|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
![]() strasznie jestem tego ciekawa właśnie, jeśli tak to super.. ![]() Cytat:
![]() ![]() no.. okna pomyte.. kurze starte, obiad prawie gotowy, jeszcze tylko odkurzanie i mogę leżeć.. ![]()
|
|
|
#2432 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
witam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie
![]() Mam doła...nie wiem czy to przez tą beznadziejną pogode czy poprostu w ciąży przed końcówką tak jest...ciężko mi ledwo się ruszam, stopy i ręce spuchnięte, krzyże bolą jak jasny gwint i ledwie się tocze. Wszyscy na mój widok zamierają dosłownie, no cóż zdaję sobie sprawę że z 52 do 70 kg to widać różnicę, ale jak to powszechnie wiadomo każda kuzynka ciotka babka koleżanka w ciąży jedynie 10 kg przytyły i ja zapewne za dużo jem biore za dużo witamin a to nie jest dobre itd. itp. przestałam już tego słuchać. Pozatym mam dopiero 34t modlę się żeby zaraz po świętach jechać już nawet jestem spakowana bo coś mnie brzuch bolał wczoraj i dla zabicia czasu popakowałam co nieco. Ech niemogę się doczekać maleństwa tak bym chciała żeby był już cały i zdrowy na wierzchu a ja niczym nienaruszona dziewica pełna sił witalnych... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja co dół ciasta upieczony. zaraz robię masę no i mięso trzeba do piekarnika wstawiać. a wieczorem może tżta na ostatnie zakupy wyciągnę. do reala. jest jakaś komódka z 2 szufladami za 50zł to może akurat by było na ciuszki małego. a tak w ogóle to się zastanawiam czy urodzę w tym wątku
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-03-07 o 13:40 |
||
|
|
|
|
#2434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz jeszcze troszkę i będziesz brała na ręce całowała Cytat:
![]() Cytat:
wiec ściskam leciuto'moco ( jak mawiała moja młodsza siostra ) i wpadnij jak się ''ogarniesz'' Cytat:
i NIC WIECEJ W TYM TEMACIE Cytat:
no ja miałam ta kontrole .. wsio ok .. papier na rok podpisany cześć czołem ... - ale jeden yhmm jakie CIACHO fiuu fiuuu zjadłam płatki ... siedzę i czekam na wenę by kolejne pranie dać do pralki a te co juz uprane uprasować ......
|
|||||
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
No nareszcie mam troszke czasu, to troszke Was poczytam.. i zaraz zabieram sie za skręcanie pół-łóżeczka
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w biurze zawieźć zwolnienie. Akurat była tylko jedna babka, ale akurat ta najbardziej gadatliwa. I oczywiście cała litania, jakie to ona miała porody - a rodziła trzy razy, to trochę tego opowiadania było ale ogólnie podsumowała temat, że poród to nic aż tak strasznego, więc ma kobitka szczęście, bo mnie nie wnerwiła zbytnioA potem wizyta teścia. Przyniósł mi czekoladki na dzień kobiet - WIŚNIE W SPIRYTUSIE
|
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wiśni w spirytusie, to może skorzystał w promocji w Lidlu, bo coś podobnego tam widziałam, hehe Marzy mi sie sernik na zimno z galaretką i truskawkami. Zjaaaaadłabym Musiałabym się w końcu wziąć za wyprasowanie pościeli dla małego i ubrania kołderki. Nie chce mi się....
|
|
|
|
#2438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ze na okna masz jeszcze sily? ![]() Cytat:
![]() niestety koncowka nie jest latwa, mnie tez jest ciezko, ale najwazniejsze to isc do przodu.. i zostalo nam jeszcze tak niewiele, raptem 6 tygodni? ![]() Cytat:
|
|
|
#2439 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale przyjaciele sporo pożyczyli Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- A w ogóle jest jakaś okazja o której nie słyszałam, że Wy tak wszystkie za pieczenie ciast się bierzecie ?
|
|
|
#2440 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wie malenka co dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() szkoda, ze na mojego nie dziala.. ![]() Cytat:
chlopakom cos nie spieszno ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- u nas wartosci sa podawane w prognozie pogody w internecie a czy w Polsce ktos sie tym tematem w ogole interesuje, to nie wiem
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
tutaj tez
a w weekend ma byc temperatura znowu na minusie i sypnie snieg ![]() kochany Cytat:
Dlatego uwazam, ze SR to najlepsze, co mozna dla siebie zrobic a z tym gazem to mnie zaciekawilas ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- takie swieto moze byc i codziennie
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Pisze już 3 raz z tel zaraz mnie szlag trafi. Leże na patologii. Wczoraj z rana Gin kazał mi na ip lecieć. Zrobili mi usg i przyjęli. Potem ktg skurcze były duże dali kroplówkę. Potem wieczorem znów duże dali jakiego czopka. W nocy krew z nosa i okropny ból głowy. Rano myślałam że będzie ok ale dostałam krwawienia :-( dali mi zastrzyk bo ktg znowu szalało. Teraz trochę lepiej mniej krwawie skurcze trochę słabsze. Ile trochę tu poleze. Wolę być polkontrola chociaż na czas krwawienia i mocnych skurcze. Mówią że to może po badaniu bo lekarz sprawdzał rozwarcie którego dzięki bogu nie było. Trzymajcie mocno kciuki. Mam nakaz calkowitego lezenia. Rodzina jest cały czas przy mnie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2444 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
damy rade, ostatnie tygodnie. Tez sie beznadziejenie czuje, palce mi tak spuchly, ze sa 2 razy wieksze niz przed ciaza. Przytylam 21kg, srednio mobilna jestem i wlasciwie tylko leze i jem. Na wiecej nie mam sily. Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż mówi, że dziewczynki wychodzą szybciej, bo one tak jak każda kobieta muszą wszystko wiedzieć i wszystko widzieć- a co tam na zewnątrz, a jak wygląda mamusia, a jaki makijaż ma pani, z którą rozmawia i inne takie. Za to chłopaki sobie siedzą i myślą- mi tu cieplutko, wygodnie, mamusia mnie kołysze....aaaaaaaa, posiedzę sobie jeszcze
![]() Legowisko dla naszego Kluska jest już gotowe!
|
|
|
#2446 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Oczywiście myslałam że was poczytam, ale nici z tego przeleciałam na wyrywki i z tego co pamiętam:Oldzinx pytałaś o stanik, mam na razie jeden do karmienia, ale na bank kupuję więcej, tylko czekam aż mi się rozmiar ustabilizuje ten co mam kupiłam w ciemno, ale jest ok Dragusia, mój miał obwód główki 34 cm Leonikowa, Leoś cudny Malpka, Bmma, mój też żarłok, wczoraj cały dzień na cycu, dziś na szczęście troszkę daje mi odsapnąć OtTakaJa nie smutaj, miałam podobne obawy. zobaczysz, będzie dobrze ![]() Klementyna, Twoje posty mnie rozbrajają ![]() Ptaszysko, dla Ciebie i dla Natalki Ewkaa ![]() Chanel ściskam mocno ![]() To co pisała Leonikowa o gazie, to również polecam, bo niezłą bombę się po nim ma i ciut lżej jest ![]() Na opis muszę mieć więcej czasu, więc uzbrójcie się w cierpliwość napiszę tylko że przeżycie dla mnie było ekstremalne i niewyobrażalnie bolesne, ale dla takiego cudu WARTO.Lece, bo mój smok się obudził
|
|
|
|
|
#2447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) może jak je ustawię i ubiorę w naszej sypialni to coś się ruszy? Chciałabym i boję się. Jak dzisiaj poczułam dwa skurcze i mnie pogoniło do łazienki to cała przerażona - aż zapakowałam znów torbę. Z drugiej strony tak bym już chciała mieć przy sobie synusia. Nie da się jakoś tego porodu przeskoczyć?
|
|
|
|
#2448 | ||
|
Rozeznanie
|
Leonikkowa śliczny bobas
Cytat:
Cytat:
przekonałyście mnie, biorę jak dadzą ![]() ale stagnacja z tymi porodami, a potem jak ruszymy naraz to jak japońce na Pearl Harbor....
|
|
|
#2449 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś mam jakiś dzień na sprzątanie.. nie mogłam usiedzieć.. więc okna skorzystały.. ![]() Cytat:
ogromne za was.. Cytat:
![]()
|
|
|
#2450 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale przypomnij sie skutecznie z tym jedzonkiem - bo poootem nie będzie można .... Cytat:
Będzie dobrze , Cytat:
he,he ...Cytat:
ja dziś zrobię podsumowanie ale coś o tych kilosach wiem ... z 55 na 80 !!! przytyłam 25 kg - to jest dopiero mega .... ![]() Cytat:
Cytat:
, ojejku - dobrze ,że tak szybko zareagowałaś ..... napewno lekarze zrobią co w ich mocy - bądż dobrej myśli .fajnie wygląda
|
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pina Colada
Cytat:
Cytat:
a to nie jest źle mój ma 34,95cm. to może dam rade.
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
________ u mnie cisza. nie rodzę.. |
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie uradowalam babcie - vel za niedlugo 3 razy Pra_Babcie zadzwonilam do niej ... rozmawialysmy 45 minut - i zaplacilam 17nok kocham takie nic nie placenia za tyle rozmowy haha - dobra siec po prostukolejna pralka zaraz skonczy sie prac a ja musze sie zebrac w sobie i cos ugotowac na obiad tylko co ... ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2454 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nic ważniejszego nie będzie niż poród![]() Cytat:
![]() no nie gadaj że nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak już jest po wszystkiemu to łatwiej powiedzieć że da się jakoś przeżyć ![]() Ale ponury dzień i deszczowyy.... Idę robić pizzę bo od kilku dni za mną chodzi taka swojska
|
|||||
|
|
|
|
#2455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FArtuszek mozna chyba w automacie kupic na oddziale, nie? Bo u nas trzeba a ja nie mam;p tzn Tz nie ma, ja bede tyłkiem swiecic gołym ![]() Co do kg, to musze się az zważycjutro na IP, bo ponad 2 tygodsnie temu miałam +17, to teraz z 20 jest na bank... Cytat:
Cytat:
Dziewczyny byłam na spacerze i kupiłam sobie kwietniowe "Mamo to ja" i polecam, bo kosztuje 0.99gr a jest mega grube i sporo jest ciekawych artykułów- przeczytałam prawie od deski do deski (jak dbac o ciemieniuche, jak sie przygotowac do wiosennych spacerów, kurs pielęgnacji malucha, o dokarmianiu i karmieniu w nocy, ukłądanie malucha do snu i wiele innych). A i wiecie co? Miałam taki łądny, wielki i jędrny brzuszek i dzis zobaczyłam, ze mam od spodu rozstepy... Ponadto lewe udo całe w czzerwonych pregach,prawe o dziwo nie;p Juz mogłabym urodzic, bo nie dośc, ze tyje ostatnio, puchne, to jeszcze "pękam" na skórze...;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-03-07 o 16:02 |
|||
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o mama! Ile tu wszystkiego! Cytat:
Więc jak te ociągacze do nas dołączą to może się okazać, że Twoje słowa będą prorocze ![]() Ależ ten dzień się dłuży..... nie dość, że pospałam za długo to jeszcze teraz tak czekam i czekam aż TŻ wróci dam mu jeść (3 dzień fasolka po bretońsku bo nagotowałam jak dla armii), a potem grzecznie wręczę listę z zakupami
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-07 o 16:08 |
||
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam cały lewy pośladek w rozstępach, na prawym nieliczne, ale lewy masakra. pojawiły się nie tak dawno i w ciągu 2 dni, nagle, w ogromnej ilości. na szczęście w takim miejscu, że majtki zakrywają, ale boję się co będzie dalej, bo od wielu osób słyszę, że najwięcej pojawia się tuż przed porodem.. _____________ wzięłam się jeszcze za pranie bo mnie nagle olśniło że nie wyprałam pokrowca na materac ani nakładki na materac. do tego dorzuciłam poszewkę na klin. właśnie, będziecie używać tego klinu? ewentualnie od kiedy? ja byłam przeciwna i nie zamierzałam kupować, ale jak pojechaliśmy po materac to wyszło, że osobno: materac + nakładka kosztuje tyle samo co zestaw: materac + nakładka + klin, więc wzięliśmy zestaw, bo może się przyda a koszt ten sam. ale dalej nie jestem do tej poduszki przekonana. |
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

i NIC WIECEJ W TYM TEMACIE

a w weekend ma byc temperatura znowu na minusie i sypnie snieg