|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39631610]Hej.
Powoli mi biegunka przechodzi, ale w nocy miałam taki skurcz jelit, że aż się obudziłam z bólu :/ A teraz pralka po śniadaniu... Ale już przeszło i czuję się normalnie. Tzn. normalnie jak na siebie, bo ja nigdy nie mam normalnie chyba.... Sama już nie wiem, co robić ;( Hej. Tak L4 zaraz do pracodawcy, tam jest jakiś czas określony na doniesienie tego. My też zamienialiśmy węglowe na gazowe. Nie chcę nawet wspominać, ile to było $...[/QUOTE] A u mnie w mieście jest tak, ze ci co mają ogrzewanie gazowe lub na prąd to bulą takie sumy w porównaniu z tymi co mają na węgiel/drzewo. A o ogrzewaniu olejowym nie wspomnę, bo to tez zdzierstwo w biały dzień. U nas teraz dopiero podciągnęli gaz i namawiali ludzi na ogrzewanie. I wyszło, że ci co założyli plują sobie w brodę, bo płacą więcej a mają zimniej Tyle, że aby grzać węglem lub drzewem najlepiej mieć specjalny piec. Wiem, bo pracuję przy sprzedaży węgla, oczywiście w biurze, hehe. Nakłada się węgiel raz na 3-4 dni i piec sam dozuje, a w lecie nawet raz na tydzień czy 10 dni, jak tylko wodę się grzeje. W aptece. Za 100ml, zapłaciłam coś około 12zł. Starcza na długo. Nie chciało mi się czekać na przesyłkę z allegro. Ceny z wysyłką mniej więcej podobne są. |
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Witam wszystkie towarzyszki
![]() u mnie trochę słońca jest, choć nieśmiało zza chmur jednym okiem wygląda, nie to co wczoraj od rana załatwiłam lekarza - wieczorem temperatura mi do prawie 38 skoczyła i mama we mnie wmusiła syrop z cebuli po tym jak usłyszała mój piękny kaszel, ale oprócz tego zapewniła dostawę gołąbków na dzisiejszy obiadek, więc ma wybaczony syrop ![]() sam pan doktor - starszy pan, ale ciąża i choroba w jednym chyba go przeraziła, bo stwierdził, że zwolennikiem leków nie jest. Na szczęście żadne grypowate coś mi się nie wpakowało, 'tylko' takie mocniejsze przeziębienie. Apap mogę łyknąć, oprócz tego same babcine sposoby. No i do wtorku jestem 'niezdolna do nauki' więc zamierzam się trochę poobijać i zrobić wiosenne porządkico do rozstępów - na razie używam balsamu i oliwki z Rossmanna. Ciężko u mnie z systematycznością, ale jak się zawzięłam i przez jakiś czas rzeczywiście smarowałam 2 razy dziennie to skóra była super nawilżona zobaczymy co będzie jak mi już brzusio urośniePrzyjemności życzę na nowy dzionek
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak nie to kupuję gotowy zestaw olejków z Weledy
|
|
#3544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że autko będzie Ci służyć ![]() Ja moje ostatnio zostawiłam u rodziców, bo dowód rejestracyjny się skończył i nie chciało mi się czekać aż przyślą nowy (ze względu na czarne tablice musiałam czekać miesiąc ![]() I okazało się, że mój brat skorzystał bo w niego wjechała kobietka, a że miał tico to auto do kasacji Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Psa wyspacerowałam, nadrobiłam to teraz idę do kąpieli ![]() ![]()
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry żabki.
Kurcze obudziłam sie bez energii,zmęczona.Głowa mnie boli To pogoda pewnie,na dworze meggaaaa ponuractwo...Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#3546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast ja mam wymienione, szczelne okna i ocieplony blok, dlatego nie tracę tego ciepła. A jeśli chodzi o węgiel - już pomijając cały brud, który z tego był, to to rozwiązanie w ogóle nie wchodzi u nas w grę - wracamy do domu koło 18-19, zanim TŻ napalił w piecu (nie mamy gdzie wstawić takiego z podajnikiem, u nas piec jest w kuchni), to była 20, o 23 trzeba było zgasić, a o 8 rano - 15 stopni, dziękuję bardzo... |
|
|
|
|
#3547 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39631610]Hej. Powoli mi biegunka przechodzi, ale w nocy miałam taki skurcz jelit, że aż się obudziłam z bólu :/ A teraz pralka po śniadaniu... Ale już przeszło i czuję się normalnie. Tzn. normalnie jak na siebie, bo ja nigdy nie mam normalnie chyba.... Sama już nie wiem, co robić ;( [/QUOTE] współczuję tych rewolucji jelitowych, poza zdrowym odżywianiem chyba nic nie zrobisz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja już dwa razy tak zrobiłam, raz wodę na herbatę przypaliłam a ostatnio fasolkę dla tz![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie trochę się przebija przez chmurywypogodziło się trochę u mnie i zaraz na działkę uciekam coś porobić
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39632054]Ja jestem bardzo zadowolona z mojego ogrzewania, mam piec dwufunkcyjny (ogrzewa wodę i mieszkanie) i mam bardzo cieplutko. No wiadomo, jak przychodzi wyrównanie roczne za gaz, to jest bida, ale nie ma aż tak źle.
