Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 11:34   #931
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

a co do porodu, to moja mama zawsze mi powtarza jak się widzimy że zapłaci mi za prywatne cc a to dlatego że ona się strasznie męczyła z moim bratem, mdlała itp i ogólnie rodziła z jakieś 26 h i stanęło na tym że i tak miała cc i mówiła że to wybawienie dla niej było potem mój drugi brat i ja też juz planowane cc, śmiała się że wolałaby dac się cala pokroić niż naturalnie rodzić.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:36   #932
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a co do porodu, to moja mama zawsze mi powtarza jak się widzimy że zapłaci mi za prywatne cc a to dlatego że ona się strasznie męczyła z moim bratem, mdlała itp i ogólnie rodziła z jakieś 26 h i stanęło na tym że i tak miała cc i mówiła że to wybawienie dla niej było potem mój drugi brat i ja też juz planowane cc, śmiała się że wolałaby dac się cala pokroić niż naturalnie rodzić.
moja mama mnie też rodziła dłuuugo i bardzo się namęczyła a jednak później rodziła jeszcze 3 razy, za każdym razem większe dziecko i nawet nie myślała o cc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:42   #933
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc mam reszti nadzieji, że to się uda. Chyba już powoli zaczynam się godzić z sytuacją, że nie odzyskamy tej kasy, ale i tak pójdę na policję jak tylko poczekam dłużej niż do piątku bo tydzień to za krótko. Dla zasady.
A wczoraj słyszłam, że chcą podwyższyć prób z 250 do 1000zł na przestępstwo. Wtedy to już będzie chulaj dusza piekłą nie ma dla takich ludzi.
Mam nadzieję, że jednak przesyłka dotrze

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

czas leci jak szalony niedługo nasz poród upragniony

Dobry pomysł na tytuł nowego wątku

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja mama kupiła sobie książkę typu poradnik dla dziadków zadzwoniła, że jej się spodobała i nie muszę szukać prezentu na imieniny. Ona ma chyba większy stres, że pierwszy raz babcią zostanie niż ja że mamą.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
To już 33 tydzień (albo jutro), jeszcze 1,5 i będzie po 17 marca, Kubuś będzie miał 34,5 to będę już w pełni spokojna i poprasuje ubranka
Gratuluję kolejnego tygodnia

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Ułatwiające poród:
- tabletki z wiesiołka
- balonik Epino
- masaż krocza
- natalis (ten do porodu)lub dianatal - zmniejszają tarcie dopochwowe
Sprawdziłam notatki i ja mam jeszcze ćwiczyć mięśni Kegla oraz okłady z kawy

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:47   #934
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Moja babcia płaci tak na ex-kuzynkę, bo jej ex-synowa podała babcię, bo jej ex-mąż a babci syn uciekł za granicę i ma wszystko i wszystkich w du.pie A jakby tak babcia umarła to wtedy będzie płacić mój ojciec i jego siostra, o ile szanowna cioteczka by ich podała. A, że to cwana bestia to pewnie by tak było
To że rodziców podają to jeszcze rozumiem, ale rodzenstwo? Co ma piernik do wiatraka? Chore to ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:48   #935
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
To że rodziców podają to jeszcze rozumiem, ale rodzenstwo? Co ma piernik do wiatraka? Chore to ...
Nie wiem, ale babcia się dowiadywała i wiemy, że jest taka możliwość

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 11:49   #936
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
znajoma, mamuska blizniakow i starszego trzylatka wstawila wczoraj na FB i rozbawila mnie do lez...
(kilka osob zaproponowalo jej opieke nad dziecmi, bo sa ciekawi tatuazu hehe)

obrazek nr 2 - propozycja jak juz slonko pojawi sie u nas na dobre
Bardzo mi się podoba ten obrazek, a taki kapelusz to na lato chyba nie tylko dziecku ale i sobie kupię

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny ten rok to jakaś masakra
O 6 obudził mnie sms.
Patrze moja najbliższa przyjaciółka "Tata zmarł w nocy"
Zadzwoniłam, cośkolwiek udało mi się zrozumieć - w szpitalu po operacji krwotok.
I do tego wszystkiego - jej mama jest chora na schizofrenię taką poważną, a TŻ 2 tygodnie temu stracił pracę, a mieszkają z jej rodzicami, a tata miał takie długi, że chyba utoną
Muszą chyba sprawę założyć o zrzeczenie się spadku.
I generalnie nie mogę jej dziś pomóc, bo dziś pogrzeb Babci
A jej siostra 2 dni temu urodziła dziecko i też jej nie wesprze, bo z dzieciatkiem w szpitalu leżą...
Masakra...

Miłego dnia Wam życzę kobiety, bo już nie zajrzę
Tak, to mi tylko potwierdza, że nieszczęścia chodzą parami. Mam 2 kumpele u których to się sprawdziło. Najpierw jedna w kolejności zdarzeń, a wszystko na przestrzeni 1,5 roku:
1. Tacie ( z którym ma marny kontakt, bo rodzice po rozstaniu, ale jakiś był) rękę obcięło na jakiejś maszynie
2. Tata umarł z powodu skrętu kiszek
3. Mama miała wylew
4. Mama umarła
5. Ona zaszła w ciąże ( nie chciała, to było ledwo po śmierci mamy więc była wrakiem)
6. Dziecko urodziło się niepełnosprawne

Druga kumpela:
1. Znaleźli jej torbiela, wycięli
2. Tato wylądował w szpitalu
3. Teść wylądował w szpitalu i założyli mu rozrusznik serca
4. Teściowa wylądowała w szpitalu i okazało się, że ma raka krwii
5. Obecnie cała ww,trójka w kiepskim stanie
6. Kumpela stara się o dziecko od dłuższego czasu i nic nie wychodzi

Po prostu jak na nie patrze to po pierwsze podziwiam ich hart ducha, a po drugie zastanawiam się kiedy ta zła passa się skończy. A najgorsze, że nijak nie mogę im pomóc

Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
cześć!

witam sie w pochmurny dzień... Wczoraj byliśmy na USG. Nasza Kasiula rośnie sobie miarowo waży 1344g w 29t2d, więc chyba taki średniaczek. Mam nadzieję, że jej waga bedzie wynosila ok 3kg na koniec Poza tym wszystko z nią dobrze, lekarz zrobił szczegółowe pomiary, ocenił łożysko- II stopień, sprawdził ilość wód płodowych... wszystko jest dobrze i strasznie się z tego cieszę
za super wyniki Kasi

Mysia cudne zdjęcia fajny ten Twój chłopczyk

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:52   #937
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
My już dawno nie pamiętamy cichych i spokojnych tygodni, no ale nie ma co narzekać później naprawdę będzie błogo i przyjemnie
Ty to masz i tak dużo więcej czasu niż ja ja mam termin na 3 maja ale z USG to końcówka kwietnia więc wczoraj sobie uzmysłowiłam, że w przyszłym miesiącu rodzę
no całe szczęście czas jeszcze jest, to jakoś przy przeprowadzce pomogę... ale ty to ojjjj! faktycznie przyszły miesiąc już będziesz miała bejbi na głowie żegnajcie spokojne noce...
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
hura nareszcie do polski dotarła wystawa 'Bodies'

http://www.eventim.pl/bilety.html?af...or=ticketsLink

widziałam ją w Pradze ale chętnie zobaczę jeszcze raz
też widziałam, niesamowita... i bardzo pouczająca
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:53   #938
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
mi się w ogóle nie podoba pomysł podawania kogokolwiek innego niż rodzica dziecka..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:54   #939
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny dzisiaj miałam tą tolerancję glukozy ale nie wiem czy czegos nie pomyliłam bo lekarz mi mówił ale jak bylam u niego na wizycie to miałam gorączke i bylam chora i chyba moja świadomość kojarzenia była ograniczona jak wy ją robiłyście ? ba ja zrobiłam 75 gr krew pobrana na czczo przed wypiciem glukozy i po dwóch godzinach kolejne pobieranie krwi a jak to wyglądalo u was?
Ja miałam pobraną krew przed wypiciem glukozy, po 1h i po 2h.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:55   #940
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi się w ogóle nie podoba pomysł podawania kogokolwiek innego niż rodzica dziecka..
Niektóre to robią z wygody bo nie mają pomysłu na zycie, a innych zmusza sytuacja życiowa. Mnie to dziwi, no ale ...

