Higiena intymna kobiet w ciąży i karmiących

Asa LaciBios Femina Pregna Płyn do higieny intymnej dla kobiet w okresie ciąży i połogu

Lacibios Femina Pregna Płyn Do Higieny Intymnej Dla Kobiet W Okresie Ciąży 150Ml

ana168
    22 kwietnia 2020 o 12:21
    Polecam!
    Świetny żel dla pań w ciąży - poręczne opakowanie z wygodną pompką, praktycznie bezzapachowy, dający uczucie czystości, odświeżenia i ukojenia. Do tego ładny, naturalny skład. Nie podrażnia, delikatnie się pieni. Opakowanie starcza spokojnie na 3 miesiące. Polecam!
  • 17 sierpnia 2019 o 19:53
    neutralny, czyli na plus !
    Poszukiwałam specjalistycznego i neutralnego płynu do higieny intymnej na okres ciąży. Natknęłam się własnie na ten i skuszona zawartością kwasu mlekowego, pantenolu, alantoiny i kilku łagodzących ekstraktów w składzie, zdecydowałam się na zakup żelu do higieny intymnej PREGNA. Faktycznie, jak obiecuje producent, żel z kwaśnym pH(3,5) nie zmienia znacząco pH okolic intymnych, co ma znaczenie, jeśli chodzi o ochronę przeciw infekcjom. Dzięki swojemu składowi wydaje się neutralny, bardzo neutralny (lekko kwaśny) jest również jego zapach (wybawienie w ciąży, kiedy mocne zapachy mogą być niemałym utrapieniem). Producent obiecuje uczucie komfortu i świeżości po zastosowaniu i to są jednak elementy, których mi brakuje, bo ja tej świeżości nie doświadczam, pomimo dokładnego umycia. Pod tym względem bardziej podobała mi się wersja niebieska LaciBios.
    Zalety:
    • ZAPACH (a właściwie brak zapachu)
    • KONSYSTENCJA (żel, aczkolwiek bardzo płynny)
  • 31 maja 2017 o 18:34
    Polecam
    Żel do higieny intymnej zaczęłam stosować 3 miesiące temu wraz z żelem do codziennej pielegnacji okolic intymnej, Choć butla jest dość duża to jej zawartość to 3/4. Zawiera wygodne, higieniczne opakowanie wraz z pompką, którą się zakręca i odkręca. Zapach żelu jest neutralny. Żel dobrze myję, oczyszcza okolice intymne. Dając świeżość. Przy stosowaniu tego żelu wraz z tamtym żelem do smarowania okolic intymnej żadna infekcja intymna mnie nie spotkała, a mam dużą skłonność do nich.
    Ola-zz
    23 grudnia 2016 o 14:18
    Świetny żel
    Tak owszem, używałam go w ciąży i w połogu. Obecnie używam znów ten niebieski. Zdecydowanie jest to bardzo dobry żel, mile odświeża, daje poczucie, że jest się czystym. Dodatkowo jakby niweluje podrażnienia skóry, chroni ją i nawilża. Zdecydowanie polecam go kobietą w ciąży by mogły się cieszyć życiem :) Opakowanie z pompką jest bardzo wygodne, higieniczne.
  • 9 lutego 2016 o 0:40
    Najlepszy ze stosowanych do tej pory
    To najlepszy płyn do higieny intymnej stosowany przeze mnie do tej pory. Przede wszystkim cenię go za skład, drugiego takiego nie znalazłam na rynku. Jedynie do czego mogę się przyczepić to stosunek pojemności do ceny. A przynajmniej mogliby go produkować w większych pojemnościach. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe

Zobacz także inne Higiena intymna kobiet w ciąży i karmiących