Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-07, 11:24   #3541
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39631610]Hej.

Powoli mi biegunka przechodzi, ale w nocy miałam taki skurcz jelit, że aż się obudziłam z bólu :/ A teraz pralka po śniadaniu... Ale już przeszło i czuję się normalnie. Tzn. normalnie jak na siebie, bo ja nigdy nie mam normalnie chyba.... Sama już nie wiem, co robić ;(

Hej. Tak L4 zaraz do pracodawcy, tam jest jakiś czas określony na doniesienie tego.
My też zamienialiśmy węglowe na gazowe. Nie chcę nawet wspominać, ile to było $...[/QUOTE]

A u mnie w mieście jest tak, ze ci co mają ogrzewanie gazowe lub na prąd to bulą takie sumy w porównaniu z tymi co mają na węgiel/drzewo. A o ogrzewaniu olejowym nie wspomnę, bo to tez zdzierstwo w biały dzień. U nas teraz dopiero podciągnęli gaz i namawiali ludzi na ogrzewanie. I wyszło, że ci co założyli plują sobie w brodę, bo płacą więcej a mają zimniej

Tyle, że aby grzać węglem lub drzewem najlepiej mieć specjalny piec. Wiem, bo pracuję przy sprzedaży węgla, oczywiście w biurze, hehe. Nakłada się węgiel raz na 3-4 dni i piec sam dozuje, a w lecie nawet raz na tydzień czy 10 dni, jak tylko wodę się grzeje.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A gdzie kupiłaś olejek migdałowy? Bo muszę się niedługo zaopatrzyć do masażu krocza

W aptece. Za 100ml, zapłaciłam coś około 12zł. Starcza na długo. Nie chciało mi się czekać na przesyłkę z allegro. Ceny z wysyłką mniej więcej podobne są.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:28   #3542
rasha90
Raczkowanie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Witam wszystkie towarzyszki

u mnie trochę słońca jest, choć nieśmiało zza chmur jednym okiem wygląda, nie to co wczoraj

od rana załatwiłam lekarza - wieczorem temperatura mi do prawie 38 skoczyła i mama we mnie wmusiła syrop z cebuli po tym jak usłyszała mój piękny kaszel, ale oprócz tego zapewniła dostawę gołąbków na dzisiejszy obiadek, więc ma wybaczony syrop
sam pan doktor - starszy pan, ale ciąża i choroba w jednym chyba go przeraziła, bo stwierdził, że zwolennikiem leków nie jest. Na szczęście żadne grypowate coś mi się nie wpakowało, 'tylko' takie mocniejsze przeziębienie. Apap mogę łyknąć, oprócz tego same babcine sposoby. No i do wtorku jestem 'niezdolna do nauki' więc zamierzam się trochę poobijać i zrobić wiosenne porządki

co do rozstępów - na razie używam balsamu i oliwki z Rossmanna. Ciężko u mnie z systematycznością, ale jak się zawzięłam i przez jakiś czas rzeczywiście smarowałam 2 razy dziennie to skóra była super nawilżona zobaczymy co będzie jak mi już brzusio urośnie

Przyjemności życzę na nowy dzionek
Stary 2013-03-07, 11:30   #3543
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie kupiłaś olejek migdałowy? Bo muszę się niedługo zaopatrzyć do masażu krocza
ja do masażu robię chyba swoją własną mieszankę- olejek migdałowy i witamina E. ewentualnie jak znajdę to jeszcze olejek z kiełków pszenicy

a jak nie to kupuję gotowy zestaw olejków z Weledy
Stary 2013-03-07, 11:30   #3544
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Margoś, a wiesz że jak dziś się obudzilam to sobie pomyślałam, czy nie przegapiłam Twojej studniówki i że muszę konieczne sprawdzić kiedy to jest. A tu proszę to dzisiaj

Więc wszystkiego najlepszego i party time czas zacząć
Dziękujemy wszystkim za brawa

Mam nadzieję, że autko będzie Ci służyć

Ja moje ostatnio zostawiłam u rodziców, bo dowód rejestracyjny się skończył i nie chciało mi się czekać aż przyślą nowy (ze względu na czarne tablice musiałam czekać miesiąc
I okazało się, że mój brat skorzystał bo w niego wjechała kobietka, a że miał tico to auto do kasacji

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja jestem prawie na połowie ciąży, duży brzuch i nie mam ani jednego. Piersi tez duże mam a zero rozstępów.
Była tu jedna dziewczyna co pisała, że rozstępy wyszły jej 2 tygodnie po porodzie
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć kluseczki
Asiunia1230fajnie, że zaczęło się wszystko układać suknia piękna!
Ja czasem żałuję, że nie będę miała typowej sukni ślubnej, ale potem jednak sobie myślę, że jednak szkoda mi kasy
Wybrałam chyba wózek http://allegro.pl/wozek-lupo-3w1-fot...062600196.html co myślicie?
Muszę go jeszcze na żywo zobaczyć gdzieś. Stwierdziliśmy, że kupimy wózek jakoś po ślubie po przypływie gotówki i już powoli się rozglądam
Wizualnie bardzo mi się podoba
Cytat:
W aptece. Za 100ml, zapłaciłam coś około 12zł. Starcza na długo. Nie chciało mi się czekać na przesyłkę z allegro. Ceny z wysyłką mniej więcej podobne są.
Dzięki Kochana za Info

