![]() |
#4651 |
Rzabbocop
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
od 03:20
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Prosze, na szybko machnelam - moze sie przyda
![]() ![]() Wylecial balonik ze swojej zagrody Z nadzieja na wielkie i piekne przygody. Gdy lecial nad lasem zobaczyl skowronki, Motyla ogladal, jak sunal przez laki, Gdy rzeke przekraczal skupiony na wodzie, Nie wiedzac, dal wciagnac sie pierwszej przygodzie. Stojacy na mostku Cezary go chwycil, I zaraz do domu po cichu przemycil. A w domu tym koty dwa chcialy sie bawic, Lecz przy tym balonik mogl sie przedziurawic. Wiec zeby ratowac z opresji go szybko, Zabral do siebie, przedstawil swym rybkom. Zmeczony tym wszystkim balonik poprosil, By moze go nigdzie juz wiecej nie nosil. Bo wrocic on chcial po calym tym rajdzie, Do swojej Tosienki, lecz bal sie czy znajdzie. A chlopiec tym bardzo sie uradowal, Bo wiedzial czyj balon jest gdy go ratowal. A skad wiedzial Czarek, ze balon jest Tosi? Bo napis przeczytal - "o zwrot Tosia prosi" Balonik nie wiedzial, ze ma cos takiego, I wracal do domu juz z nowym kolega. Moj zolty balonik! dziewczynka krzyknela, Gdy pelna radosci od chlopca go wziela. Zakonczyl balonik swa pierwsza przygode I wolal z ogrodka ogladac przyrode. |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Konto usunięte
|
Ooo proszę, ładne
![]() A jeszcze polecam zarąbistą bajkę "Mały miś" - odcinek "Balonik Emilki", śliczna rzecz ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- I jeszcze - świetne doświadczenie, może się małej spodobać ![]() http://www.blogi.szkolazklasa.pl/?blog=2442 kawałek niżej zjedź, pod fotkami z balonem jest opis, prościutkie - widziałam na własne oczy na przedszkolnych zajęciach, fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39259005]I jeszcze - świetne doświadczenie, może się małej spodobać
![]() http://www.blogi.szkolazklasa.pl/?blog=2442 kawałek niżej zjedź, pod fotkami z balonem jest opis, prościutkie - widziałam na własne oczy na przedszkolnych zajęciach, fajne ![]() Robiłam ostatnio z synkiem, z tym, że zawiązywaliśmy balon, potem pompowaliśmy klasycznym sposobem drugi do podobnej wielkości i sprawdzaliśmy, który prędzej spada ![]()
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
poleciacie magiczną kulę z Lamaze?
http://allegro.pl/lamaze-interaktywn...051205936.html Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-02-26 o 11:30 Powód: kk |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
szeryfcio
|
A jakie termometry bezdotykowe polecacie? Ma ktoś?
#4657 |
Zakorzenienie
|
Od półtora roku mamy termometr bezdotykowy Microlife 100 i świetnie się sprawuje. Szybko mierzy, zapamiętuje wyniki, można go przełączyć na tryb otoczenia i np zmierzyć temperaturę jedzenia czs coś. moja córka uwielbia ten termometr i nieraz dla zabawy przychodzi, żeby jej zmierzyć temperaturę.
#4658 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny którą grę z Granny polecacie? W Rossie są teraz w promocji -
Lotto, Memo, Memino? Nie mogłam sie zdecydować...
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam o thermoflash lx 26 ale cena za wysoka...
![]() |
#4660 |
Wtajemniczenie
|
Jakie polecacie buty (na co dzien, nie żadne lakierki etc.) dla niespełnia 3letniej dziewczynki?
Wiem, jak wybrać buty, ale chodzi mi o konkretne firmy, które polecacie. Dotychczas finanse zmuszały mnie do kupowania w sieciówkacha, ale po 2-3 miesiącach już bywały zniszczone, chciałabym kupić na wiosnę coś trwalszego i przede wszystkim zdrowego dla stóp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
polecam firmę Mrugała, dla córki kupowałam za pierwszym razem zimowe i jesienne, nie wiem jak z wiosennymi ale przypuszczam, że trwałość i jakość są takie same. Cena wysoka ale po sezonie można sprzedać, natomiast jeśli chodzi o materiały, noszenie, zakładanie
![]() W zeszłym roku na wiosnę kupiłam w ccc cztery pary butów, 2 pary tenisówek, sandałki i sportowe, trochę grubsze na chłodniejsze dni, wydałam 120 zł i byłam bardzo zadowolona, tenisówki i sandałki poszły do kosza, znoszone na maxa (ale co się dziwić piaskownica, plac zabaw, las, pełne szaleństwo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Co do zdrowych butowo, to mogę polecić Superfity, córka miała już sandalki, buty jesienne i teraz nosi wiosenne. Raz kupiłam jej Bartki, ale jednak kosztowne są, a Superfity jednak tańsze, a tak samo dobrze skonstruowane pod kątem zdrowej stopy.
#4664 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-10
|
Witam,
Moja lista niezbędnych rzeczy: - delicol na kolki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego, że każde dziecko i każdy rodzic jest inny Sylwiusa napisała tu SWOJĄ listę niezbędnych rzeczy, co nie oznacza, że będzie ona potrzebna/niepotrzebna innej mamie. Jakbyś przejrzała cały ten wątek, to pod wieloma postami mogłabyś napisać tak samo, że się nie zgadzasz. "Polecamy - odradzamy" z góry zakłada bardzo subiektywne posty.
#4667 |
Zakorzenienie
|
pieluchy tetrowe no bez jaj zawsze sie przydadza.
![]() a w lato jak cieplo z kolei to zamiast koca koldry, przykrywam ja pielucha flanelowa. ![]() i na milion ulewania na poczatku, wietrzenia piersi, podkladanie pod buzke, opatulania dziecka i fotelika przy pierwszym karmieniu marchewka ![]() do robienia okladow podczas goraczki, zastosowan ma wiele. ![]() a jedna z nich eksploatuje nawet w samochodzie do wycierania szyb ![]() no air po za tym sywlia napisala ze to jej lista rzeczy niezbednych, nie narzuca nikomu stosowania tego przeciez. ![]() karuzela, to na prawde fajny wynalazek, jak dziecko male to mama ma chwile by zjesc snaidanie i sie wykapac, a teraz pozytywka od karuzeli sluzy za usypiacz do spania ![]() a calkiem niedawno stwierdzilam ze czas sprzedac, a tu psikus dziecko zorbilo i zachcialo 'ptaszki' do spania sobie puszczac. ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-03-15 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Rozeznanie
|
Ja mam firmy microfile bardzo sobie chwalę. Można nim też mierzyć temp wody, powietrza, otoczenia
![]()
#4669 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4670 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Hmmm.... to słówko "moja" <lista> mi jakoś umknęło, mea culpa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny! Mam do Was pytanie, bo siostra mojej mamy jest po porodzie i się zastanawia nad płynem do higieny intymnej, czy polecacie jakiś szczególny? Czego używałyście? Bo na razie z tego co mówiła, to chciała kupić Lacibios Femina Pregna, może stosowałyście, bo na wizażu niestety nie ma recenzji żadnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
szeryfcio
|
Z tego co pamiętam, po porodzie poleca się do mycia żel z dodatkiem kory dębowej.
#4674 |
Wtajemniczenie
|
Ja po porodzie używałam szarego mydła
![]()
#4675 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej ten plyn, którego używało się wcześniej, żeby uniknąć uczulenia na nowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Dopóki nie zdjęto mi szwów w kroczu, robiłam płukanki z Tantum Rosa. Potem chyba przez moment samą wodą, by wrócić do zwykłego płynu do higieny intymnej.
#4677 |
Zakorzenienie
|
anka ja po porodzie uzywalam plynu do higieny intymnej Lactacyt - uzywam do dzis, i uzywa go moja corka.
jest delikatny, przyjemny ma zapach, ma kwas mlekowy ulatwiajacy gojenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
BAN stały
|
lacibios fem pregna jest tak samo dobry jak lactacyd i zawiera nagietka, który też łagodzi, więc wg mnie spokojnie można stosować. szarego mydła bym unikała, bo wysusza a jeśli chodzi o tantum rosa to raczej jak coś się dzieje a jak jest wszystko ok to płyn powinien wystarczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
A ja używam go "na co dzień" ale po porodzie się kompletnie dla mnie nie nadaje. Tylko i wyłącznie woda. Drugi raz tak mam, że każdy kosmetyk wywołuje ogromne podrażnienie, pieczenie i ból. Jedynie zaparzona kora dębu i woda, nic innego.
#4680 |
Zakorzenienie
|
Też robiłam plukanki Z Tantum Rosa, gdy miałam szwa, bo usmierzaly mi one ból i późniejsze swedzenie, gdy rana się goila. A płyn kupiłam Biały Jeleń do higieny intymnej i był bardzo fajny.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.