Stary 2013-03-07, 11:57   #941
salviae
Zadomowienie

Przyszła kolejna część wyprawki i polecam sklep internetowy http://babynet.pl/ na allegro też są ale jest mało rzeczy, ceny dużo lepsze niż u innych sprzedawców i w końcu znalazłam przewijak z wzorem który mi w miarę odpowiadał o taki , a poza tym materacyk i kosmetyki z hippa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-berber-przewijak-click-146.jpg (98,5 KB, 34 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:59   #942
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi mówili, że 6 godzin to minimum.
Cytat:
ja pytałam o to jedzenie dzień przed i mówiły mi pielęgniarki, że ciężarnych nie chcą głodzić i że mogę o 21 spokojnie jeść
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Aha. Co do Jedo to model z tego roku też ma jedną budę, aż poszłam doczytać na stronce czy na pewno nam się babka nie pomyliła
Też sobie otworzyłam przed chwilą stronę Jedo i faktycznie jest jedna buda w nowym modelu. No to nie wiem widocznie babka się pomyliła

A jak jest w budce - ma uchwyt do przenoszenia czy pasy ??

I jeszcze jedno pytanko: Wspominałaś już ginowi, że chcesz rodzić w innym szpitalu ? Sama mu powiesz czy poczekasz aż zacznie temat ?

Cytat:
Witamy z Niko w 30 tc tam

Cytat:
Mój kolega, poznał dziewczynę w Szczecinie, więc na drugim końcu Polski, jej rodzice nie byli zachwyceni ale oni zakochani, ona przyjechała do nas, na Śląsk, zamieszkała z nim i jego rodzicami, starali się o kredyt na mieszkanie, już mieli wszystko zaplanowane aż pewnego dnia... Ona została sama w domu, poszła umyć włosy i się zaczadziła Boże jak mi go było żal. W końcu mu się układało (bo wcześniej nie miał za dużo szczęścia z kobietami) a tu takie coś. Do tego oczywiście rodzice mieli do nich pretensje, ich oskarżali o śmierć córki. Ach, straszne I to się działo dwa bloki ode mnie
Smutna historia

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Witam w 33 tygodniu (32 skonczony)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 12:00   #943
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła kolejna część wyprawki i polecam sklep internetowy http://babynet.pl/ na allegro też są ale jest mało rzeczy, ceny dużo lepsze niż u innych sprzedawców i w końcu znalazłam przewijak z wzorem który mi w miarę odpowiadał o taki , a poza tym materacyk i kosmetyki z hippa
mam podobny z miarką

edit: jednak nie mój z żyrafką jest

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-07 o 12:06
Stary 2013-03-07, 12:02   #944
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
, a przewijak fajny

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 12:05   #945
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też sobie otworzyłam przed chwilą stronę Jedo i faktycznie jest jedna buda w nowym modelu. No to nie wiem widocznie babka się pomyliła

A jak jest w budce - ma uchwyt do przenoszenia czy pasy ??

I jeszcze jedno pytanko: Wspominałaś już ginowi, że chcesz rodzić w innym szpitalu ? Sama mu powiesz czy poczekasz aż zacznie temat ?
Powiem Ci, że nie pamiętam jak to z przenoszeniem gondoli
Z ginem jeszcze w ogóle nie rozmawiałam na temat porodu, więc nie wspominałam o szpitalu, nie wiem jak to rozegrać

Stary 2013-03-07, 12:09   #946
Kaaasiulka
Raczkowanie

Witajcie. Melduję się po kilkumiesięcznej nieobecności. Udzielałam się na początku ciąży, a potem nie było mi szczególnie "po drodze" z wizażem. Praca i wykańczanie mieszkania skutecznie mnie od wizażu odciągnęły. Kończę 29 tydzień ciąży, będziemy mieli z mężem synka- Konstantego Jana. Wyprawka jest w trakcie kompletowania, chociaż większość zakupów odkładamy na po przeprowadzce, a więc od kwietnia. Dobrze się czuję, ciągle pracuję, więc myślę, że przez kwiecień wszystko uda nam się kupić. Przeczytałam pobieżnie kilka ostatnich stron i widzę, że była mowa o porodach. Mimo, że to mój pierwszy poród i nie mam żadnych doświadczeń, to świadomie zdecydowałam się na cc na życzenie. Nie nastawiam się ani negatywnie, ani pozytywnie. Zobaczymy jak będzie. Oglądaliśmy z mężem klinikę, w której będę rodzić. Właściciel kliniki wszystko nam wyjaśnił, odpowiedział na wszystkie nasze pytania i rozwiał wszelkie wątpliwości. Jesteśmy dobrej myśli. Myślę, że jak ja będę czuła się komfortowo, to nasz synek tym bardziej . Pozdrawiam
Kaaasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:11   #947
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
obrazek nr 2 - propozycja jak juz slonko pojawi sie u nas na dobre
ale śliczny strój zakochałam się
Stary 2013-03-07, 12:11   #948
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaaasiulka Pokaż wiadomość
Witajcie. Melduję się po kilkumiesięcznej nieobecności. Udzielałam się na początku ciąży, a potem nie było mi szczególnie "po drodze" z wizażem. Praca i wykańczanie mieszkania skutecznie mnie od wizażu odciągnęły. Kończę 29 tydzień ciąży, będziemy mieli z mężem synka- Konstantego Jana. Wyprawka jest w trakcie kompletowania, chociaż większość zakupów odkładamy na po przeprowadzce, a więc od kwietnia. Dobrze się czuję, ciągle pracuję, więc myślę, że przez kwiecień wszystko uda nam się kupić. Przeczytałam pobieżnie kilka ostatnich stron i widzę, że była mowa o porodach. Mimo, że to mój pierwszy poród i nie mam żadnych doświadczeń, to świadomie zdecydowałam się na cc na życzenie. Nie nastawiam się ani negatywnie, ani pozytywnie. Zobaczymy jak będzie. Oglądaliśmy z mężem klinikę, w której będę rodzić. Właściciel kliniki wszystko nam wyjaśnił, odpowiedział na wszystkie nasze pytania i rozwiał wszelkie wątpliwości. Jesteśmy dobrej myśli. Myślę, że jak ja będę czuła się komfortowo, to nasz synek tym bardziej . Pozdrawiam
Witaj zaginiona mamusiu
Fajnie, że się odezwałaś.
Gratuluję synka i witam w niebieskim klubie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-07, 12:12   #949
salviae
Zadomowienie

Brzuch ma znowu czkawkę, 3 raz dzisiaj norma to minimum 5x dziennie, nie wiem, czy to normalne, na necie pisze że nic niepokojącego ale jakoś mnie to zaczyna niepokoić, jak to u Was wygląda, mają maluchy tak często? muszę we wtorek gina zapytać
Kubuś
Stary 2013-03-07, 12:18   #950
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
To już 33 tydzień (albo jutro), jeszcze 1,5 i będzie po 17 marca, Kubuś będzie miał 34,5 to będę już w pełni spokojna i poprasuje ubranka
hihi, no tak, też bym spokojniejsza była... więc tylko 1,5 tygodnia stresu
Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Piszecie o tych porodach, że stracha łapie.
Też miałam dylemat czy cc czy sn. Przeczytałam chyba wszystko co możliwe na ten temat. Mój gin powiedział,żebym to jemu zostawiła,on będzie wiedział co będzie najlepsze. Dodam,że jakbym chciała cc na życzenie to bez problemów by mi zrobił. W dzień porodu jak mnie taki babsztyl zbadał to myślałam że umrę i ta mówi do mojego gina "pisz jej cc bo ona nie urodzi". Bo co? Bo mało z fotela nie spadłam podczas badania.
Generalnie finał był taki że urodziłam sn w 3 godziny i dałam radę. Ale ja mam do mojego gina duże zaufanie i może to pomogło.
Moja siostra natomiast, która uchodzi za zdrowszą i wogóle bardziej odpornął na ból i miała tego samego gina, zaczęła sn a skończyła cc. Na szczęście szybko zdecydowali o cc bo nie było postępu porodu więc jej nie męczyli. Szybciutko doszła do siebie, karmiła cycem.

Teraz się też nie nastawiam na nic. Jak się da to chce sn bo podobno drugi pooród szybciej idzie. Ale jak będzie trzeba cc to też ok dla mnie.
no, zdrowe podejście
Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Proponuję włączyć sobie myślenie w stylu że przyjmuję poród jako nieodłączną część sprowadzenia potomka na świat, jako przygodę, coś czego dane mi będzie doświadczyć a nie każdemu jest, coś wpaniałego, niepowtarzalnego, o czym będzie się w sercu myśleć z wielkim sentymentem i po czasie przyjemnością. Polecam bo warto, pozytywne myślenie dużo pomaga.
Zresztą pod konic tak bardzo juz bedziemy chciały rodzić że co drugi wpis na forum to będzie- ja chcę już rodzić i nie bedzie wzmianki o żadnym boję się
ja myślę pozytywnie! i też uważam, że nastawienie dużo daje... a co do pogrubionego - oj pewnie tak będzie, już wiele ciężarnych na końcówce słuchałam
Cytat:
da się...

Moja babcia płaci tak na ex-kuzynkę, bo jej ex-synowa podała babcię, bo jej ex-mąż a babci syn uciekł za granicę i ma wszystko i wszystkich w du.pie A jakby tak babcia umarła to wtedy będzie płacić mój ojciec i jego siostra, o ile szanowna cioteczka by ich podała. A, że to cwana bestia to pewnie by tak było
eee... pogmatwane, ale chyba rozumiem... że rodzice muszą płacić alimenty za dzieci swoich dzieci w niektórych sytuacjach, to rozumiem... ale żeby rodzeństwo musiało to pierwsze słyszę
Stary 2013-03-07, 12:19   #951
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
bry czas na sniadanie i pedzimy na Slask. ma mandzieje, ze dzisiaj pojdzie rownie szybko co ostatnio...a o 18:30 lepsza czesc programu - wizyta i podgladanie Nelci gin pewnie zleci dzisiaj milion badan jak sie dowie co i jak...snilo mi sie, ze dal nawet skierowanie na 3 prenatalne zobaczymy. milego dnia, malo gadulstwa i do pozniej. odezwe sie jak najszybciej. w trasie raczej nie, bo w komorce gps i bateria jest na wage zlota, a oczywiscie nie dorobilismy sie jeszcze samochodowej ladowarki. kciuki mile widziane
kciuków dalej nie puszczam
a co do skierowania na 3 prenatalne - niestety w 3 trymestrze nie jest już refundowane, trzeba płacić.

Cytat:
O 6 obudził mnie sms.
Zadzwoniłam, cośkolwiek udało mi się zrozumieć - w szpitalu po operacji krwotok.
I do tego wszystkiego - jej mama jest chora na schizofrenię taką poważną, a TŻ 2 tygodnie temu stracił pracę, a mieszkają z jej rodzicami, a tata miał takie długi, że chyba utoną
A jej siostra 2 dni temu urodziła dziecko i też jej nie wesprze, bo z dzieciatkiem w szpitalu leżą...
Masakra...
masakra, jak się praktycznie samemu zostaje ze wszystkim
masz rację, że ten rok jest jakiś dziwny. u mnie w rodzinie się wszystko sypie. mama prawdopodobnie zostanie bez pracy, a mieszka sama, rachunki ma wysokie - nie wiem jak da radę. a w listopadzie jakoś się dowiedzieliśmy że bliski wujek ma raka, tak zaawansowanego że przerzuty ma już wszędzie - nikt nie wierzył że dożyje świąt - dożył do połowy lutego, ale tydzień przed jego śmiercią okazało się że ciocia, jego żona, też ma raka, zaawansowanego, i od razu operacja ... wujek w hospicjum, ciocia z rakiem, a w tym wszystkim mój kuzyn ... chociaż ma jakieś światełko w tunelu, bo czekają z żoną na synka, może im da trochę radości po śmierci taty.
ale z każdej strony ostatnio słyszę o jakichś ludzkich tragediach, przerażające to jest
Cytat:
Napisane przez czarnaola Pokaż wiadomość
cześć!

witam sie w pochmurny dzień... Wczoraj byliśmy na USG. Nasza Kasiula rośnie sobie miarowo waży 1344g w 29t2d, więc chyba taki średniaczek. Mam nadzieję, że jej waga bedzie wynosila ok 3kg na koniec Poza tym wszystko z nią dobrze, lekarz zrobił szczegółowe pomiary, ocenił łożysko- II stopień, sprawdził ilość wód płodowych... wszystko jest dobrze i strasznie się z tego cieszę
super

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ciągle mi bije szybko serce i jakoś tak czasem mam jakbym nie mogła powietrza nabrać...hmm
zdarza się dziecko uciska na przeponę i może się tak dziać że masz wrażenie duszności. a z sercem to tak w ciąży bywa, zwiększa się ilość i przepływy krwi.

Cytat:
Wczoraj byliśmy na usg 4d, młody bardzo nie chciał współpracować, cały czas twarz łapką zasłaniał, albo ziewał albo ssał kciuk ale udało się nakręcić 30 minut filmu i zrobić kilka fotek Przedstawiam Wam Piotrusia
śliczny maluszek

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

nie no ja właśnie nie chcę straszyć, mówię tylko o swoich doświadczeniach. Dla mnie ból był nie do zniesienia i niewiele z porodu pamiętam, bo mdlałam, więc nie jest tak, że każda zniesie ten ból. O dziecku nie miałam nawet możliwości pomyśleć, myślałam tylko o tym, że jak to się za chwilę nie skończy to dziecko zostanie bez mamy.
heh przypomniało mi się jak to dzwoniłam do koleżanki jakiś czas po urodzeniu synka i pytałam, jak to z tym bólem ... i śmiałam się nawet jak mi opowiadała że te wszystkie teksty że jak się zobaczy dziecko to przestaje się pamiętać ból itp to jedna wielka ściema ... ją tak bolało i tak to pamięta że mówiła że nigdy więcej nie będzie rodzić ... mały ma 12 miesięcy i planują drugie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:20   #952
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
O 6 obudził mnie sms.
Masakra...

Miłego dnia Wam życzę kobiety, bo już nie zajrzę
To Twoje życie to chyba jakiś film. Przykro mi.

Cytat:
Witamy z Niko w 30 tc ale ten czas leci, jako że ostatni dzień podobno takiej pogody to wstawiłam pranie z pieluszkami tetrowymi i kocykami, przynajmniej będe miała zajęcie na weekend-prasowanie, bo mąż ma zjazd na studiach.
Dziś pierwsze zajęcia w SR
czekam właśnie na kuriera z wózkiem, o 8 wyjechał z Brzydgoszczy więc pewnie za chwile będzie dobrze że do mnie dzwonił z rana, bo gościu zły adres wpisał przesyłki, nie wiem dlaczego mu sie pomogało.
Dzisiaj mam plan, kupic sobie nowe super ekstra wiosenne buty a co tam
Skąd jesteś? Wszyscy Polacy, to jedna rodzina, starszy czy młodszy, byle nie z Brzydgoszczy?

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Justi - wskazanie i tak muszę mieć, ja mam akurat od okulisty - poród w klinice w której rodzę refunduje nfz - niezależnie czy to sn czy cc, niemniej i tak dobrze na ciężarnych zarabiają bo płacę za pobyt w klinice - po porodzie sn 1500zł, po cesarce 2000,
także biznes się kręci
Ło matko.

Cytat:
A z czym konkretnie? Pogonieniem chłopa czy alimentami od dziadków? Mamy koleżanka płaci czy płaciła na wnuki bo ją synowa po śmierci męża podała więc wiem że tak się da
Alimenty od dziadków. Wiem, że można. To jest jeden z najbardziej głupich przepisów, jakie znam. Taki znajomy, około 50-tki narobił dzieciaków - czworo (każde z inną; teraz znowu jest z laską w moim wieku). I był czas (nie wiem czy tak jest nadal), że jego rodzice zostali pozwani o alimenty i płacili. Osoby po 70-tce, ledwo zipiące, wiążące koniec z końcem, tacy po prostu staruszkowie musieli płacić na dzieci, których nigdy w życiu na oczy nie widzieli, bo synalek narobił. A co mnie obchodzi jego życie? Narobił, to niech płaci. Dla mnie głupota.

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytam co piszecie o cc i przyznam szczerze dziwię się trochę, ja cc boję się bardziej niż sn, nie rozumiem też jak można chcieć cc na życzenie. Rozumiem wszekie sytuacje gdy są wskazania ku cc lub gdy w trakcie okazuje się że nie ma innego wyjścia, wtedy tak ale jak wynika z tego cc powinna być ostaecznoścą a nie wyborem według własnego gustu. Każdy naprawdę porządny doświadczony lekarz odradzi cc ot tak, z widzimisię kobiety. Natura tak to stworzyła żeby dziecko przeszło przez kanał rodny, to wbrew pozorom dużo lepsze dla niego niż nagłe wyrwanie do świata za pomocą cc. Oczywiście jeszcze raz napiszę żeby nie było jesli musi być cc to jasne, wiadomo że tak lepiej dla dobra matki czy dziecka ale jeśli nie musi to nie warto tego chcieć.
A co do bólu, ja choć miałm poród ekspresowy bo ok 20 mionut całość trwała to zdążyłam poczuć bóle i to kryżowe i mimo to stwierdzam że dużo gorsze bóle w życiu miałam niż poród, to się tylko tak wydaje, mówi się że poród boli, tak bardzo jest to rozdmuchane że potem nawet jak wcale tak nie boli to kobiety mają to do siebie że lubią mówić że bolało strasznie, okropnie gdy w rzeczywistości wcale tak nie było. Oczywiście jak zawsze są wyjątki, są kobiety, które bardzo będą cierpiały i to wynika z wielu względów ale ogólnie nie ma się czego aż tak bać. Wolałabym urodzić nawet 100 razy nić doświadczać innych naprawde konkretnych bóli w życiu, poród wbrew pozorom nie jest tym najgorszym.

Proponuję włączyć sobie myślenie w stylu że przyjmuję poród jako nieodłączną część sprowadzenia potomka na świat, jako przygodę, coś czego dane mi będzie doświadczyć a nie każdemu jest, coś wpaniałego, niepowtarzalnego, o czym będzie się w sercu myśleć z wielkim sentymentem i po czasie przyjemnością. Polecam bo warto, pozytywne myślenie dużo pomaga.
Zresztą pod konic tak bardzo juz bedziemy chciały rodzić że co drugi wpis na forum to będzie- ja chcę już rodzić i nie bedzie wzmianki o żadnym boję się
Ode mnie za podejście.

Cytat:
A ja nie rozumiem jak można podawać nawet rodziców. Co ma piernik do wiatraka? Widzę, że mi nie zacytowało, ale pisałaś o tym, że mąż zmarł i jego rodzice płacą teraz alimenty żonie na te dzieci. To jest dopiero chore. Poza tym, nie dostają te dzieci renty po zm. ojcu?

Cytat:
Witaj No i dla Kostka. Od "Listów do M" bardzo podoba mi się to imię.

Skończyłam.

Wczoraj byłam w Carrefourze i kupiłam w końcu piżamę do porodu w komplecie ze szlafrokiem. Fajny, bo cieńki. Za komplet zapłaciłam 24,99zł. A tak, to raczej nic się nie dzieje.

diabli !

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:21   #953
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuch ma znowu czkawkę, 3 raz dzisiaj norma to minimum 5x dziennie, nie wiem, czy to normalne, na necie pisze że nic niepokojącego ale jakoś mnie to zaczyna niepokoić, jak to u Was wygląda, mają maluchy tak często? muszę we wtorek gina zapytać
Max 5 razy chyba jak już? Ja rzaaadko odczuwam czkawkę u mojego Małego

Stary 2013-03-07, 12:26   #954
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
oo, kolejna pracująca ciężarówka jakoś mało nas...
Cytat:
ja nawet nie wiem, kiedy ta czkawka jest. jak ten brzuch podskakuje? jakoś inaczej niż zwykle? i co ile sekund???
Stary 2013-03-07, 12:28   #955
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba od początku to raz czułam czkawkę. Tak to zawsze pojedzyńcze kopniaki co jakiś czas.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:30   #956
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no całe szczęście czas jeszcze jest, to jakoś przy przeprowadzce pomogę... ale ty to ojjjj! faktycznie przyszły miesiąc już będziesz miała bejbi na głowie żegnajcie spokojne noce...
nie stresuj mnie jeszcze mam sporo do zrobienia i w planach więc muszę się zwijać ale powiem Wam, że i tak bardzo mobilizują mnie wizażowe ploty
Stary 2013-03-07, 12:34   #957
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Max 5 razy chyba jak już? Ja rzaaadko odczuwam czkawkę u mojego Małego
nie minimum, czegokolwiek się nie napije, nawet po kawie, ja rozumie że po coli opija się wód ale kawa żarłok jeden, muszę o tym z ginem pogadać. To już tak od 20 tygodnia tyle, że wtedy nie potrafiłam tego zidentyfikować, a lekarz mówił, że mam się nie przejmować jak mówiłam o pulsowaniu

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oo, kolejna pracująca ciężarówka jakoś mało nas...

ja nawet nie wiem, kiedy ta czkawka jest. jak ten brzuch podskakuje? jakoś inaczej niż zwykle? i co ile sekund???
Cytat:
Ja chyba od początku to raz czułam czkawkę. Tak to zawsze pojedzyńcze kopniaki co jakiś czas.
To takie pulsowanie co 2 sekundy, teraz jak jest większy to cały brzuch podskakuje, na początku myślałam, że to moje tętno. A upewniłam, że jednak czkawka kiedy dostał podczas KTG i położna powiedziała o czkawka powiedziałam jej, że ma tak często to skwitowała tylko, że energiczny maluch. No i dla mnie to nie jest za przyjemne
Kubuś
Stary 2013-03-07, 12:36   #958
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Przeleciałam pobieżnie jednym okiem i uciekam zbierać się na miasto bo dziś znowu masa rzeczy do załatwienia... u mnie dziś ciepło, ale deszczowo

3majcie kciuki żeby wszystko udało mi się ogarnąć bo w końcu chcę skończyć szyć sensorek i zabrać się za kocyk

btw. przyszła mi wczoraj paka z allegro od gapa_kids, wszystko się zgadza, mimo, że większość żeby kupowałam poza allegro, dodatkowo nie zapłaciłam za przesyłkę i dostałam gratis 0,5l płynu JELP i 10g próbki Sudocremu - także warto negocjować, warto pytać, polecam tego gape_kids
Stary 2013-03-07, 12:37   #959
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem jak można podawać nawet rodziców. Co ma piernik do wiatraka? Widzę, że mi nie zacytowało, ale pisałaś o tym, że mąż zmarł i jego rodzice płacą teraz alimenty żonie na te dzieci. To jest dopiero chore. Poza tym, nie dostają te dzieci renty po zm. ojcu?
To było parę lat temu i nie interesowałam się za bardzo co i jak. mieszkali w anglii, on zmarła nagle a ona wróciła z dziećmi do polski chyba. A że tylko on pracował a ona nie, to przecież kasa się skończyła, a do pracy jej się iść nie chciało to poszła do sądu z dziadkami.
Różnie sądy podchodzą do takich rodziców, koleżanki męża pierwsza zona chciała alimenty na dzieci i na siebie, to sąd zasądził na dzieci a jej powiedział wprost, że może iść do pracy

Stary 2013-03-07, 12:40   #960
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie minimum, czegokolwiek się nie napije, nawet po kawie, ja rozumie że po coli opija się wód ale kawa żarłok jeden, muszę o tym z ginem pogadać. To już tak od 20 tygodnia tyle, że wtedy nie potrafiłam tego zidentyfikować, a lekarz mówił, że mam się nie przejmować jak mówiłam o pulsowaniu
Aha, że u Ciebie to jest minimum 5 razy dziennie? Myślałam, że są ogólnie jakieś normy :P i zastanawiałam się czy powinnam się martwić że nie czuję czkawki

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
btw. przyszła mi wczoraj paka z allegro od gapa_kids, wszystko się zgadza, mimo, że większość żeby kupowałam poza allegro, dodatkowo nie zapłaciłam za przesyłkę i dostałam gratis 0,5l płynu JELP i 10g próbki Sudocremu - także warto negocjować, warto pytać, polecam tego gape_kids
widzę, ż enajlepiej na tym wyszłaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości