsciowe, jemu i malej.
Witaj!

Zamiast ,,Z kawusia zbozowa" przeczytałam ,,z kuzwa zbozowa" i nie mogłam przez dobre pół minuty wymyślić o co chodzi

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-07 o 11:16
Stary 2013-03-07, 11:16   #3537
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Zaraz spróbuję coś zjeść i powoli będę się zbierała.
A dzisiaj o 16.45 proszę trzymać mocno kciuki!
Kciuki trzymamy już od wczoraj
Cytat:
Ja właśnie zapomniałam, że już zaczęłam wczoraj 20 tydzień

Cytat:
Dzień dobry

U mnie nie taki dobry-spaliłam garnek
Nastawiłam ryż do gotowania i poszłam pod prysznic i wygotowała się woda i garnek do wyrzucenia
Tylko blondynka mogła tak zrobić
Dlatego ja gotuje ryż w mikrofali
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
No i wczoraj było tak:

stracha miałam, że ho ho, stwierdziłam, że Tż idzie sam na USG
Pan doktor miewa humory, a że na dodatek u niego miałam mieć tę amnio to bałam się, że nie uszanuje naszej decyzji, ale wszystko było w porządku i nawet pan doktor kotku do mnie mówił.
Synek jeszcze w poczekalni tak mi się rozbrykał, że śmiałam się, że wali z głowki w pępek no i na USG tak wyszło
Mały ma niektóre parametry nawet wyższe czyli rozwija się bardzo ładnie.
Waży prawie 480 g
Pierwsze co pokazał po przyłożeniu głowicy do brzucha to..... siusiol
I tak puknęłam Tż w udo, wydając przy tym dość głośne dźwięki, że aż mi się głupio zrobiło
Termin porodu się nie zmienił.
Zdjęcie wstawię do klubu później, bo muszę kabel namierzyć do telefonu
Pan doktor pytał się czy wszystko u mnie w porządku, więc powiedziałam, że cukier po obciążeniu na granicy no i że rwa/kość ogonowa daje mi popalić, no i mam zalecenie - dieta cukrzycowa, basen i nie wolno mi przytyć więcej niż 3-4 kg bo dotychczas doszło mi 10
Mam sięnie martwić, że tylko tyle i że nawet gdybym schudła to nic
No i chyba w skrócie (jeśli to skrótem można nazwać) wszystko.
Jutro wizyta u gina prowadzącego, bo ten wczorajszy prowadzi usg i jest specjalistą genetykiem
dziś zawiozłam siusiu i na wszelki wypadek zrobiłam sobie morfo czy mi hemo nie spadła po wirusie.
zmykam, później nadrobie i wstawię foto
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
o matko 3-4 kg?
A pod koniec się podobno najwięcej tyje
Cytat:
Witajcie Kochane

Mówcie co mnie ominęło?

Cytat:

A i u nas już 23 tydzień
To już 6 miesiąc
Cytat:

Cytat:
Ja używam olejku babydream z rossmana i olejku ze słodkich migdałów.
A gdzie kupiłaś olejek migdałowy? Bo muszę się niedługo zaopatrzyć do masażu krocza
Cytat:
Napisane przez maalwinaa Pokaż wiadomość
WItam Mamuśki
u mnie dzisiaj rozpoczął sie 22 tydzien

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:21   #3538
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cześć kluseczki
Asiunia1230fajnie, że zaczęło się wszystko układać suknia piękna!
Ja czasem żałuję, że nie będę miała typowej sukni ślubnej, ale potem jednak sobie myślę, że jednak szkoda mi kasy
Wybrałam chyba wózek http://allegro.pl/wozek-lupo-3w1-fot...062600196.html co myślicie?
Muszę go jeszcze na żywo zobaczyć gdzieś. Stwierdziliśmy, że kupimy wózek jakoś po ślubie po przypływie gotówki i już powoli się rozglądam
W ogóle miałam koszmar...śniło mi się, że Hania się urodziła jakoś teraz
Stary 2013-03-07, 11:23   #3539
magdalennne
Wtajemniczenie

Lecę do pracy
Trzymam za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-03-07, 11:23   #3540
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Dzień dobry brzusiunie

Ale się wczoraj wyłaziłam na słoneczku szkoda, że dziś już pochmurno ale i tak naładowałam bateryjki

Ogłaszam, że za chwilę wrzucę swoje pierwsze zdjęcie brzuszka... wbrew pozorom nie idę jeszcze do porodu

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości