|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#1772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Działka to też świetna sprawa ![]() Dziwny ten Twój cykl doczytałam że test robiłaś a do lekarza się wybierasz? Cytat:
![]() Tak zachwalasz tą babeczkę że jeśli to nie będzie dla Ciebie problem to podeślij na nią namiary jak nam ze znajomym nie wypali to się do niej odezwę. Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2013-03-06 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny jaka piekna dzis pogoda az sie wierzyc nie chce ze od soboty znow zimno ja protestuje i sie stanowczo nie zgadzam
![]() test zrobilam wczesnie bo dzis ostania tabletka duphastonu i boje sie ze gdyby byla fasolka to po odstawieniu nie chce jej przez przypadek stracic i poszlabym po recepte a tak nie wiem co robic. co do mnieszkania ja mieszkam w bloku na wsi ale jest tu taka cisza spokojny sasiedzi mala spolecznosc nie zamienilabym sie pomimo ze do pracy daleko ale autem da sie zyc stwierdzilismy ze bedzie mniejszy kredyt i raty i szybciej splacimy a jak juz bedziemy baaardzo starzy to moze nie trzeba bedzie sie juz martwic kredytem bo moze szybciej uda sie splacic |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pradip - no dziwny ten mój cykl. Test robiłam, ale nic nie wyszło, tzn. 1 kreska. Dlatego stwierdziłam, że na pewno nic z tego i lada chwila jednak @ przyjdzie. Nadal jednak nie przyszła, co daje mi pewne nadzieje, oby nie złudne... ![]() Pisałam o lekarzu, bo gdyby się nie udało w tym miesiącu to chcę jeszcze raz zrobić sobie TSH i iść na USG, może jakieś dodatkowe badania hormonów - nie chcę tracić kolejnych miesięcy na czekanie. Póki co minął już prawie dzisiaj 31 dc i @ nie ma ![]() Boję się nakręcać, ale trudno mi pozostać obojętnym... Ehh jestem ostatnio strasznie monotematyczna na tym wątku ![]() Co do działki - no fajna sprawa, tylko że to taka mała działka na tzw. ogródkach działkowych, no ale zawsze jest gdzie poleżeć na trawce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1776 | |||
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczynki
![]() Wczoraj miałam taki zapiep.... w pracy, że nawet nie miałam ani chwili, żeby cokolwiek napisać.. siedziałam w biurze równo 12 h ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może nie to że tak zachwalam.. jeszcze w sumie nic nam nie zrobiła ![]() ![]() Cytat:
Co tam monotematyczna ![]() ![]() ![]() mimo wszystko, skoro nie ma @ to cały czas mocno zaciskam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Nie było mnie chwilę, ale już wróciłam ![]() ag9- PÓKI @ NIE przyszła to jest nadzieja, warto wierzyć. Ja poszłabym na Twoim miejscu na betę, albo zrobiłam bym jeszcze ze 2-3 testy. A ja trzymam ![]() a mnie ząbki bolą :/ i jak zadzwoniłam do dentysty to mi powiedział, że co on mi może zrobić jak jestem w ciąży.. nic. Ani wyrwać, ani leki, ani znieczulenie.. ;/ bez sensu. Chyba jestem spisana na ból i cierpienia.. ![]()
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
Dzięki za słowa otuchy, @ nie ma narazie. Dzisiaj wydawało mi się że mnie mdli rano, ale to pewnie bujna wyobraźnia. Z kolei wczoraj popołudniu/wieczorem złapał mnie taki silny skurcz żołądka chyba, że myślałam że zejdę.
Poszłabym na betę, ale znowu boję się rozczarowania, bo ostatnim razem jak poszłam to popołudniu dostałam @. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Współczuję z tymi zębami... Mnie z reguły pomagały zimne okłady z lodu, może to pomoże.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ostatnio mi brakuje czasu, żeby za wami nadążyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No więc leczę się i może w następnym cyklu się uda. Bo w tym raczej nie bo z moich wyliczeń wynika, że leczenie obejmie też okres płodny. Więc mam w tym cyklu psychiczny odpoczynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To szybko zacznij brać leki, to szybciej zajdziesz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1783 |
Rozeznanie
|
witam sie po pracy dzis znow test zrobilam i niestety jakby nie patrzec jedna kreska
![]() ag tak jak pisza dziewczyny poki nie ma tej francy nadzieje jest ktos wkoncu musi przerwac ta zla passe i te pesymistyczne nastawienia czas tchac troche nadzieji w nasz watek : ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zadomowienie
|
Właśnie dziewczyny u nas dawno nie było II.
![]() trzymam za was wszystkie kciuki, a u mnie nie wiem o cochodzi dziś 7dc a ja mam takie bóle jak przed woulacją zawsze, ale co by się rozregulowało, p otym bromergonie cos, tzn ja się ciesze oczywiście i owu może już byc, dziś pomęczę mężusia ![]() a i zakupiłam testy owulacyjne ![]()
#1785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Ty odkryłaś brak ubezpieczenia? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Wtajemniczenie
|
Hej, melduję się po dzisiejszej wizycie
![]() ![]() Trzymajcie się cieplutko i trzymam kciuki za Was ![]()
#1787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam wrażenie że czuję jakieś objawy, mdłości, wrażliwe sutki, ale TZ się śmieje, że umysł ludzki ma nieograniczone możliwości i pewnie sobie wkręcam ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-03-07 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zadomowienie
|
BZDURA!!! wyrwać to może nie specjalnie, o lepiej tak w drugim trymestrze jak już ale znieczulenie i niektóre leki jak najbardziej można. zapisz się szybko do innego lekarza.
#1789 |
Zadomowienie
|
maomami, cieszymy się razem z tobą
![]() ryba, to rzeczywiście jakaś bzdura, zęby trzeba leczyć, szczególnie w ciąży, im szybciej, tym bardziej prawdopodobne, że się obędzie bez znieczulenia, ja nigdy nie biorę i nie boli ![]() ag9, trzymam kciuki! dziewczyny, mam może dziwne pytanie, ale zadam. chodzi o wizyty u ginekologów. w lecie biegam w spódnicy, wtedy w gabinecie w trakcie marszu od pokoju w którym się rozbieram do fotela ginekologicznego (a mam wrażenie ze pokonuję wtedy kilometry) za przeproszeniem nie paraduję z gołym tyłkiem ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
Eleo - ja z reguły chodzę w spodniach i trochę dłuższej tunice, która zakrywa chociaż kawałek tyłka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
a ja myślę że sobie n ie wkręcasz :d ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1792 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- a wogóle to cześć wszystkim, już się troche wtryniłam-można dołączyć? ![]()
![]() |
#1794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mojej pani ginekolog są takie jednorazowe "skarpetki" i jest ciepło w nuny ![]() hej dołączaj do nas i napisz coś o sobie
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
I ja powinnam pójść do ginekologa, ale się boję, boje się usłyszeć że coś jest nie tak, i dlatego mamy problem z zajściem lub jeszcze gorzej. Przepraszam za wtargnięcie, dziś znowu dostałam okres znowu nic...... chciałam to napisać wyżucić z siebie choć trochę smutku
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2013-03-08 o 02:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do gina to ja akurat jakos wogole sie nie stersuje i moge przejsc nawet z golym tylkiem bo wiem ze to lekarz i dziennie to on oglada mase nie takich tylkow jak moje wiec z tego co widze nawet nie zwracala uwagi ![]() 13mm szczescia super ze wszystko wporzadku dbaj o siebie i malucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zadomowienie
|
No i jedna kreska na teście. Szlag by to.
@ nie ma. Dzisiaj jest 34 dc. Dam sobie jeszcze weekend, na betę pójdę w poniedziałek. TZa kolega, jak starał się z żoną o dziecko (przez rok) to kilka razy było tak, że @ spóźniała się po kilka dni... Już się zdążyli zacząć cieszyć że może coś jest na rzeczy, a wtedy franca przychodziła. Ale faktycznie, wątek coś przycichł, dawno II nie było... ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() wiesz, myślę że każda z nas czuję taką frustrację, kolejny miesiąc, kolejna @ i nic... obawy, że coś jest nie tak. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
A ja się troszkę nad sobą poużalam, bo w tym cyklu to my nawet nie możemy się starać bo leczymy grzybicę
![]() ![]() A ktoś pytał jak się dowiedziałam o braku ubezpieczenia. No więc w tym roku wszedł jakiś nowy system, że już ubezpieczeń nie ma na karteczkach tylko w komputerze i jak poszłam do gin to się okazało, że nie mam ubezpieczenia od prawie 3 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia, i idz jak najszybciej, ja poszłam z innym problemem zlecono mi badania hormonalne i hop mam wysoka prolaktyne która uniemozliwia mi zajście w ciążę. Mam nadzieję że to jedeyny mój problem. co za straszna pogoda u mnie pochmurno imało głowy nie urwie, mam w planach dziś sprzątanie , gotowanie itp. ![]() miłego dnia
![]() |
#1800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- a cos o sobie - to jesteśmy młodym małżeństwem, jesteśmy w 2 cs. przy poprzednim to miałam dużo stresu i sie za mocno "podjarałam" że się o dziecko staramy że z tego wszystkiego cykl mi się skrócił o 5 dni... ![]() tak na prawde to się czuje jakbyśmy się już dłużej starali bo bardzo czekałam na ten moment starań - od ślubu do teraz zdrówko mi nie pozwalało zachodzić (leki zabronine w ciąży brałam) a i przed samym ślubem nie mogłam się doczekać, a jeszcze studia były... ten pierwszy cs to były cuda wianki - tak naprawde to jestem pierwsza w rodzinie której nie udało się zajść za pierwszym razem (także nawet moja siostra była nieco zaskoczona że w ciąży nie jestem) a do tego pare dni po tej przedwczesnej @ właśnie ona, troszke zakłopotana powiedziała mi że jest w 3 ciąży... i się cieszyła że będziemy razem no bo przecież my się stramy specjalnie w dziecko wcelować (oni w sumie nie planowali tak do końca ale wiedzieli że może być) a tu zonk :-( ryczałam tak ze 2 dni.. zanim sie uspokoiłam. na dzień dzisiejszy jestem chyba po owulacji i jestem w 100x razy lepszej kondycji niż w 1cs. stqwierdziłam że nie ma co się spinać, zajmuje się moim życiem (aż tak że byśmy prawie owulacje przegapili ![]() ale się rozpisałam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.