|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
Cytat:
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze, że niedługo weekend i sobie pośpię. I będę miała czas naciapać coś na włosy. Aktualnie nawet zapominam o pryskaniu ich silikonem po końcach.Pora na uczelnię.
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypiłam dwie kawy i nadal boli mnie głowa. To ciśnienie mnie zabije chyba.
|
|
|
#4774 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety, przez takie kfiatki jej blog przestał być dla mnie wiarygodny. Szkoda, bo zapowiadał się na początku bardzo dobrze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w sesji, jak się zdarzały pojedyńcze nieprzespane noce (siadam nad czymś o 22, robię, robię, robię, idę do WC, a tu wschody słońca nad miastem ) to zdarzało mi się, że brałam piguły. Żeby móc rano na uczelnię dojechać i nie zasnąć w busie.
|
|
#4776 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Kiedyś wypiłam 100 ml kawy; miałam drgawki przez sen i zalane krwią oczy |
|
|
|
|
#4777 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Ostatnio rzadko się udzielam . Mam mniej czasu na forum . Ale dzielnie pracuje. Niestety przeziębiłam się. . W sobotę i w niedzielę mam szkołę, więc odpocznę i się wykuruję ![]() O włoski dbam nadal . Może nie olejuju ich tak często, ale robię im co 2,3 dni nawilżające maski
|
|
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie suszę kłaki, piję poranną kawę i Was nadrabiam...
Ale już muszę się zbierać do"moich" dzieciaczków i pracy ![]() Miłego dnia dziewczyny! i Good Hair Day
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Tobie ma co, za przeproszeniem, stanąć. Ja jestem kobietą bez serca, nic mi nie grozi. ![]() A tak całkiem serio- moje ciśnienie w stanie niskiej aktywności wynosi tyle co u nieboszczyka. Miałam kiedyś w gimnazjum badania u szkolnej pielęgniarki, badała nam oczy, ważyła, mierzyła, te sprawy. 30 osób w klasie miało ciśnienie w granicach normy. Jedna koleżanka miała nadciśnienie, natomiast u mnie ciśnienia nie wykryto. Wpisała 120/60, chociaż cztery razy pod rząd aparat wskazywał Error.. Staję się monotematyczna. Już czwarty dzień z rzędu Bingacz po myciu.
|
|
#4780 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba w końcu ![]() dzisiaj nowy dzień, mam trochę lepsze samopoczucie, może jakoś przeżyję ten dzień :P Cytat:
|
|
#4782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzeba by było coś zorganizować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na to nigdy nie zwracałam uwagi ![]() Cytat:
|
|
#4783 | |
|
Konto usunięte
|
Mam focha na moje włosy.
. Tydzień temu ścięłam 4cm w nadziei, że moje końcówki będą zdrowsze. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Ja też muszę zapisać się do ginekologa. Będzie to moja 1 wizyta
|
|
|
|
|
#4784 |
|
Spaceroholiczka
|
Ja miałam iść pod koniec lutego, ale że dostałam okres w styczniu i lutym w tym samym dniu, to odpuściłam, bo pewnie by mnie odesłała do domu, skoro drugi miesiac pod rząd termin był identyczny, to nic się nie dzieje, a wcześniejsze lata i nieraz okres co 12, 50 dni, to małe odchylenia, które zdarzają się każdemu
|
|
|
|
#4785 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Ja w wieku 16-17 lat miałam okres po 40 dniach oczekiwania. Po czym w następnym miesiącu miałam po 12 dniach krwawienie . W momencie, gdy miałam zapisać się go ginekologa przeszło. ![]() Teraz nie mam problemów z okresem. Ale pojawiło się coś innego i pewnie bez antybiotyków się nie obejdzie. |
|
|
|
|
#4786 |
|
Spaceroholiczka
|
U mnie jest to samo! A okres mam od 5 lat, w końcu powinno się to unormować, a tu dupa.
|
|
|
|
#4787 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie tragedią jest to, że od 8 lat miałam okres co 30 dni i nagle Yeb!, we wrześniu tamtego roku skrócił mi się do 24 i tak sobie jedzie do tej pory co 24-25 dni. To jest dla mnie, kufa, dramat, bo ja na tydzień przed okresem dostaję wulkanów na ryju i dzikiego głodu. Wciągam w siebie jedzenie jak odkurzacz, na ten przykład wczoraj od 17 do 21 zeżarłam opakowanie popcornu, poprawiłam dużym latte, dwoma kanapkami z serem żółtym i salami oraz 0,7kg mandarynek. Dziś mam na twarzy 8 turbosyfów i cycki bolą mnie jak uj. ![]() Więc nie wiem czy gorsza jest nieregularność czy świadomość regularnej przemiany w spożywczego potwora z pizzą na twarzy. Dziękuję. ![]() Zbliżam się do shatana, muszę kupić baterie do aparatu. Wiosna idzie, rąbnę fotę o lepszej jakości, a nie jakieś samoje*ki telefonem w łazience do lusterka.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-03-07 o 10:50 |
|
|
|
|
#4789 |
|
Nindżopesz
|
Scarrabeo, nie łam się, mój ostatni jedzeniowy popis (po tym jak zjadłam 1300 kcal normalnego żarcia) to był litr lodów, Góralka, paczka popcornu i pół paczki chipsów. Następnego dnia kolejny litr lodów, reszta chipsów, nachosy i już nie pamiętam...
Które to Bingo tak molestujesz? |
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi się syfy wygoją po poprzednim @ to mam dzień-dwa ładną cerę, a potem znów
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Red, Bingo molestuję w wersji z shea. Tanie to, nakładać mogę ile chcę, tuningować czym chcę, zapachem nie męczy. No prawie ideał.
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam okres co 26 dni ![]() Uzylam Balei more blond, fajny zapach kojazy mi sie z herbata ![]() Ale wlosy do dupy, wyprostowalam je
|
|
#4793 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Też mam wersję z shea ale dopiero raz użyłam, chyba fajna
|
||
|
|
|
#4794 |
|
Konto usunięte
|
Miała kiedyś ,któraś z was jęczmień na oku?
W ciągu 2 lat pojawiły mi się jęczmienie na powice 2x. Znikały po pewnym czasie. Natomiast w wakacje powiła mi się jakaś narośl tam gdzie mam dolne rzęsy. Niby Pani w ośrodku uparcie twierdzi, że to jęczmień. Ale czy utrzymał by się pół roku? Byłam też prywatnie i Pani twierdzi, że pojawiła mi się narośl. Trzeba ją usunąć operacyjnie na NFZ. Ale muszę mieć zaświadczenie z ośrodka. A tam, w ośrodku Pani upiera się, że to jęczmień i nie chce mi dać skierowania na zabieg. Od prywatnego nie mogę dostać skierowania na NFZ. Nie wiem co z tym zrobić
Edytowane przez 201612231846 Czas edycji: 2013-03-07 o 11:44 |
|
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Scarrabeo - ja też mam ciśnienie ledwo mierzalne, ok 90/60, ale to dobrze ![]() A co do okresu, to nie biorę od czerwca 2012 anty i dalej mam nieregularny ;] Powinnam mieć już dwa tygodnie temu! |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Przestałam już ogarniać, który to już raz mnie wcina na kilka tygodni, więc po raz kolejny niestety zaległości nie nadrobię. Aż mnie skręca na myśl, ile zdjęć pięknych włosów mi uciekło! ![]() Co do moich kłaków-biedaków: zostały skrócone o jakieś 5-7cm (mój wielki rekord w ostatnich 2 latach!), pozbyłam się tym samym cieniowania i całość jest wreszcie tej samej długości. Przez ostatni miesiąc olejowałam je może z 2 razy, raz dostały maskę z żółtkiem, poza tym po myciu nakładałam jedynie jakąkolwiek odżywkę (najczęściej Artise różową lub Sleek Line Repair) na czas prysznica. Obowiązkowo Jedwab CHI na końce. I tyle. Żadnych wcierek, masek, ziół, suplementacji, herbat... ![]() Kusi mnie jednak większe obcięcie, bo lecą jak szalone! Wyciągam kępki z odpływu, lecą w ciągu dnia, zostają po czesaniu! Nigdy, przenigdy tak mi nie wypadały! Pomyślałam, że skrócenie o jeszcze kilka cm odciąży je i jakoś pomoże ![]() Wypadanie dopadło mnie dopiero kilka dni temu - pewnie to wynik nadchodzącej wiosny. Plus wychodzi wpływ dużego stresu w ostatnim czasie. Plus choroba i problemy hormonalne. Jeszcze 2tygodnie i będę łysa w takim tempie. Kucyk wyraźnie się przerzedził ![]() Macie jakieś super-hiper sprawdzone sposoby na wypadanie? Od wczoraj znów piję siemię, pokrzywę, od kilku dni biorę też CP i wcieram kofeinową Balea - muszę to jakoś zastopować, bo jest naprawdę dramatycznie. |
|
|
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
trommelka - jak masz czas to...kozieradka
Pewnie wszystkie dziewczyny tak napiszą. Szczerze mówiąc podchodziłam do niej mocno sceptycznie, ale po tygodniu wcierania doznałam szoku.... Brak włosów podczas mycia, 5 włosów na szczotce! Jeżeli to przez hormony to może być ciężko, ale próbować warto. Mnie też wypadały przez hormony i pomogła![]() Miesięczny przyrost znów 2cm! |
|
|
|
#4799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wypiję i się za coś wezmę, to pobudza. Jeśli mnie boli głowa, po kawie jest u mnie jeszcze gorzej zawsze. Cytat:
![]() Też mam niskie, ale chociaż mierzalne. ;p Cytat:
Też kiedyś chodziłam i nic nie wiedziałam, co ze mną, okres miałam tylko na luteinie lub innych tabletkach na wywołanie, a babka twierdziła, że tak już mam i widocznie do końca życia będę brać, jeśli chcę okres. Dzieci to nieee, nie będę mieć na bank, bo jak to tak. Zmieniłam lekarza i nagle się okazało, że są inne metody na walkę z brakiem okresu! Dziwne! I że będą miała tyle dzieciaszków, ile tylko zapragnę. A z tym okresem co 20 dni... Jako przykładna pacjentka zapisuję sobie i chodzę do lekarza z kalendarzykiem, cały wywiad mam, najlepiej jeśli zapisuję wszelkie uwagi dot. okresu, co też czynię, a raczej czyniłam, bo teraz już mi się unormowało i wszystko idzie wg schematu (nuda, nie? po tylu dziwnych rzeczach, jakie się z moim okresem działy). I wyszło na to, że nie mam okresu co 20-22 dni, tylko owulacja - okres - owulacja - okres, więc okres mi wychodzi co 40-43 dni zawsze. Dla mnie to zabrzmiało okropnie dziwnie, ale lekarz powiedział, że nie ma w tym nic dziwnego i że to normalne dosyć. Czyli po prostu mam krwawienie podczas owulacji, co myliłam z @, ale jak później rozmawiałam z lekarzem, to faktycznie widać niewielkie różnice w przebiegu obu. Jakie offtopy. ![]() Żeby nie było, że nic o włosach: Idę zdjąć koszulkę z głowy i odkryć, co mi się pod nią zadziało. ;p |
|||
|
|
|
#4800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam ziarenka, mogę coś ukręcić.. Zupełnie o niej zapomniałam, dziękuję za przypomnienie! Okazało się, że hormony od dawna były nie w porządku, ale włosy nie wypadały, mało tego - miałam całkiem niezły przyrost. Zwalam ten szał wypadania na stres, wiosnę i nieodpowiednią czy może lepiej - żadną dietę. A właściwie życie przez 2tygodnie tylko na kawie i papierosach, potem z domieszką czekolady Albo na kumulację tych wszystkich czynników w czasie. Mam jeszcze jeden pomysł i pytanie do was jednocześnie: chodzi mi po głowie połączenie wywaru kozieradkowego z wodą pokrzywową/brzozową. Wykminiłam, że alkohol zawarty w wodzie pomoże kozieradce w dostaniu się do skalpu a ekstrakt z brzozy też pomoże na przetłuszczanie i wzmocni włosy. Jest to jakaś myśl, czy lepiej nie kombinować? ![]() Z góry dziękuję! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

już mam dosyć, a to dopiero początek semestru. boję się, co będzie dalej...

Aktualnie nawet zapominam o pryskaniu ich silikonem po końcach.
swoją drogą śmiesznie 

Na razie przystawiam się do CG i nieczesania włosów, dzisiaj wysoko skręt poszedł jak na moje 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chociaż podejrzewam, że to wina grypy, bo przez nią dostałam za wcześnie @ i miałam zbyt mocny ból brzucha...
. Tydzień temu ścięłam 4cm w nadziei, że moje końcówki będą zdrowsze.
. Ja w wieku 16-17 lat miałam okres po 40 dniach oczekiwania. Po czym w następnym miesiącu miałam po 12 dniach krwawienie