Psa wyspacerowałam,
nadrobiłam to teraz idę do kąpieli

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:31   #3545
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabki.
Kurcze obudziłam sie bez energii,zmęczona.Głowa mnie boli To pogoda pewnie,na dworze meggaaaa ponuractwo...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-03-07, 11:32   #3546
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
A u mnie w mieście jest tak, ze ci co mają ogrzewanie gazowe lub na prąd to bulą takie sumy w porównaniu z tymi co mają na węgiel/drzewo. A o ogrzewaniu olejowym nie wspomnę, bo to tez zdzierstwo w biały dzień. U nas teraz dopiero podciągnęli gaz i namawiali ludzi na ogrzewanie. I wyszło, że ci co założyli plują sobie w brodę, bo płacą więcej a mają zimniej

Tyle, że aby grzać węglem lub drzewem najlepiej mieć specjalny piec. Wiem, bo pracuję przy sprzedaży węgla, oczywiście w biurze, hehe. Nakłada się węgiel raz na 3-4 dni i piec sam dozuje, a w lecie nawet raz na tydzień czy 10 dni, jak tylko wodę się grzeje.
Ja jestem bardzo zadowolona z mojego ogrzewania, mam piec dwufunkcyjny (ogrzewa wodę i mieszkanie) i mam bardzo cieplutko. No wiadomo, jak przychodzi wyrównanie roczne za gaz, to jest bida, ale nie ma aż tak źle.
Natomiast ja mam wymienione, szczelne okna i ocieplony blok, dlatego nie tracę tego ciepła.
A jeśli chodzi o węgiel - już pomijając cały brud, który z tego był, to to rozwiązanie w ogóle nie wchodzi u nas w grę - wracamy do domu koło 18-19, zanim TŻ napalił w piecu (nie mamy gdzie wstawić takiego z podajnikiem, u nas piec jest w kuchni), to była 20, o 23 trzeba było zgasić, a o 8 rano - 15 stopni, dziękuję bardzo...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:34   #3547
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brawo za slub zwolenienie musisz doniesc w ciagu 7 dni do pracodawcy.

Witam sie
Z kawusia zbozwa
odkurzone mieszkanko i podlogi pomyte. Jeszcze tylko kurze wytrzec i luz blues.
TZ dokupi szczypiorek i bede miala twarozek ze szczypiorkiem i rzodkiewka
Odebralam swoje auto od mechanika: rozrzad plus przednie zawieszenie 1100 zl - jeszcze tylko jeden wyciek do zlikwidowania i moge jezdzic i jedzic.
Jutro wyciagam TZ na zakupki, musze sobie kupic butki przejsciowe, jemu i malej.
dobrze, że autko naprawione, ale koszt zwala z nóg
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39631610]Hej.

Powoli mi biegunka przechodzi, ale w nocy miałam taki skurcz jelit, że aż się obudziłam z bólu :/ A teraz pralka po śniadaniu... Ale już przeszło i czuję się normalnie. Tzn. normalnie jak na siebie, bo ja nigdy nie mam normalnie chyba.... Sama już nie wiem, co robić ;(

[/QUOTE]
współczuję tych rewolucji jelitowych, poza zdrowym odżywianiem chyba nic nie zrobisz

Cytat:

A co do rozstępów to ja uważam, że jedyne co możemy zrobić aby im zapobiec to:
1. pić dużo wody,
2. nawilżać ciało, np. oliwką
3. modlić się

ech szkoda, ze się nie modliłam może to by oszczędziło moich piersi

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Kościelny. Jestem pewna. Układa się, aczkolwiek minie jeszcze trochę czasu nim się "dotrzemy" Dziękuję.

A myślałam, że może wystawić już do końca ciąży. Dzięki za info.

Dobrze, dobrze już się chwalę

Tata dobrze Już się pogodził ze wszystkim. A jak był w Rosji u klienta to chwalił się, że będzie dziadkiem
......................... ....................
Zdjęcie 1 - moja suknia przód
Zdjęcie 2 - moja suknia tył
Zdjęcie 3 - buty
Zdjęcie 4 i 5 - które bolerko wybrać??
Do tego chciałam bukiet z piwonii, ale jeszcze nie rosną więc będą z goździków lub róż. Fryzura - gładki kok hiszpański
brawo za decyzję o ślubie, suknia piękna
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie nie taki dobry-spaliłam garnek
Nastawiłam ryż do gotowania i poszłam pod prysznic i wygotowała się woda i garnek do wyrzucenia
Tylko blondynka mogła tak zrobić

Idę nadrabiać
nie blondynka tylko kobieta w ciąży ja już dwa razy tak zrobiłam, raz wodę na herbatę przypaliłam a ostatnio fasolkę dla tz
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
No i wczoraj było tak:

stracha miałam, że ho ho, stwierdziłam, że Tż idzie sam na USG
Pan doktor miewa humory, a że na dodatek u niego miałam mieć tę amnio to bałam się, że nie uszanuje naszej decyzji, ale wszystko było w porządku i nawet pan doktor kotku do mnie mówił.
Synek jeszcze w poczekalni tak mi się rozbrykał, że śmiałam się, że wali z głowki w pępek no i na USG tak wyszło
Mały ma niektóre parametry nawet wyższe czyli rozwija się bardzo ładnie.
Waży prawie 480 g
Pierwsze co pokazał po przyłożeniu głowicy do brzucha to..... siusiol
I tak puknęłam Tż w udo, wydając przy tym dość głośne dźwięki, że aż mi się głupio zrobiło
Termin porodu się nie zmienił.
Zdjęcie wstawię do klubu później, bo muszę kabel namierzyć do telefonu
Pan doktor pytał się czy wszystko u mnie w porządku, więc powiedziałam, że cukier po obciążeniu na granicy no i że rwa/kość ogonowa daje mi popalić, no i mam zalecenie - dieta cukrzycowa, basen i nie wolno mi przytyć więcej niż 3-4 kg bo dotychczas doszło mi 10
Mam sięnie martwić, że tylko tyle i że nawet gdybym schudła to nic
No i chyba w skrócie (jeśli to skrótem można nazwać) wszystko.
Jutro wizyta u gina prowadzącego, bo ten wczorajszy prowadzi usg i jest specjalistą genetykiem
dziś zawiozłam siusiu i na wszelki wypadek zrobiłam sobie morfo czy mi hemo nie spadła po wirusie.
zmykam, później nadrobie i wstawię foto
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
super, że wizyta udana, że synek tak buszuje

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A to kościelny bierzecie czy cywilny? Rozumiem, że z TŻ wszystko się poukładało i jesteś pewna tej decyzji? Trzymamy kciuki zatem, żeby już zawsze było bajkowo

Przez połowę ciąży przytyłaś 10kg i możesz jeszcze tylko 3-4? To jest w ogóle wykonalne, żeby w drugiej połowie tak mało przytyć?
dla maluszka Że tak pięknie rośnie

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

A i u nas już 23 tydzień
brawo za 23 tydzień, czyli 6 miesiąc zaczęłaś, super

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Gratuluję rozpoczętych tygodni, 100dniówki i trzymam kciuki za wizyty!
Ja się jakoś nie wyspałam dziś... szybko noc mi zleciała, o 7 pobudka na siusiu.
Niebawem jedziemy po teściową i będzie nam umilać czas w domu :P
ja o 7 to na drugie siku wstaję, w nocy obowiązkowo idę siku
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki

Rozpoczynam 24 t.c (wg usg 25) oby reszta zleciała tak szybko
już 11 dni nie wymiotuje i mam nadzieje, ze tak zostanie.

gdzie jest słońce?
u mnie trochę się przebija przez chmury

wypogodziło się trochę u mnie i zaraz na działkę uciekam coś porobić

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:35   #3548
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39632054]Ja jestem bardzo zadowolona z mojego ogrzewania, mam piec dwufunkcyjny (ogrzewa wodę i mieszkanie) i mam bardzo cieplutko. No wiadomo, jak przychodzi wyrównanie roczne za gaz, to jest bida, ale nie ma aż tak źle.
Natomiast ja mam wymienione, szczelne okna i ocieplony blok, dlatego nie tracę tego ciepła.
A jeśli chodzi o węgiel - już pomijając cały brud, który z tego był, to to rozwiązanie w ogóle nie wchodzi u nas w grę - wracamy do domu koło 18-19, zanim TŻ napalił w piecu (nie mamy gdzie wstawić takiego z podajnikiem, u nas piec jest w kuchni), to była 20, o 23 trzeba było zgasić, a o 8 rano - 15 stopni, dziękuję bardzo...[/QUOTE]

No tak, wszystko zależy od tego w jakiej się jest sytuacji. U mnie w bloku jest ogrzewanie z ciepłowni. I jak mamy rodzinkę u której w bloku jest gazowe to mówią, że u nas cieplej i mamy mniejsze rachunki. Jak była u nich to zmarzłam

Margosiu pisałam, że rozstępy mogą pojawić się po ciąży, więc wiem, że nie ma co się cieszyć na zapas.

Stokrotka szkoda ze wcześniej nie napisałam o modlitwie

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-07 o 11:38
Stary 2013-03-07, 11:37   #3549
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
No tak, wszystko zależy od tego w jakiej się jest sytuacji. U mnie w bloku jest ogrzewanie z ciepłowni. I jak mamy rodzinkę u której w bloku jest gazowe to mówią, że u nas cieplej i mamy mniejsze rachunki. Jak była u nich to zmarzłam
No wiadomo, gdyby u nas było centralne, to bym się nie zastanawiała, ale chodziły tylko takie plotki, w końcu stanęło na niczym i szybko wymieniliśmy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:38   #3550
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam bukiet z niebieskiej orchidei Nie żałuję ani trochę tego wyboru
O taki
bardzo ładny bukiecik

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:42   #3551
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam was.
Spałam już, albo po prostu przysypiałam, ale brat zadzwonił pół godz temu, z newsem, że syn mu się urodził. Jest to news bo miesiąc przed czasem i przez cc, ale ważne, że jest. Teraz robią małemu badania. Waży całe 2 kg. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze. W wizażu siła!
Oczywiscie ślą swą magiczna moc .
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

i miałaś rację przymrozek był, nawet szybę w aucie skrobałam

ł
Ha jestem prorokiem Jak mnie bedzie suszyc znow to sie odezwe
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy w szkole rodzenia... musze przyznać że nastawienie na 2,5 zajęć było takie sobie.. 18-20 30 bo trochę późno i pewnie nudno... tzn. monotonnie itd... ale obydwoje mile sie zaskoczyliśmy.. trafiliśmy na fajną grupę - 7 mam z partnerami (z nami już), fajną babkę położną (tzn to wiedzieliśmy bo z polecenia). więc było wesoło, oprócz teoriii (akurat zdrowy tryb życia) także gimnastyka.. oj kupa śmiechu była)

