|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
pendraiw -to jest jakaś chora akcja! do cholery płacisz za dodatkowe godziny i wymagasz! i ten tekst o 10 godzinach - patrzcie go jaki mądry, oczywiście te 10 godzin u niego masz wykupić
znacie jakiegoś normalnego instruktora w Gliwicach? |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Pytasz o pierwszą? to już ci na priw kiedyś pisałam
Jeśli o ta drugą - to polecali mi ja wszyscy którzy przeszli z mojej 1 szkoły i pozdawali egzaminy. [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3962956 4]Pendraiw... cholera... coś chciałam/chciałabym napisać, ale nawet nie wiem co. Serio nic mi nie przychodzi do głowy... To jest jakiś absurd... Weź sobie urlop, przyjedź do lublina, pójdziesz do mojego instruktora, on Cię w tydzień postawi do pionu. Koleś zawsze słuchał co do niego mówiłam, w życiu głosu nie podniósł, nie olał mnie nigdy... Wszystko raczej w żartach albo na luzie. I jak czytam co inni wyrabiają to mi się włos jeży na głowie jakim cudem oni pracę jeszcze mają? ![]() Kurde aż kiszka, bo miałam się po zdaniu prawka odezwać do I. ale tak mi było głupio, że nie zdałam za pierwszym razem (przez własną głupotę)... a on takie nadzieje we mnie pokładał... a ja mu statystyki popsułam... [/QUOTE]Oj tam, ważne ze zdałaś w miarę szybko Odezwij się do niego Cytat:
Powiedział że brakuje mi precyzji czy czegoś takiego , że dobrze jeżdzę ale jeśli ktoś (czyli on) mi nie powie zmień bieg, to ja sama nie zmienię Mowił - "na egzaminie egzaminator, nie będzie ci mówił jaki bieg masz teraz włączyć....." a ja na to - masz rację jeżdziłam z nim pół godziny i nic o biegach nie wspominał Czy ja znajdę wreszcie instruktora, który poćwiczy ze mną to czego ja nie umiem ?
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3962956 4]Pendraiw... cholera... coś chciałam/chciałabym napisać, ale nawet nie wiem co. Serio nic mi nie przychodzi do głowy... To jest jakiś absurd... Weź sobie urlop, przyjedź do lublina, pójdziesz do mojego instruktora, on Cię w tydzień postawi do pionu. Koleś zawsze słuchał co do niego mówiłam, w życiu głosu nie podniósł, nie olał mnie nigdy... Wszystko raczej w żartach albo na luzie. I jak czytam co inni wyrabiają to mi się włos jeży na głowie jakim cudem oni pracę jeszcze mają?
![]() Kurde aż kiszka, bo miałam się po zdaniu prawka odezwać do I. ale tak mi było głupio, że nie zdałam za pierwszym razem (przez własną głupotę)... a on takie nadzieje we mnie pokładał... a ja mu statystyki popsułam... [/QUOTE]Nefty jakiego masz w Lublinie bo ja tam zdaje pendraiw omg co to za instruktorzy sa?to my im dajemy kase i musza sie dostosowac a nie no nie wierze.Gdzie Ty zdajesz?
|
|
|
|
#3515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do mojej szkoły i gadałam z kierownikiem
bez problemu mi zmienił instruktora na "najspokojniejszego" jakiego mają - mój tż też ma z nim jazdy na kat C więc potwierdził ze koleś jest spoko. i teraz chwila prawdy - czy rzeczywiście jestem tak beznadziejna czy tylko stres i krzyki powodowały u mnie zgąbczenie mózgu (na ostatnich jazdach nawet biegu nie potrafiłam dobrze wrzucić)
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj dwie godziny jazd. Jestem zadowolona z dzisiejszych jazd, szło mi bardzo dobrze, łuku ani razu nie zawaliłam, parkowałam bardzo dobrze bez żadnej korekty.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Okaże się za tydzień. Dzisiaj były jazdy z moim ulubionym instruktorem na luzie. Egzamin to kupa stresu.
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Zdałam dziewczyny , w końcu ;D
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
mandy20 świetna wiadomość, gratuluję . Czy możemy liczyć na jakaś relację z egzaminu? ![]() |
|
|
|
#3525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak miałam drogi z pierwszeństwem to hamowałam i sie obracałam czy nic nie jedzie takie głupie przyzwyczajenie , to on do mnie ze znaków nie znam i tamuje ruch Wjechałam w strefe gdzie było 40 i jechałam 50 a on do mnie ile tu możemy jechac , ja że 50 i się znowu zaczeło . Smiał się jak jechałam po drodze , gdzie miałam robic zawracanie na skrzyżowaniu ,że zaraz nas koń wyprzedzi bo akurat sobie szedł z tym wsyztskim z tyłu gdzie ludzie siędza( wyleciało mi z głowy jak to sie nazywa) . Jechałam cały czas z ta myśla ,że zaraz sie zamienimy bo na to się juz dawno zanosiło i jak wyjeżdzałam z skrzyzowania , wjechałam juz na prostą droge to on mi powiedział ze mam jechać no prosto a ja zrozumiałam ze mam sie zatrzymać ( pewnie ,żęby sie przesiąśc ) i tak stoje głupia za samochodami jakimis , które były kołem zaparkowane na jezdni to on do mnie ,że co ja robie czy cos takiego . Mówie wam dziewczyny masakra No i w koncu wjechałam do wordu . No i sie zaczeło wyliczanie ja do niego ,że wiem i że rozumie wszystki . I padło stanadardowe pytanie : co ja mam z tobą zrobic . Ja do niego ,że no negatywny bo błędów narobiłam , musiał interweniować . A on ,żebym skargi na niego nie napisała no a ja ,że nie napisze bo niby dlaczego . No a on do mnie ,że bo ja ci tutaj pozytywny chce dać a ty chcesz negatywny i patrze napisał pozytywny . A i powiedział na koniec ,że lepiej ,żeby mnie więcej nie spotkał na ulicy i ,że jak trafi na taką drugą ( moje imie ) to zakończy bardzo szybko egzamin i ,że go wyprowadziłam z równowago i się strasznie zdenerwował Ja w to nie wierze poprostu , chyba z okazji dnia kobiet zrobił mi prezent . Wogóle go rozgryz nie mogłam bo na poczatku miły , gadał sobie ze mna , mówił mi,żebym sie tak nie stresowała itp po czym krzyczał po czym żartował i tak w kółko ;D Sory za takie wypracowanie ale tego egzaminu to nigdy nie zapomne A miałam jeszcze zrobić hamowanie awaryjne koło brzozy on do mnie ,czy wiem jak wygląda brzoza ja ,że nie to sie zaczął smiac i mi opisał jak wygląda . A parkowanie prostopadłe miałam , zawracanie to problemu nie było . Z rondem też sobie poradziłam . Mam zaznaczone błedy w przekroczeniu predkości i przejazd przez skrzyzowanie z pierwszenstwem i wzniesienie za drugim razem bo mi zgasł a i błedy w odnoszeniu się do znaków ale zaliczone na pozytyw . Miałam głupia szczęście jak nie wiem , ale z drugiej strony jak na ekstremalne warunki , które sama sobie zafundowałam to juz nawet zestresowana nie byłam bo wiedziałam ,że juz koniec i to chyba mnie uratowało , bo nie wpadałam w panike , nie płakałam , nie robiłam się czerwona tylko jechałam dalej twardo i ogarniałam pieszych , przeszkody . Ufff , no dalej w to n ie wierze , jestem w szoku ;D
"Wyrzucasz sobie ,że nie zrobiłaś czegos w 100 % ? Coż , spirytus ma 95 % , a wiadomo co potrafi . " Christel Alsos - Found Edytowane przez mandy20 Czas edycji: 2013-03-07 o 15:56 |
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Mandy świetnego egzaminatora miałaś.
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- To jest raczej taki egzaminator ,że u niego ciężko zdac z tego co mi nawet instruktorka mówiła ale chyba miał baaardzoo dobry dzień bo raczej on nie gada i nie żartuje a do mnie od początku sypał swoimi żarcikami . O przypomniało mi się jak światła awaryjne pokazywałam to on do mnie czy aby napewno działają ,ja że no tak a on czy aby napewno i tu zwątpiłam to mi rzucił jakąś anegdotą ,żę jak policjanci się pytają czy działaja to coś tam , nie zapamiętałam płety ale chodziło mu o to ,że one migają ale się już sama śmiac zaczełam . A i kazał mi pojsc na drugi łuk ale tam jakis inny egzaminator sie wpierniczył to mnie zawołał tam gdzie stał , to podeszłam .A obok ktoś łuk robił i sie pytał tego egzaminatora czy zaraz będą zjezdzać bo on chce ten łuk wziąć ale tamten go nie słuchał tym samym mu nie odpowiadał to go wyzywać do mnie zaczął , że głucholec z niego i coś jeszcze ale też nie pamiętam . Nie wiedziałam co mu odpowiedzieć na to , to tylko przytaknęłam a i jak juz wsiadałam do samochodu ,żęby łuk zrobić to mi powiedział ,żę chyba zrobimy prezent na dzień kobiet
"Wyrzucasz sobie ,że nie zrobiłaś czegos w 100 % ? Coż , spirytus ma 95 % , a wiadomo co potrafi . " Christel Alsos - Found Edytowane przez mandy20 Czas edycji: 2013-03-07 o 16:22 |
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę wydaje mi się że egzaminator bardzo fajny. Lepiej jak żartuje niż krzyczy... Zresztą kto wie jaki byłby wynik z innym egzaminatorem, więc super! Za pierwszym razem jak wręcz rozjechałam pachołek na placu pani Egzaminator tak naskoczyła na mnie, że szok! 14 marca mój dzień... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3963331 0]Robiłam kurs TU, mała szkółka, jeden instruktor... ale zna się na rzeczy.[/QUOTE]
Nie znam ale to blisko mnie a Ty zdałaś nefty? zatanawiam się czy nie wziąść jazd przed samym egzaminem ale u kogos kto ma dużą zdawalność![]() mandy super gratulacje
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mandy naprawdę Ci się nieźle trafiło, u mnie za głupi malutki błąd stwarzają taką atmosferę egzaminatorzy już, że potem ciężko się wyluzować. U mnie, z tego co znajomi opowiadali, jeśli ktoś daje po hamulcach, to automatycznie jest po egzaminie. Tym bardziej, jeśli przekroczy się prędkość nie z nieuwagi, ale z niewiedzy do ilu jest ograniczenie. Ja muszę się pochwalić, dzisiaj odebrałam prawko
|
|
|
#3533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo tak jest ,że jak egzaminator interweniuje to koniec ale mi się upiekło Mam nadzieje ,że nikt się do nagrania nie dokopie bo to był " cyrk na kółkach "
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że zdajemy w tym samym dniu.
Powodzenia!
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Relacja z pierwszej przejażdżki, jeśli ktoś byłby ciekawy jak było
![]() Było już totalnie ciemno, lał deszcz, za kółko naszego rodzinnego mercedesa wsiadłam po raz pierwszy. Auto jest na półautomacie czyli ręcznie zmieniamy biegi, ale w samochodzie sprzęgło jest automatyczne - nie ma tego pedału, nie używamy sprzęgła wcale. Z jednej strony duże ułatwienie np. podczas jazdy w mieście. Z drugiej strony, jestem przyzwyczajona do jazdy ze sprzęgłem, dzięki czemu czuję auto i tu np. mi tak śmiesznie jakoś się jechało w korku, gdzie jedyne co mogłam robić to na zmianę dodawać lekko gazu i od razu myk noga na hamulec - w aucie ze sprzęgłem w takim wypadku zwykle manipuluje się sprzęgłem - popuszcza i dociska. Tu nie ma takiej możliwości Ale jeździło mi się bardzo dobrze, mimo że ślisko okropnie, wypadek na drodze (stąd ten korek), ciemno i wiadomo - inaczej, to dzięki dokupionym przed ostatnim egzaminem jazdom czuję się pewnie na tyle na ile sytuacja pozwala, więc ogólnie jestem zadowolona. I teraz dostrzegam plusy w tym że cała ta bajka ze zdawaniem trwała dość długo
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacjesuper egzam
|
|
#3538 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja z kolei przed drugim egzaminem (który zdałam) wzięłam sobie 2 godzinki z obcym instruktorem, takim o którym nic nie wiedziałam (celowo, na pałę, nawet gdyby okazał się totalnym burakiem - suma summarum okazał się też spoko, chociaż zupełnie inny charakter i usposobienie). Po co? Bo mój był taki spoko, luzik, nic złego nigdy nie powiedział... a wiadomo jak to z egzaminatorami - może być niemiły, poza tym stres, że się kogoś widzi pierwszy raz na oczy. No i ta osoba na fotelu pasażera mnie nie zna, więc nie wiemy jak zareaguje. A reaguje inaczej niż instruktor, z którym się przejeździło cały kurs i który wie co potrafimy. Chciałam zobaczyć jak to jest jeździć z osobą, którą się widzi pierwszy raz na oczy, tak jak z egzaminatorem. |
|
|
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
12 się zbliżą ...
trzymajcie kciuki o 12 ;d
|
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3964840 7]Tak, 2 stycznia.
Ja z kolei przed drugim egzaminem (który zdałam) wzięłam sobie 2 godzinki z obcym instruktorem, takim o którym nic nie wiedziałam (celowo, na pałę, nawet gdyby okazał się totalnym burakiem - suma summarum okazał się też spoko, chociaż zupełnie inny charakter i usposobienie). Po co? Bo mój był taki spoko, luzik, nic złego nigdy nie powiedział... a wiadomo jak to z egzaminatorami - może być niemiły, poza tym stres, że się kogoś widzi pierwszy raz na oczy. No i ta osoba na fotelu pasażera mnie nie zna, więc nie wiemy jak zareaguje. A reaguje inaczej niż instruktor, z którym się przejeździło cały kurs i który wie co potrafimy. Chciałam zobaczyć jak to jest jeździć z osobą, którą się widzi pierwszy raz na oczy, tak jak z egzaminatorem.[/QUOTE] Dzieki gratulacje tez zamierzam wziasc przed egzaminem moze godz ja juz wziełam naprawde duzo jazd.Nefty moge napisac na pryw.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Szkoda, ze zawalilam na miescie. Ale poniedziałkowy egzamin miałam z egzaminatorem nadzorujacym, oni podobno sa najgorsi -.-

[/QUOTE]

To takie smutne, że stres nas zjada i czasami robimy rzeczy takie, na które na jazdach byśmy sobie nie pozwoliły...