Natomiast ja mam wymienione, szczelne okna i ocieplony blok, dlatego nie tracę tego ciepła. A jeśli chodzi o węgiel - już pomijając cały brud, który z tego był, to to rozwiązanie w ogóle nie wchodzi u nas w grę - wracamy do domu koło 18-19, zanim TŻ napalił w piecu (nie mamy gdzie wstawić takiego z podajnikiem, u nas piec jest w kuchni), to była 20, o 23 trzeba było zgasić, a o 8 rano - 15 stopni, dziękuję bardzo...[/QUOTE] No tak, wszystko zależy od tego w jakiej się jest sytuacji. U mnie w bloku jest ogrzewanie z ciepłowni. I jak mamy rodzinkę u której w bloku jest gazowe to mówią, że u nas cieplej i mamy mniejsze rachunki. Jak była u nich to zmarzłam Margosiu pisałam, że rozstępy mogą pojawić się po ciąży, więc wiem, że nie ma co się cieszyć na zapas. Stokrotka szkoda ze wcześniej nie napisałam o modlitwie
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-07 o 11:38 |
|
|
|
#3549 |
|
Konto usunięte
|
No wiadomo, gdyby u nas było centralne, to bym się nie zastanawiała, ale chodziły tylko takie plotki, w końcu stanęło na niczym i szybko wymieniliśmy.
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3551 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślą swą magiczna moc .Cytat:
Jak mnie bedzie suszyc znow to sie odezwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gotuje na jakiejś kości albo kostce-w zaleznosci od nastroju.Potem daje włoszczyzne a jak juz zaczyna być miękka to pieczarki.....Na koniec dodaje ok 2 łyżek smietany 12 lub 18% i finito.Smacznego!No i trzeba by jeszcze doprawci wg uznania ![]() Ja z okolicy ale nie znam.W Zamosciu przy Nowym Rynku jest sklep no i naprzeciw Agory tez.Nie wiem czy kojarzysz okolice...
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
)dzis juz nie tak ladnie jak wczoraj padalo i jest zachmurzone ale wsumie cieplo chyba..jade do lekarza po l4 pozniej zawiesc do pracy i do lidla nowego zobaczymy czy juz sklepowe polki sa puste bo od 8otwarcie bylo haha ) trzym kciuki za wizyty )i witam sie w 21tygodniu )) ) (wedlug usg) )
|
|
|
|
#3553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do bukietu to też baaaardzo chciałam z piwonii ale też nie dało rady ich ściągnąć... w ostateczności miałam taki, tez piękny: |
|||
|
|
|
#3554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na brak aktywnosci nie moge narzekac ![]() Cytat:
Obiadek juz zjadlam - placuszki wegierskie z sosem pieczarkowym ze sliwkami suszonymi ![]() Przepis na odjechane placuszki Oliath: PLACKI: -wczorajsze puree z ziemniaczkow z lodowki -maka -jajko/jajka -przyprawy wg gustu, ale duzo chili badz pieprzu (musza byc ostrawe w smaku) -szczypiorek Ziemniaczki utluc na gladko, dosypac dosc sporo maki, posiekany szczypiorek, przyprawy - wyrobic w garnku, na koniec dodac jajko cale surowe (albo dwa - ale uwaga, od jajcow ciasto robi sie kleiste z czasem )i wyrobic na gladko. Formowac kuleczki, splaszczyc i na glebszy olej na patelnie. Smazyc na zlocisto-brazowo. SOS: -pieczarki -1-2 lyzki masla -troszke maki do zageszczenia sosu -duza smietana 12% -sol -drobno posiekane sliwki suszone/ rodzynki -opcjonalnie kosteczka smaku pieczarki pokroic drobno, udusic z maselkiem i sola, dolozyc sliwki, zabielic smietana, zagescic sos maka rozmieszana w pol szklanki wody albo zasmazka. Sos musi byc bardzo gesty, zeby nie splywal z plackow. PODAWAC Z DOWOLNA SUROWKA, u mnie byla tarta marchew z cukrem i cytryna. UWAGA: Mozna placusie kolorowac - na rozowo odrobina soku z burakow/ papryka mielona, na zolto kurkuma, na zielono szpinakiem/brokulem. Hitowo wygladaja tak podane ![]() Sorki za brak miar, ja na oko wszystko daje, choc powiadaja, ze na oko to chlop w szpitalu umarl... ![]() Sorki za jakosc zdjec, fonem robilam W tle blat stolu kuchennego - mojej roboty ![]() To zem sie nachwalila ![]() EDIT: Celem pokolorowania nalezy produkt barwiacy - buraczek, szpinaczek, kurkume - oczywiscie dodac do ciasta przed smazeniem
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-07 o 11:54 |
|||
|
|
|
#3555 |
|
Konto usunięte
|
Hej Laski w tej ponury dzień!! za szybko się chyba cieszyłam ze słonka, bo poszło sobie... brrrr
my mamy ogrzewanie domku piecem gazowym dysfunkcyjnym z zasobnikiem wody + kominek dla przyjemności - miesięcznie wychodzi przez cały rok za gaz 220 zł przy temperaturze w zimie 20,5-21 stopni, więc uważam że mega fajnie zazdroszczę wizyt i oglądania maluchów ja mogłabym chodzić co tydzień, a jak wynajdą USG domowe to na pewno się zaopatrzę przyznam sie szczerze że nie chce mi się smarować, choć skórę mam bardzo suchą... |
|
|
|
#3556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.Piję duuuuzo 2.Nawilżam -Babydream fur Mama no i Perfecta Mama 3.Modlitwa-zaczneee dodawac intencję codzien ![]() A wybierasz sie na Akademie Bezpiecznego Malucha? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3557 |
|
Raczkowanie
|
wyglądają piekielnie apetycznie te placuszki...
|
#3558 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
mela- gratulacje dla brata i kciuki mocno zaciśnięte
![]() ![]() Cytat:
nie wiem czemu brzuch mam mały moja mama przytyła w ciązy łącznie 9 kg, ja już 6 więc ją na pewno wyprzedzę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Duży maluch ! Cytat:
Cieszę się, że wszystko się układa i jesteś szczęśliwa. Jeżeli chodzi o L4 maksymalny czas na jaki mogą wystawić to miesiąc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mimo, że długo spałam itp to głowa mnie boli i taka jakaś..zmęczona ![]() Oliath- pięknie wyglądają placuszki !!! mmmm... A ledwie wstałam z łóżka pożarłam marsa (coś dla dzoan).. teraz idę po bardziej treściwe śniadanie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-07 o 12:00 |
|||||||||
|
|
|
#3559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chodzisz do szkoły rocznej czy na kurs?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja wczoraj ukonczyłam 23tc wg OM i dzis sie dopiero skapłam ![]() Slinka kapie ![]() Margosiu: -za 110 dnióweczke.Cytowałam i chciałam wczesniej ale wizaz sie buntuje :/
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja zajadam sie twarozkiem tego mi bylo trzeba - zeby nie bylo maz kroil rzodkiewke i szczypior![]() Babcia TZ gotuje barszcz bialy - wiec obiadek mam dzis z glowy, choc kupilam sobie w biedronce wczoraj warzywa na patelnie - moje ulubione i moze pozniej przelkne. ![]() Co do autka cena powala, ale jesli nie zrobilabym tego rozrzadu, koszt remontu silnika bylby 4 razy drozszy niz to co teraz wydalam. A ze zaparlam sie i nie pozwole TZ sprzedac go, takze bede miala juz na jakis czas spokoj.
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie suszy strasznie, jakbym miała porządnego kaca
![]() chyba na ten mróz
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Ciebie tramwaj.. a mnie krowa przeżuła i wypluła.
![]() Dzisiaj miałam sen, że Tż mnie zdradzał z Natalią Siwiec, która miała sypialnię obok naszej. I co najlepsze- ja w ciąży i nagle słyszę jak ona do niego grucha: "nie nie, majteczki mam małe bo rozmiar 36.. o patrz" ![]() Zaczęłam przez sen sobie podpłakiwać, a Tż do mnie "co znowu beczysz" spytałam, czy mnie zdradza, a on, że nie.. przytulił i już poszłam spać od nowa Co ja mam w tym łbie
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath całkiem zapomniałam, że są wśród nas doświadczone mamy, które mogą coś powiedzieć o rozstępach.
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i budzę się w nocy cała w nerwach. tylko, że ja nie płaczę, a budzę męża i pytam dlaczego mnie zdradza na początku biedak nie wiedział o co chodzi, a teraz już się nauczył, że chodzi o moje sny. i też zawsze przytula i tłumaczy mi, że jestem wariatka i takie tam
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja czesto mam dziwne sny.....
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Ponadrabiałam, w między czasie z pieska wyspacerowałam,zjadłam chlebek z serkiem ze słonecznikiem i teraz jeszcze poprawiłam to lodami z brzoskwiniami polane soczkiem malinowym
,a teraz trzeba się brać za obiadek i chyba będą piersi w sosie pieczarkowym i pekińka kapustka.....
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Ide zrobic sobie kawke z mlekiem,moze mi ciśnienie dżwignie w góre...A do niej TYLKO małego Twixa
I na dzis tyle ze słodkich rzeczy
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma, Rockyyy- mój to już jak się przebudza i słyszy moje podpłakiwanie to tylko rzuca "Co, znowu Cię zdradziłem?"
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

po tym jak usłyszała mój piękny kaszel, ale oprócz tego zapewniła dostawę gołąbków na dzisiejszy obiadek, więc ma wybaczony syrop
więc zamierzam się trochę poobijać i zrobić wiosenne porządki

To pogoda pewnie,na dworze meggaaaa ponuractwo...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ślą swą magiczna moc .

Studnióweczka
moja mama przytyła w ciązy łącznie 9 kg, ja już 6 więc ją na pewno wyprzedzę. 
12.06.2010