Zajrzę wieczorem, będę pewnie nadrabiać. a poki co uciekam.
Miłego dnia!
Ale fajnie.I fajnie ze grupka mała.Ja sie nie moge swojej SR doczekac
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Dzień dobry ^^
Mój ponury ginekolog właśnie mnie rozbawił hahaha dzwonię do poradni spytać od której przyjmuje mój lekarz, odebrał jakiś facet (a tam same panie są w rejestracji) i się pytam czy mogę się dowiedzieć o której przyjmuje dr Primer dzisiaj a facet mi wypala " dr. Primer czyli Ja przyjmuje dzisiaj od 12" aż się zaśmiałam że akurat odebrał

I witamy się w 20 tygodniu ^^

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja się witam z rana jak zwykle rzygająco
Aż godzinę później do pracy jadę

Zaraz spróbuję coś zjeść i powoli będę się zbierała.
A dzisiaj o 16.45 proszę trzymać mocno kciuki!
Oczywiscie
Cytat:
Dzień dobry

Nastawiłam ryż do gotowania i poszłam pod prysznic i wygotowała się woda i garnek do wyrzucenia

Idę nadrabiać
Ech zdarza sie,ja zawsze lekko przypale jak budyn robie.
Cytat:
No i wczoraj było tak:

Pan doktor miewa humory, a że na dodatek u niego miałam mieć tę amnio to bałam się, że nie uszanuje naszej decyzji, ale wszystko było w porządku i nawet pan doktor kotku do mnie mówił.
Synek jeszcze w poczekalni tak mi się rozbrykał, że śmiałam się, że wali z głowki w pępek no i na USG tak wyszło
Waży prawie 480 g
I tak puknęłam Tż w udo, wydając przy tym dość głośne dźwięki, że aż mi się głupio zrobiło
Pan doktor pytał się czy wszystko u mnie w porządku, więc powiedziałam, że cukier po obciążeniu na granicy no i że rwa/kość ogonowa daje mi popalić, no i mam zalecenie - dieta cukrzycowa, basen i nie wolno mi przytyć więcej niż 3-4 kg bo dotychczas doszło mi 10
Jutro wizyta u gina prowadzącego, bo ten wczorajszy prowadzi usg i jest specjalistą genetykiem
dziś zawiozłam siusiu i na wszelki wypadek zrobiłam sobie morfo czy mi hemo nie spadła po wirusie.
elegancko
Cytat:
Witajcie Kochane

Dawno mnie nie było. Mam urwanie głowy... nauka do matury, przygotowanie ślubu, wesela. Uznaliśmy z tż, że ślub 5 października nie jest dobrym pomysłem i mieliśmy do wyboru przyspieszyć bądź odłożyć na przyszły rok. A, że w przyszłym roku będziemy mieli milion innych wydatków to robimy teraz, a mianowicie 13 kwietnia.
W przyszłym roku będą chrzciny, poza tym chcemy założyć instalację gazową, bo póki co mamy ogrzewanie węglem.

Zaproszenia rozwiezione/rozesłane, sala zamówiona, orkiestra też. Sukienka i buty kupione. Wszystkie formalne sprawy ogarnięte. Także już z górki.

Od tygodnia jestem na zwolnieniu, a 14 marca mam wizytę
Już tak dawno nie widziałam mojego maluszka, że się nie mogę doczekać. Jestem już w 17 tc, maleństwo się troszkę wierci, brzuszek dużo nie urósł.

Dziewczyny na zwolnieniu, mam pytanie. Wy też dostajecie zwolnienie co miesiąc i musicie donosić za każdym razem do pracodawcy?

Mówcie co mnie ominęło?
Pozdrawiam serdecznie Was i wasze maleństwa
No to sie uklada-ciesze sie
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami . Trzymam mocno kciuki za wizyty

Dzisiaj spedzam czas z Wami do 11 bo za 10 11 musze isc po moja małą księżniczkę do szkoły

Mam takie pytanko czy ktoras z Was robiła pieczarkowa (wstyd sie przyznac ale pierwszy raz robie ta zupke a tak mam na nia ochote ) U nas ta zupke jem tylka ja i moja corka obecnie
Ja lubie i czasem robie

Gotuje na jakiejś kości albo kostce-w zaleznosci od nastroju.Potem daje włoszczyzne a jak juz zaczyna być miękka to pieczarki.....Na koniec dodaje ok 2 łyżek smietany 12 lub 18% i finito.Smacznego!No i trzeba by jeszcze doprawci wg uznania
Cytat:

Dziewczyny, która z Was jest z okolic Lublina i zna miasto/wie gdzie są sklepy z ciuszkami i akcesoriami dla dzieci? Wybieramy się z tż w sobote, już zaplanował wolny dzień w pracy, bo ma jakieś załatwienia, a ja wykorzystam czas i chcę pooglądać wózki itp.
Ja z okolicy ale nie znam.W Zamosciu przy Nowym Rynku jest sklep no i naprzeciw Agory tez.Nie wiem czy kojarzysz okolice...
Stary 2013-03-07, 11:48   #3552
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc)dzis juz nie tak ladnie jak wczoraj padalo i jest zachmurzone ale wsumie cieplo chyba..jade do lekarza po l4 pozniej zawiesc do pracy i do lidla nowego zobaczymy czy juz sklepowe polki sa puste bo od 8otwarcie bylo haha) trzym kciuki za wizyty)
i witam sie w 21tygodniu )) ) (wedlug usg))

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:49   #3553
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
no jeśli ktoś ma kaskę i faktycznie widoczne rozstępy to nawet nie ma nad czym się zastanawiać. ja jednak zostanę przy obecnej profilaktyce, która jak na razie mi służy i oby tak zostało

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

znaczy ogólnie basen to jedna z podstawowych form aktywności zalecany kobietom w ciąży (ciąży fizjologicznej). Jedynym minusem tej aktywności jest możliwość nabycia infekcji (albo grzybicznej albo związanej z pęcherzem moczowym). Ale jeśli nie masz takich tendencji, basen jest sprawdzony i będziesz dbała o higienę starannie to czemu nie?
Wg mnie o uraz na basenie trzeba się naprawdę postarać

Ja ciągle myślę nad basenem, ale z racji tendencji do zapaleń pęcherza moczowego ciągle odpuszczam... Jak będzie cieplej chyba jednak zacznę chodzić, bo akurat taki ruch to często lek na bolący kręgosłup, obolałe stawy itd.
Ja tez na basen chętnie bym poszła, ale ostatnio miałam jakiegoś grzybka więc nie bardzo

Cytat:
O taki
Piękny też brałam go pod uwagę ale jednak postawiłam na stonowane kolory

Cytat:
Kościelny. Jestem pewna. Układa się, aczkolwiek minie jeszcze trochę czasu nim się "dotrzemy" Dziękuję.

Tata dobrze Już się pogodził ze wszystkim. A jak był w Rosji u klienta to chwalił się, że będzie dziadkiem
Zdjęcie 3 - buty
Do tego chciałam bukiet z piwonii, ale jeszcze nie rosną więc będą z goździków lub róż. Fryzura - gładki kok hiszpański
Gratuluje ślubu Suknie piękna Bolerko zdecydowanie nr 4 (ale ja jestem przeciwniczką bolerek, sama miałam rękaw 3/4 przy sukni).
Co do bukietu to też baaaardzo chciałam z piwonii ale też nie dało rady ich ściągnąć... w ostateczności miałam taki, tez piękny:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ok 021.jpg (65,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ok 086.jpg (61,3 KB, 15 załadowań)

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:50   #3554
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Popytam się jej jak się z nią zobaczę. Wiem, że za 5 zabiegów zapłaciła 250zł, ale że to po znajomości, a tak byłoby chyba coś koło 350. Chce iść jeszcze na 5. Różnica jest kolosalna.
O, to ja tez czyham na wiadomosc
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Czy któraś z was chodzi na zajęcia z programu Aktywne 9 miesięcy i może coś więcej o tym powiedzieć?
Ja sobie organizuje sama na brak aktywnosci nie moge narzekac
Cytat:
prawie wszystkie moje koleżanki z rozstępami po ciąży mówią, że one pojawiają się nawet około 8 miesiąca, czyli jeszcze żadna z nas nie może tego potwierdzić, albo ... dopiero po porodzie.
Idzia, w 1szej ciazy mialam rozstepy na biuscie od 3 czy 4 miesiaca a potem juz nic sie nie pojawilo, ani w pierwszej ani w drugiej choc nie przykladalam sie do kremowania zbytnio, ot raz dziennie jeden z najtanszych balsamow - Cztery Pory Roku.

Obiadek juz zjadlam - placuszki wegierskie z sosem pieczarkowym ze sliwkami suszonymi

Przepis na odjechane placuszki Oliath:

PLACKI:
-wczorajsze puree z ziemniaczkow z lodowki
-maka
-jajko/jajka
-przyprawy wg gustu, ale duzo chili badz pieprzu (musza byc ostrawe w smaku)
-szczypiorek

Ziemniaczki utluc na gladko, dosypac dosc sporo maki, posiekany szczypiorek, przyprawy - wyrobic w garnku, na koniec dodac jajko cale surowe (albo dwa - ale uwaga, od jajcow ciasto robi sie kleiste z czasem )
i wyrobic na gladko.
Formowac kuleczki, splaszczyc i na glebszy olej na patelnie.
Smazyc na zlocisto-brazowo.

SOS:
-pieczarki
-1-2 lyzki masla
-troszke maki do zageszczenia sosu
-duza smietana 12%
-sol
-drobno posiekane sliwki suszone/ rodzynki
-opcjonalnie kosteczka smaku

pieczarki pokroic drobno, udusic z maselkiem i sola, dolozyc sliwki, zabielic smietana, zagescic sos maka rozmieszana w pol szklanki wody albo zasmazka. Sos musi byc bardzo gesty, zeby nie splywal z plackow.

PODAWAC Z DOWOLNA SUROWKA, u mnie byla tarta marchew z cukrem i cytryna.

UWAGA:
Mozna placusie kolorowac - na rozowo odrobina soku z burakow/ papryka mielona, na zolto kurkuma, na zielono szpinakiem/brokulem. Hitowo wygladaja tak podane

Sorki za brak miar, ja na oko wszystko daje, choc powiadaja, ze na oko to chlop w szpitalu umarl...

Sorki za jakosc zdjec, fonem robilam

W tle blat stolu kuchennego - mojej roboty

To zem sie nachwalila

EDIT:
Celem pokolorowania nalezy produkt barwiacy - buraczek, szpinaczek, kurkume - oczywiscie dodac do ciasta przed smazeniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130307-00227.jpg (68,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130307-00230.jpg (59,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130307-00231.jpg (60,3 KB, 19 załadowań)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-07 o 11:54
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:51   #3555
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hej Laski w tej ponury dzień!! za szybko się chyba cieszyłam ze słonka, bo poszło sobie... brrrr

my mamy ogrzewanie domku piecem gazowym dysfunkcyjnym z zasobnikiem wody + kominek dla przyjemności - miesięcznie wychodzi przez cały rok za gaz 220 zł przy temperaturze w zimie 20,5-21 stopni, więc uważam że mega fajnie

zazdroszczę wizyt i oglądania maluchów ja mogłabym chodzić co tydzień, a jak wynajdą USG domowe to na pewno się zaopatrzę

przyznam sie szczerze że nie chce mi się smarować, choć skórę mam bardzo suchą...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:52   #3556
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
[B

A co do rozstępów to ja uważam, że jedyne co możemy zrobić aby im zapobiec to:
1. pić dużo wody,
2. nawilżać ciało, np. oliwką
3. modlić się

Mam tyle koleżanek, które niczego nie używały całą ciążę (bo jak ktoś się posmarował 2-3 razy to można powiedzieć, że nic), a nie mają ani rozstępów ani cellilitu. A inne całą ciążę specyfiki, a i tak wyglądają jakby ktoś przeorała (sorry za wyrażenie) ich brzuchy i uda.

Moja znajoma z salonu kosmetycznego mówiła, że picie i nawilżanie to jedyny sposób, a firmy kosmetyczne naciągają panie na swoje produkty. Jakby prześledzić ich skład to nie mają w sobie nic cudownego.

Ja używam olejku babydream z rossmana i olejku ze słodkich migdałów.
Ja:
1.Piję duuuuzo
2.Nawilżam -Babydream fur Mama no i Perfecta Mama
3.Modlitwa-zaczneee dodawac intencję codzien
Cytat:
ja jestem z lublina
A wybierasz sie na Akademie Bezpiecznego Malucha?
Cytat:

Zdjęcie 3 - buty
Cytat:
Idzia a wiesz jakie to były zabiegi konkretnie??
Piekna suknia
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Neni ja teraz smaruję się Bielendą Sexi mama.. ale jakoś szybko mi się wykańcza i bardziej odpowiadał mi ten z Perfecta, również pod względem zapachowym..
jak już wpełznę wieczorem do łóżka to jeszcze smaruję uda, pośladki, brzuch i biust olejkiem macadamia, który od mamy dostałam, o ten dokładnie:
Perfecta Mama super pachnie
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Byłam wczoraj u lekarza i mam zakaz chodzenia na basen A chciałam zacząć już chodzić, nawet 2 nowe stroje kupiłam..... i zakaz seksu przez 2 tygodnie! Nosz kurrr..de.

Czy któraś z was chodzi na zajęcia z programu Aktywne 9 miesięcy i może coś więcej o tym powiedzieć?
Nie chodze.A co do sexu- ostatni pamietam z grudnia
Stary 2013-03-07, 11:53   #3557
rasha90
Raczkowanie

wyglądają piekielnie apetycznie te placuszki...
Stary 2013-03-07, 11:58   #3558
enlevee
Zakorzenienie

mela- gratulacje dla brata i kciuki mocno zaciśnięte
Cytat:
Studnióweczka

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jakim cudem nie tyjesz, podczas gdy często coś pałaszujesz i późnym wieczorem? A ja tu się staram zjeść kolację najdalej do 19, żeby mi się nie odłożyła w dupsku
Bo mi idzie głównie w boczki i dupsko.. hah nie wiem czemu brzuch mam mały moja mama przytyła w ciązy łącznie 9 kg, ja już 6 więc ją na pewno wyprzedzę.

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Dzień dobry ^^
Mój ponury ginekolog właśnie mnie rozbawił hahaha dzwonię do poradni spytać od której przyjmuje mój lekarz, odebrał jakiś facet (a tam same panie są w rejestracji) i się pytam czy mogę się dowiedzieć o której przyjmuje dr Primer dzisiaj a facet mi wypala " dr. Primer czyli Ja przyjmuje dzisiaj od 12" aż się zaśmiałam że akurat odebrał

I witamy się w 20 tygodniu ^^
Gratuluję kolejnego tygodnia i trzymam kciuki za wizytę !

Cytat:
Dzień dobry

Idę nadrabiać
Spoko- witam w klubie. Jestem ukrytą blondynką, która przypaliła 3 koszule już w życiu Tżtowi

Cytat:
No i wczoraj było tak:

Waży prawie 480 g
Super, że wizyta udana. Tak się bałaś, a okazuje się zresztą tak jak mówiłyśmy że wszystko jest w porządku!
Duży maluch !

Cytat:
Witajcie Kochane

Dawno mnie nie było. Mam urwanie głowy... nauka do matury, przygotowanie ślubu, wesela. Uznaliśmy z tż, że ślub 5 października nie jest dobrym pomysłem i mieliśmy do wyboru przyspieszyć bądź odłożyć na przyszły rok. A, że w przyszłym roku będziemy mieli milion innych wydatków to robimy teraz, a mianowicie 13 kwietnia.
W przyszłym roku będą chrzciny, poza tym chcemy założyć instalację gazową, bo póki co mamy ogrzewanie węglem.

Zaproszenia rozwiezione/rozesłane, sala zamówiona, orkiestra też. Sukienka i buty kupione. Wszystkie formalne sprawy ogarnięte. Także już z górki.

Od tygodnia jestem na zwolnieniu, a 14 marca mam wizytę
Już tak dawno nie widziałam mojego maluszka, że się nie mogę doczekać. Jestem już w 17 tc, maleństwo się troszkę wierci, brzuszek dużo nie urósł.

Dziewczyny na zwolnieniu, mam pytanie. Wy też dostajecie zwolnienie co miesiąc i musicie donosić za każdym razem do pracodawcy?

Mówcie co mnie ominęło?
Pozdrawiam serdecznie Was i wasze maleństwa
Fajnie, że się odzywasz Cieszę się, że wszystko się układa i jesteś szczęśliwa. Jeżeli chodzi o L4 maksymalny czas na jaki mogą wystawić to miesiąc

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki

Rozpoczynam 24 t.c (wg usg 25) oby reszta zleciała tak szybko
już 11 dni nie wymiotuje i mam nadzieje, ze tak zostanie.

gdzie jest słońce?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Enlevee, Dotka, Neni...spiochyyy!! wstawać!!!! :P

edit. Neniowa już wstała
Nooo już... wstałam

Cytat:
O taki
Naprawdę piękny !

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry żabki.
Kurcze obudziłam sie bez energii,zmęczona.Głowa mnie boli To pogoda pewnie,na dworze meggaaaa ponuractwo...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Witaj w klubie. czuję się jakbym była przeżuta i wypluta
Mimo, że długo spałam itp to głowa mnie boli i taka jakaś..zmęczona

Oliath- pięknie wyglądają placuszki !!! mmmm...

A ledwie wstałam z łóżka pożarłam marsa (coś dla dzoan).. teraz idę po bardziej treściwe śniadanie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-07 o 12:00
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 11:59   #3559
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
obawiam się, że koszt takich zabiegów będzie znacznie przekraczał koszt kosmetyku na rozstępy i 2 czy 3 zabiegi nie wystarczają zazwyczaj, tylko seria.
Jak bd mieć ten temat w szkole to Wam szczególowo opisze
Cytat:
ide juz po mala bo zaraz skaczy zajecia jeszcze wpadne tutaj .

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

jak florystka ma kontakty w hurtowni to zalatwi wiem cos o tym bo wlasnie ucze sie tego zawodu i jestem mega zadowolona
Ale fajnie Chodzisz do szkoły rocznej czy na kurs?
Cytat:
No oczywiście ja też smaruję się olejkiem z rossmana i olejkiem ze słodkich migdałów oraz piję wodę w ramach profilaktyki. Liczę, że to wystarczy, ale już tak na wszelki wypadek zapowiedziałam tż-towi, że gdyby coś to wybiorę się na kilka zabiegów. Oswajam go z tą myślą, bo te 5 stówek trzeba będzie odżałować jakby co

Martwi mnie jedna rzecz, że prawie wszystkie moje koleżanki z rozstępami po ciąży mówią, że one pojawiają się nawet około 8 miesiąca, czyli jeszcze żadna z nas nie może tego potwierdzić, albo ... dopiero po porodzie.

Ja jestem prawie na połowie ciąży, duży brzuch i nie mam ani jednego. Piersi tez duże mam a zero rozstępów.
Bratowej Tż-a wyskoczyły podłe rozstępy ok 3 tyg. po porodzie...:/
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

u mnie trochę słońca jest, choć nieśmiało zza chmur jednym okiem wygląda, nie to co wczoraj

od rana załatwiłam lekarza - wieczorem temperatura mi do prawie 38 skoczyła i mama we mnie wmusiła syrop z cebuli po tym jak usłyszała mój piękny kaszel, ale oprócz tego zapewniła dostawę gołąbków na dzisiejszy obiadek, więc ma wybaczony syrop
sam pan doktor - starszy pan, ale ciąża i choroba w jednym chyba go przeraziła, bo stwierdził, że zwolennikiem leków nie jest. Na szczęście żadne grypowate coś mi się nie wpakowało, 'tylko' takie mocniejsze przeziębienie. Apap mogę łyknąć, oprócz tego same babcine sposoby. No i do wtorku jestem 'niezdolna do nauki' więc zamierzam się trochę poobijać i zrobić wiosenne porządki

co do rozstępów - na razie używam balsamu i oliwki z Rossmanna. Ciężko u mnie z systematycznością, ale jak się zawzięłam i przez jakiś czas rzeczywiście smarowałam 2 razy dziennie to skóra była super nawilżona zobaczymy co będzie jak mi już brzusio urośnie

Zdróweczka
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc)dzis juz nie tak ladnie jak wczoraj padalo i jest zachmurzone ale wsumie cieplo chyba..jade do lekarza po l4 pozniej zawiesc do pracy i do lidla nowego zobaczymy czy juz sklepowe polki sa puste bo od 8otwarcie bylo haha) trzym kciuki za wizyty)
i witam sie w 21tygodniu )) ) (wedlug usg))
A ja wczoraj ukonczyłam 23tc wg OM i dzis sie dopiero skapłam
Cytat:
wyglądają piekielnie apetycznie te placuszki...
Slinka kapie

Margosiu:
-za 110 dnióweczke.Cytowałam i chciałam wczesniej ale wizaz sie buntuje :/
Stary 2013-03-07, 12:01   #3560
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Witaj!

Zamiast ,,Z kawusia zbozowa" przeczytałam ,,z kuzwa zbozowa" i nie mogłam przez dobre pół minuty wymyślić o co chodzi

Cytat:

dobrze ze mama wmusila ci ten syropek, on bardzo mnie pomogl jak bylam przeziebiona. Jest naprawde skuteczny tylko ten smak fuujj

A ja zajadam sie twarozkiem tego mi bylo trzeba - zeby nie bylo maz kroil rzodkiewke i szczypior

Babcia TZ gotuje barszcz bialy - wiec obiadek mam dzis z glowy, choc kupilam sobie w biedronce wczoraj warzywa na patelnie - moje ulubione i moze pozniej przelkne.

Co do autka cena powala, ale jesli nie zrobilabym tego rozrzadu, koszt remontu silnika bylby 4 razy drozszy niz to co teraz wydalam. A ze zaparlam sie i nie pozwole TZ sprzedac go, takze bede miala juz na jakis czas spokoj.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:02   #3561
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Witaj w klubie. czuję się jakbym była przeżuta i wypluta
Mimo, że długo spałam itp to głowa mnie boli i taka jakaś..zmęczona
Czuje sie jakby mnie tramwaj przetrącił
Stary 2013-03-07, 12:05   #3562
lachryma
Zakorzenienie

a mnie suszy strasznie, jakbym miała porządnego kaca
chyba na ten mróz
Stary 2013-03-07, 12:06   #3563
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje sie jakby mnie tramwaj przetrącił
Ciebie tramwaj.. a mnie krowa przeżuła i wypluła.

Dzisiaj miałam sen, że Tż mnie zdradzał z Natalią Siwiec, która miała sypialnię obok naszej. I co najlepsze- ja w ciąży i nagle słyszę jak ona do niego grucha: "nie nie, majteczki mam małe bo rozmiar 36.. o patrz"
Zaczęłam przez sen sobie podpłakiwać, a Tż do mnie "co znowu beczysz" spytałam, czy mnie zdradza, a on, że nie.. przytulił i już poszłam spać od nowa czasem to na pewno sobie myśli, że wariatkę ma w domu
Co ja mam w tym łbie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-07, 12:10   #3564
idzia111
Zakorzenienie

Oliath całkiem zapomniałam, że są wśród nas doświadczone mamy, które mogą coś powiedzieć o rozstępach.
Stary 2013-03-07, 12:11   #3565
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj miałam sen, że Tż mnie zdradzał z Natalią Siwiec, która miała sypialnię obok naszej. I co najlepsze- ja w ciąży i nagle słyszę jak ona do niego grucha: "nie nie, majteczki mam małe bo rozmiar 36.. o patrz"
Zaczęłam przez sen sobie podpłakiwać, a Tż do mnie "co znowu beczysz" spytałam, czy mnie zdradza, a on, że nie.. przytulił i już poszłam spać od nowa czasem to na pewno sobie myśli, że wariatkę ma w domu
Co ja mam w tym łbie
ja też mam czasami takie sny, na szczęście rzadko.
i budzę się w nocy cała w nerwach. tylko, że ja nie płaczę, a budzę męża i pytam dlaczego mnie zdradza na początku biedak nie wiedział o co chodzi, a teraz już się nauczył, że chodzi o moje sny. i też zawsze przytula i tłumaczy mi, że jestem wariatka i takie tam
Stary 2013-03-07, 12:11   #3566
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie suszy strasznie, jakbym miała porządnego kaca
chyba na ten mróz
Mnie tez zaczyna...na razie mam +7 ale mega ponuro .
Cytat:
Ciebie tramwaj.. a mnie krowa przeżuła i wypluła.

Co ja mam w tym łbie
OMG :mdleje" toz to prawdziwy koszmar....
Ja czesto mam dziwne sny.....
Stary 2013-03-07, 12:15   #3567
kayka11
Raczkowanie

Hej dziewczyny!Ponadrabiałam, w między czasie z pieska wyspacerowałam,zjadłam chlebek z serkiem ze słonecznikiem i teraz jeszcze poprawiłam to lodami z brzoskwiniami polane soczkiem malinowym,a teraz trzeba się brać za obiadek i chyba będą piersi w sosie pieczarkowym i pekińka kapustka.....
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-07, 12:17   #3568
Rockyyy
Zakorzenienie

Ide zrobic sobie kawke z mlekiem,moze mi ciśnienie dżwignie w góre...A do niej TYLKO małego Twixa I na dzis tyle ze słodkich rzeczy
Stary 2013-03-07, 12:17   #3569
enlevee
Zakorzenienie

Lachryma, Rockyyy- mój to już jak się przebudza i słyszy moje podpłakiwanie to tylko rzuca "Co, znowu Cię zdradziłem?"

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-07, 12:18   #3570
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ide zrobic sobie kawke z mlekiem,moze mi ciśnienie dżwignie w góre...A do niej TYLKO małego Twixa I na dzis tyle ze słodkich rzeczy
odwyk zaczynasz stopniowo, czyli profesjonalnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości