![]() |
#31 |
Lurker ;)
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Jakie wy macie kapsulki ze z drugiej strony pekaja?
Dziewczyny po cc nosicie juz pasy poporodowe? Nie uciskaja za bardzo rany? ![]() Marsi trzymaj sie dalas rade raz i za drugim tez bedzie dobrze ! Co do brzuszkow- czasami odruchowo sie za niego lapie, glaszcze, zapominam ze juz jest pusty ![]()
#32 |
Zakorzenienie
|
A wiecie, Maly tak szybko rosnie..... ze tak coraz czesciej mi w glowie brzeczy, ze fajnie by tak drugie..... szkoda, ze nie da sie ominac czasu ciazy i porodu....
![]()
#33 |
Raczkowanie
|
Mam postanowienie - przynajmniej tutaj być na bieżąco
![]() Serio tęsknicie za brzuchami? Ja jestem jakaś inna, bo absolutnie nie tęsknie... Ostatnio mam jakiś zalatany czas. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu (wybraliśmy 6w1), Alicja zniosła wszystko bardzo dzielnie. Płakała przy kłuciu, ale po wzięciu na ręce już tak nie płakała, a jak dostała cyca po wyjściu z gabinetu, to wcale zapomniała o całym zajściu. Byliśmy też w OPSie po papiery na becikowe, ale chyba jesteśmy zbyt bogaci, bo wątpię, żebyśmy się załapali. A jeszcze dodatkowo tyle papierów trzeba pozałatwiać... Polityka prorodzinna, jak bum cyk cyk. Stwierdzam, że jednak wolę być po drugiej stronie biurka - po to becikowe szłam do swojego miejsca pracy, bo pracuję właśnie w ośrodku pomocy społecznej. Już teraz wiem, co muszą czuć Ci ludzie, co do nas przychodzą i taką papierologię muszą załatwiać. A nasi kochani politycy co rusz wymyślają nowe papierki. My sami załamujemy ręce, bo więcej czasu spędza się nad formalnościami, niż faktyczną pomocą. ![]() A z tych dobrych rzeczy - weszłam w spodnie sprzed ciąży! ![]() A w niedzielę wybieram się z koleżanką na zakupy do nowego ch, w końcu! Tylko stres mnie ogarnia, jak pomyślę, że TŻ pierwszy raz zostanie z małą sam... A to moje 6 tygodniowe dzieciątko (w niedzielę skończyła 6 tygodni): |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
witam się i melduję na... odchowalni!
![]() ale to minęło! widzę, że chusty mamy na tapecie ![]() ![]() nawijko, zostaw opisy porodów, miło będzie powspominać! ![]() ![]() aaa i mam do was pytanie: ile śpią wasze maluchy w ciągu dnia? bo moja mam wrażenie bardzo mało, widzę, że się męczy, płacze z wykończenia, oczy zapuchnięte, malutkie, ale zasnąć nie umie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej u nas chyba też. Dziś to już samego siebie przeszedł młody. No ale teraz śpi ![]() Silver trzymam kciuki za usg. My też mamy dostać skierowanie na usg nereczki, bo młody w szpitalu miał, i poszerzony kielich nerkowy lekko był. Lekarka mówiła że być może od kroplówek, ale powiększenie w granicach normy było. Skontrolować jednak trzeba. Marsi, mam nadzieję że uda się dobrać leki. Nie załamuj się, może jakiś kompetentny lekarz coś wymyśli. Witam się na odchowalni ![]() ![]() Też tęsknię za brzuszkiem czasem, czasem mam ochotę włożyć małego z powrotem do brzucha choć na godzinę ![]() Co do rozmiarów, Michał już 62 od 3 tygodni nosi, już robią się ciasnawe na niego niektóre. Wczoraj pojechaliśmy do takiej fajnej taniej odzieży, z młodym ![]() ![]() Łeb mi pęka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestesmy dzisiaj u mojej mamy i mały ma dzisiaj dzień spiocha. Wszyscy mówią złote dziecko,a ja już czuje,ze diabełek z niego wyjdzie wieczorem jak już będziemy u siebie w domku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Jak na mój gust, to moja śpi zdecydowanie za krótko. Dzisiaj od 7.30 pospała może z godzinkę. Robi sobie drzemki na jakieś pół godziny, a potem oczy w jednej chwili robią się, jak stare 5 złotych. Teraz leży w łóżeczku i gada sobie ze swoją karuzelą. Tyle dobrze, bo wcześniej nawet minuty sama nie mogła leżeć, bo zaraz w ryk, a teraz zdarza już jej się samej sobą pozajmować.
Chyba też będę musiała zainwestować w chustę do noszenia, bo czasem chodzę do południa w piżamie, głodna i zawalona brudem w chałupie. ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Witamy się z Ewcią na odchowalni
![]() Nawijko fajny opis, długo się męczyłaś biedulko ![]() ![]() Iffonka dużo zdrowia! ![]() Silver kciuki za usg dziś ![]() Ewulka dobrze, że już w domu jesteście ![]() ![]() Ja się obudziłam dziś z wielkim, twardym guzem w piersi. Bolesne to jak diabli, nawet ręką po tej stronie ciężko ruszać. Przystawiam Małą, robię okłady ciepłe przed karmieniem, zimne po, co jeszcze można? |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, ja też nie tęsknię jakoś za brzuchem...
![]() ![]() ![]() Szaja - a może skusisz się na trzecie? ![]() ![]() Marsi, trzymaj się, bidulo! Mam nadzieję, że jakoś uda się ogarnąć ten temat i nie będziesz musiała odstawiać małego od cyca. ![]() Krowa - "jesteśmy zbyt bogaci" - że tak powiem: "lol". ![]() Silver, kochana, trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Melduję się na odchowalni!
Właśnie Szaja, zapomniałam napisać pod wrażeniem chusty - że świetnie na tym zdjęciu wyglądasz ![]() Wiecie, że mi trochę..żal, że dzieci tak rosna? Szybko jakoś....już pierwsze ubranka za małe się robią, zanim się obejrzę to będzie duża pannica. Ale to takie głupie myślenie bo pewnie każdy okres wychowania ma w sobie coś fajnego, innego.. Tylko ten upływ czasu..jakoś szybko strasznie! Mała ma dzisiaj problemy z bączkami, bo trochę stęka, ale nie płacze naszczęście. Przytulamy, robimy rowerek nóżkami i bączki lecą powoli. Teraz przysypia. Małej się zmieniają godziny spania chyba - wcześniej trochę zaczęła zasypiać, budzi się już drugi dzień godzinę później na karmienia. Z 3 na 4:00 się przesunęło, a potem z 6 na 7:00. Ciekawe czy tak zostanie. Jutro przychodnia i szczepienie.... chociaż dzieciz katarem szczepić nie wolno, będą Małą badać i ważyć przed, prawda? ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Black, tak czytam, że odciągasz trochę pokarmu - czyli jednak coś leci. Próbowałaś się stymulować 7-5-3 czy będziecie powoli laktację wygaszać? A swoją drogą ciekawa jestem jak się odstawia dziecko od piersi, stopniowo? Od razu? Hm? Macie jakies postanowienie odnośnie tego jak długo zamierzacie karmić? Pytanie o chusty jeszcze: a raczej o to co zakładać pod spód? Muszę mieć koniecznie otulacz, żeby w ogóle teraz móc wyjść? Bo kombinezonu nie? A latem? Jak najmniej warstw? |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój dziś 7 tygodni, prawie dokładnie, bo o 12.50 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuchaj, nie bądź bierna, jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj. Ty jesteś matką, nie daj sobie na głowę wejść, rób swoje. Nie daj się zamknąć w domu z dzieckiem, bo to z krzywdą dla niego, musi świeżego powietrza trochę złapać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wczoraj odkryłam że mogę leżeć na brzuchu ![]() Mały śpi, pokój już w połowie posprzątany. Przy każdym ruchu Bartusia, proszę żeby nie kaszlał. ![]() Odciągnęłam mleko, zostawił je w temperaturze pokojowej bo mam zamiar je podać góra za 3 godzin. Jak mam jej podgrzać przed podaniem?
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Iffonka,ja sie zalatwilam tym lezeniem na brzuchu - zastoj
![]() Zeszlo, ale dalej w tym miejscu boli jak szlag ![]() Ja podgrzewalam wsadzajac butle do goracej wody na pare minut
#45 |
Zakorzenienie
|
Debrah, próbowałam i niestety, nie pomaga, prawie zawsze tak odciągam, ale to nie pobudza mi tej laktacji... Wygaszać nie wygaszamy, ale pewnie sama z czasem wygaśnie - korzystamy z piersi, póki możemy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cóż, nie ma się co biczować, czasem na pewne rzeczy nie ma się wpływu, pomimo starań. Wiele przeszłyście w karmieniem ![]() ![]() Grunt, żeby malutka była najedzona i zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduję sie w odchowalni. Niestety nie dam rady nadrobić poprzedniego wątku, Mała bardzo zajmująca a jak juz uśnie na chwilę to obiad, sprzątanie, prasowanie, itp. Nie daje rady byc nie bieżąco. Trochę śledze Was na telefonie ale odpisac cięzko. Do tego mamy chyba juz kryzys laktacyjny bo cały czas by tylko jadła, i tak staram się ją troszkę przetrzymywać. Jesteśmy na razie po wszystkich badaniach, troszkę nam jedna nerka wyszła powiększona ale tylko do kontroli jest na razie jak Oliwia skończy miesiąc, usg bioderek zaplanowane ![]() Szkoda że załamanie pogody nadchodzi bo zaczęlibyśmy spacerki w przyszłym tygodniu. Na razie karmimy piersią chociaz mała strasznie nerwowa przy łapaniu sutka ale dajemy radę. Co do leżenie na brzuchu to tak trochę oszukańczo żeby piersi nie gnieść ale zawsze na brzuchu ![]() Dziewczyny postaram się w tym tyg wrzucić opis porodu ale napisać tutaj?? potem się podepnie do listy, może tak być??
#49 |
Zadomowienie
|
Witamy się z Piotrusiem w odchowalni
![]() ![]() Ewulka, współczuje, okropnych rzeczy doświadczyłyście w tym szpitalu. Marsi, trzymaj się Silver, trzymam kciuki za malutką, zapewne wszystko jest ok z nerka ![]() Szaja, słodkie zdjęcie ![]() U nas wszystko ok. Mały skończył wczoraj 6 tygodni, ładnie dźwiga główkę i robi się z niego mały śmieszek ![]() ![]() foty w klubie ![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() jeny już odchowalnia ![]() Męczy mnie potworny kaszel ![]() Dziewczyny na czym zamierzacie przewijać dzieciaczki jak wyrosną z przewijaka? Bo mój już ledwo ledwo się mieści. Co do tych kapsułek to ja jestem chyba jakaś nie teges bo to jest twist off a ja tego ukręcić nie mogę ![]() ![]()
#51 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() melduje sie w odchowalni ![]() ![]() dziewczynki, od poniedziałku mam remont łazienki- w domu TOTALNY ROZPIŻDŻAJ ![]() ![]() wybaczcie więc, bo w zyciu nie nadrobie ostatnich stron poczekalni, teraz chcociaz postaram sie byc na biezaco, takze prosze mnie nie skreslac- jestem i bede ![]() ![]() ![]() Szajka- co to za fotencja tak komentowana? tez chce luknąc ![]() Nawijko- rzucił mi sie w oczy cytowany przez którąs twój fragment opisu- jak znajde chwile to na pewno przeczytam całosc, no i ![]() ![]() uciekam lalunie, bo mały spi a ja chociaz troche musze ogarnąc dom, zwlaszcza pokój dzienny służacy obecnie za: pokój dzienny, przechowalnie gratów z korytarza, tymczasową łazienke- stoi suszarka, kosz na pranie, wszystkie kosmetyki w pudełkach, odkurzacz, deska, no wsio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |||
Zakorzenienie
|
ok
![]() Wychodzi na to, ze mamy teraz swoje male cudy na rekach, wbrew temu co nam mowiono ![]() Cytat:
Polozna na SR mowila, ze to miejsce bardzo lubi sie odparzac. Ja codziennie po kapieli przemywam Kubulkowi ja wacikiem na przewijaku. Cytat:
![]() Doczytalam w poprzedniej czesci, ze gdzies mi umknal Twoj opis. Wyruszam na poszukiwania ![]() Cytat:
Kurcze, wrocilismy ze spaceru, troszke wieje dzis. Kubek ma rumience na buzce, mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie też sie ostatnio zastanawiałam nad kwestia przewijaka, bo młodemu nogi zaczynają wystawać, ale nic nie wymyśliłam ![]() Mój Tż tez sie denerwuje zawsze na te kapsułki ![]() Cytat:
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma wyjscia - musisz wrocic do poczekalni obejrzec szajowa fote ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piłam dzisiaj o 5.30 rozpuszczalną z mlekiem, bo myślałam, że mi łeb rozpierd...li ![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
I ja kawy potrzebuje, chociaz Inki...moja znajoma po Ince, a raczej jej coreczke,bolal brzuch,tzn. Ona tak przypuszcza, ze po Ince i sama nie wiem wypic Inke czy nie...
Po rozpuszczalnej, albo to ptzypadek albo po kawie, Mala miala bardzo marudny wieczor i malo spala. Myslicie, ze to mozliwe zeby inka zle dzialala, a rozpuszczalna nie pozwalala dziecku spac?? ![]()
#59 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś piłam, Zaraz po karmieniu, mała rozpuszczalna z mlekiem. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.